PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Döviz Yatırımı (Dolar)

barakuda26
26-01-2014, 11:54
Arkadaşlar piyasa ***** oldukça karışık halde şu günlerde. Bir çok ekonomistin yazısını okuyorum fakat herkes farklı şekilde yönlendirmeler yapmış. Ha indi ha inicek derken tırmandıda tırmandı döviz fiyatları. Piyasa bu durumdayken dolar'a yatırım yapmak ne kadar mantıklı olur ? Seçimlere kadar yükselişin süreceğini düşünüyorum. Yatırım yaptıktan sonra elden çıkartmada sıkıntı çekermiyiz yoksa yatırım için geçmi kaldık

olivera7
26-01-2014, 11:58
doların çıkışının temel sebebi şu anki yaşanan siyasi olaylar bu da demek oluyor ki bu siyasi gerginlik devam ettiği sürece dolar yukarı gidecektir ama durumlar ne olur bilmek çok zor :)

İbrahim33
26-01-2014, 11:59
döları bilmemde sterlinin son 2 aylık grafiğine bakarsak , sterline yatırım yapanlar fena vurdu voleyi.ki halada yükselecek diyorlar sterlin için.

furkane
26-01-2014, 12:02
seçimler ve seçim sonrası kritik kur açısından

mustiiiii
26-01-2014, 12:09
dolar değilde euroyu tavsiye ederim.

barakuda26
26-01-2014, 12:14
dolar değilde euroyu tavsiye ederim.

değer kaybı daha az olur açısındanmı?

alfacem
26-01-2014, 12:31
valla sıkıntılı durum bende almıştım 2.2012 den sonra 2.3014 den sattım perşembe günü ama sonra yükselmeye devam etti keşke satmayaydım diyorum şimdi yine bi mb müdale yaparsa insinde hemen alim diye beklyorum

slowmotion
26-01-2014, 12:58
Cok riskli bir yatirim dolar:( secimlerde akp kotu giderse dolar 2,5 gorur ve merkez bankasi sert mudahele eder diye dusunuyorum. Kisa vadeli yatirimcilar bence dolar almamali

Emir_b16a
26-01-2014, 13:07
yaklaşık 10 senelik yatırımlarda özellikle dolarda euro da sterlinde kaybetme şansınız yok türkiyenin gidişatına göre

imparatoR
26-01-2014, 17:53
Cuma birz dolar aldim 1 saat sonra sattim 120 lira karla .maalesef yükselmeye devam ediyor.

hakotech
26-01-2014, 17:57
size tavsiyem forex hakkinda biraz bilgi edinin..demo forex uygulamasi indirin bilgisayariniza ordan gundel bilgilerle sanal para vericekler..bakin bakalim once bi yapabiliyomusunuz diye..bu arada sabah 9 aksam 5 cnbc-e ve bloomberg tv yi izleminizide tavsiye ederim..yurt ici gunluk hatta anlik gelismeleri cok yakin takip etmeniz gerekiyo..takiple kalmayin bunu yorumlayabilmelisinizde..cok kolay gibi gorunsede aslinda zor istir.. :)

darkmoon
26-01-2014, 18:09
türkiyede bloomberg dışında bana göre izlenebilicek bir ekonomi kanalı yok ..
özellikle yabancı uluslar arası kanalların ekonomi saatlerini izleyin ordan en azından yurtdışından bir yabancı gözüyle türkiyeye bakma imkanı bulursunuz ve resmi büyük tabloyu çok daha net görürsünüz...

Felaket habercisi gibi olmak istemem moral bozmakda istemem ama kriz adım adım yaklaşıyor eğerki sağlam bir müdahele edilmesse...

dolar euro alıp satmadan önce nacizane tavsiyem ve fikrim borçlarınız taksitleriniz v.b varsa bunları temizleyin ve şu bir iki yıl taksit kredi ile mümkün mertebe bir şey almayın paranızın yettiği kadarı ile alın...

Karakuş
26-01-2014, 18:21
Sterlin'in gidişatı hakkında bir bilgisi olan var mı acaba? Son zamanlar da inanılmaz yükseldi ve ben düşeceğini pek düşünmesem de, bilgili bir abimden-kardeşimden bilgi almak isterim...

krscan
26-01-2014, 18:22
Doların Tr'de bu denli etkilenmesinin sebebi merkez bankasının faiz oranlarını artırmamasından. Gelişmekte olan diğer ülkeler doların artısından nasibini aldı ama en cok etkilenen Türkiye oldu. Buda biraz Merkez bankasının R.T. Erdoğan'dan korkmasından kaynaklı. Başbakan faiz arttırımı istemiyor buda doların yukarı çıkmasına neden oluyor. Benim görüşüm biraz bekleyip doların düşüşünü beklemek. Uzun vade düşünüyorsanız eğer alın derim. 2014 sonu 2.4 olur gözüyle bakıyorum. Sebebide mart'da bernanke'nin baskasınlıgı devretmesi ve yeni gelecek olan yellen'in tahvil durdurma politikasının sert olması. şuan 70m $ aylık tahvil alımı var. Bunu 80m'den düşürdüler ki 2014 sonu yellen bitiricek gözüyle bakılıyor. Türkiye 5 gelişmekte olan ülkelerden biri ve bence yine en cok etkilenecek olan ülkede burası.
Not: Bu arada Euro'yu pek düşünmeyin derim. Şuan Euro'nun cıkısının hiçbir mantıklı açıklaması yok. Ön görülere göre değer kaybetmesi gerekirken daha da yükseldi. Ama bu geçici bence Euro her an hersey ters dönebilir.

darkmoon
26-01-2014, 18:30
bunu başka bir konudada yazdım roubini daha yeni davosda alibabacanında olduğu toplantıda canlı yayında türkiyenin riskli olduğunu kırılgan beşli denilen beş ülkeden biri olduğunu söyledi ve yabancı pek çok ekonomist storm diyor yani fırtına etkilenebilicek ülkeler içinde türkiyeyi gösteriyor.

bunun 17 aralıkla falan ilgisi yok.. cari açığımız çok fazla cari açığı kapaya biliceğimiz elimizde süpriz bir şey olmassa bir arguman enstruman yok gibi görünüyor varsa ilerde görücez zaten.. piyasalar bunu görüyor..

faiz arttırımına gidilirse hükümet bütün ekonomik politikalarında başa dönmüş olur 2000 li yıllara.. buda ak parti politikasının işe yaramadığını gösterirki bu yüzden bence faiz arttırımına gitmek istemiyorlar.. bence en doğrusunuda yapıyorlar.. faiz arttırımı demek bildiğiniz enflasyon demekdir a dan z ye benzinden mutfakdaki zeytine ekmeğe kadar zam demekdir..

hakotech
26-01-2014, 18:32
secime kadar bu yukselis devam eder..@krscan arkadasimiz 2014 sonuna kadar 2.4 demis dolar icin..cok iyimser ve az bi rakam bu..cok daha fazla yukselecek..secimlere yaklasirken siyasi anlamda bir cok olay yasanacak yine herzamanki gibi..o,bu,sunun kasetleri cikicak..yolsuzluklar.gizli belgeler,bilmemneler..kisaca ortam yine karisicak..

euro da dolara bagli olarak yukselisini surdurecek..neden bu adamlar krizde degilmiydi nasil bu kadar erken topladilar nasil deger kazandi bunlarin parasi bukadar sorularinin yanitini bende bilmiyorum..

sterlin ise tam muamma..alip satmadim bugene kadar..ingilterenin ekonomisini avrupa birliginden ayri tutmak gerekir..sterlin uykudaydi..bunu bir cok ekonomist ve forex uzmani soluyordu zaten..tek sikinti ne zaman ataga gececegini kestirememekti..yorumlayan uzmanlar bile saskin..kraliyet ailesinin ne yapacagi ne yaptigi sir herzamanki gibi :)

Burak.
27-01-2014, 01:13
Bence yatirim icin gec kaldin gectigimiz yaz ayinda yatirimi yapsaydin simdi fena sekilde katlardin euroda dolardada tabi yatirdigin miktarada bagli ileriyi görmek gibi bisey bu aslinda gorenler katladı gormeyen bizde simdi yatiralim deriz ama gecti artık bu saatten sonra buyuk artis falan olmaz merkez dur diyo direk el atiyo yazin düşer o zaman yatirim dusunulebilir :)

timucintt
27-01-2014, 02:57
Bana göre siyasi çalkantı devam ettiği sürece ve Merkez Bankası'da dövize müdahele etmeyip milleti tamamen dövize kaçmasın diye faiz oranlarına ayar çekmediği sürecede bence dolar 2.5 görür... ama faize yönelip Türk Lirası'na çekmek için faiz oranları yükseltirse MB dolar euro kesicilere girmeyecektir... tabi her türlü olan parası olmayana olacak; ama şu da bir gerçek dolar/euro paritesinde dolar her türlü bu aralar daha değerli, dolara güven artıyor demek ki tekrar!... diğer yönden dövizin her türlü artması TL karşısında alım gücünü kısıtlanacak borçları artıracak her ota boka fiyat ayarlaması çekilecek... bana göre bankaya oraya buraya borcu olan arkadaşlar borçlarını olabildiğince sıfırlamaya baksın... ki bana göre en iyi yatırım şu anda var olan borçlarınızı olabildiğince kapatmanızdır....

63owen63
27-01-2014, 07:48
Euro'nun çok değer kaybedecegini düşünmüyorum, dolara göre daha dirençli piyasa gözlemlerime göre. İlla dövizse, şahsen öncelikli sterlin sonra euro ve en son dolar alırdım.. Dolar ite kaka bir şekilde biraz indirilmeye çalışılacaktır merkez bankasının hamleleri önemli bu noktada.

Aslında asıl voleyi ben benzinden bekliyorum, eylül ayı için benzin litre fiyatı beklentim 6.2 TL.
Keşke benzin alma şansımız olsa, alır stocklarım valla..

ozgurluk
27-01-2014, 08:02
oldum olası bu sterlin mevzusunu hiç anlamamışımdır.. varsa anlayan beri gelsin..

darkmoon
27-01-2014, 10:20
başbakan bile açıkladı şu anki doların artışının iç siyasi mevzularla bir ilgisi olmadığınıki bencede öyle.. cari açık çok fazla bunu neyle ödiycekler muamma.. satıcak bir şeyde kalmadı özelleştiricek.

dolar şu anda an iibariyle 2.3745 nerdeyse 2400 tl ye dayandı dayanıcak ..

ozgurluk
27-01-2014, 11:00
başbakan bile açıkladı şu anki doların artışının iç siyasi mevzularla bir ilgisi olmadığınıki bencede öyle.. cari açık çok fazla bunu neyle ödiycekler muamma.. satıcak bir şeyde kalmadı özelleştiricek.

bugün 2.39 lara gelir tahmin ediyorum..

canlı takipteyim. bakalım ne olacak..

krscan
27-01-2014, 11:09

Aynen öyle insanlar son olan olaylardan olduğunu zannediyor ama ilgisi yok. Tamamen Fed ve Amerikan ekonomisinin açıklamalarına endeksli. Şuan Amerika 10 yıllık Tahvili %2.73 ki buda son iki ayın en düşük seviyesi. Bana göre dolarda ki bu yükşeliş normal.
Bu arada merkez bankası bu gece borç verme oranını %7.75'den %9'a yükselticek. Buda dolarda biraz olsun düşüş etkisi yaratır diye düşünüyorum.

barakuda26
27-01-2014, 11:12
yatırım riskli geliyo artık banada şu noktadan sonra 2.5'ları görmesse zarar büyük olur şimdi yatırım yapıldığında, düşüşe elbet geçicektir

darkmoon
27-01-2014, 11:13
Bu arada merkez bankası bu gece borç verme oranını %7.75'den %9'a yükselticek. Buda dolarda biraz olsun düşüş etkisi yaratır diye düşünüyorum.

zaten yaratmassa bu şunu gösterir merkez bankasına güvensizlik hat safhada.. ve kötü yanı şuki o zaman bu artışı artık kolay kolay hiç bir şey durduramaz..

barakuda26
27-01-2014, 11:18
an itibari ile 2.39 :)

eleanor
27-01-2014, 11:21
Bu fiyatlarda yüklü döviz alıp yada altın,uzun vadede yatırım yapmak söz konusu değil bence.martta ön görülen fiyatların düşeceği konusunda.

mrtysn
27-01-2014, 11:43
Hakan abinin de dedigi gibi en iyi ihtimalle bu surec yerel secime kadar devam edecek, o da en iyi ihtimalle. Bundan 4 ay once piyasada 2.20 kehanetleri donerken millet '' lan yok artik o kadar da olmaz '' dediginde de soylemistim simdi de soyluyorum, 2.50 olur yerel secimlere kadar. Belki cok daha kisa sure zarfi icinde. 2.40 yil sonuna kadar gercekten iyimser bir rakam, daha yuksegini bekliyorum.

Onamdar
27-01-2014, 11:45
şu an 2.33
merkez doğrudan müdahale etti ve Para politikası kurulu olağanüstü toplanıcak
merkez bankasını dize getirdi piyasa
muhtemelen bi faiz artışı gelir merkezden akabinde bi süre dolar hafif negatif seyredip sonra yükselişe devam edebilir siyasi riskler giderilmezse.

Evrenoz
27-01-2014, 12:00
MB'nin yarın yapacağı toplantısı faizleri arttırması bekleniyor..

ozgurluk
27-01-2014, 12:03
tayyip faiz arttırımına karşı değil mi ? nasıl olacak açıkcası merak ediyorum.

Onamdar
27-01-2014, 12:11
tayyip faiz arttırımına karşı değil mi ? nasıl olacak açıkcası merak ediyorum.

Bu zamana kadar her siyasetçi merkez bankasının faiz arttırmaması konusunda "TEMENNİLERDE" bulunmasaydı merkez bankası faiz politikasında bu kadar katı olmazdı. MB de o kadar ekonominin mikrosunu makrosunu yalamış yutmuş adamlar bilmiyor faize ne yapacağını bizim ayakkabı kutucuları biliyor sanki. Durmuş yılmaz döneminde çok eleştirildi ama tam anlamıyla bağımsızdı ne gerekliyse onu yapardı. erdem başçı kötü bi ekonomist demiyorum ama iktidarın buyruğunun dışına çıkamıyor zaten ali babacan la kankitolar diye aklımda kalmış doğrumu emin değilim ama.

gökan
27-01-2014, 12:13
dolar su vakıt alınırmı :) az bı mıktar

Onamdar
27-01-2014, 12:18
Siyasi kriz derinleşir diyorsan alınır ama yinede yarınki merkezin kararını beklemekte fayda var.
Ama olcak oldu siyasi olarak yeni krizler yaşanmaz e nazından daha kötüsü olmaz bu iş bitti diyorsan alınmaz.

ozgurluk
27-01-2014, 12:20
Bu zamana kadar her siyasetçi merkez bankasının faiz arttırmaması konusunda "TEMENNİLERDE" bulunmasaydı merkez bankası faiz politikasında bu kadar katı olmazdı. MB de o kadar ekonominin mikrosunu makrosunu yalamış yutmuş adamlar bilmiyor faize ne yapacağını bizim ayakkabı kutucuları biliyor sanki. Durmuş yılmaz döneminde çok eleştirildi ama tam anlamıyla bağımsızdı ne gerekliyse onu yapardı. erdem başçı kötü bi ekonomist demiyorum ama iktidarın buyruğunun dışına çıkamıyor zaten ali babacan la kankitolar diye aklımda kalmış doğrumu emin değilim ama.

seçime kadar olan dönem çok kritik.. dolar an itibariyle 2.33 e geriledi. bakalım yarın şapkadan ne çıkacak.. ve kuru nasıl etkileyecek..

biraz daha düşerse kur, nakit ne var ne yok dolar alırım.

wait and see :)

mimarsertac
27-01-2014, 13:24
saat 12.50de 2.38den dolan 3.25den euro aldım an itibari ile ikisinden de zarar etmiş durumdayım. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

Onamdar
27-01-2014, 13:27
saat 12.50de 2.38den dolan 3.25den euro aldım an itibari ile ikisinden de zarar etmiş durumdayım. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek.

12,50 de o fiyattan doları nerden aldın 2,33 dü o saatte. euroda 3,20 filandı.

Evrenoz
27-01-2014, 13:34

Evet sıkıntı olmuş 12:50'de..

12:30 gibi MB'nin toplanacağı haberleri düştü, akabinde 2.33'e geriledi usd.. Sonrasında da 2.35 - 2.34 civarında gezindi. Şuan ise 2.31

Evrenoz
27-01-2014, 13:43
Benim anlamadığım MB neden yarını bekledi? Geçen hafta para sürmek yerine yarın yapacağı düşünülen faiz arttırımını yapsa, bu seviyelere çıkmazdı dolar.. Koskoca ekonomistler bilmiyor muydu sürdükleri dolarla fiyatların düşmeyeceğini?

Kimbilir kimler bir kaç kat zengin oldu bu yükselişte..

Yarın faiz arttırımı gelmez ise, beklentinin fos çıkmasıyla beraber 2.50'ye fırlar o da ayrı bir durum..

Onamdar
27-01-2014, 13:53
Benim anlamadığım MB neden yarını bekledi? Geçen hafta para sürmek yerine yarın yapacağı düşünülen faiz arttırımını yapsa, bu seviyelere çıkmazdı dolar.. Koskoca ekonomistler bilmiyor muydu sürdükleri dolarla fiyatların düşmeyeceğini?

Kimbilir kimler bir kaç kat zengin oldu bu yükselişte..

Yarın faiz arttırımı gelmez ise, beklentinin fos çıkmasıyla beraber 2.50'ye fırlar o da ayrı bir durum..

Perşembe günü 2 seferde çok ciddi bi miktar dolar sattı. Miktarını 15 gün içinde açıklamak zorunda ama. Piyasada konuşulan miktar 3-4 milyar dolar civarı. Çok güvenilir bi kaynaktan 3,65 milyar diye bilgi aldım. Buna rağmen düşmedi dolar. Ertesi günde devam etti yükselişine. Bugün ek parasal sıkılaştırma vardı. Yani 7.75 olan faiz bugün 9. Muhtemelen bugün düşeceğini öngörmüşlerdi.
Geçen hafta piyasaya sürdükleri dolar miktarını ve bugünkü ek parasal sıkılaştırmayı düşünerek ama bunlara rağmen dövizdeki yükselişi görünce geri adım atmak zorunda kalmış olabilirler diye düşünüyorum.

Mutu
27-01-2014, 13:56
Konuda birisi 2014'ün sonu için döviz kuru tahmini yapmış. Alıntı yapmadım, ikili olmasın diye. İnsanlar bu işe saatlerini veriyor maks. yaptığı tahmin 2 günlük olsun, biri çıksın 2014 sonu kuru tahmin etsin. Süper Türk ifadesi bu tahmini yapan için söylenmiş sanırım. Dikkat et, suikast falan planı olabilir hakkında. :)

krscan
27-01-2014, 14:07
Konuda birisi 2014'ün sonu için döviz kuru tahmini yapmış. Alıntı yapmadım, ikili olmasın diye. İnsanlar bu işe saatlerini veriyor maks. yaptığı tahmin 2 günlük olsun, biri çıksın 2014 sonu kuru tahmin etsin. Süper Türk ifadesi bu tahmini yapan için söylenmiş sanırım. Dikkat et, suikast falan planı olabilir hakkında. :)

Slm,

Lafınız banaysa eğer acıklama getireyim. Mesleğim Bütçe ve Finansal Analiz. Günlük Finansal hareketleri takip etmek zorundayım. Söylemiş oldugum rakamı Kasım ayında bütçemde planladım. Yani 2 gün önce doviz.com'a bakarak fikir edinmedim.

mimarsertac
27-01-2014, 14:11

saat 12,51 yer bağdat caddesinde çiftehavuzlarda tepe döviz

Onamdar
27-01-2014, 14:16

valla bi araştır şikayet ediliyorsa şikayet et elinde dekontun varsa
bak sana o dakikada gördüğü fiyatları söyliyim

12.51
USD 2,3456-2,3494 EURO 3,2086-3,2152

mimarsertac
27-01-2014, 14:21
valla bi araştır şikayet ediliyorsa şikayet et elinde dekontun varsa
bak sana o dakikada gördüğü fiyatları söyliyim

12.51
USD 2,3456-2,3494 EURO 3,2086-3,2152

kaynak neresi bende bakayım, sonra adam sorarsa şuradan baktım derim.

Onamdar
27-01-2014, 14:28
kaynak neresi bende bakayım, sonra adam sorarsa şuradan baktım derim.

bende lisanslı veri terminali var ordan takip ediyorum
Spot piyasa verileri yani en anlık gerçek fiyat

mrtysn
27-01-2014, 14:59

Dolar Kuru Günlük Dolar Lira Alış Satış Kurları için Bigpara (http://www.bigpara.com/dolar/)

2.344 goruyorum ben de buradan 12.51'de, hafiften oynamalar olabilir diger arkadasin dedigi veriler daha dogrudur yuksek ihtimal Matriks kullaniyodur :)
2.38 kesinlikle degildi.

Burda konusulan tahminler piyasanin icinde catir catir donen argumanlar. Statukodaki ekonomik ve siyasal belirsizlikler surdugu surece ongorulen durum bu. Kaldi ki seni, beni, burda konusan herkesi gectim cogu firmanin beklentileri de bu yonde. (Kimmis onlar dersen en temiz elle tutulur ornek Goldman Sachs'a falan bi bakiver, tahminleriyle birlikte.)

Onamdar
27-01-2014, 15:10
Dolar Kuru Günlük Dolar Lira Alış Satış Kurları için Bigpara (http://www.bigpara.com/dolar/)

2.344 goruyorum ben de buradan 12.51'de, hafiften oynamalar olabilir diger arkadasin dedigi veriler daha dogrudur yuksek ihtimal Matriks kullaniyodur :)
2.38 kesinlikle degildi.

Burda konusulan tahminler piyasanin icinde catir catir donen argumanlar. Statukodaki ekonomik ve siyasal belirsizlikler surdugu surece ongorulen durum bu. Kaldi ki seni, beni, burda konusan herkesi gectim cogu firmanin beklentileri de bu yonde. (Kimmis onlar dersen en temiz elle tutulur ornek Goldman Sachs'a falan bi bakiver, tahminleriyle birlikte.)

Bence büyük fonların tahmini 2.40 dan daha yüksek 2.40 öngörselerdi burdan $ satıp tahvil almaları çok daha mantıklı olur. 2,35 den satıp 10 dan tahvil alsa 2014 sonunda kazandığı parayı ancak doların 2,60 olmasıyla çıkarır.

mrtysn
27-01-2014, 15:18
Bence büyük fonların tahmini 2.40 dan daha yüksek 2.40 öngörselerdi burdan $ satıp tahvil almaları çok daha mantıklı olur. 2,35 den satıp 10 dan tahvil alsa 2014 sonunda kazandığı parayı ancak doların 2,60 olmasıyla çıkarır.

Beklentileri %99 daha yuksek 2.40'tan bence de, o konuda hemfikiriz. En iyi ihtimalle yerel secimlerden sonra biraz daha neyin noldugu gorulebilir diye tahmin ediyorum.

krscan
27-01-2014, 15:20
@mrtysn adlı arkadas goldman'dan bahsedince aklıma geldi. Elimde boyle bir veri vardı. Bilgi amaclıdır sadece:

Goldman Sachs
Mart 14 2.20
Haziran 14 2.40
Aralık 14 2.50

Barclays
Aralık 14 2.35

darkmoon
27-01-2014, 17:17
2.30 da tutabilseler hatta biraz daha düşürebilseler 2.20 lere stabil kalsa yeterli.. bu yılı kurtarırız..

turci
27-01-2014, 18:37
şu an için yapılacak doğru hareket Euro bozdurup Tl'de beklemek midir?

hakotech
27-01-2014, 19:51
simdi ben kendi nacizane fikrimi yazicam,dolarin yukselis bandi bana gore gezi olaylari ile baslamis bi hadisedir..ne alakasi var diyen arkadaslarimiz olaylardan onceki iki haftanin verilerine baksinlar birde olaylardan sonraki iki haftanin verilerine..

yurt disinda bu olay,hukumet cokuyo,bunlarin isi bitti..ic savas cikicak,ekonomi iflas etti..ozaman yasanan misir olaylari,suriye olaylari,lubnan olaylari gibi bir imaj cizilmek istenildi..ne yazikki Turkiyenin dusmanlari (hem icten hemde distan) bu olaylari lehlerine cevirmeye kalkinca,dahada alevlenen bir ortam peyda oldu..

eee haliyle dis yatirimcilar ve ic yatirimcilar bu soylemlerden ziyadesiyle killandilar..akabinde parasal anlamda kagit hisse vb.. seyleri ulkeden cikarmaya basladilar..buda borsa icin buyuk sikinti yasatti..turk lirasinin deger kaybi dolar ve euroya yansiyacagi asikardi..

akabinde yukselis devam etti..suriye ic savasina mudahil olmamiz..ulkemizi sozcu tayin eden devletlerin bizi kic gibi birakmasida,devletler arasinda bir guvensizlige neden oldu..yine yatirimlar durduruldu..verilen paralar geri cekildi..

gelelim son hoca olayina..istikrar bozulmak istendi,dosyalar ortaya cikti,guvenilen devletler sirt cevirdi ve japonya buyuk bir kaynagini Turkiyeden cekti..boru hatti ihalesi muammada kaldi..ek olarak faizler cikarilmadi..bu etkenlerin hepsi dolarin ve euronun artisina canak tuttu..

kredi notumuz indirildi arkadaslar..buda paramizin deger kaybi demek bi nevi..aslinda avrupa yada amerikada bi gelisme yok..gerileyen bizdik ve paramizdi..gerileyen bir nesnenin karsisindaki neyse otomatikmen ilerlemis sayilir..

bu yukselisin dusecegini gerileyecegini falanda dusunmuyorum..sartlar suan neyi gosterir bilinmez tabiki..ama Turkiyede kisiler arasindaki zitlasmalar,kavgalar devam ederse bu durumdan malesef zararli cikacak olan halktir..

benim anladigim budur..

darkmoon
27-01-2014, 20:14
dışarda ve içerde yapdığımız politik hatalar çok fazla..
aslında yapdığımız verdiğimiz doğru bir karar yok dışarda..
devamlı duygusal bir tavır içindeyiz.. ülkeler duygusal hareket edemez..

bu bizi yurtdışında çok puan kaybettirdi..

Onamdar
28-01-2014, 23:25
Çok ciddi bi faiz artışı kararı aldılar. Bu kadarını kimse beklemiyordu

hakotech
28-01-2014, 23:26
Çok ciddi bi faiz artışı kararı aldılar. Bu kadarını kimse beklemiyordu

bugun 11'di nekadara cıkardılar?

edit:12 ye cıkarmıslar öğrendim..ayrıca 11 de deılmıs..

997TT
28-01-2014, 23:42
Indıcator borclanma 3,5 dan 8 e yukseldı.
Abd ve jap pıyasasında flas haber olarak duyuruldu.
Fonlama faızıde 12 ye cıktı.
Sanırım yarın 2:12 kaparız suan 2:17 kı sadece yurtdısı satıslar bu...
Merkez bankası ıplerı ılk kez bukadar sert ele aldı.

furkane
28-01-2014, 23:44
İleri ki Dönemde Kredi alacaklar için zorluk başladı. Anlık olarak kurlar;
$: 2.175
€: 2.969
Ons: 1255
Parite: 1.3650
Bakalım ilerleyen günlerde neler olucak?

Shadow_Dancer
28-01-2014, 23:44
2.23den aldım bugün şansıma düştü anasını satim..

Onamdar
28-01-2014, 23:46
bugun 11'di nekadara cıkardılar?

edit:12 ye cıkarmıslar öğrendim..ayrıca 11 de deılmıs..

Gecelik faizi 7.75 den 12 ye çıkardı
Piyasada beklenti maksimum 10 olcağı yönündeydi
Ben 9-9.5 bekliyordum hele tayyip aganın bugünkü konuşmasından sonra...
Çok geç kaldılar. 1 ay önce 9-10 la kurtarabilirlerdi.
Hayırlısı bakalım 3-6 aylık süreç biraz sıkıntılı geçebilir

furkane
28-01-2014, 23:48
2.23den aldım bugün şansıma düştü anasını satim..

Böyle oynak piyasa da alışları ya da satışları bölerek yapmak daha mantıklı mesela 100bin$ var bi anda satmaktansa 25bin - 25bin olarak satış yapmak daha mantıklı en azından riskinizi bölmüş oluyorsunuz.

Shadow_Dancer
28-01-2014, 23:49
Böyle oynak piyasa da alışları ya da satışları bölerek yapmak daha mantıklı mesela 100bin$ var bi anda satmaktansa 25bin - 25bin olarak satış yapmak daha mantıklı en azından riskinizi bölmüş oluyorsunuz.

Yok ya, altı üstü 1000 dolar aldım o da mecburiyetten :) 0 rakamları görmek hayal zor benim için :)

hakotech
28-01-2014, 23:52
cok ciddi bi hamle ama bu vatandasa zam olarak geri yansiyacak ne yazikki..bari ay sonunu bekleselerdi maasi dolar alanlar vardi yaa :D

mrtysn
28-01-2014, 23:55
Beklenenden fazla geldi faiz arttirimi. Bi' sure daha faiz arttirimi yapmamak icin bu kadar yuksek tuttular tahminime gore.

olivera7
29-01-2014, 00:07
Borsaya bence negatif yansicak bu durum ozellikle banka kagitlari olan buna bende dahil :D sakin kalmak lazim secimden sonra toparlicaktir borsa

vectra-tuner
29-01-2014, 00:50
Doviz anlık dussede yine yukselicek., Balon patladı malesef.
Kobiler (bende) dahil olmak üzere kur yükselmesinden dolayı zarar ettim. Malesef ikinci darbede kredi faizlerinden olucak. Bu kadar yuksek oranlı faiz artırımı fed korkusundan kaynaklanıyor... Ülke bitik malesef, cahil cuhela anlamasada çok yakında cam gibi bir net şekilde gorucekler. Faiz artırımı ile konut,araç dur ucak, işten çıkarmalar basliycak. Kobiler artan kredi faizi yüzünden zarar edicek... Ekonomi duracak. Dahasini yazıp moral bozmak istemiyorum.

997TT
29-01-2014, 01:12
Uretım ekonomısı dususe gırıyor kı gırmıstı.
Kagıt ekonomısı geldı yanı sahtekarlık ekonomısı geldı.
Malesef kısa vadede vatandasa goy goyla ıyı gelıcek bu ama uzun vadede duman olucagız!
Uckagıtla kandırıyorlar mılletı.
Yazık....

darkmoon
29-01-2014, 03:05
Uretım ekonomısı dususe gırıyor kı gırmıstı.
Kagıt ekonomısı geldı yanı sahtekarlık ekonomısı geldı.
Malesef kısa vadede vatandasa goy goyla ıyı gelıcek bu ama uzun vadede duman olucagız!
Uckagıtla kandırıyorlar mılletı.
Yazık....

Aynen şu anda kağıt üstünde rakam oynamaları var balon olursa çok kötü.. kısa vadede günü kutarırız ama uzun vadede katılıyorum duman oluruz sağlam kalıcı adam gibi reel önlemler alınmassa..

ilker_yusuf
29-01-2014, 06:37
2 gündüğüm hazırladığım tüm raporları bu sabah itibariyle yeniden düzenlemek zorunda kalıyorum hemde toplantıya 2 saat kala..
Her gün kur toplantısı yapmaktan sıkıldım :(

alfacem
29-01-2014, 11:50
evt slm an itibariyle dolar nereye gider sizce fed in açıklamaları çok önemli tabi bu sbh yine aldım 2320 satmıştım şimdi 2.175 aldım şu an durum güsel ama her an bakmaktan çok yoruldum ne zor işmiş yaa

olivera7
29-01-2014, 11:53
evt slm an itibariyle dolar nereye gider sizce fed in açıklamaları çok önemli tabi bu sbh yine aldım 2320 satmıştım şimdi 2.175 aldım şu an durum güsel ama her an bakmaktan çok yoruldum ne zor işmiş yaa

Bu kur adamı hayattan soğutur :D valla piyasa beklentisi 10 milyar dolar azaltım yönünde eğer bundan az olursa dolar assagı fazla olursa dolar yukarı :D 10 gelirse ne olur bilemiyorum ama yine bence yukarı eğilimi var doların merkez bankasının faiz silahı kısa vade de etkili olusak gibi duruyor

alfacem
29-01-2014, 11:58
valla cidden sıkıntılı ekranı takip etmekten çalışamaz oldum :)

naci
29-01-2014, 12:05
Yeniden çıkışa geçti dolar.

desibel
29-01-2014, 12:09
bu aralar doları faizle ancak anlık olarak iner dolar seçime kadar böyle oynak gider aslında sıkıntı seçimden sonrası iktidar değişirse siz ozaman doları görün nerelere gidiyo

alfacem
29-01-2014, 12:22
evt yine çıkışlarda peki sizce iktidar değişirse neler olur çok sıkıntılı valla bende merak ediyorum :)

darkmoon
29-01-2014, 13:13
iktidarın değişiceği bir mevzu yok ki.. merkez bankası iktidardan bağımsız hareket ediyor başbakanın emri altında değil.. zaten olsa başbakan faiz arttırımından yana değil dün daha irana gitmeden söyledi ben yana değilim dedi ama merkez bankasıda benim kontrolümde değil dedi..

yani türkçe meali ekonomi kötüye giderse bizden değil merkez bankasının aldığı yanlış kararlardan olur demeye getirdi topu onlara attı..

faiz arttırımıda hiç iyi bir şey değilheleki bu kadar yüksek arttırım bunu esas cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bütün ülkece sağlam hissederiz şimdi seçimler var pek bir şey olmaz hissetmeyiz ...

Onamdar
29-01-2014, 13:22
iktidarın değişiceği bir mevzu yok ki.. merkez bankası iktidardan bağımsız hareket ediyor başbakanın emri altında değil.. zaten olsa başbakan faiz arttırımından yana değil dün daha irana gitmeden söyledi ben yana değilim dedi ama merkez bankasıda benim kontrolümde değil dedi..

yani türkçe meali ekonomi kötüye giderse bizden değil merkez bankasının aldığı yanlış kararlardan olur demeye getirdi topu onlara attı..

faiz arttırımıda hiç iyi bir şey değilheleki bu kadar yüksek arttırım bunu esas cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bütün ülkece sağlam hissederiz şimdi seçimler var pek bir şey olmaz hissetmeyiz ...

Abi iyi değilde arttırmayıp ne yapıcaktı. Bence doğru fakat geç kalınmış bi hamleydi. Bankacılıkda maliyetler artıcak ama aksi halde özel sektörün döviz borcu ciddi risk teşkil ediyordu. Zaten cari denge sıkıntı. Aldığımız petrolu gazı hem dolarla alıyoruz. Dövizin önüne bi şekilde geçilmesi ve TL yi cazip kılması gerekliydi.

Octane
29-01-2014, 13:30
Doların euronun çıkışa geçtiği falan yok. İnanılmaz bir devalüasyon ile karşı karşıyayız. Son durumlar malesef TL nin değerinin inanılmaz düşmesine yol açtı. Yoksa yurtdışındaki adam yine aynı miktar parasıyla aynı miktar dolar alıyor. Euro/dolar kurundan görebilirsiniz bunu, aşağı yukarı hep aynı.

Faiz artırımı v.b. anca günü kurtarır, iki ay sonra daha büyük patlayacak. Kobi iseniz şu durumda kapatın her şeyi çekilin kenara derim, ileride inanılmaz zararlar bekliyor sizi.

Ben mutluyum, iki aracım var ikisine de borcum yok Allah'a şükür. Başka borcum da yok. Gelirim de aynı kalır benim, sağlam yani. Borçlanmayı da düşünmüyorum.

Bunların bu günlerin geleceğini bağıra çağıra her tarafımızı yırtarak söyledik kimse dinlemedi.

darkmoon
29-01-2014, 13:31
Abi iyi değilde arttırmayıp ne yapıcaktı. Bence doğru fakat geç kalınmış bi hamleydi. Bankacılıkda maliyetler artıcak ama aksi halde özel sektörün döviz borcu ciddi risk teşkil ediyordu. Zaten cari denge sıkıntı. Aldığımız petrolu gazı hem dolarla alıyoruz. Dövizin önüne bi şekilde geçilmesi ve TL yi cazip kılması gerekliydi.

Evet esas doğrusu kalın yazdığın yer geç kalınmış bir hamleydi gereksiz merkez bankası bencede piyasaya dolar sattı dövizi düşürmek için onlar bence çok gereksizdi heleki sanırım haziranda bir satış yapmışdı yanlış hatırlamıyorsam o bence aşırı gereksizdi o zamanlardan önlemi alıp arttırım yapsalardı bu kadarda yapmazlardı ve kurtarırlardı bence geç kaldıkları için faiz arttırımıda bu kadar yüksek oldu..

benim üzüldüğüm bunun ucu hepimize değer.. ülkede zaten ciddi bir üretim yok üretipde dünyaya sattığımız bir şeyde yok.. tam aksine tüketim canavarı bir toplum olduk deli gibi tüketiyoruz olmayan paralarla.. Benim korkum işde bu balon patlarsa çok fena patlar Allah göstermesin yunanistanın haline döneriz diye korkuyorum..

furkane
29-01-2014, 14:05
Evet esas doğrusu kalın yazdığın yer geç kalınmış bir hamleydi gereksiz merkez bankası bencede piyasaya dolar sattı dövizi düşürmek için onlar bence çok gereksizdi heleki sanırım haziranda bir satış yapmışdı yanlış hatırlamıyorsam o bence aşırı gereksizdi o zamanlardan önlemi alıp arttırım yapsalardı bu kadarda yapmazlardı ve kurtarırlardı bence geç kaldıkları için faiz arttırımıda bu kadar yüksek oldu..

benim üzüldüğüm bunun ucu hepimize değer.. ülkede zaten ciddi bir üretim yok üretipde dünyaya sattığımız bir şeyde yok.. tam aksine tüketim canavarı bir toplum olduk deli gibi tüketiyoruz olmayan paralarla.. Benim korkum işde bu balon patlarsa çok fena patlar Allah göstermesin yunanistanın haline döneriz diye korkuyorum..

Tüketim konusunda haklısınız bana göre ülkede mülk zenginliği var , 2000'lerde sokağa çıktık mı 10 tane porsche göremezdik yada ülkede bu kadar araç yoktu Avm kavramı talep arttıkça bu noktalara geldi. Bunların hepsi birer tüketim ama iş kazancı olarak bakıldığında harcama ile gelir tutmuyor ama ne var ki 100bine aldığımız yerler 1milyon yaptı bu da ülkeyi buralara getirdi olumlu - olumsuz yönleri tartışılır.

Onamdar
29-01-2014, 14:42
USD 2,3190
EURO 3,1585

Ekonomik kriz coming beyler brace yourself

Onamdar
29-01-2014, 14:47
Borsa - %3,4 (2150)
Vob - %4,2 (3250)

edit

Borsa -%4
vob -%5

ozgurluk
29-01-2014, 14:57
dolar an itibariyle 2.30 lara dayandı..

sabah 2.17 den alanlar ciddi kar etti, bu gidişle daha da artacak gibi duruyor..

darkmoon
29-01-2014, 14:58
Tüketim konusunda haklısınız bana göre ülkede mülk zenginliği var , 2000'lerde sokağa çıktık mı 10 tane porsche göremezdik yada ülkede bu kadar araç yoktu Avm kavramı talep arttıkça bu noktalara geldi. Bunların hepsi birer tüketim ama iş kazancı olarak bakıldığında harcama ile gelir tutmuyor ama ne var ki 100bine aldığımız yerler 1milyon yaptı bu da ülkeyi buralara getirdi olumlu - olumsuz yönleri tartışılır.

Bana görede mülk zenginliği yok o senin mülk zenginliği olarak gördüğün şey olmayan paralarla çekilmiş kredilerle alınmış şeyler.

olmayan paralarla şu anda hayatlar yaşanıyor 3 bin tl maaş alan adam 100 bin tl lik araca biniyor gözümüz yok binsin tabiki ama avrupa amerikada o adama o krediyi vermezler önce hesap kitap yaparlar kaç kişiye bakıyor aylık ortalama harcaması ne kadar kiradamı kalıyor ay sonu maaşından ne kadar artıyor v.b ona göre derlerki size en fazla şu kadar kredi verebiliriz..

bizde öyle bir şey yok götür maaş bordronu tamamdır 48 ay 60 aylık kredi çekersin alırsın arabanı.. bunun adı balondur insanlar cebinde olmayan parayla ev araba alıyor bu balon patlarsa fena patlıycak.. Ben bunu 2011 den beri diyorum yazıp çiziyorum her yerde..

önceden özelleştirme diye sattık savdık ödedik borçlarıda şimdi satıcak bir şeyde kalmadı.. cari açıkda maşallahı var.. Allah sonumuzu hayır etsin..

BaybuRtlu69
29-01-2014, 15:02
Saatlilk takip şart anlaşılan..

dolar düştüğü an alıp, gün içinde çıkış yaptığı zaman satıp kısa karlar elde etmek en mantıklısı gibi

desibel
29-01-2014, 15:02
tahmin etmiştim doların böyle olcagını bu doları kimse tutamaz artık eskiden ekonomik kriz kapıda diyoduk artık içerde bu bir gerçek...

darkmoon
29-01-2014, 15:10
bence nacizane fikrim bu saatten sonra alım satımdan ziyade borcunuz harcınız krediniz v.b varsa imkanınız gücünüzde varsa kapatın.. krizlere ne kadar borçsuz harçsız girerseniz kriz sürecinide o kadar rahat atlatırsınız..

997TT
29-01-2014, 15:12
Malesef sorun guvensızlıkten kaynaklanıyor,2.17 ıle gune baslayıp bır anda 20 ler gorduk,bıraz duruldu derken 23 gorduk,20 lere sarktı derken,45 dakıka ıcınde 27 ve 32 gorduk! Suanda 27 lere sarktı.
Bu kadar volatil olan pıyasaya kım guvenır? Dolarda acık pozısyonu olanlar her dususu alım fırsatı olarak goruyor.REKOR faız artırdık neoldu?
Oldugumuz yerdeyız arkadaslar,sanırım bu tayyeap dahıl tum yonetıcılerımıze ıcı boş bır BALON oldugumuzu gostermıstır.
Ama durmak yok yola devam,ekonomımız soyle ıyı boyle ıyı,aslanız kaplanız,sxker sokarız,kım bıze ıs ogretıcek vs vs vs... HHHÜÜÜLLLOOĞĞĞ!!!

desibel
29-01-2014, 15:14
bence nacizane fikrim bu saatten sonra alım satımdan ziyade borcunuz harcınız krediniz v.b varsa imkanınız gücünüzde varsa kapatın.. krizlere ne kadar borçsuz harçsız girerseniz kriz sürecinide o kadar rahat atlatırsınız..

%100 katılıyorummm

ozgurluk
29-01-2014, 15:45
dolar geldimi 2.30 a ..

üstüne birde akşam fed açıklama yaptımı daha da artabilir..

ee sonuç olarak neye yaradı faiz arttırımı ?? olan bu saatten sonra vatandaşa oldu....

yani istesekte istemesekte konu siyasete geliyor ve gelmelide..

adamlar faizi nerdeyse katladı ama 24 saat içerisinde olay aynı seyrine geri döndü.. arada cebini dolduran doldurdu sadece..

daha 1 ay önce memleket yansa da inadına akp diyenler vardı.. noldu bu arkadaşlara ?? yer yer iyi kelime yapıp ölümüne savunuyorlardı ..

mb 'ın faiz arttırımına , döviz satışlarına karşılık bu kurlar neden yükseliyor ?? benim bilgim yetmiyor bunu anlamaya .. mümkünse üstün , ileri görüşlü hüloğcular bi açıklayıversin..

alihan_27
29-01-2014, 17:52
dolar geldimi 2.30 a ..

üstüne birde akşam fed açıklama yaptımı daha da artabilir..

ee sonuç olarak neye yaradı faiz arttırımı ?? olan bu saatten sonra vatandaşa oldu....

yani istesekte istemesekte konu siyasete geliyor ve gelmelide..

adamlar faizi nerdeyse katladı ama 24 saat içerisinde olay aynı seyrine geri döndü.. arada cebini dolduran doldurdu sadece..

daha 1 ay önce memleket yansa da inadına akp diyenler vardı.. noldu bu arkadaşlara ?? yer yer iyi kelime yapıp ölümüne savunuyorlardı ..

mb 'ın faiz arttırımına , döviz satışlarına karşılık bu kurlar neden yükseliyor ?? benim bilgim yetmiyor bunu anlamaya .. mümkünse üstün , ileri görüşlü hüloğcular bi açıklayıversin..

Kalın olan yer için söylüyorum. Gelişmekte olan ülkeler grubunda faiz artırımına rağmen kur düşmedi (Meksika'sı, Brezilya'sı vb.). Ben dünya ekonomisine kabaca göz gezdirerek görüyorum bunu. Bu işin içinde olanlar görmüyormu, başka hesaplarmı dönüyor bilemiyorum, dahası anlayamıyorum.

Onamdar
29-01-2014, 19:02
Kalın olan yer için söylüyorum. Gelişmekte olan ülkeler grubunda faiz artırımına rağmen kur düşmedi (Meksika'sı, Brezilya'sı vb.). Ben dünya ekonomisine kabaca göz gezdirerek görüyorum bunu. Bu işin içinde olanlar görmüyormu, başka hesaplarmı dönüyor bilemiyorum, dahası anlayamıyorum.

Dediğin gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde fedin tahvil alımı azaltmasıyla birlikte bi değer kaybı var ama bizdeki durum biraz daha farklı...
Merkez bankasının bugüne kadar politika faizini yükseltmemekte diretmesi ile politik riskin birleşmesi ve bizim diğer gelişmekte olan ülkelerden farklı olarak cari açığın fazla olmasıyla daha kırılgan olmamıza sebep oldu diye düşünüyorum. Fed sıcak para sürerken para bolluğu vardı. Para bizim gibi gelişmekte olan ülkelere akıyordu ama artık malesef işler değişti. Para yavaş yavaş vatanına dönmeye başladı. Yani sadece siyasi değil ama yinede bu durumun sebebi %50 siyasi sebepler. Sonuçta yabancı yatırımcıya güven vermeniz lazım. Adamlar hukukun olmadığı bi yere niye paralarını getirsinler.

hakotech
29-01-2014, 19:14
Yaaa Allah c.c aşkına dün ve bugun yapılan döviz alım satımlarını bi kontrol etsinler şu muhalefet..ne iş bilmez adam bunlar yaa :) dün kim 230 milyon dolarlık bir satıs yapmıs ? Ve bugun kım ınanılmaz buyuk mıktarlarda dovız alımı yapmıs sabah? Bi baksınlar yaa :))

tylan
29-01-2014, 19:24
Yaaa Allah c.c aşkına dün ve bugun yapılan döviz alım satımlarını bi kontrol etsinler şu muhalefet..ne iş bilmez adam bunlar yaa :) dün kim 230 milyon dolarlık bir satıs yapmıs ? Ve bugun kım ınanılmaz buyuk mıktarlarda dovız alımı yapmıs sabah? Bi baksınlar yaa :))

Abi muhalefet rezil eller de adamlar parti gelirlerini yemekten başka bişey yaptılar mı senelerdir. Kimse kusura bakmasın ben ***** ıkı muhalefet partinin hiç iktidara gelmeyi istediklerine inanmıyorum.

rebelh
29-01-2014, 19:26
döviz borcu olanlar faiz kararından sonra hemen dövize yükseldiler durumu amorti etmek için
bu da merkez bankasının tahmin etmesi gereken bir durumdu kaldıki piyasanın beklentisi 200 baz puan falandı

dolar satışı yapmak kurtarmadı
faiz arttırımına gitmek kurtarmadı
peki c planı ne?

ben bir c planı olduğunu bile düşünmüyorum

rebelh
29-01-2014, 19:30
Abi muhalefet rezil eller de adamlar parti gelirlerini yemekten başka bişey yaptılar mı senelerdir. Kimse kusura bakmasın ben ***** ıkı muhalefet partinin hiç iktidara gelmeyi istediklerine inanmıyorum.

halkında 10 yıldır en iyi yaptığı şey muhalefete muhalefet

kalk eylem yappalım sokağa çıkalım desem kimse gıkını çıkartmaz

ama iş muhalefete laf sokmaya geldimi herkes rasim ozan kütahyalı

hedi kemal kılıçdaroğlunu konuşalım
cehapenin başına kaset operasyonuyla gelen amerikan maşası liderlik yok adamda yakışıklı uzun boyluda değil niye oy veriyim ki

hem chp iktidarı zamanında insanlar ekmeği karneyle alıyorlardı

hele o ismet inönü var ya..

hakotech
29-01-2014, 19:41

cehapenin başına kaset operasyonuyla gelen amerikan maşası liderlik yok adamda yakışıklı uzun boyluda değil niye oy veriyim ki

12 yıldır muhalefet bısey yapsaydıda muhalefet olmaktan cıksaydı keske..oyum bosamı gıttı dıye düşündürdüler yemin ederim..bu sene vermıycem chp'ye..şuan hangi partıye verecegımı bıle bılmıyorum..bos kullanıpta dolaylı hüloghhh'cu olmakta istemiyorum..

Bi aralar ldp vardı besim tıbuğun o olaydı valla ona verırdım..

tool

muhalefet onu yapsa bile dedigin alim-satim islerini kimse yayinlamaz medyada...

ahmet_xy

o İsmet İnönü, türkiyeyi II.dünya savaşına girmekten kurtardı. o savaşa girmiş olsaydık, belki dedelerin hayatta olmayacak, sen bu kelimeleri yazamayacaktın.

tylan
29-01-2014, 19:44

Valla bılmıyorum ne kadar siyası geçmişin var. Ama benım.Lise dönemın den beri bayağı bir siyasi geçmişim var. Hem de suan iktidar'da olan değil bahsettiğim muhalefet olan 2 partinin birin de. Kaç defa grup toplantılarına gittiğimi hatırlamıyorum bile ama gözlerimle gördüğümü söyleyim mecliste boğaz boğaza olan vekiller. kahve molaların da can ciğerler. torpil kağıtlarını söylemiyorum bile. Bizim oyumuzla oraya giden vekiller bizim partinin işsiz gençlerini değil iktidara yakın olanları işe soktuklarını gözlerimle gördüm.Artik ben bu ülke de muhalefete ınanmıyorum.

hakotech
29-01-2014, 19:45
o İsmet İnönü, türkiyeyi II.dünya savaşına girmekten kurtardı. o savaşa girmiş olsaydık, belki dedelerin hayatta olmayacak, sen bu kelimeleri yazamayacaktın.

Sen çok yanlıs anlamıssın ahmet,rebelt aslında iyi bişey yazmıs,hüloğğcuların ardına sıgındıgı kelımelerı ti'ye almıs..kızma hemen :)

hakotech
29-01-2014, 19:46
muhalefet onu yapsa bile dedigin alim-satim islerini kimse yayinlamaz medyada...

Yayınlatmazlarki sende haklısın...

ef186
29-01-2014, 19:53
Sağ Sol orta köşe vs. Siyaset Yok Genell uyarıdır konu uçar cezalar gelir demedi demeyin ...

rebelh
29-01-2014, 19:55
Sağ Sol orta köşe vs. Siyaset Yok Genell uyarıdır konu uçar cezalar gelir demedi demeyin ...

abi yeni gördüm yazmıştım okuyana kdr :)

hakotech
29-01-2014, 20:00
Aynen kaptırdık yine...şimdi dövizin 1 yada bırbuçuk aylık seyir bandını tahmın edecek kimler var..?? Sizce 1 ayda suanki kurda ne gıbı degısıklık olur? Bugunki artışa anlam verebılen varmı ?

rebelh
29-01-2014, 20:01
12 yıldır muhalefet bısey yapsaydıda muhalefet olmaktan cıksaydı keske..oyum bosamı gıttı dıye düşündürdüler yemin ederim..bu sene vermıycem chp'ye..şuan hangi partıye verecegımı bıle bılmıyorum..bos kullanıpta dolaylı hüloghhh'cu olmakta istemiyorum..

Bi aralar ldp vardı besim tıbuğun o olaydı valla ona verırdım..

abi satrançta ki en önemli kurallardan birisi yapacak hamlen yoksa rakibinin beklediği hamleyi yapmamaktır

rebelh
29-01-2014, 20:03
fed varlık alımını 10 milyar $ daha azaltmış
dolar 2.40ları bulur heralde bu gevşek ekonomide

ef186
29-01-2014, 20:16
Yarın Dolarda Eğlence var ;) Allah sonumuzu hayretsin .

Safran
29-01-2014, 20:17
babamı 17 aralıkta ikna edebilseydim şuan 50 bin tl ye yakın karımız olcaktı ama malesef aldıramadım benim şahsi görüşüm merkez bankası sadece türkiyedeki belli kesimi etkiler belli bir tabakayı üçgenin en üstündeki adamlara bakar olay benim şahsi görüşüm şeçim öncesi yine bir çok olay patlak vericek akabinde en üstekilerde en iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam edicekler

hakotech
29-01-2014, 20:24
Yarın Dolarda Eğlence var ;) Allah sonumuzu hayretsin .

ne gibi abi? artış olarak sölediğini varsayıyorum? şu ara forex yapmanın tam zamanı aslında..

rebelh
29-01-2014, 20:26
ne gibi abi? artış olarak sölediğini varsayıyorum? şu ara forex yapmanın tam zamanı aslında..

ben haberi aldıktan sonra eur/usd satış verdim ama beklediğim kopma gelmedi

hakotech
29-01-2014, 20:28
ben haberi aldıktan sonra eur/usd satış verdim ama beklediğim kopma gelmedi

dünmü verdin satısı yoksa sabahmı? hangi firmayla calısıyosun?

rebelh
29-01-2014, 20:31
dünmü verdin satısı yoksa sabahmı? hangi firmayla calısıyosun?

gcm ile çalışıyorum abi şimdi haberi aldıktan sonra verdim 1.3647 den

ef186
29-01-2014, 20:32

Fed in açıklamasına bakılırsa Doların tl üzerindeki baskısı artar genel kanaat bu yönde herkezde .

vectra-tuner
29-01-2014, 20:41
Aynen kaptırdık yine...şimdi dövizin 1 yada bırbuçuk aylık seyir bandını tahmın edecek kimler var..?? Sizce 1 ayda suanki kurda ne gıbı degısıklık olur? Bugunki artışa anlam verebılen varmı ?

Bugünkü artis spekülatif sanırım, bir an devalüasyon oluyor sandım.
Ama Merkez bankası çok dikkatli ve devlet bankaları ve kurumlar da olmak üzere dolar satıyor diye düşünüyorum. Ve medyaya tam olarak yansımıyor, çünkü panik ortamı oluşması istenmiyor.
Kur tahmini çok zor ama sanırım ipin ucu kacicak... Önümüzde ilaveten seçimlerde olunca işin boyutu büyüyor. Bugün bazı bankalar kredi de kullandirtmadi... Şahsi kur tahminim 2.3 ile 2.7 ve 2.9 max..

barakuda26
29-01-2014, 20:47
merkez toplanacak dendi yarım saat içerisinde dolar harika bi düşüş gerçekleştirdi. toplandılar faizi arttırdılar geceden sabaha kadar dolar dibi gördü dipte 2.17..

bugun ise tekrar eski halıne yaklastı, ve yarın emınıım gunu 2.40a yakın bı rakamla kapıcaktır. kısaca olan yıne bızlere oldu faız borcu olanlara oldu dolar borcu olanlara oldu.

bu ne perhız be ne lahana turşusu..

darkmoon
30-01-2014, 04:29
başbakan uyarıyı verdi merkez bankası bizim kontrolümüzde değil ben zaten en başdan beri faiz arttırımından yana değilim ama iş böyle giderse bizimde elimizde b ve c planlarımız var gereken neyse yaparız dedi.

Benim anladığım ise bu lafdan merkez bankası bu hatalı politikalarına devam ederse gerekirse müdahele eder merkez bankasının kontrolünü biz alır gerekli önlemleri biz alırız..

piyasalar bundan olumlu sinyal alırsa bugün dolar düşer yok almassa 2.40 ı görür bence..

ozgurluk
30-01-2014, 08:20
güne 2,27 den başladık bakalım akşama ne olacak ...

bence bugün bu dolaylarda seyreder kur..

twstr
30-01-2014, 09:15
Bedavadan faiz arttırımı olmus gıbı oldu. Bırkac programda merkez bankasının dolar satısından hemen sonra ıngılız bankalarının alım yaptıgını anlatıyorlardı.. Anlasılan ekonomık krız olusturulması kafaya konulmus ne fazı arttırımı ıse yarar ne de dovız satısı. uretımı olmayan ekonomısı saglam olmayan bu ulkede dolar 3 e dayanır mı ? dayanabılır.

darkmoon
30-01-2014, 09:32
benim anladığım da şudur.. amerika şu anki yönetimi bence gözden çıkarmış.. ben öyle anlıyorum şu durulmayan sıcak ekonomiden..

rebelh
30-01-2014, 09:45
benim anladığım da şudur.. amerika şu anki yönetimi bence gözden çıkarmış.. ben öyle anlıyorum şu durulmayan sıcak ekonomiden..

bi an obama yönetimi gözden çıkarılmış anladım :)

ama bunun bu şekilde olacağı belliydi sıcak para elbet bir gün kesilecekti ve biz bu şuursuz ekonomi politikasının bedelini ödeyecektik o da bu ana denk geldi

daha piyasa bu kurları yansıtmadı hele şimdi birde faiz arttırımı varki bu kdr yüksek olması ve neredeyse hiç etkisinin olmaması ciddi bir tehlike

başbakan mb ye *** atarak yırtamaz bu durumdan o da farkında

bizi en çok büyüten sektör inşaat ve satışların neredeyse hepsi krediyle bence durum böyle giderse ki mecbur gidecek 2015 yazı gibi emlak sektröüyle başlayan finans bankacılık gibi en borçlu olduğumuz bütün dalları kapsayan bir ekonomik krize girebiliriz

darkmoon
30-01-2014, 10:11
ekonomi bağlantılara bakar.. eğerki türkiye piyasasına bir yerlerden sağlam bir para girdisi olursa her şey düzelir.. sallıyorum 10 milyar dolar 20 milyar dolar yada 50 milyar dolar piyasaların biz bunlarla baş edemeyiz çok sağlamlar diyebiliceği rakam neyse kısaca o kadar.. o zaman her şey düzelir..

cihan_06MLC60
30-01-2014, 10:18
2,29 dan alım yapsam ? kaçan trenden birşeyler koparabilir miyim ki acaba ?

barakuda26
30-01-2014, 10:21
2,29 dan alım yapsam ? kaçan trenden birşeyler koparabilir miyim ki acaba ?

şu durumda zor, dün sabah açılışta yapsaydınız yatırımı zarar etmezdiniz hiçbitürlü, o trenide kaçırdık hepimiz malesef :)

cihan_06MLC60
30-01-2014, 10:30
şu durumda zor, dün sabah açılışta yapsaydınız yatırımı zarar etmezdiniz hiçbitürlü, o trenide kaçırdık hepimiz malesef :)

kaçırdığımız trenlerin haddi hesabı tok . ilk defa bu kadar yatırım yapmadığım bir zaman oldu . onda da neler oldu neler. malı götüren götürene :D

Safran
30-01-2014, 14:01

aynen öyle abi sürekli baskı yapılacak seçimlere kadar

997TT
30-01-2014, 18:23
Merkez bankası dolara karsı savas acmıs durumda.
Halkda bu yukselısden manevı olarak rahatsız,dolayısı ıle tayyeap sultanda rahatsız,oy meselesı.
Her yukselısde mudahele gelıcektır.
Parıte tarafında 3340 lara gevseme olabılır.
20 lere gelen dolar alınır,28-30 larda satılır ancak suankı durum,çin pmi dan gol yemeyız ınsallah.

hakotech
30-01-2014, 18:37
bugun buyuk bir dovizci abimin yanina ugradim dedim nolur abi bu durumlar..valla bilsek bizde ona gore yatirim yapicaz dedi..dovizciler bile nolucagini kestiremiyosa burda konusmamizin manasi yok arkadaslar..yastik altina doldurun bekleyin bence :)

ozgurluk
31-01-2014, 12:24
Sabah 2.23 den alanlar Şu an keyİfle satiyor sanirim :) kur yİne tirmanmaya baŞladi..

darkmoon
31-01-2014, 12:36
bugun buyuk bir dovizci abimin yanina ugradim dedim nolur abi bu durumlar..valla bilsek bizde ona gore yatirim yapicaz dedi..dovizciler bile nolucagini kestiremiyosa burda konusmamizin manasi yok arkadaslar..yastik altina doldurun bekleyin bence :)

olayın esası o değildir onlar her şeyi iyi bilir.. olay başka siyasete girmeyelim ama kısaca ibr korku var insanlarda yanlış ağzımdan bir laf çıkarda benide alır götürürler korkusu..

997TT
31-01-2014, 19:50
Suankı degerlenme parıte kaynaklı...

Rockford
04-02-2014, 10:38
abi peki yastık altında ne olarak tutmayı tavsiye ediyosun altın dolar euro türklirası ?

krscan
04-02-2014, 10:45
abi peki yastık altında ne olarak tutmayı tavsiye ediyosun altın dolar euro türklirası ?

Eğer faiz'e haram gözüyle bakmıyorsanız mevduat oranları suan güzel. Artık pek geriye de gitmez uzun vade yapmanıza gerek yok kısa vade ( misal 32 gün ) yaparak yada repo'ya haftalık koyup arada döviz al sat yaparak değerlendirilebilir.

vectra-tuner
06-02-2014, 21:27
Dolar kuru su anda 2.21 civarı, buradan doviz alınabilir. Mart ayında tırmanıcak diye tahmin ediyorum fed ve secim etkisi ile. Yarın sabah bu seviyeden usd alıp borcları kapatıcaz kısmetse.

başalp
07-02-2014, 08:03
Dolar kuru su anda 2.21 civarı, buradan doviz alınabilir. Mart ayında tırmanıcak diye tahmin ediyorum fed ve secim etkisi ile. Yarın sabah bu seviyeden usd alıp borcları kapatıcaz kısmetse.
dolar bu fiyatlarda tutunamaz öngördüğünüz tarihlerde bizde doları 2,05 düşünüyoruz...

ahmet_xy
07-02-2014, 08:05
dolar bu fiyatlarda tutunamaz öngördüğünüz tarihlerde bizde doları 2,05 düşünüyoruz...

malı götüren zamanında götürdü. tahteravalli gibi bi yükselt, bi alçalt. sıra borsada. ;)

vectra-tuner
07-02-2014, 09:50

Dünyada artık bol ve ucuz para dönemi sona eriyor. Ve bizim gibi zamanında gelen bu bol ve ucuz para sürekli olarak lüx tüketime gitti... Ve kredi ile kredi ödedik.

Sonuç olarak Türkiye'nin her ay cari açık ve özel şirketlerin kredi ödemesi için gereken oldukça yüklü miktar dövize ihtiyacı var ve para artık yavaş yavaş çekiliyor. Dolayısı ile
artık dolar eskisi gibi olmuycak. Bir dönem kapandı ve yeni bir dönem başlıyor.

Ve ilaveten artık enflasyon fiilen başlamış durumda, Enflasyon kur artışı anlamına da geldiğinden dolayı zaten kurların yukarı doğru çıkması demek.

Benim gibi Usd borcu olan insanların buradan alıp kapatmaları mantıklı (Bu benim fikrim)

997TT
07-02-2014, 10:03
2.17 kısa vadelı dıptır.
Ona gore dusunun.
Ayrıca tavan 2.26

darkmoon
07-02-2014, 10:19
yabancı yatırımcı sanırımkurdan zarar edicek diye çıkamadı.. sıkışıp kaldı zarar etmeden çıkarsa o zaman takip etmek lazım.

krscan
07-02-2014, 10:24
ABD 10 yıllık faiz oranı 2.5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Şuan %2.7 Doların şuan düşmesi tamamen ona baglı. Bence alım pozisyonu yaratılabilir. Mart ayı Bernanke'nin yerini teslim etmesi seçimler derken kıpırdama olur diye düşünüyorum.

Onamdar
07-02-2014, 10:26
15,30 da ABD de tarım dışı istihdam verisi gelcek
Piyasanın yönü ve fedin tahvil konusunda vericeği karar için önemli bi veri

darkmoon
07-02-2014, 13:42
seçime kadar bence piyasalar lock konumunda kalıcak yatırımcıda ham madde alanda satıcıda.. maksimum 2.24-2.25 geçiceğini ben sanmıyorum.. marttan sonra ak koyun kara koyun belli olur..

cihan_06MLC60
07-02-2014, 14:34
Bende mart sonu 2.5 seviyeleri görecektir . Beklenenleri tersi olursa 2.65-2.75 bantları görebiliriz. Alım için şubat ortası beklenir mi buna da bakılmalı

vectra-tuner
07-02-2014, 15:13
Bende mart sonu 2.5 seviyeleri görecektir . Beklenenleri tersi olursa 2.65-2.75 bantları görebiliriz. Alım için şubat ortası beklenir mi buna da bakılmalı

2.2035 Tl den aldım, borcu kapattım.

2.200 ün altına gevşediğinde almayı denedim ama yetişemedim malesef.,

997TT
07-02-2014, 17:54
2.19 da kaldi bir sure ancak yurt icinde cok talep var.
Pazartesi b1raz daha gevsemes1n1 bekliyorum. Borsa da kar satisi gelmedi,onuda bekleyin. Eger altini doldurursa endeks,66 yi zorliyacaktir.

vectra-tuner
07-02-2014, 19:22
S&P Türkiye'nin kredi not görünümünü düşürdü. Bi bu eksikti zaten.

emrhn28
07-02-2014, 20:12
Tüm yorumları okudum, okuduk.a bilgileniyorum ağzınıza sağlık abilerim. Ben borsayı merak ediyorum? Sİzce borsa düşüşe devam edecekmi? Açıkcası emeklilik ödüyorum ve sağlam bir getirim varken, şuan eksilerdeyim. Duruma göre değerlenme alanını değiştiricem.

Saygılarımla

başalp
08-02-2014, 08:45
valla biz meslek icabı hergün dolar almak zorundayız (demir sac işiyle uğraşıyom) dün 2,196' yı kaçırdım. 2,2 şu anda çok sağlam destek gibi gözüküyor kırarsa 2,16' yı görürür. orta vadede çok fazla yükseleceğini sanmıyorum... bizim piyasada meslektaşlar bu kadar sert düşmesinide istemiyoz. çünkü yüksek kurlardan depomuza mal girdi... Bu arada dün akbankın gazabına uğradım, blombergden takip ediyorum sürekli blombergte kur düştü akbank hemen düşürmedi... akbanktan alana kadar kuru yükselttiler...

5500
14-02-2014, 12:04
bir güncel çekeyim.. var mıdır yeni öngörüler? dolar almayı planlıyorum.

997TT
14-02-2014, 17:12
2.16-17 ye degdıkce al,20-22 sat. Kısa vadeli tahmın.

turkerrr
14-02-2014, 17:12
hazirana doğru 2.50 konuşuluyor

Thracian
14-02-2014, 20:41
Bu ay fomc toplantısı olmayacak. Yani tahvil alım miktarı azaltılmayacak. Üstelik abd den gelen kötü veriler usd nin değer yitirmesine. Yani tl nin değer kazanmasını sağlıyor. En başlıca sebeb kötü hava koşulları gösteriliyor. Abd hava durumu ve Ekonomik takvim takip edilirde abd için olumlu veri gelirse parite yükselecektir.

Senaryo: dip nokta olarak belirlenen 2.16 beklenir ve alınır. 2-2.5 ay sonra 2.25 gibi seviyelerden satılır.

Senaryo 2: bu seviyelerden alınır. Seçimlere 15-20 gün kala fetonun tekrar ellerini açıp beddua edilmesi beklenebilir. ( seçim sonuçlarıda önemli- istanbulun chp ye geçmesi %5 cıvarında oynatır borsayı)

Thracian
14-02-2014, 21:38
Bu arada baktığım sistemde hala düşüş trendi devam ediyor.

Thracian
01-03-2014, 20:29
2.16-17 ye degdıkce al,20-22 sat. Kısa vadeli tahmın.

Aynen gerçekleşti.

Bu ay fomc toplantısı olmayacak. Yani tahvil alım miktarı azaltılmayacak. Üstelik abd den gelen kötü veriler usd nin değer yitirmesine. Yani tl nin değer kazanmasını sağlıyor. En başlıca sebeb kötü hava koşulları gösteriliyor. Abd hava durumu ve Ekonomik takvim takip edilirde abd için olumlu veri gelirse parite yükselecektir.

Senaryo: dip nokta olarak belirlenen 2.16 beklenir ve alınır. 2-2.5 ay sonra 2.25 gibi seviyelerden satılır.

Senaryo 2: bu seviyelerden alınır. Seçimlere 15-20 gün kala fetonun tekrar ellerini açıp beddua edilmesi beklenebilir. ( seçim sonuçlarıda önemli- istanbulun chp ye geçmesi %5 cıvarında oynatır borsayı)

Şuan ki durumda 2.18 in altına düşmeden devam edecek gibi duruyor dolar. 2.18 alış 2.30 satış bandında oynanabilir.

Rockford
05-04-2014, 18:13
bu konuda son yorumunuz nedir, düşermi daha eldeki doları satmalı mı beklemeli mi bilenler bir yorum yapsın bakalım :)

328ia
05-04-2014, 21:37
dostum ben buralardan bi miktar aldım attım bir köşeye.daha aşagı gidicegini sanmıyorum.elindeki paranın bir kısmını degerlendir ama hepsini aynı sepete koyma sakın.

AdemAr
13-07-2014, 20:03
beyler varmı bi öngörünüz dolarla ilgili ?

997TT
13-07-2014, 20:07
Yurt ıcı gelısmelere odaklı 2.10 gorebılırız.

furkane
13-07-2014, 20:37
Seçimlerden önce Burada ve Altın Konusunda Yorumlarda Bulunuyordum Fakat Siyasi Görüşüm gibi algıda bulunup tepki yapan arkadaşlar oldu. Seçimden Önce şunu belirtiyordum eğer Ak parti kazanırsa dolar / € / Faiz üçlüsü aşağı geleceğini ön görüyordum ki kazandılar belli bi oranda üçlü aşağı geldi şuan da cumhurbaşkanı seçimi var eğer yine başa geçilirse bu saatten sonra doların artışını görmek çok zor.

997TT
13-07-2014, 20:47
ilk tur olması onemli.... Yoksa kısa surelı sarsılır.

AdemAr
13-07-2014, 22:46
bi miktar dolarım var 2,15 den almıstım tutmalımıyım yoksa cıkarmalımıyım karar veremedim. Bu ara altında euroda dolarda düşüşte kararsız kaldım :/

BaybuRtlu69
13-07-2014, 22:58
Dolar almıştım 2.12 den napsam tl ye çevirsem bilemedim bende

AdemAr
13-07-2014, 23:12
israil-filistin olaylarından ötürü artma durumu olurmu acaba ?

997TT
13-07-2014, 23:14
Secımı nasıl goruyorsunuz?
ilk turda alır mı tayyeap? ozaman boz bekle.
Almaz mı? bekle.

AdemAr
13-07-2014, 23:23
Secımı nasıl goruyorsunuz?
ilk turda alır mı tayyeap? ozaman boz bekle.
Almaz mı? bekle.

o zaman bozmak gerek :) yada 2-3 ay unutiim bi köşede kalsın :)

Ahmet Saraçoğlu
06-08-2014, 17:55
2.095 ten aldım , şuan biraz toparladı gibi.Sizce dahada yükselirmi yoksa seçim öncesi bozduralımmı?

Onamdar
06-08-2014, 18:27
Cuma günü Moody's den tr ile alakakı olumsuz bi rapor gelebilir nihat zeybekçi bişeyler geveledi bununla alakalı
Not indirimi olursa dahada yükselir ama negatif izlemeye alırsa bu seviyelerden biraz aşağıya gelebikir tabi tayyip ilk turda alamazsa daha yükselir ama yinede burdan almak riskli

nicosaint82
27-08-2014, 11:45
Herkese iyi günler,,,dolar konusunda ne olur ne biter fikri olanlar varmı ?
faiz indirimi olursa 2,20 üstü görülürmü ?
euro,,,dolar karşısında değer kaybediyor,,,euro dan bi atak beklenir mi ?
kısa ve uzun vade planlar değişirmi ?