Orijinalini görmek için tıklayınız : vtec2 ekzost ve hava filtresi
silvia_s15
26-01-2014, 12:35
arkadaşlar 2001 honda civic 1.6 es vtec2 araç aldım,yeni.
Üzerinde pimaş boru ve 1 adet dirsek kullanılarak akünün yan tarafından büyük hava filtresi montaj edilmiş.Çoğu zaman ses ıslık çalarcasına bi sesi var.Şimdi ben buna simota aero flow taksam sesde bi değişiklik olurmu?Performasına bakmıyorum,çünkü okadarda değişmeyecek.Birde fotoğraflarda gördüğüm,kitin borusuna bağlanmış hortumlar görüyorum.onlar ne işe yarıyor.Yani 250-350 tl verdiğime değermi ses
Eksozt sistemi orj.Aşırıya kaçmayacak şekilde kat iptali,orta iptalı arkayada bi ekzost düşünüyorum.İstediğim ses tok çıkmayacak cızırtılı bi ses istiyorum.Ara borularıda orjınal kullanmak istiyorum.Heards kullanmak istiyorum.Netten bulduğum ekzoztlar,kullananlar varmı acaba?
Tabiki bulduğum ekzostlar belkide replika olabilir.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-anahtar-hediyeli-magna-flow-renkli-uclu-egsoz-made-in-usa-151733500/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-otto-titanyum-kafa-dd-tune-150363922/detay)
otto ile büyük ihtimalle tok bi ses alınır yanlış değilsem
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-hks-power-yanik-uclu-eksoz-x-power-tuning-135580355/detay/)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-mugen-power-renkli-uclu-egsoz-made-in-japon-anahtarlik-hediye-151737848/detay)
bir diğer sorum ise rolantı 8bin ile 17bın arasında değişiyor hep
silvia_s15
27-01-2014, 19:26
55 kişi bakmış cevap yok.
Rolanti'nin değişmesi açık hava filtresi montajında sensör takılmamış olabilir motor resmi alabilirsek çok iyi olur simota aero form'da olsa pek ses vermiyor
Egzoz olarakda kat iptali , orta iptali ve sonada 130 tl olan egzozu takmanız yeterli güzel ses verir :)
silvia_s15
27-01-2014, 21:15
Rolanti'nin değişmesi açık hava filtresi montajında sensör takılmamış olabilir motor resmi alabilirsek çok iyi olur simota aero form'da olsa pek ses vermiyor
Egzoz olarakda kat iptali , orta iptali ve sonada 130 tl olan egzozu takmanız yeterli güzel ses verir :)
Hava filtresinde sensör yok.Direk çıkışdan pimaş boru bitiminde dirsek akünün hemen altında büyük bi filtre var.Simota kitte sorduğum oydu zaten.Yarın fotoğrafı eklerim.
Faruk_Vtec
28-01-2014, 01:14
sımota aero from II vtec II'lerde en ıyı performans veren fıltredır, carbon kutu sayesınde ısınmaz ve su alma derdı yk, olası bı durumda su alsa bıle kutunun altnda su tahlıye delığı var..
ses ve performans olarak sımota from II guzeldır, alınabılır..
zırıltılı bı egzoz ıstıosanız, komple duz boru çekmenız lazm, ust devirlere çıkıp gazı bırakınca ıstedığınız sesı alırsınız :) egzoz olarakta pahallı bışy almanıza gerek yk, 125 lıra monza yanık uç ışınızı gorur..
ucuz bi egzoz alın içindeki süzgeçle elyafı çıkartın çok güzel yırtık ses çıkıyor :D
silvia_s15
28-01-2014, 23:28
Teşekkürler arkadaşlar.
silvia_s15
02-02-2014, 23:29
http://img492.yukle.tc/thumbs/3133822_10202009070802256_1226014247_n.jpg (http://img492.yukle.tc/image.php?id=3133822_10202009070802256_1226014247_ n.jpg)
arkadaşlar hafta içi sanayiye gittim,rolanti normal dediler.Boşa çekince 15bin oluyor 3_4 sn sonra 9bine düşüyor.Yukarıda bi arkadaş hava filtresi yüzünden olur demişti.Sizce neden olabilir.?
Ben sensör göremedim tam boğazın olduğu kısımda filtreye sensör girmesi gerekiyor
Seyir halinde giderken boşa attığınızda devir 1500 oluyor durmaya yakın 9 bine düşüyor ise lpg ayarlarına baktırmak gerekir benimde öyle bir sorunum vardı lpg ayarımı tekrar yaptırdım karışım doğru ayarlandı bu sorunum gitti
hondada zaten cızırtı kolay alırsın maddi duruma bağlı otto spec ,mugen power alablrsn 200 gbi rakamlara daha iyi birşey istiyosan skunkk 2 , dc sport ,greddy gbi egzozlara yöneleblrsn , he yok ben ortalığın aq cam diyosanda tek çare AİRMASS ötesi yok ;)
Özgül abi hayırlı olsun öncelikle.
Abi filtrede sensör vardır ve senin pimaş boruda o görünmüyor. Bahsettiğin devirle alakalı problem büyük ihtimal bundan.
Simota Aero Form en mantıklı kittir Vtec2 için. Hem orj görüntüsü vardır hem de Faruk'un dediği gibi ekstraları vardır. Ayrıca kitte sensör yuvası da vardır.
Verdiğin 200-300 TL'ye değer. Ses ise şu anda ne çıkıyorsa yine aynısı çıkar. Filtreden çok ses vermiyor Vtec2'ler emmeden dolayı.
Bende şu anda Simota cai var ve memnunum. 2-3 sene önce de bir müddet alıp kullanıp satmıştım, o zaman da gayet memnundum.
Egzos içinse kat iptali yapmadan ses alman zor. Ben sadece son susturucuyu Otto'yla değiştirdiğimde öyle aman aman ses almadım.
Zaten headers kullanmak istiyorum demişsin.
Sana benim aldığım parçaların aynısını yazıyorum.
DC 4-2-1 Header
51 mm krom ara boru
51 mm freeflow orta susturucu
63 mm Varex son.
Varex yüzünden epey maliyetli oldu benim ama sona Monza ya da Otto tarzı birşey alırsan maliyet epey düşer.
umuttuner
12-02-2014, 19:28
peki ben de araya bi şey sorayım.free flow demişsiniz orta susturucu için,peki faydası ne oluyor direk düz boru olmaz mı?(bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın)
Duz boru olunca Varex kapali konumda olunca bile yine az da olsa ses cikiyormus.
O yuzden freeflow orta susturucu tavsiye edildi. Kapali konumda sifir ses duz boruya gore.
Yani tamamen kapali konumda iyice rahat etmek icin aldim trafikte.
Varex almayip otto vs. Egzos takacak olsam zaten duz boruyla devam ederdim tamamen ki ilk o niyetle girmistim bu ise de.
silvia_s15
13-02-2014, 21:11
Duz boru olunca Varex kapali konumda olunca bile yine az da olsa ses cikiyormus.
O yuzden freeflow orta susturucu tavsiye edildi. Kapali konumda sifir ses duz boruya gore.
Yani tamamen kapali konumda iyice rahat etmek icin aldim trafikte.
Varex almayip otto vs. Egzos takacak olsam zaten duz boruyla devam ederdim tamamen ki ilk o niyetle girmistim bu ise de.
Eyvallah,serhat.İstediğim ses aman aman bi ses değil.Komple cızırtı istıyorum.Yanlış değilsem ss magnumlar veriyor.Bugun bi 1.6 iesde denk geldi.sanki egzot yırtıyor gibi ses veriyordu.Faceye ekledim seni denk gelmedin serhat.Senın sistemin videosu varsa ses dinlemek isterim.
istediğim ses
Ss Magnum Honda Civic Vtec Egzoz 35V7520 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d2Fo1EatoeQ)
Bu sesi alabilmek için 4.2.1 heards filan gerek varmı.Tek arka susturucu ve orta iptali ile alabilirmiyiz.
Özgül abi ben daha takamadim. Kismetse 14 gun sonra askerlik bitiyor; ondan sonra takicam.
Orta iptal ve son susturucyu degistirerek baya ses alirsin ama hicbir zaman da header takilmis gibi cikacagini sanmiyorum.
Header almak istemiyorsan orta iptali+son susturucu isini fazlasiyla gorur bence.
Ama herseyden once o pimas boru sistemini sok. Ya orjinal sistemi taktir ya da simota cai abi.
silvia_s15
16-02-2014, 22:51
Özgül abi ben daha takamadim. Kismetse 14 gun sonra askerlik bitiyor; ondan sonra takicam.
Orta iptal ve son susturucyu degistirerek baya ses alirsin ama hicbir zaman da header takilmis gibi cikacagini sanmiyorum.
Header almak istemiyorsan orta iptali+son susturucu isini fazlasiyla gorur bence.
Ama herseyden once o pimas boru sistemini sok. Ya orjinal sistemi taktir ya da simota cai abi.
Serhat açıkcası bende o pimaş borudan memnun değilim.Ama her nekadar araştırdıysam simota ile pekde fark olmaz diyorlar.Şuan ss magnum aramaktayım.
Serkan VTEC
22-02-2014, 10:09
Konya da iseniz görüşelim yardımcı olabilirim :)