Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Oyuncağım Megane Coupe 2.0 F7R...
muratburunce
27-01-2014, 09:30
Arkadaşlar aracımı alalı 2ay kadar fln oldu önceki aracım honda civic 1.6 ies'ti honda'dan sonra renault biraz değişik geldi ama performans olarak çok memnunum sadece aracın öndne görüntüsüne alışamadım daha :)
Araç 1999 model değişensiz küçük lokal boyaları var...
Motor 155.000'de aldım ben suan 156 küsür'de...
Şuan sadece amerikan park ve Hava Filtresi eklendi...
Yapılacak İşlemler Daha çok..
Şimdilik bu resimler var elimde öylesine çektiğim zamanla bişeyler ekledikçe resimlerde eklenecektir :)
http://i44.tinypic.com/9vl3f4.jpg
http://i43.tinypic.com/i6co3o.jpg
http://i42.tinypic.com/143qs68.jpg
http://i44.tinypic.com/seocoo.jpg
http://i42.tinypic.com/2qm3dwk.jpg
Araç Üstündeki Sticklerlarıda Ben Ekledim +5 Hp :D
guwen_ar
27-01-2014, 09:44
Cok guzel masallah bende gecen yil ankaradan ilk sahibinden bi f7r almistim.
Cok keyifli araclar kat iptali ve 51 lik duz boru yaptiginda dahada keyifli oluyor.
Gideri cogu kisi tarafindan bilinmez ama performansi oldukca tatminkardir top speed zaten tartismasiz :)
Hayirli olsun nazar degmesin kazasiz belasiz.
muratburunce
27-01-2014, 09:56
çok teşekkür ederim :)
aklımda olan birşey kat iptali ve 51 düz güzel bir son susturucu ve en son headers olayına girecem :) birazda dış kozmetiğine küçük dokunuşlar yapacağım
guwen_ar
27-01-2014, 10:05
çok teşekkür ederim :)
aklımda olan birşey kat iptali ve 51 düz güzel bir son susturucu ve en son headers olayına girecem :) birazda dış kozmetiğine küçük dokunuşlar yapacağım
F7r motor cok verimli.headersla cok guzel degerler alabilirsin.
Birde f7r yazilimla en cok guc alan atmosferik araclar arasinda yer alir.araciniza inanamazsiniz :D
maşallah allah kaza bela vermesin
Hayırlı olsun..Güle güle kullanın...Jant kapaklarını sizmi çıkardınız?Aldığınızda böylemiydi?
Tekrar takılırsa görüntü daha hoş olur kanımca....
muratburunce
27-01-2014, 10:17
maşallah allah kaza bela vermesin
saol allah razı olsun cümlemize :)
düz boru 60 lık ve sona 60 yada 63 lük bişeyler takarsan daha çok verim alırsın
muratburunce
27-01-2014, 10:20
F7r motor cok verimli.headersla cok guzel degerler alabilirsin.
Birde f7r yazilimla en cok guc alan atmosferik araclar arasinda yer alir.araciniza inanamazsiniz :D
çokta oynayıp abartmak istemiyorum ***** yakıt fiyatları fln uçtu gitti :)
muratburunce
27-01-2014, 10:24
Hayırlı olsun..Güle güle kullanın...Jant kapaklarını sizmi çıkardınız?Aldığınızda böylemiydi?
Tekrar takılırsa görüntü daha hoş olur kanımca....
teşekkür ederim saolun jant kapakları aldığımda yoktu elimde 1adet mevcut :)
Maşallah kazasız belasız.
muratburunce
27-01-2014, 10:25
öyle çok abartlı bir performans aramıyorum aslında ses olarak abartı olamdan tatmin etsin yeter beni :)
maşşallah kardeşim çok güzel bi araban var. hondadan sonra yaptığın en iyi iş.. ;) Bırak artık egzos u fln. stock kalsın oralar. dış görünüşü istediğin gibi yap. ifil ifil bin. ama jantları mutlaka gun metal yap. bu renge çok güzel durur.birazda başını aşşağıya eğdinmi. oh mis..
guwen_ar
27-01-2014, 10:27
Yazilim yoksa 60 lik yaramiyo.zaten cok fazla devir donen bi arac deil 51 lik koyup sıkıstırmayi arttirarak daha guzel bi deger ortaya cikio.
Deneyerek tecrube ettim :D
muratburunce
27-01-2014, 10:29
Maşallah kazasız belasız.
teşekkür ederim saolun cümlemiz kazasız belasız :)
muratburunce
27-01-2014, 10:31
maşşallah kardeşim çok güzel bi araban var. hondadan sonra yaptığın en iyi iş.. ;) Bırak artık egzos u fln. stock kalsın oralar. dış görünüşü istediğin gibi yap. ifil ifil bin. ama jantları mutlaka gun metal yap. bu renge çok güzel durur.birazda başını aşşağıya eğdinmi. oh mis..
saol kankam benim senle birde pasta cila olayına girebilsek çok daha güzel olacak :) bide senin elin yatkın sağına soluna ufak folyo çeksek süper olacak :)
benim arabanaın bi iki boya işi var. ondan sonra komple giricem dış kısmına. beraber yaparız.. folyo nerelerine çekeceksin ki. sağına soluna logolara sarı folyolar çekicem demede :D
muratburunce
27-01-2014, 10:46
benim arabanaın bi iki boya işi var. ondan sonra komple giricem dış kısmına. beraber yaparız.. folyo nerelerine çekeceksin ki. sağına soluna logolara sarı folyolar çekicem demede :D
yok kanki laaa carbon folyo çekecek arka stıpların çerçevesine fln ufak tefek 1-2 yere daha çekerim :)
ProdriveSTI
27-01-2014, 10:48
Hayırlı olsun.Denemek istersen eğer bizde de bir f7r var.Pm atman yeterli. :D
bence seniin arabanın makyajlı 'ide' modellerindeki gibi stop çerçevelerini gövde rengine boyatalım. ya da piyano black olsun. karbon gerçek olmadığı sürece artık geçti modası. ama sen nasıl istersen yaparız.. ben işçiliği hallederim sen ne istiyosan karar ver.. :)
Sinsiii :D :D
Maşallah abi kazasız belasız kullan güzel makina :)
denizcan.T
27-01-2014, 13:22
Masallah alla kaza bela vermesin ies gore cok cok tatmin edici bir performansi var 51lik duz boru guzel bir egzos birde filtre koydugunuz zaman onceki haliyle yaptiktan sonraki halini farkedeceksiniz gule gule kullanin
muratburunce
27-01-2014, 17:03
bence seniin arabanın makyajlı 'ide' modellerindeki gibi stop çerçevelerini gövde rengine boyatalım. ya da piyano black olsun. karbon gerçek olmadığı sürece artık geçti modası. ama sen nasıl istersen yaparız.. ben işçiliği hallederim sen ne istiyosan karar ver.. :)
bakarız kankam senin zevkine güveniyorum beraber buluruz bişiler :)
muratburunce
27-01-2014, 17:04
kanka walla denemeyi çok istiyorumda fırsatım yokki işten eve evden işe gidiyorum başka bi sosyal yaşantım yok çocuk olunca :)
muratburunce
27-01-2014, 17:06
Sinsiii :D :D
Maşallah abi kazasız belasız kullan güzel makina :)
saol kardeşim teşekkür ederim :) o sinsinin araç yüklümü :P
muratburunce
27-01-2014, 17:07
Masallah alla kaza bela vermesin ies gore cok cok tatmin edici bir performansi var 51lik duz boru guzel bir egzos birde filtre koydugunuz zaman onceki haliyle yaptiktan sonraki halini farkedeceksiniz gule gule kullanin
teşekkür ederim bakalım yavaş yavaş yapacaz bişiler :)
ProdriveSTI
27-01-2014, 22:14
:D yok adas onda da filtre egzoz var sadece.
Hayirli olsun gÜle gÜle kullanin...
MertSerhanÖ.
27-01-2014, 23:53
Masallah hayirli olsun:) F7R gercekten ilginc ve sasirtan bir aractir.Cok fazla bilinmedigi icin gercekten gidisiyle sasirtabiliyor insanlari.Ufak dokunuslarla roll gecelerine baya bi benzin harcarsiniz:) Kazasiz belasiz surusler dilerim
muratburunce
28-01-2014, 08:04
:D yok adas onda da filtre egzoz var sadece.
bu sinsi gülüşleri hiç beğenmedim kanka :D
muratburunce
28-01-2014, 08:05
Hayirli olsun gÜle gÜle kullanin...
teşekkür ederim saolun :)
muratburunce
28-01-2014, 08:06
Masallah hayirli olsun:) F7R gercekten ilginc ve sasirtan bir aractir.Cok fazla bilinmedigi icin gercekten gidisiyle sasirtabiliyor insanlari.Ufak dokunuslarla roll gecelerine baya bi benzin harcarsiniz:) Kazasiz belasiz surusler dilerim
teşekkür ederim bneide çok şaşırttı gidişi ve tepkimesiyle :) roll'lere pek katılamıyorum evde çocuk olunca ***** sosyal hayat bitiyo :)
hayırlı olsun .masallah .. kardesime vts dusunurken f 7r takıntısı olustu.. arayıstayız f7r dıyor ..
allah kaza bela vermesin bende bir megane cabrio sahibi olarak maşallah diyim fakat bu hafta arabaya 3 farklı yay taktım bir türlü ayarı tutturamadım ömrümden ömür gitti
f7r candır :) egzoz emisyon bilmem neyine takıldığı için devamı gelmedi diye bi bilgi kalmış aklımda halbuki çok yürürlü bi motor hayırlı olsun kazasız belasız
Alper DEMİR
04-02-2014, 00:51
Muzonun kiyle denenmeli :)
Hayırlı olsun Maşallah..
muratburunce
04-02-2014, 08:01
hayırlı olsun .masallah .. kardesime vts dusunurken f 7r takıntısı olustu.. arayıstayız f7r dıyor ..
çok teşekkür ederim abi :)
muratburunce
04-02-2014, 08:02
allah kaza bela vermesin bende bir megane cabrio sahibi olarak maşallah diyim fakat bu hafta arabaya 3 farklı yay taktım bir türlü ayarı tutturamadım ömrümden ömür gitti
amin cümlemize allah kaza bela vermesin :) şuan ayar tutturdunmu yaylarda?
muratburunce
04-02-2014, 08:03
f7r candır :) egzoz emisyon bilmem neyine takıldığı için devamı gelmedi diye bi bilgi kalmış aklımda halbuki çok yürürlü bi motor hayırlı olsun kazasız belasız
saolun :) motor konusunda çok güzel birazda ön tarafa özenip güzel bir görünüm yapsalarmış daha güzel olacakmış :)
muratburunce
04-02-2014, 08:04
Muzonun kiyle denenmeli :)
Hayırlı olsun Maşallah..
saol kardeşim :) denemelere çıkamıyorum anca yolda denk gelirse o şekilde yoksa özellikle deneme için çıkamıyorum çocuk olunca :)
Kendi paramla aldığım ilk arabamdı, lacivert idi. 206 GTI veya Clio RS alıyordum sıfır km, Ecevit KDV'ye zam yaptı, araba zamlandı, vazgeçtim, bunu almıştım..... Zamanında yazdığım bir yazım:
Renault Megane Coupé 2.0 (150HP)
Genel Bilgi
Arabamı ben 2000 Kasım ayında ikinci el olarak satın
aldım 67000 km de idi. Arabam Temmuz 98 trafiğe
çıkışlı. İlk gelen Megane Coupelerden. 2000 ve sonrası modellerden gözle görülebilen farkları ön farları daha büyük, arka stoplarda reflektör yerine siyah plastik var ve jantlar farklı. O tarihlerde 1,6 lt 8V 90 hp ve 2,0 lt 16V 150 hp motorlu ithal edildi bu araba. 2000 yılında ise makyaj gördü ve 1,6 lt 16V 110 hp ile 2,0 lt 16V 140 hp olarak üretiliyor ve ithal ediliyor. 2.0 motordan yollarda az var ve arabanın etrafında 2,0 lt olduğuna dair hiçbir işaret yok. Sadece arabanın ön çamurluklarında 16V yazdığı için arabayı bilmeyenler 1,6 lt sanıyorlar ))).
Karoser - İç Mekan
Arabanın görünüşü bence çok hoş. Hele yandan ve önden bence çok şık. Alaşım jantlar ve 195 50 16 lastikler ayrı bir hava veriyor. Ön sis farları ve elektrikli sunroof standart. Hele park lambalarını ve sisleri yakıp sunroofun arkasını kaldırınca inanın bakmaya doyamıyorum. Arabaya giriş-çıkış kolay. Büyük kapılar hiçbir zorluk çıkarmıyor. Ama sürücü koltuğu öne kaymadığı için sürücü tarafından arkaya geçiş çok zor. Keza yolcu koltuğuda minder kaydırılınca eski konumuna dönmüyor. Ya minderi tutup sırtlığı kaldıracaksınız ya da arkaya geçen arkadaşınızın dizlerini acıtıp koltuğu
en arkaya itip sırtlığı sonra kaldırıp koltuğu öne alacaksınız. Ne yazık ki bu durum 2001 modellerde bile aynı. Anlayabilmek mümkünü değil. Araba Megane Sedan platformu üzerine geliştirilmiş ama aks mesafesi 11 cm, toplam boy olarak 57 cm daha kısa. Bu da daha dar arka koltuk alanı ve bagaj hacmi (288 lt) olarak yansıyor. Arka koltuklar dar sayılır. Diz mesafesi kurtarsa bile baş mesafesi fazla değil. Zaten araba bence 2+2 formunda bir araba. Arka koltuk minderinin ortasında kapaklı bir göz var. Bu durumda oraya oturmak pek mümkün değil. Arabada kokpitte eşya koymak için göz sayısı yeterli. Kapı cepleri ve torpido gözü kullanışlı. Vitesin önünde de bir boşluk var. Bagaja yükleme yapmak bazen zahmetli olabiliyor çünkü arka cam bagaj kapağı ile beraber açılmıyor. Aslında hiç açılmıyor ))). Koltuklar oldukça sportif. Yan destekleri bence yeterli. Koltuk oturma pozisyonu yüksek sayılabilir ama sürücü koltuğunda yükseklik ayarı olduğu için bu pek sorun olmuyor. Esas farkı yolcu koltuğuna geçince anlıyorsunuz. Kokpit Megane serine benziyor. Bence kumandalara ulaşmak pek kolay değil. Ayrıca bence görünüm, renk olarak biraz daha sportif olmalıydı. Başka bir arabada görmediğim özellik olarak elektrikli arka kelebek camlarını belirtmeden geçmek istemiyorum. Gösterge tablosu beyaz zeminli. Yağ seviyesi, yağ basınç göstergesi, yol bilgisayarı, dış sıcaklık göstergesi, elektrikli far yükseklik ayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, direksiyondan kumandalı radyo-kasetçalar, elektrikli aynalar, immobilizer, klima, 2 airbag, alaşım jantlar, bagaj üstü spoiler, elektrikli sunroof, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ön sis farları, ABS ve katlanabilen arka koltuk standart. Müzik sistemi bence yeterli. Sürücü camının tek dokunuşla açılıp-kapanma özelliği yok. Bu da biraz sıkıntı yaratıyor doğrusu. Görüş olarak arka görüş biraz kısıtlı ama zamanla alışıyorsunuz. Çünkü büyük arabalar gibi arabanın nerede bittiği derdi yok. Malzeme ve işçilik bence yeterince iyi düzeyde. Sellektör yapmak zahmetli. Kısa farlar yanarken uzunları açıp-kapatıp sellektör yapılabiliyor. Diğer arabalardaki gibi far kolunu itince uzun far, çekince sellektör olayı maalesef yok.
Motor - Performans
Demin dediğim gibi benim araba 150 hp lik model ve
1090 kg. Teknik veri olarak yazarsam 6000 d/d da 150 hp, 4500 d/d da 185 Nm tork üretiyor. Vites oranları kısa sayılabilir. Her viteste rahatlıkla
hızlanabiliyor. Hele hele mesela 100 km/h ile beşinci
viteste giderken üçüncü vitese alıp gaza dibine kadar basıp 150 km/h hıza çıkmak çok zevkli ))). Vites yolları çok kısa, vites oranları da kısa olduğu için motor gücü kesintisiz olarak tekerleklere
aktarılabiliyor. Hızlanma verisi olarak fabrika verisi
yanılmıyorsam 8,4 sn, maksimum hız 215 km/h. Devir kesici 7000 d/d da devreye giriyor. Tüketim olarak şehirler arası 90 km/h ile 6-6,5 lt/100 km, ortalama 140-150 km/h ile 8-8,5 lt/100 km ve şehiriçince tatlı-sert kullanımla 10 lt/100 km yakıyor. Bence arabanın verdiği zevke oranla az yakıyor. Deposu 60 lt...
Sürüş Özellikleri
Arabam önden çekişli ve 195 50 16 lastik var. Süspansiyon sistemi çok ama çok sert. Yolda ne var ne yok direkt hissediyorsunuz. Şu an üzerinde S Racing yay var ve araba daha da bir sert durumda. Lastikler balon yapmaya çok meyilli. Direksiyon bir uçtan diğer uca 2,5 turda dönüyor ve oldukça hassas. Ama direksiyon simidi sportif değil. Yüksek hızda tabiri caizse ip gibi gidiyor ve hızlı yapılan manevralarda yana yatmıyor. Limtlerini zorlarsanız arabanın arkası kopar gibi oluyor ama arabaya alışınca hemen toplayabiliyorsunuz. Viraj içinde hızlı giderken ayağınızı gazdan çekseniz bile izinden çıkmıyor. Önden kayma problemi yok gibi. Arabada önlerde üçgen salıncaklı McPherson; arkada dört kollu bağlantı sitemi var. ABS standart ve fren mesafesi çok kısa. Frene dokunsanız bile acayip bir hızla yavaşlıyorsunuz, hele hele ABS devreye girerse (ki kolay kolay girmiyor) inanın sizden daha kısa mesafede ve izinden çıkmadan duracak araba sayısı çok azdır. 100 km/h hızda 38-39 metrede duruyor. Fren olarak önlerde 262 mm çapında hava soğutmalı diskler, arkada ise 238 mm çapında dolu diskler var. Motor sesi bence sportif bir ses ve kabinde pek sessiz sayılmaz. Ama ben arabanın bu özelliğinede bayılıyorum. Motor sesini duymadan keyifli sürüş olmaz bence.
Benimki:
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/413/avartar1lp6.jpg (https://imageshack.com/i/bhavartar1lp6j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/413/67169311vp2.jpg (https://imageshack.com/i/bh67169311vp2j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/413/32114301qf8.jpg (https://imageshack.com/i/bh32114301qf8j)
Emre Ekrem
04-02-2014, 09:20
Maşallah, kazasız belasız.
amin cümlemize allah kaza bela vermesin :) şuan ayar tutturdunmu yaylarda? maalesef suan bıraz yuksek bu fransızlar yay ıle fazla dusmuyor suan lastık ıle camurluk arasına 1 parmak gryor eger arabayı basacaksanız dırek coılover alın rahat edın ben mal gbı bı coıl parası harcadım ama elımde coıl yok :D
maaşallah kazasız belasız
saolun :) motor konusunda çok güzel birazda ön tarafa özenip güzel bir görünüm yapsalarmış daha güzel olacakmış :)
valla ben önden beğeniyorum farlar karartılıp basıldıktan sonra güzel duruyor :) varsa bide laguna lip miss :)
ugurcan52
04-02-2014, 16:56
Maşallah kazsız belasız kullanın f7r a en yakışan renk
Acil jant gobeklerı ıstıyor bence ; sonrasını ozan ozetlemıs zaten ;)
muratburunce
05-02-2014, 08:04
Kendi paramla aldığım ilk arabamdı, lacivert idi. 206 GTI veya Clio RS alıyordum sıfır km, Ecevit KDV'ye zam yaptı, araba zamlandı, vazgeçtim, bunu almıştım..... Zamanında yazdığım bir yazım:
Renault Megane Coupé 2.0 (150HP)
Genel Bilgi
Arabamı ben 2000 Kasım ayında ikinci el olarak satın
aldım 67000 km de idi. Arabam Temmuz 98 trafiğe
çıkışlı. İlk gelen Megane Coupelerden. 2000 ve sonrası modellerden gözle görülebilen farkları ön farları daha büyük, arka stoplarda reflektör yerine siyah plastik var ve jantlar farklı. O tarihlerde 1,6 lt 8V 90 hp ve 2,0 lt 16V 150 hp motorlu ithal edildi bu araba. 2000 yılında ise makyaj gördü ve 1,6 lt 16V 110 hp ile 2,0 lt 16V 140 hp olarak üretiliyor ve ithal ediliyor. 2.0 motordan yollarda az var ve arabanın etrafında 2,0 lt olduğuna dair hiçbir işaret yok. Sadece arabanın ön çamurluklarında 16V yazdığı için arabayı bilmeyenler 1,6 lt sanıyorlar ))).
Karoser - İç Mekan
Arabanın görünüşü bence çok hoş. Hele yandan ve önden bence çok şık. Alaşım jantlar ve 195 50 16 lastikler ayrı bir hava veriyor. Ön sis farları ve elektrikli sunroof standart. Hele park lambalarını ve sisleri yakıp sunroofun arkasını kaldırınca inanın bakmaya doyamıyorum. Arabaya giriş-çıkış kolay. Büyük kapılar hiçbir zorluk çıkarmıyor. Ama sürücü koltuğu öne kaymadığı için sürücü tarafından arkaya geçiş çok zor. Keza yolcu koltuğuda minder kaydırılınca eski konumuna dönmüyor. Ya minderi tutup sırtlığı kaldıracaksınız ya da arkaya geçen arkadaşınızın dizlerini acıtıp koltuğu
en arkaya itip sırtlığı sonra kaldırıp koltuğu öne alacaksınız. Ne yazık ki bu durum 2001 modellerde bile aynı. Anlayabilmek mümkünü değil. Araba Megane Sedan platformu üzerine geliştirilmiş ama aks mesafesi 11 cm, toplam boy olarak 57 cm daha kısa. Bu da daha dar arka koltuk alanı ve bagaj hacmi (288 lt) olarak yansıyor. Arka koltuklar dar sayılır. Diz mesafesi kurtarsa bile baş mesafesi fazla değil. Zaten araba bence 2+2 formunda bir araba. Arka koltuk minderinin ortasında kapaklı bir göz var. Bu durumda oraya oturmak pek mümkün değil. Arabada kokpitte eşya koymak için göz sayısı yeterli. Kapı cepleri ve torpido gözü kullanışlı. Vitesin önünde de bir boşluk var. Bagaja yükleme yapmak bazen zahmetli olabiliyor çünkü arka cam bagaj kapağı ile beraber açılmıyor. Aslında hiç açılmıyor ))). Koltuklar oldukça sportif. Yan destekleri bence yeterli. Koltuk oturma pozisyonu yüksek sayılabilir ama sürücü koltuğunda yükseklik ayarı olduğu için bu pek sorun olmuyor. Esas farkı yolcu koltuğuna geçince anlıyorsunuz. Kokpit Megane serine benziyor. Bence kumandalara ulaşmak pek kolay değil. Ayrıca bence görünüm, renk olarak biraz daha sportif olmalıydı. Başka bir arabada görmediğim özellik olarak elektrikli arka kelebek camlarını belirtmeden geçmek istemiyorum. Gösterge tablosu beyaz zeminli. Yağ seviyesi, yağ basınç göstergesi, yol bilgisayarı, dış sıcaklık göstergesi, elektrikli far yükseklik ayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, direksiyondan kumandalı radyo-kasetçalar, elektrikli aynalar, immobilizer, klima, 2 airbag, alaşım jantlar, bagaj üstü spoiler, elektrikli sunroof, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ön sis farları, ABS ve katlanabilen arka koltuk standart. Müzik sistemi bence yeterli. Sürücü camının tek dokunuşla açılıp-kapanma özelliği yok. Bu da biraz sıkıntı yaratıyor doğrusu. Görüş olarak arka görüş biraz kısıtlı ama zamanla alışıyorsunuz. Çünkü büyük arabalar gibi arabanın nerede bittiği derdi yok. Malzeme ve işçilik bence yeterince iyi düzeyde. Sellektör yapmak zahmetli. Kısa farlar yanarken uzunları açıp-kapatıp sellektör yapılabiliyor. Diğer arabalardaki gibi far kolunu itince uzun far, çekince sellektör olayı maalesef yok.
Motor - Performans
Demin dediğim gibi benim araba 150 hp lik model ve
1090 kg. Teknik veri olarak yazarsam 6000 d/d da 150 hp, 4500 d/d da 185 Nm tork üretiyor. Vites oranları kısa sayılabilir. Her viteste rahatlıkla
hızlanabiliyor. Hele hele mesela 100 km/h ile beşinci
viteste giderken üçüncü vitese alıp gaza dibine kadar basıp 150 km/h hıza çıkmak çok zevkli ))). Vites yolları çok kısa, vites oranları da kısa olduğu için motor gücü kesintisiz olarak tekerleklere
aktarılabiliyor. Hızlanma verisi olarak fabrika verisi
yanılmıyorsam 8,4 sn, maksimum hız 215 km/h. Devir kesici 7000 d/d da devreye giriyor. Tüketim olarak şehirler arası 90 km/h ile 6-6,5 lt/100 km, ortalama 140-150 km/h ile 8-8,5 lt/100 km ve şehiriçince tatlı-sert kullanımla 10 lt/100 km yakıyor. Bence arabanın verdiği zevke oranla az yakıyor. Deposu 60 lt...
Sürüş Özellikleri
Arabam önden çekişli ve 195 50 16 lastik var. Süspansiyon sistemi çok ama çok sert. Yolda ne var ne yok direkt hissediyorsunuz. Şu an üzerinde S Racing yay var ve araba daha da bir sert durumda. Lastikler balon yapmaya çok meyilli. Direksiyon bir uçtan diğer uca 2,5 turda dönüyor ve oldukça hassas. Ama direksiyon simidi sportif değil. Yüksek hızda tabiri caizse ip gibi gidiyor ve hızlı yapılan manevralarda yana yatmıyor. Limtlerini zorlarsanız arabanın arkası kopar gibi oluyor ama arabaya alışınca hemen toplayabiliyorsunuz. Viraj içinde hızlı giderken ayağınızı gazdan çekseniz bile izinden çıkmıyor. Önden kayma problemi yok gibi. Arabada önlerde üçgen salıncaklı McPherson; arkada dört kollu bağlantı sitemi var. ABS standart ve fren mesafesi çok kısa. Frene dokunsanız bile acayip bir hızla yavaşlıyorsunuz, hele hele ABS devreye girerse (ki kolay kolay girmiyor) inanın sizden daha kısa mesafede ve izinden çıkmadan duracak araba sayısı çok azdır. 100 km/h hızda 38-39 metrede duruyor. Fren olarak önlerde 262 mm çapında hava soğutmalı diskler, arkada ise 238 mm çapında dolu diskler var. Motor sesi bence sportif bir ses ve kabinde pek sessiz sayılmaz. Ama ben arabanın bu özelliğinede bayılıyorum. Motor sesini duymadan keyifli sürüş olmaz bence.
walla abicim çok saol bu açıklamalar teknik veriler için eline sağlık :)
muratburunce
05-02-2014, 08:05
Benimki:
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/413/avartar1lp6.jpg (https://imageshack.com/i/bhavartar1lp6j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/413/67169311vp2.jpg (https://imageshack.com/i/bh67169311vp2j)
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/413/32114301qf8.jpg (https://imageshack.com/i/bh32114301qf8j)
maşallah sizin araçta baya temiz :)
muratburunce
05-02-2014, 08:06
Maşallah, kazasız belasız.
saolun cümlemiz kazasız belasız :)
muratburunce
05-02-2014, 08:08
maalesef suan bıraz yuksek bu fransızlar yay ıle fazla dusmuyor suan lastık ıle camurluk arasına 1 parmak gryor eger arabayı basacaksanız dırek coılover alın rahat edın ben mal gbı bı coıl parası harcadım ama elımde coıl yok :D
ısıtıp bassam diyorum nasıl olurki acaba?
muratburunce
05-02-2014, 08:08
maaşallah kazasız belasız
saol kardeşim cümlemiz kazasız belasız inşallah :)
muratburunce
05-02-2014, 08:10
valla ben önden beğeniyorum farlar karartılıp basıldıktan sonra güzel duruyor :) varsa bide laguna lip miss :)
lip mevcut sadece far karartma ve basma var 2side aklımda ama iş yeri yoğunluğu ve benim küçük sıpadan fırsat kalmıyor ilk fırsatta far karartma yapacağım :)
muratburunce
05-02-2014, 08:11
Maşallah kazsız belasız kullanın f7r a en yakışan renk
Acil jant gobeklerı ıstıyor bence ; sonrasını ozan ozetlemıs zaten ;)
saol kardeşim :) jant kapakları aldığımda yoktu aramaktayım hala sağa sola bakıyorum bakalım fiyatı abartı olmassa alacam yada jant değiştirecem aklımda jant değiştirmekte var :)
maşallah sizin araçta baya temiz :)
Ben 2000 yılında aldım, 2004 gibi sattım. Temiz baktım valla ne yalan söyleyim :).
Hayırlı olsun Murat abi güle güle bin :)
muratburunce
05-02-2014, 13:19
Ben 2000 yılında aldım, 2004 gibi sattım. Temiz baktım valla ne yalan söyleyim :).
sıfır gibi bindin sıfır gibi sattın desene :)
muratburunce
05-02-2014, 13:21
Hayırlı olsun Murat abi güle güle bin :)
saolasın kardeşim daha iyileri senin olsun inşallah :)
ugurcan52
05-02-2014, 13:32
DOHC nickli abinin aracı gorunce ; inşallah jant gobeklerını bulur jantları değişmezsınız dıye temennı edıyorum :)
muratburunce
05-02-2014, 13:34
DOHC nickli abinin aracı gorunce ; inşallah jant gobeklerını bulur jantları değişmezsınız dıye temennı edıyorum :)
jant göbeklerinin plastikleri varmış aldığım haberlere göre onları alırsam jant değişiminden vaz geçip jant rengi ile oynarım sadece :)
saol kardeşim :) jant kapakları aldığımda yoktu aramaktayım hala sağa sola bakıyorum bakalım fiyatı abartı olmassa alacam yada jant değiştirecem aklımda jant değiştirmekte var :)
2003 yılından beri falan artık metal yok yedek parça olarak, plastik var......
Çıkmacılara bakman faydalı metal için.......
jant göbeklerinin plastikleri varmış aldığım haberlere göre onları alırsam jant değişiminden vaz geçip jant rengi ile oynarım sadece :)
Sen de öğrenmişsin zaten :)......
muratburunce
05-02-2014, 16:53
Sen de öğrenmişsin zaten :)......
eyvallah abicim saolasın :)
Allah kaza bela vermesin f7r güzeldir neşelidir :)
muratburunce
05-02-2014, 17:03
Allah kaza bela vermesin f7r güzeldir neşelidir :)
amin cümlemize allah kaza bela yaşatmasın :) hondacı olarka renoya geçiş yaptım değişik bir deneyim olacak bakalım :)
amin cümlemize allah kaza bela yaşatmasın :) hondacı olarka renoya geçiş yaptım değişik bir deneyim olacak bakalım :)
İnsanoğlu honda alsan başka bişeye gönlün kayar :) imkan olduğunca istediğin herşeye ulaşıp keyfini alırsın inş. Ama dönüp dolaşıp yine hondaya geliosun o popo değdimi bi kere :)
Jr.Toptas
05-02-2014, 19:05
f7r çok değişik bir alet olduğu için umarım isteklerinizi karşılar ama güven abimin de dediği gibi birazcık sıkıştırmayla çok farklı şeyler yaşata bilinir bu arabayla ve güle güle kullanın :)
muratburunce
06-02-2014, 08:03
İnsanoğlu honda alsan başka bişeye gönlün kayar :) imkan olduğunca istediğin herşeye ulaşıp keyfini alırsın inş. Ama dönüp dolaşıp yine hondaya geliosun o popo değdimi bi kere :)
hondanın direksiyonuna geçtimi bitiyo iş insanın gönlünde kalıyor hep honda :)
muratburunce
06-02-2014, 08:06
f7r çok değişik bir alet olduğu için umarım isteklerinizi karşılar ama güven abimin de dediği gibi birazcık sıkıştırmayla çok farklı şeyler yaşata bilinir bu arabayla ve güle güle kullanın :)
ufak ufak oynamaya başladım bakalım nolacak alışmaya çalışıyorum :)
muratburunce
10-02-2014, 01:08
yeni fotolar :)
http://i57.tinypic.com/2vb76es.jpg
http://i62.tinypic.com/2qa3aed.jpg
http://i59.tinypic.com/2a7dcv8.jpg
http://i59.tinypic.com/15yuip3.jpg
http://i61.tinypic.com/2cfqgax.jpg
http://i58.tinypic.com/2w1s6mu.jpg
muratburunce
11-02-2014, 16:56
Son susturucuyu değiştirdim ve bagaj kapağını komple carbon kapladım güzel bir görüntü oldu en azından benim hoşuma gitti resimler en kısa sürede eklenecek :)
Lazarotti
11-02-2014, 17:00
Arkalar disk ;) Nadir var heralde bundan?
Kazasız belasız.
muratburunce
11-02-2014, 17:04
Arkalar disk ;) Nadir var heralde bundan?
Kazasız belasız.
saol evet 4 teker disk bu modellerde standart diye biliyorum 2.0 motorlarda
Throttle
12-02-2014, 09:43
maşallah kazasız belasız :)
muratburunce
12-02-2014, 09:59
maşallah kazasız belasız :)
eyvallah kardeşim saolasın :)
Abi maşallah çok güzel olmuş ama slammedi biraz uste yapıştırsaydın silecek kapatmış gibi geldi :)
muratburunce
12-02-2014, 12:31
Abi maşallah çok güzel olmuş ama slammedi biraz uste yapıştırsaydın silecek kapatmış gibi geldi :)
walla kardeşim sileceği kaldırdım yapıştırdım ineceği yeri hesaplayamamışım neyse 1tane yedek var söküp değiştrecem hafta sonu transfer alimda :)
kerem.ustaoglu
13-02-2014, 03:08
bende almak istedim baya niyetlendim kısmet olmadı hocam Allah kaza bela vermesin :)
muratburunce
13-02-2014, 08:32
bende almak istedim baya niyetlendim kısmet olmadı hocam Allah kaza bela vermesin :)
saol kardeşim bende çok çekinerek aldım ama şuan memnunum :)
muratburunce
17-03-2014, 09:53
güncel fotolarımız :)
arka bagaj kapağını komple carbon kapladım güzel bir görüntü oldu hoşuma gitti...
ufak tefek sticker çalışmalarım oldu...
ve hondadan kalma egzozumu taktım
http://i62.tinypic.com/5zpt9l.jpg
http://i58.tinypic.com/k1dpo6.jpg
http://i61.tinypic.com/1zo7r88.jpg
http://i62.tinypic.com/2dkcn0i.jpg
http://i60.tinypic.com/2jdgxdw.jpg
http://i62.tinypic.com/5e7521.jpg
muratburunce
22-04-2014, 17:13
muayne sonrası güncel
jant kapaklarımı boyattım taktım.
Önleri bastım biraz...
http://i62.tinypic.com/nn2j3l.jpg
http://i62.tinypic.com/6izlle.jpg
FreeCaptiv3
05-05-2014, 16:41
Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın.
muratburunce
06-05-2014, 09:49
Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın.
saol kardeşim
muratburunce
29-05-2014, 07:59
aracımı satmış bulunmaktayım konu silinebilir :)
aracımı satmış bulunmaktayım konu silinebilir :)
Hayırlısı olsun abi ne geliyor yerine :))
muratburunce
29-05-2014, 13:17
Hayırlısı olsun abi ne geliyor yerine :))
kardeşim hondaya geçiş yaptım :)
integra ile yollara devam edeceğim :)
Maşallah kazasız belasız..