PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Paintball hakkında bilgi sahibi olan varmı?

rebelh
29-01-2014, 17:34
herkese iyi akşamlar

ufak bütçeyle ek bir iş yapalım istiyoruz 2 ortak
paintball olmayan öğrencisi yoğun bir şehirdeyiz

8-10 bin tl arası 2. el ekipman sahibindende bulunabiliyor
yaklaşık 1 bçk dönüm bir arazi kiralamayı düşünüyoruz
düşündüğümüz arsada babamın bir arkadaşının çıktı ve daha önce at biniliyormuş orada
yani kurulu düzen kapalı alan mutfak kafeterya lavabo mevcut

alan kirası max 1500 civarı olur tahminimizce
yol kenarında ve az ilerisinde cafeler ve çay bahçeleri var ve bilinen bir bölgede
dolmuşla ulaşım mevcut gerekirse maliyete göre serviste tutabiliriz

bu işi daha önceden yapmış bilgisi olan arkadaşlar bu faktörleri göz önünde bulundurarak bize ne gibi önerilerde bulunabilirler

max 20bin tl bütçe ayırıyoruz

rebeloghy
29-01-2014, 17:52
İş olarak yapmadım ancak bir çok kez oynadım. Mekana bariyer olarak çeşitli , ilgi çekici objeler koymak , belki iki hurda araç , hurda araç parçaları vs ilgi çekici olmasına yardımcı olabilir. En azından başlangıçta fiyatları güzel seviyede tutmak , çeşitli kampanyalar yapmak yine yardımcı olacaktır.

Eskiden gittiğimiz yerlerde giriş + 100 top 25 tl olurdu. Sonraki her 50 top 5 tl. Bu şekilde 50 tl verip uçan kuşa bile sıka sıka eğleniyorduk.
Sonradan işler değişir oldu , giriş + 50 top 30-35 tl. Sonraki 50 top yine 5 tl ama 50 top koyduğuna inanmıyorsunuz vs durumlar. Toplar zaten toptan alırken çok ucuzdu. Eli bol davranıp ilk zamanlar gelenleri memnun etmek önemlli diye düşünüyorum

rebelh
29-01-2014, 18:00
işletme açısından hiç bir zaman malzemeden kaçmam elim boldur amacım çok büyük paralar kazanmakta değil zaten ek bir iş olsun eğlence olsun atıl zamanı değerlendirelim ufakta katkısı olursa ne ala

giydirme olarak hurdayay yüklenmeyi düşünüyoruz alan içerisindeki kafeteryan neredeyse tam ortada kalıyor onuda oyuna dahil edebilirim(dış cephesini) kapalı kısmın pencerelerinden oyun net görülebilir ve izlenebilir

fiyat olarak ilk yazdığınız 25tl/100 yada 20tl/50 + her 50 top 5 tl seçenekleri var aklımda ikisinden birisi olabilir

SinanAdalı
29-01-2014, 18:08
Arkadaşın sölediği bariyer ve hurdalara ek olarak, kullanılacak alanın ortasına kütüklerden ufak çaplı bir kule yaptırılabilir, tepesine bir bayrak konularak. Maksat gelen kişilere oyun çeşidi sunmak. Ben gittiğimde de bu şekilde oynamıştık. Hayırlısı olsun inşallah.

rebelh
29-01-2014, 18:12
20 bin lira bütçeye girilir mi sizce şehirde bolca öğrenci az sayıda şirket var

mhuratboz
29-01-2014, 18:13
Güzel Bir DÜşünce Fakat Paintboll Oynanıcak Yerin Etrafının En Az 200Mtre Ötesi Boş Olması Lazım Çünkü O Küçük Toplar Başınıza Dert Açabilir. Veya Yapıcağınız Yerinin Üstünü Tamamen Futbol Sahalarının Üstüne Asılan O Delikli Perdeden Kapatmanız Gerekebilir.
Bi Marangozla Anlaşıp Tam Ortaya Merdivenli Bir Kule Yaptırabiliriniz Ve Gene Sağ Ve Sol Köşelere Sperlik Tarzında Yapabilirsniz. Ortalara Kamyon Lastikleri Koyarsınız 4 Tane Üst Üste.Varil Koyabilirsiniz.
Bu Şekilde Fazla Masrafa Girmeden Güzel Şeyler Olur...

rebelh
29-01-2014, 18:25
alan yol kenarı o ciddi bir sorun
yol tarafını toplar geçmeyecek şekilde halısaha gibi ördürmeyi düşünüyoruz daha ince bir dokumayla 10-15m ara bırakacak şekilde

0zan
29-01-2014, 20:44
airsoft olarak da araştırmanızı yapmanızı tavsiye ederim

rebelh
29-01-2014, 22:18
airsoft dikkatimi çekti yeni bir teknoloji ve paintball kadar sıkı giyinmeye gerek yokmuş ayrıca daha az can yakıyor ve boya izide yok yalnızca bizim insanımız vurulduğunu söylemeyebilir onun içinde hakem şart :)

hkkcn
29-01-2014, 23:41
Tekirdag degirmenaltinami acmayi dusunuyorsunuz:) guzel is yapar ama yerinizde olsam arazi kiralamam yarin obur gun kisin yagmur var camur var bataklik olur pek is yapmaz cok ugrastirir bence ski bir antrepo fabrika gibi biyer kiralamak daha guzel olur :) cs_assault misali :)) hurda araba koyun dekor guzel olmali :)

bluestain
30-01-2014, 21:27
etrafı çevirmek için hazır file satılıyor , silahları ikinci el alıcaksanız çok dikkat edin biraz kullanıldıktan sonra çok arıza çıkartmaya başlıyorlar ve tamir maliyeti biraz yüksek imkan varsa sıfır almalısınız.
almanız gereken birçok şey var 20.000 yetmeye bilir iyice araştırmanızı tavsiye ederim ayrıca internette bu işi yapan herkese de güvenmeyin elinizde hiçbir işe yaramayan malzemelerle ortada kalabilirsiniz.

Emre35
30-01-2014, 21:46
Merhaba söyliyeceğimin konuyla çok alakası olmaya bilir ama ben geçen yıl kısa bir süre paintball da calıstım yani hakemlik vsvs gibi şeyler yaptım izmir çiçekliköyde angelpark paintball var giden var mı bilmiyorum ben size bir fikir sunmak için yazdım. Bizim iş yeri sahibi dershanelerle vs anlaşıyordu toplu şekilde insanları getirip , fiyatları normalden biraz düşürerek baya kalabalık bir kitle getiriyordu yani nerdeyse 1 günlük hasılat'ı çıkartıcak şekilde sizde böyle birşey yapabilirsiniz diye düşündüm.

Emir_b16a
30-01-2014, 22:12
20 000 i muhtemelen geçer yatırımınız ama güzel bi internet sitesi

kısa ve orta vade de iyi reklam

organizasyon şirketleriyle paralel çalışmak, para kazandırabilir ama ne kdr kazandırır bilmiyorum :)

HondatugraL
30-01-2014, 22:41
Valla geçen bizde arkadaşla bu konu hakkında konuşmuştuk konuyu takıp edıyorum

EmreAygun
30-01-2014, 23:31
Tekirdag degirmenaltinami acmayi dusunuyorsunuz:) guzel is yapar ama yerinizde olsam arazi kiralamam yarin obur gun kisin yagmur var camur var bataklik olur pek is yapmaz cok ugrastirir bence ski bir antrepo fabrika gibi biyer kiralamak daha guzel olur :) cs_assault misali :)) hurda araba koyun dekor guzel olmali :)
+1 adamlar yapmışlar bile

Alın abicim kafasında bu işi yapmak isteyene konsept :) Bu kadar büyük bi arazi bulunur mu yada gerek var mı bilmem ama çok fena bi olay. Beni izlerken bile sardı :)

Ready to play? (A short paintball video by Planet Eclipse featuring Etha) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=afc3p02LNLc)

HondatugraL
31-01-2014, 00:31
Valla feci canım çekti haa İzmir TT ekibi bi paintball atsakya :D

Gko
31-01-2014, 07:53
Valla feci canım çekti haa İzmir TT ekibi bi paintball atsakya :D

Gecen balcovada avm otoparkinda yaptik kucuk gibi ama zevkliydi paintball etkinligi falan yapcaksak gelriim ben :D

HondatugraL
31-01-2014, 14:40
Gecen balcovada avm otoparkinda yaptik kucuk gibi ama zevkliydi paintball etkinligi falan yapcaksak gelriim ben :D

6 sında Antalyaya gıdıcem 2 hafta sora gerı gelcemm ondan sorasına ben varım :D

M.A.D
31-01-2014, 15:12
en güzel paintball nerde avrupa yakasında :D

_yekta_
31-01-2014, 17:52
paintballdan ziyade airsoft olayını düşünmenizi öneririm , silahlar şarj edilmiş pille , green gas ve elle kurmalı şekilde çalışıyor , mermileri basit plastik çinden bile uygun fiyatlara alabilirsiniz , paintball a göre daha şekilleri düzgün nişangahı daha iyi daha zevk veren silahlar , fırlasa alanın dışına çıksa ne bir cama zarar verir yada insana (belli fps deki oyuncaklar) , dar alanda uygun fiyata el tabancası şeklindeki oyuncaklar ile oyun oynanır , daha yüksek fiyatlara tüfek şeklindeki oyuncaklar ile biraz daha geniş alanlarda oyun olur herkes parasına yada zevkine göre oynar , boya olayı olmaz elbiseler temizlenmek zorunda kalmaz , insanlar canım acıcak diye çekinmez ,

isterseniz ucuz ahşap bölmelerden koridorlar yaparsınız araya kum torbaları vb diğer arkadaşlarda farklı fikirler vermiş isterseniz geniş alanda ufak birbirine bağlı odalar , kuleler engeller , ki birde gerçek durbun ve red dot takabilme ihtimalinden dolayı yakın ve uzak çatışmalar çok daha güzel olucaktır , mermilerin fiyatı ucuz , silahları sarj etmek ucuz buda düşük fiyat sürümden kazanmak anlamına gelebiliyor

ve müşteriyi sadece öğrenci olarak düşünmeyin tekirdağ da daha önceleri şehir dışında yapmaya çalıştılar arabasız gidilmiyordu