Orijinalini görmek için tıklayınız : Katalizör iptali
2005 model KA20 li crv miz var katalizörü dolmuş arıza lambası yakıyor ve zaman zaman motorun çalışmasında aksaklıklar oluşmasına neden oluyor.Katalizörü iptal etmek istiyoruz servis ile görüştük katalizörü söküp düz boru koyuyorlarmış ve ikinci bir oksijen sensörü bağlayarak arıza ışığının yanmansını engelliyorlarmış.
Bu konu hakkında bilgisi olan daha önce yapan ya da yaptıran varmı tam olarak yapılan işlem nedir ?
Fenni muayenede sorun çıkartabiliyorlar katalizör eksikliğinde....... Araştırmak lazım.......
Katalizöre benzeyen susturucular var. Muayenede sorun çıkarmıyorlar.
Düz boru olursa sorun edebilirler.
Öyle sanıyorum ki o susturuculardan kullanıyordurlar.İkinci oksijen sensörü muhabbetini merak ediyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa beni çok sevinirim.
Kat iptali dogru sorun gider :D Düz boru ..
İçini boşaltıp geri de takabilirsiniz. Muaynede de sorun yaşamazsınız böylece.
Zırıltı yapar diyorlar boşaltma işlemine de.
Eklenecek olan ikinci oksijen sensörü hakkında bilgisi olan yokmu ?
ilovedrifting
31-01-2014, 10:56
İçini boşaltıp taksak ses artar mı? Orjinal sessizliğini korumak için ne yapmak lazım yerine susturucu koysak nasıl olur veya orjinali boşaltıp içine farklı birşey doldurabilir miyiz?
Katalizorun icini bosaltinca hisirti sesi geliyor yalitimi dusuk araclarda bide ariza yakiyor
dp yapıp etrafınada görsellik için kazan yapılırsa güzel olur
ilovedrifting
01-02-2014, 11:53
Cat temizliği varmış. Özel kimyasallar ile temizleniyormuş. Hatta yıkamacıda tazyikli su tutup sonuç alanlar bile var. Bu konuda bilgisi olan var mı?
edemirbas
01-02-2014, 22:33
Bunu yazacaktım. Eski kazanın içi tamamen boşaltılıp içinden düz boru geçirilse olmazmı? Ses mi yapar?
Frequency_48
02-02-2014, 23:53
Bence servise vereceğiniz paradan daha ekonomik olacak şekilde; Temizletin veya Az km li araçtan çıkma katalitik alın.
Kadyr´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bunu yazacaktım. Eski kazanın içi tamamen boşaltılıp içinden düz boru geçirilse olmazmı? Ses mi yapar?
güncel çekeyim bu soruya