PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fırça çizikleri, Bez izleri, vs izler için Öneri

emre55
30-01-2014, 23:40
Bütçe 70 80 lira civarı, bunun için nasıl bi cila kullanmamız gerek :) fırça çiziği dediğim daire şeklindeki çizikler, birde araç kaputun üzerinde garip siyah lekeler var ve biraz parlatmak :) Aklımızda Mequiars NXT var, sizin tavsiyeniz nedir ?

Burak
30-01-2014, 23:50
Polisaj gerekli. Cila anca yüzeyin elverdigi kadar parlaklık saglar, cizik kapatmaz. Cila olarak da fk1000p tavsiye ederim.

Burak.
31-01-2014, 00:29
Bütçe 70 80 lira civarı, bunun için nasıl bi cila kullanmamız gerek :) fırça çiziği dediğim daire şeklindeki çizikler, birde araç kaputun üzerinde garip siyah lekeler var ve biraz parlatmak :) Aklımızda Mequiars NXT var, sizin tavsiyeniz nedir ?

anlattıgınız durumun cözümü nxt degil Meguiars SwirlX Hare Gidericidir fiyatıda 30 tl yi gecmiyor :)

MDeniz
31-01-2014, 11:20
Polisaj gerekli. Cila anca yüzeyin elverdigi kadar parlaklık saglar, cizik kapatmaz. Cila olarak da fk1000p tavsiye ederim.

u fk1000p yi nasıl kullanacaz bende var sürüyorum ama bişe anlamıyorum acaba azmı sürüyorum diyorum. pedi kutunun içine iyicene sürtüyorum sonra arabaya sürüp 5-10 dk bekleyim temizliyorum ama sanki istediğim gibi olmuyor aracım aytozu grisi sıfır c max

abdullahduymaz
31-01-2014, 18:01
u fk1000p yi nasıl kullanacaz bende var sürüyorum ama bişe anlamıyorum acaba azmı sürüyorum diyorum. pedi kutunun içine iyicene sürtüyorum sonra arabaya sürüp 5-10 dk bekleyim temizliyorum ama sanki istediğim gibi olmuyor aracım aytozu grisi sıfır c max

kutusundan alın araca ince bir şekilde sürün,bekleyin,elinizi sürdüğünüzde tebeşir tozu gibi döküldüğünde silmeye başlayın.. ben genelde kaputtan başlar arabayı yapıp küçük bir süre dinlenip tekrar kaputtan silmeye başlıyorum..

tigerland
31-01-2014, 18:37
meguiars m101 denedim hem harelenme hem kılcal çizikler gitti bant çektik arkadaşla inanılmaz bi fark oluyor. parlaklığı cabası diyorum :)

makif84
31-01-2014, 19:42
anlattıgınız durumun cözümü nxt degil Meguiars SwirlX Hare Gidericidir fiyatıda 30 tl yi gecmiyor :)

Bu ürün elle kullanılabiliyor mu?

F4R
31-01-2014, 19:45
Cizikleri yok etmek mi yoksa maskelemek mi istoyorsunuz? Yok etmek icin polisaj yapmaniz gerekecek. Elle yapmaniz cok zor olur. Bu sebeple makine alip yapmaniz lazim. Biraz masrafli olubilir tahminizden. Maskelemek icin AG Srp alabilirsiniz. En iyi maskeleyilerden biridir. Uzerine bide wax atarsaniz hem parlak, hem uzun omurlu olur. Elle olur ama ugrastirir. Makine ile cok iyi olur...

Burak.
31-01-2014, 22:03
Bu ürün elle kullanılabiliyor mu?

tabi cila atar gibi pedle uygulayabilirsin :)

silent furious
31-01-2014, 22:36
meguiars m101 pastamı ?

ilker_yusuf
31-01-2014, 23:38
srp olarak tavsiye edilecek marka nedir ?
Autogylm srp vardı sizce ideal midir*? beyaz renk aracımda aynı durumdan şikayetçiyim sarı ışıkta çok gözüme bayıyor. şuan wash coat olduğundan havalar toparlayınca kil - srp - wax - wash coat uygulamayı düşünüyorum el ile.

onn_dear
01-02-2014, 05:30
Meg hare giderici ustune nxt gecin el ile uygulamada en guzel sonuc veren 2 urun bence. Nxt 57 hare giderici 30 olsa butceye de uyar

fatihcakin
01-02-2014, 09:09
meguiars m101 pastamı ?

http://www.cleanyourcar.co.uk/images/uploads/watermarked/meguiars-101.jpg

Soldaki kırmızı ok aşındırıcılık değerini gösterir, 101 yüksek aşındırıcı pastadır.

Autogylm srp vardı sizce ideal midir*? beyaz renk aracımda aynı durumdan şikayetçiyim sarı ışıkta çok gözüme bayıyor. şuan wash coat olduğundan havalar toparlayınca kil - srp - wax - wash coat uygulamayı düşünüyorum el ile.

srp ile meguiars 66 dolgu yapan birbirine yakın ürünlerdir fiyatları da aynı şekilde.

https://imagizer.imageshack.us/v2/688x516q90/89/9bh8.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/639x479q90/834/nlfo.jpg
İki nohut tanesi SRP 20-30 sn lik uygulama bu sonucu veriyor.

ilker_yusuf
01-02-2014, 12:32
Meg hare giderici ustune nxt gecin el ile uygulamada en guzel sonuc veren 2 urun bence. Nxt 57 hare giderici 30 olsa butceye de uyar
Meg hare giderici tek tp midir? yoksa özellikle bir çeşidi var mıdır?

emre55
01-02-2014, 20:45
Polisaj var ama uygulama hakkında bilgim yok öğrenip yapıcam sagolun :)

emre55
01-02-2014, 20:46
meguiars m101 denedim hem harelenme hem kılcal çizikler gitti bant çektik arkadaşla inanılmaz bi fark oluyor. parlaklığı cabası diyorum :)

El ile mi polisaj ile.mi uyguluyoruz bunu :)

c20let
02-02-2014, 13:07
Farecla G3 hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu ürünü elle uygulamakta mümkünmüş.

Risendark
11-02-2014, 18:24
Farecla G3 hakkında ne düşünüyorsunuz ? Bu ürünü elle uygulamakta mümkünmüş.

Bende var fiyatına göre işini bence yapmıyor tavsiye etmem.

imprezaWRC
11-02-2014, 19:43

Dairesel çizikleri kapatma özelliği olan cilalar mevcut.
- Bilt Hamber Auto Balm
- Chemical Guys Cherry Wet Wax
- Sonax Brilliant Detailer
- Naviwax (azda olsa kapatıyor)
- Nxt (azda olsa kapatıyor)

Bunun dışında da wax öncesi sürülebilecek poorboys, autoglym, chemical guys gibi markaların dolgulu glaze'ler var.

Özetle, cila yüzeyin elverdiği kadar parlaklık sağlar, çizik kapatmaz çok ezbere ve yanlış cümle olmuş.

Burak
11-02-2014, 19:56
Dairesel çizikleri kapatma özelliği olan cilalar mevcut.
- Bilt Hamber Auto Balm
- Chemical Guys Cherry Wet Wax
- Sonax Brilliant Detailer
- Naviwax (azda olsa kapatıyor)
- Nxt (azda olsa kapatıyor)

Bunun dışında da wax öncesi sürülebilecek poorboys, autoglym, chemical guys gibi markaların dolgulu glaze'ler var.

Özetle, cila yüzeyin elverdiği kadar parlaklık sağlar, çizik kapatmaz çok ezbere ve yanlış cümle olmuş.

Haklısınız yanlış cümle kullanmışım. Anlatmak istediğim cilanın çiziği kalıcı olarak gideremeyeceği idi. Kusura bakmayın ezbere yazmışım.

Emre Ekrem
12-02-2014, 08:27

Autoglym srp kılcal çizikleri doldurur, araç yıkandıktan sonra ilk önce bir quick detalier kullanarak kil uygulayın, sonra wax kullanarak hem parlaklığı hemde parlaklığın süresini uzatmış olursunuz, sonrasında washcoat kullanmanız iyi olacaktır, hatta tüm uygulamalarınızı+ wascoat un etkisini arttırmak için nanolex r-shampoo yapabilirsiniz.