PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 205 GTi Eksoz Seçimi...?

EmrGti
31-01-2014, 18:09
Evet araca egsoz yapıcam ama hangisi aklımda bir kaç tane var ama kararsızım...

Warex 63'lük, hks,dc sport,greddy,buddy club,yoksa güngören işi kınalı spec mi :)

Kararsızım motor stocktur.orjinal motora egsoz uygulaması yapılıcaktır.

Warex'in sesini hepimiz biliyoruz ama abartı kaçar diyenler var aslında gönlüm warex'te birde DC sport egsozun sesini duydum oda 63'lüktü sesi baya hoşuma gitti.Ama dedim ya kararsızım yardımlarınız lazım kaçlık kullansam iyi olur.

106 GTi ve Vtec'lerde görüyorum zaman zaman HKS ve GREDDY'leri bazılarında ses var bazılarında tırt tabi düz krom boru eşliğinde ayrıca takılıcak egsoza 60'lık düz krom boru düşünüyorum headers yok orjinal manifold ile kullanılıcak headers daha bulamadım ileride düşünüyorum bulduğum zaman kafama yatan

Diğer markalara ve fikirlerede açığım...

Aracım 1.9 GTi motordur.

01ayk01
31-01-2014, 18:39
1.si eksoz degil egzoz.
2.si konunun yeri sohbet bolumu degil.
3.su bu 205 gti'larin bi 1.9gti var yanlis hatirlamiyorsam birde 1.6 gti var seninki hangisi ?
4.su polisle sikintin yoksa komple acik yaptir eger sikinti olur diyorsan bir kez varex yaptir. Butce elvermiyosa cut out yaptir. Yani polisle sikinti yasamamak icin istedigin zaman susturman lazim. Stock motorlu aracina 60lik fazla kacabilir. Isi bilen bi egzozcuya gitmelisin veya yaptiranlarla konusmalisin. Simdiden kolay gelsin Allah kaza bela vermesin.

slowmotion
31-01-2014, 18:50
Bulabilirseniz bastan sona 48 lik supersprint duz boru, sona ss backfire eksoz. Kendi sitesinden kac hp getirdigine bakarsiniz

TUGCA
31-01-2014, 23:35
1.si eksoz degil egzoz.
3.su bu 205 gti'larin bi 1.9gti var yanlis hatirlamiyorsam birde 1.6 gti var seninki hangisi ?
4.su polisle sikintin yoksa komple acik yaptir eger sikinti olur diyorsan bir kez varex yaptir. Butce elvermiyosa cut out yaptir. Yani polisle sikinti yasamamak icin istedigin zaman susturman lazim. Stock motorlu aracina 60lik fazla kacabilir. Isi bilen bi egzozcuya gitmelisin veya yaptiranlarla konusmalisin. Simdiden kolay gelsin Allah kaza bela vermesin.

1.si adam egzoz nasıl yazılır diye sormamış.
2. si konu yeri yanlış ise adminler taşır ve uyarır.
3.sü birde yazılmaz bir de yazılır.

TUGCA
31-01-2014, 23:36
Evet araca eksoz yapıcam ama hangisi aklımda bir kaç tane var ama kararsızım...

Warex 63'lük, hks,dc sport,greddy,buddy club,yoksa güngören işi kınalı spec mi :)

Kararsızım motor stocktur.orjinal motora eksoz uygulaması yapılıcaktır.

Warex'in sesini hepimiz biliyoruz ama abartı kaçar diyenler var aslında gönlüm warex'te birde DC sport eksozun sesini duydum oda 63'lüktü sesi baya hoşuma gitti.Ama dedim ya kararsızım yardımlarınız lazım kaçlık kullansam iyi olur.

106 GTi ve Vtec'lerde görüyorum zaman zaman HKS ve GREDDY'leri bazılarında ses var bazılarında tırt tabi düz krom boru eşliğinde ayrıca takılıcak eksoza 60'lık düz krom boru düşünüyorum headers yok orjinal manifold ile kullanılıcak headers daha bulamadım ileride düşünüyorum bulduğum zaman kafama yatan

Diğer markalara ve fikirlerede açığım...

Varex mantıklı olur bence...

EmrGti
31-01-2014, 23:41
1.si eksoz degil egzoz.

hayır öyle bir anlatış şekliniz var ki dövücekmiş gibi yalnış yazılmış olabilir bunda bu kadar büyütücek bişey yok ki eksoz değilde egsoz olduğunu bende biliyorum ama el alışkanlığı işte yinede uyardığınız için teşekkür ederim

EmrGti
31-01-2014, 23:43
1.si adam egzoz nasıl yazılır diye sormamış.
2. si konu yeri yanlış ise adminler taşır ve uyarır.
3.sü birde yazılmaz bir de yazılır.

teşekkür ederim bende varex düşünüyorum ama DC sport egsozun sesi çok hoşuma gitti ama varex hem aç kapa polis sıkıntısı olmaz kumandasını içeri bir yere yaptırırım hemde varex'inde sesi güzel var mı acaba bizim 205'lere yapan yaptıran

EmrGti
31-01-2014, 23:49
Bulabilirseniz bastan sona 48 lik supersprint duz boru, sona ss backfire eksoz. Kendi sitesinden kac hp getirdigine bakarsiniz

süpersprint düz boru baktım ama bulamadım bi kaç tane maslakta egsozcuya danıştım 1.9 GTi olduğu için ses ve performans açısından 60'lık dediler tamamen tork ses istiyorum aynı zamandada yırtsın ortalığı istiyorum ama headers kullanmıyacağım için acaba varex özelliğini kaybeder mi kaybetsede çok mu az mı çünkü 205'e göre headers bulamıyorum...Yoksa bulsam süpersprint headers 10 numara olur :)

Can's
01-02-2014, 00:22
teşekkür ederim bende varex düşünüyorum ama DC sport egsozun sesi çok hoşuma gitti ama varex hem aç kapa polis sıkıntısı olmaz kumandasını içeri bir yere yaptırırım hemde varex'inde sesi güzel var mı acaba bizim 205'lere yapan yaptıran
varex ıcın ac kapa mantıklı ama bence polıs acısından cokda mantıklı degıl alınıcaksa benım fıkrımce sesten rahatsız oldugunda kapamak ıcın alınabılıtesı olan egzoz kısaca polıs sıkıntısına cok guvenmeyın varex muadılı egsozlarda :)

EmrGti
01-02-2014, 00:26
varex ıcın ac kapa mantıklı ama bence polıs acısından cokda mantıklı degıl alınıcaksa benım fıkrımce sesten rahatsız oldugunda kapamak ıcın alınabılıtesı olan egzoz kısaca polıs sıkıntısına cok guvenmeyın varex muadılı egsozlarda :)

valla günlük aracım olmadığı için hafta sonları kullanılıcak araç olduğu için sesten rahatsızlıkta değilde polisten dolayı almak mantıklı bana göre zaten günlük aracım var

EmrGti
01-02-2014, 00:27
ses lazım tork ses bağıra bağıra ortalığı yıkıcak bişey işte onu bulana kadar yaptırmıcam yaptırsam da hoşuma gitmedi mi başka denicem...:)

crazydog
01-02-2014, 06:49
51 lik düz boru sonda no name silencerli egzozla kullaniyordum silenceri sökünce evlere şenlik :) su an oem takılıyorum ama geri takacağım

WeLeT
01-02-2014, 07:53
Ortayı iptal edin orjinal boru kalınlığında sonada Otto veya Hks tarzı bişey koyun yıkın ortalığı :)

EmrGti
01-02-2014, 11:34
yok mu daha fikri olan hadi yaaa

aga81
01-02-2014, 11:50
205 gtı larda 1.9 larda otto lar güzel ses verio

EmrGti
01-02-2014, 12:03
otto ya bakıyorum hks flan bakıyorum onlara hep replicaları var orjınal mı replica mı anlamakta zor yada temiz ikinci el vuruksuz kırıksız varex mi alsam 63'lük

aga81
01-02-2014, 12:16
Polısle sıkıntı yasarım dersen warex ama otto carbonun sesi güzel çıkıo 205 te

EmrGti
01-02-2014, 12:37
polisler başlı başına sıkıntı yaaa otto dinlemek lazım bir yerden bulup

crazydog
01-02-2014, 13:54
Benim video var duz borulu linki bulup yollarim sana fikir olur disardayim smdi pc ye gecim bi

EmrGti
01-02-2014, 18:56
Benim video var duz borulu linki bulup yollarim sana fikir olur disardayim smdi pc ye gecim bi

tamam iyi olur :)

WeLeT
02-02-2014, 01:02
Video biraz kısa gerçi ama..Orta iptal sonda da Otto tarzı isimsiz bi egzoz vardı..Silencer takılı haldeki sesi..

https://www.facebook.com/photo.php?v=632571486792835&set=vb.100001199673683&type=3

mannerboy
02-02-2014, 01:35
60 mm düz boru otto kullanmıştım zamanında baya güzeldi ses öncesinde 51mm düz boru sonda yed vardı cızırtılı tarzdı.51 mm düz boru sonada büyük kazanlı bişwy tak tamam işte egzosa dünya paralar vermeye gerek yok en azından senin setupta

EmrGti
02-02-2014, 11:42
Video biraz kısa gerçi ama..Orta iptal sonda da Otto tarzı isimsiz bi egzoz vardı..Silencer takılı haldeki sesi..

https://www.facebook.com/photo.php?v=632571486792835&set=vb.100001199673683&type=3

Buna benzer bi 205 görüyorum İstanbulda mı bu araç?

ERkut 205
03-02-2014, 23:10
Sebring Greedy Otto kullandım.
Araç 16v ise müthiş ses var, deli gibi devir dönüyor.
En son Greedy takılı iken mi16 da korna ve sellektör atmıyordum. Sesten herkez yol veriyordu öyle diyim sana ;)

Ne önerirsen dersen. Motorda işlem varsa şanzuman oranlarında kısa ise biraz, max. 51 lik boru. Sonada SS tip spor susturucu eğer bulamıyorsan da yada pahalı gelirse, egzoz yapan bir ustada yaptırıp, TÜV den geçecek sesi çıkaracak spor tip susturucu kullanıp binmen tavsiyemdir.

EmrGti
04-02-2014, 12:21
Sebring Greedy Otto kullandım.
Araç 16v ise müthiş ses var, deli gibi devir dönüyor.
En son Greedy takılı iken mi16 da korna ve sellektör atmıyordum. Sesten herkez yol veriyordu öyle diyim sana ;)

Ne önerirsen dersen. Motorda işlem varsa şanzuman oranlarında kısa ise biraz, max. 51 lik boru. Sonada SS tip spor susturucu eğer bulamıyorsan da yada pahalı gelirse, egzoz yapan bir ustada yaptırıp, TÜV den geçecek sesi çıkaracak spor tip susturucu kullanıp binmen tavsiyemdir.

Bilgiler güzel teşekkürler ERKUT abi :)

Orjinal herhangi bir uygulama yok piston hariç MS geçicez inşallah HKS,GREDDY yada WAREX olursa bulabilirsem temiz onu takıcam yoksa HKS,GREDDY takıcam

ERkut 205
08-02-2014, 01:33
Sen bilirsin. Bu arada motor ne vardı sizde ?

205-01
08-02-2014, 08:30
Elimde 205 1.9 Gtimdan çıkma ss var var seside gayet ii uygun fiyata veririmm , sardım öyle duruyor .. 205 gti adana by mustafakemal - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/205-gti-adana_721048.htm) buda ufak bi videosu :icon_tup:
205 i özledim gerçekten :( ilerde bakalım tekrardan bi 205 almak istiyorum kısmetse...

EmrGti
08-02-2014, 19:29
bu tarz bir eksoz düşünmüyorum teşekkürler ama SS headers olan varsa elinde iyi olur

ERkut 205
08-02-2014, 20:58
Elimde 205 1.9 Gtimdan çıkma ss var var seside gayet ii uygun fiyata veririmm , sardım öyle duruyor .. 205 gti adana by mustafakemal - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/205-gti-adana_721048.htm) buda ufak bi videosu :icon_tup:
205 i özledim gerçekten :( ilerde bakalım tekrardan bi 205 almak istiyorum kısmetse...

Çağatay o egzoz ile tüve girdinmi hiç geçermi yani ?