Orijinalini görmek için tıklayınız : çek senet işleri nasıl oluyor
paulharris
01-02-2014, 16:23
arkadaslar kısmetse işten ayrılacagım... patron kıdem tazminatlarını çek yada senet gibi şeylerle veriyormus.... bunlardan hic anlamam... mesala 2 tane senet veriyormus 2 ay sonra gidip bankadan paranı alıyormussun...
bunlar nasıl oluyor.... hangi bankaya gotureyim verdigi kagıdı..ne gibi işlemler yapılması gerekiyor yani
Karşılıksız çekte artık ceza yatmıyorsun... o yüzden çek işine dikkat et.. Senet yaparsanda senet üstüne yazılan tarihte gidip senet kımın adınaysa parayı alıyorsun seneti verıyorsun die bılıorum
cek bır ıhtımal olabılır calıstıgın sırketın ceklerı donuyormu bunu senın bılmen gerek sor calıstıgınız bankalara sorustur sonra cek ıste senetle ugrasılmaz
arkadaslar kısmetse işten ayrılacagım... patron kıdem tazminatlarını çek yada senet gibi şeylerle veriyormus.... bunlardan hic anlamam... mesala 2 tane senet veriyormus 2 ay sonra gidip bankadan paranı alıyormussun...
bunlar nasıl oluyor.... hangi bankaya gotureyim verdigi kagıdı..ne gibi işlemler yapılması gerekiyor yani
çek senet artık itibarı olmayan kağıtlar. ancak önünde yazmasına dikkat et. yani senedi veya çeki düzenleyen mutlaka gözünün önünde olsun. bir veya iki tane kefil veya çekin arkasını birine cirolattır. şahıs olması ve bu bedeli karşılayacak maddi gücü olan birilerini bulman iyi olur. aksi takdirde hiç bir yaptırımı yok. sadece alelade kağıttan öteye gitmez.
freelife
01-02-2014, 16:42
ne çek al ne senet , bence o gününde git al...yoksa sana aldığına dair kağıt imzalatırlar. çekle senetle işin yoksa en sağlamı onların tarihlerinde gidip ödemeni alman ,ha vermiyormu verirsin bir avukata bak faiziyle birlikte hepsini nasıl alıyorlar ( tecrübeyle sabit )
ne çek al ne senet , bence o gününde git al...yoksa sana aldığına dair kağıt imzalatırlar. çekle senetle işin yoksa en sağlamı onların tarihlerinde gidip ödemeni alman ,ha vermiyormu verirsin bir avukata bak faiziyle birlikte hepsini nasıl alıyorlar ( tecrübeyle sabit )
aynen. çeki verdimi ödemiş oluyor. sen tahsil etmeye çalışırsın. uğraşma tahsilatla.
paulharris
01-02-2014, 16:51
arkadaslar patronda sıkıntı olmaz... kimsenin hakkını yemeyen biri... fabrikadaki cogu kişi bu yolla aldı tazminatlarını.... hatta giriş cıkıs yaptı gosterip oyle alanlar dahi var.. bense kendi istegimle cıkıyorum normalde vermese vermez....ama verecek buyuk ihtimal....
ama dediginiz gibi genede dikkatli olmak lazım..
benim sordugumsa oyle cek senet verdi diyelim...ne yapacagım ben o kagıdı....
SekoLive
01-02-2014, 16:58
o kağıdı veren ne yapacağnı detayıyla söler zaten madem sıkıntılı bi durum değil
serkan_2120
01-02-2014, 17:24
ya bankaya verirsin senedi, onlar orada sana yol gösterir. ya da günü geldiğine patronuna götürürsün senedi, paranı alır senedi geri verirsin.
konuyla alakası yok ama mesela dersaneye kayıt olurken senet imzaladım diyelim parayı ödedim ama adam seneti vermedi ödemedin dedi veya tam tersi ben ödedim dedim ödemedim bunun yasal dayanağı nedir belki adam benim imzamı taklit etti
SerkanYazgan.
01-02-2014, 17:42
konuyla alakası yok ama mesela dersaneye kayıt olurken senet imzaladım diyelim parayı ödedim ama adam seneti vermedi ödemedin dedi veya tam tersi ben ödedim dedim ödemedim bunun yasal dayanağı nedir belki adam benim imzamı taklit etti
Dersaneye para yatırdığında sana makbuz verirler, senette bir sorun olursa onları gösterirsin.
Dersaneye para yatırdığında sana makbuz verirler, senette bir sorun olursa onları gösterirsin.
aylık senet ayrı bazı yerler tek senet yapyor ya onu diyorum
sen her paranı yatırdığında makbuz alıyorsun zaten onları sakla senedi vermez tehtit vs. veya kazık atmaya calısırsa verirsin mahkemeye makbuzların elinde zaten sorun olmaz
mustafamutlubas
01-02-2014, 18:30
Tum haklarini aldigina dair kagit evrak vs imzalatacaklardir. Cek veya senet tahsil olunca imzala en azindan kendini guvenceye almis ol
freelife
01-02-2014, 19:28
herhangi bir bankada hesabın varsa ,takasa ver onu banka senin adına tahsil eder günü geldiğinde ve hesabına yatırır ( bankaya gidip bunu takasa vermek istiyorum de ,gerisini onlar halleder )
patronun mal varlığı varsa korkma ya da şirketin adına senet alırsan yıne korkma. Ben kirasını ödemeyen kıracımdan senet almıstım. Gittim seneti avukata verdim direk arabasına ıcra ıle el koydum. 6 ay kendı depom da duracak. 6 ay ıcın de odiyemezse arac bana gecıcek. Sen de şirkete hacız koydurursun. Yalnız depon yoksa 7 emın kırasını sen verırsın
çek olursa hamiline alman daha iyi olur bozdurma konusu rahat olursun..
Senetin arkasına ödediğiz miktarı yazdırın imzalatın.
ersandeniz
01-02-2014, 21:13
kendiniz ayrılıyorsanız zaten vermek zorunda değil kıdem tazminatını, senet veriyorsa sözünün arkasında durur diye düşünüyorum, işvereniniz yönünden şanslıymışsınız
Senedi bankaya verirken protestolu verirseniz ödenmezse sicili bozulur diye biliyorum.
Ferhat_V
02-02-2014, 00:02
işten kendiniz ayrılıyorsunuz ve patron hakkınız kalmasın diye paranızı vereyim diyor..bir yamuk olcağını zannetmem ama çek al günü geldiğine git bankaya al paranı..yada faktoring firmalarından çeki bozdur..(alcağın para 1.ooo ise bozdurduğunda eline 900 civarı bişi geçiyor)
Araç satarken birisi senet teklif etmişti kabul etmemiştim iyikide öyle yapmışım..
para çokomel olacak işler bence.. :icon_tup:
Senet alın, protestolu olarak bankaya verin..
Vadesinde ödenirse hesabınıza geçer, ödenmezse 1 hafta içinde haciz kararı çıkartırsınız teminatını yatırıp..
Çift imza olmasına dikkat edin ön tarafta. Zaten internetten senet örnei diye aratın, o formata uygun olsun aldığınız senet..