Orijinalini görmek için tıklayınız : Land Rover Range Rover sorgulama
amitywille_41
03-02-2014, 07:58
Arkadaşlar Merhaba.
Sizlere bir kaç sorum olacak.
Eniştem için Range Rover düşünüyoruz fakat merak ettiğimiz birkaç soru var kafamızda.
Kullanan arkadaşların yorumları çok önemli bizim için.
Bu araçların kronik sorunları var mıdır?
Yakıtı bizi üzer mi?
Aracı alırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
ilgilendiğimiz araçlara örnek olarak;
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-vogue-dizel-range-151956775/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-ss-motors-2004-range-rover-3-0-td6-hse-borusan-cikisli-150599583/detay)
amitywille_41
04-02-2014, 10:29
Güncel.
10karakter
Yakiti değil ama temiz bakilmamis ve neredeyse 9 yaşında bir aracın ki bahsettiğimiz arac RR sizi baya üzer daha modelli olanlara bakin derim 2008 ve üstü gibi alternatif olarak q7 veya 2004 üstü Porsche Cayenne de olabilir .
amitywille_41
04-02-2014, 10:53
Yakiti değil ama temiz bakilmamis ve neredeyse 9 yaşında bir aracın ki bahsettiğimiz arac RR sizi baya üzer daha modelli olanlara bakin derim 2008 ve üstü gibi alternatif olarak q7 veya 2004 üstü Porsche Cayenne de olabilir .
Bütçemiz 85-90 000 TL.
2008 ve üstü modeller bütçemizi aşıyor :(
snan1910
04-02-2014, 10:56
yakıt olarak yanlış hatırlamıyorsam 12 13lt leri buluyor, 3.0 dizel için konuşuyorum, temizi bile olsa biraz sorunlu araçlar. bence rr alınacaksa sıfır alınır garanti bitince kurtulunur :)
bence rr takıntısı yoksa o paralara bir 520d falan almanız daha mantıklı
amitywille_41
04-02-2014, 11:02
yakıt olarak yanlış hatırlamıyorsam 12 13lt leri buluyor, 3.0 dizel için konuşuyorum, temizi bile olsa biraz sorunlu araçlar. bence rr alınacaksa sıfır alınır garanti bitince kurtulunur :)
bence rr takıntısı yoksa o paralara bir 520d falan almanız daha mantıklı
Takıntı yapmış durumda şuan :D
RR diyor başka bir şey demiyor.
3.20 D 5.20 D ve bir sürü seçenek sundum fakat illa RR olacakmış :)
Sonuç olarak 8-10 yaşında araçlar illa ki arızası çıkacaktır.
snan1910
04-02-2014, 13:54
Takıntı yapmış durumda şuan :D
RR diyor başka bir şey demiyor.
3.20 D 5.20 D ve bir sürü seçenek sundum fakat illa RR olacakmış :)
Sonuç olarak 8-10 yaşında araçlar illa ki arızası çıkacaktır.
2009 model sport u vardı bir abimde haftalık 700 800tl masraf ediyorduki araba tiril tiril tertemiz 70000km deydi daha. Ama karda verdiği zevk anlatılmaz yaşanır :)
firat_07
04-02-2014, 21:42
2009 model sport u vardı bir abimde haftalık 700 800tl masraf ediyorduki araba tiril tiril tertemiz 70000km deydi daha. Ama karda verdiği zevk anlatılmaz yaşanır :)
abartmayın lütfen range roverdan bahsediyoruz dogan şahin degil nasıl haftada 700 800 tl masraf ediyorsun hayret bende 2006 sport ve bir çok arkadaşımda var rutin bakımlar dışında hiç masraf açmadı
Sorun çıkarır aşağı, sorun çıkarır yukarı.. Lakin ne sorun çıkarır? Airmatic mi bozulur? Sibobu mu erir? Ekranı mı bozulur? N'olur abicim? Her forumda aynı şeyler konuşuluyor, herkeste bunları biliyor bunun haricinde bu araçlar ne sorun çıkarır? Benimde yakınlarımda var ama ben emin olamıyorum 1.Ağızdan 1 kaç yıl kullanmış arkadaşlar en sağlıklı bilgiyi verir sanırım..
Senelerdir babam kullanır. Bundan öncekini 250.000 km'de sattı hiçbir problem çıkarmadı. Eğer güzelce baktırıp alırsanız problem çıkarması zor bi araba.
Yalnız tek sıkıntısı 4.6 kasaya göre maalesef arazisi zayıf.
Motordan yana turbo dışında korkunuz olmasın. 2002-2005 3.0TDV6'lar tamamen BMW yapımıdır içi dışı ve motoru ile. Turbosuna baktırmanızı öneririm.
Körüklerine baktırmanızı öneririm. Sorunsuz ve sessiz şekilde inip kalkması gerekli. Yukarı-aşağı inen mekanizmadan bahsediyorum.
Eğer arızalı ise sabah bi bakarsın arabada coilover varmış gibi aşşağı düşer ve dahada kalkmaz.
Yetkili serviste sıfır 4 körük fiyatı 4.000 euro civarıydı geçen sene şuanki fiyatını bilmiyorum.
Km panelindeki yol bilgisayarının ekran pikselleri siliniyor,kesinlikle kronik sorun.
O zamanın 3-5 ve 7 kasalarında da bu kronik bi problem. Onları bakmanı öneririm. Servis fiyatı baya fazlaydı.
Sürücü koltuğunun sol,yolcu koltuğunun sağ tarafında metal görünümlü plastik bi kapak var genelde hiç beklemediğin anda kırılıyor. Ufak mufak bi parça ama aşırı pahalı ve bulunmayan bi parça.
Küçük arazi viteslerinin üstteki kapağı hiç sağlam değil dkkatli kullanmak gerek. Oda bulunmaz bi parça ve aşırı pahalı.
Vogue modellerinde ekran kalkıyor ve kasetçalar çıkıyor,ekranı kaldıran mekanizmanın sessiz ve problemsiz çalışması gerekiyor. Oda çok çok pahalı bi parça :)
Başka aklıma bişey gelmiyor.
snan1910
04-02-2014, 22:31
abartmayın lütfen range roverdan bahsediyoruz dogan şahin degil nasıl haftada 700 800 tl masraf ediyorsun hayret bende 2006 sport ve bir çok arkadaşımda var rutin bakımlar dışında hiç masraf açmadı
Abartı değil gözümle gördüğümü söylüyorum, bolularda yolda kalıpta çekiciylemi gelmedi ankaraya araç bir sürü olay, araba da hış felan değil tertemizdi. 5 ay civarında bindiler 20bine yakın para harcadı körükler falan fistan bir sürü masraf, zaten parça fiyatları ***** yani 4 disk 4 balata alsanız ne kadar tutuyor sizin 2006 sporta aldiysanız siz daha iyi bilirsiniz
amitywille_41
05-02-2014, 07:55
Senelerdir babam kullanır. Bundan öncekini 250.000 km'de sattı hiçbir problem çıkarmadı. Eğer güzelce baktırıp alırsanız problem çıkarması zor bi araba.
Yalnız tek sıkıntısı 4.6 kasaya göre maalesef arazisi zayıf.
Motordan yana turbo dışında korkunuz olmasın. 2002-2005 3.0TDV6'lar tamamen BMW yapımıdır içi dışı ve motoru ile. Turbosuna baktırmanızı öneririm.
Körüklerine baktırmanızı öneririm. Sorunsuz ve sessiz şekilde inip kalkması gerekli. Yukarı-aşağı inen mekanizmadan bahsediyorum.
Eğer arızalı ise sabah bi bakarsın arabada coilover varmış gibi aşşağı düşer ve dahada kalkmaz.
Yetkili serviste sıfır 4 körük fiyatı 4.000 euro civarıydı geçen sene şuanki fiyatını bilmiyorum.
Km panelindeki yol bilgisayarının ekran pikselleri siliniyor,kesinlikle kronik sorun.
O zamanın 3-5 ve 7 kasalarında da bu kronik bi problem. Onları bakmanı öneririm. Servis fiyatı baya fazlaydı.
Sürücü koltuğunun sol,yolcu koltuğunun sağ tarafında metal görünümlü plastik bi kapak var genelde hiç beklemediğin anda kırılıyor. Ufak mufak bi parça ama aşırı pahalı ve bulunmayan bi parça.
Küçük arazi viteslerinin üstteki kapağı hiç sağlam değil dkkatli kullanmak gerek. Oda bulunmaz bi parça ve aşırı pahalı.
Vogue modellerinde ekran kalkıyor ve kasetçalar çıkıyor,ekranı kaldıran mekanizmanın sessiz ve problemsiz çalışması gerekiyor. Oda çok çok pahalı bi parça :)
Başka aklıma bişey gelmiyor.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
firat_07
05-02-2014, 09:50
Abartı değil gözümle gördüğümü söylüyorum, bolularda yolda kalıpta çekiciylemi gelmedi ankaraya araç bir sürü olay, araba da hış felan değil tertemizdi. 5 ay civarında bindiler 20bine yakın para harcadı körükler falan fistan bir sürü masraf, zaten parça fiyatları ***** yani 4 disk 4 balata alsanız ne kadar tutuyor sizin 2006 sporta aldiysanız siz daha iyi bilirsiniz
benim sport 45 bin km de hiç o tarz problem yaşamadım arkadaşım range servisi bu zama kadar duydugum tek kronik sorunu yag pompası 100bin den sonra problem yaratıyor direk degiştiriceksin haa pahalı diye bakımdan kaçar yan sanayi kullanırsan boludada kalır düz yoldada
snan1910
05-02-2014, 09:58
benim sport 45 bin km de hiç o tarz problem yaşamadım arkadaşım range servisi bu zama kadar duydugum tek kronik sorunu yag pompası 100bin den sonra problem yaratıyor direk degiştiriceksin haa pahalı diye bakımdan kaçar yan sanayi kullanırsan boludada kalır düz yoldada
Yan sanayi kullanilmis gibi mi duruyor verilen paralara bakilinca ?
45000km de balatadir disktir degistirmedinizmi? Ne kadar orjinal 4 disk balata?
Rr lerin kronik değilmi körük problemi üsttede yazmış arkadaş zaten ayrıntılı olarak bir sürü şey :)
Çok güzel çok gösterişli iyi arabalar ama garanti bitince satıp kurtulmak lazım bence.
Şimdi sapla saman ayrımını yapalım,linkdeki beyaz range 240.000 km de.45000 deki rr bırakında sorunsuz olsun bizahmet.
Açık ve net,parça ve servis maliyetleri yüksek bir araç,belli yaşa gelmiş ve yüksek km li bir range,kısıtlı bütçe ile alındıysa sadece alındığında ve satıldığında sevindirir.
selim bayrak
05-02-2014, 11:14
Range rover ne sportuna bınerı nede vouge na 2side arıza
vouge turbosu bozulur korugu patlar basarsın gıtmez hayvan gıbı yakar 15 lt falan
sport aldım tertemız kız gıbı sport 2.7 2007 model belli bi sure sonra sanzımanı sorunu. 190 km hz 5 dk sabıt gıt motor yatak sarıyor rektıfesı yok sandık motor koyuyorsun 30,000 tl mınumum fıyatı. üst kapagın saglamsa fıyat bıraz duser. bunlar benım başımdan gecenler daha kapıma koymam
alıcaksa jeep taktıysa kafayı
x5 alsın 2007 ve ustu hem performans ıyı hem yakıt ıyı 140,000 km gecmısse alıcagın araç turbo ve sanzımanın türbünü ne baktırcan degısmısse bı sıkıntı yok degişmemişse turbo sanzıamn 15,000 tl masraf artı olur