Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsung galaxy S4 mini Garanti sorunu
TuGaY_TaN
04-02-2014, 20:38
Otomobille alakalı bır konu degıl ama yardımcı olabılecegınızı dusundum, Bugun bu telefonu sıfır bır sekılde aldım bır telefon bayıden, Telefon kvk garantılı, ve sıparısle geldı argo bugun ben dukkandayken de geldı urun ırsalıyesı d kvk tarafından kesılmıstı, Gelelım soruna telefonu aldıktan iki saat sonra eve geldım ve ınternetten guncel programlar ındırmek ıcın wifiyi actım program ındırırken gmaıl oturumu acmak gereklıymıs onu acarken ekran bırden tıtredı asagı dogru cızgıler kaymaya basladı yazılar ters dondu tuslar etkısız hale batarayayı sokerek kapattım,Yanlız telefon ceketımın cebımden 2 kez cıkardım yere dusme sert bır temas kesınlıkle ve kesınlıkle olmadıMıcro sd cart takmadım usb kablosu ıle bılgısayara baglama yapmadım,sarz aletını bıle baglamadım yanı. dogru gıttım aldıgım telefoncuya onlarda kendılerını savunma amacıyla ıste kutuyu sızın yanınızda actık test ettık sorun yoktu dedıler bende dedım zaten aldıgımda boyle bır sorun olsa almazdım,ve telefonu garantıye yolladık ve ben endıselıyım kullanıcı hatası dıyıp uzerıme yıkarlar mı,Bu endıselerım nıye ınternette heryerı arastırdım boyle bır sorunla karsılasan yok kullanan arkadaslarım tanıdıgım telefonculara sordum onlarda karsılasmamıs kronık bı sorun olsa dıger cıhazlarda da olur, Bu sorun kullanıcı hatası deyıp uzerıme atarlarsa benım ne gıbı bır yaptırımım olabılır ?,Yanı bır ogrencıyım yerı geldıgınde bır ay calıstım bu telefonun parasını 1 ayda kazanabıldım,950 tl gıbı bı mıktarda olsa benım ıcın cok degerlı,Yardımlarınızı beklıyorum bu konuda
abi çok gecmiş olsun keske bır telefon bayıden degılde teknosa vb magazadan alsaydınız
kullanıcı hatası dıye dönerlerse tüketici hakem heyetıne basvurun ıns sorun cozulur 950 tl az para deil
TuGaY_TaN
04-02-2014, 21:11
Ya bende o teknolojık urunlerı her zaman buyuk yerlerden almaya calırım daha garantı olsun dıye, Burası bı tavsıye uzerıne gıttım telefon magzası ama kalıtemızı dusurmeyelım dıye adamlar 2. el telefon alıp satmıyor,yan sanayı cakma telefon kılıfı alıp satmıyorlar hep orjınal urunler,Urunlerı hep kvk garantılı o yuzden aldım, Benım korkum telefoncudan yana degıl kvk dan yana :(
Eğer kullanıcı hatası diyecekse bunu nedenlendirmek zorunda. Öyle direkt kullanıcı hatası deyip suçlayamaz sizi. İçini ferah tut, en kötü tüketici hakları mahkemesine kadarz gidersiniz. Telefonun dışında hiç bi iz olmadan düşürdü diyemezler, sıvı girmeden sıvı teması diyemezler, ki açtığınız romla kullanmışsınız, custom bir şey de yok ortada. O sebeple rahat olun hiçbir sıkıntı olmaz. Tek sıkıntı bi süre telefonsuz kalırsınız. Belli ki üretim hatası mevcut.
TuGaY_TaN
04-02-2014, 21:22
Bugun butun keyıfım kactı acıkcası telefoncu elımden geldıgınce ıslemlerı hızlandıracagım dedı bakalım bekleyecez artık, Tesekkur ederım yorumlarınız ıcın.
TuGaY_TaN
04-02-2014, 21:30
Koskoca samsung kvk gıbı fırmaların tuketıcı mahkemesınde davayı kaybetmemek ıcın hatasız ürünü bile bile kasıtlı zarar vermezler, sıvı temas etmezler herhalde :(
Paranoya yapma yahu kendi kendine. KVK olmasa da birçok haddisk olsun, laptop olsun servise gitti, hepsi ufak tefek darbeler olsa dahi ücretsiz karşılandı. Sanmıyorum ki sizin 1 günlük ürününüze aksi birşey yapılsın. Rahat ol yahu.
İzzet Göçmen
04-02-2014, 22:31
Benimde 1 yıldır kullandıgım sizinle aynı paraya aldıgım S3 mini telefonum İmei calınması nedeyile kapandı tek hatta kullanabilliyorum,Samsung servisine ne kadar sitem etsem bile haklı olamadım tek hatta kullanabilirsiniz dedi,Yahu o kadar para verdim 1 senesi bu ay oldu elimde patladı.Android yalan oldu hele samsung ta almayın abi samsung almayın
Sakin olun kullanıcı hatası vs. demezler. Olur seyler bunlar. Muhtemelen yeni cihaz yollarlar.
Benimde 1 yıldır kullandıgım sizinle aynı paraya aldıgım S3 mini telefonum İmei calınması nedeyile kapandı tek hatta kullanabilliyorum,Samsung servisine ne kadar sitem etsem bile haklı olamadım tek hatta kullanabilirsiniz dedi,Yahu o kadar para verdim 1 senesi bu ay oldu elimde patladı.Android yalan oldu hele samsung ta almayın abi samsung almayın
Hangi telefon olursa olsun imeisi klonlandiysa tek hatla kullanıma açılır. Bu yasal bir zorunluluk samsungla veya samsung servisiyle alakalı bir durum degil; BTK'dan kaynaklanıyor.
boosted_pug
05-02-2014, 00:44
yine samsung yine dert aynı sorun benimde başıma geldi samsung 10.1 tablet aldım eve geldim şarjı bitsin die oynadım ettim vs. sonra masanın üzerine bıraktım işe gittim eve geldiğimde düğmelere basıyorum tık yok şarja takıyorum yine aynı simsiyah ekran bende aldığım yere iade ettim
şuan üç seçeneğiniz var
birincisi cihazın tamiri veya değişimi
ikinci arıza oranında ücret düşümü
üçüncü olarakda para iadesi
ben zar zor bir ay uğraşarak paramın iadesini aldım muhtemelen cihazınızı tamir ederler veya değiştirirler üzerinize yıkmazlar die düşünüyorum
TuGaY_TaN
05-02-2014, 07:32
Tesekkur ederım,Yanı banı kalırsa degısmesınden yanayım,Sonucta benım bı hatam olmadan telefonum tamır gorecek kasası bır kere acılmıs olacak.Ama bunları da gectım tamır mı edıcekler değişim mi yapacaklar beklıyecez bakalım kac gun sürecek
ilker_yusuf
05-02-2014, 08:09
Merhaba;
bence herhangi bir sorun yaşamaz ve garanti kapsamında değişimi sağlanır. 7 gün içerisinde bile tüketicinin koşulsuz iade hakkı var. bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. KVK Tam 21 ay kullandığım cihazı halen garanti kapsamında olduğundan dolayı değiştirmişme yoluna gitmiş. cihazın muadili olmadığından dolayı tutar iadesi sağlamıştı.
TuGaY_TaN
05-02-2014, 08:16
ben sımdı bu telefonu bu sekılde ıade edıp paramı talep edebılırmııyım ?
Alışverişi elden görerek yaptığınız icin iade hakkınız yok. Internetten almış olsaydınız mesafeli satis sözleşmesi gereğince 7 gun icinde iade edebilirdiniz.
TuGaY_TaN
05-02-2014, 08:53
Hımm bekleyıp görücez şansımızı bakalım.
ilker_yusuf
05-02-2014, 09:29
Alışverişi elden görerek yaptığınız icin iade hakkınız yok. Internetten almış olsaydınız mesafeli satis sözleşmesi gereğince 7 gun icinde iade edebilirdiniz.
Elden teslimde de iade hakkı var diye biliyorum.
Tüketici heyetinden ilgili başvuru evrakları alındığı takdirde iade süreci başlar.
Otomobilde bile 7 gün iade hakkı var.