PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Galericilerin fiyatları öldürmesi!!

Merthan
05-02-2014, 14:20
2012 model gri renkte 1.6 multijet emotion plus linea(en dolusu daha dolusu yok) aracımız var.
Arabamız 12.000 km'de hatasız boyasız hatta arka koltuk naylonları dahi duruyor.
Tam 10.000 km'de bakımı yetkili serviste yapılmış çizik dahi olmayan bi araba.
Bu aracın bu km'de hatasız boyasız piyasa değeri şuan 36 bin ile 42 bin TL arasında değişiyor.

Maalesef ihtiyaçtan dolayı çok acil satmamız gerekiyordu. Dün bütün gün Anadolu yakasında en az 10 tane galeri gezdim teker teker hepsinden fiyat aldım fakat verilen fiyatlar korkunç.
Verilen fiyatlar 24-25! en yüksek fiyat 26.000 TL! Oda hikayeden mi söyledi hakkaten alır mıydı bilmiyorum.
Açık konuşiyim benim kafamdaki fiyat 33-34 falandı normalide bu değil mi?
Hayatımda ilk defa galericilerle muhattap oldum ve keşke olmaz olaydım.
Tamam acil satıyoruz paraya ihtiyacımız var,tabikide 35 bin'e almasını beklemiyorum ticaret yapıyorlar belli paraya alıp kar edecekler işleri bu ama bu kadar da fiyat öldürülür mü?
Bu insanlar bu şekilde mi para kazanıp bu şekilde mi boğazlarından geçiyor?
İnsan gece uyku uyuyamaz ya...

25.000'e diyelim ki verdim,hemen 40.000 yazıcak 38.500'e vericek arabayı.
Çünkü arabanın piyasası çok hızlı ve fiyatlarıda ortada,acil olmasa benimde yazıcağım fiyat bu zaten!
45.000 tl olan arabadan 13-14 bin TL para mı kazanıcaklar?

Allah'a şükür kredi çektik ihtiyacımızı bir miktar karşıladık. Tabiikide satmadık!

Eğer aramızda galerici arkadaşlar varsa alınmasınlar sakın, ben yaşadığımı anlatıyorum.
Allah kimseyi galericilerin eline düşürmesin. Çok duyardım ama hiç yaşamadığım için itibar etmezdim ama yaşayınca anlıyorsun. Paylaşmak istedim.

EmrahERKAN
05-02-2014, 14:23
Haklısınız gerçekten bu kadarı çok abartı. Değerinin altında alır elbette cünkü oda ekmek teknesini yürütecek ama dediğiniz fiyatlardada öldürmek cok yanlıs bence

HaKo
05-02-2014, 14:24
bu yeni bir durum değil söylenecek edecek bir durumda yok adamlar ticaret yapıyor piyasa değerine alacak halleri yok.

Bir kaç tanıdık galerici var ellerine öyle paralara öyle lüks arabalar düşüyorki fiyatlara inanamazsın. Bu işin piyasası böyle, ister ev olsun ister araba ne olursa olsun bir günde nakite çevirmek istersen öldürürler.

Galeriye ne araç satarım ne de alırım hayatta işim olmaz, Allah ellerine düşürmesin.

Berkan
05-02-2014, 14:26
istoca gel sor bir cok araba goturduk her nekadar piyasası olmayan sacma arabalar olduysada itin bilmemneresine sokmadılar arabaları

ahmet_xy
05-02-2014, 14:28
adamların işi bu. Allah kimseyi onlara muhtaç etmesin.

orhan_guney
05-02-2014, 14:37
11 Yıldır araç satışındayım,eski galericiler yok artık,eskiden denge vardı bütün galeriler,aynı karı elde ederlerdi,çunku daha cabuk al sat vardı piyasa hareketliydi örnek 50,000 TL bir araçdan yaklaşık sene 2001-2002 de 2,bilemedin 3 bin TL kazanıyordu,ama şimdi ise bu kazancın 3 katını kazanması gerekiyor,sıfır bayiler her gecen gün artıyor,piyasa daralıyor ve bayilerin yüzde doksanı eski galericiler, o yüzden galeriden artık kimse araç almıyor, derecesine düştü o yüzden adamda geçinebilmesi için mecbur 3 tane araba satsam, 2 tanesinde güzel para bulsam örnek ,şu an senin yaşadığın durum, bir tanede normal satış Allah bereket versin derdinde.

guwen_ar
05-02-2014, 14:37
Kadam kredi cekerek mantikli dawranmisiniz.satarak cok daha fazla zarar yaparmissiniz.en azindan suanda ilana koyup rahat rahat istedigin paralara satabilirsin.
Ben resmen suna sahit oldum adam aracini getirmis 20 bin dediler 3-4 saat sonra gel satisi yapalim adam dedi yok bana cok acil lazim hee ozaman isler degisir 18 e hemen parani verelim.adam kufur ederek disari cikti.

Tamam kazansinlar kimsenin gozu yok ama bi aractan %10 niye yetmez ki ! Ayip !

GokhanG
05-02-2014, 14:42
NE galericiden araba alırım ne Galericiye araba satarım... Allah kimseyi onların eline düşürmesin... aracınızın sıfırı yaklaşık 50000TL civarı hadi yaşdan dolayı 15000TL değer kaybı olsun 35 etsin galerici para kazansın 32-33 versinler 25TL nedir ya?

emrah-58
05-02-2014, 14:43
birde farklı galerici arkadaşlarını arayıp böyle böyle bi araç var ,kaça alınır diye sormaları var, telefondaki arkadaşta aracı görmeden direk fiyatı komikleştirip bu rakama al der.. :))

Merthan
05-02-2014, 14:47
bu yeni bir durum değil söylenecek edecek bir durumda yok adamlar ticaret yapıyor piyasa değerine alacak halleri yok.

Bir kaç tanıdık galerici var ellerine öyle paralara öyle lüks arabalar düşüyorki fiyatlara inanamazsın. Bu işin piyasası böyle, ister ev olsun ister araba ne olursa olsun bir günde nakite çevirmek istersen öldürürler.

Galeriye ne araç satarım ne de alırım hayatta işim olmaz, Allah ellerine düşürmesin.
Abi zaten bende yazdım yukarda okudunmu bilmiyorum tabiikide piyasa değerinde alıcak halleri yok ama bu kadar öldürmek nedir? O paradan kime hayır gelir?

Ayrıca acil falan demedim bilerek,normal satıcı gibi gittim satmaya ama zaten arabayı görünce tertemiz olduğunu otomatik olarak acil damgasını vurmuşlardır.

11 Yıldır araç satışındayım,eski galericiler yok artık,eskiden denge vardı bütün galeriler,aynı karı elde ederlerdi,çunku daha cabuk al sat vardı piyasa hareketliydi örnek 50,000 TL bir araçdan yaklaşık sene 2001-2002 de 2,bilemedin 3 bin TL kazanıyordu,ama şimdi ise bu kazancın 3 katını kazanması gerekiyor,sıfır bayiler her gecen gün artıyor,piyasa daralıyor ve bayilerin yüzde doksanı eski galericiler, o yüzden galeriden artık kimse araç almıyor, derecesine düştü o yüzden adamda geçinebilmesi için mecbur 3 tane araba satsam, 2 tanesinde güzel para bulsam örnek ,şu an senin yaşadığın durum, bir tanede normal satış Allah bereket versin derdinde.
Yapma Orhan abi bu kadar kolay mı para kazanmak? Linea dediğin aracın eti ne budu ne yani 50.000euroluk araç satmıyorum ki ben 15 bin tl para kazansın.
Nerdeyse 1 seferde arabanın yarı ederi kadar para kazanıcak adam böle bi mantık yok.
İşine saygı duyuyorum sen benden daha iyi bilirsin tabiki ama dediklerine katılmıyorum.
Tabiki kar edersin ama Güven'in dediği okusana demekki acil deseydim bedava vericektik arabayı. Allah kimseyi muhtaç etmesin böyle ölü dürtücülere.

Kadam kredi cekerek mantikli dawranmisiniz.satarak cok daha fazla zarar yaparmissiniz.en azindan suanda ilana koyup rahat rahat istedigin paralara satabilirsin.
Ben resmen suna sahit oldum adam aracini getirmis 20 bin dediler 3-4 saat sonra gel satisi yapalim adam dedi yok bana cok acil lazim hee ozaman isler degisir 18 e hemen parani verelim.adam kufur ederek disari cikti.

Tamam kazansinlar kimsenin gozu yok ama bi aractan %10 niye yetmez ki ! Ayip !
Yok kadam bu kadar da kazanmasınlar öyle bi dünya yok bu insanlık ayıbından başka bişey değil. Öyle kazanılan para ordan burdan mutlaka çıkar.
Hayır herkes söylüyordu bana ama bu kadarını beklemiyordum.

orhan_guney
05-02-2014, 14:47
Aslında çok saçma bir olay gerçek galeri kendisi verir rakamı başkasına sormaz zaten adam sizin yanınızda 2 kişiyi arıyorsa 3 beklemeyin cıkın :)

birde farklı galerici arkadaşlarını arayıp böyle böyle bi araç var ,kaça alınır diye sormaları var, telefondaki arkadaşta aracı görmeden direk fiyatı komikleştirip bu rakama al der.. :))

orhan_guney
05-02-2014, 14:50
Moruk şimdiki düzen bu yapacak birşey yok benim işim Sıfır araba satmak,2 elin değerlendirmesini anlattım sana.

Abi zaten bende yazdım yukarda okudunmu bilmiyorum tabiikide piyasa değerinde alıcak halleri yok ama bu kadar öldürmek nedir? O paradan kime hayır gelir?

Ayrıca acil falan demedim bilerek,normal satıcı gibi gittim satmaya ama zaten arabayı görünce tertemiz olduğunu otomatik olarak acil damgasını vurmuşlardır.

Yapma Orhan abi bu kadar kolay mı para kazanmak? Linea dediğin aracın eti ne budu ne yani 50.000euroluk araç satmıyorum ki ben 15 bin tl para kazansın.
Nerdeyse 1 seferde arabanın yarı ederi kadar para kazanıcak adam böle bi mantık yok.
İşine saygı duyuyorum sen benden daha iyi bilirsin tabiki ama dediklerine katılmıyorum.
Tabiki kar edersin ama Güven'in dediği okusana demekki acil deseydim bedava vericektik arabayı. Allah kimseyi muhtaç etmesin böyle ölü dürtücülere.

Yok kadam bu kadar da kazanmasınlar öyle bi dünya yok bu insanlık ayıbından başka bişey değil. Öyle kazanılan para ordan burdan mutlaka çıkar.
Hayır herkes söylüyordu bana ama bu kadarını beklemiyordum.

McS_R53
05-02-2014, 14:56
Bildiğiniz gibi bu adamlarında vergisi var dükkan kirası var giderleri var. Sizce ayda kaç araba satabiliyorlardır ?

araba 35 bin adam size 25 bin dedi diyelim. 10 bin lira kaldı. E bu ay adam 2 araba satsa, dükkan kirası 6bin lira, elektriği 600 lira, çalışanların maaşı en az 2 kişi çalışsa 2500 lira. E bunun dükkanda yemesi içmesi var, suyu var, vergisi var, varda var.

Galerilerin çoğu sizin benim gibi değil ki. Bu arabayı bukadara bitiriyim koyarım ilana satılır üstüne kar yaparım. Adamlar bu işin vergisine kadar ödüyor.

Kadyr
05-02-2014, 15:04
bide ağlıyolar yok internet anamızı ağlattı falan filan. ulan beter olsunlar. resmen kucak açmış gel otur diye bekliyolar. hemde ne doğru düzgün araba satıyolar ediyolar alayı haşat. alayı km düşürülmüş. dürüstlük yok biş yok. gelip ağlamasınlar. önce helal kazansınlar

Emre Ekrem
05-02-2014, 15:05
Ellerine fırsat geçince affetmiyorlar, kredi çekerek sorunlarınızın bir nebze halledilmesine sevindim, zamanında bende sizin kadar şanslı olamayıp maalesef satmak zorunda kalmıştım aracımı.

TaGo
05-02-2014, 15:09
Öyle bir yazmışsınızki gülmemek elde değil :d

Beyler kazalı darbeli arabaları bu adamlarmı çarpıp size bize satıyor? Senin-benim gibi, sizin bizim gibi biri arabayı pert ediyor. Bu adamlar onlardan toplanmış alıp gene satıyorlar. Yani ren fazla şefersizliğe aracılık ediyor olabilir.

Gelelim fiyat konusuna. Bu forumdaki öğrenci kesmi arkadaşlarımız bile bir arabayı alıp aynı hafta 5000tl fazlaya itelemeye çalışıyorlarken. İşletme sahibi ve bu işi resmi yapan birilerinin kar gütmesi normal değilmi :D

HaKo
05-02-2014, 15:11
okudum tabi ki yazdıklarını vahiyle cevap yazmadım heralde :)

Galeriye götürüp araba satılacaksa zaten otomatikman aceledir. Yoksa kimse şu malı alda nakite çevir demez, koyar arabasını konsinye , adam da satış üzerinden %2-3 komisyonunu alır. İşler böyle yürüyor. Yani senin oraya sakin bir tavırla gitmen bir şeyi değiştirmez. Tefeci gibi düşün ha çek kırdırmışsın ha araba hiç bir farkı yok.

KÖROĞLU
05-02-2014, 15:11
Bildiğiniz gibi bu adamlarında vergisi var dükkan kirası var giderleri var. Sizce ayda kaç araba satabiliyorlardır ?

araba 35 bin adam size 25 bin dedi diyelim. 10 bin lira kaldı. E bu ay adam 2 araba satsa, dükkan kirası 6bin lira, elektriği 600 lira, çalışanların maaşı en az 2 kişi çalışsa 2500 lira. E bunun dükkanda yemesi içmesi var, suyu var, vergisi var, varda var.

Galerilerin çoğu sizin benim gibi değil ki. Bu arabayı bukadara bitiriyim koyarım ilana satılır üstüne kar yaparım. Adamlar bu işin vergisine kadar ödüyor.

Kirasına, elektriğine ya da elemanına lafım yok ama vergi konusunda yanılıyorsun.

%1 KDV ödüyorlar. Onu da alım bedeli ile satım bedeli arasında çok küçük bir fark olacak şekilde noterde işlem yapıyor.

Aracın kasko değeri 15.000 TL satışı 15.500 TL na yapıyormuş gibi gösteriyor.

Aradaki 500 TL nın %1 ini vergi olarak beyan ediyor :soru:

Bu ülkede hiç kimse gerçekte ödemesi gereken vergiyi ödemediği için dolaylı vergiler bu kadar yüksek.

Ve tabiki sürekli yapılan mali aflar da ödeyen insanları rencide ediyor, dürüst insanları da yoldan çıkartıyor.

maddi sebepten ötürü 1 ay önce 28 e malettiğim 407 yi 1 hafta önce 24.5 a galeriye verdim. Acil olduğu için aradaki farkı görmedik, ama sana teklif edilen rakamlar ticari etik dışında bence.

HaKo
05-02-2014, 15:12
Öyle bir yazmışsınızki gülmemek elde değil :d

Beyler kazalı darbeli arabaları bu adamlarmı çarpıp size bize satıyor? Senin-benim gibi, sizin bizim gibi biri arabayı pert ediyor. Bu adamlar onlardan toplanmış alıp gene satıyorlar. Yani ren fazla şefersizliğe aracılık ediyor olabilir.

Gelelim fiyat konusuna. Bu forumdaki öğrenci kesmi arkadaşlarımız bile bir arabayı alıp aynı hafta 5000tl fazlaya itelemeye çalışıyorlarken. İşletme sahibi ve bu işi resmi yapan birilerinin kar gütmesi normal değilmi :D

bu zamanda herkes walkie-talkie galerici zaten o konuya hiç girmeyelim :)

ahmet_xy
05-02-2014, 15:12

bu da doğru. forumda videosunu izlediğimiz araba bir bakıyorsun iki hafta sonra satılık konusunda :D

Ferhat_V
05-02-2014, 15:25
yazdıklarının hepsi doğru..2009 senesinde yeni çıkan lanceri satmam gerekti..piyasası 32 den başlayıp yükseliyordu..galerici verdi 24..acil olduğu için verdik 1 hafta sonra 33 den ilanı açtılar..

aynı şekilde 6 aylık 54 e alınan navarayı 40 al alıyolardı :)

SekoLive
05-02-2014, 15:27
bu iş telefon piyasasındada acayip şekildeydi.

srknzfr
05-02-2014, 15:42
ben de galericiyim bahsettiğiniz teklifler bana da çok düşük geldi ben o kadar düşük teklifte bulunmaya cesaret edemezdim

blumenberg
05-02-2014, 15:44
serbest piyasa sonuçta, istediği fiyatı verebilir, etik midir? değildir.. İşim olur mu? olmaz, allah düşürmesin

vergilerle ebemizi bile almak isteyen bi hükümet ile para kazanma devri artık çok zor

srknzfr
05-02-2014, 15:49
33-34 değil de 30 normal aracınız için.. satılacağı rakam 33-34 max.. tabi makyajlı kasa ise

Tholl-ga
05-02-2014, 15:50
ben lokal boyalı araç dahi dükkanıma sokmam der arabanın değişmeyen yeri kalmayan arabayı satar istanbul burası böyle durumda araba normal der

srknzfr
05-02-2014, 15:51
ben lokal boyalı araç dahi dükkanıma sokmam der arabanın değişmeyen yeri kalmayan arabayı satar istanbul burası böyle durumda araba normal der

istisnalar yok değil :D

cembozbey
05-02-2014, 15:52
sizde galericilleri öldurdunuz ya =)

tam manada galeri işi yabmıyrum ama 2.el oto alım satımı yabıyorum

piyasadanın 1-2 bin altına yazılan kazasız boyasız dusuk km li araclar anında satılıyor zaten o fiyatlara satılacagını inanıyorsanız keşke ilan acsaydınız hemen satılırdı

merkezi yerde dukkan calısan eleman ssk giderlerin vergi para bagladıgın araclar bunları unutmayın

35 bin tl lik aractanda bırakıda 3-4 bin kazansınlar yani =)

aTaBeY
05-02-2014, 16:07
Bizde galeri işi yapıyoruz tabiiki haklı taraflarınız var yazdıklarınız arasında. Galericilerin öyle fiyat vermelerinin sebebi işinizin acil olması sen bir galericiye acil dersen o iş orda biter zaten. Onun yerine internete koyup 5 indirip yazsan mutlaka seni hemen arayanlar olacaktır. Bazı çok büyük olmayan galeriler var onlarda 5 eksik yazanı arar 1 daha düşürür alır normal fiyatını yazar 4-5 kar eder. Galeriye gidecekseniz ve acil diyecekseniz verilen fiyatlara şaşırmamanız lazım etik mi değil mi o tartışılır ancak durum bu ne yazıkki.

hondafit
05-02-2014, 16:13
fiat servislerine sordunuz mu?

alperkirman
05-02-2014, 16:27

çünkü galeri arabaları herzaman kazasız veya tek parça boyalı ve orj km dedir !!1!1!
:D

1.8 turbo
05-02-2014, 16:57
hocam bızım arkadas kaza yaptı arabayı 8 mılyara pertcı(hurdacı) ya verdı. 2 gun sonra hasarlı araclarda ılanı cıktı ellerını bıle surmemısler 13250 yazmıslar fıyat. araba zaten dokuktu kazadan sonra toplansa bıle para etmez. kazasızını cocuk 16500 e almıstı zaten . galerıcı 12-13 kazanmıs sasrısmam artık

emrah-58
05-02-2014, 17:51
şu direğe vurup pert olan gri astra vardı :) sonra galeride bi kaç parça boyalı diye satılığa koyulmuştu techturkey ifşaa team :D

YsnErhn
05-02-2014, 18:06
Fiyat olarak eyv. aracı cok öldurmüşler nedenı sızın durumunuz acıl olması vs bu etık bır olay mı, kişiye göre degişir fakat cogu arkadaş yazmıs galerıden araba almam araba satmam iyi güzel diyorsunuz da bu sitede o kadar cok arkadaş varkı al-sat yapan, essegı boyayıp yarış atı diye satan bende galeri işi yapıyorum bu işi gerçekten çok iyi yapan arkadaşlarım da var , tam tersi işleri yapanlarda. Sitede cok fazla galerici arkadas oldugunu biliyorum bu tarz konularda zaten üstümüzde kötü bir algı var birde iyi ile kötüyü genellemek cok saglıklı bir soylem olmuyor bence.

ACTPK
05-02-2014, 18:11
şu direğe vurup pert olan gri astra vardı :) sonra galeride bi kaç parça boyalı diye satılığa koyulmuştu techturkey ifşaa team :D

O bombaydı:) 3.35i ev muhabbetine galeriye versemmi diye düşünmüştüm. Araca 80 verdi izmirde bi galeri. Ben alsam 85e ilan vericem 1-2bin kar edicem diyor utanmadan :D o an bıraksam eminim 20-25 bin üstüne yazıp öyle satmaya çalısacaktı. O tür araçlarda hele inanılmaz düşürüyorlar.

Bu sitede defalarca gördük 1 hafta önce alınan aracı bir rolling videosu ile 5 bin üstüne satmaya çalışanı. Normal fiyatlarla kazanmaya çalışan galericileri mazur görüyorum bu sebepten.

frkblt
05-02-2014, 18:15
Galerici degilim arac alip satmiyorumda.

Düz mantik.

Arac satmak istiyorsam galeriye isime gelmiyosa satmam.

Arac almak istiyorsam galeriden isime gelmiyosa almam.

Biraz beyin bedawa gibi oldu ama iki kosuldada zorlama yok tum insiyatif sizin elinizde.

krm106
05-02-2014, 18:24
Onların Acısındanda Düşünmek Lazım..
Şimdi Reklamcı Tamirci Parcacı Kaportacı Boyacı Aksesuarcı Kahveci Dahil Herkes Araba Alıp Satıyor. Kar Marjı İnanılmaz Düşük Galerilerde. Onlarda Kendilerine Göre Ne Tutturabilirsem Derdindeler.

kalipson
05-02-2014, 18:42
Onların açısından düşünemem arkadaş ben. Hele hele 50 defa Hacca gidip gelmiş 300küsür bin km.deki arabaların km.sini düşürüp millete kakalamaya çalışan, vatandaşı ölmüş eşşek modunda soymaya çalışan adam(!)ları anlayamam da düşünemem de...

Allah muhtaç etmesin.

krm106
05-02-2014, 18:45
Onların açısından düşünemem arkadaş ben. Hele hele 50 defa Hacca gidip gelmiş 300küsür bin km.deki arabaların km.sini düşürüp millete kakalamaya çalışan, vatandaşı ölmüş eşşek modunda soymaya çalışan adam(!)ları anlayamam da düşünemem de...

Allah muhtaç etmesin.

E Sende Almazsın Olur Biter.

alperkirman
05-02-2014, 18:50
Fiyat olarak eyv. aracı cok öldurmüşler nedenı sızın durumunuz acıl olması vs bu etık bır olay mı, kişiye göre degişir fakat cogu arkadaş yazmıs galerıden araba almam araba satmam iyi güzel diyorsunuz da bu sitede o kadar cok arkadaş varkı al-sat yapan, essegı boyayıp yarış atı diye satan bende galeri işi yapıyorum bu işi gerçekten çok iyi yapan arkadaşlarım da var , tam tersi işleri yapanlarda. Sitede cok fazla galerici arkadas oldugunu biliyorum bu tarz konularda zaten üstümüzde kötü bir algı var birde iyi ile kötüyü genellemek cok saglıklı bir soylem olmuyor bence.

ne diyon la sen değişik :D
işin yoksa akpaya gel ordan mesuta gidicez

Vintage
05-02-2014, 18:54
iyi olanları tenzih ediyorum bi galericiler bide 2.el eşyacılar Allah korusun
tüm öğrenci evimizi 250tl ye almışlardı zamanında ayıp be 250 tlye masa takımı yok :D

burakcan
05-02-2014, 18:56
abicim hiç kusura bakma empati yapamıyacağım bende bir kere sıkıştığımda subarumu galeriye sorduğumda adam acımadan daha arabaya bakmadan 10-12000 anca eder dedi bende yapma 25000 liradan piyasa diyince abi bizde ekmek yemiyelim mi gibi aptalca bir cevap aldım ulan o kadar ekmeği ben yemiyorum sen nasıl yiyeceksin...

kalipson
05-02-2014, 19:08
E Sende Almazsın Olur Biter.

Almıyorum zaten...

Uğramıyorum da.

Sen, o galericilerdensin galiba...

YsnErhn
05-02-2014, 19:12
ne diyon la sen değişik :D
işin yoksa akpaya gel ordan mesuta gidicez

23:30 lemans'tayız kanka e34 M5 ile senide bekleriz gelde iki roll yapak :cool::cool:

TaGo
05-02-2014, 19:17
Kimse

"doktora bak ya, parayı ödemiom die beni ölümcül hastalıktan kurtarmıyor" demez.

"o...puya bak, para karşılığı orasını burasını pazarlıyor" demez.

""Galericiye bak ya, araba alım satımından para kazanmaya çalışıyor"" der :D

Ya nasıl bir algıdır bende o kafaya gelemiyorum. Galerici değilim. Araç alım satımıda yapmıyorum. Ama adamın mesleği arkadaş. Aracın her türlüsü geliyor eline. Piyasalar 10 numarada adam birde araç seçecek, müşteri seçecek. Ahlak kuralları, din kuralları vs derken ortada satacak mal kalırmı aceba??

krm106
05-02-2014, 19:18
Almıyorum zaten...

Uğramıyorum da.

Sen, o galericilerdensin galiba...

:) Ben Eski Galericiyim Akrabalarımın Çoğu Galerici Bende Tekrar Dükkan Açıcam.

Bu Kadar Ön Yargılı Olman Cok İlginç Bİ geçmişin Var Sanırım.

Allah a Şükür Kimsenin Rıskını Helal Parasını Evimize Haram Olarak Sokup Ailemize Yedirmedik !!

krm106
05-02-2014, 19:20
Kimse

"doktora bak ya, parayı ödemiom die beni ölümcül hastalıktan kurtarmıyor" demez.

"o...puya bak, para karşılığı orasını burasını pazarlıyor" demez.

""Galericiye bak ya, araba alım satımından para kazanmaya çalışıyor"" der :D

Ya nasıl bir algıdır bende o kafaya gelemiyorum. Galerici değilim. Araç alım satımıda yapmıyorum. Ama adamın mesleği arkadaş. Aracın her türlüsü geliyor eline. Piyasalar 10 numarada adam birde araç seçecek, müşteri seçecek. Ahlak kuralları, din kuralları vs derken ortada satacak mal kalırmı aceba??

Bide Şöyle Bir Deyim Var.

Çıplak G*tle S2ke Koşmak Gibi :)

kalipson
05-02-2014, 19:22
:) Ben Eski Galericiyim Akrabalarımın Çoğu Galerici Bende Tekrar Dükkan Açıcam.

Bu Kadar Ön Yargılı Olman Cok İlginç Bİ geçmişin Var Sanırım.

Allah a Şükür Kimsenin Rıskını Helal Parasını Evimize Haram Olarak Sokup Ailemize Yedirmedik !!

Eee.. madem düzgün adamsın. Üzerine neden alınıyorsun.??

Yazdıklarımı yapıyorsanız alınman normal gerçi.. Yapmıyorsan saçak atma, sus birader..

krm106
05-02-2014, 19:25
Onların Acısından Düşünenmem ben diye benim yazdığıma sen cevap verdin :)

Tamam uzatmaya Gerek yok Sus aynen

TUGCA
05-02-2014, 19:36
Artık herkes internetten araba alıp sattığı için galericiler iş yapamıyor. Ana caddede olan dükkanların kiraları giderleri karları vs vs nedir bi bilginiz var mı ? Evet verdikleri rakamlar saçma sapan olabilir ki öylede, hiç lafım yok. Fakat neden böyle bi düşünmek lazım :) Adamlar 3 milyar kar koysa, ve bunun için size 30 milyar ödese, arabayıda 1 ay satamasa, 30 milyarı 1 aylığına yok oluyor adamın. İşler kötü piyasa kötü. Biraz işi ince düşünün. Galerici falan değilim sadece objektif düşündüm :)

kalipson
05-02-2014, 19:43
Onların Acısından Düşünenmem ben diye benim yazdığıma sen cevap verdin :)

Tamam uzatmaya Gerek yok Sus aynen

Sustum çok ahlaklı(!!!) galerici...

sword
05-02-2014, 19:45
arabanı ınternete 33ten koysan sana 25 veren galerıcı senı arar 28-29 teklif ederdı :) yanı o senın ayagına gelır ıslerı hergun takıp etmek ınetrnetı

arkadaslarında dedıgı gıbı pıyasasının 2-3 altına 2 gunde satılır zaten arac.. eger saatlık para felan lazım degılse..

rebelh
05-02-2014, 19:45
33 e verse verecektim oda 38e rahat satardı diyorsunuz
bu durumda almayan adam 5 bin lira para kazanamamış oldu bu da garip değil mi? ki galericiler piyasayı en iyi bilenler

bazı ürünleri nakite çevirmek bedel ister ve serbest piyasada sınırlama yoktur 38 liralık arabama 25 lira verdi diye kimseyi suçlu ilan edemezsiniz

bende galericilerle alışveriş yapmıyorum ama şu durumdan galericileri suçlamayı yanlış buluyorum

Mutu
05-02-2014, 19:58
Piyasası 38-40 arası ise, aceleniz varsa dopingle 34-35 yazarsınız, dediğiniz gibi piyasası hızlıysa eğer hemen satılır o zaman aracınız. Neden galericiye gitmeye ihtiyaç duydunuz ki. Eğer piyasadan kastınız sahibinden piyasasıyla öyle bir piyasa malesef yok 2.el pazarında. Sıfırından fazlaya yazanlar bile mevcut, bu o aracın piyasasını belirlemez malesef.

kalipson
05-02-2014, 20:02
Arkadaşın düştüğü durumu tahmin edebiliyorum. Harbi harbi, nefes bile aldırmadan öldürüyorlar...

Bir de leşleri alıp, allayıp pullayıp, km.sini düşürüp gazlamaya çalışan şerefsizler var.

maxpower
05-02-2014, 20:20
benim de cevabını merak ettiğim iki soru var, hazır konu galerilerken sormak istiyorum :)

galeriler bu işi nasıl çeviriyor, araçları nereden buluyorlar? ciddi soruyorum dalga geçilmezse sevinirim

eş dostun satacakları araçlara aracılık ederek
internetten
konuyu aça arkadaş gibi galeriye aracını satmaya gelenlerden
bayilerle anlaşarak sıfır araç alırken eski aracını takas verenlerden
kötü durumdaki kmsi yüksek araçları allayıp pullayarak

cevap hepsi mi yoksa başka eklenebilecek bi yöntem var mı?

aracını satmak için galeriye getirenler hariç diğer yöntemleri herkes yapabilir, bunun için dükkan açılmaz gibime geliyor, zaten bunu destekler nitelikte bir sürü al-satçı da var. peki galeri açanlar neden ayaküstü bu işi yapmak yerine dükkan açıyorlar?

krm106
05-02-2014, 20:29
Vergi Dairesi Ve İhaleleri Sigorta Şirketlerini Unutmamak Lazım.

c20let
05-02-2014, 21:11
benim de cevabını merak ettiğim iki soru var, hazır konu galerilerken sormak istiyorum :)

galeriler bu işi nasıl çeviriyor, araçları nereden buluyorlar? ciddi soruyorum dalga geçilmezse sevinirim

eş dostun satacakları araçlara aracılık ederek
internetten
konuyu aça arkadaş gibi galeriye aracını satmaya gelenlerden
bayilerle anlaşarak sıfır araç alırken eski aracını takas verenlerden
kötü durumdaki kmsi yüksek araçları allayıp pullayarak

cevap hepsi mi yoksa başka eklenebilecek bi yöntem var mı?

aracını satmak için galeriye getirenler hariç diğer yöntemleri herkes yapabilir, bunun için dükkan açılmaz gibime geliyor, zaten bunu destekler nitelikte bir sürü al-satçı da var. peki galeri açanlar neden ayaküstü bu işi yapmak yerine dükkan açıyorlar?

Dayım yıllarca sahibinden.com üzerinden araç alım-satım işi yaptı. Emlak ofisi vardı zaten. Sadece ofisi değiştirip otoparkı olan bi yere taşındı. Zaten çoğu kişi artık dükkan açmadan internet üzerinden yapıyor.

GC8 GT
05-02-2014, 21:29
bende, 2010 hatasız, siyah, otomatik, 60 binde, civic elegance sini internete koydum 1 aydır. günde 5-6 kişi arıyor. toplamda 100 kişi aramıştır. en az 90 tanesi binici değildi. herkes ama herkes alım satım yapmak istiyor. 2010 hatasız elegance ler 44-45 yazıyolar internete fakat, o rakamları yazanları kimse aramıyor. ***** şu aylarda, hemen hemen a dan z ye tüm sektörler de kriz var. para dönmüyor. *****, gerçek araba alıp, binmek isteyen adamlarda yok dencek kadar az. herkes aracımızı 40-41 civarı alıp, havalar ısınınca 43-44 e satmayı planlıyor. fakat benim 42.000 tl den aşagı vermeye niyetim yok.

XSi
05-02-2014, 21:55
piyasa değeri 36-42 demişsin neye göre bu rakamı belirledin?

yaz 42 sahibinden.com a kaç kişi arayacak merak ettim.

ferroo
05-02-2014, 21:55
allah onların elıne dusurmesın kımseyı...baskda dıcek bısıyım yok...

barakuda26
05-02-2014, 22:02
Piyasadaki biçok galerici halen 1.6 motor 1.2'den güçlüdür mantığında, sattığı arabanın en basitinden örneğin midline'mı primeline'mı olduğunu bile bilmiyo sonra adı ticaret yapıyo oluyo. Hepsi eski kafa eski mantık insanları kazıklama derdindeler.

arkın_aLLen
05-02-2014, 22:25
Konuyla ilgili fazla önyargılı arkadaşlarımız var.... Galerini değilim her meslekte olduğu gibi esnaflığı düzgün olmayan galericiler de var. Fakat işin bir de ekonomik boyutu var...sonuçta para bağlanıyor bir mala bir de bu malın ne kadar vadede satacağı durumu var. Bunun dışında araba almanın riski de var sonuçta mekanik bişey motoru bozulur beyni bozulur vs. Bu riske girmenin de kar marjının biraz yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.... Ama km çekmek parti allayıp pullamak tabi yanlış şeyler o tip arabaları satanların da esnaflığı yoktur. Müşteri de bir sefer gider yine kaybeden kendi olur...

tylan
05-02-2014, 22:29
Onların Acısındanda Düşünmek Lazım..
Şimdi Reklamcı Tamirci Parcacı Kaportacı Boyacı Aksesuarcı Kahveci Dahil Herkes Araba Alıp Satıyor. Kar Marjı İnanılmaz Düşük Galerilerde. Onlarda Kendilerine Göre Ne Tutturabilirsem Derdindeler.

Aynen katılıyorum artık galeriden kaç kişi araç alıyor ya da en basiti sahibinden.com 'da arac bakarken bile aramalara sahıbınden seceneğini tıklıyoruz. Eee adam bi de sıcak para vericek, Bence normal rakam vermiş galericiler. Hatta emınım kı o 24- 25 veren galericilere tamam dese. bazıları çek vereyım senet vereyım diyecektir. Çünkü o paraları verecek bıle nakıtleri yoktur çoğunun. Tvler bişey demiyor ama bu ülkede çok büyük kriz var. Bunu unutmayın

FATİH
05-02-2014, 23:09
38.000'e aldığım emsalsiz 2003 5.20i'ye (hatasız, elk koltuklar hariç full, topaz mavi, prins lpg'li, 2.500 tl'lik bakımdan yeni çıkmış) 27.000 teklif etti galerici. ağır bi laf söyleyecektim de g.tüm yemedi. adamları vardı yanında.

hoş, işime geliyorsa veririm; galerici de kafama silah dayamıyor.

_Burak_
06-02-2014, 00:22
aynı aracın bende 2011 modeli var
bir tanıdığın sayesinde 2 parça değişeni ve boyası var 25000de
ki galeri bana bile 28-30 bandında alırız dedi benim içime sinmedi
gözümde temizi 34-40 ise benimki 32
o fiyatlara küfür eder çıkarım heralde

51bine clio satılan ülkedeyiz
emo. plus aracı 25e mi vereceksiniz

cookies
06-02-2014, 01:21
- ''Sen almasaydın ben binmeye almıştım zaten bu arabayı''..

Galericilik küçük şehirlerde 1980 İstanbul mantığı ile devam ediyor,

ALPER-VNS
06-02-2014, 01:23
valla benim fabrikasyon M çiçek gibi 520i m vardı e39 29a satamadım.. araanlar hep öyle böyle dediler.. şaka gibi satsam çok kötülerini alabilirim ancak ama yeni araba alıcam gazıyla bakmıyım 3e 5e dedim..

sonunda vandan bi galericiye sattım 28500e mi ne öyle bişeydi.. Kör öldü badem gözlü oldu.. herkes ya niye sattın ben alırdım o paraya demeye başladı :)

Ha galerici amcam da vanda 36 dan ilana koydu 1 ay içinde de satıldı araba :)

CasabLanca
06-02-2014, 02:18
galericiler kimsenin arabasını da zorla almıyorda bazıları hakikaten işin cılkını çıkarıyor. kimi tatlı sözle bağlar durumunu izah eder bunu veririm der kimi direk akbaba gibi ölücülüğün dibine düşer. adama şu model arabam var diyorsun sahibindene giriyor modeli fiyata göre en düşük olarak sıralıyor sonra bir de bak şu para ediyor diyor :D eee durum böyle oluncada karşı taraf ister istemez sinirleniyor. az buçuk sektörün içerisindeyim geçtiğimiz dönemde de büyük galerilerden biriyle çalıştım sistemin içine girdiğinde çok farklı bir çalışma mantığı var ankara emek tarafında. uzun zaman boyunca aracını nakit olarak getirip satan bir kişi dahi görmedim, galerilerdeki araçların birçoğu ya konsinye ya da büyük marka bayilerinin takaslarından öldüm parasına alınan araçlar.

ilker_yusuf
06-02-2014, 14:19
Ben nissan aracımı satarken Konya'dan çok galericiyle muhattap oldum.
2001 kazasız boyasız 80.000 aracımı satıyordum 17000 e kadar verecektim uygun araç bulduğum için adamlar öyle paralar teklif ettiler ki... en sonunda yakarım sana vermem dediğim bile oldu.. onun yerinde gittim aracı aldığım bayii takasa verdim hemde daha iyi fiyata biliyorum ki onlarda 18000 19000 civarına okuttular ama gözümde değildi indirim aldığım için maalesef galericiler öldürmüyor süründürüyor verdikleri fiyatlarla.
Adamlara bakıyorum aynı model 200.000 300.000 kazalı boyalı araclarına 18000 19000 yazıyor benım arabaya 13000 veriyor allah ellerine düşürmesin.

free-hifi
06-02-2014, 14:31
Arkadaşlar 3 aydır 2006-2008 arası sedan clio dizel alize arıyorduk netten pazardan sahıstan her yere sardık galericilerin yüzüne bakmıyordum ki pazartesi kayınpeder aradı oğlum ilk sahibinden clio buldum hemşerimiz galeri baba dedim galeriyse kalsın sen plakayı al araştır bundan önce araştırdığım 6-7 araba 6 ve 10 arası el değişmiş hepsi şirkette çalışmış inanamadım araç ilk sahibinden gerçekten 130.xxx km de reno mais kayırtlı bütün bakımları mais de kayıtlı galerici 5664 e mesaj atmış bilgiler zaten telefonunda 16500 anlaştık diğer baktıklarımda sözde bu kmde olanlar aynı paraydı aldı tükürdüğümü yaladım ama temiz bir esnafla tanıştım o başka :D

_Burak_
06-02-2014, 14:34
dod sanal ekspertiz ne kadar güvenilir?
hesaplanan fiyatalara yakın mı alıyorlar araçları takasta falan ?

free-hifi
06-02-2014, 14:38

dod da sanal ekspertiz çakal galericilerde anal ekspertiz var :D

ahmet_xy
06-02-2014, 14:48

dodun verdiği sanal rakamlar, sahibinden.com'da satmak için uygun rakamlar. yoksa onlar o rakamları asla vermez. ankarada beyazsistem isminde bir galerici var. internetten bunlara da sözde arabayı onlara satacakmış gibi başvururak, onların verdiği fiyata göre arabanızın gerçek değerini bulabilirsiniz.

Beyaz Sistem - Beyaz Sistem Sizin İçin Satar (http://www.beyazsistem.com/beyaz-sistem-sizin-icin-satar.aspx)

_Burak_
06-02-2014, 14:57
dodun verdiği sanal rakamlar, sahibinden.com'da satmak için uygun rakamlar. yoksa onlar o rakamları asla vermez. ankarada beyazsistem isminde bir galerici var. internetten bunlara da sözde arabayı onlara satacakmış gibi başvururak, onların verdiği fiyata göre arabanızın gerçek değerini bulabilirsiniz.

Beyaz Sistem - Beyaz Sistem Sizin İçin Satar (http://www.beyazsistem.com/beyaz-sistem-sizin-icin-satar.aspx)

aynen kendi sattıkları full değişenli bir jettaya baktım 35500 tl ye satıyorlar
aynı araca ekspertiz yaptım 46000 yapar diyorlar
demekki 9000 zarardalar
hayır işlemeyi seviyor arkadaşlar :)

Caesar
06-02-2014, 15:02
Ya bu işler ne yazık ki böyle galerici bir arkadaşım beni arıyor acil 90.000 tl para istiyor 3 gün sonra 100.000 olarak ödeyeceğini söylüyor.

Gönderdim oda söylediğini yaptı.

160.000 tl lik arabayı 90.000 e kapatmış 3 gün sonra 140.000 e satmış.

Kahn23
06-02-2014, 15:06
Ya bu işler ne yazık ki böyle galerici bir arkadaşım beni arıyor acil 90.000 tl para istiyor 3 gün sonra 100.000 olarak ödeyeceğini söylüyor.

Gönderdim oda söylediğini yaptı.

Sen de temiz 10k kazandın misss :redspotda

ahmet_xy
06-02-2014, 15:08

arabanın markası modeli neydi merak ettim :)

B.Koçer
06-02-2014, 15:40
Sen yine galericilerden yana dert yanıyorsun allah dusurmesın esim dostun dediğin adam arabanı itin götüne sokmaya calısıyor :)

Berkan
06-02-2014, 15:48
orana bak kanım dondun valla iyiymiş 3 günde %45-50 kar :eek:

halili
06-02-2014, 16:08
konunun üstüne denk geldi :)
https://www.facebook.com/photo.php?v=641589479238781&set=vb.129588523772215&type=3&theater

Caesar
06-02-2014, 16:14
arabanın markası modeli neydi merak ettim :)

Bmw Z4 3.5is

portakal
06-02-2014, 16:21
yine sana galerici o fiyatı vermiş ben napayım bana çok yakın arkadaşım 2008model 207gt sine karşılık 20bin tl ve benim 98 corsa gsi ımı istedi.. gerçekten insanın morali çok bozuluyor..

highpower
06-02-2014, 16:40
hala satmanı gerektiren sıkışıklığın var ise senin istediğin fiyattan galerici kuzene aldırırım

mannerboy
06-02-2014, 16:44
yine sana galerici o fiyatı vermiş ben napayım bana çok yakın arkadaşım 2008model 207gt sine karşılık 20bin tl ve benim 98 corsa gsi ımı istedi.. gerçekten insanın morali çok bozuluyor..

galerici kadar öldürmemiş ama

Melih-Ö
06-02-2014, 16:48
Galerici var, galerici var. İşini hakkığıyla, layığıyla yapan hiçbir emekçiye kimse laf edemez zaten. Genelleme yapmamak lazım olur o yüzden. Bende Galeriden almam diyenlerdendim, işime geldi Golfü galeriden aldım, ama gene tam galeriden sayılmaz sahibinden gibi :) Telefonda arabada nakide çevirmeye kalktığında malesef büyük zarar, acil dendiğinde daha da büyük zarar.

_Burak_
06-02-2014, 16:52
zaten herkes hemfikir araç başına 2-3 kazansınlar ama eşeğe su kaçırmanında alemi yok :)

asmisinsan
06-02-2014, 17:10
2007 yılında şıkıştıgım için 42000 km de ki 1 sene önce gene aynı galeriden 38000 km deyken almıştım 20500 aldım abi şıkıştım satmam lazım dedim getir kardeşim dedi 18500 hemen alayım dedi direk ödedi paramı 1 güne sattı alan kişi aradı beni aklına takılanlar varmış sordum kaça aldınız diye 19500 almış hayret etmiştim o zaman yav bin lira karla arabamı satılır diye demekki biz insaflısına denk gelmişiz

KA®ANLIK
06-02-2014, 17:11
adamlarda para kazanıyor ama bazıları hakikaten sopalık...

bir aracımı takasa verecektim aracımın normal satış fiyatı 14,000TL ama yani 15 e de satan var, ölüyorum deseniz 14,000TL ye satılacak bir araç.
3 parça boyalı idi... değişen yok.

kendi sattığı arabanın piyasası da 40,000tl
39 a da satan var 38 e de...

araba 70,000 de dedi kendi sattığı arabaya, gittim baktım 77,000 de...
dedim neden 70 dedin, e insanlar ürküyor KM den...

iyi peki dedim,

adam benim arabaya 11,500 dedi, kendi arabasına da 40,500...

dedim oldu :D

ona inat satılık ilanı açtım arabama 3 gün sonra 14,000TL ye sattım arabamı,
gittim onun arabasını almadım aynı arabanın bir model üstünü 59,000km de olanını aldım. onun arabasından da fazla para verdim... ama değdi... ilk sahibinden boncuk gibi araba sahibi yaptı beni sağolsun :D

kurnazlığı bazen abartıyorlar.
hem benim arabamdan kazanacak hem kendi arabasından kazanacak, bana 2 arabadan da geçirecek, oldu....
ne oldu 2-3 hafta kaldı elinde arabası...

galeriden araba alınır eğer güzelse de (ki ben büyük konuşmayayım ama galeriye adım atmam artık) ama takas kesinlikle yapılmaz.
bekleyin 3 gün 5 gün, illaki satılır arabanız...

Berkan
06-02-2014, 17:17
2010da 2009 model c30 1.6d r-design aracı gırtalgına kadar dolu bos opsiyonu yoktu ve 15.000 km deydi borusan 0 fiyatı 35bin€ 68-70 civarı ikinci eli 52-53 lerde geizyodu
borusan 36 vermişti boyleside var :) piyasası yok diye aracın

onn_dear
06-02-2014, 18:37
Allah dusurmesin, eger ayni gun satma sartin yoksa koy internete ornegin piyasa degeri 30 bin ise galerici 18 bine alirim derse yaz nete 24 bin lira pazarliksiz nakit ihiyacindan en gec 1 haftada satilir gider

Shadow_Dancer
06-02-2014, 18:42
Galerici, emlakçı, minibüsçü, taksici... ne olursa olsun adları çıkmış dokuza inmez sekize.. Aralarında bi iki tane düzgün esnaf vardır ama onlarda arada kaynıyor işte.. Allah ellerine düşürmesin..

GC8 GT
06-02-2014, 18:55
tanıdığınız hemen hemen herkes, galeriden araba alma taraftarı değildir.
fakat, galeriden araba alan sayısı o kadar fazla ki, akıl almaz derece..
şöyle bi örnek vereyim, sacma olabilir..

benim tanıdığım, emsalim, insanların, %95'i yasaklı sitelere girebilmek için DNS ayarı yapmayı bilir.
Fakat turkiyede standart internet kullanıcılarının %15-20 civarı dns değiştiriyor.

kalipson
06-02-2014, 19:07
1-2 ya da 2-3 lira kar edene lafımız yok.. Helali hoş olsun der geçersin. Sonuçta adam da para bağlıyor ve TR'de yarın neler olur kimse bilmiyor. Piyasa sürekli değişken...

Lafımız, at hırsızı kılıklı, karşısındaki eşşek yerine koyan, kendi hurdasını "special edition", seninkini de "tutulmayan kasa" sanan dingillere !!!

killyex
06-02-2014, 21:16
İnternetten araçlara bakıyorsunuz, kafanızdan bı piyasa belirliyorsunuz buraya gelıp yazıyorsunuz. Araçlar eger dedıgınız gıbı satılsaydı 38 bınlıraya 35 bınlıraya konulan arabalar hemen gıderdı. Aracınızın maxımum satacagı para 32 bınlıra. Ankara'da olsanız 27 alır 32 yazar 30 a verır 3 lira kazanırız. İstanbulda alternatif cok. Arabanız ısterse temız olsun. Internette okadar sısık rakamlar var kı. Yanıltmasın sızlerı. Bız neler görduk beyler, benım arabamın degerı 65 ben ona satarım arkadaşım o parayı verdı dıyıp 1 hafta 10 gun sonra abı benım arabayı al dıyenlerı. Arabanızın degerı vardır, kendınızde gelen telefonlardan arayanların teklıflerınden anlarsınız. Maxımum satacagı para zaten 32. Butun galericileri aynı kefeye koyuyosunuz, aranızda bankacısı , memuru var , biz bankacılar hortumcu, memurlar yan gelıp yatıyor, oo devlete sırtını yaslamış bıde vatandaşı azarlıyolar bunlardan adam olmaz dıyo muyuz? Genellemelerle ne hale getirdiniz. Yok sıkıştıkta ellerine dusurmesınde, şöylede böylede. Ne oldugu bellı olmayan galerılere gıdıp genelleme yapmanız ne kadar komik. Aracınız madem 38 e hemen satar madem 38 degerı ben bır cok gorebılıyorum bu araçtan. Neden hala beklıyor bu kadar araç? Rica ediyorum artık genellemelerden kurtulun. Öyle bir bakış acınız varki , bu adam para kazacak tabı dıyosunuz arabayı satmaya gelınce ınternetten kafanıza gore bı fıyat belırleyıp gelıyosunuz. Bilinçli olmakta cok ıyı ancak yanlış tam araştırmadan kendı kafanızda sısırıyorsunuz fıyatları. Umarım bundan sonraki alışverişlerinizde galericilerden cok sizi mutlu edebilecek sahibinden araçlar alırsınız. Onlarda sızın kafadan oldukları ıcın gercekten yuksek paralara arabalar alın. Sağlıcakla kalın.

toolqa
06-02-2014, 21:24
galericinin işi bu koyar satırı hemen acımaz.. (ekmek yemesi için ..)

TolgaEsentepe
07-02-2014, 00:24
Galeriden ilan görünce bile bakmadan kapatıyorum hemen :)

hkkcn
10-02-2014, 13:02
Aracinizi fiat bayisine gostein onlar galeri mantigiyla calismiyprlar 3bine aliyorsa 3250 3500 gibi rakama satiyorlar.bizim e30a bile 8 9binden bahsetmisti:D iyi fiyat veriyorlar galerilere gore