Orijinalini görmek için tıklayınız : Kola ile pas temizliği
Low-Rider
06-02-2014, 10:09
Bir arkadaşım uygulamış.
Benzer videolar görmüştüm ama bu sonuca şaşırdım cidden.
Before
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/q77/s720x720/1798645_10152213640761425_1321384183_n.jpg
After
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/q72/s720x720/1795732_10152213640851425_1870103185_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1496924_10152215700766425_871488293_n.jpg
ahmet_xy
06-02-2014, 10:12
lastik parlatmada da çok işe yarıyor.
bir de bunu içiyorsunuz. :D :D düşünün midenizin, dişlerinizin halini
bence cola yasaklanması gereken bir içecek.
Biz bide bunu içiyoz mideyi güzel temizliyo demekki 1 ayda 1 litre cakmak lazım :D
ondertopcu
06-02-2014, 10:15
Her derde deva :D
Şişenin biri yok onuda içtinizmi??
M_PROJECT
06-02-2014, 10:16
uygulamasi nasilmis ki ? direk acip dokuyor mu yoksa bekletme vsvs birseyler var mi ?
nasıl bir çözeltidir o öyle
ahmet_xy
06-02-2014, 10:17
WD40 gibi bu mübarek cola :D
alıntıdır:
TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN:
Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar
bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit
hela başındaki lekeleri yok edecektir.
KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN :
Arabanın tamponunu Coca Cola”ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN:
Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak
yok olsun.
PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN :
Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayı uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla
dönecek ve çıkacaktır.
ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN :
Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.
Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz, polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde COCA COLA + PEPSI ”dir.
Low-Rider
06-02-2014, 10:17
Şişenin biri yok onuda içtinizmi??
fotoğrafa göre 1.5 şişe harcamış
uygulamasi nasilmis ki ? direk acip dokuyor mu yoksa bekletme vsvs birseyler var mi ?
videolarda gördüğüm döküp direk siliyorlar
lastiklere zarar verirmi bu parlatma amaçlı kullanılsa :D
ahmet_xy
06-02-2014, 10:21
lastiklere zarar verirmi bu parlatma amaçlı kullanılsa :D
yıkamacıların kullandığı parlatıcı ne kadar zarar verirse, cola da o kadar zarar verir :)
Özgür kanka .
yanlız dolaptan cıkmıs buz gibi olanı degil asidi kaçmıs olan kola(ymış) ( biraz calkaladıktan sonra o basit zaten ) niye oyle dersen bilmiyorum arkadasım(fatih ve cılgın c2 faruk :D) öyle anlattılar motosikletin pasını cıkardık aynen ilk posstaki ızgara gibi
Ben bu olayı denedim özellikle pas sökme konusunda gözlerinize inanamazsınız arkadaşlar zaten foto her şeyi anlatıyor mübalasız etkisi bu.
Faruk_Vtec
06-02-2014, 11:02
Özgür kanka .
yanlız dolaptan cıkmıs buz gibi olanı degil asidi kaçmıs olan kola(ymış) ( biraz calkaladıktan sonra o basit zaten ) niye oyle dersen bilmiyorum arkadasım(fatih ve cılgın c2 faruk :D) öyle anlattılar motosikletin pasını cıkardık aynen ilk posstaki ızgara gibi
asıdı kaçmış kolalarınızı çöpe atacağınızı detaılıng dolabınıza çantanıza atın arkadaşlar.. :D
kolayı dokup süngerle ovalıosunuz hepsı bu, mal çıçek oluo :D bıde ustune meguıars nxt metal polısh geçerseniz değmeyın keyfıne.. :D
uvvvv çılgın C2 hee :D gel dukkana sana bı kola ısmarlaym hahah :D bızım dukkanda neden o kdr kola var sanıosn :D her gun kendımıze carbon clean yapıorz hahah.. :D
free-hifi
06-02-2014, 11:54
misafirlikte olsun felan nerede asidi geçmiş varsa alıyorum şekerlendiğinden iyi lastik parlatır zaten yıllardır :D
tuner faruk
06-02-2014, 11:57
Renault 12 de deniycem :D Bu 190 Avcılar yanyolda av malzemeleri satan yerin önünde duran 190 mı Özgür abi :)
asıdı kaçmış kolalarınızı çöpe atacağınızı detaılıng dolabınıza çantanıza atın arkadaşlar.. :D
kolayı dokup süngerle ovalıosunuz hepsı bu, mal çıçek oluo :D bıde ustune meguıars nxt metal polısh geçerseniz değmeyın keyfıne.. :D
uvvvv çılgın C2 hee :D gel dukkana sana bı kola ısmarlaym hahah :D bızım dukkanda neden o kdr kola var sanıosn :D her gun kendımıze carbon clean yapıorz hahah.. :D
haha hafta sonuna sakla :D
Mythbusters'ta izlemiştim pırıl pırıl olmuştu.
GokhanK.
06-02-2014, 13:01
Şaka gibi... :icon_wack
SOMEONESPECIAL
06-02-2014, 16:28
Cola'yı pas temizleyici olarak kullanıyorlar - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=-sbaFQZxHek)
sbaFQZxHek
Biz bunu kana kana içiyoruz bir de :D
imprezaWRC
06-02-2014, 17:03
Biz bunu kana kana içiyoruz bir de :D
2008'de birgün bir anda cola, sprite...vs türevi hiçbir ürünü içmeyeceğim dedim, yıl oldu 2014, halen içmiyorum, bu zaman zarfında yemini bozma durumuda olmadı.
Çok canım isterse ki o da anca iskender yerken oluyor, şıra içiyorum. :)
En güzeli su ve ayran (o da ev yapımı olacak :) )
2008'de birgün bir anda cola, sprite...vs türevi hiçbir ürünü içmeyeceğim dedim, yıl oldu 2014, halen içmiyorum, bu zaman zarfında yemini bozma durumuda olmadı.
Çok canım isterse ki o da anca iskender yerken oluyor, şıra içiyorum. :)
En güzeli su ve ayran (o da ev yapımı olacak :) )
Abi aslında bende çok kola içen biri değilim, ice tea tarzı şeyleri daha çok tüketiyorum da yazın bazen böyle soğuk soğuk iyi geliyor ya kana kana içiyoruz böyle su gibi o aklıma geldi bir an :D
Ben ne kahve ne çay ne kola ne meyve suyu içmem pek. Taze sıkılmış portakal+nar olsa litrelerce içebilirim o ayrı. Ayran ve su yetiyor bana. :D Hoş bunu sağlık için değil sevmediğim için yapıyorum.
imprezaWRC
06-02-2014, 17:09
Abi aslında bende çok kola içen biri değilim, ice tea tarzı şeyleri daha çok tüketiyorum da yazın bazen böyle soğuk soğuk iyi geliyor ya kana kana içiyoruz böyle su gibi o aklıma geldi bir an :D
Ice-tea, limonata(dünyanın şekeri var), 100% meyve suyu diye kakaladıklarını veya nektar diye satılan meyve suyu adı altındaki ne olduğu belirsiz boyalı sularıda içmiyorum.
:)
mehmetRS
06-02-2014, 17:19
elimde bir takım egzantrik vardı, paslı kısımları vardı.. bir tepsi ye döktüm 2.5 litreyi, beklettim içinde, sonra süngerle sile sile sanki cok basit camur lekelerini cıkarırmıs gibi, pas mas bırakmadı. ciddi başarılı. :)