Orijinalini görmek için tıklayınız : Mumlu Araç Nasıl Temizlenir _?_
Shadow_Dancer
07-02-2014, 19:54
Eşime sıfır bi araç aldım bugün, arabayı üstün körü temizlemişler ama inceleyince boyada mum kalıntıları var.. Güzel bi koruma yapmayı düşünüyorum? Basit uygulanacak şekilde hangi ürünleri tavsiye edersiniz?
Cevaplar için teşekkürler..
aslında aracı temızlemeden once nasıl temızlenır desen daha guzel olurdu.
mum ıcın remover lar mevcut kullanabılırsın.
ipayla silebilirsin daha dogrusu once mumun ne sertlıkte oldugunu gormek lazım sonrasında en zararsız temızleme metodu secmek lazım . kilde cıkartabılır.
Shadow_Dancer
07-02-2014, 20:44
aslında aracı temızlemeden once nasıl temızlenır desen daha guzel olurdu.
mum ıcın remover lar mevcut kullanabılırsın.
ipayla silebilirsin daha dogrusu once mumun ne sertlıkte oldugunu gormek lazım sonrasında en zararsız temızleme metodu secmek lazım . kilde cıkartabılır.
Zaten nasıl temizlenir diye sordum Rıdvanım :) Marka model olarak ne onerirsin bu removerlardan? Ayrıca koruma adına ne tür bi cila kullanmalıyım?
benimde aklıma ilk kil ve ipa geldi dls 150 tarzı şampuanlar belki çıkartabilir hatırladığım kadarıyla wax ı baya zedeliyordu
Zaten nasıl temizlenir diye sordum Rıdvanım :) Marka model olarak ne onerirsin bu removerlardan? Ayrıca koruma adına ne tür bi cila kullanmalıyım?
yanlıs anladın benı. mum uzerındeyken bayı mudahale etmeden sorsaydın demek ıstemıstım.
remover olarak dedıgım gıbı sertlıgıne gore kil olur ipa olur bazen temızleyici ozellıkte wax ta olur .
aslında m66 alıp bastan bı komple arabaya yedırsen cıkmayan yerlere ufak ufak kil ile mudahale etsen ardındanda arabaya gore wax onerısınde bulunsak .
34 İstanbul anladım fakat 01 neresi ?
Ataşehire yakınsan veya geçersen sana gerekli temizleyiciyi hediye edebilirim..
Shadow_Dancer
08-02-2014, 13:34
yanlıs anladın benı. mum uzerındeyken bayı mudahale etmeden sorsaydın demek ıstemıstım.
remover olarak dedıgım gıbı sertlıgıne gore kil olur ipa olur bazen temızleyici ozellıkte wax ta olur .
aslında m66 alıp bastan bı komple arabaya yedırsen cıkmayan yerlere ufak ufak kil ile mudahale etsen ardındanda arabaya gore wax onerısınde bulunsak .
Şimdi arkadaşımın yanına gidiyorum, komple 66 geçmeye.. Senin kadar olmasa da o da alakalı bu işe.. Sonrasına bakıcaz..
34 İstanbul anladım fakat 01 neresi ?
Ataşehire yakınsan veya geçersen sana gerekli temizleyiciyi hediye edebilirim..
Abi 01 dogdugum yer, Adana.. Ataşehir çok ters yine de ilgine teşekkürler..
imprezaWRC
08-02-2014, 22:27
Hayırlı olsun, ipa yetersiz kalabilir, kil veya çok düşük aşındırıcı ile çıkarabilirsin. :)
cabriolet
08-02-2014, 22:32
Arabalar ilk geldiğinde bayiler bu mumu nasıl temizliyo özel bişey var mı yoksa mazot gibi bişeyle mi yıkanıyor arabalar ben seneler önce bi clio aldığımda mazot ile yıkamışlardı ama bmw mercedes gibi markalardada böylemidir bu iş :)
fatihcakin
08-02-2014, 22:36
Emin olun mazot yok, ama olası durumlarda tiner bile kullanılıyor.
cabriolet
08-02-2014, 22:38
Mart sonu gibi sipariş ettiğim aracım gelicek hiç temizlenmeden teslim alıcam ben bu arabayı ondan soruyorum açıkcası :)
Shadow_Dancer
08-02-2014, 22:39
Arabalar ilk geldiğinde bayiler bu mumu nasıl temizliyo özel bişey var mı yoksa mazot gibi bişeyle mi yıkanıyor arabalar ben seneler önce bi clio aldığımda mazot ile yıkamışlardı ama bmw mercedes gibi markalardada böylemidir bu iş :)
Abi arabanın yarısı mum, diger yarısını da beyaz bi etiketle kaplamışlar.,Bayiinin elinde dandik bi malzeme vardı. Bugün ılık su ve meg66 ile giriştik sonuç güzel oldu..
Mart sonu gibi sipariş ettiğim aracım gelicek hiç temizlenmeden teslim alıcam ben bu arabayı ondan soruyorum açıkcası :)
tavsıyem aracı sıparıs notu olarak fabrıka harıcınde hıcbır yerde ne yıkansın nede temızlensın gerekırse uzerındekı koruyucu folyolarıyla teslım alın.aldıktan sonra deneyımlı bırıne uygulama yaptırtın.
Abi arabanın yarısı mum, diger yarısını da beyaz bi etiketle kaplamışlar.,Bayiinin elinde dandik bi malzeme vardı. Bugün ılık su ve meg66 ile giriştik sonuç güzel oldu..
hayırlı olsun.
Genel olarak yazıyorum. Temizleyici Kil, Tiner, İPA, Pasta vb ürünlere gerek yok sadece Mum Temizleyici ile yıkamak yeterli.. Fazlası yüzeyi aşındırır..
Tayfun-E30
08-02-2014, 23:11
ipa cikariyor..
cabriolet
09-02-2014, 02:14
Mum temizleyici dediğiniz şey nedir acaba nerde satılır :) yani bu iş için özel bi malzeme var mıdır :)