Orijinalini görmek için tıklayınız : SMART hakkında yardım ?
Abiler arkadaşlar kuzenim tekstil işiyle uğraşıyor Merterde magazası var. Atölyesi Esenlerde, Mercedes c 180 kullanıyor ama artık git gel yapmaktan arabayı yorduğunu düşünüyor ki bizde öyle diyoruz :) Motor alalım dedik ama önceden etrafımızdaki yaşanan kötü olaylardan dolayı korkuyoruz. Bize motor tarzında bir araba lazım dedik kuzenim Smartları söyledi, benden araştırmamı rica etti. Şimdi,
Smart 2 kişilik düşünülüyor, 600 ccsi varmış 1.000 ccsi varmış, hangisi tutulur, hangisi daha ekonomik daha kullanışlı olur?
Servis, bakım, yedek parça sorunları yaşar mıyız? Sonuçta gündelik eşek gibi kullanılacak bunu kaldırabilir mi ?
Kronik sorunları var mıdır? Varsa nelerdir nelere dikkat etmemiz gerekir?
Tavsiye edeceğiniz araçlar var mıdır?
Şimdiden bilgi sahibi olupta cevap verenlere çok teşekkür ediyorum, sormayı unuttuğum dikkat etmem gereken bir başka husus vs birşey varsa belirtirseniz çok memnun olurum :)
2012 1.0 modelini kullandım kısa bir süre,hızlanması müthiş ama ufak olmasından kaynaklanan,aracın manevra yaptıgında savrulmaması için odunlaştırılan direksiyon adamı gerçekten yoruyor artık şehiriçi trafiğinde,hele yorgun ve sinirliyseniz olay gerçekten sinir bozucu bir hal alıyor.Kronik sorunları ve yedek parça fiyatları hakkında bir fikrim yok,ama orjinal parçalarının alternatifi olacağını pek sanmıyorum,yine yetkili servis yolu gözükür heralde herhangi bir problemde.Bunlar haricinde aracı uzun yolda, sol şeridin sağından sürüyordum.Yüksek süratte otobüs veya kamyonların yanından geçerken rüzgar sizi itebiliyor.Yakıt tüketimi sakin kullanımda uygun ama sıkıştırınca tabiki kaldırmıyor.Bunlar haricinde vites geçişleri hiç hoşuma gitmemişti,resmen namaz kılıyodum.Hele dipgazda..aman allahım..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-smart-oto-gold-dan-satilik-sehrin-minik-canavari-hemde-cabrio-153213904/detay
Linkteki aracın sahibi komşum,5.fotoğrafta eski aracımda çıkmış zaten görüntüde şimdi farkettim :D
Galerici ama katakullisi yok,tam bir smart hastası,belki 20. smartı..Aracı test ettim,gayet güzel keyifli,düşünülür..
Bende var :) Merterdeyim isterse gelsin test etsin bi gitsin gelsin ama direksiyon işi sıkıntı çok ağır. En büyük pratikliği park sorunu kesinlikle yok. 20 liraya 100-110 km yol yapıyorum ş.içinde.
Otobana falan çıkılmaz, haliçden geçerken rüzgar varsa acaba uçucakmıyım aşşağı hissiyatı yaratır :)
Konu hakkında fikrim yok ama çok tipsiz be kanka :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2011-model-ilk-sahibinden-42-000-km-de-kia-picanto-1-25-ex-full-152236591/detay/)
şöyle bişey daha mantıklı olur bence.Ozan abi aldı bundan bitane onu darla bence ne dicek :D
ilker_yusuf
09-02-2014, 16:01
Ben uzun soluklu kullanmadım ama gerçekten keyifli bir araçtı. Bence şehir içinde kullanılabilecek bir araç sınırları bilindiği takdirde memnun edecektir. Bir dönem araçtırdığımızda kronik bir soruna rastlamamıştık. zannediyorum halen mercedes servis veriyor.
crash testleride oldukça başarılı.
motosiklet alın. adam gibi ekipman (mont-eldiven-kask-pantolon vs.) alırsanız ve sürmeyide bilirseniz sorun çıkmaz.
Tholl-ga
09-02-2014, 16:35
Smart mi allah uzak etsin
2012 1.0 modelini kullandım kısa bir süre,hızlanması müthiş ama ufak olmasından kaynaklanan,aracın manevra yaptıgında savrulmaması için odunlaştırılan direksiyon adamı gerçekten yoruyor artık şehiriçi trafiğinde,hele yorgun ve sinirliyseniz olay gerçekten sinir bozucu bir hal alıyor.Kronik sorunları ve yedek parça fiyatları hakkında bir fikrim yok,ama orjinal parçalarının alternatifi olacağını pek sanmıyorum,yine yetkili servis yolu gözükür heralde herhangi bir problemde.Bunlar haricinde aracı uzun yolda, sol şeridin sağından sürüyordum.Yüksek süratte otobüs veya kamyonların yanından geçerken rüzgar sizi itebiliyor.Yakıt tüketimi sakin kullanımda uygun ama sıkıştırınca tabiki kaldırmıyor.Bunlar haricinde vites geçişleri hiç hoşuma gitmemişti,resmen namaz kılıyodum.Hele dipgazda..aman allahım..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-smart-oto-gold-dan-satilik-sehrin-minik-canavari-hemde-cabrio-153213904/detay)
Linkteki aracın sahibi komşum,5.fotoğrafta eski aracımda çıkmış zaten görüntüde şimdi farkettim :D
Galerici ama katakullisi yok,tam bir smart hastası,belki 20. smartı..Aracı test ettim,gayet güzel keyifli,düşünülür..
Bilgiler için teşekkürler linkteli araç fiyatı fazla sanki :)
Bende var :) Merterdeyim isterse gelsin test etsin bi gitsin gelsin ama direksiyon işi sıkıntı çok ağır. En büyük pratikliği park sorunu kesinlikle yok. 20 liraya 100-110 km yol yapıyorum ş.içinde.
Otobana falan çıkılmaz, haliçden geçerken rüzgar varsa acaba uçucakmıyım aşşağı hissiyatı yaratır :)
Şehiriçi için ideal sayılabilir abi o zaman :) başka bilgiler kullanıcı olarak ne diyebilirsin :)
Konu hakkında fikrim yok ama çok tipsiz be kanka :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2011-model-ilk-sahibinden-42-000-km-de-kia-picanto-1-25-ex-full-152236591/detay/)
şöyle bişey daha mantıklı olur bence.Ozan abi aldı bundan bitane onu darla bence ne dicek :D
Bende dedim ama motorsiklet tarzı gibi birşey lazım ufak küçük picantoda araba gibi resmen dedi.
Ben uzun soluklu kullanmadım ama gerçekten keyifli bir araçtı. Bence şehir içinde kullanılabilecek bir araç sınırları bilindiği takdirde memnun edecektir. Bir dönem araçtırdığımızda kronik bir soruna rastlamamıştık. zannediyorum halen mercedes servis veriyor.
crash testleride oldukça başarılı.
Teşekkürler abi bilgi için :)
motosiklet alın. adam gibi ekipman (mont-eldiven-kask-pantolon vs.) alırsanız ve sürmeyide bilirseniz sorun çıkmaz.
Malesef yazdığım gibi etramızdaki olaylardan ötürü motora sıcak bakmıyoruz. Ekipman farketmiyor :)
Smart mi allah uzak etsin
Neden? Açıklama istiyore :)
Bu da mı büyük olur :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-29-000-km-boyasiz-153427693/detay/)
Gel bana sen gel :)
Arıyorum seni :)
bora1311
09-02-2014, 17:52
çalıştıgım şirkette (mercedes-benz bayisi) ara ara kullanıyorum, bana cok keyifli geliyor, performansı fena deil, sehir içi icin cok pratik, park sorunu hic yok :)
suzuki maruti baksn 4 kapı kutu :)
[QUOTE=Melih-Ö;7318704]Bilgiler için teşekkürler linkteli araç fiyatı fazla sanki :)[QUOTE=Melih-Ö;7318704]
Doğrudur valla piyasasını hiç bilmiyorum.Ama şehiriçi sağa sola eşek niyetine binilcekse smart çok fazla değil mi ? Sorun çıkarmayacak bi Suzuki Alto alırım ben olsam.
Faruk_Vtec
09-02-2014, 21:14
o paralara alınacak en ıyı araç C2 HDI.. :D
Bu da mı büyük olur :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-29-000-km-boyasiz-153427693/detay/)
Fiyatı fazla geliyor :)
Gel bana sen gel :)
Arıyorum seni :)
Geç oldu artık sabaha konuşuruz Enes telefonum değişti ondan ulaşamıyorsun :)
çalıştıgım şirkette (mercedes-benz bayisi) ara ara kullanıyorum, bana cok keyifli geliyor, performansı fena deil, sehir içi icin cok pratik, park sorunu hic yok :)
Teşekkürler yorumunuz için :)
suzuki maruti baksn 4 kapı kutu :)
Tipi hoşuna gitmiyor :)
[QUOTE=Melih-Ö;7318704]Bilgiler için teşekkürler linkteli araç fiyatı fazla sanki :)[QUOTE=Melih-Ö;7318704]
Doğrudur valla piyasasını hiç bilmiyorum.Ama şehiriçi sağa sola eşek niyetine binilcekse smart çok fazla değil mi ? Sorun çıkarmayacak bi Suzuki Alto alırım ben olsam.
Bunun araştırması içerisindeyiz bizde nasıl olur acaba diye :)
o paralara alınacak en ıyı araç C2 HDI.. :D
Ford ka hyundai atos vw polo 98 kasalar ve c2 alternatif düşünülebilir :)