PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fiesta kw coilover ses sorunu

CivSpeed
10-02-2014, 20:19
Merhabalar arkadaslar,

Bu ara sık sık bu konu ilenilgili soru sordum ama bgun kw coilover setimin montajini yaptirdim ancak on taraftan lok lok lok diye sesler geliyor ve montaj yapildiktan sonra ilk yola cikisimda direksyonum baya hissizlesti, bir sure sonra kendini toparladi ama hala eskisi gbi degil.Ayrica gene ilk yol testinde araba sanki yolda geziniyormus gbi his verdi. Sanki jantlar tam takilmamista heran cikicakmis gbi bir histi.(jantlar tam olarak ve sıkı bir sekilde montajlandi onda sorun yok :))

Jantlarimi fln kontrol ettim bir skinti yok. Sizce sorun nerede olabilir? Lastik olculerim 205/40/r17 olculerinde. Eski jantlarim 195/50/r15 olculerindeydi onlarda duruyor acaba onlara geri dinsem bu sorunlar ortadan kalkarmi? Amortisorden gelen lok lok sesin kaynagi ne olabilir ?

Daha oncede coilover kullanmis hatta kw coilover kullanmis arkadaslar yardimci olabilirseniz sevinirim... ilk coilover deneyimim oyuzden nasi olmasi gerekiyor bir fikrim yok :soru: :)

onur_S
10-02-2014, 20:24
2.elmi coiller acaba

Low-Rider
10-02-2014, 20:31
Montaj sonrası rot ayarı yapıldı mı?

Ses problemi yaşayanlar var evet başka marka araçlarda da, garantisi varsa değişim yapıyorlar

CivSpeed
10-02-2014, 20:41
Evet ikinci el onur_s :)

Rot balans ayari yaptirmadim hayir yaptirmak gerekirmi bu islemden sonra ?

Dragger
10-02-2014, 20:43
Takıldıktan sonra rot balans yaptırdın mı?

Yaptırmadıysan öyle lastikler boşta direksiyon hissiz gibi hissedersin.

Ben uzun süre, en dip ayarında kw coilover kullandım hiçbir rahatsız edici ses yoktu.

Viraj çubukları aksa sürtüyordu, onu da araya plastik get koyarak halletmiştik.

Dragger
10-02-2014, 20:44

Tabiki yaptırman gerekiyor, lastiklerin düz bile durmuyordurki şu anda...

Sağ lastik başka yere sol lastik başka yere gitmeye çalışıyordur.

CivSpeed
10-02-2014, 20:46
Garantisi varsa bile 2. El oldugundan dolayi ise yaricagini sanmiyorum low-rider :) heves ettim taktim pisman olmak istemiyorum sadece :))

Low-Rider
10-02-2014, 20:48
Aldığın kişiye sor, eğer TR distributorunden aldıysa garanti süresi içindeyse işlem yaparlar.

Site üyelerinden tufan'da 207'de kullandığı kw coilover'da ses problemi yaşamıştı.

CivSpeed
10-02-2014, 20:50
Tabiki yaptırman gerekiyor, lastiklerin düz bile durmuyordurki şu anda...

Sağ lastik başka yere sol lastik başka yere gitmeye çalışıyordur.

Hmm :)) ben baya onemli biseyi atlamisim ozmn :) tmm yrn ilk is rot balans yaptiriorum anadolu yakasinda onerebiliceiniz biyer varmi acaba bunun icin ?

CivSpeed
10-02-2014, 20:53
Ozaman tufan beye bir mesaj atip cozebildiyse nasil cozdugunu soriyim ?

Dragger
10-02-2014, 20:54
Rot balans ile de hallolmaz ise amortisör patlamış olabilir, garantiden halledemezsen maslakta nam amortisör onu da halleder :)

CivSpeed
10-02-2014, 20:56
Peki bana ne kadara mal olir o tarz bir islem sifiri fiyatina gelmez umarim :) yoksa orjinalleremgeri donucem istemeyerek :(

tuFAN
10-02-2014, 21:47
arabanın ön takımında herhangi bir sorun yoksa eğer bahsettiğin sesler amortisörlerden geliyor ve KW Variant 1'in klasik problemi bir sürü yabancı forumda sorun yaşayan var...

ben de Variant 1 kullandım ve sesler özellikle sabah araca binip ilk hareket ettirildiğinde amortisörler soğukken geliyordu çok rahatsız edici luk luk tarzında amortisör keçesi kurumuş gibi

yaz kış farketmiyordu biraz yol yapınca azalıyordu ama aracı park edip bir kaç saat sonra tekrar bindiğinde yine aynı sesler geliyordu

bu ses yüzünden 2 kere ön amortisörler garantiden değişti şuan 3. çift amortisörlerde sorun yok şimdilik en azından...

şuan Bilstein amortisörlere sahip H&R Monotube Coilover kullanıyorum en ufak bir sıkıntı ses yok çok konforlu ve yol tutuş çok çok iyi

bana göre gerçek KW Coilover V3 ve üzeri alt serilerinde hep sorun var ya ses yada yağ kaçırma sorunları

bu arada

Variant 1 amortisörleri: AL-KO
Variant 2 amortisörleri: KONI
Variant 3 amortisörleri: Kendi üretimleri bildiğim kadarıyla

tuFAN
10-02-2014, 21:57
ses de bunun aynısıydı

kIQM84w-W-g
Coilovers noise - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kIQM84w-W-g)

Oznsrl
10-02-2014, 22:37
coillerle jantları aynı anda taktıysan yolda gezme ondan yapmıştır ince yanağın öyle sıkıntıları var

kartal sanayi yakınsa saygın rot balans murat ustaya gitmeni şiddetle tavsiye ederim

Schumi
10-02-2014, 23:00
Oha o nasıl ses öyle.

Low-Rider
10-02-2014, 23:01
Oha o nasıl ses öyle.

Corsa'da kullandığım fk coilover'da da vardı aynı ses, tamir ettirmiştim.

Acaip sinir bozucu bir ses.

tyMu
10-02-2014, 23:04
Benzer bir ses bendede var yaydan sonra oldu, amartisördemi problem löv ,sadece yay takıldı.

BerkinG
10-02-2014, 23:10
benim aracımda da kw var.ve bu sesin aynısı geliyor.yalnız bende ses durmaya yakın yada ufak dur-kalklarda geliyor.sizde de aynı durum var mı?ben suçu bozuk olan rot koluma atıyordum ama alakası yok sanırım.

tuFAN
10-02-2014, 23:17
benim aracımda da kw var.ve bu sesin aynısı geliyor.yalnız bende ses durmaya yakın yada ufak dur-kalklarda geliyor.sizde de aynı durum var mı?ben suçu bozuk olan rot koluma atıyordum ama alakası yok sanırım.
evet bende dur kalklarda da geliyordu

onur_S
11-02-2014, 00:24
Evet ikinci el onur_s :)

Bizde sıfır aldık bir süre sonra lıkırtı tarzı sesler gelmeye basladi ama motor ısınınca kesiyor

CivSpeed
11-02-2014, 07:19
arabanın ön takımında herhangi bir sorun yoksa eğer bahsettiğin sesler amortisörlerden geliyor ve KW Variant 1'in klasik problemi bir sürü yabancı forumda sorun yaşayan var...

ben de Variant 1 kullandım ve sesler özellikle sabah araca binip ilk hareket ettirildiğinde amortisörler soğukken geliyordu çok rahatsız edici luk luk tarzında amortisör keçesi kurumuş gibi

yaz kış farketmiyordu biraz yol yapınca azalıyordu ama aracı park edip bir kaç saat sonra tekrar bindiğinde yine aynı sesler geliyordu

bu ses yüzünden 2 kere ön amortisörler garantiden değişti şuan 3. çift amortisörlerde sorun yok şimdilik en azından...

şuan Bilstein amortisörlere sahip H&R Monotube Coilover kullanıyorum en ufak bir sıkıntı ses yok çok konforlu ve yol tutuş çok çok iyi

bana göre gerçek KW Coilover V3 ve üzeri alt serilerinde hep sorun var ya ses yada yağ kaçırma sorunları

bu arada

Variant 1 amortisörleri: AL-KO
Variant 2 amortisörleri: KONI
Variant 3 amortisörleri: Kendi üretimleri bildiğim kadarıyla

Tufan bey ilginize cok tesekkur ederim. Ayni olay benimkide, bir sure yol aldiktan sonra skinti yoktu ancak arabayi park ettim ve aksam tekrar hareket ettirdigimde daha yuksek cikti ve icok eahatsiz edici bi sesti. sanirim bu sese benzer bir ses olustu icerden tam net duyamasamda...

Amortisorlerde sorun oldugunu dusunmek istemiyorum cunku ikinci el aldim ve garantisi yok malesef tamir ettirmek mi gerekcek ozmn :((

Sizinle ayni seyleri yasadigimi fark ettim haftaya pazartesi montaji yaptirdigim yere gidicem hem biraz yukselttiric hemde rot balams ayari yaptiricam. Hatta butun baglantilari birdaha kontrol ettiricem. Gerekrse amortisore baktiricam. Arkalardan tik yok ancak on taraf sanki bosluk varmiscasina lok lok ses yapiyor. umarim tamir edilerek sorun cozulur yoksa cok izulerek orjinal sete geri donucem :(

Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin tufan bey :)

CivSpeed
11-02-2014, 07:21
Bizde sıfır aldık bir süre sonra lıkırtı tarzı sesler gelmeye basladi ama motor ısınınca kesiyor

Evet bir sure yol yaptiktan sonra kesiyorm ama marka bir coiloverin bu sekilde davranmamasi lzm diye dusunuyorum. Hani bi skintisi var tam uymamis el yapimi gbi davraniyor. Montaj yaptigim yere bidaha goturucem ve baktiricam bunun illaki bir cozumu olmali:)

CivSpeed
11-02-2014, 07:24
coillerle jantları aynı anda taktıysan yolda gezme ondan yapmıştır ince yanağın öyle sıkıntıları var

kartal sanayi yakınsa saygın rot balans murat ustaya gitmeni şiddetle tavsiye ederim

Rot ayari yaptirmamak ben sucum oldu ztn o sekilde yola cikmak bile hataydi :( umarim bi hasar olusmamistr arabada kullanmicam bir sire sonra dediginiz yere ugraya bilirm ama once montaj yaptirdigim yere gidip bi kontrol ettiricem tum on duzeni :)

tuFAN
11-02-2014, 13:36
Tufan bey ilginize cok tesekkur ederim. Ayni olay benimkide, bir sure yol aldiktan sonra skinti yoktu ancak arabayi park ettim ve aksam tekrar hareket ettirdigimde daha yuksek cikti ve icok eahatsiz edici bi sesti. sanirim bu sese benzer bir ses olustu icerden tam net duyamasamda...

Amortisorlerde sorun oldugunu dusunmek istemiyorum cunku ikinci el aldim ve garantisi yok malesef tamir ettirmek mi gerekcek ozmn :((

Sizinle ayni seyleri yasadigimi fark ettim haftaya pazartesi montaji yaptirdigim yere gidicem hem biraz yukselttiric hemde rot balams ayari yaptiricam. Hatta butun baglantilari birdaha kontrol ettiricem. Gerekrse amortisore baktiricam. Arkalardan tik yok ancak on taraf sanki bosluk varmiscasina lok lok ses yapiyor. umarim tamir edilerek sorun cozulur yoksa cok izulerek orjinal sete geri donucem :(

Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin tufan bey :)
geçenlerde sahibinden.com'da fiesta için KW Coilover ilanı vardı sanırım o ilandaki seti satın aldınız hatta ilanda en ufak bir sorunu problemi yok diye yazıyordu...

Coiller ilk takılan araçtan sökülüp başka bir araca takıldığı için büyük ihtimalle garantiye de girmez

Ya sanayide tamir edilir yada KW Distribütörü vasıtasıyla 2 adet sıfır ön amortisör sipariş edebilirsiniz

2 adet amortisör derken de tüm ön tarafın bir Coili düşünmeyin
tükenmez kalemin yedeği gibi düşünün
Ön kovan özel bir anahtarla açılıp yeni amortisör takılıyor

2 adet amortisör de aşağı yukarı bir 250 Euro tutar

MDeniz
11-02-2014, 15:57
aynı sorun benim kw1 de de vardı polo 2012 aracıma almıştım lok lok diye bir ses geliyordu ilk sürmeye başladığımda yüzde yüz yağ kaçağı var oda vuruntuya sebep oluyor sadece buna baktırın sorununuzu ortaya dökecektir. keçelerin değişmesi gerekiyor

CivSpeed
11-02-2014, 16:20
geçenlerde sahibinden.com'da fiesta için KW Coilover ilanı vardı sanırım o ilandaki seti satın aldınız hatta ilanda en ufak bir sorunu problemi yok diye yazıyordu...

Coiller ilk takılan araçtan sökülüp başka bir araca takıldığı için büyük ihtimalle garantiye de girmez

Ya sanayide tamir edilir yada KW Distribütörü vasıtasıyla 2 adet sıfır ön amortisör sipariş edebilirsiniz

2 adet amortisör derken de tüm ön tarafın bir Coili düşünmeyin
tükenmez kalemin yedeği gibi düşünün
Ön kovan özel bir anahtarla açılıp yeni amortisör takılıyor

2 adet amortisör de aşağı yukarı bir 250 Euro tutar

Yok o ilandan almadim ben ben baskasindan aldim coilleri yani temzledim fln kozmetik olarak bi skintisi yoktu. Arkalardan gene gelen ses yok ancak on sag ilk kaldirma aninda baslio luk luk ses yapmaya... suanda balans ayarida duzgun degil diye dusunuyorum, montajdan sonra direk eve geldim... ztn on taraf hala cok alcak onuda 1,5-2 cm kadar yukselticem benden baskasi binince surtme yapiyor ...

Ben komple degisio saniyordum, ozaman birde ft tuning e ugriyim onlarada gosteriyim belki degisime gerek kalmadan da tamir edilebilir.

Pazartesi ataturk oto sanaiiye gidicem magic performance a orada taktirdim, yukseklik ayari ve rot-balansi yaptimaya.. orada nam amkrtisorede ugramayi dusunuyorum kontrol ettirmek icin bildiginiz baska bir yer varmi acaba?

Sezgin
11-02-2014, 16:31
Rot balans ile de hallolmaz ise amortisör patlamış olabilir, garantiden halledemezsen maslakta nam amortisör onu da halleder :)

Abi su isi biraz detaylandirabilirmisin bana ? Bende fk coil set kullaniyorum, montajimida sakir yapmisti zaten ama o an hic sormaj aklima gelmedi. Sag arkadan yogun ses geliyor paket tasli yollarda. Belko patlamistir. Nasil duzeltiyorlar ?

MDeniz
11-02-2014, 16:33
Boşa şudur budur demeyin size yüzde yüz diyorum yağ kaçırıyor o amatisör oda vuruntu yapıyor git göster dediğimin aynısını diyecek ustan yada bilen birisi çok çektim ben bu kw1 den kesin sorun bu eminim özelliklede geri geri giderken direksiyonu çevirdiğinde ilk arabayı hareket ettirdiğinizde yapar bunu

CivSpeed
11-02-2014, 19:58
Boşa şudur budur demeyin size yüzde yüz diyorum yağ kaçırıyor o amatisör oda vuruntu yapıyor git göster dediğimin aynısını diyecek ustan yada bilen birisi çok çektim ben bu kw1 den kesin sorun bu eminim özelliklede geri geri giderken direksiyonu çevirdiğinde ilk arabayı hareket ettirdiğinizde yapar bunu

Yag kacirdigini anlamak icin kovani actirmak mi gerekir ? Amortisorcuye goturmeyi dusunuyorum ama astari yuzunden pahaliya cikicak sanki bu coiller bana :(

İcindemi kaciriyordur ? Disaridan her hangi bir kacak belirtisi islaklik yada yapiskanlik yoktu cunku... ilk aldigimda temizlenmemisti ben kendim temizledim yaylari ve amortisorleri oyuzden soruyorum :)

tuFAN
11-02-2014, 20:05
yağ kaçağı olmasa da ses yapar

krando
11-02-2014, 22:44
KW v2 kullanıyorum, ürünün kitapçığında asgari ne kadar indirebileceğiniz yazıyor. Fazla alçaltınca vurma sesi yapıyor. Ayrıca alçaklığı nereden ölçüyorsunuz? Amortissör üstünde yukarı şağı giden bilezikten iki tarafı hizalıyorsanız aracın sagı solu farklı yüksekliğe olabilir. Bu sebeple bir taraf daha çok vuruyor olabilir. Jantın yere bakan kenarından dikine yukarı çamurluğa kadar olan mesfeyi ölçüp sağ sol ön-arka karşılaştırabilirsiniz.

CivSpeed
12-02-2014, 07:15
KW v2 kullanıyorum, ürünün kitapçığında asgari ne kadar indirebileceğiniz yazıyor. Fazla alçaltınca vurma sesi yapıyor. Ayrıca alçaklığı nereden ölçüyorsunuz? Amortissör üstünde yukarı şağı giden bilezikten iki tarafı hizalıyorsanız aracın sagı solu farklı yüksekliğe olabilir. Bu sebeple bir taraf daha çok vuruyor olabilir. Jantın yere bakan kenarından dikine yukarı çamurluğa kadar olan mesfeyi ölçüp sağ sol ön-arka karşılaştırabilirsiniz.

Aynen o sekilde yaptik, once bilzekten dis bitimine kadar kumpas ile olctuk sonra jantin yere degen kenarindan camurlugun baslangicina kdr metre ile olcum yaptik. Ama bende kafanin cok alcak kaldigini fark ettim, daha baya bi inme payi var ama bu pzt 1,5-2 cm daha kaldiricam on tarafi... belki oda dediginiz gbi bir cozum saglayabilir :)

0M42
12-02-2014, 07:52
ses de bunun aynısıydı

kIQM84w-W-g
Coilovers noise - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kIQM84w-W-g)

Aynı sorun benim aracımda vardı esneyince videodaki sesi bariz bir şekilde duyuyordum amörtisör, viraj demiri, bağlantı noktaların da sorun arayıp durmuştum.Daha sonra sorunun alt rotilden kaynaklandığını görmüştüm rotilin lastiği yırtılmış içerisine su girip pas yapmış araç esnediğinde rotil sıkışarak hareket ettiği için ses yapıyordu geçici olarak yırtılan lastiğinden içeriye yağ sıkarak sesi kesmiştim.

Sorunu hala bulamadıysanız rotilleri rot başlarını vs. kontrol edebilirsiniz.

CivSpeed
12-02-2014, 10:33
Aynı sorun benim aracımda vardı esneyince videodaki sesi bariz bir şekilde duyuyordum amörtisör, viraj demiri, bağlantı noktaların da sorun arayıp durmuştum.Daha sonra sorunun alt rotilden kaynaklandığını görmüştüm rotilin lastiği yırtılmış içerisine su girip pas yapmış araç esnediğinde rotil sıkışarak hareket ettiği için ses yapıyordu geçici olarak yırtılan lastiğinden içeriye yağ sıkarak sesi kesmiştim.

Sorunu hala bulamadıysanız rotilleri rot başlarını vs. kontrol edebilirsiniz.

O sekilde bisi olcaini sanmiyorum araba daha yeni sayilir ve pazartesi montajdan sonra sadece eve geldim ve park ettim daha kullanmadim. Yinede bir baktiricam oraya cunku herseyden olabilir :) , ama amortisorun ustunden gelio ses ve yazilanlardan anladigim kadariyla, rot-balans eksikligi yada amortisorle ilgili yada takozlarla ilgili bir sorun var gbi gorunuyor

CivSpeed
17-02-2014, 21:49
Sorunum cozuldu adkadaslar bugun namistaynda sakir usta on amortisorlerimi tamir etti. Iclerindeki subaplar bozulmus o nedenle takilma yapiyordu ve vuruyordu.

Parca ve yag degisimi ile tamir edildi suanda en ufak bir ses yok :)) rot ayarimda yapildi umarim baska bi sorunla karsilasmadan binerim :)) yardimlariniz icin cok tesekkur ederim tekar :)

Murat
19-02-2014, 18:59
geçmiş olsun...

tuFAN
19-02-2014, 20:33
Sorunum cozuldu adkadaslar bugun namistaynda sakir usta on amortisorlerimi tamir etti. Iclerindeki subaplar bozulmus o nedenle takilma yapiyordu ve vuruyordu.

Parca ve yag degisimi ile tamir edildi suanda en ufak bir ses yok :)) rot ayarimda yapildi umarim baska bi sorunla karsilasmadan binerim :)) yardimlariniz icin cok tesekkur ederim tekar :)
geçmiş olsun ne kadar tuttu ?

CivSpeed
19-02-2014, 20:41
geçmiş olsun...

geçmiş olsun ne kadar tuttu ?

Cok tesekkur ederim :D 350 tl+25 tl rot ayari 375 tl tuttu :)

MDeniz
20-02-2014, 08:47
vuruntu yapmasının bir nedeni işte yağ eksikliği yani kaçağı dediğim çıktı. güle güle kullanın

yusuf yılmaz
25-02-2014, 14:34
Anadolu yakasında isen kuzey rot balans a git bostancı sanayide
zaten coil takılır takılmaz rot cuya gitmen gerekirdi

Dragger
25-02-2014, 14:38

Sevindim hallolmasına, şakir iyidir işinde :)

CivSpeed
25-02-2014, 15:46
vuruntu yapmasının bir nedeni işte yağ eksikliği yani kaçağı dediğim çıktı. güle güle kullanın

Anadolu yakasında isen kuzey rot balans a git bostancı sanayide
zaten coil takılır takılmaz rot cuya gitmen gerekirdi

Sevindim hallolmasına, şakir iyidir işinde :)

Cok tesekkur ederim arkadaslar :)) kacak varmis evet sipotan kaciriyormus onu degistrdik sorun cozuldu

Rot ayari yaptirmamak benm hatam oldu ztn dediginiz yer aklimda bulunsun kontrol icin giderim :)) ama namistaynin caprazindaki michelin bayii cok titiz bir sekilde rot ve balams ayarlarimi yapti kesinlikle tavsiye ederim orayi :D

Sakir usta super hemde :)) hem guler guzlu hemde temiz iscilige sahip suana kdr bi sorun yok 25-30 km kdr kullandim ztn 1 senede garanti verdi kesinlikle memnun kaldim :)