PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü voltaj sorunu,yardım lütfen

4rd4
11-02-2014, 17:00
Herkese merhabalar,

Sorunu çözemediğim için konu açmak zorunda kaldım. Şimdi seat ibiza sahibiyim aracımda xetec double amfi ve bass var senelerdır kullanıyorum. Aracı calıstırmadan teybı acmak ıstedıgımde ılk baslarda acmadı bende arabayı calıstırdım teyb acıldı. Daha sonra dıreksıyonu sag sol yaptıgımda teybın kesıldıgını farkettım. Teybcıye gıttım abı voltaj dusuklugunden yapıyor dedı elektrıkcıye gıttım 72amperlık aku taktırdım sorun cozuldu. Fakat bugun aynı sorunu yıne yaptı. Aracta kacak yok baktırdım. Durdugu yerde arac akuden yıyor sanırım araba calısıp bıraz dolasınca aku sarj oluyor ve sorun kalkıyor. Hatta az gaz verdıgımde teyb tekleme sorunu yapmıyor ama eskıden aracı calıstırmadan bıle teybı acıyordum. Sımdı sızce sorun nedır? Teyb normal aku yenı amfı teybı acında calısıyor hatta teyb kontaga baglı. Yorumlarınız benım ıcın degerlı yardımcı olursanız sevınırım. Tesekkurler.:soru:

muratburunce
11-02-2014, 17:07
şarz dinamosunda sorun olabilirmi aracın?

4rd4
11-02-2014, 17:12
onuda dusundum ama aracı calıstırınca akuyu sarj edıyor bır sure sonra sorun kalmıor ama arac 1 2 gun yatarsa aku bosalıyormu anlamadım teyb teklıyor

muratburunce
11-02-2014, 17:16
akü'de sıkıntıda olabilir benimde başıma gelmişti sıfır akü aldım aracı çalıştırdım ertesi gün araç çalışmadı takviye yaptık sorun çözüldü stop edim 1-2 saat duruduğu anda akü bomboş oluyordu 15-20 gün eziyetini çektim sonr aküyü aldığım yere götürdüm şarj tutmuyormuş aküde sıkıntı varmış.. akü değişince sıkıntı gitmişti

4rd4
11-02-2014, 17:19
bundan oncekı akumde 6 aylık vartaydı dedım akuden yenısını taktık hemde amperı yuksek ama arac bır sekılde bosaltıyor mu akuyu anlamadım.

4rd4
11-02-2014, 17:36
Ankara da şaşmazda veya dıkmen yakınların da ıyı bır elektırıkcı varmı bıldıgınız olmadı tekrar kacakmı var baktırayım aklıma baska bırsey gelmıyor?

toolqa
11-02-2014, 18:56
teyp in elektiriğini direk aküden çekmiş olabilir..teyp baglantılarını kontrol ettirin ..ben sırf böyle bi hata yüzünden boşu boşuna akü aldım..

4rd4
12-02-2014, 17:02
teybın elektırıgı akuden gelıyor sıgortasıda var orda. dedık araba calısmıyorken amfı akım cekıyor ondan aku azalıyor. bugun akuden amfıye gıden kabloya dugme taktık bende kullanmadıgım zaman kapattım dugmeyı. 3 saat sonra bındım arabaya teyb yıne acılmadı arabayı calıstırdım acıldı. Dıreksıyonu oynattımmı kesılıyor gaz verdımmı sorun yok 10 dk sonra aku doldu herhalde sorun kesıldı sureklı yapıyor bu acaıp sorunu. aku yenı kacakta yok arabada sınır oldum. olacagı double dın ı sokup alıcam bı pıoneer ama oda cozum olurmu bılmıuyorum. bu teybler cok akım cekıyor dıyorlar ama kapalıyken akuden ne akım cekıyor bulamadık.

Merthan
12-02-2014, 17:06
Teyp bozuk olabilir,eğer kaçak olmadığına eminsen kesin teyp bozuktur(double,indash vs)
Benim arabada durduğu yerde akü bitiyordu sorun anfide kaçak mı ne vardı tamir ettirdim.

4rd4
12-02-2014, 17:30
sorun ya amfıde yada teybde sanırım. amfının akım cektıgını nasıl anladınız?

4rd4
12-02-2014, 18:30
gercı amfının dugmesını kapasamda sorun devam edıyor yanı amfıye elektrık gıtmıyor. teyb en ufak bır akım degısmesınden etkılenıyor sanırım

GokhanRS
12-02-2014, 18:39
gercı amfının dugmesını kapasamda sorun devam edıyor yanı amfıye elektrık gıtmıyor. teyb en ufak bır akım degısmesınden etkılenıyor sanırım

ödünç deneyebileceğin kapasitör varsa al dene. yoksada ben almanı tavsiye ederim. sonuçta faydası var zararı yok.

ben sorununu yüzde 90 ihtimalle çözeceğini düşünüyorum. daha önce 2 kere bu şekilde çözdüm akü ömrüde uzun ömürlü oluyor böylece.

diğer ihtimalde teyp bozuk. ancak kapasitör alman teybin bozuk bile çıksa yeni alacağın teybinide korur.

4rd4
12-02-2014, 18:52
onerdıgınız bır marka varmıdır ve kac faradlık almak gerekır. kapasıtor hıc kullanmadım oyuzden soruyorum.

GokhanRS
12-02-2014, 18:57
1.5 farad iyidir sistemine. 1 faradı yeter yazdığın sisteme ama 1.5 olmasını tavsiye ederim çünkü daha düşüğünü hiç kullanmadım denemedim.

GokhanRS
12-02-2014, 19:00
yani marka olarak bişey diyemeceğim. 80 liraya ma audiolar var. 100 lira civarına 2 farad cadenceler var piyasada ne kadar orjinaldir bilemeyeceğim. ama stinger pioneer v.s kalitelisini alıyım dersen 200 300 civarıdır heralde.

marka tavsiye edip sorumluluk üstlenmek istemem. güvendiğin tesisatcın varsa onun önerisini dinlemen daha iyi olur. en azından sorumluluk hisseder.