PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : otel düğün (hukuki ve bilgi amaçlı yardım)

brs852
12-02-2014, 15:51
düğün için bir otelle anlaştık kapora verip aynı gün sözleşmemizi yaptık. sabah otelden aradılar sözleşmeyi yaptığım banket sorumlusu işten ayrılmış yerine gelen kişiyle görüştüm. verdiğim kapora'nın gözükmediği elinizde herhangi bir slip ödeme dekontu var mı dedi. elimde slip ve dekont yok ama sözleşmemde kaporayı verdiğim miktar kalan miktar yazıyor ve banket sorumlusu ve benim imzam bulunmakta. banket sorumlusu parayı alıp gittiyse yada bir başkası aldıysa otelin bu parayı benden isteme gibi bir durumu olabilir mi ? sonuçta elimde ödediğim kapora miktarı düğün için ödeyeceğim kalan miktar düğüne dahil olanlar kişi sayısı hepsinin teyidinin olduğu ikimizinde imzaladığı bir sözleşme var. biraz uzun oldu cevaplayan herkese teşekkür ederim.

myworld
12-02-2014, 15:59
valla bende otelde çalışıyorum.sözleşmeleri yaparken bizde yazarız, ödenecek miktarı, alınan miktarı.sonuçta adı üstünde ,müşteri imzalar,otel adınada yetkili kişi imzalarkarşılıklı mutabakat içindir.bu konuda seni bağlayan bir durum olacağını sanmıyorum.tabi işin hukuksal kısmı farklı olabilir.

rebelh
12-02-2014, 18:06
mahkeme gibi bir süreç olursa eğer ödediğinizi ispat etmekle yükümlüsünüz yani slip ya da dekont şart otel ödemediniz diyebilir ve sözleşme buna kanıt olarak gösterilemez diye düşünüyorum..

brs852
12-02-2014, 18:28
mahkeme gibi bir süreç olursa eğer ödediğinizi ispat etmekle yükümlüsünüz yani slip ya da dekont şart otel ödemediniz diyebilir ve sözleşme buna kanıt olarak gösterilemez diye düşünüyorum..

ama otel çalışanının imzası var almadığı paranın altına imza nasıl atabilir ?

GokhanRS
12-02-2014, 18:32
otel adam gibi otelse o sözleşmedeki imzalardan ve sizinde durumu anlatmanızdan sonra sorun çıkarmaz. ancak en ufak bir yokuşa yatış yapmaya kalkarlarsa hemen yeni düğün yeri ayarlamaya bakın. zira şimdiden pislik yapan insanlar düğününüzü size zehir ederler. o yüzden gidip bir an önce bir yüz yüze görüşün. iyi niyetli olup olmadıklarını anlayın. zira düğününüzü mahvetmelerini istemezsiniz.

brs852
12-02-2014, 18:43
otel adam gibi otelse o sözleşmedeki imzalardan ve sizinde durumu anlatmanızdan sonra sorun çıkarmaz. ancak en ufak bir yokuşa yatış yapmaya kalkarlarsa hemen yeni düğün yeri ayarlamaya bakın. zira şimdiden pislik yapan insanlar düğününüzü size zehir ederler. o yüzden gidip bir an önce bir yüz yüze görüşün. iyi niyetli olup olmadıklarını anlayın. zira düğününüzü mahvetmelerini istemezsiniz.

kesinlikle... 5 yıldızlı otel güya bu saatten sonra yeni yer bulmam biraz sıkıntılı olur

Tugral
12-02-2014, 21:05
sözleşmede banket görevlisi ve sizin imzanız varsa hiçbir sıkıntı olmaz.

fthdrn
12-02-2014, 21:08
Sakincasi yoksa hangi otel acaba?

brs852
12-02-2014, 21:18
Sakincasi yoksa hangi otel acaba?

legacy ottoman otel

EEE
12-02-2014, 21:20
Sözleşmede verdiğin miktar yazıyorsa sorun yok odeme belgesine gerek yok.

crazydog
12-02-2014, 21:21
Sözleşme imzaladıysan sıkıntı olmaz otel hangi otel sürekli otellerle iş yapıyorum hatta tüm işim banketle diyebilirim eğer tanıdığım bi otelse yardımcı olurum elimden geldiğince.

brs852
12-02-2014, 21:28
şimdi sözleşmeyi elime aldım anca eve geldim ön ödeme yapılmıştır değilde ön ödeme yapılacak olup diye devam ediyor yazı sanırım otelde ki işten ayrılan kadın beni dolandırdı.
yukarıda'da yazdım legacy ottoman otel :(

GreyGoose
12-02-2014, 22:31
şimdi sözleşmeyi elime aldım anca eve geldim ön ödeme yapılmıştır değilde ön ödeme yapılacak olup diye devam ediyor yazı sanırım otelde ki işten ayrılan kadın beni dolandırdı.
yukarıda'da yazdım legacy ottoman otel :(

O kotu olmus, sozlesmede on odeme alinacaktir yaziyor, on odeme alinmistir yazmiyor ise dediginiz gibi ilk gorustugunuz kisi sizi dolandirmis. Gercek 5yildizli bir otel olsaydi oyle bir durumda anlayis gosterirdi. Farkli bir otel dusunecekseniz yardimci olabilirim.

EREN34
12-02-2014, 22:37
Sözleşmeyi görmeden net konuşmamak lazım tabi ama önemli olan kısım taraflara ne yazıldığı. Taraflarda otelin ticari ünvanı ve sizin adınız geçiyorsa ve otel adına imza atan kişinin imzası otelin imza sirkülerinde varsa sorun yok. İmza sirkülerde yoksa yada taraflar kısmında otel değilde çalışan bilgileri varsa sıkıntı yaşama ihtimaliniz var

Chn53
12-02-2014, 22:39
Otel size dekont veya slip verdimi ?

brs852
12-02-2014, 22:47
Dekontunuzu sirket adina mi sizin adiniza mi kesim dedi benim adima olsun dedim tamam size mail atiyorum dedi atmadi oylece kaldi otelin kasesi falan var ama imza sirkulerini bilemiyecegim tek sikinti odenmistir yazmamasi yazsaydi belki hak iddaa edebilirdm ama artik edemem gibi geliyor bana otelle anlasmam inandirmam lazim

setnogrom
12-02-2014, 23:15
Otel bunu karşılamayacaksa yada sorun yaratacaksa.
Hem otele hemde o işten ayrılan kadına maddi manevi hem dava açıp hemde şikayetçi olabilirsin.
Yüklü miktarda para talep etmeni öneririm.
Çünkü kurum çalışanlarıyla sorumludur.
Kaldı ki 5 yıldızlı otelse kamera kayıtları ve çalışan bilgisi mevcuttur.
Sizde net olun,gidin konuşun şayet yok derlerse çağırın polisleri şikayetçi olun.

xx

brs852
12-02-2014, 23:25
Otel bunu karşılamayacaksa yada sorun yaratacaksa.
Hem otele hemde o işten ayrılan kadına maddi manevi hem dava açıp hemde şikayetçi olabilirsin.
Yüklü miktarda para talep etmeni öneririm.
Çünkü kurum çalışanlarıyla sorumludur.
Kaldı ki 5 yıldızlı otelse kamera kayıtları ve çalışan bilgisi mevcuttur.
Sizde net olun,gidin konuşun şayet yok derlerse çağırın polisleri şikayetçi olun.

xx

banket ve muhasebe departmanından aradılar iki kez ödemeniz gözükmüyor slip dekont falan var mı diye bende sözleşme olduğunu söyledim sözleşmemde 2000 lira ödenecektir diyor alt tarafında da kaşe ve imzası var benim imzam var beni zorlayan tek kısım ödenmiştir yazmaması. kadın tam çıkarken mailinize atıcam faturanızı dedi ama atmadı. oteli şikayet etmek istersek nereye kime şikayet edebiliriz ?

freelife
12-02-2014, 23:26
böyle bir durumda bence otelde çalışanı hakkında şikayetçi olmalı ve kamera kayıtları ile bunu ıspatlamalı ,sonuçta sizde otelde dolandırılmışsınız bu durumda.

brs852
12-02-2014, 23:43
anlaşma olmaz ise dava açılacak büyük ihtimalle
otelleri nereye şikayet ediyoruz belli bir yer var mı ?

Yiğit G.
13-02-2014, 00:55
durum zor gözüküyor... Böyle durumlarda hemen fatura alamassınız ama kesinlikle tahsilat makbuzu alın.O kagıt pek işe yaramaz elinizdeki.Para verdiğiniz bile yazmıyor orda... şahit göstermeniz gerekicek veya kamera kayıtları. Önce anlaşmayı deneyin.Dava açıcagınızı , büyük forumlarda (sosyal media da) ve media da dolandırılma olayını paylaşıcagınızı söyleyin.Bu daha etkili olur.Hatta üstlerine gidip bu olaydan dolayı geri kalan parayı ödemeden bile düğününüzü orda yaparsınız belki.

TanerErbay
13-02-2014, 12:50
yazilari tam okumadim ama belki yazilmis olabilir.

otelden video kayitlarini isteyin

cünkü siz orda para alis verisinde bulundugunuzda illaki banko da olan biteni kaydeden bir Kamera vardir

orda parayi verdigin ortaya cikicaktir

Mivec_4G63
13-02-2014, 13:04
İmzası olan şahsın bilgilerini otelden alıp arayın, otel kamera kayıtları ve sözleşme ile savcılığa suç duyurusunda bulunacağım deyin. Muhtemelen paranızı iade edecektir. Ödeme yaparken o gün yanınızda başka birisi var mıydı?

mert_can 41
13-02-2014, 13:09
Abi ikinizinde imzaladığı sözleşme varsa o tarihlerde elemanın orda çalıştığını kanıtlayan bir belge veya şahitle paranızı geri alabilirsiniz diye düşünüyorum birde oteli bana fatura ve fiş vermediniz diye sizi maliyeye şikayet edicemde diyebilirsiniz işler kızışırsa

brs852
13-02-2014, 13:18
bugün otele gittim ve otelden kadını aradım parayı ben aldım maaşım ödenecekti kasada para yoktu ödemeyi muhasebe oradan kaporadan yaptı bilgisayara geçmemiş olabilir ama dosyaların içinde bilgi mevcuttur muhasebe departmanından 1-2 kişinin ismini verdi bunların bilgisi vardır dedi otel müdürü'de geldi çalışanın yanlış yol izlemesinden kaynaklanan bir sorun biz kendi içimizde çözeriz sizlik hiç bir sıkıntı yok dediler.

Frid
13-02-2014, 13:25
problemin çözülmüş olması sevindirici. geçmiş olsun.

_driver_
13-02-2014, 13:26
gözünüz aydın sıkıntısız atlatmışsınız geçmiş olsun

rebelh
13-02-2014, 13:39
en ufak bi ödemede bile mutlaka slip alın ve banka aracılığıyla ödeme yapın elinizde belge olsun..

brs852
13-02-2014, 13:44
herkesten allah razı olsun dediğiniz gibi slip dekont belki kaybedilebilir ama en garantisi banka yoluyla ödeme hiç bir zaman kaydı kaybolmaz orada kalır.

Kahn23
13-02-2014, 13:46
bugün otele gittim ve otelden kadını aradım parayı ben aldım maaşım ödenecekti kasada para yoktu ödemeyi muhasebe oradan kaporadan yaptı bilgisayara geçmemiş olabilir ama dosyaların içinde bilgi mevcuttur muhasebe departmanından 1-2 kişinin ismini verdi bunların bilgisi vardır dedi otel müdürü'de geldi çalışanın yanlış yol izlemesinden kaynaklanan bir sorun biz kendi içimizde çözeriz sizlik hiç bir sıkıntı yok dediler.

Değişik bi 5 yıldızlı otel anlaşıymış bu da. Neyse sorun çözülmüş.
Geçmiş olsun. Düğün stresi derken bu daha da yormuştur adamı :p

brs852
13-02-2014, 15:09
Değişik bi 5 yıldızlı otel anlaşıymış bu da. Neyse sorun çözülmüş.
Geçmiş olsun. Düğün stresi derken bu daha da yormuştur adamı :p

hahaha hemde nasıl valla :)

M_PROJECT
13-02-2014, 15:14

bunun kabul edilir bir durum olmadığını belirtseydiniz !! Siz neden bir çalışan yüzünden böyle bir durumla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz ki ? Yerinizde olsam iyice bir azarlar , hatta başka yer araştırırdım .

freelife
13-02-2014, 15:32
bunun kabul edilir bir durum olmadığını belirtseydiniz !! Siz neden bir çalışan yüzünden böyle bir durumla yüzleşmek zorunda kalıyorsunuz ki ? Yerinizde olsam iyice bir azarlar , hatta başka yer araştırırdım .

problem sadece otelle alakalı değilki,arkadaşda sözleşmeyi okumamış eğer okusaydı ve ordaki ödenecektir ibaresini ödendi olarak değiştirtseydi zaten hiçbir problem çıkmazdı anladığım kadarıyla . olay ödedim denipte sözleşmede ödenecektir yazması ile alakalı, o sözleşmeyi yapan bayana eğerki ulaşılamasaydı veya ben almadım deseydi ayıkla pirincin taşını, bayan iyki dürüstmüş.
bende düğün öncesi sıkıntı çıkmamasına sevindim.

brs852
13-02-2014, 16:20
kadın gerekirse ben öderim dedi allah razı olsun ben aldım parayı dedi valla

M_PROJECT
13-02-2014, 16:23
problem sadece otelle alakalı değilki,arkadaşda sözleşmeyi okumamış eğer okusaydı ve ordaki ödenecektir ibaresini ödendi olarak değiştirtseydi zaten hiçbir problem çıkmazdı anladığım kadarıyla . olay ödedim denipte sözleşmede ödenecektir yazması ile alakalı, o sözleşmeyi yapan bayana eğerki ulaşılamasaydı veya ben almadım deseydi ayıkla pirincin taşını, bayan iyki dürüstmüş.
bende düğün öncesi sıkıntı çıkmamasına sevindim.

ozaman benim ayıpım , tam okumamışım :o

Evo34
13-02-2014, 16:28
Geçmiş olsun.
Ben okurken bile strese girdim vallahi.

Önünüzde daha mobilyacılarla vb. uğraşmak var :)
Başlangıç aşamasında böyle bir tecrübe sizin için iyi olmuş :)

brs852
13-02-2014, 16:57
kesinlikle sözleşmelerin ödenme kısmını gerekli şartları çok iyi okuyacağım
herkes mobilya kısmından çok korkuyor bakalım ne olucak