PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da artık emniyet şeritleri onlara da yasak!

SerdaR A.
15-02-2014, 20:43
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, acil durumların dışında resmi ve sivil polis araçlarının emniyet şeridi yasağı ile ilgili olarak, “Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Polislerle, vatandaşlarla beraber hepimiz yaşıyoruz. Bu manada herkes trafik kurallarına da, diğer kurallara da uyduğu taktirde problem olmayacak” dedi.
17 Aralık operasyonunun ardından görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın yerine atanan Altınok’un talimatı, bu sabah polis telsizleri ile anons edildi. Polis telsizlerinden servis edilen anonsta, “Resmi ya da sivil ekip otolarınca trafik kazaları, terör, toplumsal ve asayiş olaylarına müdahale gibi acil durumlar haricinde emniyet şeridi kesinlikle kullanılmayacak” denildi.
Talimatı veren İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtladı. Teşkilat olarak en büyük hassasiyetlerinin kuralları uygulamak olduğunu kaydeden Altınok, “Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Polislerle, vatandaşlarla beraber hepimiz yaşıyoruz. Bu manada herkes trafik kurallarına da, diğer kurallara da uyduğu taktirde problem olmayacak. Vatandaşımızın uymasını istediğimiz gibi, bu kuralları uygulayan bizlerin de kurallara uyması lazım. En büyük hassasiyetimiz; kuralları uygulamak. Ama uygularken de bizim de kurallara uymamız lazım. Bizim arkadaşlarımız da uyacak. Ben de uyuyorum” şeklinde konuştu.
Gazetecilerin son dönemlerde emniyetteki tayin ve görev değişiklikleri ile ilgili yönelttiği sorular üzerine “Her zaman olan şeyler” diyen Altınok, “Yok öyle görev değişikliği. Normal mutad çalışmalar devam ediyor. Her zaman olan şeyler. Hizmetin gereği ne gerektiriyorsa, belki altı ay sonra belki yine görev değişiklikleri olacak. Tayinler, terfiler olacak. Hayat devam ediyor. Kamu hizmetinde bu işlerin yürümesi normal diye düşünüyorum” diye konuştu.
Öte yandan, verilen talimatın hemen ardından polis telsizlerinden anons edilerek tüm ekiplerin kurallara riayet etmesi istendi.
(İHA)
İstanbul'da artık emniyet şeritleri onlara da yasak! (http://www.haberoku24.com/istanbulda-artik-emniyet-seritleri-onlara-da-yasak-23870-haberi/)

Runo
15-02-2014, 21:00
Güzel olmuş fakat pek birşey değişeceğini sanmıyorum açıkcası. Sanayi usulü çakar ve görevli yazısı ile kaldığı yerden devam edilir düşüncesindeyim :) Resmi araçlar içinde yorumum budur

RSBurak
15-02-2014, 21:23
emniyette gördüğümüz her aracın fotosunu çekip gönderiyoruz o zaman

Emir_b16a
15-02-2014, 21:27
ulan avrupa yakasında adam akıllı emniyet şeridi yokki :D olanada 1 tekerlek zor sığıyo :D nesi yasaklandı :D

thedevil
15-02-2014, 21:27
Arada bende giriyorum emniyet Şeridine çok yanlış bir davranış ve çok tehlikeli, emniyet şeridi arıza durumlarında aracı emniyete alıp trafiği aksatmamak için ama biz bazan Hıyarlık yapıp emniyeti emniyetsiz duruma getiriyoruz :S güzel uygulama umarım iş görür...

Onurkk06
15-02-2014, 21:34
Yahu trafik polisi kırmızı ışıkda bile durmuyo buna mı uyacak

aposport
15-02-2014, 21:40
huylu huyundan vazgeçmez. çakma bir görev yazısı alıp, evlerine giderken bile çakarla güvenlik şeridinden devam ederler...

SAYGIN
15-02-2014, 21:41
Sabahları 1.köprüden Levent'e geçerken çakar,tepe lambası olan herkes yardır yardır geçiyor emniyet şeridinden motorlu yunuslara selam vererek,akşamları da birinci köprüden Ataşehir-Ankara gişeler yönüne giderken sivil görünümlü araçlar aynı biçimde geçiyor.Bazı araçların plakalar hep aynı,bakalım bundan sonra ne olacak hep trafik saatleri acil görevi olan makam arabalarının..

caprio55
15-02-2014, 22:02
Her zaman olduğu gibi sadece kağıt üzerinde kalır.

adilhcl
15-02-2014, 23:25
Anasını satıyım Çakar Siren Takan Emniyet şeridine giriyo belki biraz faydası olur iyi olmuş sevindim ben ...

qatrio
15-02-2014, 23:27
göreve gidiyorum der bitti . :(

eren53
16-02-2014, 00:37
bundan önce hep emniyet şeridine yarım girer yol vermez inatlaşırdım bundan sonra da devam edicem

FB10ur
16-02-2014, 08:16
Pek fazla faydası olacağını sanmıyorum çakar olan her araba sabah akşam demeden emniyet şeridine giriyor zaten..

imprezaWRC
16-02-2014, 10:21
Daha geçen gün tepe lambaları yanmayan yani görevde olmayan trafik polisi (saat 19:00'da oldu), baktı carrefour çıkışında millet ip gibi dizilmiş, hop hemen tepe lambalarını yaktı, sıranın başına geçti, özetle neyin arıza şeridi, neyin kuralı, bence hiçbirşey değişmez. (Bu durum araç kamerama da yansıdı ama, bir cacık olmayacağını bildiğimden sildim.)

TT_BOY
17-02-2014, 11:26
Lafta kalır , o bilinç henüz oluşmadı..

Dragger
17-02-2014, 11:36
Hergün Ataköyden Kurtköye gidiş geliş emniyette en az 100 tane araba sayıyorum çakarlı sirenli vs...

Yarısından çoğu polis bile değildir, berberler odası başkanında bile çakarlı sirenli araba var bu memlekette...

Hiçbirşey değişmez, böyle gelmiş böyle devam eder.

Day Walker
17-02-2014, 12:47
Hergün Ataköyden Kurtköye gidiş geliş emniyette en az 100 tane araba sayıyorum çakarlı sirenli vs...

Yarısından çoğu polis bile değildir, berberler odası başkanında bile çakarlı sirenli araba var bu memlekette...

Hiçbirşey değişmez, böyle gelmiş böyle devam eder.

Olm adamı bi kzıdırdılar pazar günleri berberleri kapattı yapmayın kızdırmayın adamı papaza döneriz mazallah :D

S.Özeren
17-02-2014, 13:14
işin içinde biri olarak hiç bişey değişmez :)

Frid
17-02-2014, 13:18
bende değişeceğini pek sanmıyorum, polisin görevi mi bitermiş.

polisi vs geçtikte, polis vs imajı verenlere bir dur demeliler bence, kamera sistemleri olmayan ve sürekli tekrarlanan noktalar gün gibi ortada.

okul taşıtı olmalarına rağmen emniyet şeridinden ayrılmayan çok araç görüyorum.

4rsenik
17-02-2014, 13:33
bundan önce hep emniyet şeridine yarım girer yol vermez inatlaşırdım bundan sonra da devam edicem

Yıllardır yaparım :) yapmaya devam...:icon_tup:

Slipshod
17-02-2014, 14:55
emniyet şeridinden giderler emniyet kemeri takmazlar kırmızı ışık dinlemezler camlar filmli olur bu böyle geldi böyle gider. yakında egzoz takan polis arabası görcez

AlpEren
17-02-2014, 15:03
Yıllardır yaparım :) yapmaya devam...:icon_tup:

Memlekette polis bitti de insanlarin terbiyesi size mi kaldi ? Yapmaniz gereken sikayet etmek kimseyi engelleme luksunuz yok ..

M_PROJECT
17-02-2014, 16:17
Memlekette polis bitti de insanlarin terbiyesi size mi kaldi ? Yapmaniz gereken sikayet etmek kimseyi engelleme luksunuz yok ..

zaten bahsedilen sorun da bu değil mi ? Polisler bile emniyet şeridini kullanırken , kimi kime şikayet etmek gerek .

Merthan
17-02-2014, 16:26
Bu emniyet şeridini kullanan,mavi kırmızı çakarları yakıp üstüne bide 10 saniyede 15 kere selektör yapan kişilerin (emniyet müdürü,savcı,rektör vs.) arabalarında tüm camlar sanırım en koyu renkte film ile kaplı.
Şimdi bu cam filmlerinin yasak olma sebebi trafikte görüşü engellediği ve kazaya sebebiyet verdiği için değil mi?
Peki madem görüşü engelliyor kazaya sebebiyet veriyor,bu kişilerin görüşünü engellemiyor mu? Kazaya sebebiyet vermiyor mu? Ben bunu çok merak ediyorum..

SekoLive
17-02-2014, 16:28
Bu emniyet şeridini kullanan,mavi kırmızı çakarları yakıp üstüne bide 10 saniyede 15 kere selektör yapan kişilerin (emniyet müdürü,savcı,rektör vs.) arabalarında tüm camlar sanırım en koyu renkte film ile kaplı.
Şimdi bu cam filmlerinin yasak olma sebebi trafikte görüşü engellediği ve kazaya sebebiyet verdiği için değil mi?
Peki madem görüşü engelliyor kazaya sebebiyet veriyor,bu kişilerin görüşünü engellemiyor mu? Kazaya sebebiyet vermiyor mu? Ben bunu çok merak ediyorum..

görüş engellemesinden ziyade güvenlik riski denetimi zorlaştırma durumu var.

bu arada emiyet şeridine yarım girmeyi bende yapardım ama mantıklı iş değil artık yapmıyorum. yarım girdğinizde şeride gerçekden ihtiyacı olan birsinini önünü kesmiş olabilirsiniz sizin arkanızdaki kurnazlık ediyorsa bile belki onun arkasındakide sorun vardır.

dqn
17-02-2014, 16:39

Sizde de mi çakar var?

ismailozkan_01
17-02-2014, 17:05
haklısınız arkadaşlar , gelen yazıyla beraber emniyet kemeri de artık zorunludur meslektaşlarıma bilginize , nasıl bir kin ve nefret besliyorsunuz ki emniyet şeridinde sıkıştırarak egonuzu tatmin ediyorsunuz , bir elin beş parmağı değilken yaklaşık 300.000 kişilik teşkilatta aramızda çürük elmalar var tıpkı bu sitedeki sahtekar dolandırıcı arkadaşlarımız olduğu gibi , ekip araçlarındaki siyah cam filmini açıklayayım , içinin gözükmemesidir çünkü o araca her tür insan biniyor mağdur şahıslarla suç şüphesi altında bulunan kişilerin birbirinden ayırmak görmemesi açısındandır , ikinci bir sebebi de biz o araçlarda yeri geliyor 24 saat görev yapıyoruz bazı ihtiyaçlarımızı araç içerisinde karşılıyoruz örneğin çay içmek veya öğlen yemeğimizi araç içinde yemek zorunda olduğumuz gibi saygılar...

Merthan
17-02-2014, 17:15
haklısınız arkadaşlar , gelen yazıyla beraber emniyet kemeri de artık zorunludur meslektaşlarıma bilginize , nasıl bir kin ve nefret besliyorsunuz ki emniyet şeridinde sıkıştırarak egonuzu tatmin ediyorsunuz , bir elin beş parmağı değilken yaklaşık 300.000 kişilik teşkilatta aramızda çürük elmalar var tıpkı bu sitedeki sahtekar dolandırıcı arkadaşlarımız olduğu gibi , ekip araçlarındaki siyah cam filmini açıklayayım , içinin gözükmemesidir çünkü o araca her tür insan biniyor mağdur şahıslarla suç şüphesi altında bulunan kişilerin birbirinden ayırmak görmemesi açısındandır , ikinci bir sebebi de biz o araçlarda yeri geliyor 24 saat görev yapıyoruz bazı ihtiyaçlarımızı araç içerisinde karşılıyoruz örneğin çay içmek veya öğlen yemeğimizi araç içinde yemek zorunda olduğumuz gibi saygılar...
Ne farkediyor,eğer cam filmini vatandaş arabasına yaptıramıyorsa ve bunun sebebi trafikte görüşü engellemekse Polis'in bunu hiiiç yapmaması gerekiyor.
Hepimiz biliyoruz cam filminin kör eder gibi görüşü mörüşü engellemediğini.
Bağlamak için,herşeyi yoluna yordamına uydurmak için böle bi neden atılmış ortaya.
Madem böyle bi neden var o zaman Polis aracıda trafiği tehlikeye atıyor başka bi açıklaması yok.
Ayrıca kırmızı ışıkta geçmeye ne diyorsunuz? Keyfi şekilde aheste aheste kırmızı ışıkta geçen Polis'ler var bunu neden yapıyorlar?
Sis lambasını yakanlardan nefret ederim ben asla yakmam yakanıda uyarırım.
Sis lambası yakanlara ceza veriliyor,sis lambası yakan polis araçları var bunun sebebi nedir?
Çevirmelerde selam dahi vermeden tabiri caizse 'gider yapan' memurlara ne diyorsunuz?
Düşüncelerinizi merak ettim sakın yanlış anlamayın. Cevap verirseniz çok sevinirim.

ismailozkan_01
17-02-2014, 17:35
Ne farkediyor,eğer cam filmini vatandaş arabasına yaptıramıyorsa ve bunun sebebi trafikte görüşü engellemekse Polis'in bunu hiiiç yapmaması gerekiyor.
Hepimiz biliyoruz cam filminin kör eder gibi görüşü mörüşü engellemediğini.
Bağlamak için,herşeyi yoluna yordamına uydurmak için böle bi neden atılmış ortaya.
Madem böyle bi neden var o zaman Polis aracıda trafiği tehlikeye atıyor başka bi açıklaması yok.
Ayrıca kırmızı ışıkta geçmeye ne diyorsunuz? Keyfi şekilde aheste aheste kırmızı ışıkta geçen Polis'ler var bunu neden yapıyorlar?
Sis lambasını yakanlardan nefret ederim ben asla yakmam yakanıda uyarırım.
Sis lambası yakanlara ceza veriliyor,sis lambası yakan polis araçları var bunun sebebi nedir?
Çevirmelerde selam dahi vermeden tabiri caizse 'gider yapan' memurlara ne diyorsunuz?
Düşüncelerinizi merak ettim sakın yanlış anlamayın. Cevap verirseniz çok sevinirim.

cevap vereyim güzel kardeşim haklısın lakin

1) yasak herkese yasak olmalı serbestse herkese olmalı , zifiri derecede olmadan cam filminin yasaklanmasına karşıyım , ama bizi yönetenlere iletemezsin bu durumu , bizim teşkilatta güvenlik zaafiyeti doğmasın diye cam filmi kullanılır

2) trafik kuralları bir derecede ihmal edilebilir bunlarda kurallara bağlanmıştır gecikmesinde sakınca bulunan hallerde sesli ve ışıklı cihazlar kullanılarak trafiği tehlikeye sokmayacak şekilde belirtilen adrese ulaşılmalıdır , bunların aksiliği ve keyfiliği hukuki sorumluluk doğurur keyfi yapılan davranışları şikayet edebilirsiniz kanun yolu açıktır

3) sis lambasının nerde nasıl kullanılacağını ehliyet sahibi herkes bilir ama vatandaşlarımız şekil olsun diye kullanır bizim arkadaşlarda kullanıyorsa hangi zihniyetle kullanıyorlar bir şey diyemiyeceğim :D

4) selam vermek konusunda ise karşılıklı ilişkiye kalmış ve karşınızdaki insanla konun gelişmesine bağlıdır kendim yaşadığımdan örnekler vereyim uygulamada her tiple karşılaşıyorsunuz beyefendi var , zibidi takımı var, ben senin amirini müdürünü tanırım var, sen benim kim olduğumu biliyormusun grubu var , biz teröristmiyik gardaş grubu var , insanların hepsini aynı kefeye koyup o şekilde davrnırsak biz ve teşkilatımız zarar görür , önemli olan karşısındaki insan profilini iyi analiz etmek ve ona göre davranmak gerekir bazılarına beyefendi tavırları etki etmezken bazılarına da atar gider tabi ki etki etmiyecektir

saygılar....

Merthan
17-02-2014, 17:39
cevap vereyim güzel kardeşim haklısın lakin

1) yasak herkese yasak olmalı serbestse herkese olmalı , zifiri derecede olmadan cam filminin yasaklanmasına karşıyım , ama bizi yönetenlere iletemezsin bu durumu , bizim teşkilatta güvenlik zaafiyeti doğmasın diye cam filmi kullanılır

2) trafik kuralları bir derecede ihmal edilebilir bunlarda kurallara bağlanmıştır gecikmesinde sakınca bulunan hallerde sesli ve ışıklı cihazlar kullanılarak trafiği tehlikeye sokmayacak şekilde belirtilen adrese ulaşılmalıdır , bunların aksiliği ve keyfiliği hukuki sorumluluk doğurur keyfi yapılan davranışları şikayet edebilirsiniz kanun yolu açıktır

3) sis lambasının nerde nasıl kullanılacağını ehliyet sahibi herkes bilir ama vatandaşlarımız şekil olsun diye kullanır bizim arkadaşlarda kullanıyorsa hangi zihniyetle kullanıyorlar bir şey diyemiyeceğim :D

4) selam vermek konusunda ise karşılıklı ilişkiye kalmış ve karşınızdaki insanla konun gelişmesine bağlıdır kendim yaşadığımdan örnekler vereyim uygulamada her tiple karşılaşıyorsunuz beyefendi var , zibidi takımı var, ben senin amirini müdürünü tanırım var, sen benim kim olduğumu biliyormusun grubu var , biz teröristmiyik gardaş grubu var , insanların hepsini aynı kefeye koyup o şekilde davrnırsak biz ve teşkilatımız zarar görür , önemli olan karşısındaki insan profilini iyi analiz etmek ve ona göre davranmak gerekir bazılarına beyefendi tavırları etki etmezken bazılarına da atar gider tabi ki etki etmiyecektir

saygılar....
Cevabınız için çok teşekkür ederim :)
Saygılar.

ismailozkan_01
17-02-2014, 17:44
Cevabınız için çok teşekkür ederim :)
Saygılar.

rica ederim kardeşim , kafana takılan en ufak soruyu sorabilirsin elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum.

Merthan
17-02-2014, 17:48
rica ederim kardeşim , kafana takılan en ufak soruyu sorabilirsin elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum.
Tamam abi sağolasın sormak istediğim bişey olursa sorarım çok teşekkürler