PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmirli Arkadaşların Dikkatine

BARR
16-02-2014, 20:59
Arkadaşlar,

Buradaki üyelerin büyük çoğunluğunun (arada çürük elmalar da olsa) duyarlı ve hassas olduğuna inanarak uyarmak istiyorum.

Karşıyaka-Kordon-Güzelyalı sahillerinde hepimiz yaz aylarında hava güzelken ailemiz, sevgilimiz, arkadaşlarımız ile yürüyüş yapıyoruz dolaşıyoruz vs ancak;

Lütfen ve lütfen bisiklet yollarında yürümeyin, sahil kenarları var yürüyüş yolları var koşu yolları var ancak BİSİKLET YOLLARINDA YÜRÜMEYİN , koşmayın, elinizde cep telefonuyla dolaşmayın. Bebek arabası ile yürüyenlere birşey demiyorum genelde çünkü diğer yollar tam düz olmadığından bebek arabası sallanabiliyor haklılardır.

Hakkaten çok ayıp arkadaşlar lütfen her çıktığınızda aklınızda olsun etrafınızdakilere veya çevrenizdekilere de bunu anlatın, hatırlatın.

Sağduyu gösteren herkese teşekkür ederim.

urukain
16-02-2014, 21:29
yazan ellerine sağlık benimde bisiklete binerken en çok muzdarip olduğum durum... bide bisiklete binerken bunlarda deli gibi gidiyo diyolar diye arkadan söyleniyolar farkında değiller ki yürüdükleri yerin bisiklet yolu olduğunun, sırf bu yüzden gece geç saatlerde biniyorum

punto_multijet
16-02-2014, 21:55
Farklı konu ama bence önemli yazmak zorunda hissettim kendimi, sonuçta konu amacı gibi bence insana saygı ile ilgili bir durum buda

lütfen engelli otoparklarına engelli değilseniz parketmeyin,
kaldırım engelli çıkış ve yürüyüş kısımlarını kapatmayın,

batucan
16-02-2014, 23:20
Yürüyüş yolu bomboş bisiklet yolunda yürüyor herkes ne mantıksa...
Aynı konudan şikayetçiyim ;)

SmT
16-02-2014, 23:38
İzmir'deyken benimde dikkati mi çeken bir konuydu,millet seviyor o yolda yürümeyi nedense :)

Erim
17-02-2014, 10:41
Bir keresinde bostanlı sahilde bisiklet ile giderken önüme bir bayana ait tasmalı bir köpek atladı .Tasması bisikletin lastik kısmına takıldı ve hem benim için hem köpek için sıkıntılı durum oluştu.Bencede dikkat edelim lütfen

ACTPK
17-02-2014, 10:48
Pasaportta bisiklet yolu üzerinde garsonlar hesap alıyor. Bunlara dur demeli aslında önce. Tabi kim göz yumuyorsa onlarada.

BARR
17-02-2014, 14:31
Çevrenizdeki insanları bu konu hakkında duyarlı olmaya davet ederseniz sevinirim arkadaşlar.

ygtrn
17-02-2014, 14:45
şu yazılanları okudumda kusura bakmayın ama nekadar ÖKÜZ bir milletiz arkadaş yav.... hadi bisiklet yolundan yürüdün anladık, deli gibi bisiklet kullanıyorlar diye bide sövmenin alemi nedir!!!

en uyuz olduğum şeyde istanbulda metro istasyonlarında yürüyen merdiven kullanımıyla akalı, yürüyen merdivenlerde sol tarafı merdiveni çıkıcaklar kullanır, sağ tarafını ise merdiveni durararak çıkanlar kullanır, kaç kere olaya şahit oldum, insanlar yukarı çıkmaya çalışıyor merdivenin sağında öküz gibi dikilen teyzede bunlara söyleniyor yürüyecek olan normal merdivenden çıksın niye buradan böyle geçiyorsunuz terbiyesizler diye... halbuki kafasını kaldırıp okuma zahmetinde bulunsa yürüyen merdivenlerin nasıl kullanılmasıyla ilgili bilgilendirme yazısını görücek öküz.... ama diyorum işte ÖKÜZ....

BARR
17-02-2014, 14:53
Malesef çok cahil ve görgüsüz bir toplumuz. kaldıki izmirde bisiklet kullanımı yaygın olmasına rağmen durum böle...

Onamdar
17-02-2014, 15:03
Pasaportta bisiklet yolu üzerinde garsonlar hesap alıyor. Bunlara dur demeli aslında önce. Tabi kim göz yumuyorsa onlarada.

Şimdi komple kaldırımları kırdılar iki taraflı olarak genişletip yeniden yaptılar güzelde bi bisiklet yolu yaptılar sanırım daha alçak olacak kaldırımdan.
O kafelerin masalarınıda soldaki kaldırıma aldılar. Baya rahatladı şimdilik. Ama o kafelerin naapcağı bellide olmaz.

HondatugraL
17-02-2014, 15:22
Antalyada teomanpaşaya yapmışlar. Bisikletle motorlar gidiyor genelde burda yürüyene çok rastlamadım :)

edemirbas
17-02-2014, 15:29
İzmit'te çarşıda yürüyüş yoluyla bisiklet yolu çarşının yarısına kadar aynı yerden verilmiş, sadece çizgiyle gösteriliyor. Nedense bütün yayalarda o taraftan yürüyor sonra adamın yanından geçerken lafı biz yiyoruz "bisiklet yolunu kullansana ulan ayı!" cinsinden

urukain
17-02-2014, 20:28
Yürüyüş yolu bomboş bisiklet yolunda yürüyor herkes ne mantıksa...
Aynı konudan şikayetçiyim ;)

sen bisiklete binermiydin sahilde ?? :) binelim bir gün

BARR
17-02-2014, 20:30
Bahar / Yaz sezon ile birlikte İzmir-Çeşme / izmir-Urla / İzmir-Karaburun yapacak arkadaşlar aranıyor :)

Dctrlprn
17-02-2014, 20:33
Benimde bir ricam olucak, lütfen görme engelli arkadaşlarımız için yapılan sarı kabartmalı yollara araba park etmeyelim. Dün gece görme engelli bi abimiz sarı kabartmalı yolda yürürken arabanın bi tanesine çarpmış yere düşmüş ben son anda gördüm yemin ederim içim parçalandı. Kendiside nerdeyse ağlayacaktı. Tekrar etmek istiyorum lütfen sarı kabartmalı yollara araçlarımızı park etmeyelim.

Tunacan
17-02-2014, 20:55
Siz gelinde bir de ankara da binin bisiklete. Okuz nasıl olur ozaman görün ( binebilcek yol bulabilirseniz tabii )

SmT
17-02-2014, 23:48
Siz gelinde bir de ankara da binin bisiklete. Okuz nasıl olur ozaman görün ( binebilcek yol bulabilirseniz tabii )

Ankara ile İzmir'i kıyaslarsam, İzmir tam bir nimet..Ankara'da bisiklet yolunda kamyon çarpar kimsede ne oldu demez.

Risendark
18-02-2014, 08:15
Ankarada adamlar bilerek üstümüze sürüyorlar arabayı. izmir cidden on numara şehir nizam var intizam var insanlar hos görülü fıstık gibi bisiklet yolunuz var (her ne kadar insanlar yürüse de) :) ankarada adam üstüne sürer birader napıyosun dersin hemen kavga etmeye kalkışır öküzler.:Deli: biz yolda suruyoruz içimizde her dakika bi kuşku biri üstümüze sürer mi bize çarpar mı diye :(

Bülent76
18-02-2014, 08:17
Maalesef çok saygısız bir toplumuz, bizim insanımız için ancak caydırıcı cezalar devreye girecek ki ancak o zaman saygılı olmayı* öğreniriz.
Ceza olmadığı sürece kırmızı ışıkta geçeriz, bisiklet yolundan yürürüz, engelli vatandaşlar için yapılmış rampaların önüne park ederiz (50 metre yürümemek için), uyarana dikleniriz.
Eşim bebek arabasıyla çocuğu gezdirirken kaldırımları kullanamıyor, çoğunlukla yoldan yürüyor, çünkü her kaldırım bitimindeki rampanın önünde bir araba park etmiş durumda, yoldan ve bebek arabasıyla gitmek ne kadar mantıklı değil mi???

therev
18-02-2014, 12:04
5gun once hollandadan dondum ***** orda heryer bisiklet. gozlemledigim olay suydu bisiklet yolundan yuruyen yayalara bisikletliler patir kutur carpiyodu. ilk bende sasirdim sonradan mantikli geldi. carpilan yaya bi dahakine daha dikkatli oluyodur herhalde..

Mert Alpay
18-02-2014, 13:45
abi çok iyi bir konuya değinmişsiniz helal olsun bostanlı bisiklet yoluna çıkıp sürmeye başlıyoruz en azından 5 kişiyle münakaşa yaşıyoruz laf işitiyoruz

Caglar35
18-02-2014, 14:36
bende yeri gelmişken bisiklet kullananlarında dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum.

narlıdere otoban yolunun altındaki tek gidiş-geliş yolda 8 9 bisikletlinin gitmeside beni rahatsız ediyor.yol zaten dar virajda karşıdan gelen aracı son anda görüyüsoun bide üstüne bisiklet konvoyu yolu daraltınca zor anlar yaşanıyor.

bason
18-02-2014, 17:19
Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum. Bütün yaz boyunca neredeyse her gece indik sahilde yürüdük. Her 3-4 dakkika da bir o yoldan çekiştirmek ile geçti, yok arkadaş adamlar anlamıyor yani. 4 kişi yanyana yürüyüş yapan insanların da dikkatli olması gerekli bence.

Birde Belediyenin bisiklet kiralama kuralları/ücretleri hakkında bilgisi olan var mı?

ahk
18-02-2014, 17:34
Sasalı yolunda bisikletler için ayrılmış yol var fakat bazı arkadaşlar araç yolundan gitmeye devam ediyorlar. O yolun direksiyon eğitim yolu olduğunu unutmayın yani biçok acemi sürücü adayının bulunduğu yola inmeyin.

cookies
18-02-2014, 17:43
Aaah ah Bisiklet yolu olmaz ayır dert, olur kullanmayı bilmeyiz ayrı dert.. Engelli vatandaşa ayrılan yere çekeriz, en uyuz olduğumda GÖK GÖRMEMİŞ gibi metroda engelli asansörünü kullanan HAKİKİ BEYİN ENGELLİLER.. Psikolojik terapiye soksan tedaviye yanıt vermezler o derece beyinsizler..

urukain
18-02-2014, 19:03
Konu sahibi arkadaşa teşekkür ediyorum. Bütün yaz boyunca neredeyse her gece indik sahilde yürüdük. Her 3-4 dakkika da bir o yoldan çekiştirmek ile geçti, yok arkadaş adamlar anlamıyor yani. 4 kişi yanyana yürüyüş yapan insanların da dikkatli olması gerekli bence.

Birde Belediyenin bisiklet kiralama kuralları/ücretleri hakkında bilgisi olan var mı?

isterseniz belirli noktalardan 5 liraya kentkart gibi bir kart çıkartıp direkt olarak kiralıyosunuz (kartta min 2 lira olması gerekiyor) istersenizde kredi kartı bilgilerinizi girip kiralıyorsunuz, ilk saat 2 lira sonraki her saatte 1 lira olarak ücretlendiriliyor :)

Bahar / Yaz sezon ile birlikte İzmir-Çeşme / izmir-Urla / İzmir-Karaburun yapacak arkadaşlar aranıyor :)

abi kondisyonuma güvenebilsem gelirimde max 30km yaptım bugüne kadar tek seferde :(

BARR
18-02-2014, 19:44
Her hafta 1 kere Ksk iskele-Sasalı yaparsan tempolu çok rahat alışırsın. :)

bason
18-02-2014, 20:57
isterseniz belirli noktalardan 5 liraya kentkart gibi bir kart çıkartıp direkt olarak kiralıyosunuz (kartta min 2 lira olması gerekiyor) istersenizde kredi kartı bilgilerinizi girip kiralıyorsunuz, ilk saat 2 lira sonraki her saatte 1 lira olarak ücretlendiriliyor :)

Teşekkürler ilgine, Peki sınırlı bir güzergahta mı kullanılabiliyor? Mesela Göztepe sahilden bir noktadan bisikleti alıp Urlaya gidebilir miyim?

BARR
18-02-2014, 20:58
Gidebilirsin sıkıntı yok. Ama o bisikletlerle uzun yol yapmam ben olsam.

bason
18-02-2014, 21:03
Haklısın, görmek lazım. Bir grup arkadaşım pazar günleri sabahtan çıkıp baya yol yapıyor. Keyifli gözüküyordu bende katılabilirim diye düşünüyordum. Bisiklet almak maliyetli geliyor.:(

cabrioleter
18-02-2014, 21:32
Teşekkürler ilgine, Peki sınırlı bir güzergahta mı kullanılabiliyor? Mesela Göztepe sahilden bir noktadan bisikleti alıp Urlaya gidebilir miyim?

24 saat boyunca istediğin gibi kullanabilirsin ama 24 saatin sonunda en yakın istasyona bırakman gerekli.
ilk saat 2 lira sonraki her saat 1 lira.
5 liraya kart çıkartıp içine para yükleyerek kullanman daha faydalı.
diğer türlü kredi kartı içinden 50 lira önçekim yapıyor bıraktığın yerde ücreti düşüp geri kalanı iade yapıyor. kart çıkarmak daha kullanışlı.
yollarda düzenleniyor daha da kullanışlı olacak ancak insanımız nasıl bir öküzdür ki bisikletin zilini, farını falan çalmışlar daha ilk günlerden..

barisy
05-08-2015, 06:14
Konuyu bulmuşken buraya da yazayım.
Karşıyaka sasalı bisiklet yolunda kaklıç köyü göbeğine çok dikkat edin arkadaşlar.
Göbekte virajı alamayan her türlü araç bisiklet yoluna çıkıyor. Geçtiğimiz Günlerde kaklıç otobüs Durağı komple yerinden söküldü bir kaza sonucu. Muhtemelen kamyon çarptı. Yine aynı göbekte bisiklet yoluna Uçup ağaçta duran bir Polo gördüm.
En son olarak geçen akşam bir Fiat tipo virajı alamayıp orta röfüje vurarak spin Attı ve geri geri biaiklet yoluna sıçradı. Kaza 20 metre Önümde oldu.
Kısaca kaklıç göbeğe dikkat.

Ozan Özer
05-08-2015, 07:33
Yolda yürümeyi bilmeyen adama bu uyarıyı yaptığımızda keşke anlayabilse..Yürüyüşe çıkarlar,4kişi yanyana yürürler,karşıdan biri geliyormuş,yol darmış;kimin umrumdaki?
Ataköyde yürüyüş yapmaktan bıkkınlık gelmişti böyle tipler yüzünden..Birde arka arkaya yürüsenize denildiğinde tepki veriyorlardı..!
Çok güzel bir konu;doğru ve haklı bir uyarı..Ama senin benim gibi aklı başında insanlar dışında bunu dikkate alacak insanlığı ben göremiyorum bu ülkede..Umarım o yol sizin olur gerçekten :)

can2k
05-08-2015, 07:43
5gun once hollandadan dondum ***** orda heryer bisiklet. gozlemledigim olay suydu bisiklet yolundan yuruyen yayalara bisikletliler patir kutur carpiyodu. ilk bende sasirdim sonradan mantikli geldi. carpilan yaya bi dahakine daha dikkatli oluyodur herhalde..

önceki konuda da bole bişi konuşulmuştu,
bisiklet yolundakilere çarpıyorum dedi çocuk, hemen 5 kişi çocuğa artislik yaptı :)

Ae86
05-08-2015, 14:18
Her bisiklet ile çıktığımda mutlaka biri ile tartışıyorum.Hem bisiklet yolunda yürüyüp hemde söyleniyorlar.Gelişemeyen ülkeyiz böyle kalacağız...

yagizs
05-08-2015, 14:34
Yolda yürümeyi bilmeyen adama bu uyarıyı yaptığımızda keşke anlayabilse..Yürüyüşe çıkarlar,4kişi yanyana yürürler,karşıdan biri geliyormuş,yol darmış;kimin umrumdaki?
aynı konuya bisiklet meraklısı arkadaşlarımız da dikkat etmeli diye dusunuyorum :)

Onamdar
05-08-2015, 14:45
Tr de bisiklet ve motosiklet kullanmak için yola çıkmadan önce 1 porsiyon yürek yemek gerek :D
İnsanlar çok sıkıntılı cidden 0 saygı