Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW N20 Motor için Chip tavsiyeleri ( Z4 2.0 , 320i )
Arkadaşlar bu chip box olayına bayağı uzağım. İlk bmw aracım olduğu içinde acemiyim bu konularda.
Aracım Z4 2.0Sdrive , N20 motor kodlu 2.0 CC 185 HP lik makine.
Bu araca yazılım direk beyine yapılamıyor TR de bildiğim kadarıyla sadece Evotech yazılım yapıyor o da ekstra bir aparatla yapılıyor. Bu yüzden box firmalarına yöneldim kullanıp memnun olanlar var.
Araştırmam sonucu 3 tane firma buldum z4 için ,
Kelleners var ,
Hell Yes, the BMW N20 Engine is Tuneable Says Kelleners with 294 HP / 310 LB-FT Tune (http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=611684)
Burger tuning var 2.0 z4 için yazmamışlar ama f30 320i yazıyor muhtemelen bu da olur.
BMW N20 N26 320i 328i Tuning by BMS - Burgertuning.com (http://www.burgertuning.com/N20_Jb4.html)
bir de TMC tuning var ,
Tuning Box for BMW Z4 N20/N26 2.0 Turbo 184 bhp all models STAGE 2 (http://www.tmcmotorsport.com/TuningBoxDetails.aspx?s=996778732)
Bu boxları daha önce kullanan arkadaşlar var mı ? Satın alsam montajını nerde yaptırabilirim , araca zararlı faydalı yönleri kullanım biçimleri , bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
kimsenin bilgisi yok mudur ?
ghibli06
17-02-2014, 15:54
biz N54 için JB4 kullandık çok memnun kaldık... takması kolay, aracın kendi kollarıyla aktive ediyorsun ve de göstergede ekonomi kadranını basınç sayacı olarak kullanabiliyorsun...
TMC için iyi şeyler okumadım. Yerinizde olsam burger motorsports, kelleners, hartge düşünürüm. Zaten kelleners ile hartgenin aynı olduğu söyleniyor.
Ayrıca Steinbauer araştırın derim ACS le de onun aynı olduğu söyleniyor ama tam bir bilgim yok
ben 4.28x drive'da burger motors stage 2 box kullaniyorum. dp komple egzoz filtre kiti ve box var aracimda. resmen dunyasi degisti cok degisti arac oneririm. 3000 km'dir sikintisiz gazliyorum cok sukur.
ben 4.28x drive'da burger motors stage 2 box kullaniyorum. dp komple egzoz filtre kiti ve box var aracimda. resmen dunyasi degisti cok degisti arac oneririm. 3000 km'dir sikintisiz gazliyorum cok sukur.
Aykut zaten senin konunu da takip ediyorum bmw forumundan.
Buradan mı aldın yoksa yurt dışından mı temin ettin ? Distribütörü olsa iyi olurdu.
Distribütörü yok abi. batikan abi getirdi ( turbo_s2k ) montajinida o yapti sagolsun. kurulum cok kolay gerceklesti zaten pc'de 7 ayri modu var secebiliyosn.. yani benm arabada o kadar cok fark ettiki anlatamam sana dunyasi degisti resmen.
Distribütörü yok abi. batikan abi getirdi ( turbo_s2k ) montajinida o yapti sagolsun. kurulum cok kolay gerceklesti zaten pc'de 7 ayri modu var secebiliyosn.. yani benm arabada o kadar cok fark ettiki anlatamam sana dunyasi degisti resmen.
Özgün BMS in distribütörlüğünü almış dedi bi arkadaş ama haberin var mı ?
Yok valla ilk defa senden duyuyorum abi.
ghibli06
18-02-2014, 13:28
burger tuning ve JB4 ten şaşmayın, en azından çok satılmış ve denenmiş bir ürün...
ghibli06
18-02-2014, 13:28
hatta biz filtre kitini, DV ını DP ını falan da aldık...
abi n54 için alternatif çok var ama n20 daha yeni bir motor olduğu için biraz ince eleyip sık dokuyorum. Burger tuningle de görüştüm henüz benim aracım için boxları dahi yok X1 in boxunu sipariş et ikiside bire bir aynı dediler bakalım şu an en yakın ihtimal Burger zaten.
Bmw forumunda yazdıgım gıbı, N54 modlamaya benzemıyor bu motor.
Iyı elemen gerek,dogru secım yap ;)
TURBO_S2K
18-02-2014, 20:58
Özgün BMS in distribütörlüğünü almış dedi bi arkadaş ama haberin var mı ?
Yok valla ilk defa senden duyuyorum abi.
Evet DR.ECU (Özgün) Burger Motorsport un Türkiye Distribütörü
Aykut un arabasında canlı olarak gördüm montajını yaptım. hem kullanım kolaylığı hemde Aykutun memnun kalmasından dolayı görüşülüp distribütörlük alındı
Evet DR.ECU (Özgün) Burger Motorsport un Türkiye Distribütörü
Aykut un arabasında canlı olarak gördüm montajını yaptım. hem kullanım kolaylığı hemde Aykutun memnun kalmasından dolayı görüşülüp distribütörlük alındı
teşekkür ederim bilgi için
Eray Yümsel
19-02-2014, 09:39
Bms yada jb den şaşma
Bmw forumunda yazdıgım gıbı, N54 modlamaya benzemıyor bu motor.
Iyı elemen gerek,dogru secım yap ;)
N54 e göre ne hassasiyeti var acaba merakımdan soruyorum, kırılan bir motormu?
Modlaması zor ve komplıke.
n20 lere yazılım yapılabiliyor artık denmiş ECUFAST dan bir arkadaşa , bilgi verebilecek var mı ?
aradim sordum ben abi. burger tuning box'un ustune yazilim yapiyorlarmis. ben aracimi cuma dyno'ya sokucam zaten orda. tekrar box ayarlanicak dyno ustunde. chip egzoz filtre ile kac hp'lere gelmisiz gormus olucaz bizde net olarak.