Orijinalini görmek için tıklayınız : 1-2 mart tarihlerinde akaryakıt alma !!
http://i.imgur.com/1JP8Loc.jpg
evet 2 gün almazsak ne olacak ki
evet cumadan hepimiz ztn stok yapacağız
evet hiç bir işe yaramaz temelli bırakmalıyız
evet dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz
evet bence arabalarla konvoy yapalım sesimizi duyuralım
evet bence köprü trafiği tıkayıp benzinimiz bitti diyelim
evet bizden hiç bi b.k olmaz
evet bu hükumet hedere hödörö lölölö
evet bu halk koyun bala bla bla
evet .... .... ....
yukarıdaki cümleler birazdan konuya yazılması muhtemel cümleler..
bana gelince ben yakıta muhtaç biriyim işimle evim arası 95 km ve toplu ulaşım yok haftanın 4 günü özene bezene günlerimi harcayarak yeni yaptırdığım evden ayrı yaşıyorum ve kazandığımın 4te 1ini yakıta harcıyorum babamın şirketi falan yok yakıtta vergi avantajım yok dolayısıyla en az yakan arabaları tercih etmek zorundayım
ben 1-2 mart tarihlerinde aracıma yakıt almayacağım
evet mecburen 28 şubatta ya da 3 martta depoyu fullicem
ama bir gün bana ''benzin zamları için ne yaptın ki?'' diye sorduklarında en azından cevap verebileceğim
ve bi umut bu eylemin ses getirmesini, sonrasında ise daha büyük daha geniş katılımlı bir eyleme vesile olmasını bekleyeceğim
katılan/katılmayan/saçma bulan/memnun olan/ve hep 50 liralık alan
herkese selam olsun..
not: bir otomobil teknolojileri forumu olarak sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum ama konu moderasyona uygun değilse kusuruma bakmayın..
mannerboy
18-02-2014, 14:33
ben uyarım
güzel konu bende bunu beklıyordum
2 gün araç kullanılmasa kimse bir şey kaybetmez bence.
ben de almam gerekirse kullanmam da.
Gayet yerinde düşünülmüş bence . Hem uyacagim dediğinize hem de etrafımdakileri haberdar edeceğim ama umarım bi ses falan getirir
twitter en kullanışlı propaganda aracı resmi paylaşıp duyarlı kişileri etiketlersek daha hızlı yayılabilir facebookta dolaşımda zaten..
+1
ek olarak ya ben katılsam nolur katılmasam nolur demeyin,
+1 ve -1 arasında 2 sayı fark var.
Throttle
18-02-2014, 14:59
bende katılıyorum.
Twitter'da genellemek lazım bunu ben de katılıyorum.
bende üzerime düşeni yapıcam ve yakıt almıcam.
2. paragrafın tamamı twitter'da post olarak kullanılırsa #benzinalma mention'ı ile retweet edilirse belki ses duyulur..
LnchCntrl
18-02-2014, 15:08
Tamamdır, almayalım . çevreyide bilinçlendirelim.
2. paragrafın tamamı twitter'da post olarak kullanılırsa #benzinalma mention'ı ile retweet edilirse belki ses duyulur..
evet #benzinalma iyi bi tag olur
twitter'da radar istanbul radar izmir ve benzeri profillerden duyuru yapılabilir
KA®ANLIK
18-02-2014, 15:14
twitter a bende destek veririm...
Emre Ekrem
18-02-2014, 15:15
ayakta alkışlıyorum bu yazıyı, ben varım, link atarsanız twitter ve fb de katılırım.
bana uyar hatta sticker ayarlanırsa 1 mart a kadar arabanın arka camına bile yapıştırılır...
free-hifi
18-02-2014, 15:16
almayalım toplu taşıma ile gidelim gerekirse işe.
Özellikle "Nihat Sırdar" eklenerek yapılabilir. Bildiğiniz üzere bu tarz konulara en çok destek veren o'dur.
Bilindiği üzere 140 karaktere tek twitte uydurmak için yazının tamamı yazılıp ekran fotoğrafı alınarak paylaşılabilir .ki zaten twitter da resim linki gördümü açılıp bakılıyor ama bunların hepsini yazıya dökersek okumaya üşenen bile olur. Ayrıca #benzinalma mention ı ise çok iyi bence +1
Edit : Twitter da #benzinalma tag'ıyla fotoğraf yayınlanmaya başlandı
ilker_yusuf
18-02-2014, 15:30
almıyorum...
bence öncesinde fullemekte çok mantıklı hareket değil. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz.
2 haftadır alamıyorum zaten. Almıyorum değil, alamıyorum. Lükse giriyor artık.
Bence de sticker filan olsa güzel olurdu aslında.1-2 Mart benzin almıyoruz hatta petrollerin girişine yanaşalım giriş çıkışları kapatalım buluşma filan ayağına :)
Facebook'ta da paylaştım..
Emre Ekrem
18-02-2014, 15:52
Facebook'ta da paylaştım..
Bende.....
lpgye bu geceden itibaren 4 kuruş indirim geldi..
ah ülke çapında bi boykot yapabilsek..
halilakgunn
18-02-2014, 15:55
1-2 martta alıcağın benzini zaten 28 şubatta stok yapıyorsun ne anladık.
ben arabamı satıyorum içinde kalan benzin alıcıya bedava
Bende varım gerekirse 1ay almam birlik beraberlik olsun
LnchCntrl
18-02-2014, 15:59
Ben fotoğrafı facebooktaki tüm büyük modifiye sayfalarına gönderdim şu an.
altugkocer
18-02-2014, 16:00
Twitterda paylaştım umarım faydalı olur.
paylaştım ben de twitterdan
Herkes paylaşırsa eğer mutlaka işe yarayacaktır.
blumenberg
18-02-2014, 16:08
2gün protesto çeksen ne olacak, bunu en az 1-2 hafta yapmak gerekli, zaten öncesinde ve sonrasında alınacak yakıtlar, yani benzin istasyonları için bi fark oluşmucak, zaman ne kadar geniş tutulursa o kadar ses duyurulmuş olur, bu şekilde maalesef bi etkisi olmayacak
Destek veriyoruz ve almıyoruz.
2gün protesto çeksen ne olacak, bunu en az 1-2 hafta yapmak gerekli, zaten öncesinde ve sonrasında alınacak yakıtlar, yani benzin istasyonları için bi fark oluşmucak, zaman ne kadar geniş tutulursa o kadar ses duyurulmuş olur, bu şekilde maalesef bi etkisi olmayacak
Haklısın da bu ülkede bunu 1 saat bile yapabilmek gurur verici olmaz mı sence?
Bende destekliyorum tüm ailem ve cevremede belirticem.
Yapmayan yapmasın yapana da kimse sen neden protesto ediyorsun demez..
Forumun günlük ortalama 600 online'ı var. Hergün bu kadar kişi protesto edip çevresine yaysa o zaman belli bi kısma ulaşır.
Ben zaten ayda bir alıyorum iki tane aracım var ama işe yine toplu tasıma kullanarak gidiyorum hemde 2 vesait değişerek ve her gun 40dk yürüyerek
şunu söyliyebilirim toplu tasımaya teşvik iyi güzel ama toplu tasıma kesinlikle çok yetersiz bazen kafam atıyo arabayla gidiyorum eğer toplu tasıma biraz daha ferah hale getirilirse toplum olarak toplu tasımaya daha çok önem verileceğini düşünüyorum.(ulaşım aş ye toplu mailler atılarak bu soruna çözüm getirilebilir bunun içinde bir tepki koymak sart)
bu sekilde tepki daha mantıklı hem kese için hem ekonomi için hemde cevre için mumkun oldugunca toplu tasıma kullanın.
1-2 gunluk yakıt protestosunun bi önemi olucagını düşünmüyorum sürekli bir etki bırakıcak hareketlenme çözüm odaklı olur.
MuratCan07
18-02-2014, 16:38
o tarihlerde bırak yakıt almayı ben inadına toplu taşıma kullanıcam
1 2 günle değişen birşey olacağını düşünmüyorum ama tepki tepkidir.
İnşallah unutulmaz ve uygulanır
Ozgu_Akcan
18-02-2014, 16:49
Twıtterda facebookda bende yayıcam hep destek tam destek
S.Özeren
18-02-2014, 16:51
ben arabayı sattım :D
sansar34
18-02-2014, 16:51
belki cözüm olmaz ama en azından bız buradayız demıs oluruz yerınde bır davranıs
http://i.hizliresim.com/e7Q6zP.jpg (http://hizliresim.com/e7Q6zP)
logo iyiymiş daha güzelleri oluşturulabilirse onlarıda kullanalım bu arada nihatın bugünkü tagı #çokistiyorum
@nihatsirdar @Show_Radyo dünyanın en pahalı yakıtını boykot etmeyi #çokistiyorum 1-2 Mart tarihlerinde #benzinalma pic.twitter.com/9g0nIsf7ki
Ertug_T.
18-02-2014, 17:18
Kesinlikle katilirim ;)
Daha önceki uygulamada da almamıştım yine almam.Ama 2 gün çok az, aracın benzin ışığı bile yansa 2 günlük kullanımım o kadar az ki 3. gün gidip almasam anca yolda kalırım.Bunun bir de eylemden önce yakıt alıp arabaya koyan versiyonları da var. En az 1 hafta olmalı ki bişeye benzesin.
logo iyiymiş daha güzelleri oluşturulabilirse onlarıda kullanalım bu arada nihatın bugünkü tagı #çokistiyorum
@nihatsirdar @Show_Radyo dünyanın en pahalı yakıtını boykot etmeyi #çokistiyorum 1-2 Mart tarihlerinde #benzinalma pic.twitter.com/9g0nIsf7ki
hastagleri belirleyelim, ben görsel hazırlamak için yardımcı olurum..
burakcan
18-02-2014, 17:21
bende almam artık bir yerde dur demek lazım
Twitterda tag oluşturuldu mu acaba ? Gecen sayfadaki fotograf ile tweet atabiliriz.
edit: #benzinalma tagi ile tweet atalım arkadaslar.
yunanistanda rafineri çıkışı 1.2 lira olan petrolden 1.1 vergi alınıyorsa nasıl oluyorda 4.95'e satılıyor? aradaki farkı kim alıyor? Ya da yunan hükümeti halkı keriz yerine koymak için ham petrolden vergi alıp rafineri çıkış fiyatını 3,5 yapıp sonra sadece 1,1 vergi alıyoruz mu diyor!!
1-2 gün benzin alınmasa inanılmaz büyük ve güzel tepki olur ama imkansız sadece gezmek için arabaya binenler bile ya 1 gün önce alır ya da o gün bile almaya devam eder. Arabasına en pahalı benzini tüketiyor diye yazmak yerine toplu taşımaya binse ama nerdeeeeee. arabada vergi olmuş %135 hal satılıyor hala satılıyor :)
Kaçak elektrik faturasını nasıl kaçak kullanmayan ödüyorsa, faturasız veya fişsiz veya belgesiz ürün alan satanlar yüzünden en pahalı vergiyi ödemeye devam ederiz.
hastagleri belirleyelim, ben görsel hazırlamak için yardımcı olurum..
şimdilik #benzinalma tagını kullanıyoruz daha zaman var bilgi amaçlı bile yaysak iyi 10 1-2 mart tarihlerine doğru daha çok dikkat çeker ve duyururuz..
mantıklı/mantıksız
tutar/tutmaz
işe yarar/yaramaz
herkes yapar/kimse yapmaz
...
ben artık bunları tartışarak vakit kaybetmek istemiyorum
bir şey yapılıyor ve bende destek veriyorum
bende varım ya yakıt almam yada araba kullanmam ama o 2 gün yakıt almam
şimdilik #benzinalma tagını kullanıyoruz daha zaman var bilgi amaçlı bile yaysak iyi 10 1-2 mart tarihlerine doğru daha çok dikkat çeker ve duyururuz..
mantıklı/mantıksız
tutar/tutmaz
işe yarar/yaramaz
herkes yapar/kimse yapmaz
...
ben artık bunları tartışarak vakit kaybetmek istemiyorum
bir şey yapılıyor ve bende destek veriyorum
eğer sansasyonel bir girişim yapacaksak şayet, alt yapıyı iyi kurmak lazım bence.. Kafamızda bazı planlar olsun, yeri geldiğinde rahat uygulamaya dökelim diye söylüyorum.. Sonucu olumlu olsun, olumsuz olsun bir ses çıksın, siyasi içeriğe de girilmeden tepkimizi görsünler..
ceyhun737
18-02-2014, 17:48
Bende varım ne gerekiyorsa yapalım
https://vine.co/v/hmphtBqqYzL temmuz 2013 te birisi paylaşmış. önce 1-2 mart ses getirsin. insanlar sahsi araclarını kullanmayınca incilerinin dökülmediğini anlasın. sürekli planlı boykot ederiz. ben aylardır maddi imkanım olduğu halde bilerek araç almıyorum.
mannerboy
18-02-2014, 17:54
herkes face profilinde paylaşsa herkezler duysa ama tek bi metin olsa herkes aynısını paylaşsa bi metin bulalım
bende arkadas cevrem ailem olarak katılıyoruz bu protestoya lutfen yayalım bir kisi bir kisidir.
Denemekten zarar gelmez ben varim.
bwolverine
18-02-2014, 18:11
#benzinalma etiketi altında twitterda paylaştım. ceyhunyilmaz retweed etti. 250 retweet geldi sizlerde paylaşırsanız trendtopa oynarız. :)
Slipshod
18-02-2014, 18:16
hep destek tam destek
Facebook'ta üyeliğim olan tüm gruplara resimleri attım. İnşallah hayırlısı olur.
extreme__
18-02-2014, 18:16
bende katılıyorum bütün çevreme duyuracağım kimsenin almaması için elimden geleni yapacağım böyle birşeye ön ayak olduğunuz içinde sizede teşekkürler
Ben istesemde alamam zatende, aracım şuan pert olmasaydı 2 günlük değil 5 günlük almamayada razı olurdum, yeterki artık birilerine birşeyleri duyurabilelim. Bunlar herkesi kendileri gibi maaşlı veya benzini ordan burdan masraf gösterip düşürtebildiğimizi zannediyorlar herhalde..
fascination
18-02-2014, 18:30
Sonunda bir şeyler yapmaya çalışmak güzelde daha çok ses getirebilecek bir organizasyon yapılabilir. Ülke gündemi acayip hızlı zaten arada kaynayıp gidecek bence.
Ses duyurmak gerekir ne kadar duyarlarsa tabi
Bende varim etrafimdaki kisiler ilede paylasicam
Sonunda bir şeyler yapmaya çalışmak güzelde daha çok ses getirebilecek bir organizasyon yapılabilir. Ülke gündemi acayip hızlı zaten arada kaynayıp gidecek bence.
Aynen öyle. .
Bende uyarım hatta o günlerde aracı bile kullanmam.
1-2 marta kadar küçük çaplı toplantı yapılsa yüz yüze orda konuşulsa stickerlar ayarlansa, özenli bir resim olusturulsa bir sloganla altınada #benzinalma yazılsa, Trendtopic olursa çok işe yarar bir araç grubuda boğaz köprüsünde ve ya baska bir yerde benzinleri bitmiş halde dursa haberlerede konu olur protestoamacina ulasir
Cevremde kim varsa bende yayicam zonguldaktan tam destek.
mannerboy
18-02-2014, 18:52
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1959670_10152256347197790_1943301098_n.jpg
Bu resmi 1 hafta önce Facebook' da paylaşmıştım, bir süredir dolaştığından bayağı yayılmıştır diye düşünüyorum. İnşallah biraz da olsa işe yarar. Benzin fiyatlarıyla ilgili olan her türlü protestoya varım.
#benzinalma.
twitter'da radar istanbul radar izmir ve benzeri profillerden duyuru yapılabilir
Çok mantıklı . Destek verebileceklerini düşünüyorum .
Ayrıca varım . Desteklerim
konvoy falan yapalim sesimiz duyulsun bence.
i-vtec07
18-02-2014, 20:22
ben varım gerekirse o gün aracıma binmem
onursumer
18-02-2014, 20:25
ben zaten ayda 1 alıyorum almıyorum :D herturlu uyarım
ben zaten ayda 1 alıyorum almıyorum :D herturlu uyarım
:D aynen 2 haftada bir alıyorum bana uyar organizasyon varsa oda olabilir
Onurkk06
18-02-2014, 20:47
ben neredeyse 1 aydır gerekmedikçe arabayı çıkarmıyorum zaten :)
konvoy falan yapalim sesimiz duyulsun bence.
Konvoy yapmak için yine akaryakıt almak gerekmiyor mu? :)
Faruk_Vtec
18-02-2014, 20:51
sosyal paylaşım sıtelerınde paylaşıorm..
Ben 1 aydır benzin almıyorum. Arabaya da binmiyorum, çok da mutluyum böyle. :)
Uyarım umarim etkili olur
aligoldenstone
18-02-2014, 21:01
İşte budur ...
Konvoy yapmak için yine akaryakıt almak gerekmiyor mu? :)
Bir yerde buluşup kontak kapatilir :)
Timeline boyutlarında hazırladım arkadaşlar isteyen kullanabilir:
http://i.hizliresim.com/eNGN0Y.jpg (http://hizliresim.com/eNGN0Y)
hep destek!!! tam destek!!!
barakuda26
18-02-2014, 22:03
twitterden güncel tutmak lazımki yayılsın haber..
Timeline boyutlarında hazırladım arkadaşlar isteyen kullanabilir:
http://i.hizliresim.com/eNGN0Y.jpg (http://hizliresim.com/eNGN0Y)
çok iyi ya :)
twitterda yayalım evet ama ayın 27-28i gibi özel bir çaba harcayalım bence o ara iteklersek tagı ses getirebiliriz..
kesınlıkle 1 haftada olsa almam...
Teşekkürler herkes elinden geleni yapsın sonra ''Benzin çok pahalı yeaa..'' mız mız buraya topic açmasın.. Ne gerekiyorsa ben varım.. Boşa kürek çeksekte önemi yok..
Bu benim profilim arkadaşlar, sayfa oluşturacakmıyız? Ne düşünüyorsunuz?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153853624215472&set=a.10151061529055472.772594.581080471&type=1&theater
Bayağı yatırmaya başladım arabayı zamlar yüzünden, bunu da destekliyorum.
katılıyorum
ayrıca 1-2 martta öyle aman aman bir tepki olmayacaktır fakat burada amaç ''ya abi ne yapabiliriz'' duvarını yıkmaktır
1-2 martta 1000 kişi haberdar olur 1000 kişi destekler 1-2 nisanda 100bin kişinin haberi olur 100bin kişi destekler
önemli olan o ilk adımı atmak
malesef ki sosyal medya haricinde elimizde herhangi bir propaganda aracı yok o yüzden sosyal medyayı iyi kullanmamız lazım belki basının belli bi kısmının dikkati falan çekilirse katılım artar
ben haberi olupta desteklemeyecek kimseler olacağını sanmıyorum..
Artık benzinli aracımız olmasa da destek veriyorum dizelinde benzinde farkı kalmadı #benzinalma
Herkes kullandığı bütün sosyal ağlarda paylaşsın arkadaşlar
Birlikten güç doğar..
Arkadaşlar, adı benzin ama kastedilen tabi ki akaryakıt.. Bakıp geçmeyelim, 1 kişi 10 kişi her neyse.. Ben üye olduğum tüm yerlere ulaştırıyorum, lakin bu 1-2 mart tarihine kadar hiç bir şey yapmamak anlamında değil, aklına estikçe rt fln yapın para mı alıyorlar, her şey yine bizim için..
SerhatA.
18-02-2014, 22:50
Bende uyarım fakat bunu daha geniş bi kitleyle yapmamız lazım...
thedevil
18-02-2014, 22:59
Hele şükür çıktı böyle bir konu. Yok benzin pahalı yok zam geldi yerine 1-2 gün kimse benzin almasa kontak kapatsa (iş yerleri hariç) bakın ne oluyor, hatta bir hafta özel işler için benzin alınmamalı, ben almam 1 hafta.
Hatta işlerimi bile otobüs minibüs tabanvay halledicem...
ynstrkmn
18-02-2014, 23:05
bende katılıyorum sosyal medyadan da desteklersek forumda olmayan kişilerde ordan görür en azından
Faruk_Vtec
18-02-2014, 23:10
ılk etapta çok buyuk bışy olmayacak elbette, az da olsa kıpırdama olursa 1 hafta hatta 1 ay akar yakıt almayız o zmn seve seve ındırım yaparlar.. :)
ben butun benzın protestolarına katılıorm, belırlenen tarıhlerde benzın almıorm, herkes bıraz duyarlı olsun 2 gunu 1 hafta yapsak yeter 1 ay'a gerek bıle kalmaz, şmdılık nette yayalım olmadı bı dahakine araçlarımıza arkadaşımızın yaptığı yazıyı yapıştırırız 1 ay önceden 2 ay önceden o zmn baya bı kıtle yakalamış oluruz, sadece 2 gun benzın almayacaksınız çok zor bışy deıl, bu protestoya katılmanın kimseye bı zararı yok herkes ıstedıkten aynı gun ıçın mılyonları toplayabılırız..
lethaldoze
18-02-2014, 23:12
Arkadaşlar mühim olan bir şeye başlamak. Birinden bişey isterken bile önce onu ayağa kaldırırsınız. Bu da öyle birşey. Bir kişi de olsa üç kişide olsa başlamak bitirmenin yarısıdır. Bu gun on yarın yuz kışı olur.
Karınca; "Bu suyun ateşi söndüremeyeceğini ben de biliyorum. Ama hiç değilse safım belli olur."
Artık herkes üstüne düşeni yapsın. Dışarıda arkadaş ortamında konuşmaktansa işi icraata dökeriz. En azından denemiş ve sesimizi duyurmuş oluruz.
BurakCengizhanoğlu
18-02-2014, 23:20
1-2 mart değil ki mevzu zaten alamıyoruz ak
Katılırım, 1 hafta olursa yine katılırım, 1 ay olursa yine katılırım. Çevre yolundan bisikletle işe giderim yine katılırım.
ben hep fulluyorum ki zaten döndüm artık, kalan yarım depo mazot babama değil 2 gün 1 ay yeter :D otomatikman katılıyoruz yani..
Faruk_Vtec
18-02-2014, 23:43
burda bellı bı kıtle oluştu bıle, bı daha kı protestoda yenı dıkkat çekıcı bı başlık altında 1ı 10 yaparız, tek sıkıntı stıcker yada matba sponsoru bulmamız lazm :) yada aracın camlarına yapıştıracağımız yazıları herkes ozalıtcıde kendı bastırcak..
Bende katılırım, zaten 1.5 aydır araba yerinden hareket etmedi...
İnstagramda'da tag'leyerek paylaşıp tüm araba ile ilgili sayfalara yayarsak çok başarılı olucaktır.
Saygılarımla
emrah-58
18-02-2014, 23:47
Bende almiyorum
Kagan_KOÇAK
18-02-2014, 23:48
Üzerimize düşen neyse yaparız sonunda yeter artık dedirttiler inş mesaj yerine ulaşır.
Olay stickersa forumda baskı yapan arkadaşlar vardı sanırım isteyen parasını gönderir bastırır.. Tabi taşın altına elini sokacaklarsa.. Aslında bisikletli protesto fln mı yapsak daha somut bir şey olur gibi geliyor..
Toplu tasıma akar sıkıntı yok bende uyarım fakat su 50 lira zihniyetini çözmek lazım
Cmt. Pz. hafta sonu zaten ayın 1-2 si Güneş ufuktan şimdi doğaaaar yürüyelim arkadaşlar : )) 50 lira zihniyetine yapacak bir şey yok, bizim evde de var bi tane :D
Cmt. Pz. hafta sonu zaten ayın 1-2 si Güneş ufuktan şimdi doğaaaar yürüyelim arkadaşlar : )) 50 lira zihniyetine yapacak bir şey yok, bizim evde de var bi tane :D
Cuma günü 50 liralık alalım o zaman :D
Şaka bi yana inşallah ses getirir birde bir sonraki sefere bu süre uzatılırsa ciddi manada işe yarar
Ya zaten kimseye al - alma deme hakkımız yok *****.. Bende alacağım, arabama binip vutututu fln ama 1-2 gün yahu.. Ne geliyorsa zaten başımıza bundan geliyor.. 1 gün önceden al, o gün alma.. Desinler lan noldu bugün? Öyle değil mi.. Sanki ne kaybedersin sembolik işler ama herkes ya ben 1 kişiyim alsam n'olur almasam n'olur derse yaş bu iş.. Siyasi tarafıda yok zaten giren hepimize giriyor.. Everbody yani :D
Ya zaten kimseye al - alma deme hakkımız yok *****.. Bende alacağım, arabama binip vutututu fln ama 1-2 gün yahu.. Ne geliyorsa zaten başımıza bundan geliyor.. 1 gün önceden al, o gün alma.. Desinler lan noldu bugün? Öyle değil mi.. Sanki ne kaybedersin sembolik işler ama herkes ya ben 1 kişiyim alsam n'olur almasam n'olur derse yaş bu iş.. Siyasi tarafıda yok zaten giren hepimize giriyor.. Everbody yani :D
Olayın özeti :)
Face de paylaşımlar artıyor. Daha zaman var, daha çok ses duyurmak, daha çok kişiye ulaşmak gerek. :icon_tup:
hellchaosdead
19-02-2014, 03:43
+1 benıde yazın banko...muayene bandrol ceza derken benzın almaya zaten para kalmadı...
canozyavuz
19-02-2014, 07:26
Ben de katılıyorum. Face'de falan da paylaştım. Kendi forumumuzda da konu açıcam. Nihat'a ulaşan var mı? DM'den falan daha rahat olur aslında.
Ben de katılıyorum. Face'de falan da paylaştım. Kendi forumumuzda da konu açıcam. Nihat'a ulaşan var mı? DM'den falan daha rahat olur aslında.
nihatın açtığı taglara sızsak şimdilik yine etkili olur
bana kalırsa bir tarih belirleyip 1-2 marta doğru nihata ve twittera baskı yapabliriz
aynı gün aynı saatte yaparsak daha etkili olur
canozyavuz
19-02-2014, 07:36
nihatın açtığı taglara sızsak şimdilik yine etkili olur
bana kalırsa bir tarih belirleyip 1-2 marta doğru nihata ve twittera baskı yapabliriz
aynı gün aynı saatte yaparsak daha etkili olur
O zaman hasthag'in ismini tam olarak yapmamız daha etkili olur düşüncesindeyim. #benzinalma değil de #1ve2martbenzinalma gibisinden...
O zaman hasthag'in ismini tam olarak yapmamız daha etkili olur düşüncesindeyim. #benzinalma değil de #1ve2martbenzinalma gibisinden...
olabilir 2sini birden kullanabiliriz yalnız sanırım twitterda bir defa tt olan başlık 2.ye olmuyor eğer tt olursak ona dikkat etmemiz gerekir
free-hifi
19-02-2014, 07:42
facebook etkinlik sayfası var mı=? görmedim ben.
facebook etkinlik sayfası var mı=? görmedim ben.
wala eylemi ztn facete gördüm ama şimdi kim yapmıştı isterseniz oluşturulabilir yeni bir sayfa açılabilir ben facebookta çok aktif değilim ama katılırım sayfaya
Etkinlik düzenlenirse ,bunlar anarşistlik yapıyor halkı benzin almaması için ayaklandırıyorlar derler :D :D
GökhanAkdeniz
19-02-2014, 08:22
Bana uyar hacılar, uzun zamandır hafta sonu evde oturmuyorum zaten :D
HONDAHAN
19-02-2014, 08:27
Arkadaşlar düşünce, karar doğru. Elimize birşey geçeceği olmasada hiç birşey yapmamaktan çok daha iyidir bu eylem.
Ancak; hem şu bir gün önceden doldurma işini yapmayalım ki protesto edeceğiz diye adamları mutlu etmeyelim ( 28 Şubat'ta 0,05 kuruş zam yaparlar, al sana protesto olur.) hem de bence 1-2 Mart doğru bir karar değil, çünkü haftasonu. Haftasonunun haberleri bile aile dizisi kıvamında, herşey tatil modunda yani ciddiyet yok. Bence haftabaşı yapılmalı 3-4 Mart Pazartesi, Salı ;) Hadi hayırlısı.
bende katılırım, sticker basılırsa aracımada yapıştırırım.
az kişi ile başlarız, daha fazla kişi ile devam ederiz, önemli olan bi işe başlayabilmek ve devamını getirebilmek.
Emre Ekrem
19-02-2014, 08:50
Twitter ve facebookta paylaştım, umarım işe yarar.
ınsallah bı ses getırırız
10 lira olsada litresi değişen bişey olmaz trafik daha çok artar
bende katılırım, sticker basılırsa aracımada yapıştırırım.
az kişi ile başlarız, daha fazla kişi ile devam ederiz, önemli olan bi işe başlayabilmek ve devamını getirebilmek.
Zaten 2 aydır işsizim araba garajda yatıyor bende katılırım :)
3 gün 5 gün benzin almamanın faydası olacağını düşünmüyorum
Benzinin ucuzlaması amaç değil, sonuç olmalı.
İstisnalar dışında hiç kimse, doğru düzgün toplu taşıma olsa kişisel araçlarını kullanmaz, dolayısıyla da benzin fiyatlarında hatrı sayılır bi gerileme olur. Bu noktada olabildiğince toplu taşımaya yönelmemiz, gördüğümüz eksiklikleri ise ilgili makamlara ileterek mümkün mertebe sonuç alana kadar takibini yapmalıyız.
mechanic
19-02-2014, 09:41
ben katılıyoruma
blackweb
19-02-2014, 10:57
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1898197_10152188627864043_1981109722_n.jpg
Facebook ta dolaşan resim de bu şuan.
Etkinlik düzenlenirse ,bunlar anarşistlik yapıyor halkı benzin almaması için ayaklandırıyorlar derler :D :D
akaryakıt lobisi :)
"Benzin alınmazsa kim kaybedecek? Tabiki devlet vergi kaybedecek, işte bunlar hep dış mihrakların oyunu. Benzin lobisi bunlar"
"bu protestonun zamanı çok manidar"
Gibi duyumlar muhtemelen olacaktır :D
Bu vakitten sonra tarih değişimi fln olmaz, daha sonra II. bir eylem olur ancak.. İsteyen anarşik desin isteyen faşistik kime ne yani ) 3-5 gün benzin alıp almama fln değil, en azından 'GIK' diyecek birileri olsun.. Pompayı sokarken ses çıksın en azından.. Ben nihat sırdar'a dün twitter'dan mesaj attım, son günlere doğru yoğunlaştırırsak iyi olur.. Biz inanmazsak kimse inanmaz zaten, en çok şikayetçi olan biz değil miyiz? 10 Lira olsa trafik daha çok artar doğru.. Alışmadık götte pantul durmazmış..
Bekir Coşkun köşe yazısı: -Kendisinden haz etmesem de, doğruya doğru, eğriye eğri misali-
''En iyisi siz sesinizi çıkartmayın.
Gerçi benzin alırken surat asmak, arabaya oturunca "Bu kadar da olmaz
yani..." demek de bir tepkidir. Yeterlidir.
Maaşı götürüp bir depo benzine yatırdığınızda, tepki olarak parmağınızı arabanın çakmak deliğine de sokabilirsiniz.
Birkaç sene önce Mısır'da ekmeğe yapılan zammı protesto etmişti Araplar,
bir günde yarı yarıya inmişti ekmeğin fiyatı. Mısırlı Araplar kadar
olmayın. *
Benzin fiyatının yüzde 61.1'i vergidir.
Siz bilmiyormuş gibi yapın.
Tam 50 yıldır yaptığınız gibi...
Öyle sessiz...
Öyle tepkisiz...
Öyle sinmiş...
Öyle suskun...
Arabasının deposundaki benzine sahip çıkamayan halkın, ülkesinin geleceğine sahip çıkması olası mıdır?..''
Evet arkadaşlar önemli olan lafla gemi yürütmek değil, rebel'in konu başında dediği gibi birisi sen benzin fiyatlarından şikayet ederken 'ne yaptın peki' sorusuna cevap olur.. Ha halinden memnunsan konuda işin ne?
Leader01
19-02-2014, 11:48
bende katılıyorum almayacağım babama da aldırmayacağım
bnde almam ayda b1 kez alabiliom zaten , bnce bu işi taksıcı abilerımızin daha cok katkısı olur sticker bastırılıp taksıcılerın araclarına yapıştırmalıyız...
rebeloghy
19-02-2014, 12:02
tabii ki de destek vereceğiz fakat inşallah devamı gelir , 1 hafta , 2 hafta süreyle almayıp tepki çekmeye kadar gider bu iş.. Yoksa 2 günlük cirolarında küçük bir düşüşten başka bir şey olmaz.
akaryakıt lobisi :)
"Benzin alınmazsa kim kaybedecek? Tabiki devlet vergi kaybedecek, işte bunlar hep dış mihrakların oyunu. Benzin lobisi bunlar"
"bu protestonun zamanı çok manidar"
Gibi duyumlar muhtemelen olacaktır :D
Akaryakıt lobisi :D .
Cumartesi günü beyfendi sivas'a geliyor ,acaba üstüme benzin döküp kendimi yakacam mı desem :(
konuyu görünce ister istemez güldüm, söylediğimi yanlış anlamayın tee 2009 senesinde benzer bir uygulama yapmaya çalıştık ama sağolsun çoğu insan çevremizdeki amaan 5 lira olsun falan gibi geyikler yapıyodu. sanmıyorum ki gerçekten katılım olsun. ben canı gönülden desteklerim o tarihlerde de almam ama çoğunluğun uyacağını sanmıyorum açıkcası bu olaya.. hatta vakti zamanında şöyle bir grup kurmuştuk: https://www.facebook.com/ZamOlmasin
Emre Ekrem
19-02-2014, 13:23
Bizde böyle bir grup kurmuştuk, pek ilgilenen olmamıştı. https://www.facebook.com/groups/324658317590264/
Bizde böyle bir grup kurmuştuk, pek ilgilenen olmamıştı. https://www.facebook.com/groups/324658317590264/
bizim sarpkan baya aktifmiş sizin grupta tanışıklığınız var mı?
bir grup kurulabilir ya da var olan bir grup desteklenebilir aktif bir şekilde
kararı verin ben uyarım her türlü
Emre Ekrem
19-02-2014, 13:40
bizim sarpkan baya aktifmiş sizin grupta tanışıklığınız var mı?
bir grup kurulabilir ya da var olan bir grup desteklenebilir aktif bir şekilde
kararı verin ben uyarım her türlü
eski arkadaşım, kendisini bilgilendiririm.
Yöneticisi olduğum Astra J Team de paylaştım büyük bir ilgi gördü vallahi. Boyle devam.
boykotu destekliyorum...
haftasonu yağışlı olacakmış cumartesi sabah cilalar garaja çekerim pazartesiye kadar çıkarmam arabayı :)
eski arkadaşım, kendisini bilgilendiririm.
bnmde liseden sınıf arkadaşım hatta sınıf başkanıydı hala görüşürüz :)
Akaryakıt lobisi :D .
Cumartesi günü beyfendi sivas'a geliyor ,acaba üstüme benzin döküp kendimi yakacam mı desem :(
Bu intihar girişiminin zamanlaması çok manidar! :D
bi güncel çeksek mi
twitter ile ilgili ortak bir fikir oluşturup biraz daha yayalım eylemi ***** eylem bu hafta sonu
eidt: sözlük yazarı yok mu hiç aramızda sözlüklerinde ilgi göstereceğini düşünüyorum
edit:http://www.cnbce.com/haberler/ekonomi/akaryakitta-vergi-indirimi-mi-geliyor
Emre Ekrem
24-02-2014, 10:30
bi güncel çeksek mi
twitter ile ilgili ortak bir fikir oluşturup biraz daha yayalım eylemi ***** eylem bu hafta sonu
eidt: sözlük yazarı yok mu hiç aramızda sözlüklerinde ilgi göstereceğini düşünüyorum
edit:Akaryakıtta vergi indirimi mi geliyor? - Ekonomi - Haber - cnbce.com (http://www.cnbce.com/haberler/ekonomi/akaryakitta-vergi-indirimi-mi-geliyor)
sanmam, kolay para çok cazip bir kazanç kapısı oluyor her daim, bu kadar kolay ve zahmetsiz kazanç varken böyle bir düzenlemeyi destekleyeceklerine inanmıyorum.
Haberi okumadım ama adamlar ötv nin kdv sini alıyo. indirim mindirim olmaz bu düzenle.
muhtemelen seçim öncesi hoş görünme çabaları..
gerçi yüzde olarak 3 lira iken kazandığı vergi ile 5 lira iken kazandığı vergi farklı ama yinede inandırıcı gelmiyor
metin_1989
24-02-2014, 12:22
bende varım zaten ayda bır gun alıyorm ogunde almam :D
Mantaboy
27-02-2014, 12:51
Up up up up unutmayin unutturulmasin !!!
Beyler varsa bi hashtag yazar mısınız, yoksa basit,net bi hashtag bulalım, #BuHaftasonuYakıtAlma diyelim mi?
#benzinalma tagına yazıyoruz ama ***** gündem o kdr yogun ki pek ilgi görmeyecektir
chealsea maçı bile pek iplenmedi twitterda..
bi güncel çeksek mi
edit:Akaryakıtta vergi indirimi mi geliyor? - Ekonomi - Haber - cnbce.com (http://www.cnbce.com/haberler/ekonomi/akaryakitta-vergi-indirimi-mi-geliyor)
Uludagsozluge actim ben simdi konuyu umarim yayilir protesto.
1 2 mart tarihlerinde akaryakit alma protestosu - uludağ sözlük mobil (http://m.uludagsozluk.com/k/1-2-mart-tarihlerinde-akaryakit-alma-protestosu/)
Uludagsozluge actim ben simdi konuyu umarim yayilir protesto.
1 2 mart tarihlerinde akaryakit alma protestosu - uludağ sözlük mobil (http://m.uludagsozluk.com/k/1-2-mart-tarihlerinde-akaryakit-alma-protestosu/)
eline sağlık illa ki yayılır :)
tag'ımız #benzinalma yavaş yavaş twitter'a yüklensek iyi olacak.. Gerçi şimdi ÖTVnin kalkacağına dair şeyler dönüyor ama asparagas.. Benzineee karşıııı omuz omuzaaaa :D
Yaw akan sul güldür güldürken, hiç suyun önünü keserler mi .. Ne zamandan beri bekliyodum böyle bi organizasyon olmasını .. Süper oldu..
Faruk_Vtec
27-02-2014, 19:54
yarın son gun beyler guncelı..
günlük birşey fark etmez beyler en az haftalık olması gerek bunun , ayriyetten her gün işler benzinliklerde aynı olmuyor hep değişiyor , eger ses duyulsun istiyorsanız en az 7 gün herkes uymak kaydı ile akaryakıt almamak gerek aslında 1 ay boyunca yapılsa siz o zaman görün tepkinin yankılarını nasıl hemen etkili olur
free-hifi
28-02-2014, 12:38
facede paylaştım tekrardan umarım ciddi bir katılım olur
evet yarın ve öbürgün katılan arkadaşlarla beraber yakıt almıyoruz
fakat gündemin bu yoğunluğundan sonra pek ses getiremeyeceğimiz ortada
burada önemli olan forumca tepki koyma kararımızdı ve onu uyguluyoruz bu önemli
bir sonraki eylemi bir benzin zammı ertesine getirirsek ve gündem biraz daha sakin olursa
en azından twitterda daha fazla destek bulabileceğimizi düşünüyorum
ben bile işi gücü bıraktım tape bekliyorum her akşam 2 tape dinlemeden uyuyamaz oldum millet naapsın :)
SEÇKİN172
28-02-2014, 13:04
bende katılıyorum almıyorum yakıt ve çevremdekilere söylüyorum
günlük birşey fark etmez beyler en az haftalık olması gerek bunun , ayriyetten her gün işler benzinliklerde aynı olmuyor hep değişiyor , eger ses duyulsun istiyorsanız en az 7 gün herkes uymak kaydı ile akaryakıt almamak gerek aslında 1 ay boyunca yapılsa siz o zaman görün tepkinin yankılarını nasıl hemen etkili olur
Bir yerden başlayalım da önce.. Belki ileride apolitik ama tepki veren kitlelere , medyaya daha kolay ulaşmamıza vesile olacak bir grubumuz olur.. 1 kişi 1 kişidir.. Ben şimdi taksim'e gider pankartta açarım bu beni tatmin eder, ama mevzu o değil, bir şeyin değişeceğine cümleten inanmak..
Benzin fiyatları ÖTV KDV nolcak sonu bilinmez bu hızla 1-2seneye kadar 7 lirayı görür benzin
Bence benzin fiyatları 10-15 Tl den aşağı olmamalı Trafik çok fazla zammı destekliorum
sen yarın depoyu fulle gez dolaş pazar günü bidaa fulle
pompacıya git ''abi ben sizin taraftanım'' de
konuyu da kirletme !!
Bence benzin fiyatları 10-15 Tl den aşağı olmamalı Trafik çok fazla zammı destekliorum
Her fikre saygımız var, pompacı ile mutluluklar diliyorum..
yaşım genç olmasına rağmen 1 aydır araba ile toplam 30 km yapmışım bende diyorum neden bu ay cebimdeki para azalmıyor. babamda geçen hafta gazı fullemiş. sanırım 1.5 2 ay daha petrole uğramayız artık. Protestoya tam destek.
Her fikre saygımız var, pompacı ile mutluluklar diliyorum..
Teşşekür ederim :icon_tup: zaten benimkisi sempatik bi şakaydı benzin fiyatları öyle bi hal aldı ki sinirlerimizin bozulmaması elde değil
Kusura bakma, dediğin gibi tamamen sinir bozukluğuna yol açıyor )
gokcell13
28-02-2014, 14:52
Bende varim.Sirket aracina bile almiyorum benzin hafta sonu.Soz.
free-hifi
28-02-2014, 15:06
tayyip in kasedi çıkmışken bu protesto bilinçli yapılırsa çok ses getirir
Faruk_Vtec
28-02-2014, 15:44
sosyal platformlarda tekrar paylaştım, güncel olsun..
Faruk_Vtec
28-02-2014, 23:44
1 Mart Guncelı..
Bir yerden başlayalım da önce.. Belki ileride apolitik ama tepki veren kitlelere , medyaya daha kolay ulaşmamıza vesile olacak bir grubumuz olur.. 1 kişi 1 kişidir.. Ben şimdi taksim'e gider pankartta açarım bu beni tatmin eder, ama mevzu o değil, bir şeyin değişeceğine cümleten inanmak..
kesinlikle başlasın ama etkili olması önemli bir - günlük işin az olması inanın dağıtıcıların pek dikkatini çekmez ki onlar korksun ve sorun devlete iletilsin , yapılan doğrudur , daha fazla destek gerek , bu şekilde aklı başında tepki göstermeyi öğrenmeliyiz
GuneyOnur
01-03-2014, 02:26
Bugün yarın bende almıyorum.
ciddi anlamda b.ku çıktı 20 liralk mazot günü bile kurtarmıor artık 1 haftadır ne biniyorum ne mazot alıyorum otoparkın en güvenli yerine çektim yatıor :)
pazartesi yola çıkacağım ve depom bomboş. Akaryakıt almıyoruz
araç garajda benzın almak yok 2 gun bısıkletle gıder gelırım....
Onceden yakitim vardi, az once bir isim vardi ciktim. Oto yikamalar ve ppmpadaki araclar muazzam. Hincahinc dolu butun petrol istasyonlari. Yapacak bir sey yok demek ki, insanlar memnun.
aldıgımız yakıtın bı degerı yok artık 50,60 lıra hıkaye artık dogru duzgun gezemıyosun bıle 1.3 dızel araba ıle bıle nalet ettım artık
Bende almıyorum her türlü destek...
arabada yakıt bitti yatıyor hala almıyorum
bende almıyorum almadımda...
Arkadaşlar, biliyorum bizim ki biraz; 'fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış' tarzında ama kendi adıma hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim.. En azından ciddi manada büyük çaplı bir eylem yapılırsa kimlerin yanımızda olacağını görüyoruz var olun..
Suleyman
01-03-2014, 18:53
Bugün alan oldu mu acaba?
Mikrop_Ali
01-03-2014, 18:54
almadım almıyorum.
tamam almadık ama bunun bir etkisi olacakmı fiyatlara veya satışlarda düşüş varmı bu araştırmayı yapıp buraya yazabilecek birisi varmı?
bugün evdeydim almadım
yarın çalışıyorum almayacağım
ama işin tezat yanı minibüste çalışıyorum yarın ona mecbur alıcam
Birkan61
01-03-2014, 18:56
menzil ----
yolda kalma riskine rağmen yinede almadım :)
Ben almadım, tanıdıklara da aldırmadım.Yarın aynen devam.
Ben de almadim zaten alacak param da yok donumuza kadar aldi serefliler(!)
h.guroglu
01-03-2014, 19:05
bende almadım ama istasyonun önünden geçerken millet sıra bekliyordu öyle çok kişininde salladığı bişey değil
menzil ----
yolda kalma riskine rağmen yinede almadım :)
3 çizgiyi gördüm kesin fiat dedim :)
o üç çizgideki adrenalin çok fena
mert_can 41
01-03-2014, 19:26
Bende arabayı kullanmadım yarında kullanmıcam
bgn babam alacaktı da aldırmadım :)
Kutluhan
01-03-2014, 20:30
Hafta içide almayı düşünmüyorum, bide çoğu kişi cumartesi-pazar aracını kullanmıyor zaten.
aykutsafakyaman
01-03-2014, 21:47
babam yarım depoya kadar doldurmuş iki gün önce 2 gün almıycam ama geniş kapsamlı olmadı sanırım pek
Birkan61
01-03-2014, 22:08
3 çizgiyi gördüm kesin fiat dedim :)
o üç çizgideki adrenalin çok fena
İbreninde yere sıfır park edişi adrenalin patlamasını ayrıca yaşatıyor :D
Allahtan araba rampada olduğundan şamandıra seviyesinin biraz daha altına düşmüş, düz yolda az gidince 1 gıdım daha kalktı :D
http://i.hizliresim.com/KqaZRd.jpg
maskaran
01-03-2014, 22:28
bence bu bir günlük iki günlük eylemler işe yaramaz yanlışım varsa affola kontak kapatma daha çok işe yarar :confused:
Suleyman
01-03-2014, 22:30
Almayın arkadaşlar umarım bi dahaki daha uzun süreli olur :icon_tup:
Birkan61
01-03-2014, 22:31
bence bu bir günlük iki günlük eylemler işe yaramaz yanlışım varsa affola kontak kapatma daha çok işe yarar :confused:
Aynen öyle.
Ama bunu ülke geneli olarak yapmamız gerekiyor..
Ülkenin yarısıda bunu yapmayacağına göre bana sorarsanız işe yaramayacak :)
metin_1989
01-03-2014, 23:07
Bnde bugun sirf yakit almiyim arabayi kullanmiyayim diye kendime mesai yazdirdim kisaca karaa gectimm :P ( nahh gectim :D p.tesi seve seve alcam :( )
Bende 1-2 mart tarihlerin de iki aracima da yakit almayacagim ama Bi faydasi olurmu sanmıyorum. Kasabina asik bu kadar koyun varken.
Ben de bu başlığı görünce almaktan vazgeçtim. Pazartesi mecburen alacağız, inşallah sesimizi duyururuz ...
Emre Ekrem
02-03-2014, 13:25
Umarım süre/katılımcı artar...
sticker eylemi planlayabiliriz
güzel bir sticker bastırıp arabalara yapıştırabilirz
hatta uygun görülürse sokaktaki her arabaya yapıştırabiliriz
yada yapıştırsınlar diye üstlerine bırakabiliriz
çoğunluk uygun görürse tabi
artık ortak kararlar alıp hareket etmeliyiz diye düşünüyorum
Almadık bu gidişle aracı yatırmaya ramak kaldı.
dün almadım,bugün de almadım,yarında almayacağım ama ondan sonraki günlerde illaki bitecek para kazanmak içinde mecbur alacaz.
1 saat sonra depoları fulleyelim lütfen )))
kontak kapatma yolu kapatma en ıyısı bence
konuyu bi hortlatayım :D en son 26 şubatta gaz almışız arabaya ve artık bugün gidip bir daha gaz aldım.herkes bizim aile gibi olsa petroller batar :D :D