Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun süre kullanılmayan aracta sıkıntı olurmu?
Arkadaşlar 2010 opel insignia 1.6 180 hp aracım bazı nedenlerden dolayı yaklaşık 1,5 senedir bir otopark da yatıyor. Bu süre içerisinde araç hiç çalıştırılmadı ve yerinden oynatılmadı. Bu durumun arabaya akü bitmesi lastik inmesi dışında ne gibi bir zararı olabilir? Araç tekrar kullanılacağı zaman ekstra birşey yapmak gerekirmi?
Yağını değiştirin, soğutma suyu kontrolü ve filtrelerinde kontrolünü yapın binin.
barakuda26
18-02-2014, 22:44
akü kutup başlarını söktüyseniz yararınıza olmuştur sanırım durduğu yerde boşalabiliyo aküler araca bağlıyken çalışmadığıında
yağ su fıltreler degıssın sonra devam...
Birkan61
18-02-2014, 22:46
Aracı kaldırın egsoz sistemini bi kontrol ettirin pas mas tutmuşmu susturucuda falan kaçak var mı ona baktırın kalanı söylemişler zaten
ontheair
18-02-2014, 22:47
Yağ değişimine ek olarak aracı çalıştırmadan vitese takıp iterek hareket ettirirseniz motorun biraz da olsun hareket etmesini sağlarsanız iyi olur.
ben bu tıp durumda karterı soker ıyıce temızlerım ha gerek var mı yok ama guvenlık amaclı sonrada yenı yag yag fıltresı koyar yoluma devam ederım
O kadar kisa surede o kadar yeni araca bir sey olmaz. Yagini mutlaka degistirip sivilari kontrol edin. Lastikler taban yapmis olabilir, tabanlari bozulmus olabilir. 60-65 psi hava basin bir iki tur donsun geri normale indirin. Bir sey yoktur onem arz edecek.
Turboğuz54
18-02-2014, 23:15
Aracı kaldırın egsoz sistemini bi kontrol ettirin pas mas tutmuşmu susturucuda falan kaçak var mı ona baktırın kalanı söylemişler zaten
arac 90 model değil 2010 model o aracta zarar vericek kadar pas olması imkansız hele bide otoparkdaysa yağ su değişin devam
Faruk_Vtec
18-02-2014, 23:23
aracınızda tuşlu yanı elektronık el frenı olduğu ıçın 1.5 senede balatalar buyuk ıhtımal dıske yapışmıştır, aracı yurutunce zarar gorebılır..
aracı yürütmeden frenlere sıcak su mu dokulur yada başka bı sıvı sprey vb varmıdır bılmıorm ama aracın fren tertıbatını bı kontrol ettırın derım..
Emir_b16a
18-02-2014, 23:51
aynen el freni balatalarına dikkat :) + klima gazınıda kontrol ettirmekte fayda var çökme yapmıştır klimayı bi süre çalıştırın
çok titizseniz aracın su giderlerine baktırın ilerki dönemlerde çürüme vs yapma ihtimali var
kaloriferlerde bolca toz biriktirmiştir çalıştırırken dikkat :D
Birkan61
18-02-2014, 23:54
arac 90 model değil 2010 model o aracta zarar vericek kadar pas olması imkansız hele bide otoparkdaysa yağ su değişin devam
2008 model 32 bin km'deki aracı 2 yıl yatırdık gram sıkıntısı yokken ve yaptığımız kontrollerde egsozdan kaçağı vardı pas tutmuştu.. bulunduğu ortamlada alakası vardır illaki ama kontrol edilmesinde bi zarar yoktur heralde
Bence araci cekiciyle servise goturun calistirmadan butun yag bosaltilip yeni yag/su konulup devam edin
Suan icindeki yag su gibi olmustur tortular dibe cokmustur
Onun disinda benzinide bosaltin yeni benzin doldurun
Cekiciyle servisinize cektirin,bakımlarını yaptıktan sonra marsa basmalısınız bence.
Emre Ekrem
19-02-2014, 08:54
Sıvılar, akü ve frenlere dikkat etmek lazım, hatta çok şansınızı zorlamadan arkadaşların dediği gibi çekici vasıtası ile bir servis daha mantıklı geldi bana.
Akü varsa bas marşa gitsin.
Yağ değişimine ek olarak aracı çalıştırmadan vitese takıp iterek hareket ettirirseniz motorun biraz da olsun hareket etmesini sağlarsanız iyi olur.
Mars motoru zaten krangi ve yag pompasini dondurmuyor mu? Viteste araci yurutmeye ne gerek var?
Benim yapacaklarim, yagini suyunu degistirip, distributor fisi cekik halde motora mars basmak olurdu. Manuel hizlica bir yaglanmasi saglanirdi diye dusunuyorum.
free-hifi
19-02-2014, 09:46
carbon cleane gerek var mı acaba ?
Yani arkadaşlar aracı aldığım zaman hiç çalıştırmadan çekiciyle servise götürmem en iyisi galiba doğru mu anlamışım?
ahmet3425
19-02-2014, 17:45
Yaw bu kadar pimpirili olmayin.
Yanina baska bir arac al birde takviye kablosu, aku bosalmissa takviye yapin calistirin.
Al gotur servise birak yagini suyunu bujisini degistir devam et bitti gitti.
Yaw bu kadar pimpirili olmayin.
Yanina baska bir arac al birde takviye kablosu, aku bosalmissa takviye yapin calistirin.
Al gotur servise birak yagini suyunu bujisini degistir devam et bitti gitti.
+1
Çalıştırıp götürün servise, çekici falan gerek yok. Yağını, filtrelerini değiştirin. Diğer sıvıları kontrol ettirin yeterli.
ulasoztas1
19-02-2014, 17:57
1 aydır yatıyordu aracım bugün yıkatiyim dedim (***** 1 ayın kiri var) marş basmadı takviye yaptım hemen çalıştı sorunsuz. 1 ayda yağ ile ilgili sorun olacağını sanmıyorum??
metehancihangir
19-02-2014, 18:08
benzin özelliğini kaybetmiştir benzini yenileyin yağda suda büyük problem olmaz ama değiştirmenizde fayda var
ahmet3425
19-02-2014, 18:20
Benzinin ozelligini nasil kaybettigini bana bi anlatir misin?
SerhatA.
19-02-2014, 18:22
Arkadaşımın mitsubishi kamyonu 5 sene otoparkta yattı, yeni aküyle ve tüm filtrelerini alıp gitmiştik suyunu doldurmuştuk tek marşta çalışmıştı
burakdemirel
19-02-2014, 19:11
Bu kadar takıntı haline getirmeyin sonuçta servise gidecek araç çalıştırdıktan sonra bir bakın motora anormal bir ses falan yoksa bakım yapcağınız yere kadar götürün sonrası kullanıma devam
Emir_b16a
19-02-2014, 19:33
Benzinin ozelligini nasil kaybettigini bana bi anlatir misin?
uçmuştur :allaalla:
Pimpirikli olmayın denmiş ama 1,5 yıl yatma ve insanın kendi kazandığı parasıyla aldığı ilk araba olunca biraz oluyor maalesef.
Benzin ozelligini kaybetmiştir lafını ilk defa duydum :) uctu demek istediysen zaten benzin yoktur :D takviye yapip calistirin yag filtreler degissin mis gibi binersin :) yag dibe cokmustur çünkü ozelligini kaybetmis olabilir tedbir amaçlı :)
ahmet3425
20-02-2014, 09:25
Pimpirikli olmayın denmiş ama 1,5 yıl yatma ve insanın kendi kazandığı parasıyla aldığı ilk araba olunca biraz oluyor maalesef.
Kardes sakinan goze cop batar, sen boyle yaparsan o aracin bi sikintisi olmayacaksa bile tutar sana sikinti cikarir.
Ilk araba olarak da insignia turbo basarili masallah.
Birazdan motoru söküp takın diyen çıkacak:D
1.5 sene ya.. yapmayın gözünüzü seviyim bas marşa çalışmıyorsa takviye ile çalıştır zaten gelir kendine kısa sürede, sonra bir periyodik bakım tamam. :)
benim lineada askerlik dolayısıyla 5 ay yerinden oynamadı
arada babam sağolsun bir kaç kez çalıştırmış
gelince banada dediler yağ değiş diye
baktım göz kararı yağ tertemiz
yağlaması 20binde yapılmış 22bindeki aracın neden yağını dğiştireyim deyip devam ettim :)
Yiğit G.
20-02-2014, 16:43
Valla 4 senedir crx'm yatiyor , henüz marş basmadım bir ara gidip çalıştırıcam ne olucak bilmiyorum :D içide küf tutmuş eheh
bence açıp alttan birde yataklara bakılsın iş oraya gidiyor çünkü..
Burak K.
20-02-2014, 17:21
Aracı çalıştırın,rölantide çalışsın biraz yağlama yapsın. Eğer sesinde vb. bi sıkıntı yoksa sürerek gidin servise bence. Tabi önce çalıştırmadan yağ çubuğundan yağı kontrol edin suyuna vs bakın.
evolution_9
20-02-2014, 17:40
yağı değiştirdikten sonra bi 100-200 km yapıp bi daha değiştir bence tamamen temizlersin sistemi. çekiciye bindir gitsin vereceğin en fazla 100lira
By CrAzY
01-05-2014, 18:07
Senin işi çözmeye çalışcaz mayday bakalm nasıl sonuçlancak görüşelim bi bakalım.
Araç konusunda ben bile 2 ay yatan arabamı 4 kere calıstırmış olmama ragmen şüpheliyim :) ben nasipse yarın çıkarıyorum vekaleti alıp.
Senin işi çözmeye çalışcaz mayday bakalm nasıl sonuçlancak görüşelim bi bakalım.
Araç konusunda ben bile 2 ay yatan arabamı 4 kere calıstırmış olmama ragmen şüpheliyim :) ben nasipse yarın çıkarıyorum vekaleti alıp.
Uzun zaman sonra içimde tekrar bi ümit oldu. Senden haber bekliyorum :)
GuneyOnur
01-05-2014, 19:51
1 Senedir otoparkta yatan Benzinli Renault Clio aracımızı geçenlerde çalıştırdık araç tozdan görünmez haldeydi 1 takviyeyle çalıştı yarım depo benzin vardı yıkattık klimayı açtık yeni hava akışı sağladık 2 haftadır sıkıntısız biniyoruz.Sadece yağ lambası yanıyordu yağ ve yağ flitresini değiştirdik.
İmkanınız varsa bulunduğu yerde aracı çalıştırmadan önce yağı boşaltın, yağ filtresini de değiştirin. Basın marşa. Biraz lift sesi gelir sonra düzelir tahminimce. Benzine de suya da bi şey olmaz. Ki suyu kesin antifrizlidir de. Değiştirmekte fayda var ama servise gittiğinizde.
Lastiklerin durumu çok kötü olabilir indiyse eğer.