Orijinalini görmek için tıklayınız : civic 1.4 egzost reçetesi
umuttuner
19-02-2014, 21:50
merhabalar
ctesi hayırlısıyla muayene işimiz var ondan sonra egzost işlerini halletmek istiyorum
kafamda olan headers+düz boru+katalitik iptali ve sona da ss magnum
(arac civic hb 1.4 is)
fakat aklıma takılan (forumdaki konuları da okudum) orta susturucuyu iptal etmeli miyim yoksa free flow tarzında bi susturucu mu koymalıyım?
buyuk ihtimalle izmire gidicem bu iş için ayrıca orda da bana yardımcı olabilecek varsa yazarsa sevinirim.gerekirse kargo olarak buraya gelse de olur ama montajını bizim sanayiiciler kıvırır mı bilemiyorum
700 km yol yapmak da istemiyorum montaj için.
siz değerli insanların yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum.teşekkürler.
Headers + Düz boru + SS magnum güzel olur orta susturucuyu iptal edin kayıp olmaz bildiğim kadarıyla bu modellerde olmuyor vtec 2'de felan oluyor diye biliyorum.
SS magnum yerine kumandalı bir egzozda alabilirsiniz polislerle uğraşmazsınız
canozgur106
19-02-2014, 23:39
Yapmışken kat iptalinide yap ses için önemli bu sölediklerinde kat iptalide olursa güzel bi ses alabilirsin..Ama çok çata pata bi ses istiyosan sona tak bi otto dinle sonra:)
muratbalci
20-02-2014, 07:48
Orta susturucuyu iptal etmeyin, yada spor tip bir orta susturucu takın. Hem zırıltıyı keser hem de geri basınç için gerekli olacaktır. Araştırırsanız, site de bu konuyla ilgili epeyi bir konu var.
Umut melek
20-02-2014, 09:06
51 lik düz komple krom sonda ss var okan usta var burda işin babası ona yaptırdm bnde boruyu kat falan hepsine yol ver dostum gırtlaktan bi 51 lik düz sonada magnum ss geniş hazneli olanını öneririm stock görüntülü polis sıkıntı zaten yaşatmıyor hayırlısı olsun simdiden dostum :)
black_eagle1988
20-02-2014, 09:23
Ben de Okan Baycu usta yaptırdım.Gerçekten bu işin ustası.3. sanayide Osman Usta Egzoz.Şimdiden hayırlı olsun
bLackModeL
20-02-2014, 09:50
okan abi bu işin ehli :) butun isteklerini karsılar
gokhan035
20-02-2014, 13:18
Gule gule kullan :) yazdigin egsoz sistemi bu araclar icin cok keyifli oluyor.
umuttuner
20-02-2014, 21:23
bugün gokhan35 nikli Gökhan arkadaşımızla bağlantı kurduk.Aylar önce sahibinden üzerinden mesajlaşmıştık rastlantı o da forum üyesiymiş :)
headers+düz boru(kat iptalli)+spor tip krom orta susturucu+ss magnum son olarak malzemelerimiz kargoya verildi.Sanırım cuma elimde olur
ctesi muayene ve sonra 2-3 gün kaput+spoon spoiler+spoon aynalar boyanacak
ondan sonra nasipse taktırıcam sistemi
okuyan yazan herkeze teşekkür ederim.Forum sayesinde bi işin daha üstesinden geldik.
iyi ki varsınız
Hayırlı olsun ,aracınız rahatlar tatlıda bir sesi olur, benzer bir sistem var bendede :)
Hayırlı olsun şimdiden, inşallah istediğiniz sesi alırsınız.
Düz borunun çapını kaçlık kullanıyorsunuz? Montajdan sonra şimdiki sistem ile arasında karşılaştırma yapabilirseniz bir de +/- yönleriyle.
umuttuner
22-02-2014, 23:17
boru çapı 51 lik salı günü takılacak malzemeler, karşılaştırmayı yaparım video da eklerim.
umuttuner
27-02-2014, 21:53
malzemeler takıldı
-FXzQlOGXYk&feature=youtu.be
kesinlikle artısı var ve en cok benzinde belli ediyor daha seri bi hale geldi araç
MehmetOrkun
28-02-2014, 08:07
malzemeler takıldı
kesinlikle artısı var ve en cok benzinde belli ediyor daha seri bi hale geldi araç
Hayırlı olsun :) istediğiniz sesi yakalamanıza sevindim. SS magnum bende alacağım yalnız şu zırlama araçtan mı kaynaklı yoksa egzoz sisteminden mi ?. Benim araç gerçi toyota ama korkuyorum o zırıltı olacak diye :).
silvia_s15
28-02-2014, 18:24
bugün gokhan35 nikli Gökhan arkadaşımızla bağlantı kurduk.Aylar önce sahibinden üzerinden mesajlaşmıştık rastlantı o da forum üyesiymiş :)
headers+düz boru(kat iptalli)+spor tip krom orta susturucu+ss magnum son olarak malzemelerimiz kargoya verildi.Sanırım cuma elimde olur
ctesi muayene ve sonra 2-3 gün kaput+spoon spoiler+spoon aynalar boyanacak
ondan sonra nasipse taktırıcam sistemi
okuyan yazan herkeze teşekkür ederim.Forum sayesinde bi işin daha üstesinden geldik.
iyi ki varsınız
Gökhan arkadaşımızdan bende aldım,geçen hafta.Ne yazikki sinek vızıltızı gibi bi ses alırsın.Orj manifold kaldı.katalizör ve orta susturucu iptal oldu.51lik düz boru çekildi.Arkaya ss magnum takıldı.Dediğim gibi ses alamadık.Oem ekzozdan bile sessiz.Araç vtec2
Gökhan arkadaşımızdan bende aldım,geçen hafta.Ne yazikki sinek vızıltızı gibi bi ses alırsın.Orj manifold kaldı.katalizör ve orta susturucu iptal oldu.51lik düz boru çekildi.Arkaya ss magnum takıldı.Dediğim gibi ses alamadık.Oem ekzozdan bile sessiz.Araç vtec2
Vtec 2 videosu ss magnum
Ss Magnum Honda Civic Vtec Egzoz 35V7520 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d2Fo1EatoeQ)
malzemeler takıldı
Hayırlı olsun ses gayet güzel :)
Lpg'de performans konusunda bir sıkıntı yaşıyorsanız biraz zayıflık gibi tekrar bir ayar yaptırın biraz karışımı açtırın benzin seviyesinden biraz fazla olsun
silvia_s15
28-02-2014, 18:32
Vtec 2 videosu ss magnum
Ss Magnum Honda Civic Vtec Egzoz 35V7520 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=d2Fo1EatoeQ)
Durduğu yerde ses var yani aragaz çekince ses geliyor.Ama kullanım esnasında orjınal eksozdan farkı yok.Ama bu 1.4isden ses daha iyi geliyor.
Biz ekzozun içini oynadığımız halde bu sesi alabildik.Tok ses hava filtresinden geliyor
https://www.facebook.com/photo.php?v=10202164836016289&set=vb.1050462467&type=3&theater
umuttuner
01-03-2014, 00:12
kısaca yazayım
zırlama sesi egzost kaynaklı zaten o sesi istiyorduk
ses için de aynen yazdığım gibi komple düz 51 lik krom steel marka orta kat iptali ve ss magnum takıldı.ses sinek vızıltısı gibi değil gayet güzel belki siz de başka bişey olmuştur.yolda daha da iyi ses çıkıyor onun videosunu da çeker yuklerim
bu arada aracımızda bigtube var belki ondan kaynaklı bi farklılık oluyo olabilir.sizin videodaki ses de çok iyimiş gerçekten.
silvia_s15
01-03-2014, 15:10
kısaca yazayım
zırlama sesi egzost kaynaklı zaten o sesi istiyorduk
ses için de aynen yazdığım gibi komple düz 51 lik krom steel marka orta kat iptali ve ss magnum takıldı.ses sinek vızıltısı gibi değil gayet güzel belki siz de başka bişey olmuştur.yolda daha da iyi ses çıkıyor onun videosunu da çeker yuklerim
bu arada aracımızda bigtube var belki ondan kaynaklı bi farklılık oluyo olabilir.sizin videodaki ses de çok iyimiş gerçekten.
Benim,araçta ortada susturucu yok,oda iptal yani.Ortada olsa bi gram ses alamıyacağız herhal.Anlayamadım yani,büyük ihtimalle otto bağlıyacam.
bende de 4-2-1 headers var 48 lik düz boru orta kat iptal sonda da orj 1.4 susturucusu var
ama bu gün patladı sanırım otto düşünüyorum nasıl olur sizce.
Kanber Tastan
14-03-2014, 13:32
Arkadaşlar bende 1.4 EF Sedan aracımı yeni aldım,
Bu bahsettiğiniz sistemi uygulasam ( Kat iptali + 51 Düz Boru + SS magnum ) aracıma verim alabilirmiyim ?
Arkadaşlar bende 1.4 EF Sedan aracımı yeni aldım,
Bu bahsettiğiniz sistemi uygulasam ( Kat iptali + 51 Düz Boru + SS magnum ) aracıma verim alabilirmiyim ?
Bana 51de sanki biraz performans düşüşü yaratıyormuş gibi geliyor 1.4lerde tabi pskolojik olarakta olabilir ama ben 48 önerirdim. Ss magnumlada 48de pek rezonans olmazsa güzel bi ses olur diye düşünüyorum.
umuttuner
15-03-2014, 00:24
borunun iç çapı 48 dış çapı 51, bi isteksizliğe rastlamadım ben hatta yanıltmasın diye öncesi ve sonrasında ilk arkadaşıma kullandırdım fark edildi.performans alır mısınız alırsınız almazsınız diye bişey yok ama oyle aman aman bişey beklemeyim ben 2. viteste nedense daha cok farkettim.