Orijinalini görmek için tıklayınız : albea ses sistemi yapımı
hakan_41
20-02-2014, 21:30
arkadaşlar merhaba 2006 albeamızı yaklaşık 1-2 hafta önce aldık ve ben bundan önceki arabamda yapamadığım sistemi artık buna yapmak istiyorum :)
malumunuz birinci sorun ( usb takmak istiyorum ) bunlarda normal teyp olmaması ve göğüs ile komplike bir teyp olması
bunun çözümü var tabiki farklı çerçeveler vasıtası ile standart teyipler takılıyor ama babam bozmak istemediği için orjinal teyibi kullanacağız
ilk olarak teyibe usb sd ve aux takılmasını sağlıyan aparatlardan takmayı düşünüyoruz, şuana kadar bir olumsuz yorum görmedim forumlarda, acaba randıman alabilir miyiz bu changer aparatlarla ( yapmak istediğim sistemde )
öne 1 takım mid , elbette bagaja bass ve bir amfi almayı düşünüyorum (ama ne :) ) , arka cama da ne takıcağım konusunda kararsızım oraya da mı mid takmalıyım, yoksa çok mu kafa ağrıtır tam bilmiyorum :o
öğrenciyim ve haliyle arama kriterlerim en ucuzdan en pahalıya doğru oluyor, buna göre tavsiyede bulunursanız sevinirim :D
painkller
20-02-2014, 23:01
Su kadar soyliyim, deck cevirici usb aparati falan ugrasana kadar babani ikna edip guzel en az 2 amfi cikisli (rcali) teyp alinmasi, 3 olursa tadindan yenmez, cunku on arka ve sub ayarlari teyp ustunden yapilmali, ben 1 2 ay deck cevirici kullaniyim dedim ciddi duzeyde sesten kayip oluyor piyasa urunlerinde hele ki kaliteli muzik dinlemek istiyorsaniz. Demem o ki 1 rcali bile degil 2 ve 3 rcali teyp alarak baslayin bu ise
devil_berk22
21-02-2014, 00:41
tek kelimeyle orj. teyp varsa hiç bir verim alamazsınız.
hakan_41
22-02-2014, 23:56
yorumlarınız için teşekkürler
planda bir değişiklik oldu teyip alıcaz gibi gözüküyor :) ama şimdide geri kalanını nasıl yapmalıyım bilmiyorum
bass için az kanallı bir amfi alıp öne de normal hoperlör mü bağlasam
yoksa
komponent ve 4-5 kanallı bir amfi mi alıyım karar veremedim
komponent yaparsam 100-150 liralık setlerden alabilirim jbl goldmaster vs.
öbür türlü yapalım dersek de aynı paraya 4 tane pioneer falan alınabiliyor
teyp olarak da en uygun ''Pioneer MVH-150UB'' i buldum. büyük ihtimal bunu alıcam
berkay35
27-02-2014, 18:40
hoparlör yuvaları kaç cm bilmiyorum ama sub rca çıkışlı bi teyp, öne orta halli 1 takım kompenant, arkaya 3 kanal oval set, bagajada sakin bi bass, 4 kanal orta halli bi anfi eğer profesyonel bi sistem kurmak istemiyorsanız sizi fazlasıyla tatmin eder bass ve kompenantları anfiden ovalleri teyipten almanız size düşük bütçeyle en iyi performansı verir bide marka seçiminde pioneer dan vazgeçmeyin derim goldmaster tarzı markalardan kesinlikle uzak durun şahsen şimdiye kadar kurduğum sistemlerin hepsini bu şekilde yaptım gayette memnundum
hakan_41
28-02-2014, 02:54
önlerde 16 cm arkalarda ise 13 cm var
arkaya yuvarlak takmak zorundayım bu arada, sizin bahsettiğiniz ovaller sanırım coaxial denilenlerden, onların yuvarlak olanlarından almam gerekicek
13 cm koaksiyellere bakmaya başladım da , 3 yollu mu alırsam daha iyi olur acaba ?
bunu buldum mesela ama 2 yollu diyor ''Pioneer TS-G1314R 200 Watt 13 cm 2 Yollu''
ayrıyetten ; 4 tane komponent + bass'ı 4 kanal bir amfiye baglamak mümkün müdür ? paralel olarak falan hallediliyor sanırım yeterli güç alınabilirse, doğrumudur ?
Daha yeni Albea ya müzik sistemi yapan arkadaşım var isterseniz cebini verebilirim.
Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz kendisine.
Kardeşim albeaların müzik sistemi bence gayet iyi :D ama teyp konusunda yanlış hatırlamıyorsam dış kasa değil ama içindeki kasanın pioneer olduğunu okumuştum bir yerde . Teyp değiltirmeni pek tavsiye etmiyorum değiltirenler pek fark olmadığını söylüyorlar haberin olsun :) iyi forumlar
teyp markası pioneer değil visteon, çok vasat bi teyp dısardan alacagın 50 tl lik teyp bile daha iyidir
hakan_41
01-03-2014, 22:50
Daha yeni Albea ya müzik sistemi yapan arkadaşım var isterseniz cebini verebilirim.
Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz kendisine.
olabilir face adresi veya telefonunu verirseniz sevinirim, kullandıgı ekipmanları öğrenmek isterim :)
Kardeşim albeaların müzik sistemi bence gayet iyi :D ama teyp konusunda yanlış hatırlamıyorsam dış kasa değil ama içindeki kasanın pioneer olduğunu okumuştum bir yerde . Teyp değiltirmeni pek tavsiye etmiyorum değiltirenler pek fark olmadığını söylüyorlar haberin olsun :) iyi forumlar
evet ama ben şarkılarımı USB den dinlemek istiyorum onu nasıl yapıcaz ? çeviriciler hakkında yukarıda konusmustuk :) farkdan kastınız ne ?
teyp markası pioneer değil visteon, çok vasat bi teyp dısardan alacagın 50 tl lik teyp bile daha iyidir
doğrudur ama orjinal teyipten yana USB çalmaması haricinde başka bir sıkıntım yok , bence gayet yeterli bir teyp..
Hani olay albea vs vs diye ayrilir mi bilmiyorum ama jvc nin 2008 de alinmis 2 rcali bi teybim var hollandadan gelme,bunun yaninda iki adet jameson oval kolonum var,bitanede 1000 w jbl bass aldim 4 kanalli usa 434 anfiyle gayet guzel bir ses aliyorum bana maliyeti 250 tl anfim sifir (teyp hediye geldi) boyle sistem kurdum.Tatminkar bir sesi var insanlari rahatsiz etmeyecek duzeyde (en kotu bass sesin cikar disari) boyle bir sistem istersen yardimci olurum sana
DRSERHATCENGİZ
12-03-2014, 19:47
ben kendi arabamda orjinal teybi ve hoparlörleri bozmadan teybe arkasından entegre edilen usb aux sd kart girişli aparat taktım ve yine bagaja da aktifbass denilen pioneer ın basını koydum hem bagajda yer kaplamıyor hem de aracın orjinal kumandalarını aktif olarak kullanabiliyorum.ve ses de yeterince tatmin edici .bence araca sonradan takılan mi bas takımları çok gereksiz zaten aracın orjinallleri yeterince ses veriyor sadece eklenmesi gereken bass.bence orjinalini hiç bozma sadece bass ve usb aparatı ekle. memnun kalacağını umarım
hakan_41
13-03-2014, 20:07
aparat 150-200 arası fiyat ve bass bağlamak için de aparat almam gerekiyormuş diye duydum, gene baya harcarım öyle yaparsam da
teyp alınca ama araba satılırken çıkarırım bi zararım olmaz, diğer türlü arabaya yatırım yapmıs olurum :)
aktif bas nasıl birşey internette fazla birşey bulamadım, şu koltuk altına da konulan yassı basslardan bahsediyorsunuz sanırım, performans ve fiyat açısından hiçbir bilgim yok :)
fikir açısından sölim bende 2003 albea vardı babamındı oda zar zor kandırıp sistem yaptım. Dediğin gibi önce üzerindeki ana üniteyi kullandım menun kalmadım alpine ana ünite aldım kaliteli ses için ama benim aldığım teyp daha yüksek watlı sistemlerde daha verimliymiş ayriyeten yükseltici gerektiren bi teypmiş tercihin pioneer'den olsun kesinlikle. önler 16cm mbquart mit takımı arkalar 13cm ama panzot yaptırıp 16 cm focal mit takımı koydum mit amfisi jbl 75.4 kanallı. Bas olarak kicker 38kare bas orjinal kabinli, amfiside kicker 1200,1 monoydu. ses iyiydi ama belli bisüreden sonra tatmin etmemeye başlıyo herşey gibi ses sistemininde sonu yok kulağına hoş gelicek çıtır bişiler yap gitsin.
hakan_41
14-03-2014, 19:40
ben de sizin sisteme yakın bişey yapıcam işte tek fark cam altındaki orjinal yuvaları kullanıcam, ekstra panzot falan düşünmüyorum
13 lük koaksiyel koyup geçerim herhalde, 4 kanal amfi alırsam arkadakileri de teybe bağlarım
üst mesajlarda bahsettiğim uygun fiyatlı pioneer den alıcam 150 lira usb ve 2 rca çıkıslı 4x50w
anltrkmn
14-03-2014, 19:55
Roadstar da yolda bırakmaz sizi, 3 aydır 2400 luk olanini kullaniyorum cadence bass ile, cok nadir isindigini gordum sorunsuz simdiye kadar. Pioneer yan sanayi denir bu marka icin. Ucuza gayet guzel tesko dosersiniz. Aman bir hevesle yikim bi tesisat yapmayin sonra elinizdeki albea bir gun satbeaaa olmasin :-D
hakan_41
14-03-2014, 21:25
2400 lük roadstarınızda ne bağlı, bu kadar yüksek değerli amfiler bana hiç inandırıcı gelmiyor da o yüzden soruyorum :)
anltrkmn
15-03-2014, 00:31
Valla ben de inanmadim 2400 olduguna :-D simdi bu amfi hem ovalleri hem bassi falan besleyebiliyor yani 2400 u hic vermiyo esasen bolunuk halde o guc hep :-D rda6040 miydi 3040 miydi hatirlayamadim ismini ondan watt yazdim ben kutuda yazanin yalancisiyim. Cadence fxs 250 ve 2 adet pioneer 400w kac rms bakmadim ovalleri besliyo gayet yeterli benim icin sonladigimda kapi fitilleri gicirdamaya basliyor :-) ben fiyatina guvendim ne kaybederim ki dedim amfi bass ovaller orj. Teypten amfi cikisi iscilik 500 tl verdim :-) hani ogrenci spec bisy yapcaksan, kicker falan en kisik bassta bile cok vuruyor babanla sknti yasarsin sanki? Ustelik pahali :/
anltrkmn
15-03-2014, 00:39
Buldum rda6040mis. 2400 watt 4 kanal yaziyor ben pek anlamam moruk sadece marka ucuz ve orta yollu icin iyi seni zorlamasin mesele diye soyledim. Bana yaptirdigim abimin soyledigi : "Olm ben bundan 1700 tane sattm daha arizaya kimse gelmedi"
hakan_41
15-03-2014, 01:38
anladım, tavsiyelerin için çok teşekkürler :) bu roadstarlar kötünün iyisi diyelim o zaman, çok büyük performans beklenmiyeceğini biliyordum ama, kullanılmıyıcak gibi de değilmiş anladıgım kadarıyla.. bunu da yazdım bir kenara :)
DRSERHATCENGİZ
15-03-2014, 15:14
usb aparatını da arabayı satarken sökebilirsin sadece ara bağlantı kablosunu değiştirerek başka bi araca bağlayabilirsin. ben orjinalini bozmaktan yana olmadığım için böyle bi tavsiyede bulundum tabi maddi duruma ve isteklerine göre seçenekler değişebilir. aktif bass ın biçok seçeneği var.beni arabamın bagajı ufak olduğu için küçük bass tercih ettim.artık arabalar küçülüyor. takdir edersin ki 206 nın bagajına 30 cm lik bass koysam bagajda yer kalmaz.neyse sana kolaylıklar dilerim