Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek hızda kesilme problemi...
CorsaGSI
09-08-2008, 08:10
Arkadaşlar kafama şu aralar acayip şekilde taktığım bir sorunum var.Aracım 94 Model Corsa GSI. Yüksek hızlarda bariz bir bayılma var arabada ve bu canımı sıkıyor artık. Daha önceden diyorduk corsalar yüksek hızda mı gitmiyor acaba arkadaşım ile dün gece test ettik 98 model 2 vites yüksek devirde kafa çıkarıyorum,3 vites 1.5 boy 4 viteste 2 boy oldu 5 e attıgımda ise yavaş yavaş inceden geldiğini görüyorum ve beni 2 boy geçip orada kalıyor. Akranlarıma göre 2 ve 3 üm gayet tatminkar daha önce 4 de bayılmayabaşlıyordu filtreyi sis farını iptal ederek oraya koydugumuzdan beri bariz daha önce beni 4 te 2-3 boy geçen arbayla kafa burun yürüdü.Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Benim şüphelerim enjektörlerimin çok kirli oldugunu biliyorum sizce bu yaparmı?
Diğeri ise sensörlerden herhangi bir sorunda bunu yapabilirmi.
Yüksek hızdan kastın kaç km civarında oluyo bu söylediklerin?
CorsaGSI
09-08-2008, 08:15
5 vitese attıgımda 175-180 gibi bir hızda oluyorum devir 5000 de oluyor.
filtre fazla hava cekiyo olmasin ? :)
o hızlardaki hava akımını düşününce mantıklı..
_cAgdAsH_
09-08-2008, 21:24
+öne konuLan fıLtrenın zararLarından bahsedıLmıstı sanırım daha önce
kapağn gırtlağına kadar taşlı bırakta şişsin uzunda sensörü veye öbür dediğin şeyleri sorunlu olan araba 4 kadarda gitmez.Fazlada 4. fiteste kafa burun gitme!!:icon13:
CorsaGSI
11-08-2008, 07:39
kapağn gırtlağına kadar taşlı bırakta şişsin uzunda sensörü veye öbür dediğin şeyleri sorunlu olan araba 4 kadarda gitmez.Fazlada 4. fiteste kafa burun gitme!!:icon13:
sen bnm kapağımın içini nerden biliosun acep? sen taşladın galiba gırtlağına kadar
CorsaGSI
11-08-2008, 09:04
olabilir mi diyeceğim ancak filtre yukardayken 4 bayılmaya başlıyordu :) ben debimetreden şüpheleniyorum.
olabilir mi diyeceğim ancak filtre yukardayken 4 bayılmaya başlıyordu :) ben debimetreden şüpheleniyorum.
1.4 L 'lik jazz ile 170 180 arası görürken 1.6 L 'lik pipercross filtre taktıktan sonra 120 de makina takıldı. 121 olmadı!
Fazla hava alışından olabilir. sorunu çözmekte filtre üzerine gidilmesinde fayda var bence.
CorsaGSI
11-08-2008, 11:35
1.4 L 'lik jazz ile 170 180 arası görürken 1.6 L 'lik pipercross filtre taktıktan sonra 120 de makina takıldı. 121 olmadı!
Fazla hava alışından olabilir. sorunu çözmekte filtre üzerine gidilmesinde fayda var bence.
hımm. ama bnmki bir takılma değil hızlanıyor ancak yeterince hızlanmıyor bariz bir kesilme var boguluyor sanki 5 e atıp gazladıgın anda.Dediğim gibi 5 viteste 215 i yine görüyorum düzlükte ancak diğer corsa arkamdan gelip beni bu hızda 2 boy kadarda geçiyor.
eğer filtreden desek 4teki sorunumu çözmezdi.
Benim tahminimce ve bi kaç kişinin söglediğine göre hava geliyor ancak benzin yetmiyor buda olabilir çünkü enjektörler orjinal 14 yıllık :)
+ olarak şöyle birşey varki ilk marş bastıgım anda 3-4 dk durmadan çıkarsam tekleme yapıyor gaz yemiyor çok narin dokunsam bile bunu yapıyor ancak 3-4 dk sonra hiç birşeyi kalmıyor :S
sen bnm kapağımın içini nerden biliosun acep? sen taşladın galiba gırtlağına kadar
tamam ben bilmiyom.Sen taşladın.
enjektörlere bakılıp bir de wide band alıp karışım oranlarına bakarsan sorunu çözebilirsin diye düşünüyorum...
Speed_TurN
31-08-2008, 23:33
akışmetre gibi geldi bana
red_Devil
20-09-2008, 00:09
Arkadaşlar bendede 2005 model 1.3 Cdti opel combo var aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Kendim rektefiyeciyim motoru söktürdüm biyel kollarından 1 tanesinin eğri oldugunu farkettim değiştirdim ve araba normale döndü fakat 140-150 km arası giderken kesinti yapıyor. Pompa enjektörde yeni yapıldı servise götürdüm aracı yapamadılar : (