Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternet Hızı Kısıtlama

driftboy
24-02-2014, 10:43
Üst katımdaki komşularla interneti beraber kullanıyorum. Zaten ben genelde bursada olmadığım için onlarında pek durumları olmadığı için interneti onlarada veriyorum. Ama iş çığrından çıkmaya başladı iyice. 3 çocuk var, 3 ü de online oyun oynuyor evde 2 pc var bi masaüstü bi laptop. biri kalksa diğeri hemen devam ediyor. Bide sürekli torrent sitelerinin birinden download yapıyorlar. Hani bunlar hiçbirşekilde sorun değil ama zaten 1-2 gün geliyorum şu eve ayda ondada cinnet geçiriyorum.

İnternetin hızını onlara sınırlayacağım, yada buna benzer yapacağım bi durum varmıdır. Facebook'da haber kaynağım bile yenilenmiyo o derece yavaş şuan internetim. Onu bırak hız testi yapmak için dsmartın sitesine bile zor girdim.

Ordada durum bu. Ama gel gelelim interneti emekleyerek kullanıyorum.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1743627_682555375130776_733645674_n.jpg

google'dan xxxxxxhaber.com dan baktım bi cacık anlamadım.

ondertopcu
24-02-2014, 10:44
Modem içinden kullanıcıları kısıtlayabilirsin örneğin 2 mbt onlara verirsin gerisi sende kalabilir.

driftboy
24-02-2014, 10:45
Modem içinden kullanıcıları kısıtlayabilirsin örneğin 2 mbt onlara verirsin gerisi sende kalabilir.

onu nasıl ayarlayacağım peki ? modemin arayüzünden fakat nerden nasıl yapacağımı bilmiyorum.

mesela şuan bağlı değiller baktım arayüzünden modemin, internet kendine geldi yemin ederim.

Ers
24-02-2014, 10:47
modem de kısıtlama özelliği olması lazım sanırım ?

qos miş sanırım

link (http://forum.donanimhaber.com/m_34155868/tm.htm)

driftboy
24-02-2014, 10:55
Qos diye bi ayar yok benim modemin arayüzünde. Dsmartın verdigi modem bu arada.

ondertopcu
24-02-2014, 10:59
Senin modemde o özellik yoksa. Ayda 1-2 gün kullanıyorum diyorsun ozamanda da onları pasif yap sadece sen kullan :D

mr.korhan
24-02-2014, 11:00
modemler aynı zamanda routerdır, genelinde bu hizmet vardır, lakin giriş seviyesinin bir tık yukarısı olan modemlerde vardır. sizdeki modelde firmware güncellemesi v.s. gerçekleştirin belki gelebilir, eğer marka-model yazarsanız detaylı araştırılabilir internetten qos özelliği, bu arada diğer pclerin mac adreslerine yada static ip yapısına dayanır qos, dolayısıyla sizbu ayarları üst komşunun desktop pc si için yaptınız bitti, daha sonra wifi den bir ahbabınız yada başka biri , yada onlardan başka bir pc-tablet-laptop v.s. aldı şifreyi girdiyse bu kısıtlamanın dışında kalacaktır. sömürebilir yani :)

driftboy
24-02-2014, 11:02
dLink 2640 U modem in markası. Ya cocukları seviyorum ama işte çıldırtıyolar bazen. Bazen kapıyı açıp laann diye bağırıyorum bi bakıyorum iki pc de çıkmış netten :D

TigeR
24-02-2014, 17:09
dLink 2640 U modem in markası. Ya cocukları seviyorum ama işte çıldırtıyolar bazen. Bazen kapıyı açıp laann diye bağırıyorum bi bakıyorum iki pc de çıkmış netten :D

:D:D en iyisi neti kapattırdık deyip şifreyi değiştirmek :) benim ev arkadaşı da aynı şekilde 150gb indirmiş yaza film dizi indiriyormuş dellendim kavga etsen edilmez ip şifre filan bilmediğim için de modem arayüzüne de bağlanamıyorum artık ilk günden ben indirip siliyorum sırf inadına :D

c20let
24-02-2014, 17:31
:D:D en iyisi neti kapattırdık deyip şifreyi değiştirmek :) benim ev arkadaşı da aynı şekilde 150gb indirmiş yaza film dizi indiriyormuş dellendim kavga etsen edilmez ip şifre filan bilmediğim için de modem arayüzüne de bağlanamıyorum artık ilk günden ben indirip siliyorum sırf inadına :D

Üniversite evlerinin vazgeçilmez kavgası oldu bu durum. :D

onu nasıl ayarlayacağım peki ? modemin arayüzünden fakat nerden nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Kardeşim aynı durumu ben Kocaeli'de ailemin yanına gittiğimde yaşıyorum. Modemin teknik servisini aradım böyle bir özelliğin olmadını söylediler. Sende kendi modeminin üretici/teknik servis birini ara yardımcı oluyorlar.

TigeR
24-02-2014, 17:34
Üniversite evlerinin vazgeçilmez kavgası oldu bu durum. :D

hiç sorma ya, hayır yani yaza film indirmek nedir ya :D kendi evinde de internet var halbuki yine sinirlendim gidiyim de bişeyler download edeyim :D:D

c20let
24-02-2014, 19:33
hiç sorma ya, hayır yani yaza film indirmek nedir ya :D kendi evinde de internet var halbuki yine sinirlendim gidiyim de bişeyler download edeyim :D:D

Aga adam 8 mb internet var torrent açıyo sınırlama filan yok. Ben pert oluyorum odada. Soruyom bir şey mi indiriyorsun? diye cevap hayır ama modemin ışıkları yanıp sönmekten patlayacak neredeyse. :D Sonra hemen zamunda'da ki en popüler 10 torrenti açıyorum ikimizde kitleniyoruz.

TigeR
24-02-2014, 20:26
Aga adam 8 mb internet var torrent açıyo sınırlama filan yok. Ben pert oluyorum odada. Soruyom bir şey mi indiriyorsun? diye cevap hayır ama modemin ışıkları yanıp sönmekten patlayacak neredeyse. :D Sonra hemen zamunda'da ki en popüler 10 torrenti açıyorum ikimizde kitleniyoruz.

haha aynı taktik iyidir iyidir tek ben gideceğime ikimizde gidelim mantığı :D

brkkksln
24-02-2014, 20:35
modemi komşuyla ortak kullanmak? hayatının hatası.heleki şu devirde.
durumları olmayan insanların evinde 2 pc ne arıyor demek geldi içimden.
modem ara yüzünden blokla onları olsun bitsin.hatta şifreni değiştir bir de üstüne oh mis.
evinde 2 pc olan adam net bağlatır aylığı kaçı kaç kuruş sanki.

HondatugraL
24-02-2014, 20:38
sana çok bile :D

Oznsrl
24-02-2014, 21:00
bu torrentinde hiç allahı yok bazen bişey indiriyorum bütün neti sömürüyo çok açgözlü :D :D

Agah
24-02-2014, 21:16
50 mbit netim var hız sınırını aştım diye 3 mbite düşmüş. dün 7 mb ile oyun indirirken şimdi 300 kb lara talimiz. ne oran var ne orantı. iyi sövdüm bende geçmiş olsun :)

mehmetRS
24-02-2014, 21:17
modemi komşuyla ortak kullanmak? Hayatının hatası.heleki şu devirde.
Durumları olmayan insanların evinde 2 pc ne arıyor demek geldi içimden.
Modem ara yüzünden blokla onları olsun bitsin.hatta şifreni değiştir bir de üstüne oh mis.
Evinde 2 pc olan adam net bağlatır aylığı kaçı kaç kuruş sanki.

+1 .......

driftboy
24-02-2014, 22:18
modemi komşuyla ortak kullanmak? hayatının hatası.heleki şu devirde.
durumları olmayan insanların evinde 2 pc ne arıyor demek geldi içimden.
modem ara yüzünden blokla onları olsun bitsin.hatta şifreni değiştir bir de üstüne oh mis.
evinde 2 pc olan adam net bağlatır aylığı kaçı kaç kuruş sanki.

pc'ler sünnetlerinde hediye gelmiş, hediyeyi alanda bayaa saglammıs güzel makinalar almış :D tek maas 5 kişilik aile ev kira iyilik yapalım dedik bi zararı olmayacak sonucta diye.

brkkksln
24-02-2014, 22:24
pc'ler sünnetlerinde hediye gelmiş, hediyeyi alanda bayaa saglammıs güzel makinalar almış :D tek maas 5 kişilik aile ev kira iyilik yapalım dedik bi zararı olmayacak sonucta diye.

sen bi internetinizi kesiyorum sadece ben kullanacağım artık de senin acıdığın iyilik yapmak istediğin insanlarla aran nasıl olacak gör canım kareşim( inşallah yanılıyorumdur tabi ama hayat tecrübesi bunu öğretti bana)

Tekos
25-02-2014, 01:03
Sizin modemde o özellik olabilir.Wireless ile bağlanıyorlar dimi ? Eğer öyleyse modem arayuzu ayarlarına girin Wireless'in altında advanced denilen bir bölüm var ordan ayarlayabilirsiniz hızlarını.
Aslında sizin modem de misafir modu var çok güzel bir özellik 4 adet ayrı wireless ismi ile nokta belirleyebiliyorsunuz. Ayşe,fatma,hüseyin gibi yukardakinlere diyorsunuzki siz huseyinden bağlanın onlarda ona verdiğiniz hız kadar bağlanabiliyor.Ama hız kısıtlaması varmı bakmak lazım modem'e.
Kullanıcı kılavuzuna baktım ama çok basit yazmışlar o yüzden o bolum anlatılmamış.
Ama siz en iyisi 0 212 289 56 59 D‐Link Türkiye Ofisini haftaiçi 09:00‐ 18:00 arayın onlar daha çok yardımcı olurlar.