PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa Nilüfer Yarış Pisti

-ER-
09-08-2008, 16:34
Bir ara yapımı falan sözü geçiyordu hiç bitmişini bilen gören duyan fotoğraflarını bile görsenin kafi paylaşırmısınız sadece bir proje fotoğrafı var.
http://img339.imageshack.us/img339/8409/bursapisthc5.jpg

Bir aktivite falan da daha düzenlenmedi galiba daha, haberlerde konusuda geçmedi. Bilen bilgisi olan varmı ?

PROMINENT
09-08-2008, 16:49
piste bakınca biraz kafam karıştı..
güzel pistmiş bende hatırlıyorum 2sene önce falan yapılıcaktı sanırım ne oldu ?

Maxiboost
09-08-2008, 16:53
başlanmadı bile kısacası yalan oldu :D

-ER-
09-08-2008, 17:34
Bi yerlerde okudum tanıtıldı falan deniyor ama bir tane bile fotoğrafı yok :S

overblack
09-08-2008, 19:15
nilüfer'deki arsa fiyatları uçuşa geçince belediye o araziyi bir alışveriş merkezine peşkeş çemiştir kesin ;)

Vtec
09-08-2008, 19:20
Sadece o resimle kaldı zaten Nilüfer yarış pisti...

-ER-
09-08-2008, 19:23
Yalan oldu anladığım kadarı ile :)

BarBo
09-08-2008, 20:51
yalanın daniskası.biliyorsunuz pistlere gerekli değer verilmiyor.walla ne diyelim yaptıranlar sağolsun.

-ER-
09-08-2008, 21:41
Yapmasınlar ondan sonra desinler hız tutkunu gençler trafik terörü yaratıyor yok caddelerde yarışıyor.
Ama kimse demiyorki size bir oyun parkı yaptık oynayın, gerki memlekette herşey bitti bi pist kalmıştı :D Kesin böyle düşünen zihniyet çoktur :D

atilatilgan
09-08-2008, 21:53
Bundan 4 yıl kadar önce çok kapsamlı bir proje olarak planlamıştık Bursa Yarış Pisti'ni. Hatta hala CD'lerde 3D çizimleri projeleri duruyor bende. Sadece motorsporlarına yönelik bir tesis değil aynı zamanda eğitim alanı ve hepsinden önemlisi otomotiv sektörünün ar-ge çalışmaları yapabileceği bir tesis olarak projelendirilmişti. Hatta lansman bile yapmıştık Bursa'da : http://www.performansteam.com/news_bursa.htm

Otomotiv sektöründe üretici firmaların haricinde yan sanayi olarak da çok büyük ve ciddi firmaların olduğu bir şehir olmasına rağmen Bursa'dan gerekli sponsor desteği sağlanamayınca proje ne yazık ki kaldı ve rafa kaldırıldı...

Bildiğim kadarı ile o alan Nilüfer Belediyesi tarafından hala motorsporları için tahsis edilmiş halde...

-ER-
09-08-2008, 23:46
Yani anladığım kadarı ile
Sponsor deskleri artarsa yapılma ihtimali var galiba tabi sizler yeniden işe el atarsanız.
Yazık olmuş gerçekten.
Peki bu pist gerçekleşseydi. Bizim gibi amatörlere pist'in kapısı açık olacakmıydı ?
Bu konuda bilgi veremezsiniz heralde dimi ?
Yani yönetim kaynaklı birşey heralde

Low-Rider
10-08-2008, 01:39
Garip bir ülkedeyiz ya.

Bugün discovery channel'da bir programda abd'yi gösteriyordu , adamlar 1954 yılında drag yapıyorlar.Daha o zaman yarışıcak pistleri var sene 2008 Türkiye de 1 elin parmaklarını geçmez pist sayısı.

overblack
10-08-2008, 02:02
valla bursada elimizde olan pistleride kaybediyoruz.ralli kros pisti vardı artık yok.küçük sanayide yaptılar bir ara moto dragta yarışan biri öldü yasaklandı.otoban sonunda illegal yarış pisti vardı jandarma ele geçirdi,eski havaalanı var izin alınamıyor.resmi olarak tek yarış yapılan yer şahintepe tırmanma ve yeşil bursa rallisinin dağ etapları.zaten onlarda pist değil,etap.yani günlük kullanımlarda halkın kullandığı yerler.Ne olacak atıl böyle bilmiyorum.

Bursadaki otomotiv fabrikalarının işçi çalıştırmak harici bursaya 1 lira faydaları yok zaten.vergilerini bile istanbula ödüyorlar.

BarBo
13-08-2008, 20:25
Garip bir ülkedeyiz ya.

Bugün discovery channel'da bir programda abd'yi gösteriyordu , adamlar 1954 yılında drag yapıyorlar.Daha o zaman yarışıcak pistleri var sene 2008 Türkiye de 1 elin parmaklarını geçmez pist sayısı.

ona bakarsan orda ailenin biri çocuğu sokak yarışlarında öldüğü için pist yaptırdı.ama burda nerde o imkan.

kobeanil11
14-08-2008, 00:27
ama herşeyi bir kenara bırakınca çok keyifli bir piste benziyor, yazık olmuş projenin gerçekleşmemesi.. :(

Sportivo
14-08-2008, 09:35
yanlış hatırlamıyorsam bu proje ethem genimin bir projesiydi
ama ethem abi artık izmir yarış pistine sahip olduguna gore bence nilüfer projesi tarih teki yerini almış olablir

azrail
14-08-2008, 11:16
Yapılsa bile bize yarayacakmı bide o var. İstanbul park yapıldı da ne oldu

SerkanKurt
14-08-2008, 16:08
Cidden İstanbul Park yapıldı gidip time trial yapabiliyormuyuz? benim bildiğim hayır. Eee ozaman yapılsada bize yaramıycak bişeyi beklemek hiç bir işe yaramıyor :)

Tuner
14-08-2008, 17:42
İstanbul Park kiralana biliyor ama çok uçuk fiyatlarda.

Oytun
14-08-2008, 18:06
Yapılsa bile bize yarayacakmı bide o var. İstanbul park yapıldı da ne oldu

yapılırsa yarardı yaraması için yapılacaktı zaten anladıgım kadarıyla. istanbul parkın olusumu farklı

-ER-
16-08-2008, 00:59
Yarardı heraldr die düşünüyorum. İST Park oluşumu farklıda Yurt dışında

insanların girip sadece kendi araçlarını ödeyip katıldıkları Anventure die adlandırılan mevzu yok

bizde onların o pistlerinde DTM , Moto GP, WTC daha bir sürü yarış org ları oluyor.

Bizde pist yatırıyorlar belki büür seneye F1 e kadar dieyemi düşünüyorlar nedir anlamaım.

Memleketimiz yine özelliğini göteriyor.

Paran varsa yaşarsın yoksan öl misali devam ediyor :)

Bize haram piste çıkmak :D :D

ef186
16-08-2008, 01:03
Yarardı heraldr die düşünüyorum. İST Park oluşumu farklıda Yurt dışında

insanların girip sadece kendi araçlarını ödeyip katıldıkları Anventure die adlandırılan mevzu yok

bizde onların o pistlerinde DTM , Moto GP, WTC daha bir sürü yarış org ları oluyor.

Bizde pist yatırıyorlar belki büür seneye F1 e kadar dieyemi düşünüyorlar nedir anlamaım.

Memleketimiz yine özelliğini göteriyor.

Paran varsa yaşarsın yoksan öl misali devam ediyor :)

Bize haram piste çıkmak :D :D

Büyük kısmı doğru yaw ...
duruma içten bakıncada bi kısmı farklı ama amaç pistte gazlamak o keyfi tatmak tabiki keşke bolca pist olsa boluda geçtim adam akıllı 2-3 tane bile tr ye bu hacimle yeter ...

-ER-
16-08-2008, 01:09
Evet adam akıllı pist olsun tabikide ama bizim gibi gezgincileride alsınlar yani :)

Sende org falan yapmasan kimse pist görmeyecek heralde :)

Off pist off

Devlet bize arka çıksa bizde uçarız misali :D (David KAPIRFİLD gelince denmişdi :D )

-ER-
16-08-2008, 01:10
İşin kötüsü caddece circuit yapıncada suçlu oluyon :D

ef186
16-08-2008, 01:20
Evet adam akıllı pist olsun tabikide ama bizim gibi gezgincileride alsınlar yani :)

Sende org falan yapmasan kimse pist görmeyecek heralde :)

Off pist off

Devlet bize arka çıksa bizde uçarız misali :D (David KAPIRFİLD gelince denmişdi :D )

sanırım öyle :D eldekini değerlendirmek lazım nede olsa sonra oda elden gider kalırız ortalarda ...