PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zippo tamiri

Le10ur
24-02-2014, 21:16
herkese iyi forumlar zippoma benzin yerine arkadaş başka birşey koymuş şuan yanmıyor pamugunu kuruttum yenı benzın koydum ancak yanmıyor bunu duzeltmenın yolu nedır veya ankara'da bunu yapan yer varmıdır?

morgy_drag
24-02-2014, 21:19
Basit..
Bir yere götürüp olmayacak paralar harcamayın..
Herhangi bir zippo ürünleri satan yerden orjınal zıppo fıtılı edinin..
Fitilini değiştirin..
İçinden çıkan pamukları da yenılerıyle değiştirn bitti gitti :)

rebel
24-02-2014, 21:19
bir zippocuya git hocam ücretsiz olarak içini değiştirsin..

Le10ur
24-02-2014, 21:26
Basit..
Bir yere götürüp olmayacak paralar harcamayın..
Herhangi bir zippo ürünleri satan yerden orjınal zıppo fıtılı edinin..
Fitilini değiştirin..
İçinden çıkan pamukları da yenılerıyle değiştirn bitti gitti :)

ıcındekı pamuk sıradan pamuk mu?

ıcınde uzun fıtıl var o ozellıgını kayıp mı etmıstır

bir zippocuya git hocam ücretsiz olarak içini değiştirsin..

ucretsız yaparlarmı da ?nerdeeee bızde o mıllet

fkocak
24-02-2014, 21:34
benim zipponun taşı bitmişti ücretiyle yaptırmaya gittim yeni taş ve benzin de koydu ücretsiz yaptılar. belki size de yaparlar. ama kullanıcı hatasından dolayı yapmayabilirler

Selim.Y
24-02-2014, 21:38
Fitil ve pamuğunu değiştirdikten sonra bı sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bu işlemler çok basit kendinde yapabilirsin. Fitil 5-10 tl pamuğu kac para özel bi pamuk mu bilmiyorum. Sippo satan bıyerden temin edilir malzemeler.

SercanTurkoz
24-02-2014, 21:44
Zippo omur boyu garantili ve cogu seyi ucretsiz degistiriyorlar.
Benim komp. iki tane zippomda Ic mekanizmalari degismisti ucretsiz.
Cogu avm de var tabocco shop onlarin bir cogu zippo bayisi.
Derdini anlatip teslim ettiginde gerekli ismlemi yaptirtip geri aliyorsun. Bu arada icindeki pamuk sentetik pamuk.
Icinden cikan pamugu iyice acip havalandirman gerek kupkuru bi sekilde. Kabarik olarak tam bir avuc kadar oluyor.

Goturmeden bi dene. Bi gun kadar acikta kalsin icine konan sey iyice ucsun. Ucucu biseyse eger.

morgy_drag
24-02-2014, 21:46
Mekanik olarak sıkıntı yaşanan ürünlerin içini değişirler..
Farklı yanıcı malzeme koyup bozulan ürünlerin değişimini yapmazlar..Kullanıcı hatasıdır en nihayetinde..Anlaşılır..
Siz yine de şansınızı deneyin..
Tutmazsa dediğim formül basit..
Fitil değişimi belki meşakatli olacaktır,onu da acıklamıs abiler :)lZc2KcYBk48

Edit: orjınal urunden cıkan pamuğun herhangi bir niteliği varmıdır bilmiyorum..
Ama değişimini herhangi bir pamuk la yaparsanız problem olmayacaktır..

SercanTurkoz
24-02-2014, 21:50
Mekanik olarak sıkıntı yaşanan ürünlerin içini değişirler..
Farklı yanıcı malzeme koyup bozulan ürünlerin değişimini yapmazlar..Kullanıcı hatasıdır en nihayetinde..Anlaşılır..
Siz yine de şansınızı deneyin..
Tutmazsa dediğim formül basit..
İçinde ki pamuk ta hiçbir özelliği olmayan bildiğimiz pamuk :)
Fitil değişimi belki meşakatli olacaktır,onu da acıklamıs abiler :)lZc2KcYBk48

Abi icindeki hicbir ozelligi olmayan bildigimiz pamuk degil.
Sentetik pamuk..

morgy_drag
24-02-2014, 21:51
Sentetik pamuk..

Sonra dan edit ledim..İçinden cıkanı bilmiyorum..Ama yerine koyulan herhangi bir pamuk olursa problem yaratmıyor..cok kez denedim :)

Le10ur
24-02-2014, 21:52
Sentetik pamuk..

sentetık pamuk satılıyor mu heryerde canm zıppo gıttı kendı elım yatkındır pamugu havalandırsam kı havalandırdım da ucmamıs sanırım ılla tobacco yolu gorundu sanırım

SercanTurkoz
24-02-2014, 22:00
Sonra dan edit ledim..İçinden cıkanı bilmiyorum..Ama yerine koyulan herhangi bir pamuk olursa problem yaratmıyor..cok kez denedim :)

Normal pamuk kullanirsaniz yakiti bi haftadan kisa surede biter.

sentetık pamuk satılıyor mu heryerde canm zıppo gıttı kendı elım yatkındır pamugu havalandırsam kı havalandırdım da ucmamıs sanırım ılla tobacco yolu gorundu sanırım

Sentetik pamugu yine ddgm gibi tobacco larda zippo bayisi olan bi tabocco larda bulabirsiniz.

Dedigimi deneyin ama cok basit.
Youtube dan da arastirin basit bi islem.
Pamuklu kulak copuylede merdane kisimlarni temizleyin.
Tastan kalan tortular vardir.
Watsp kullaniyorsaniz p.m le numaranizi yollayn bi kac resim atym size.

Le10ur
24-02-2014, 22:05
Normal pamuk kullanirsaniz yakiti bi haftadan kisa surede biter.

Sentetik pamugu yine ddgm gibi tobacco larda zippo bayisi olan bi tabocco larda bulabirsiniz.

Dedigimi deneyin ama cok basit.
Youtube dan da arastirin basit bi islem.
Pamuklu kulak copuylede merdane kisimlarni temizleyin.
Tastan kalan tortular vardir.
Watsp kullaniyorsaniz p.m le numaranizi yollayn bi kac resim atym size.

şuan giriştim sökmeye yardımcı olursan sevnrm numarayı pm atıyrm

AEM
25-02-2014, 01:17
Aklıma takılan birşeyi sorayım. A serisi zippom var. Çakmak taşını yeni değiştirdim benzinini koydum ama yanmıyor neden olabilir? Zippoyu yurtdısından kız arkadasım hedıye getırdı.Çakmak taşının patladığını görüyorum ama ateş çıkmıyor teşekkürler :)

kunteper
25-02-2014, 01:38
benzin az gelmiş olabilir

aLperTunga
25-02-2014, 07:33
aynısı benimde başıma geldi. bi ara arkadaşın benzinli kumandalı arabasıyla oynarken benimde zipponun benzini bitti.dedim ki nede olsa buda uçak benzini bir koydum ondan sonra senin sorunun aynısı oldu yanmadı.orjınal benzin koydum yine yanmadı. Sonra zippo bayiine gittim içindeki pamuğu ve fitili değiştim. sende öyle yapacaksın mecbur.

AEM
25-02-2014, 11:04
aynısı benimde başıma geldi. bi ara arkadaşın benzinli kumandalı arabasıyla oynarken benimde zipponun benzini bitti.dedim ki nede olsa buda uçak benzini bir koydum ondan sonra senin sorunun aynısı oldu yanmadı.orjınal benzin koydum yine yanmadı. Sonra zippo bayiine gittim içindeki pamuğu ve fitili değiştim. sende öyle yapacaksın mecbur.

Maliyeti ne oldu bunun sana?

Emre Ekrem
25-02-2014, 11:06
Fitil+pamuk değiştirin hiç bir problemi kalmaz.

canozyavuz
25-02-2014, 11:08
Kızılayda Eylül pasajının içinde gözlüklü bi arkadaş var girince sağda. Aynı zamanda Zippo satıyor. Çoğu arkadaşım ona yaptırıyo bakımını. Ona danışın isterseniz.

aLperTunga
25-02-2014, 11:08
Maliyeti ne oldu bunun sana?

tam olarak hatırlamıyorum ama 15-20 civarıydı sanırım.

altugkocer
25-02-2014, 11:16
Yıllardır içine normal pamuk koyuyorum. Benzini her yerde satılıyor zaten, taşı ve fitilini tobacco shoplardan alıyorum. 6 ayda bir pamuklarını değiştiriyorum. Taşı bittiğinde taşını, fitili bittiğinde fitilini değiştiriyorum 8-9 yıldır sıkıntısız kullanıyorum.

FIRFIR
25-02-2014, 11:22
zippo bayisi distribütörü olan yerler anında ücretsiz eski zippo içini çöpe atıp yeni orjinal iç yerleştirip benzinini koyup teslim ediyorlar ömür boyu garantiye sahip...
İstanbul için tahtakale mısır çarşısından yukarı cıkarken ilk sag sokakta pasajın içinde bilginize...

ERDO
25-02-2014, 11:24
resmi olarak zippo tamiri diye bir şey yoktur. ömür boyu garanti olduğu için direk içini yenisiyle değiştiriyorlar ücretsiz. herhangi bir resmi zippo satıcısına giderseniz probleminiz çözülür...
ama yakınınızda zippo bayisi yoksa; pamuk ve fitil değişimiyle kendiniz de halledebilirsiniz. internette bulabilirsiniz fitili, orjinal kullanırsanız daha iyi olur buna dikkat edin. fitilin ucunu ne çok uzun ne çok kısa ayarlayın. alevin boyu ve kalitesi doğrudan etkileniyor çünkü. iyi günler