Orijinalini görmek için tıklayınız : florya mez oto araç alırken dikkat edin
sıfır bi araç almak için florya mez otoya gittik neyse pazarlığımızı yaptık imzalar atılırken bi satış temsilcisi geldi elimizde minik bi çiziği olan bi araç var eyer düşünürseniz indirimli vericez dediler (dier araçtan 2500 tl)
aslında ben pek itibar etmezdim fakat amcam yanımda olur bakalım dedi neyse çıktık araca bakmaya sağ arka çamurluğun üzerinde sigara izmariti nin yarısı büyüklüğünde bi çizik var en fazla 2 cm büyüklüğünde içimizde kötü bişi olmadığından aldık aracı
üzerinden 1,5 yıl geçti ilk sıfır arabam olduğundan araca gözüm gibi bakıyorum derken aracı satmamız gerekti koydum nete bitane abimiz aradı VAN dan fiyatı anlaştık uçağa binip gelicek ertesi gün
ADAM HAKLI OLARAK ÜZERİNE BASA BASA DEDİKİ BAK KARDEŞİM BİZİM BURADA BOYALI ARABA SATILMIYOR EYER ARACINDA BOYA VARSA SÖLE GELMEYİM BEN ARABAMI BİLMEZMİYİM DEDİM ÇIK GEL
ertesi gün adam çıktı geldi yetkili servisler dolu göstercek ne vakit var nede yer var adam dedi sanayiye gidelim olur dedim girdik sıradan bi dükkana kaportacı sağ arka çamurlukta boya var dedi hadi lenn dedim sıfırdan beridir bende araba
dier dükkana girdik oda aynısını söledi derken dierine dierine yaklaşık 7 tane kaportacı gezdik ben hala kaportacıların yanlış baktığını düşünüyorum
artık vanlı abi yoruldu hem koşuşturmadan hem her kaportacılara 20 şer lira araç bakma parası vermekten
artık sıra bana geçmişti ben veriyorum araç bakma parası :) yalan sölemiyim yaklaşık 20 kaportacı gezdik hepside sağ arka çamurlukta boya olduğunu söledi bende artık kabullendim ama adamın suratına bakamıyorum yaklaşık 50 bin tl araç satıyorum adam taaa VAN dan geldi ve ben yalan sölemiş konumuna düştüm
derken pazatersi oldu FLORYA MEZ OTOYA gittim Aracımın ekspertize alınmasını istedim onlarda aynı şeyi söledi sağ arka çamurluğunda boya var dediler ben durumu anlattım araç alırken böle böle oldu die
BİZİ BAĞLAMAZ ARADAN 1,5 SENE GEÇMİŞ DEDİLER
ben biraz bağarıp çağırınca bi arkadaş beni kenara çekip aracın tırdan indiriken sağ arkasının vurulduğunu ve hemen boyatılıp şhowroom a çektiklerini ve KENDİLERİNİN TORNAVİDAYLA O KÜÇÜK ÇİZİĞİ ÇİZDİKLERİNİ VE BU YÜZDEN KUSURLU SATTIKLARINI BENİMDE ALIRKEN BU ARACI KUSURLU Bİ ŞEKİLDE ALDIĞIMI SÖLEDİLER
Aradan zaman geçti aracımı sattım gitti mahkemeye falan uğraşmadım çünkü aracı alırken bi sürü kağıda imza atarken küçücük bi yazıyı atlamışım oradada ARACIN KUSURLU OLDÜĞÜ vs vs yazıyodu
ANLIYCAĞINIZ KANDIRILDIM VE BUNU SİZE AKTARMAMIN SEBEBİ SİZDE ARAÇ ALIRKEN DİKKAT ETMENİZ :heyoo:
Çok geçmiş olsun. Ben hepsini geçtim, bir daha o adamı görmeyecek dahi olsanız, elde olmayarak düştüğünüz bu durum insanın çok zoruna gider. Her şeyin hayırlısı, satışın da :)
muratburunce
25-02-2014, 11:39
aslında tam kandırılmış sayılmassın bana göre... kendi şahsi kanaatım çizik aracı alarak ztn riski göze almışşsın bi yerde altında ne çıkacağını bilemessin sonuçta kusurlu araç almayı göze almışşsın... alırken expertiz yaptırıp boyasızdır diye onay alsaydın 1.5 sene sonra boya çıktığında itiraz hakkın olurdu ama aradan 1.5 sene geçtikten sonra böyle bir şey idda edince adamlar birazda haklı olarak itiraz etmişler yani kendilerini haklı çıkartabilmişler suçluda olsalar... sonuçta 1.5 sene az bi zaman değil adamlar direk savunmaya geçip nerden bilelim senin boyatmadığını diyebilirler snein elinde aracı boyasız aldığına dair bir belge yokken ve kusurlu araç aldığına dair belge imzalamşıken yani birazda senden kaynaklı olmuş bu ihmal diyelim... yanlış anlama sadece şahsi fikrim umarım kimsenin başına gelmez böyle bi durum geçmiş olsun diyelim...
aslında tam kandırılmış sayılmassın bana göre... kendi şahsi kanaatım çizik aracı alarak ztn riski göze almışşsın bi yerde altında ne çıkacağını bilemessin sonuçta kusurlu araç almayı göze almışşsın... alırken expertiz yaptırıp boyasızdır diye onay alsaydın 1.5 sene sonra boya çıktığında itiraz hakkın olurdu ama aradan 1.5 sene geçtikten sonra böyle bir şey idda edince adamlar birazda haklı olarak itiraz etmişler yani kendilerini haklı çıkartabilmişler suçluda olsalar... sonuçta 1.5 sene az bi zaman değil adamlar direk savunmaya geçip nerden bilelim senin boyatmadığını diyebilirler snein elinde aracı boyasız aldığına dair bir belge yokken ve kusurlu araç aldığına dair belge imzalamşıken yani birazda senden kaynaklı olmuş bu ihmal diyelim... yanlış anlama sadece şahsi fikrim umarım kimsenin başına gelmez böyle bi durum geçmiş olsun diyelim...
aracın sıfır alırken boya olmadığına dair bi belge alsamda aradan 1,5 sene geçtikten sonra gene itiraz hakkım olamazdı vurup dışarda boyattın derlerdi ( :
ayrıca burda belirtmek istediğim aracı vurup sonra boyatıp en son bilerek ufak bi çizik atmaları ve bunu göstererek kusurun bu olduğunu sölemeleri canımı sıkan
Çok geçmiş olsun. Ben hepsini geçtim, bir daha o adamı görmeyecek dahi olsanız, elde olmayarak düştüğünüz bu durum insanın çok zoruna gider. Her şeyin hayırlısı, satışın da :)
EN kötüsünüde buydu :(
muratburunce
25-02-2014, 11:46
aracın sıfır alırken boya olmadığına dair bi belge alsamda aradan 1,5 sene geçtikten sonra gene itiraz hakkım olamazdı vurup dışarda boyattın derlerdi ( :
ayrıca burda belirtmek istediğim aracı vurup sonra boyatıp en son bilerek ufak bi çizik atmaları ve bunu göstererek kusurun bu olduğunu sölemeleri canımı sıkan
tabiki adamlar resmen 3kağıt yapıp boyalı aracı satmışlar o konuda sonuna kadar suçlular benim anlatmaya çalıştığım senin o insanlara güvenip riski göze alaman hatan olmuş
geçmiş olsun da vanlı abi baya sabırlıymış bir sürü kaportacı gezdirip bir de parasını ödetmişsin boyalı çıkan arabanın. Ben olsam 3.sünde gırtlak gırtlağa gelirdim ya da çeker giderdim heralde.
tuner faruk
25-02-2014, 11:51
Aracı alırken expertize sokup ''sağ çamurluğunda (atıyorum) 20 cm uzunluğunda 5 cm genişliğinde bölgede boya vardır'' diye servis onaylı bir kağıt alsaydınız zor durumda kalmazdınız hata sizin o nedenle servise suç bulmanıza gerek yok kaldıki serviste suçsuz demiyorum ama adamlar ileride doğabilecek bu sorun için itiraz yolunu size kapatmışlar bu tarz bir kağıt olsaydı ne siz ne aracı alacak kişi nede servis bu durumda kalmazdı.
Dolandırışmışsınız orası kesin.
bunun dışında söylediğiniz doğru çıkmadığı için adamın kaportacılara ödediği parayı ve hatta tüm masraflarını yarısını ödemeniz lazimdi
Dolandirilma durumu ben göremiyorum ? Aracın kusurlu olduğu soyleniyor zaten peki siz alirken hiç mi akliniza gelmedi kontrol ettirmek ya da çizik nasil oluştu öğrenmek ? Tamamen iyi niyetinizin kurbanı olmuşsunuz serviste bu durumu lehine kullanmış .
Low-Rider
25-02-2014, 12:00
Dolandirilma durumu ben göremiyorum ? Aracın kusurlu olduğu soyleniyor zaten peki siz alirken hiç mi akliniza gelmedi kontrol ettirmek ya da çizik nasil oluştu öğrenmek ? Tamamen iyi niyetinizin kurbanı olmuşsunuz serviste bu durumu lehine kullanmış .
Aracın kusurlu olduğunu söylemişler ama eksik söylemişler.
Elimizde bir araç var, çamurluğunda sadece çizik var diyip satmak farklı.
Komple boyanmış çamurluğa sahip aracı, sadece ufak bir çizik var diyerek satmak farklı.
Burada alıcı, satıcıya koşulsuz güvenmeyip kontrol yaptırmalıydı almadan önce ya da sonra.
Dolandırışmışsınız orası kesin.
bunun dışında söylediğiniz doğru çıkmadığı için adamın kaportacılara ödediği parayı ve hatta tüm masraflarını yarısını ödemeniz lazimdi
abinin maduriyeti bi nebze giderildi fakat genede çok mahçup olduk
Emre Ekrem
25-02-2014, 12:05
Çok zor bir durum, geçmiş olsun.
Komple boyanmış çamurluğa sahip aracı, sadece ufak bir çizik var diyerek satmak farklı.
Burada alıcı, satıcıya koşulsuz güvenmeyip kontrol yaptırmalıydı almadan önce ya da sonra.
Abi bende onu diyorum hani bile bile kusurlu arac aliniyor en azindan bu kusur nasil oluştu ogrenip kontrol ettirmek lazim sonuçta 50k tl gibi bi miktar , ayrica dedikleri gibi olsaydi bile en azindan alirken kendi lehine kullanabileceği bir belge olmaliydi elinde . Hani servis çıkışı bu hasar servisteyken oluşmuştur vs ..
onursumer
25-02-2014, 12:14
bariz dolandırma aracın tırdan indirilirken hasar gorduğunu soyleseler hatta yaptırmadan o şekilde gosterip yaptırıp teslim etseler neyse
bildiğin boyayıp birde çizik atmışlar kandırmak için
Mezden bende polo aldım arkadaşıma allahtan boyle bir durum gelmedi başımıza
Abi bende onu diyorum hani bile bile kusurlu arac aliniyor en azindan bu kusur nasil oluştu ogrenip kontrol ettirmek lazim sonuçta 50k tl gibi bi miktar , ayrica dedikleri gibi olsaydi bile en azindan alirken kendi lehine kullanabileceği bir belge olmaliydi elinde . Hani servis çıkışı bu hasar servisteyken oluşmuştur vs ..
aracı gösterdiklerinde sadece bu çizik var dediler oda araç yıkama sırasında oluştuğunu sölediler 2 cm bi çiziği önemsemedim kim olsa önemsemezdi işin kötü tarafı atıyorum araç taklalı bile olsa araç kusurlu satıldığı için (ki bende bu kusurlu satıldığını sonradan öğreniyorum)
yani araç taklalı bile çıksaydı resmi olarak hiç bişey yapamazdım çünkü evrakların arasında kusurlu olduğunu kabullendiğim belgeyi imzalamışım
burada benim anlatmak istedğim bu firma bana bunu yapmıştır sizinde bilginiz olsun araç alımı yaparken dikkatli olmanız
geçmiş olsun. Yapıcak pek bişey yok heralde allahtan tek parça çıkmış fazlasıda olabilirdi. bende yerinizde olsam servis sonuçta güvenip alırdım çünkü tam çakallık yapmışlar kendileri çizmiş boya yok demişler halbuki bu parçada boya var deselerdi belki almıcaktınız.
kim olursa olsun güvenmemek lazımmış hatta 0 alırken bile kontrol ettirmekte fayda var :)
Neden 'Bir parça boyalı aracımız var.' demiyorlar da 'Ufak çiziği olan aracımız var.' diyorlar, doğrudan saptırılan her söz yalandır. Satışta olan yalan da dolandırıcılıktır.
Geçmiş olsun, ben alıcı olan kişiye üzüldüm asıl.
İşin ucunda şerefsizlik diz boyu .
Keşke yazılı kağıt alsaymıssınız .
Bilerek almışsın diyenler konuyu tekrar okusun bence. çizik var, çizik var.. Düpedüz sahtekarlık Mez Otomotiv Florya nın yaptığı.
Bilerek almışsın diyenler konuyu tekrar okusun bence. çizik var, çizik var.. Düpedüz sahtekarlık Mez Otomotiv Florya nın yaptığı.
Kesinlikle katılıyorum. Araç hakkında sadece ufak bir çizik var bilgisine karşılık indirimli alınmış. Aracı alan kişi bilse komple çamurluk boyalı olduğunu alır mıydı ? Akıl var mantık var yapmayın arkadaşlar..
çamurluk boyandı ise çamurluk boyandı denir. küçük bi çizik var denmez.
o zaman şöyle yapalım; çamurlukta boya olsun, ben size hava filtresi sıfır değil kullanılmış diyip indirim yapayım. kim kabul eder?
maksat aldatmak ise sonuna kadar sıkalım...
2. el, defolu, eksiği olan, paketi açılmış vs. mal satmak, satarken indirim yapmak dünyanın her yerinde olan normal bir şey. hatta bilen alıcı çoğu zaman bu tip alışveriste karlı çıkar.
ama götü başı oynatıp yalan sıkmak, satış sözleşmesine "kusurludur" şeklinde her anlama gelebilecek ibareyi saplayıp malı iteledikten sonra kendini hukuken garantiye almak başka bir şey.
tabi ülke baştan ayağa çalmak-itelemek-yalan sıkmak-sahtekarlık kavramlarını benimsediği için şaşıracak bir durum yok.
Emir_b16a
25-02-2014, 14:14
bilerek yada bilmeyerek yine hata sizde :)
o km araç alırken bile boya kontrolünde fayda var çünkü araçların hepsi taşınarak geliyor biz üretmiyoruz insanlık halidir aracın başına bişeyler gelebilir
servisin sizi uyarmaması hakkıdır çünkü yasal bir yaptırımı yok bu işlerin bizde sadece etik değil. araçtan memnunum diye 1 kağat imzalamanız yeter ki sözleşmede muhtemelen yazar
geçmiş olsun gerçi çamurluk boyasına takılan adamı da hiç anlamam kör boyamadıysa :)
bilerek yada bilmeyerek yine hata sizde :)
o km araç alırken bile boya kontrolünde fayda var çünkü araçların hepsi taşınarak geliyor biz üretmiyoruz insanlık halidir aracın başına bişeyler gelebilir
servisin sizi uyarmaması hakkıdır çünkü yasal bir yaptırımı yok bu işlerin bizde sadece etik değil. araçtan memnunum diye 1 kağat imzalamanız yeter ki sözleşmede muhtemelen yazar
geçmiş olsun gerçi çamurluk boyasına takılan adamı da hiç anlamam kör boyamadıysa :)
insanlık halidir vurulur kırılır sıkıntı yok
ama servisin bak kardeşim bi burayı vurduk yada sürttük yeniden boyadık sence ben alırmıydım ? sonuçta eski model araba almıyoruz neden boyasına takılmıyalım
ben şahin alırken boyasına baktıranı gördüm AYRICADA HAKKIDIR
nasıl olcak peki sıfır araba almaya giderken elimzde boya ölçüm aletiylemi gidelim:mad:
yada yetkili servise sanayiden bi ustaylamı gidelim
yada o yetkili servisten alıp başka bi yetkili servisemi gösterrelim aracı
BİZDE TİCARET YAPIYORUZ. ama bunlarınki ticaret değil başka bişey :soru:
ben biraz bağarıp çağırınca bi arkadaş beni kenara çekip aracın tırdan indiriken sağ arkasının vurulduğunu ve hemen boyatılıp şhowroom a çektiklerini ve KENDİLERİNİN TORNAVİDAYLA O KÜÇÜK ÇİZİĞİ ÇİZDİKLERİNİ VE BU YÜZDEN KUSURLU SATTIKLARINI BENİMDE ALIRKEN BU ARACI KUSURLU Bİ ŞEKİLDE ALDIĞIMI SÖLEDİLER
:heyoo:
Bu nedir arkadaş böyle bir saçmalık nerde görülmüş. Boyayıp showrooma çekiyorlar birde kusurlu diye satmak için çiziyorlar boyalı diye sat arkadaş bu dolandırıcılık değilde ne ? Şu alıntı yaptığım satırları okuduktan sonra bazı arkadaşların yorumlarını anlayamıyorum. Hırsızın hiç mi günahı yok ?
Emir_b16a
25-02-2014, 16:56
insanlık halidir vurulur kırılır sıkıntı yok
ama servisin bak kardeşim bi burayı vurduk yada sürttük yeniden boyadık sence ben alırmıydım ? sonuçta eski model araba almıyoruz neden boyasına takılmıyalım
ben şahin alırken boyasına baktıranı gördüm AYRICADA HAKKIDIR
nasıl olcak peki sıfır araba almaya giderken elimzde boya ölçüm aletiylemi gidelim:mad:
yada yetkili servise sanayiden bi ustaylamı gidelim
yada o yetkili servisten alıp başka bi yetkili servisemi gösterrelim aracı
BİZDE TİCARET YAPIYORUZ. ama bunlarınki ticaret değil başka bişey :soru:
siz etik olanı yapıosunuz onlar olmayanı
evet 0 araç alırken bile boya ölçüm cihazıyla gidip aracıda lifte kaldırmanızı öneririm
çünkü o araçlar nerelerden nasıl kimler tarafından ve ne şekilde taşınıyor başlarına neler geliyor biraz düşünün :)
ersandeniz
25-02-2014, 17:07
tek parça boyalı hele bir de çamurluk boyalı araçta 2500 lira iyi indirim :) çamurluktaki boyayı boyadan saymam ben :)
onn_dear
25-02-2014, 18:37
1 yil once eşimin amcasina sifir km aveo almaya gittik adam yasli oldugundan ben ilgilenndim. İstedigimiz renk mersinde bulunmadigindan izmirden tir ile geldi. Araci rmteslim almaya boya olcum cihazi ile gittim. Satis muduru beyefendi napiyorsunuz dedi. Aracin boya durumuna bakacagim dedim sasti kaldi. Sifir aracta olsa bakarim ne ***** tira yuklenirken indirirmen vs zarar gorduyse dedim hic bir sey diyemedi. Kontrol ettim sikinti olmadi aldik. Yani devir defalarca kontrol etme devri. Sizede yalan soylenmis sonuna kkadar haklisiniz.
blumenberg
25-02-2014, 19:32
onu söyleyen adamı şahit tutup mahkemeye verseydiniz keşke..
Muharrem C.80
25-02-2014, 22:15
Mez'in ben ... Hayatı boyunca para biriktirmiş 55 yaşında ilk arabasına sahip olacak bir adama şirket çıkması neredeyse yarısı boyalı arabayı boyasız diye satmışlar. Adamcağız bakınıyodu sağda solda dedim alma buara başım kalabalık biraz ferahliyim bakarız dedim. Gene bakınıyormuş öyle bigün 2004 bir jetta görmüş mez'de. Bunlar napmış ne etmiş yok iç temizleme kuponu, yok ücretsiz antifiriz değişim kuponu verip kandırmışlar adamı. Bu adam benim kapıcım. Getirdi hevesle gösterdi arabayı bana, vallahi içim acıdı söyleyemedimde adama araban böyle diye sordum satıcakmısın dedim 4-5 sene binerim dedi. Bende ozmana kadar hevesini kaçırmiyim dedim satarken yardımcı olurum diye düşünüyorum. Ancak araç sorunlar çıkarmaya başladı satarken öyle böyle araç diyen adamlar şimdi trim vb kaportada işlem gören bölümler sorun çıkarıyor, sorunlar konusnda zerre yardımcı olmuyorlar. Lanet gitsin öyle servise İnsanların heveslerinden faydalanmak, düpedüz kalleşlik.
Bi arkadaş beni kenara çekip aracın tırdan indiriken sağ arkasının vurulduğunu ve hemen boyatılıp şhowroom a çektiklerini ve KENDİLERİNİN TORNAVİDAYLA O KÜÇÜK ÇİZİĞİ ÇİZDİKLERİNİ VE BU YÜZDEN KUSURLU SATTIKLARINI BENİMDE ALIRKEN BU ARACI KUSURLU Bİ ŞEKİLDE ALDIĞIMI SÖLEDİLER
Yani arkadaşlar bir tuhafsınız, bilerek aldığı söylüyor arkadaş zaten.. Altı çizi cümleye takılmıyorsunuz da dıdının dıdısına takılıyorsunuz.. Şark kurnazlığına bakın parçayı boya sonra çiz :) Şeytan bunlar..