Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalkış anında ve vites değişimindeki ses
SerhatA.
25-02-2014, 23:04
Kalkışlarda debriyajı kavrama noktasından tam bıraktıktan sonra tak diye ufak bi vurma sesi yapıyor, aynı sesi vites değiştirirken (2. 3. vitesde duydum 4 ve 5de sesden duyamıyorum belkide vardır) de duyuyorum... ve arabayı 1de rampa aşşa gazla kompresöre bıraktıktan sonra gazdan tam çekincede duyuyorum ne olabilir daha önce başına gelen varmı ?
Araç : clio 1.6rxt
Dctrlprn
25-02-2014, 23:12
Sanki demir bi parça bir yere girip çıkıyo gibi bir ses mi. eğer benzeriyse konuyu takipteyim aynı sorun dayımın temprasında var çözemedik gitti.
Motor ve sanziman takozların yıpranmıştir muhtemelen. Lifte kaldırıp kontrol ettirebilirsin veya el freni cekili 1'de aracı yürütmeye çalışarak motorun ne kadar esnedigine gore karar verilebilir.
SerhatA.
25-02-2014, 23:15
Sanki demir bi parça bir yere girip çıkıyo gibi bir ses mi. eğer benzeriyse konuyu takipteyim aynı sorun dayımın temprasında var çözemedik gitti.
o ses gibi tak diye geliyo ama demir gibi parça olduğu kesin :)
SerhatA.
25-02-2014, 23:15
Motor ve sanziman takozların yıpranmıştir muhtemelen. Lifte kaldırıp kontrol ettirebilirsin veya el freni cekili 1'de aracı yürütmeye çalışarak motorun ne kadar esnedigine gore karar verilebilir.
bende onlardan şüpheleniyorum inşallah daha kötüsü değildir
motor - şanzıman kulağı bence
aykutsafakyaman
25-02-2014, 23:21
Seri kalkışta falan mı yapıyo yoksa normal kalkışta da aynı mı
Yüryeninde boşluk var mı? seyir halinde gazı verçek yapıldığında boşluk ses ile beraber mi? Boşluk çok fazla yok ise motor veya şanzuman kulakları. Varsa aks aksamları en kötüsüde şanzuman dif. boşluğu ile gelen ses.
SerhatA.
25-02-2014, 23:28
Yüryeninde boşluk var mı? seyir halinde gazı verçek yapıldığında boşluk ses ile beraber mi? Boşluk çok fazla yok ise motor veya şanzuman kulakları. Varsa aks aksamları en kötüsüde şanzuman dif. boşluğu ile gelen ses.
Öyle bir boşluk yok motor ve şanzıman kulağı olma ihtimali çok yüksek..
Dctrlprn
25-02-2014, 23:32
Gazı ver çek boşluk ses ile beraber bizim temprada. Bizde büyük ihtimal kulaklardan diye düşünüyoruz. Ama yinede her ihtimali değerlendirmek lazım.
boosted_pug
26-02-2014, 01:15
Benim eski saxoda tam anlattiginiz sekilde ses mevcuttu alt tabla takozlarinin yirtildigini ve tablalarin ileti geri hareket ettigini farkettik sizinkindede benzer bi durum olabilir
SerhatA.
26-02-2014, 11:12
Benim eski saxoda tam anlattiginiz sekilde ses mevcuttu alt tabla takozlarinin yirtildigini ve tablalarin ileti geri hareket ettigini farkettik sizinkindede benzer bi durum olabilir
çok maliyetli birşey mi bu
şamzuman takozlarına nakın hastalıklı :)
ya motor ya şanzıman takozu bencede
boosted_pug
26-02-2014, 21:31
Ben ozaman alt takim z rotu bilmemne 300 civari vermistim ortalama 100-200 arasi tutar die düsünüyorum