Orijinalini görmek için tıklayınız : Asiri yagmur da kaldim motor su cekmismidir ?
Arkadaslar merhaba. Bir cok kisinin bildigi uzere California'da yasiyorum ve 2012 Honda Civic kullaniyorum AEM cold air filtreye sahibim. Bugun inanilmaz bir yagmurda kaldim,yolda giderken gaza basinca garip bir ses verdi araba ve hemen sag'a cekip hic gaz'a basmadan yoluma devam ettim belli bir yerden sonra gaz'a basmak zorunda kalinca arabada hic bir sorun olmadigini gordum eve gelince stop edip tekrar mars yaptigimda aslanlar gibi calisti :D Bende simdi gece 3.30 para verseler uyuyamam ogrenmem lazim sizce motor su cekmismidir ? Eger cektiyse ne yapmam gerekir ? Sunu belirtiyim hic bir sekilde su birikintisine girmedim sadece yolda giderken olan bir olay bu. Gelince yag cubugunuda cektim yag'da hic bir gariplik goremedim. Benim bildigim bilgiler dogrultusunda motor oluk oluk suya girmedigi surece su cekmez. Hava filtresinden alinan su ise boru sicak oldugundan oturu buhar olup gidiyor bu bir nebze rahatlatiyor beni ama yinede sizin bilgileriniz sart benim icin. Yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler. :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused: :confused::confused::confused::confused::confused: :confused:
Sorun olmaz diye düşünüyorum filtre tamamen suya gömülmediği sürece sıkıntı olmaz diye okumuştum
bende oyle biliyorum'da emin olamadim iste :)
Suya girmedim diyorsunuz nasıl su çekebilir ki motora? Hava filtresini çıkartın bakın islaklik yoksa gonul rahatlığıyla uyuyun :)
Hava filtresinden alinan su ise boru sicak oldugundan oturu buhar olup gidiyor bu bir nebze rahatlatiyor beni
Bu şekilde bir durum olduğundan emin değilim... : )
Muhtemelen birşey olmamıştır, fakat bundan sonrası için bir bypass valve senin içini rahat kılabilir. : )
Ya simdi soyle arac basik oldugu icin filtrede ***** tampon'da oldugu icin filtre islakti islanmamasi sacma olurdu zaten. Bence filtre su cekmis bile olsa 35435 defa buharlasip cikmistir o :D o sekilde umid edelim :D
Bu şekilde bir durum olduğundan emin değilim... : )
Muhtemelen birşey olmamıştır, fakat bundan sonrası için bir bypass valve senin içini rahat kılabilir. : )
Bypass valve tam olarak ne is yapiyor biraz acarmisiniz ?
Ya simdi soyle arac basik oldugu icin filtrede ***** tampon'da oldugu icin filtre islakti islanmamasi sacma olurdu zaten. Bence filtre su cekmis bile olsa 35435 defa buharlasip cikmistir o :D o sekilde umid edelim :D
Ben tamponda olduğunu bilmiyordum filtrenizin. O zaman hiç yorum yapmadım sayın :)
Ben tamponda olduğunu bilmiyordum filtrenizin. O zaman hiç yorum yapmadım sayın :)
Estağfurullah, olur mu oyle sey en azindan fikir yuruttunuz yinede tesekkur ederim :)
Bana göre filtreyi direk suya sokmadıkça birşey olmaz çünkü motorun içi çok sıcaktır su girse dahi motora ulaşamadan buharlaşır offroad da millet suyun altından gidiyorda motora bişey olmuyor bu kadar hassas değildir motorlar su ile arıza yapacak kadar.
eğer su aldıysa bujileri söküp marşa basın suyu tükürür zaten. yanlışım varsa düzeltin :D
Bypass valve tam olarak ne is yapiyor biraz acarmisiniz ?
Böyle durumlar karşısında çok pimpirikli biriysen eğer...
intake borusunun üzerine, filtreye belli bir mesafede takılıyor. Filtrenin su çektiği vakitlerde bu valf açılıp, filtredeki suyun motora çekilmemesi amacıyla bu valften hava içeri alınıyor.
Tesekkur ederim yorumlar icin dedigim gibi dun aksam geldim stop ettim sonra mars yaptim aslanlar gibi calisti araba gorunurde bir sey yok insallah ilerde'de cikmaz.
Böyle durumlar karşısında çok pimpirikli biriysen eğer...
Ben komple araba konusunda pimpirikliyim ya sadece bu konu degil :D Bypass valve dusunulmesi gereken birsey anladim tesekkurler :)
Suya boğmadığın sürece bişeycikler olmaz. Örnek; su-metanol kitleri..
Frequency_48
02-03-2014, 00:21
Bunu yapıcı eleştiri olarak kabul etmeni istiyorum..:-)
Madem ki araban konusunda titizsin... En küçük bir sorunda uyuyamayacaksın.. Orjinalliğini bozma..neden bozuyorsun ki. 3-5 bg için.. moralinde buna paralel olarak bozulmasın..
Bunu yapıcı eleştiri olarak kabul etmeni istiyorum..:-)
Madem ki araban konusunda titizsin... En küçük bir sorunda uyuyamayacaksın.. Orjinalliğini bozma..neden bozuyorsun ki. 3-5 bg için.. moralinde buna paralel olarak bozulmasın..
Diyecek bir sey bulamadim :D
İbrahim33
06-05-2014, 08:58
Dün gece arabanın camını biraz açık unutmuşum , kapı içine yağmur yağmış. su lekesi yapar mı aceb ? birde su lekesi gider mi ?
Dün gece arabanın camını biraz açık unutmuşum , kapı içine yağmur yağmış. su lekesi yapar mı aceb ? birde su lekesi gider mi ?
Su lekesi yapar. Nemli deterjansız bezle ovalayın geçer.
wrcsinan
06-05-2014, 10:02
:):):):):) ustaya göstermek lazım. ama her usta yapamayabilir işin ehli biri gerekli :)
İbrahim33
06-05-2014, 17:08
Su lekesi yapar. Nemli deterjansız bezle ovalayın geçer.
abi yaptım ama yinede iz kaldı yaw ? yağmurlar dinince bir sonaxa götüreyim bakayım , onlar hakkından gelir inşallah.
Birsey olmaz oluk oluk cekmedikce, buhar olup egzozdan su buhari atar filtren islak oldugu surece. Iceri su enjektorlerinin su puskurttugunu dusun.