PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa B GSi ?

skunk11
01-03-2014, 17:21
Merhaba, şuan ki aracımı stok bırakmam gerekiyor ve belli bir bütçe ayırdım kendime ekstradan.Rex'ti esaydı derken şimdi kafam 1.6 gsi'lara takıldı, alınıp komple sökülüp 2 sparco ile 200lü hplerde çok eğlenceli olabilir diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?

Germanian
01-03-2014, 17:37
Merhaba, şuan ki aracımı stok bırakmam gerekiyor ve belli bir bütçe ayırdım kendime ekstradan.Rex'ti esaydı derken şimdi kafam 1.6 gsi'lara takıldı, alınıp komple sökülüp 2 sparco ile 200lü hplerde çok eğlenceli olabilir diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?

200 lu gucler zor biraz sanirim ama 130 140 larla bile soyledigin tarzda gayet keyifli olur. Ben 200 lerde atmo bir b gsi ne gordum ne duydum ucurumlari harcarsan belki ama hic duymadim.

skunk11
01-03-2014, 17:39
200 lu gucler zor biraz sanirim ama 130 140 larla bile soyledigin tarzda gayet keyifli olur. Ben 200 lerde atmo bir b gsi ne gordum ne duydum ucurumlari harcarsan belki ama hic duymadim.

140-150 sökülüyken gayet güzel olur 200 biraz abartı oldu aslında 1.6 GSi motor için haklısın. Her şekilde güzel ve keyifli olacağını düşünüyorum.

41AF101
01-03-2014, 17:43
Merhaba ,
200 hp lere çıkmak çok kolay olmayacaktır , benden çok daha iyi bilenler zaten detaylı açıklarlar.
Fakat en kötü ihtimal mantzel , yazılım , egr iptali , kat iptali vs. gibi zor olmayan işlemlerle sağlıklı motor bildiğim kadarı ile 135 hp civarı güç elde ediyor.Komple stepne ve koltuklar söküldüğünde ciddi anlamda eğlenceli olabilir :)

skunk11
01-03-2014, 17:49
Merhaba ,
200 hp lere çıkmak çok kolay olmayacaktır , benden çok daha iyi bilenler zaten detaylı açıklarlar.
Fakat en kötü ihtimal mantzel , yazılım , egr iptali , kat iptali vs. gibi zor olmayan işlemlerle sağlıklı motor bildiğim kadarı ile 135 hp civarı güç elde ediyor.Komple stepne ve koltuklar söküldüğünde ciddi anlamda eğlenceli olabilir :)

Bir kaç ilan gözüme çarptı, pazartesi ilgileneceğim onlarla :)

ferroo
01-03-2014, 18:53
benım 94 doch vardı mantzell,komple eksoz,filtre kiti,headers,yazılım motoruda saglıklıydı gayet felaket gıdıyodu cok zevklıydı hatta suan ılanda arac ama dısını mahfetmışler :)du resmı buluyumda yukluyum :)

Burhan
01-03-2014, 18:59
turboyla daha ucuza o güçlere çıkarsın 200 hp full sökük iyi olur iyi :icon_tup:

aga81
01-03-2014, 19:33
custom mantzel
headers
spor orta
cai
yazılım

Laz gsi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=aj6dwML1yqc)

Redfish16V
01-03-2014, 20:11
Zamanında mavigsi nickli alper abinin baya dolu gsi'ı vardı.140hp civarıydı sanırsam.Konilerle felan o güçle çok iyi yolda tutuyordu :) 2.0 bir çok araca kafa tutuyordu

EEE
01-03-2014, 20:51
200 olmasada 180 ler alinabilir ama maliyetli olur
Sbd nin parça fiyatlarına bak istersen bu motorun modifiye parçaları icin yok yok
C16xe veya x16xe kodlu gsi motoru icin 10k rpm li setuplar var ne kadar yurur bilmiyorum ama ben biraz ugrasmistim oyle cort bir makina değil paraya bakar

skunk11
02-03-2014, 10:51
custom mantzel
headers
spor orta
cai
yazılım

Laz gsi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=aj6dwML1yqc)

maşallah araç güzel gidiyor, bakalım benim kafamda da ilk etapta headers yazılım cai var. Tabi sonrasında sökmeye başlarım :)

200 olmasada 180 ler alinabilir ama maliyetli olur
Sbd nin parça fiyatlarına bak istersen bu motorun modifiye parçaları icin yok yok
C16xe veya x16xe kodlu gsi motoru icin 10k rpm li setuplar var ne kadar yurur bilmiyorum ama ben biraz ugrasmistim oyle cort bir makina değil paraya bakar

Abi hedefim direk 200hp çıkarıp arabaya binmek değil o yüzden bende fazla maaliyete bakmıyorum ilk etapta yapılacaklar belli gerisi gelmezse setup değişir zaten. Motor benim hoşuma gidiyor valla aracın şirinliği olsun kendisi olsun.Ama kesinlikle rollbar gerekiyor araca çok güvensiz :D

EEE
02-03-2014, 11:12
Kardes kasasi gayet saglam rahat ol
2 lt turbo setupla ve swap motorla hala kasada islem yapmadık.
Sen piston 305 derece egsantrik itb f10 son disli beyin yap sonra arabayi gor
Ben chip yapilan donemlerde o motorla ugrastim bir cok arabayla yuruyordum
Dediklerimi dikkate al
Hele birde iskender headerstan sonra olanlari gorseydin dünyalar degismisti kiytirik chiple
Arkadasim astra gsi ile kafa burun giderdik o lexmaul emme headers yapti ben sadece headers yaptim yine kafa burunduk senin kullandigin malin kalitesine dikkat et yeter

skunk11
02-03-2014, 11:36
Kardes kasasi gayet saglam rahat ol
2 lt turbo setupla ve swap motorla hala kasada islem yapmadık.
Sen piston 305 derece egsantrik itb f10 son disli beyin yap sonra arabayi gor
Ben chip yapilan donemlerde o motorla ugrastim bir cok arabayla yuruyordum
Dediklerimi dikkate al
Hele birde iskender headerstan sonra olanlari gorseydin dünyalar degismisti kiytirik chiple
Arkadasim astra gsi ile kafa burun giderdik o lexmaul emme headers yapti ben sadece headers yaptim yine kafa burunduk senin kullandigin malin kalitesine dikkat et yeter

okey bunları dikkate alacağım tşk ederim bilgilendirme için, kasası bana çok cılız geldi ondan dolayı dedim rollbarı yoksa bi önyargım yok :)

EEE
02-03-2014, 12:12
okey bunları dikkate alacağım tşk ederim bilgilendirme için, kasası bana çok cılız geldi ondan dolayı dedim rollbarı yoksa bi önyargım yok :)

Sen yuklemeye baslayacagin zaman haber ver parca alacagin yerlerin linklerini veririm

Trance-R
02-03-2014, 12:26
corsa 200 üstü ciddi para ve emek demek... s1600 kategorisinde yarışan Corsa B setupı lazım :)

fakat bilinen yöntemler ve biraz ekstra ile ilk kademe 150 hp üstü hedef belirleyin derim ;)

mantzel,düz boru,cai,üst kapat port porlish,hafifletme işlemleri,headırs,güzel bir chip olabilir...
140 üstü olabilir belki bu setup.. tecrübe etmişliğim yok, araştırmalar sonucu bu ayarda bir güç çıkartabilirseniz ne mutlu... aracınızın da yapılanlara nasıl cevap verdiği de önemli ...
iyi bir c16xe'de mantzel 15 üstü verir... fakat motor iyi durumda değilse, çırpınmaktan başka bir durum değil yaptığımız.. belki güzel bir egzantrik ile de süper olabilir herşey :)

üst kapak şu durumda, sihirli bir kutu... port polish + yay şapka + oversize subap olabilir + egzantrik... güzel sonuçlar da doğurabilir, diğer işlemlerin peşine ;)

saygılar

EEE
02-03-2014, 12:43
corsa 200 üstü ciddi para ve emek demek... s1600 kategorisinde yarışan Corsa B setupı lazım :)

fakat bilinen yöntemler ve biraz ekstra ile ilk kademe 150 hp üstü hedef belirleyin derim ;)

mantzel,düz boru,cai,üst kapat port porlish,hafifletme işlemleri,headırs,güzel bir chip olabilir...
140 üstü olabilir belki bu setup.. tecrübe etmişliğim yok, araştırmalar sonucu bu ayarda bir güç çıkartabilirseniz ne mutlu... aracınızın da yapılanlara nasıl cevap verdiği de önemli ...
iyi bir c16xe'de mantzel 15 üstü verir... fakat motor iyi durumda değilse, çırpınmaktan başka bir durum değil yaptığımız.. belki güzel bir egzantrik ile de süper olabilir herşey :)

üst kapak şu durumda, sihirli bir kutu... port polish + yay şapka + oversize subap olabilir + egzantrik... güzel sonuçlar da doğurabilir, diğer işlemlerin peşine ;)

saygılar
Itb var artik mantzel devri bitti

skunk11
02-03-2014, 13:02
kafamda zaten herşeyi sırayla koyuyorum proje hiç bitmeyecek hesabı... Aldım mı uzun yıllar binerim yani, tamam abi araca bakınıyorum yakın zamanda alırım diye düşünüyorum p.tesi günü görmeye gideceğim 2 tane var. Ayrıca mantzel yerini itb'ye bıraktı artık bencede :)

Emir_b16a
02-03-2014, 13:26
hatırladığım kadarıyla emme manifoldu olmadan pek güç alınamıyordu

s1600 makinalar ömür biçilmiş makinalardır uzun ömürlü değildir pek feyz almamak lazım

parça fiyatları ve bütçe hakkında bilgim olmadığı için bişey diyemiyorum ama internette turboları mevcut stock sınırları nedir bilmiorum ama sanırım 200 hp civarları olmasada 180 hp civarı gzl bi setupla keyifli binilir

gerçi geneli swap yapmış :)