PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalkışta titreme

Burak
01-03-2014, 17:30
Aracım 90 binde. Baskı balatasi hiç değişmedi buyuk ihtimalle. Sıkıntım su ki, baskı biraz ısınsın zorlansın hemen kalkışta titremeler basliyor. Sogukken ve sakin kullanımda sıkıntı yok gibi. Titreme yaparken debriyaji yavas bırakıyorum olmuyor fazla gaz veriyorum yine olmuyor. Devir kaçırsa tamam diyeceğim balata bitti ama devir kaçırmıyor. Nedir yorumunuz :)

Edit: Ek olarak debriyaja basınca kesilen bir tingirti sesi var. Baskı bittiyse boyle kullanmam sorunu büyütür mu? Volana zarar verir miyiz?

Oznsrl
01-03-2014, 17:45
o ses muhtemelen priz direk bilyasından geliyordur bi sorun olcağını sanmam.

kalkışta silkeleme yapıyorsa ömrü dolmaya yakındır arabada 4-5 kişi varken daha çok silkeleme yapıyodur muhtemelen.Bi süre idare edebilir ama volanı çizme riskinde var kısa zamanda değiştir bence :)

Burak
01-03-2014, 18:17
Genellikle uzun yolda kullanıyorum. Bi sure zorlamadan kullanırım. Butun ağır bakımlar bana denk geldi ya :D Yeni 10 bin bakımı ve triger degisimi yaptırdım. Hiç olmazsa 1-2 ay idare etsin değiştiririm insallah :)

Ömer Musaoğlu
02-03-2014, 17:12
Aynı sorundan müzdaripiz :) Tek gezerken sıkıntı olmuyor kalabalıkken ızdırap :)

okko
06-03-2014, 23:44
Genellikle uzun yolda kullanıyorum. Bi sure zorlamadan kullanırım. Butun ağır bakımlar bana denk geldi ya :D Yeni 10 bin bakımı ve triger degisimi yaptırdım. Hiç olmazsa 1-2 ay idare etsin değiştiririm insallah :)

baskı balata ve bilya değişecek :(
arabayı rampada kaldırma. narin kullan. yavaş kalk. yuklu iken geri geri rampada zorlama, bu kurallara uyarsan 20000 km daha kullanırsın.

serviste yaptıracagım diye fazla para verme. 10000 km bekleme, git iyi bir referansla dışarıda iyi bir ustada değiştirt. rahat rahat bin. yazdıgım gibi kullanırsan 10000 daha kullanırsın. ben kullandım cunkü :)

Burak
08-03-2014, 19:05
baskı balata ve bilya değişecek :(
arabayı rampada kaldırma. narin kullan. yavaş kalk. yuklu iken geri geri rampada zorlama, bu kurallara uyarsan 20000 km daha kullanırsın.

serviste yaptıracagım diye fazla para verme. 10000 km bekleme, git iyi bir referansla dışarıda iyi bir ustada değiştirt. rahat rahat bin. yazdıgım gibi kullanırsan 10000 daha kullanırsın. ben kullandım cunkü :)

Sakarya'da pek dur kalk olmuyor tam ısınmadan gideceğim yere varmis oluyorum ama istanbulda kacari yok :) Cok zor kalkıyor araba zaten. Servis olarak cok iyi bir Opel özel servisi var Sakarya'da cogu isimi onlara yaptırıyorum. Dediğiniz gibi kullanacağım 1 ay daha, biraz çileli olacak :)

Burak
22-04-2014, 23:23
Konu havada kaldı, belki sonradan okuyan olur sonucu yazmak istedim. Mart sonunda degistirdim. Balataya bakınca 20.000-30.000 km daha giderdi disi vardı ama 97 yılından beri aynı balata oldugu icin malzeme özelliğini yitirmiş, isininca kendini bırakıyor. Volana da baktık temiz cikti cok sukur. Debriyaj inanılmaz yumuşadi.

Met
22-04-2014, 23:26
bizim fiesta da da vardı bu kalkışta titreme olayı. ustanın biri motor kulaklarından yapar demişti. bilmiyorum ne kadar doğru :D

Burak
27-04-2014, 15:41
bizim fiesta da da vardı bu kalkışta titreme olayı. ustanın biri motor kulaklarından yapar demişti. bilmiyorum ne kadar doğru :D

Sallanti seklindeyse olabilir :)