PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Savaş

C A N
11-08-2008, 18:50
Son çıkan savaş hakkında neler düşünüyorsunuz?

Dünyanın artık XXXX çiviside çıktı, suyu ısındı. Tarih tekerrürden ibarettir. Milyonlarca canlı içinden medeniyet kurabilecek zekaya sahip tek canlı insandır. Ancak o insan savaşmadan duramıyor ne yazık ki. Haritaların yeniden çizilme zamanı yaklaştı bana göre.
Rusya ve Gürcistan arasında çıkan bu savaş bence fitili ateşlicek.

Doğalgaz ile, turizm ile, ve en büyük ihracat payı ile Rusya'ya göbekten bağlıyız. Ancak Rusya hem PKK'ya destek veriyor, hemde kafkaslarda bizim aleyhimize hareket ediyor. Allah sonumuzu hayır ede valla.. Şimdi umarım anlaşılmıştır nükleer enerjiye neden geçmemiz gerektiği ve geçmemizi istemeyen çevrecilerin arkasında kim olduğu.
Mesela savaş çıksa, mevsim kış. Rusya bi kesse doğalgazı ne elektrik kalıcak ne gaz. kilit olucaz resmen. E dolayısıyla hadi bakalım Türkiye savaşa.. arkasından dünya girecek birbirine

metal fırtına gibi oldu ama gerçek bunlar bana göre

Dragger
11-08-2008, 19:12
9 ocaga ates düstü bugun, 9 tane aslanı sehit verdik...

Bizim savasımız herseyden önemli bence...

Yesinler birbirlerini, ne rusya umrumda ne gürcistan...

Türkün Türkten baska dostu yok, herkes potansiyel düsmanımız...

Türki cumhuriyetler diyeceksiniz simdi, bugune kadar ne faydasını gördük?

Bedava petrol mü veriyorlar, dogalgaz mı veriyorlar?

-aykt-
11-08-2008, 19:24

abi Ağzına sağlık.

Bide ben birşey sormak istiyorum. Şimdi biz Gürcistan'a yardımda bulunuyoruz ya? Acaba Rusya'nın bize doğalgazı kesme gibi bir hareketi olabilir mi:eek:

mechanıcer
11-08-2008, 19:28

+100000 kardesım

yagizs
11-08-2008, 19:30
abi Ağzına sağlık.

Bide ben birşey sormak istiyorum. Şimdi biz Gürcistan'a yardımda bulunuyoruz ya? Acaba Rusya'nın bize doğalgazı kesme gibi bir hareketi olabilir mi:eek:

Keşke sadece bununla yetinseler, Eğer ülkemiz bu savaşa girerse daha kötü sonuçlar doğabilir diye düşünüyorum :(

Ayrıca Rusya Gürcistan 'ı sağ bırakmaz gibi geliyor bana, Askerleri bile kaçmaya başladı ve bir şehri ele geçirdiler :ofk:

-aykt-
11-08-2008, 19:32
ne kadar kötü sonuç doğabilir ki peki?

yagizs
11-08-2008, 19:35
Konuştuklarım yanlış anlaşılmasın ancak şu anda Gürcistan 'ı durumu ortada, tamam Biz Gürcistandan daha güçlü bir ülke olabiliriz, ancak Rusya Bizim topraklarımıza da girerse..:( işte bundan korkuyorum..!

Safak
11-08-2008, 19:39
Bizim savaşa girmemimizi gerektirecek bir durum yok...

Amerika yıllardır güç gösterisi yapıyor... Kafansına göre...Kendi sebeplerince...
En büyük rakibi Rusya'da gücünü göstermek içn fısat kolluyordu, gürcistan da Amerikadan aldığı gaz ile yapmaması gereken bir harekette bulundu. Sonuçlarına katlanır.

Rusaya dur diyecek bir kuvvet yok... Ne Amerika ne de Avrupa... Kendi işine nasıl geliyorsa öyle hareket eder. Yok diyorsanız nasıl olur...Bir dünya haritası açıp Rusyanın büyüklüğüne ve silahlı gücüne bakın... Dünayada MİG kadara kıvrak bir savaş uçağı yoktur :) Rus yapımıdır... DÜnyada Kalaşnikof kadar sorunsuz ve dayanıklı bir tüfek yoktur...Oda Rustur.

Türkler, Çinler, Ruslar asırlardır bulundukları topraklarda yaşayan gururlu ve onurlu toplumlardır... Biz onların aksine her ne kadara politik olmaya çalışsakta, durum gerektirdiğinde canımızı yakanın canını almak konusunda üstümüze yoktur.

Berkan
11-08-2008, 19:41
Konuştuklarım yanlış anlaşılmasın ancak şu anda Gürcistan 'ı durumu ortada, tamam Biz Gürcistandan daha güçlü bir ülke olabiliriz, ancak Rusya Bizim topraklarımıza da girerse..:( işte bundan korkuyorum..!

daa neler okdrda deil Yavaş gelsin

-aykt-
11-08-2008, 19:42

ne yaptın kardeşim sen, evine mi giriyo bunlar

yagizs
11-08-2008, 19:45
haklısnız biraz fazla abarttım...Biraz fazla kaptırdım kendimi..Yoksayın benim yazdıklarımı

-ER-
11-08-2008, 19:49
Gürcülerin bizimle bir alakası yok die biliyorum birisi türki cumhuriyetler demiş ama gürcüler soydaşımız mı ki ?

Dragger
11-08-2008, 19:50
Biz Irak degiliz vatanımızı satalım...

Gürcistan da degiliz hareket yapıp geri vites yapıp kacalım...

Gelen alır boyunun ölcüsünü aynen geri gider.

Dragger
11-08-2008, 19:51
Gürcülerin bizimle bir alakası yok die biliyorum birisi türki cumhuriyetler demiş ama gürcüler soydaşımız mı ki ?

Genelleme yaptım, rusyaya komsu tüm ülkelerin bize faydası yok anlamında...

-ER-
11-08-2008, 19:52
Bu ABD sessiz kaldı deliriyrum. RUSLAR bi ermenistana girse ne dicek acaba yada İSRAİL'e salça olsalar ne olacak merak ediyorum şerefsizler işlerine gelen yerlere hop noluyo dünya barışı dier yarlere yapmayın politik çözüm bulalım

-ER-
11-08-2008, 19:54
Genelleme yaptım, rusyaya komsu tüm ülkelerin bize faydası yok anlamında...

Hee bi an bilgimden şüphe ettimde ondan sordum :)
Evet bi faydalarını görmedik hiç daha çok onlar bizden gördü.
Dünyadaki çoğu yer bizden fayda gördü ama şimdi nedense özellikle almanya popolarını biz kurtarmıştık zamanında RUSLAR sileceklerdi haritadan şimdi sevmezler türkleri lavuklar

yagizs
11-08-2008, 19:56
afedersiniz ama Rusyadaki herifler k..larını yumuşak minderlere koyarak rahat rahat oturcaklar , birliklerini Gürcistan gibi savunması zayıf bir ülkeye yollayacaklar ,orada 250.000 kişi ölücek ,Rusya gövde gösterisi yaptığını sanarken ,millet bunu sadece izlemekle kalıcak yok ya...Rusya şu anda insanlıktan nasibini almadığını kanıtlar...başka birşey değil
Amerika ile Rusya nın kpışması bu
kim güçlü göstermeye çalışıyorlar sivilleri katlederek
sivilleri katletmek onlar için zevk verici birşey ama bunu çok acı ödeyecekler çok acı...
bu dünyadan bahsetmiyorum kesinlikle, öteki tarafta...

Edit; Yazılar Kaan isimli arkadaşımdan alıntısır :Deli:

Göki,ZD
11-08-2008, 19:59

nede güzel dedin.

MKaya
11-08-2008, 20:00
bizim kimseyle işimiz yok ama yazık insanlar cocuklar ölüyo mazlumlar sucsuzlar ölüyo bu şe.....ler yüzünden savaş hiç bir yerde olmasın ama olursada içinde biz olursak herkese boyunun ölçüsününde veririz Türk'ün Türk'ten başka dostu yok biz bize yeteriz glen kim olursa olsun bu vatanı kolay almadık hiç bir zamanda vermeyiz.....ÇarşI SaVAşa KArŞı!:)):mad:

-ER-
11-08-2008, 20:03
Orası umurlarında olsaydı çoktan rusya yanardı zaten :)
Adamlar sovyetler zamanında nasıldı bilmiyorsun galiba. o zamanda iç savaşarı meşhurdu şimdiki gibi yani aslında farklı hükümet olsdalarda bi nevi iç savaş gibi bişi.
Bence canlansın RUS ya en azından ABD tek başına kendini DÜNYA JANDARMASI tribinden çıkar ama tabi RUSlarıda sevmem bizim kuyumuza yardım ederler kim etmiyor merak ediyorum :)

-aykt-
11-08-2008, 20:03
bizim kimseyle işimiz yok ama yazık insanlar cocuklar ölüyo mazlumlar sucsuzlar ölüyo bu şe.....ler yüzünden savaş hiç bir yerde olmasın ama olursada içinde biz olursak herkese boyunun ölçüsününde veririz Türk'ün Türk'ten başka dostu yok biz bize yeteriz glen kim olursa olsun bu vatanı kolay almadık hiç bir zamanda vermeyiz.....ÇarşI SaVAşa KArŞı!:)):mad:

Bu paragraftan sonra gaza geldim yemin ediyorum.:icon_tup:

C A N
11-08-2008, 20:11
gürcülerle bizim bi alakamız yok ama ülkemizin çıkarlarına ters düşen bir olay. Gürcüleri çok sevdiğimden değil, ancak rusların oraları almaları demek çok mühim bir olay. Bize biraz daha yaklaşmaları demek. Petrol boru hattının rusların kontrolüne geçmesi demek. Rusyanın irana daha rahat yardım etmesi demek. pkk ya daha kolay yardım etmesi, hatta konuşlandırması demek. Ermenistan'a yardım etmesi demek... o kadar aleyhimize olay varki say say bitmez

Eriador
11-08-2008, 20:17

helal bro ...

Dragger
11-08-2008, 20:52
Eyvallah kardesim ;)

Can, bence Gürcistanı öyle kolay yedirmezler.

+ Savas olmasını masum insanların ölmesini hicbirimiz istemiyoruz. Ama Gürcü hükümetin bi hareket yapmadan önce bu sonucları düsünmesi lazımdı...Amerika verdi gazı verdi gazı kendilerini birsey zannettiler.

C A N
11-08-2008, 21:01
o abd ve ingilterenin yatacak yeri yok zaten, elbet onlarında sonu gelir. zaten ahlaki ve nüfus yaşlanması olarak çöküş başladı

MKaya
12-08-2008, 10:55
her firavunun bir musası vardır o kapitalist sömürgecilerinde sonu gelir elbet bir gün :..

SOMEONESPECIAL
12-08-2008, 11:07

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

http://img371.imageshack.us/img371/6717/bayrak54ws3cd0.jpg (http://imageshack.us)

BarBo
12-08-2008, 11:19

Tebrikler valla ne güzel yazmışsın.Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, ailelerinede Allah sabır versin :(

Ne şehitler ölür nede bu vatan bölünür...

emr_233
12-08-2008, 11:24

İşaretli yer hariç ,kesinlikle +233.
Ama bu bizim savaşımız değil yesinler birbirlerini maalesef diyemiyoruz.Savaş kafamızın üstünde oluyor çünkü.

abi Ağzına sağlık.

Rusya anlaşma gereği 20 yıl daha bize doğalgaz sağlamak zorunda he tabii ki anlaşmalar iptal edilebilir.Ama bu en azından şimdilik uzak bir ihtimal.

Biz Irak degiliz vatanımızı satalım...

Gürcistan da degiliz hareket yapıp geri vites yapıp kacalım...

Gelen alır boyunun ölcüsünü aynen geri gider.
Valla son 3-4 seneye kadar ben de öyle düşünüyordum.Ama maalesef içinde bulunduğumuz konum o kadar kötü ki...
Artık savaşlar , hava savaşı.Ülkemiz kendisine savaş ilan edebilecek potansiyel iki ülkeden (Stratejik ortağımız ABD ve ticaretimizi yaptığımız Rusya) bizden hava gücü olarak çok iyi durumdalar.Bunların dışında ben topraklarımıza girilmesi durumunda , kürtlerin zamanında ermenilerin yaptığı gibi davranacağını düşünüyorum.

Bu ABD sessiz kaldı deliriyrum. RUSLAR bi ermenistana girse ne dicek acaba yada İSRAİL'e salça olsalar ne olacak merak ediyorum şerefsizler işlerine gelen yerlere hop noluyo dünya barışı dier yarlere yapmayın politik çözüm bulalım
ABD savaşı çıkaranların başında :)
Bana kalırsa , ABD her zaman ki koruyuculuk rolünü üstlenecek ve Gürcistana yardım eli (!) uzatacaktır.Olacakları kafanızda canlandırmanız pek zor değil sanırım ;)

Şimdilik ufak ve komik bir ihtimal gibi durabilir ama bu savaşta birşeyler yolunda gitmezse bu iş çok büyür... O kadar büyür ki silah satma amaçlı bir savaş olmaktan çıkar ve Dünya savaşına dönüşebilir.

Fbc
12-08-2008, 11:58
Bu olay bence amerikanın olayı, artık amacı petrol müdür doğal kaynakmıdır bilemiyorum ama çok çok uzaklardan bizim sınırlarımızla baya bir yakından ilgileniyor amerika, rusyanın bu kadar sert bir tavır vereceğini kimse beklemiyordu sanırım ve planları baya bi suya düştü. Bence amerikalılar rusyayla birebir bile savaşamaz o kadar askeri güçleri ve yüzölçümleri var yani cesaret edemez bence.

C A N
12-08-2008, 12:45
Şimdilik ufak ve komik bir ihtimal gibi durabilir ama bu savaşta birşeyler yolunda gitmezse bu iş çok büyür... O kadar büyür ki silah satma amaçlı bir savaş olmaktan çıkar ve Dünya savaşına dönüşebilir.

kesinlikle.. çok hassas

kobeanil11
12-08-2008, 13:47
Savas olmasını masum insanların ölmesini hicbirimiz istemiyoruz. Ama Gürcü hükümetin bi hareket yapmadan önce bu sonucları düsünmesi lazımdı...Amerika verdi gazı verdi gazı kendilerini birsey zannettiler.

aynen katılıyorum.. :)

biraz mantıklı olmak lazım yalnız, biz şuan dediğiniz gibi güçlü bir ülke değiliz, evet askeri anlamda çoğu ülkenden çok daha üstünüz, uçak sayımıza oranla mükemmele yakın bir hava gücümüz var ama dikkat '' uçak sayımıza oranla'' rusyanın elinde bulunan sadece SU ların yarısı bizim uçaklarımızın tümünden fazla, upgrade edilmiş f16 larımızın yaklaşık 3 katıdır.. :)
ayrıca elinde bulundurdukları bombaların gücü, rusyayı hala amerikanın en büyük korkusu olarak görmesini sağlıyor... yani hiç bir halükarda rusyayla başedebilecek durumda değiliz..(bombanın teknik özelliklerini bulabilirsem eklerim..)

devlet olarak yapabileceğimiz en iyi şey her halükarda, insanların ölmesini istemediğimiz belirtmek, bi şekilde sesimizi çıkarmaktır..zira aynı şeyin başımıza gelmesine az kaldı..
onlar bize aynısını yaparmı, ses çıkarırlarmı diye düşünmeden!! atatürk gibi düşünerek..

kobeanil11
12-08-2008, 13:50
bu arada işin öyle çok büyüyeceğinii sanmıyorum, sonuçta abd nin silah stoklarını tüketmesi için çıkan bir savaş.. ve silahları sattıktan sonra umurlarında bile olmayacaktır gürcistanın durumu, tek yapacakları kınamak olacaktır, basın açıklamasıyla..

C A N
12-08-2008, 14:36
bu arada işin öyle çok büyüyeceğinii sanmıyorum, sonuçta abd nin silah stoklarını tüketmesi için çıkan bir savaş.. ve silahları sattıktan sonra umurlarında bile olmayacaktır gürcistanın durumu, tek yapacakları kınamak olacaktır, basın açıklamasıyla..

afrikada, nepalde vs gibi yerlerde çıksa abd silah satar, stoklarını eritir. Gürcistan olayı bambaşka bir olay. Ne satıcak gürcistana uçakmı? eğer rusya gürcistanı işgal ederse çok fena... :icon13:

Eyüp
12-08-2008, 15:22
Herhalde Abd Rusya gibi güçlü bir devletin sınır komsumuz olmasını istemiyecektir.

Bana oyle geliyor...

Maxiboost
12-08-2008, 15:24
yok rusya gelirse şöle böle uçak vs unutmayın başka ülkeler gibi gereksiz aksiyonlara girecek bir ülke değiliz hak yenmedikçe damarımıza basılmadıkça gereksiz haraketlerede girmeyiz ayrıca hava savaşı sadece uçaklarla yukarıdan yapılmaz.

gökan
12-08-2008, 16:31
turkıyeyı kıaskaca alıyoalr gıbı sankı abd ve rusya:(** rusya daha ermenıstan asagı dogru ırana ile bı yonelme gostercek allah sonumuzu hayır etsın

kobeanil11
12-08-2008, 16:44
tabiki hava savaşı sadece uçaklarla yapılmaz abi ama iyi uçağın yoksa yerden istediğin kadar iyi ol, bir anlamı yok..

afrikada, nepalde vs gibi yerlerde çıksa abd silah satar, stoklarını eritir. Gürcistan olayı bambaşka bir olay. Ne satıcak gürcistana uçakmı? eğer rusya gürcistanı işgal ederse çok fena... :icon13:
gürcistanın elindeki malzemelerin yaklaşık ve tahmini bir listesini okudumda, şuanda abd gürcistana herşeyi satabilir.. ve bunu abd dn ucuz kimse yapamaz..
bu arada abd nin gaza getirmesi, gizli haberleşmeler falan diye bazı haberler okudumda, o yüzden abd nin silah pazarına yeni bir soluk getirmesi yorumunda bulundum.. :) ayrıca rusyayı oyalayacak bir pazar olduğu için bana mantıklı geldi.. sonuçta net bi istihbaratım yok..:D

ne kötü insan yozlaşıyor, alışıyor, savaştan böyle basit bişeymiş gibi bahsedebilmek bile çok rahatsız edici... :(