Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara TÜV Muayene
Aracımın muayenesi doldu ve bu hafta içinde muayeneye götürmem gerekiyor, yanlız kat. iptal komple düz boru ve son susturucu var araçta. Aracım golf 5 gti, egzoz emisyonunu dışarıdan halledicem ama sizce kat. bana sorun yaratırmı ve hangi istasyon da girmeliyim? Biliyorum bu tarz konular defalarca açılmıştır ama konuları hortlatmak istemedim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
Edit : Bu arada katalitikden dolayı sensör arıza lambası yakıyor. Down pipe mevcut. Eğer geçmez diyorsanız Ankarada bu işi hallettirebilecegim bi egzozcu tavsiyesinde bulunabilirseniz memnun kalırım. Sök tak kaynak işleri biraz midemi bulandırıyor :(
İvedik tüv de girme asla. Didik didik ediyorlar.
Katalitik alttan kolaylıkla görülebilicek biyerde ise hertürlü sorun yaratırlar.
blumenberg
05-03-2014, 02:47
istanbul tüv en sakin yer, ben orada yaptırdım, hatta erken saatlerde gidin sıra olmaz
kat iptali muayeneden geçmiyor kesin
DenizKaan
05-03-2014, 06:45
İstanbul yolu üzerindekine gidin. Benim downpipe komple düz boru, kat iptaliyle geçtim. Fazla didiklemediler
evolution_9
05-03-2014, 07:06
hiç bi şekilde geçemezsin geçen hafta ben girdim direk kaldi egzozu degistirdim idareten bi kat takip tekrardan girdim bu arada egzoz muayenen yoksa sakin tuv de girme pridrive li egzozsuz sti bile gecemiyor.
Katalitik alttan kolaylıkla görülebilicek biyerde ise hertürlü sorun yaratırlar.
aynen sakın oraya gıtmeyın gecmenız mumkun degıl ordakılerde bı cıns zaten kendılerını bı halt sanıyolar bole atarlı atarlı araca bakmalar flnn....
DenizKaan
05-03-2014, 10:04
hiç bi şekilde geçemezsin geçen hafta ben girdim direk kaldi egzozu degistirdim idareten bi kat takip tekrardan girdim bu arada egzoz muayenen yoksa sakin tuv de girme pridrive li egzozsuz sti bile gecemiyor.
Benim arabamda prodrive'lı egzozdan hiç bi sıkıntı çıkartmadılar.
Emre Ekrem
05-03-2014, 10:56
Kesin geçmez.
evolution_9
05-03-2014, 11:01
Benim arabamda prodrive'lı egzozdan hiç bi sıkıntı çıkartmadılar.
benim bi arkadsimin arabasi gecmedi tuvden spn susturucu bile yoktu yalanmi soyluyorum
Aracımın muayenesi doldu ve bu hafta içinde muayeneye götürmem gerekiyor, yanlız kat. iptal komple düz boru ve son susturucu var araçta. Aracım golf 5 gti, egzoz emisyonunu dışarıdan halledicem ama sizce kat. bana sorun yaratırmı ve hangi istasyon da girmeliyim? Biliyorum bu tarz konular defalarca açılmıştır ama konuları hortlatmak istemedim. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim
Edit : Bu arada katalitikden dolayı sensör arıza lambası yakıyor. Down pipe mevcut. Eğer geçmez diyorsanız Ankarada bu işi hallettirebilecegim bi egzozcu tavsiyesinde bulunabilirseniz memnun kalırım. Sök tak kaynak işleri biraz midemi bulandırıyor :(
kardeş nevzat usta ya gideceksin şaşmaz da koç eksoz.35.sokak taraflarınadn gir sor birilerine söyler sana bnde sokağını su an cıkaramadım al sana cep no su nevzat usanın :05358386897.
katalizörsüz geçedebilir geçmeyedebilir .senin araba muhtemelen geçmez benden söylemesi ama önce gir katalızoru tak gel desin sonra tak.
5cm yaylı duzboru varexli cupra gecti istanbul yolundaki istasyondan bence bi gidip şansınızı deneyin
İvedikte geçen sene kornadan ağır kusurla kalmıştım ferrari kornası dediklerinden takılıydı
ssdriver
05-03-2014, 15:47
bende nisanda giricem. nevzat usta'da muayene egzozu oluyor genelde. en azından subarular için vardı. bende de prodrive var. denesem mi acaba sök tak yapmadan ?
eğer geçmezse ne yapıyoruz tekrar işlem ücreti vs. ödeniyor mu. tekrar randevu mu alıcaz bilen var mı ?
burakcan
05-03-2014, 17:20
ben komple düzborulu gc 8ile istanbul yolundan tekseferde geçmiştim tabi şimdi ne olur bilemem
bence ilktercihin eryamanolsun
bende nisanda giricem. nevzat usta'da muayene egzozu oluyor genelde. en azından subarular için vardı. bende de prodrive var. denesem mi acaba sök tak yapmadan ?
eğer geçmezse ne yapıyoruz tekrar işlem ücreti vs. ödeniyor mu. tekrar randevu mu alıcaz bilen var mı ?
bidaha ücret ödenmiyor , randevuda almaya gerek olmuyor , ama ilk gittiğin muayne istasyonuna gitmeniz gerekiyor
Söylediklerinizi dikkate alıcam. Özellikle dookan senin tavsiyene aracı almadan öncede sana danışmıştım hatırlıyorsan. İstanbul yolu tüve direk gidicem eger katdan sorun çıkarırlarsa mecburen taktırcaz. Ayrıca araçta 5cm yay bulunmakta inş firen testinde vurmazda oda sorun çıkarmaz
eryamandakine a6yı götürdü amcam, 3 katalitikten 2si iptal, gitmeden unutturma evde duruyor taktıralım demiştim uğraşamam demiş gitmiş geçmiş.
akyurt istasyon da pek zorlamıyor diyorlar ama ivedikten im-kan-sız.
akyurtdaki istasyondan , kat iptalle geçtik angel far ve xenonlarda vardı hafif kusur bile yazılmadı. sonra corsa c aracımızı götürdük eryamana bi adam kıl çıktı arkadaki koltuk sallanıyo oturttun gelin falan diye uyuzluk yaptı birazda istasyondaki görevliye bağlı
cut out geçer mi peki muayneden, benim de önümüzdeki ay muayne var da :D
Karasız kaldım şimdi İst. yolumu Eryaman mı :S
CasabLanca
06-03-2014, 00:39
cumartesi akşamı son randevu saatlerine gölbaşından al gir
evolution_9
06-03-2014, 01:55
ivedikten gecemeyeceginiz kesinde diğer istasyonları bilmem.
Risendark
06-03-2014, 02:05
İvedikte geçemeniz imkansız diyebilirim adamlar artis karşısında arkadaşı varmış gibi geniş geniş konuşuyolar ve en ufak şeyde geçirmiyorlar. mesela düzgün çalışan emniyet kemerime işlevini görmüyor bu git yaptır gel dedi değişik insanlar. Kısacası ivediğe gitmeyinde nereye giderseniz gidin
Gölbaşı mantıklı çalıştıgım yerede yakın.
esmerhan
06-03-2014, 12:25
kat ıptalı sorun cıkartıyor gecen hafta gırdım bende ıvedık dekı muaneye ..cakma kat.ıle gecıyorsun sorun olmuyor ama o sekılde gecemezsın
Elmadağ da iyidir cutout, down pipe ne ararsan var eleman içerde gazlaya gazlaya geçirdi muayeneden, sonra da gelip abi bu nası bişey yaaa diyo :)
İvedik gerçekten çok sıkı.
TolgaEsentepe
18-03-2014, 15:12
arkadaşlar güncel çekeyim.. Tavanımda siyah kaplama var. Ağır kusurmudur ? Nisan başında muayenem bitiyor ? Ağır kusur ise ruhsata işletmenin yolu nasıl oluyor ?
benim farlar fabrikasyon bixenon ama içi siyah boyalı geçer mi sorun olur mu? bi de aracı kaplatıcam muayneye gitmişken ikisini bir halledebilir miyim yoksa öncesinde/sonrasında mı yapmam gerekir?
Sonuç nedir? Girildi mi muayeneye? Nerede girildi? Geçti mi? Kaldı mı?
Bende sonuç, muayene için cumartesi son saate randevu almıştım ve muayene yaptırmaya giderken sanırım arkadan polis ceza yazmış ve trafik cezası göründügü için muayene yaptıramadım. Bu hafta hayırlısı
ben ivedikte girmiştim
son iptal
bütün camlar film
xenon far sis
bitik lastik
6-7 madde hafif kusurlu geçmiştim
2 hafta evel e93 320d standart istanbul yolundakinde
4 yerine 5 koltuk yazması ve lastik ebatları farkı yüzünden ağır kusurlu kaldım...
Risendark
18-03-2014, 22:31
benim farlar fabrikasyon bixenon ama içi siyah boyalı geçer mi sorun olur mu? bi de aracı kaplatıcam muayneye gitmişken ikisini bir halledebilir miyim yoksa öncesinde/sonrasında mı yapmam gerekir?
arabamın farlarını karartmıştım muayneden geçti sıkıntı olmaz ;)
peki bu kaplama ve muayne işini aynı anda halledebilir miyim yoksa ruhsat değişeceğinden sıkıntı olur ayrı ayrı mı yapmak gerekir?
Risendark
19-03-2014, 15:06
peki bu kaplama ve muayne işini aynı anda halledebilir miyim yoksa ruhsat değişeceğinden sıkıntı olur ayrı ayrı mı yapmak gerekir?
Bildiğim kadarıyla Önce emniyette renk değiştiği için başvuru olacak ruhsat değişecek Sonra muayne falan filan diye biliyorum
ben ivedikte girmiştim
son iptal
bütün camlar film
xenon far sis
bitik lastik
6-7 madde hafif kusurlu geçmiştim
2 hafta evel e93 320d standart istanbul yolundakinde
4 yerine 5 koltuk yazması ve lastik ebatları farkı yüzünden ağır kusurlu kaldım...
Ön cam filmi hafif kusur mu sayılıyor?
Burak K.
19-03-2014, 17:00
HGS cezası ve uzun farların sürekli yanar halde kalmaması ağır kusurmudur? Cuma günü gireceğim muayeneye ona göre ya HGS cezasını ödicem ya da para bana kalsın. :D
vanalı egzoz varsa geçirmiyorlar haberiniz olsun bugün istanbul yolundakinden geçiremedim benim arabayı..