Orijinalini görmek için tıklayınız : karterden yağ kaçırma ?
BATAK-RC
06-03-2014, 23:07
aracımın yağ karterine giren borulardan biri dibinden yağ kaçırıyor. ben bilmiyordum ordan kaçırdığını bizim usta bol bol conta sıkmış oraya sağ olsun...geçen arabanın altına bi baktım yağ artık rüzgardan komple egzoza kadar uçmuş. boru sanırım alüminyum, dibinde çatlak delik vs bişey var buna nası bişey yapıp kapatabilirim yada kaynak yapma şansım varmı alüminyuma ?
By_HaNNibaLL
06-03-2014, 23:09
Yer önemli ama aliminyum a kaynak yapilir.
foto ekleseydiniz keşke daha net olurdu
BATAK-RC
06-03-2014, 23:15
çekmek orda hiç aklıma gelmedi netten bulursam koyucam
Kaynak zor gelirse epoksi yapıştırıcı da kullanabilirsin
bence arabanın altını sıcak suyla bi güzel yıkatın nerden kacırdıgını tam olarak görmüş olursunuz.
Oğuzhan,
radyatörcüler genelde alümin. kaynağı yaparlar.
Kaçıran boru sökülüp temizlendikten sonra kaynağı yapılıp, birden flanşın oturan yüzeyini düzgünlüğü kontrol edildikten sonra takılabilir.
Yağ kaçağı bu ihmale gelmez :)
BATAK-RC
09-03-2014, 22:35
Oğuzhan,
radyatörcüler genelde alümin. kaynağı yaparlar.
Kaçıran boru sökülüp temizlendikten sonra kaynağı yapılıp, birden flanşın oturan yüzeyini düzgünlüğü kontrol edildikten sonra takılabilir.
Yağ kaçağı bu ihmale gelmez :)
Anladım abi sabah ilk iş yaptırmaya gidicem İnş. hallolur :)
eticet06
12-03-2014, 10:52
başkan aracın karterden degılde karter havalandırmasından kacırıyor olmasın :) pcv denen zıkkımı volvonun emme manıfoltunda ufak bır tank var ve ona borular gelıyor onları bence kontrol et ılk basta sıcak suyla arabanın altını bır yıkat bence