PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sadece 3-5 Günlüğüne İyi Para Kazanmak İsteyen TRİM USTASI

FATİH
07-03-2014, 14:40
İŞLEM TAMAM! 2. SAYFA, 33. MESAJ'DAN DEVAM...

arkadaşlar özellikle w211'i iyi tanıyan, iç mekanındaki hemen her parçayı söküp takabilecek trim ustası lazım. araçtan her yönüyle memnun olmamıza rağmen koltuklardan, kapı içlerinden, kokpitten ciddi sesler yayılmakta. kaymak gibi asfaltta hiçbir ses yokken (ki bu zaten 20 yaşındaki tofaş'ta da olmaz.) çok hafif çukurlu yollarda dahi sesler açıkça duyulmakta. gacurtu, gıcırtı, tıkırtı, takırtı, cızırtı vs... hemen her türlü ses var. :) bu sesleri giderecek bir usta lazım bize. birkaç gün işini gücünü bırakacak ve bu araca yoğunlaşacak...

araç: E320 (http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/178866-stuttgarttan-mercedes-e320-elegance-w211-2003-a.html)

ustamıza ses giderme konusunda ödenecek ücretler:
-ciddi oranda seslerin giderilmesi halinde: 2.500 tl
-zerre ses kalmaması halinde: 4.000 tl ücret alacaktır.

şartlar ve olanaklar:
-gidiş-dönüş uçak biletleri (pegasus) ve havaalanı taksi bedelleri (gidiş-dönüş: 150 tl) tarafımızdan karşılanacaktır.
-tamirat sürecinde 3 güne kadar novotel ya da ibis otel'de (yer bulunmaması halinde dengi herhangi bir otel) konaklama (sabah kahvaltısı dahil) sağlanacaktır.
-öğle ve akşam yemeği için günlük 50 tl ekstra ödenecektir. 3 günü geçmesi halinde her gün için konaklama ve yeme-içme bedelini ustamız cebinden öder.
-tamirat sürecinde araçtaki ses ölçümleri ve sesin azaltılması için yapılan sürüşlerde kullanılması için gerekli 1 depo yakıt elbette bizden.
-usta bu iş için gerekli olan tüm malzemeleri yanında getirmeli. vidadan tornavidaya, ufacık anahtardan yumuşatıcı spreye kadar bizde hiçbir malzeme yoktur.
-ustamız herhangi bir sesi kesmesi için kesinlikle silikon veya benzeri dolgu maddesi kullanmamalı. (bunu zaten sanayide de yaptırabiliriz. zahmete gerek yok yani.)
-kimlik ve fotokopisi istemekteyiz. in misin cin misin değil mi? :)
-gaziantep içinde böyle bir usta varsa çok daha memnun oluruz ama olacağını sanmıyorum.

şartlar çok açık. sormak istediğiniz konu olur veya iletişime geçmek isterseniz pm yoluyla bana ulaşmanız yeterli. ;)

Mivec_4G63
07-03-2014, 14:47
Benim de sağ arka kapı içinden cik cik cik ses geliyor, bu fiyatları görünce kendim sökmeye karar verdim :D İnşallah işin ehli birisi probleminizi çözer.

edit: İleride iki taraf için de mağduriyet yaşanmaması için bir kaç sorum olacak, diyelim usta söktü arabayı ses çıkartan aslında aracın parçalarından bazılarıymış. Mecburen bu parçalar değişecek, bu halde bu bedeli kim karşılayacak. Parçalar serviste olmadığından, yeni parçaların gelmesi 3 günden fazla sürecektir bu durumda sorun nasıl çözülecek?

FATİH
07-03-2014, 14:53
trim işi harbiden zordur ve öyle hemen herkes anlamaz. "arkadan bi yerden ses geliyo" dersin, bi bakmışsın kaput pimi tıkırdıyormuş meğerse. :)

aynı gün, hatta birkaç saat içinde parça tedariki sağlanır. w211'in ufacık vidasına, pimine, butonuna kadar elinde bulunduran tanıdık yer var. zaten yağlanması veya spreylenmesi gereken parça birleşim noktaları haricinde ciddi bir parça ihtiyacı olacağını sanmıyorum.

KÖROĞLU
07-03-2014, 15:06
Birşey merak ediyorum, bu işi farklı illerde ( İstanbul - ankara - bursa) kalifiye yapacak yerler mevcut. Aracı yürüterek götürmeyi ya da çekici ile gönderip yaptırmayı neden düşünmüyorsunuz ?

Herşey gözümüzün önünde olsun diye mi ?

Bu arada bazen çok komik rakamlara nakliye yaptırılabiliyor.

Şimdiden hayırlı olsun araç güzel birde yalıtım ile harika olur.

FATİH
07-03-2014, 15:08
maalesef zaman sorunu var.

aracın tek sorunu trim sesleri. onu giderirsek bu araç kusursuz olacak.

Kahn23
07-03-2014, 15:10
Zerre ses kalmadan yapan birisi bulursan o adam ertesi gün Mercedes'te İş'e başlar :p
Bu arada trim sesleri senin eski Citroen'den daha mı fazla ?

FATİH
07-03-2014, 15:26
ds5'i showroom'dan alıp ana yola indiğimde sağ kapı tarafından ufak bi cızırtı olduğunu duymuştum. günden güne artmıştı o ses. 700 km'ye ulaştığında artık dişli asfaltta cızır cızır eder hale gelmişti. servistekiler kilit bölgesine sprey sıkıp savuşturmuştu beni. üstüne düşmedim, geçti gitti.

yalnız bu w211'deki bambaşka. tıpkı ankara'da baktığım w209 clk'daki gibi neredeyse ses gelmeyen yeri yok aracın. ds5'te kapıyı değişsek belki olay bitecekti ama bunda durum çok daha vahim. iç mekanın komple elden geçmesi gerekiyor. yalnız sesler çok açık olduğu için nereden geldikleri ve hangi parçaların o seslere sebep verdikleri çok belli. en azından ustası anlar. hani öyle gizli bi ses değil ki yahu bulamıyoruz desek. çok belli; koltuklardaki gıcırtılar, kapı içlerindeki tıkırtılar vs...

Rawr
07-03-2014, 15:45
bizim w211 lerdeki trim sesleri , 1 - Kadran etrafında , 2 - Gögüsteki ahşap çıta , zamanla gıcır gıcır ses yapıyor , 3 - Cam tavanlı araçlarda perde kapalıyken gelen tıkır tıkır ses . Bunlar dışında ben ses duymadım , bide ön takımdan gelen lak-luk ses var kauçuk takozlardan geliyomuş.

FATİH
07-03-2014, 15:52
clk cabrio'daki seslere bundakiler de eklenince tuhaf oldum. mercedes'i tanımayan biri olsam çüş diyecem yani. 22 yaşında, 230.000'de w124 kullandık 5 sene. yahu "tık" ses olmaz mı bi araçta? yoktu vallahi billahi. almanya'daki akrabaların 190e de öyleydi.

sıfır ses elbette olmaz ama en azından şu belli başlı gacurtuları, takurtuları yok edelim yeter. yoksa çukura hangi araçla girilirse girilsin takırtı ya da çıtırtı elbette çıkar. sonuçta binlerce parçadan oluşuyor bu makineler. amacımız ne kadar ses yapan nokta varsa tespit edip o kadar çoğunun üstesinden gelebilmek. yoksa güzelim araç otobanda transatlantik gibi maaşallah.

ramorex
07-03-2014, 15:56
bu şekilde bu işi çözeceğini sanmıyorum kimse işini bırakıp veya dükkanını kapatıp gelmez

mmustu
07-03-2014, 15:59
dostum çok sevdiğim bir abim ve ustam var istanbulda Özel Mercedes sevisi var forumdan bazı arkadaşlarımın araçlarınıda götürdük ve referans olabilirler

akşam bir konuşayım kendisi ile kabul ederse haber veririm

turbo&quattro
07-03-2014, 16:01
bu şekilde bu işi çözeceğini sanmıyorum kimse işini bırakıp veya dükkanını kapatıp gelmez

Bedavayami gelsin demis ? Bu is degilmi.

FATİH
07-03-2014, 16:07
gelmeseler de bi yol gösteren çıkar elbet. en azından yakınlarda (adana, konya, maraş, mersin...) varsa yapabilen biz gideriz. hiç belli olmaz, işin getirisi kafasına yatar birisinin, atlayıp gelir... bu öyle bi ustalık dalı ki hani frenci, lastikçi ya da elektrik tesisatçısı gibi adı sanı belli değil. hani atıyorum araçta ampul patlar, sanayiye gidip oto elektrikçisi yazan bi yerde değiştirirsin ya da araç düz gitmiyordur, rot-balansçıya gidersin. bu da öyle olsa keşke...

ayrıca bu işi çıkıp başarılı bir şekilde yapan birisi belki benim tarafımdan forumda veya etrafta ciddi reklam da olabilir yani. sorsak foruma: "aracınızdaki trim seslerinden rahatsızlık duyan var mı?" diye eminim yarısı veya yarısından fazlası evet diyecektir.

@mmustu; sağolasın cevabını beklerim başkan. :)

lnd_samet
07-03-2014, 16:23
konyayı araştırmak lazım bence, mercedes anavatanı gibi maşallah :)

gökan
07-03-2014, 16:24
emnol orda olsam sökerdım:):):)ulan honda sandım mercedesmıs:D

aTaBeY
07-03-2014, 17:07
Gaziantepde deli elektrikci bir arkadaşım var benim 106gti 97 model turbo arabadan çıt ses gelmeyene kadar uğraşmıştı sağı soluyla ancak senin istediğin işçilik gaziantepde biraz zor o adam sıkıntıya gelemez örneğin antepde yaptırabileceğinizi sanmıyorum.

dnr1
07-03-2014, 22:30
Bu işi kendi aracına yapmış biri olarak,sprey gress ve bez bantla trimm seslerinle vedalaşmak mümkün..slikon çabuk uçar sesler geri gelir..deriler ve plastillerin metal yüzeye değdiği yerler sıcaktan sertlestigi için ses yapmakta buralara sprey gres veya çift taraflı bant uygulanırsa seslerden eser kalmıyor..basit bir iş hemde zevkli..aslında iki kişi daha iyi olur..öbür köşeden ses gelirken arabayı kullanırken sesi tespit etmek zor oluyor..lastikler çok eski ve sertlesmismi..michelin biraz daha az titreşim verir..benden bir kaç dip not..

douu
07-03-2014, 22:38
Adana'ya getirip bana bırakabilir misin aracı ? Ya da biz gelip Adana'ya alalım. Süre sıkıntın var mı ? 1 hafta civarı bir zamanımız olursa hallederiz.

cusse
08-03-2014, 08:24
Konya da çok iyi yaşlı kurt diye tabir ettiğimiz gerçek ustalar var,ancak öyle yola felan gelemezler biraz kaprisliler yanlız yaptıkları iş çekilen naza değiyor,benim arkadaşımda 330ci'nin seslerini kesememişti tesadüf bir usta bulduk adam 6 gün uğraşmıştı ama evladiyelik olmuştu tık ses gelmiyordu araçtan aslında 2 günde biterde siz bu arabaya çok kız bindirmişsiniz ondan ayar tutmuyor felan diye birde fırça çekiyordu :D numarasına ulaşırsam buraya yazarım bir araştırayım sizin için...

EmrE-35
08-03-2014, 11:44
Araç baya yorgun heralde, 230.000 de w211 aracımız var çıt ses yok. Sizin araç ya pertten toplama orasıyla burasıyla çok uğraşılmış, yada eski sahipleri eşşek niyetine binmiş tüm çukurlar vs arabayı dağıtmış.

Ben Türkiyedeki hiçbir ustanın o aracı orjinali gibi çıt çıkmayacak bir şekilde toplayabileceğini sanmıyorum. Daha sökmeye başlarken tırnakları pimleri kırmaya başlarlar...

Turboğuz54
08-03-2014, 12:04
Araç baya yorgun heralde, 230.000 de w211 aracımız var çıt ses yok. Sizin araç ya pertten toplama orasıyla burasıyla çok uğraşılmış, yada eski sahipleri eşşek niyetine binmiş tüm çukurlar vs arabayı dağıtmış.

Ben Türkiyedeki hiçbir ustanın o aracı orjinali gibi çıt çıkmayacak bir şekilde toplayabileceğini sanmıyorum. Daha sökmeye başlarken tırnakları pimleri kırmaya başlarlar...

Arac 60 binde

FATİH
08-03-2014, 12:14
Adana'ya getirip bana bırakabilir misin aracı ya da biz gelip Adana'ya alalım. Süre sıkıntın var mı? 1 hafta civarı bir zamanımız olursa hallederiz.
hemen özelden görüşüyoruz. :)

Konya'da çok iyi yaşlı kurt diye tabir ettiğimiz gerçek ustalar var, ancak öyle yola felan gelemezler biraz kaprisliler yanlız yaptıkları iş çekilen naza değiyor. benim arkadaşım da 330ci'nin seslerini kesememişti. tesadüf bir usta bulduk, adam 6 gün uğraşmıştı ama evladiyelik olmuştu. tık ses gelmiyordu araçtan. aslında 2 günde biter de siz bu arabaya çok kız bindirmişsiniz ondan ayar tutmuyor felan diye bir de fırça çekiyordu. :D numarasına ulaşırsam buraya yazarım bir araştırayım sizin için.
kısa zamanda ulaşırsan sevinirim arkadaşım.

Araç baya yorgun heralde. 230.000 de w211 aracımız var çıt ses yok. Sizin araç ya pertten toplama orasıyla burasıyla çok uğraşılmış, yada eski sahipleri eşşek niyetine binmiş tüm çukurlar vs arabayı dağıtmış.

pertten toplanan aracı anlamayacak kadar da değliz. sol arka tampondaki boya haricinde boya yok araçta. 60.000'de ve en ufak vidasına el sürülmemiş.... galiba kullanan mühendis amca eşşek niyetine binmiş ki zaten adamda para b.k gibi, pnr'ın sahibiler. sakarya'da kullanılmış, oranın şehiriçi yolları nasıldır bilemem. mesela bizim antep'te 0 km bi mercedes'i 50.000'e kadar kullanın, ses gelmeyen yeri kalır mı görelim.

Kubilay
08-03-2014, 12:43
pertten toplanan aracı anlamayacak kadar da değliz. sol arka tampondaki boya haricinde boya yok araçta. 60.000'de ve en ufak vidasına el sürülmemiş.... galiba kullanan mühendis amca eşşek niyetine binmiş ki zaten adamda para b.k gibi, pnr'ın sahibiler. sakarya'da kullanılmış, oranın şehiriçi yolları nasıldır bilemem. mesela bizim antep'te 0 km bi mercedes'i 50.000'e kadar kullanın, ses gelmeyen yeri kalır mı görelim.

Sizin araba Sapanca'daydı galiba, orası nasıl bilmiyorum ama Adapazarı, Serdivan hepsi berbat yolların. Günde en az 1 kere şahinin tüm civataları sallayan bi çukura denk gelirim. :D Ev arkadaşımın araba da 2 senedir burada. 2003 audi, geldiğinde tık ses yoktu, şimdi trim sesleri yüzünden teybin sesini açıyoruz artık.

KOSEREN
08-03-2014, 12:54
Bizim Bmw 84.000 km de.Bozuk yollarda sadece şoför kapısı kilit göstergesinden tıkırtı geliyor.Yakın akrabalarımızda ki Mercedeslerde(E,C,S)rahatsız edici bir trim sesi duymadım.Bende çok kılımdır iç mekan sesi konusunda.
Sizin araç pek iyi yollarda kullanılmamış anladığım kadarıyla.Probleminizi çözecek ustayı umarım bulursunuz.

E46
08-03-2014, 13:13
tıkırtı olayı önemli müzik sesini de herzaman açamıyoruz ki

FATİH
08-03-2014, 13:47
doğukan (douu) arkadaşımızla görüştük. inşallah anlaşıp halledeceğiz.

@Kubilay; aynen sapanca'da kullanılmış. çok uzun bir zaman da yatmış bu araç. ayrıca bakıma soktuğumda ustanın rot başları ve milleri gitmiş demesinden de anlamıştım. araç bozuk yol kurbanı.

@KOSEREN; bundan önce 95.000'de w210 kullanmıştım iki ay kadar, tık ses yoktu. mercedes'e bu konuda güvenim sonsuz ama mühendislik de belli bi yere kadar. araca bakmak ve doğru düzgün kullanmak gerekli... bir de örnek olarak gaziantep'te rolls royce kullansak 1 sene sonra langur lungur eder herhalde. :)

Mutu
08-03-2014, 13:54

@Kubilay; aynen sapanca'da kullanılmış. çok uzun bir zaman da yatmış bu araç. ayrıca bakıma soktuğumda ustanın rot başları ve milleri gitmiş demesinden de anlamıştım. araç bozuk yol kurbanı.

@KOSEREN; bundan önce 95.000'de w210 kullanmıştım iki ay kadar, tık ses yoktu. mercedes'e bu konuda güvenim sonsuz ama mühendislik de belli bi yere kadar. araca bakmak ve doğru düzgün kullanmak gerekli... bir de örnek olarak gaziantep'te rolls royce kullansak 1 sene sonra langur lungur eder herhalde. :)

Altı çizili bölümden yola çıkarak bi soru oluştu kafamda.
Peki tekrardan aynı hale gelebileceğini, daha doğrusu tekrardan irili ufaklı sesler gelebileceğini hesaba katarsak bu kadar yüksek miktarları göze almak neden?

FATİH
08-03-2014, 14:11
araç gaziantep'te şehir içinde kullanılmayacak. uzun yol otomobili olarak kullanılacak. ankara, istanbul, adana, eskişehir gibi uzun seferlerde... bozuk yollarda kullanılsa dahi en azından bi 15-20.000 km can sıkıcı seslerden arındırılmış şekilde gider diye düşünüyoruz.

şu an a3'ü dahi şehir içinde kullanırken içim acıyor. mümkün mertebe çukurlardan kaçarak, tümseklerde yavaşlayarak kullanmaktayım.

-Murat Özcan-
08-03-2014, 14:24
Farklı bir konu olmuş bu şekilde size pahalıya patlamayacakmı oradaki ustalardan birini bulun alın yanınıza veya arabayı bırakın onlara baksınlar daha mantıklı değilmi ?

FATİH
08-03-2014, 14:44
burada sanayide dolaştım ama ilgilenecek usta bulamadım.

adana'dan doğukan arkadaşımla görüştüm ve anlaştık. inşallah istediğimiz sonuca ulaşacaz. konunun silinmesini ya da kilitlenmesini rica ediyorum. herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. ;)

Burak K.
08-03-2014, 14:54

1 seneyi bulmaz bile abi. :) Antepte yol yokki öyle asfaltı dökmüşler hiç düzeltmemişler bile öylece donmuş kalmış. :D Benim C4'de Antalyadan geldiğinde çok sessizdi içi diğer Fransız araçlara kıyasla. Antep içinde 6000-7000 KM falan oldu şimdi her yerinden ayrı bi ses geliyor. :D

xcel
08-03-2014, 19:11
antepten laguna 2 aldım. kız oğlan kız ama sıfırdan beri antep arabası. kafayı yemek üzereyim. resmen başım ağrıyor arabada gürültüden :icon_wack

FATİH
19-03-2014, 17:17
beyler aracı bugün adana'dan doğukan'dan (douu) teslim aldım. teste çıktık ve sonuç harika. içeride bahsi geçen seslerin %95'i kesilmiş! tek bir noktada tıkırtı var: emniyet kemer tokası. ona da yapılacak tek şey yenisiyle değiştirmek. kendisi yapılan çalışmaları fotoğraflandırmış, müsait olunca bu konuya fotoğrafları ekleyecek. ben fotoğraflara şöyle ayak üstü baktım ve mercedes'e bir kez daha hayran kaldım. mercedes'in kapı içlerinden tutun en ufak bi plastik aksamına kadar ne kadar sağlam işçilik ve malzemeyle çalıştığına şahit oldum. zaten işi uzatan da mercedes'in bu sağlam yapısı olmuş. koltukları, kapı içlerini ya da orta konsoldaki herhangi bir aksamı sökmek zımba gibi tutturuldukları için epey uğraştırmış.

aracı teslim ederken özellikle kulaklarımdan gitmeyen 4 nokta vardı. teslim alırken de o 4 noktaya odaklandım. artık hiçbirinden ses gelmiyor oluşu "olay bitmiştir" dememe sebep oldu. ne otoyolda, ne de antep şehir merkezinde hiçbir ses bizi rahatsız etmedi. yok artık kulağımda çınlayan o çıtırtı, gacurtu, takırtı vs...

sonuçtan çok memnun kaldım. doğukan'ın hem kendisine hem de işlemlerde büyük emeği bulunan ilker ustama buradan da çok teşekkür ediyorum. ;)

şu görüntüler adana'dan aracı teslim alırken ve gaziantep'e getirirken otoban kenarında çekildi. sonax'ta yapılan boya koruma işleminin içime sinmemesi üzerine doğukan'la görüşüp bu işlemi tekrardan kendilerinin yapmalarını istemiştim. sağolsun o konuda da muhteşem bir iş çıkarmışlar. aracın içi de dışı da 2003'te shoowroom'da duran bir w211 gibi. yine ellerine sağlık. ;) pleksileri de taktık bu arada. :)

http://i.hizliresim.com/KqV2zq.jpg (http://hizliresim.com/KqV2zq)

http://i.hizliresim.com/wMmlj9.jpg (http://hizliresim.com/wMmlj9)

http://i.hizliresim.com/eQmgjg.jpg (http://hizliresim.com/eQmgjg)

http://i.hizliresim.com/eXmYZD.jpg (http://hizliresim.com/eXmYZD)

http://i.hizliresim.com/wbm4Pj.jpg (http://hizliresim.com/wbm4Pj)

http://i.hizliresim.com/Kdmq9n.jpg (http://hizliresim.com/Kdmq9n)

http://i.hizliresim.com/e5bRjd.jpg (http://hizliresim.com/e5bRjd)

http://i.hizliresim.com/xAWYjq.jpg (http://hizliresim.com/xAWYjq)

http://i.hizliresim.com/x0923L.jpg (http://hizliresim.com/x0923L)

Runo
19-03-2014, 17:37
çok çok çok güzel maşallah abi

GÖKTÜRK
19-03-2014, 17:38
bi arabanda boncuk olmasın be abi . seslerden kurtulmana sevindim güle güle kullan

oğuzk
19-03-2014, 17:42
Ankara'da var mı bu işleri yapan biryer ?

Jem89
19-03-2014, 17:43
Yapılan işlemler fotoğraflandımı acaba.. Merak ettim bu kadar iyi bir işçilikte neler yapıldı nasıl yapıldı :) Maşallah 0 gibi duruyor araç.. :)

FATİH
19-03-2014, 17:49
çok sağolun arkadaşlar. Allah razı olsun. ;)

yapılan işlemler fotoğraflandı ve nasıl, neler yapıldığı bana anlatıldı. dediğim gibi doğukan müsait olunca buraya atacak fotoğrafları ve yapılanları.

skunk11
19-03-2014, 17:53
Maşallah araca :)

douu
19-03-2014, 20:54
Ankara'da var mı bu işleri yapan biryer ?

Oguz mesafe var biraz biliyorum fakat aracı Adana'ya getirirsen veya bize verirsen biz onu da yaparız :) elimde olan fotoları ekliyorum birazdan arkadaslar. Fatih kardeşime bize olan güveni ve inancı icin cok teşekkür ederim ayrıca. Kimse bu denli orjinal bir arabayı 250 km uzakta bir yere 10 gün bırakmaya cok yanaşmazdı. Fatih 1 an bile tereddüt etmedi sagolsun.

Tekrardan hakkını helal et kardeşim. Benim gectiyse helâli hoş olsun.

Schumi
19-03-2014, 20:59
Vallahi helal olsun. Bu konu havada kalır kimse yardım edemez diye düşünürken sonuca ulaşılmış olması beni şaşırttı. Fotoğrafları dört gözle bekliyoruz desem yalan olmaz herhalde.

FATİH
19-03-2014, 21:07
doğukan benim size olan güvenim senin ve ilker ustanın harbiden güvenilir olmanızdan kaynaklı emin ol. :) ayrıca helal etmek ne demek, bin kere helali hoş olsun ne var ne yoksa. ;) tekrardan teşekkürler.

@Schumi; vallaa ben de konuyu açarken ümitsizdim ama çok bi kısa zamanda karşımıza arkadaşlar çıktı ve sağolsunlar gereğini en iyi şekilde yaptılar.

Serhat
19-03-2014, 21:58
Aracı 0 mı aldınız bu nasıl bir temizlik? Ses sorunun gitmesi çok önemli olmuş asıl şimdi güle güle binin. :)

Low-Rider
19-03-2014, 22:09
Fotoları bekliyorum ben, acaip seviyorum böyle işleri

Problemlerin giderilmesine sevindim, ben corsa'nın tüm klipslerini yenileyip gerekli yerleri desteklediğimde %90 kesmiştim tüm sesleri. Sessiz araba keyif hakkaten

douu
19-03-2014, 22:20
tekrardan selamlar arkadaşlar. çektiğim fotolar malesef ki çok detaylı değil. bir yandan oto yıkama boya koruma detaylı temizlik işleriyle uğraşıyorum. Fatih kardeşimin aracını genellikle akşam 6-10 arası saatlerde çalışarak bitirdik. Biraz fazla dikkat gerekiyordu çünkü mercedes ciddi manada bir tank üretmiş. elimde fotolar mevcut. hangisi neye ait belli olanlar var. olmayanları merak edip soran olursa seve seve cevaplarım. her fotoğrafa başlık yazmak çok zor olacak çünkü :) bu arada ilk fotoya dikkat. Fatih kardeşimin araç konusunda titizliği araç dükkana girdiği andan itibaren bu notla kendini fazlasıyla belli etmişti. helal olsun gerçekten de kardeşim.

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/fatih_not.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/arka_koltuk_kenar.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/arka_pand.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/arka_pand2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/beyin.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/beyin2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/beyin3.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/c_sutun.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/cam_altı_sr.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/cam_kontrol_beyin.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/goğus_sağ_taraf.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/IMG0748.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/IMG0750.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/IMG0751.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/IMG0752.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/IMG0753.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/kapı_kartonu.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/kemer_alt_2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/kemer_alt.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/klima_1.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/klima_2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/klima_3.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/koltuk_altı.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/koltuk_iskelet.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/koltuk_plastik.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/maun_kaplama_altı.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/maun_kaplama_altı2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/pand_etiket.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/pand_tesisat.jpg

douu
19-03-2014, 22:21
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/pand_woofer.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sağ_kapı_hop_2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sağ_kapı_hoparlor.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sağ_kapı_ici.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol_kapı_2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol_kapı_izolasyok.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol_kapı_tweter.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol_kapı.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol_koltuk_2.jpg http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol_koltuk.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/sol2.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/tweeter.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/vites_2.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/vites_3.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/vites.jpg

douu
19-03-2014, 22:31
yapılan işlemleri şöyle kısaca bi özetlemek gerekirse ;

tüm kapı kartonları söküldü. içlerine izolasyon malzemeleri ile ,titreşim yapabilecek ve sürtebilecek nitelikte olan her bölgesine olmak üzere tamamen kaplandı. tırnaklı parçalar kalın izolasyon malzemeleri ile yerlerine tam olarak oturmadığı için süngerimsi yapısı olan çok ince bantlarla kaplandı.

göğüs kısmında klima kontrol panelini ve havalandırma peteklerini içeren parça alt tarafındaki maun kaplama ile beraber söküldü. oynar parçaların tamamı yağlandı. ses yapabilme ihtimali olan her yer kaplandı.

orta konsolda vites bölgesi, kol dayama ve arka klima kontrol paneli komple sökülerek içleri kaplandı. oynar parçalar ve vidalar yağlandı.

koltuklar sökülerek kenarlarında bulunan bütün parçalar tek tek sökülerek içleri kaplandı. tırnaklı kısımlar kapı kartonlarında olduğu gibi ince bantlarla
kaplandı.

arka pandizot ve c sütunları sökülerek içlerine tamamen izolasyon yapıldı. cam altında bulunan 32 cm çapındaki woofer'ın etrafına izolasyon yapıldı.

b sütunları komple sökülerek emniyet kemerlerinin içinden gelen cızırtı şeklindeki sesler giderildi. bu kısmın fotoğrafları maalesef mevcut değil.

arka koltukların ve bagajın birleşim yerlerindeki bütün plastik parçalar sökülerek altlarına komple izolasyon malzemesi kaplandı.

tavan aydınlatmaları sökülerek içleri temizlendi ve izolasyonu yapıldı.

sağ kapı içerisindeki hoparlör çerçevesinin bir sustası eksikti. onu mercedes yedek parçası satan bir arkadaşımızdan alıp yerine takarak ordaki sesi de giderdik.

dışı için türkiyeye yeni ithal edilmeye başlanan 3D markasının malzemelerini kullandık. pasta-hare giderici ve koruma sıralaması klasik. dışı için yaptığımız ekstrem uygulama ise jantların tüm detaylarına kadar pasta yapmamız oldu. jantları parlaklığı gerçekten müthiş oldu temizlenince :)

anlatımda veya fotoğraflarda bir kusur olduysa affola.

Fatih tekrardan hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Allah kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.

Onurkk06
19-03-2014, 22:45

Bu nasıl bi yorumdur ya

douu
19-03-2014, 22:53

hocam valla biz bundan kaybediyoruz işte. onu yapamayız bunu yapamayız. öyle olmaz böyle olur. kimse sökemez mutlaka kırılır. bu düşüncelerde oldukça tabiki hiç bir şey olmaz bu memlekette. bi yeri sökerken gelmekte zorlanınca tutup daha güçlü çekersen tırnakları da kırarsın parçayı da kırarsın. ama bu nasıl sökülüyor acaba diye her yerini inceleyerek yaparsan emin ol sende arabayı son civatasına kadar söküp takarsın.

Onurkk06
19-03-2014, 22:55
Bu arada araba mükemmel olmuş fatih abi de baya titiz belli maşallah

FATİH
19-03-2014, 22:55
arkadaşlar araç 2-3 sene aynı yerde yatmış. yattığı yerde kar, kış, güneş ne varsa görmüş geçirmiş. ısımış, soğumuş, buz tutmuş, tekrar ısınmış vs... bu durum aracın hemen her noktasndaki vidaya, pime, deriye falan ne varsa yansımış. haliyle trim sesleri baş göstermiş...

her neyse ilker ustamız geldi antep'e ve aracı alıp adana'ya, doğukan arkadaşımızın işyerine ulaştırdı. ilk fotoğraftaki kağıt parçasında belirttiğim sıkıntıların giderilmesi için yola koyuldular... mercedes zaten araca gerekli kaplamayı, gerekli yalıtımı zımba gibi yapmış zaten. adamlar her söktükleri yerin içinde sıkı sıkı kaplamalarla, kalın yalıtım malzemeleriyle karşılaşmışlar. üretici zamanında hoparlör yuvasının içini bile boş bırakmamış, hem akustik hem de sağlamlık için adını sanını bilmediğim malzemelerle doldurmuşlar. doğukan ve ilker ustamız da birçok parçayı sökerken de tekrar takarken de epey zorlanmışlar. gerekli tedaviyi yukarıdaki mesajda yazdığı gibi uygulamışlar. sonuç: önceki sayfada da belirttiğim gibi bana ızdırap çektiren sesler artık gitmiş. araç şu an fosur fosur. :)

fotoğraflar ve yapılan işlemlerde alınan olumlu sonuçlar bu konularda sıkıntı yaşayan, trim sesinden muzdarip olan birçok arkadaşımıza da yol gösterebilir. en azından bu arkadaşlarımızın konudaki ciddi ustalıklarını görenler kendileriyle irtibata geçip sıkıntılarını giderebilirler.

yine reklam gibi olmasın (ki olamaz zaten, doğukan'la aramızda hiçbir ticari bağ yok. sadece bu iş için tanışmıştık.) ama sonax'ta yaptırdığım ve pek içime sinmeyen boya koruma işlemini tekrardan kendilerine yaptırmıştım. yahu o kadar mı fark eder? araç showroom'daki ilk haline bürünmüş resmen. bu da ses sıkıntısının giderilmesinin üzerine ekmek tatlısı ve kaymak gibi oldu. jant koruma da uygulamışlar ki jantların fotoğraflarını net çekip koysam sıfır zannedersiniz. o nasıl parlaklık, o nasıl kondüsyon dersiniz...

son olarak tüm fotoğraflar ve en önemlisi emekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim kardeşim. Allah razı olsun. ;) mutlu son, the end. :)

edit: olmayacak diye birşey yok. olmaz diyerek bazı şeylere kendimizi inandırmayalım.

douu
19-03-2014, 23:05
arkadaşlar araç 2-3 sene aynı yerde yatmış. yattığı yerde kar, kış, güneş ne varsa görmüş geçirmiş. ısımış, soğumuş, buz tutmuş, tekrar ısınmış vs... bu durum aracın hemen her noktasndaki vidaya, pime, deriye falan ne varsa yansımış. haliyle trim sesleri baş göstermiş...

her neyse ilker ustamız geldi antep'e ve aracı alıp adana'ya, doğukan arkadaşımızın işyerine ulaştırdı. ilk fotoğraftaki kağıt parçasında belirttiğim sıkıntıların giderilmesi için yola koyuldular... mercedes zaten araca gerekli kaplamayı, gerekli yalıtımı zımba gibi yapmış zaten. adamlar her söktükleri yerin içinde sıkı sıkı kaplamalarla, kalın yalıtım malzemeleriyle karşılaşmışlar. üretici zamanında hoparlör yuvasının içini bile boş bırakmamış, hem akustik hem de sağlamlık için adını sanını bilmediğim malzemelerle doldurmuşlar. doğukan ve ilker ustamız da birçok parçayı sökerken de tekrar takarken de epey zorlanmışlar. gerekli tedaviyi yukarıdaki mesajda yazdığı gibi uygulamışlar. sonuç: önceki sayfada da belirttiğim gibi bana ızdırap çektiren sesler artık gitmiş. araç şu an fosur fosur. :)

fotoğraflar ve yapılan işlemlerde alınan olumlu sonuçlar bu konularda sıkıntı yaşayan, trim sesinden muzdarip olan birçok arkadaşımıza da yol gösterebilir. en azından bu arkadaşlarımızın konudaki ciddi ustalıklarını görenler kendileriyle irtibata geçip sıkıntılarını giderebilirler.

yine reklam gibi olmasın (ki olamaz zaten, doğukan'la aramızda hiçbir ticari bağ yok. sadece bu iş için tanışmıştık.) ama sonax'ta yaptırdığım ve pek içime sinmeyen boya koruma işlemini tekrardan kendilerine yaptırmıştım. yahu o kadar mı fark eder? araç showroom'daki ilk haline bürünmüş resmen. bu da ses sıkıntısının giderilmesinin üzerine ekmek tatlısı ve kaymak gibi oldu. jant koruma da uygulamışlar ki jantların fotoğraflarını net çekip koysam sıfır zannedersiniz. o nasıl parlaklık, o nasıl kondüsyon dersiniz...

son olarak tüm fotoğraflar ve en önemlisi emekleriniz için tekrar çok teşekkür ederim kardeşim. Allah razı olsun. ;) mutlu son, the end. :)

edit: olmayacak diye birşey yok. olmaz diyerek bazı şeylere kendimizi inandırmayalım.

:icon_tup::icon_tup:

Jant demişken :D

http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/03/19/IMG0767.jpg

FATİH
19-03-2014, 23:07
evet jantlar... :) hayır o değil de adamlar ben bahsini bile etmemişken farları ve stopları da temizlemişler. görür görmez anladım. far camları ve içi sıfır gibi berraktı, yuh dedim yaa... :)

artık adana'da bi kapım var, sizin de gaziantep'te sağlam bi kapınız var babayiğit kardeşim. :) ben kaçar, sabah mesai var... :D

douu
19-03-2014, 23:09
evet jantlar... :) hayır o değil de adamlar ben bahsini bile etmemişken farları ve stopları da temizlemişler. görür görmez anladım. far camları ve içi sıfır gibi berraktı, yuh dedim yaa... :)

artık adana'da bi kapım var, sizin de gaziantep'te sağlam bi kapınız var babayiğit kardeşim. :) ben kaçar, sabah mesai var... :D

Baş tacısın kardeşim :) Allah kolaylık versin.

zekky
20-03-2014, 00:54
Doğukan abi söylenecek söz yok.
Hem sesleri yok etmen hemde detailing uygulamaların mükemmel.
Allah hayırlı bol kazançlar versin :)

tyMu
20-03-2014, 01:02
Dou,ilker abi elinize sağlık , makinada maşallah çok iyi kazasız belasız

Sinan'S2k
20-03-2014, 09:16
Helal olsun. Bu işin böyle mutlu sonla bitmesi beni çok sevindirdi. Ellerinize sağlık.

free-hifi
20-03-2014, 09:29
Ellerinize emeğinize sağlık

güle güle binin.

M U R A T
20-03-2014, 09:30
böyle sonlanmasına bende çok sevindim iyi günlerde kullanın :)

CTG
20-03-2014, 09:31
çok iyi çalışmışsınız helal olsun

ben bi kapı içi söktürüp taktırdım meşhur biyerde, ne kadar tırnak varsa kırdılar

böyle usta lazım her şehre

FATİH
20-03-2014, 11:06
http://i.hizliresim.com/wz93X4.jpg (http://hizliresim.com/wz93X4)

http://i.hizliresim.com/xGaBV3.jpg (http://hizliresim.com/xGaBV3)

http://i.hizliresim.com/eygEQN.jpg (http://hizliresim.com/eygEQN)

http://i.hizliresim.com/K6d9O9.jpg (http://hizliresim.com/K6d9O9)

http://i.hizliresim.com/eWm05Q.jpg (http://hizliresim.com/eWm05Q)

altugkocer
20-03-2014, 11:09
Abi maşallah fabrikadan yeni çıkmış gibi :) Senin kesene bereket, yapan arkadaşların da ellerine emeklerine sağlık çok güzel bir iş çıkmış ortaya.
Beğenmediğim tek yeri jantları :) Değiştirmeyi düşünüyor musunuz ?

FATİH
20-03-2014, 11:12
eyvallah kardeşim sağolasın. ;) yalnız bu aracı elegance yapan o jantlar işte. :) zaten uygulama yapıldı, üzerinde bi kamyon emek var o temizliğe ulaşması için. adam Allah'tan korkar değiştirmeye. :D

altugkocer
20-03-2014, 11:16
eyvallah kardeşim sağolasın. ;) yalnız bu aracı elegance yapan o jantlar işte. :) zaten uygulama yapıldı, üzerinde bi kamyon emek var o temizliğe ulaşması için. adam Allah'tan korkar değiştirmeye. :D

Gerçi o kadar jant temizliğinden sonra küfür eder gibi olurdu :) Tekrardan Allah kaza bela göstermesin.

SekoLive
20-03-2014, 11:18
2 yönlü cok sevindim işi içimizden birinin çözmesine paranın yabancıya gitmemesine :)

eline sağlık dou helal olsun

Burak
20-03-2014, 11:19
Konu guzel sonuçlanmış keyifle okudum, kazasiz belasız kullanın insallah :)

dragon07
20-03-2014, 11:38
dou çok mert delikanlı bi kardesimizdir helal olsun sonuç şaşırtmadı bni.

SmT
20-03-2014, 12:00
Kazasız belasız kullan Fatih abi,evlatlık oldu artık.. Çocuğuna nasip olur inşallah :)

emrese
20-03-2014, 13:23
Doğukan cizik kapatabilirmisiniz benim aracımdada ufak tefek cizikler var ayrıca kaputum ve tamponlarım boyanacak bunlar içinde yardımcı olabilirmisiniz

douu
20-03-2014, 14:05
Çizikler derin degilse polisajla derinse de imkan oldugu sürece rutus yaparak kapatırız çizikleri Emre kardesim. Kaput ve tamponların boyanması konusunda da yardımcı olurum. Dilediğin sekilde çıkar araba Allah'ın izniyle kardesim.

Yorum yapan herkese cok teşekkür ederim arkadaslar.

Kahn23
20-03-2014, 14:14
Vallahi helal olsun. Bu konu havada kalır kimse yardım edemez diye düşünürken sonuca ulaşılmış olması beni şaşırttı. Fotoğrafları dört gözle bekliyoruz desem yalan olmaz herhalde.

:icon_tup:Burda kişilerinin birbirine sağlamış olduğu güven ortaya çıkıyor işte.
Belki Fatih ve Douu daha önce forum muhabbeti dışında hiç birbirlerini tanımıyorlardı.. Ama işte verilen güven sonucunda 250km yol gidip aracını gözü kapalı teslim etti.

Fatih Terim'in bi lafı vardır : İmkansız diye bişey yoktur mucizeler zaman alır..:heyoo:

alp1903
20-03-2014, 14:15
Güzel günlerde kullanın, yapanında eline saglık.

douu
20-03-2014, 14:36
:icon_tup:Burda kişilerinin birbirine sağlamış olduğu güven ortaya çıkıyor işte.
Belki Fatih ve Douu daha önce forum muhabbeti dışında hiç birbirlerini tanımıyorlardı.. Ama işte verilen güven sonucunda 250km yol gidip aracını gözü kapalı teslim etti.

Fatih Terim'in bi lafı vardır : İmkansız diye bişey yoktur mucizeler zaman alır..:heyoo:

250 km uzağa ilk defa tanıştığı birine arabayı emanet edip yolladı bide :)

Fikir birliği el emegi ve is yerimdeki kader ortağım abim İlker abimin emekleri cok buyuk. Isin %30u bendeyse %70ini Ilker abim yapmıştır. Ben fikir adamiyim :)

emrese
20-03-2014, 16:07
Çizikler derin degilse polisajla derinse de imkan oldugu sürece rutus yaparak kapatırız çizikleri Emre kardesim. Kaput ve tamponların boyanması konusunda da yardımcı olurum. Dilediğin sekilde çıkar araba Allah'ın izniyle kardesim.

Çok derin değiller kendim biraz denemiştim pastayla kapanır gibi olmuştu nisan ayında gelecem adanaya sana bırakırım iyişallah boyanıp temizlenince gelir alırım

SerkanKurt
20-03-2014, 16:23
güzel iş olmuş güle güle kullanın.

AdemAr
20-03-2014, 16:55
helal olsun güle güle binin gerçekten çok titiz çalışılmış

freelife
20-03-2014, 17:57
Araba aldığımda adanaya gelmemek için ,adanadan araba almaya karar verdim :D, şaka bir yana araç muhteşem olmuş ..emeğinize sağlık. Allah kaza bela hatta çamur göstermesin

EmrE-35
20-03-2014, 18:28
hocam valla biz bundan kaybediyoruz işte. onu yapamayız bunu yapamayız. öyle olmaz böyle olur. kimse sökemez mutlaka kırılır. bu düşüncelerde oldukça tabiki hiç bir şey olmaz bu memlekette. bi yeri sökerken gelmekte zorlanınca tutup daha güçlü çekersen tırnakları da kırarsın parçayı da kırarsın. ama bu nasıl sökülüyor acaba diye her yerini inceleyerek yaparsan emin ol sende arabayı son civatasına kadar söküp takarsın.

Elinize sağlık, elin Almanı kaç vida fazla koymuş aracı üretirken? Birde aracın heryerine silikon bazlı yağ sıkıp 1-2 ay sonra etkisi geçince araç sahibinin yüzünü görmek isterdim...

douu
20-03-2014, 18:44
Elinize sağlık, elin Almanı kaç vida fazla koymuş aracı üretirken? Birde aracın heryerine silikon bazlı yağ sıkıp 1-2 ay sonra etkisi geçince araç sahibinin yüzünü görmek isterdim...

Silikon bazlı yağ sikarken mi gördün bizi cok merak ettim. Yaptığımız uygulamaları biliyor musun ? Yorum yazmak ne kolay. Sana da teşekkürler kardesim. Iyi kötü her eleştiri bizi bi adım ileri götürür inşallah.

douu
20-03-2014, 19:07
Çok derin değiller kendim biraz denemiştim pastayla kapanır gibi olmuştu nisan ayında gelecem adanaya sana bırakırım iyişallah boyanıp temizlenince gelir alırım

Tabiki ne zaman istersen. Sadece aracı getirmeden 2 gün önce haber verirsen cok sevinirim kardesim.

Burak
20-03-2014, 19:08

Neden bu kadar onyargilisiniz? Ne arac kullanilirken basindaydiniz, ne de trim sesleri icin sokulup takıldığında. Ama oyleymiscesine saydirabiliyorsunuz :)

FATİH
20-03-2014, 19:24
eve varınca arkadaşın derdini anlatırım size. klasik üzüm-bağcı vakası...

slowmotion
20-03-2014, 19:30
Araca masallah, dogu ve ilker abiyede ellerine saglik. Sevindim yabanciya gitmemesine. Dogu gaza geldim benim 205i de getireyim sesler icin, ses gelmeyen tek yeri torpido oda yerinde yok :D uyarmi 😂😂

metehancihangir
20-03-2014, 19:31
Konu ilk açıldığında daha hiç yorum yokken görmüştüm ohoo böyle birisini hayatta bulamazlar şanşır şungur sesle arabayı kullanmaya devam ederler demiştimki yanılmışım.Helal olsun iki tarafta çok memnun.

douu
20-03-2014, 21:21
Araca masallah, dogu ve ilker abiyede ellerine saglik. Sevindim yabanciya gitmemesine. Dogu gaza geldim benim 205i de getireyim sesler icin, ses gelmeyen tek yeri torpido oda yerinde yok :D uyarmi 😂😂

Amca onu komple sokecem zaten sen bi getir onu :)

douu
20-03-2014, 23:30
Araba aldığımda adanaya gelmemek için ,adanadan araba almaya karar verdim :D, şaka bir yana araç muhteşem olmuş ..emeğinize sağlık. Allah kaza bela hatta çamur göstermesin

Yorumu yeni gördüm. Teşekkür ederim Abicim :D Araba al alma fark etmez ne zaman yolun düşerse bekleriim.

FATİH
21-03-2014, 00:02
şimdi gelelim sana EmrE-35;

foruma söylüyorum; benim şu x-type jaguar'ın "otomobilleriniz" bölümüne açtığım konusunu hatırlayanlar vardır. herkes hayırlı olsun falan derken bu arkadaş o konuya girerek yok x-type şöyle kötü, yok böyle kötü, beş para etmez ingiliz gibi şeyler yazıp şaşırtmıştı beni. benimle birlikte birçok arkadaş da şok olmuştu o tepkiye. sebebini sorduğumda bana: "sen, kıskanma favorilerini paylaş konusunda onun bunun ilanlardaki arabasına atıp tutarken iyiydi, ben senin arabana söyleyince mi kötü oldu?" demesin mi? ikinci bir şok daha yaşadık böylece.

o konuyu da bilirsiniz, herkes link paylaşır ve o linteki ikinci el araçlar hakkında iyi kötü eleştirilerini yazar. benim de bazen ilanlardaki araçlar hakkında aşırıya kaçtığım yorumlarım olmuştur ister istemez. kimin öyle yorumları olmaz ki? gelin görün ki "otomobilleriniz" kısmında kimsenin aracına yok şöyle berbat, yok beş para etmez gibi yorumlar etmeyiz. üye arkadaşa karşı ayıp olur, yakışmaz yani. olumsuz yönleri dahi tatlı dille söylenir ve hayırlı olsun, maaşallah deriz. etik bunu gerektirir.

her neyse, zamanla anladım ki ben o favorileri paylaştığımız konuda bu elemanın ilana koyduğu bi araca olumsuz birşey söylemişim, bu da içine oturmuş. onun da hıncını, acısını benim açtığım konulara zırt pırt dalıp böyle laf sokmayla çıkarıyormuş.

(bir de bu arkadaş zannedip foruma üye başka bi arkadaşın başka bir konuda günahını almış, onunla da kötü olmuştum bunun yüzüne.)

hayır ben başka konularda ilanları paylaşıp onun bunun aracına eleştiri yapıp olumsuz yanlarını söylüyorsam aha bak kendi aldığım 60.000'deki aracımın çatır çutur, gacur gucur her yerinden ses geldiğini de binlerce üyenin önünde söylüyorum. söyledim ve gereği de yapıldı. tıpkı 0 km ds5'imin kapıdaki cızırtısını ve babamdaki passat'ımızın anamızı ağlattığını söylediğim gibi...

1.

Ben Türkiye'deki hiçbir ustanın o aracı orjinali gibi çıt çıkmayacak bir şekilde toplayabileceğini sanmıyorum. Daha sökmeye başlarken tırnakları pimleri kırmaya başlarlar.
senin bu lafının üstüne adamlar aslan gibi çıktı ve çok şükür ne çıt ses bıraktılar, ne kırdılar, ne de döktüler. ne oldun sen şimdi, ne?

2.

Bir de aracın her yerine silikon bazlı yağ sıkıp 1-2 ay sonra etkisi geçince araç sahibinin yüzünü görmek isterdim.
baktın 1. mesajındaki durum olmadı. çıt kalmadı, pim'ler falan kırılmadı ve operasyon başarılı geçti. bunun üzerine laf sokacak yer bulamadın ve bu 2. mesajı postaladın. adamların işi nasıl yaptığını dahi görmedin etmedin, bu nasıl itham? sen trim tamiri için sana emanet edilene az biraz sprey sıkıp, sonra da aha şöyle böyle yaptım diye yollarsın demek ki? hadi 2 ay sonra araç aynı b.ku yedi diyelim. emin ol yüzüm değişir, canım sıkılabilir ama ustaların emeğinden ve sağlam iş yaptığından zerre şüphe duymam. bilirim ki onlar ellerinden gelenin en iyisini yapmışlardır.

son olarak... bana saldıracaksın; bari böylesine emeğin, işçiliğin konuşulduğu ve millete faydanın sağlandığı bir konuda saldırma. bazı konulara saygıyı öğren. aşırı iyi niyetli, yapıcı ve sabırlı adamımdır ama sırf çamurcuya tahammülüm yok forumda. yani bi insan kendisine şu kadar yazdırıp saydırıyorsa bana, harbiden tahammül edilmeyecek tiptir...

FATİH
21-03-2014, 00:10
ha bu arada aracı beğenen ve iyi dileklerini sunan herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. ;)

aracı ilk kez gördüğümüz birisine teslim edip uzaklara gitmesine izin verdiğimiz güven meselesine gelirsek... emin olun şu forumda doğukan ve onun gibi daha önce yüzünü dahi görmediğim ama sonuna kadar güveneceğim birçok üye arkadaş var. buradaki her bir üyenin nasıl bir karakter olduğu yazdığından, çizdiğinden, saygısından, forum adabından, edebinden az çok belli oluyor zaten.

örnek veriyorum, mesela bu forumda herhangi bir işi kabul etmesi ve yapması konusunda (kendisini hiç görmediği halde) darkmoon'a güvenemeyecek bi adam var mı? :) daha çok isim var, çok...

güvenenin cesaretinden çok, asıl güveni boşa çıkarmayana saygıyı sevgiyi sunalım. ;)

Akın Sarıkaya
21-03-2014, 01:12

bu ne haysiyetsiz bir yorumdur ya? işi yapan adamın da yaptıranın da yüzü burda insaf! adamın gözünün önünde, verdiği emeğe böyle laf edilir mi? size mi kaldı verilen emeğe laf etmek..

SmT
21-03-2014, 08:45

Zamanında canınızı iyi yakmış heralde, heryerde sataşıp duruyorsunuz araç sahibine :) Ahahahaa yazık valla :)

ilker_yusuf
21-03-2014, 09:36
Gerçekten sonucunu merakla beklediğim bir konuydu. Her iki taraf içinde sonucun olumlu olduğu ve benzer durumlardan şikayetçi olan arkadaşlarında iyi bir adresi olmuş oldu...
Ustamızın ellerine sağlık.
Araç için söylenecek çok söz yok. Kazasız belasız sürüşler.

EmrE-35
21-03-2014, 09:42
şimdi gelelim sana EmrE-35;

foruma söylüyorum; benim şu x-type jaguar'ın "otomobilleriniz" bölümüne açtığım konusunu hatırlayanlar vardır. herkes hayırlı olsun falan derken bu arkadaş o konuya girerek yok x-type şöyle kötü, yok böyle kötü, beş para etmez ingiliz gibi şeyler yazıp şaşırtmıştı beni. benimle birlikte birçok arkadaş da şok olmuştu o tepkiye. sebebini sorduğumda bana: "sen, kıskanma favorilerini paylaş konusunda onun bunun ilanlardaki arabasına atıp tutarken iyiydi, ben senin arabana söyleyince mi kötü oldu?" demesin mi? ikinci bir şok daha yaşadık böylece.

o konuyu da bilirsiniz, herkes link paylaşır ve o linteki ikinci el araçlar hakkında iyi kötü eleştirilerini yazar. benim de bazen ilanlardaki araçlar hakkında aşırıya kaçtığım yorumlarım olmuştur ister istemez. kimin öyle yorumları olmaz ki? gelin görün ki "otomobilleriniz" kısmında kimsenin aracına yok şöyle berbat, yok beş para etmez gibi yorumlar etmeyiz. üye arkadaşa karşı ayıp olur, yakışmaz yani. olumsuz yönleri dahi tatlı dille söylenir ve hayırlı olsun, maaşallah deriz. etik bunu gerektirir.

her neyse, zamanla anladım ki ben o favorileri paylaştığımız konuda bu elemanın ilana koyduğu bi araca olumsuz birşey söylemişim, bu da içine oturmuş. onun da hıncını, acısını benim açtığım konulara zırt pırt dalıp böyle laf sokmayla çıkarıyormuş.

(bir de bu arkadaş zannedip foruma üye başka bi arkadaşın başka bir konuda günahını almış, onunla da kötü olmuştum bunun yüzüne.)

hayır ben başka konularda ilanları paylaşıp onun bunun aracına eleştiri yapıp olumsuz yanlarını söylüyorsam aha bak kendi aldığım 60.000'deki aracımın çatır çutur, gacur gucur her yerinden ses geldiğini de binlerce üyenin önünde söylüyorum. söyledim ve gereği de yapıldı. tıpkı 0 km ds5'imin kapıdaki cızırtısını ve babamdaki passat'ımızın anamızı ağlattığını söylediğim gibi...

1.

senin bu lafının üstüne adamlar aslan gibi çıktı ve çok şükür ne çıt ses bıraktılar, ne kırdılar, ne de döktüler. ne oldun sen şimdi, ne?

2.

baktın 1. mesajındaki durum olmadı. çıt kalmadı, pim'ler falan kırılmadı ve operasyon başarılı geçti. bunun üzerine laf sokacak yer bulamadın ve bu 2. mesajı postaladın. adamların işi nasıl yaptığını dahi görmedin etmedin, bu nasıl itham? sen trim tamiri için sana emanet edilene az biraz sprey sıkıp, sonra da aha şöyle böyle yaptım diye yollarsın demek ki? hadi 2 ay sonra araç aynı b.ku yedi diyelim. emin ol yüzüm değişir, canım sıkılabilir ama ustaların emeğinden ve sağlam iş yaptığından zerre şüphe duymam. bilirim ki onlar ellerinden gelenin en iyisini yapmışlardır.

son olarak... bana saldıracaksın; bari böylesine emeğin, işçiliğin konuşulduğu ve millete faydanın sağlandığı bir konuda saldırma. bazı konulara saygıyı öğren. aşırı iyi niyetli, yapıcı ve sabırlı adamımdır ama sırf çamurcuya tahammülüm yok forumda. yani bi insan kendisine şu kadar yazdırıp saydırıyorsa bana, harbiden tahammül edilmeyecek tiptir...

Çok uzun yazmışsın okuyamadım, al-satçımısın nesin bilemem kırık dökük bitik kelepir arabaları bulup orasını burasını az biraz yaptırıp tekrar satıyorsun kanımca o yüzden araçlarına söylenen lafların pek umrunda olacağını zannetmiyorum ama genede hayırlı olsun Allah içine sindirsin güzel günlerde kullan

Eren G.
21-03-2014, 09:53
Dili olan konusuyor..

doush
21-03-2014, 10:02
Yaş farkı olmasa neyse..

Dou abi eline sağlık, hani yanlayacaktık arabayı vermeden bi sıfır çizecektik niye aramadın ki :D

aTaBeY
21-03-2014, 10:51
Çok uzun yazmışsın okuyamadım, al-satçımısın nesin bilemem kırık dökük bitik kelepir arabaları bulup orasını burasını az biraz yaptırıp tekrar satıyorsun kanımca o yüzden araçlarına söylenen lafların pek umrunda olacağını zannetmiyorum ama genede hayırlı olsun Allah içine sindirsin güzel günlerde kullan

Senin eski olaylar fena zoruna gitmiş belli alıngan bir arkadaşsın ama cool görünmeye çalışıyorsun da forumun zeka seviyesi tahmininden yüksek komik görünüyorsun.

Herneyse Aracınıza maşallah birkaç kez sizi Audi ile sankodada gördüm araçlarınıza çok değer veriyorsunuz belli maşallah. Konunun devamını sonradan gördüm. Doğukanı eskiden beri tanırım tam adamını bulmuşssunuz emanet edecek. Kendiside her aracı konusunda delilik derecesinde titizdir. Ancak biz app plaka için ararız teli açmaz araba buluruz adanada belki gider bir önden bakar diye ararız teli açmaz :) Hain kardeşim benim sana bir ceza keseceğim dükkanı hayırlamaya gelince adanaya :)

FATİH
21-03-2014, 11:01
aTaBey; başkan hatırlarsın bi konu vardı, chevrolet türkiye'den çekiliyor ve artık kelepir fiyatlara düştü diye. ben de o konuda "nasılsa 25-30.000 liraya inmiş; eşşek niyetine kullanmaya bi aveo alırım." diye bi tabir kullanmıştım. sen de aveo kullandığin için belki bu laf senin zoruna gitmişti ve ister istemez alınmıştın. o gün orada anlatmaya çalıştığım şey aveo'yu küçümseyip hakir görmek değildi ama senin alınmana epey kötü olmuştum. ne kadar da malım, hangi kafayla yazmışım diye kendi kendime söylenip durdum. anlatmak istediğim şuydu: antep'in bozuk yollarında kısa mesafe her yere a3'le gideceğime aveo'yla giderim; sıkıntı çıkarsa parçası falan sorun olmaz, ucuz falan demek istemiştim. hani "getirde götürde kullanmak için aveo alırım" diyeceğime "eşşek niyetine" demem biraz benim ayılığım oldu. :) gerçi sonra sen anlayışını göstermiştin eyvallah. ;)

eyuparsln
22-11-2016, 15:23
aynı şekilde aracın içinden gelen sesleri kesebilecek G kasa mercedes için istanbul içi iç trim ustası arıyorum bende
tavsiye edebileceğiniz mercedes tem anlıyan trim ustası varmıdır?

DOHC
22-11-2016, 17:34
Kız, Şinasi sen misin? Avatar resmin de andırıyor valla.....

RafetAraç
22-11-2016, 17:34

gerçekten ilginçsin

weST.27
06-05-2023, 00:15
Hort fakat tekrar fotolar güncellense :) douu

emrese
10-05-2023, 20:57
Bian geri geldi sandım heyecanlandım :D