Orijinalini görmek için tıklayınız : palio 1.2 16V şanzıman yağı değişimi
Arkadaşlar dün palio mk2 1.2 16V aracımın şanzıman yağını değiştirdim. Vites kolu sert geçmeye başladı. Daha önce gayet güzeldi şimdi bazen bire takarken kırılcak gibi oluyor. Yağ olarak BP 80-90 kullandık 1.8 lt kadar yağ koyduk. Sol aks keçesinde yağ kaçağı vardı o değişti, başkada bir işlem yapılmadı. Fazlamı yağ koyduk acaba, doğru yağ miktarını nasıl ayarlarız.
Yağ biraz kalın gelmiş sanırım.
75w80 veya ep80 koyulur. Benzer durum ep80 koyunca bende de oldu soğukken sert ısınınca normal.
Sizde yağınızı 75w80 veya ep80 ile değiştirin.
abi öncelikle yağı 75-80 olarak değiştirmeni öneririm koyduğun yağ biraz kalın olmuş ayrıca litreside az 2.5 litre civarı 75-80 koyarsan iş çözülecektir :)
ayrıca şanzımana yağ bastığınız pompanın 1 turu(1turda 3 kez çevriliyor) 250gr. yağ basar 10 tur yağ basmanız yeterli olucaktır
Yağ biraz kalın gelmiş sanırım.
75w80 veya ep80 koyulur. Benzer durum ep80 koyunca bende de oldu soğukken sert ısınınca normal.
Sizde yağınızı 75w80 veya ep80 ile değiştirin.
abi öncelikle yağı 75-80 olarak değiştirmeni öneririm koyduğun yağ biraz kalın olmuş ayrıca litreside az 2.5 litre civarı 75-80 koyarsan iş çözülecektir :)
ayrıca şanzımana yağ bastığınız pompanın 1 turu(1turda 3 kez çevriliyor) 250gr. yağ basar 10 tur yağ basmanız yeterli olucaktır
bugün sanayiye gittim, yukarıdaki seviye tapasından yaklaşık 250gr daha yağ boşalttık yani tapadan akma kesilene kadar boşalttık eski haline döndü sayılır şimdilik, fakat dediğiniz gibi bencede yağ kalın gibi 75-80 koyucam aybaşını bekliyorum :) bu işin bir ölçüsü yokmudur kesin bir rakamsal değeri, nette araştırdım üstteki tapadan kesilene kadar yağ aksın diyorlar:beuj:
Tam ölçütü genelde dolum tapasından yağ akmaya başlayınca bırakılır, akma kesildiğinde tamamdır denir:) Net ölçmek mümkün değil araba üzerindeyken tamamen boşalmıyor çoğu arabada.
Tam ölçütü genelde dolum tapasından yağ akmaya başlayınca bırakılır, akma kesildiğinde tamamdır denir:) Net ölçmek mümkün değil araba üzerindeyken tamamen boşalmıyor çoğu arabada.
senin dediğine göre doğru yapmışız
KULLANIM KLAVUZLARI (http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/KullanimKlavuzlari.aspx)
buradan edindiğim bilgiye göre sae 75w-80 ep sentetik yağ kullanılması gerekiyormuş, verdiğim linkte fiatın tüm modellerinin manuelleri var