PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tekne-deniz tasitlari detailing

morgy_drag
08-03-2014, 19:32
Selamlar..
7,5mt lik fiber bir teknemiz var ve suanda karada,
Takozlarin uzerinde;alt temizligi,zehirli boyasi vs yapilmakta..
Halihazirda,takozlarin uzerindeyken biz detayli temizlik,boya koruma,paslanmaz ve aluminyum yuzeyleri parlatmak istiyoruz.

Sozkonusu otomobil olunca binlerce teknik,metod,urun,makale,uygulama video suna ulasilabiliyor..
Deniz araclariyla alakali bana tavsiye verebilecek,urunler ve uygulama acisindan receteyi olusturabilecek gorus talebindeyim..

Tesekurler..

_Emre_
08-03-2014, 21:56
Babam geçen sene benim bagajda bulduğu sonax turuncu şampuan ve fırçayla içini dışını yıkamış, dışına da polisaj makinesi ile pasta cila girmişti :D Krom ve parlak yerlere de başka bir şey kullanmıştı ismini hatırlayamadım. Onu da öğrenir yazarım.

Ranthor
08-03-2014, 23:22
fk1000p ve collinite 476 in marine kullanimi var.

yada ayri marine serileri var, 10 yillardir kullaniliyor , tuza ve gunese cok dayanikli waxlar, ve metraja gore fiyatlari korkunc ucuz.

morgy_drag
09-03-2014, 08:47
Marine kullanimi olan,otomobil icin uretilmis wax lar;bulunabilirlik acisindan daha kolay olabilir sanirim..
Uygulama acisindan peki,otomobil-tekne farkedermi?
Ellemi makineylemi uygulama yapilmali?

fatihcakin
09-03-2014, 09:23
Büyük ihtimal selulozik ürünler kullanılmıştır, uygulamayı normal otomobile yapıyormuş gibi yapabilirsiniz.Makine ile pasta yaparsınız boyanın üstüne ki kiri atmış olursunuz, koruma içinde ***** ürünleri kullanırsınız ama ömrü çok kısa olur.

G_TT_I
09-03-2014, 09:56
Marin ürünler satilan yerlerde tekne ürünleri bilabilirsin buyuk markaları bende arastirdim cogunun sadece kutusu farkli, teknenin cogu yetine uygulama yapmıyorsun zaten oyuzden otomobil gibi onemli degil krom alanlarda malzeme kalitesi onemli cok iyi bir malzeme ise silsen yeter,
Renkli yerler varsa sticker olabilir ona dikkat et.

kurtbil
09-03-2014, 10:43
Marine kullanimi olan,otomobil icin uretilmis wax lar;bulunabilirlik acisindan daha kolay olabilir sanirim..
Uygulama acisindan peki,otomobil-tekne farkedermi?
Ellemi makineylemi uygulama yapilmali?

Tuzlu su faktöründen dolayı arabalar için üretilmiş waxlar aynı etkiyi göstermez diye biliyorum. Ranthor un dediği, test edilmiş ürünleri almak daha mantıklı

MMMacit
10-03-2014, 08:15
ÜRÜNLER (http://gtechniqturkiye.com/index.php/urunler/category/araba-bakim-urunleri-copy)

Site Reklamına Giriyorsa Silinebilir.

picasso
10-03-2014, 09:01
ben 3m kullanıyodum. normal oto boyacıların kullandığı cila ve pastadan. makinayla kendim yaptım çokta güzel oluyordu. her sezon başı ve birde kış ortası yaptın mı yeterli olur tek sıkıntı ayakkabı ile basılmaması gerek yapılan yerlere. krom olan yerlere kola sürüyodum :)

Emre Ekrem
10-03-2014, 09:13
west marine dan bakabilirsiniz, marine kullanımı için bir çok marka satıyorlar.

Ranthor
10-03-2014, 10:43
Collinite Marine Wax The Best Wax on the Water » Collinite (http://www.collinite.com/marine-wax/)

morgy_drag
10-03-2014, 13:07
Genel acidan bakilinca;
Otomobil urunleri kismen marine kullanima girebiliyor..
Tuzlu su ve gunes faktorleri dusunulunce,marine icin uretilmis ozel urunler daha mantikli gibi..
Detailing konusunda cok cok amator biri olarak,en buyuk deneyimim,turtle wax cila ve islak ken atilip silinen cila oldugu dusunulurse;
Bana elle atilcaksa ona gore makineyle atilcaksa; makine,gerekli pad leri ile gerekli cila urunlerinin adinin oldugu a dan z ye bi recete olusturabilirmiyiz?
Gerekli alet ekipman oldugu takdirde youtube video larindan faydalanilarak;uygulayabilirz diye dusunuyoruz..
Ahim sahim bi beklenti icerisinde degilim,ama bu ise adanmis 3 gun ve biraz butcemiz var..zaman nakit kaybinada degmeli :)
sozkonusu urunlerin daha sonra dan otomobile de uygulanabilir olmasi da tercih sebebi :)
Gorusler icin tesekkurler..

atahan
13-03-2014, 13:56
ben kendi teknemde normal arabada kullandıgım meg ,turtle wax vs hepsini kullandım tuzlu su nedeniyle en fazla bir hafta dayanıyor sanırım marine bir katı wax kullanmak en iyisi .

serhat_R
13-03-2014, 20:43
Kendi teknemde megi nin ürünlerini kullanmiştim gayet basarili olmustu. Marine serisileri pahaliydi snucta arac urunleri 1 haftada gidiyorsa marine urunleride 2 haftada etkisini yitiriyor. O kadar fiyat farkini vermek mantikli gelmedi bana. Seçim sizin.. Krom demirleride lokum denen bi pasta var polisajcilarda satiliyor onunla yaptim butun pası,kiri herseyi aldi sıfır gibi oluyor. Biraz zahmetli ama değdi..