Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio RS 172 - Astra GSİ 150 SFİ "Yakıt Sarfiyat"

Throttle
09-03-2014, 18:40
Clio RS in yakıt sarfiyatı konusundaki ünü zaten tartışılmaz ama geçen akşam öyle aramızda bir kıyaslama oldu astracı arkadaşla sfi nin daha az yakacağını iddia ediyor iki araçta stock ken yakıt konusunda hangisinin daha iyi olduğu konusunda kıyaslama yapalım istedim :)

Bizzat deneyip gören yaşayan arkadaşların yorumu daha iyi olur :)

levent
09-03-2014, 18:48
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/80905-ne-kadar-az-yakiyorsunuz-40-l-100-km-clio-rs-172-a.html

Bu konudaki video yeterli olur sanırım :)

hkkcn
09-03-2014, 18:49
Clio daha az yakar diye tahmin ediyorum cvk rs arkadasimdaydi anlattigina gore epey az yakiyordu sakin kullnimda

Gko
09-03-2014, 19:09
clio'nun şu yakıtını gördükçe insanın alası geliyo yemin ederim böyle bişey yok :D

cliolar baya az yakıyo sitede baya mevzusu döndü

BurakCengizhanoğlu
09-03-2014, 19:12
Clio rs ile geçen sabit gebze kadıköy arası trafik yoktu.90-100 ü geçmedim 5.4 dü ortalamam.

Throttle
09-03-2014, 19:12
bende 4.1 civarlarını gördüm benim haricimde bir çok kişide gördü zaten ama inandıramadık :)
astra ortalaması 5.0 ları görmüş anlatılana göre ama arada 1 litre var hemen hemen ama yinede 5.0 dan az yaktığını anlatamadım ben videoda gösterdim :D

Throttle
09-03-2014, 19:17
konuya anket koymayı unuttum ya :D

speed_emre
09-03-2014, 19:22
opelin yakıtları her zaman yüksektir. :)

F4R
09-03-2014, 19:28
bursa - didim

960km

full dolu bagaj, 2 yetişkin + 1 cocuk + sığmayan valizler arka koltuka fln kondu. O derece dolu yani araba :)

ayrıca henüz bakıma sokmamıştım, bakımda buji, oksijen sensörü vs vs değişti. ondan sonra yapsaydım çok rahat 5lt altını görebilirdim.

http://img856.imageshack.us/img856/4796/17e0.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/5264/khi5.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/2489/w5rh.jpg

http://img844.imageshack.us/img844/8606/zxwm.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/5352/nlxl.jpg

guwen_ar
09-03-2014, 19:29
Clio rs kasmadan 5.4-5.8

Gsi sfi kasmadan 5.0-5.6

Teknik verilerde bile astranin daha az yaktigi ortada.ben bu ikisinede sahit oldum.
Okan renoyu bende cok sewerim ama gerekci olalim be olm :D

Throttle
09-03-2014, 19:32
Clio rs kasmadan 5.4-5.8

Gsi sfi kasmadan 5.0-5.6

Teknik verilerde bile astranin daha az yaktigi ortada.ben bu ikisinede sahit oldum.
Okan renoyu bende cok sewerim ama gerekci olalim be olm :D

olm burası opet çay bahçesi değil farkındamısın senden başka astra diyen yok :D herşey teknik veri değil bunu anlayamadın hala :icon_tup:

clio rs le kasmadan 4 lü rakamlar zor değil 5.4 5.8 falan geç onları bunu anlayabilmen için clio rs sahibi olman lazı ezbere konuşmakla olmuo ezber bozuo zaten clio rs 172 :)

CEMAL
09-03-2014, 19:35
Geçen yaz bayramın son günü Rs ile İstanbul'dan Bursa'ya gittim geldim. Bayramın son günü olması nedeniyle körfezde trafiğe yakalandım. Körfezi dolanırken ve Bursa'ya girerken neredeyse bütün ışıklara yakalandım. Buna rağmen toplamda 600km yol yaptım ortamam da 5.6 idi. Aşağıdaki linkteki video da kanıtıdır :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=695198677163324&set=vb.100000195940333&type=3&theater

guwen_ar
09-03-2014, 19:35
olm burası opet çay bahçesi değil farkındamısın senden başka astra diyen yok :D herşey teknik veri değil bunu anlayamadın hala :icon_tup:

Ben 2 sinide ne kadar benzin koyup kac km yaptigimi iyi biliorm o yuzden sikinti yok ;)
Ayrica yazan herkes rs ci bi gsi ci girsin konuya bide ondan duyalim belkide yaniliyorumdur moko :D

Throttle
09-03-2014, 19:38
Ben 2 sinide ne kadar benzin koyup kac km yaptigimi iyi biliorm o yuzden sikinti yok ;)
Ayrica yazan herkes rs ci bi gsi ci girsin konuya bide ondan duyalim belkide yaniliyorumdur moko :D

adaş burda değerleri söylüyor herkes sen gsi da hangi değeri gördünde daha az yakabilir diyebiliosun onu anlamadım 5.0 a rekor gibi bakıyordunuz o gece şuan farkındamısın 4.0 4.1 ler konuşuluyor hangi az yakmaktan bahsedion varmı 4 gördüm diyen gsi cı merak ediyorum :)

yanılıyorsun zaten öğren diye açtım bu konuyu bidahada iddialaşmayın benle :)

inanmıodunuz 4.0 4.1 lere okuyun görün hadi ben yalan atıom videolarda resimlerde yalan :D

.::EmrE::.
09-03-2014, 19:39
Bütün dünya boşa uğraşıyor yok hibrit yok 0.9 cc yok ıvır zıvır. Herkes RS alsın devam etsin

SEÇKİN172
09-03-2014, 19:40
tartışmaya hiç gerek yok clio rs çok daha az yakıyor 5 kişi 500 km yol 185 tl inanmayan olabilir :)

Throttle
09-03-2014, 19:42
Bütün dünya boşa uğraşıyor yok hibrit yok 0.9 cc yok ıvır zıvır. Herkes RS alsın devam etsin

kardeşim burda kimse clio rs dünyaya karşı demiyor iki aracı karşılaştırıyoruz. bu şekil yorum yazacaksanız hiç yazmayın

guwen_ar
09-03-2014, 19:43
tartışmaya hiç gerek yok clio rs çok daha az yakıyor 5 kişi 500 km yol 185 tl inanmayan olabilir :)

Gsi olcutun mu hic ?
Bide fiyat olarak deilde litre olarak solersen daha aciklayici olur ;)

Yanlis analama bendr rs'ciyim :icon_tup:

Throttle
09-03-2014, 19:47
Gsi olcutun mu hic ?
Bide fiyat olarak deilde litre olarak solersen daha aciklayici olur ;)

Yanlis analama bendr rs'ciyim :icon_tup:

olum onu bunu bırak sen gsi daha az yakar diyormusun demiyormusun o akşam diyordun dimi :)

şimdi değerleri görüosun burda yalan sölemiolar 4.0 4.1 lerden bahsedilio videolu resimli sen şimdi 3 litre yakar diyorsun gsi doğruu mu anladım :D

BARR
09-03-2014, 19:48
Ben 550km İzmir İstanbul arası, 85km ortalama hız ile hiç durmdan 2 kişi havalandırma açık, 2.0 140hp Laguna ile 5.8t yakabildiysem Clio RS'in stok ve ekonomik kasarak 4.5-5 yaktığına gayet inanırım.

Throttle
09-03-2014, 19:50
clio rs in 5.0 altına inebileceğine inanmıyor arkadaşlar siz ikna edin aha biri bu güven :D

güven olm hiç k.bakma konu açarım demiştim emin olduğum bişi çünkü senelerimi verdiğim aracı bana öğretionuz :D

bu arada varmı başka gsi rs ten az yakar diyen ?

F4R
09-03-2014, 19:54
RS'in az yakmasını geçtimde, GSi için o verileri nasıl hesapladınız? Herhangi bir foto, video var mıdır? kafadan tahmini mi hesap yapıldı?

Throttle
09-03-2014, 19:59
benim anlamadığım bu ecotec motor yani opelin ekonomi motoru bile bu değerleri uzaktan yakından göremezken 150 lik eski gsi sfi ye noluo rs le başaçıkabilcek :D

guwen_ar
09-03-2014, 20:00
RS'in az yakmasını geçtimde, GSi için o verileri nasıl hesapladınız? Herhangi bir foto, video var mıdır? kafadan tahmini mi hesap yapıldı?

İksinlede uzun yol yaptim zamaninda koydugum benzin yaptigim yol belli.gsi daha az yakti bnm gordugum bu.
Rs i daha cok sewiorm bu arada yine belirteyim :)

XSi
09-03-2014, 20:00
iki aracın ağırlığı birbirine çok yakın.

aynı şartlarda aynı değerde yakmaları olası diyorum.

Throttle
09-03-2014, 20:31
İksinlede uzun yol yaptim zamaninda koydugum benzin yaptigim yol belli.gsi daha az yakti bnm gordugum bu.
Rs i daha cok sewiorm bu arada yine belirteyim :)

olm o yolun durumundan rüzgarın estiği yöne ağırlığına göre farklılık gösterir harbi merak ettim gsi la uzun yol yaptım dion ya ortalama değeri yazsana şuraya rs le hangi değeri gördün gsi la hangi değer ? çünkü rs in değerinin altına düşmeyi bırak yanına bile yaklaşamaz sfi buna emin ol normalse iki araçta sağlıklıysa ;) en basiti benim rs in oksijen sensörü bozulmuştu araba 100km de 1-2 litre fazla yakmaya başladı altına inmiodu örnek ;)

5.0 altı gördünmü mesela gsi sfi ile ? burda okadar insan gördüm diyor yalanmı atıyor ?

EMG
09-03-2014, 20:37
Degerler birbirine yakin olur. Rs daha az yakar veya gsi daha az yakar seklinde net bisey soylemek yanlis bence. Rs in yol bilgisayarinda gosterdigi degerin gercekligini bilemem ama gsi in ki 1e1 dogru gosteriyor

slowmotion
09-03-2014, 20:46
Gsi icinde rs icinde yaziyorum yol bilgisayari verilerine guvenmeyin. Depoyu agzina kadar doldurup 100km gidip tekrar fulleyin. En dogru veri budur. Bence 2 aracta uygun kosullar saglaninca 5lt altina dusebilir. Varsa forumdan 2 arkadas bir yerde bulusup deneyebilirler.

EFL_39
09-03-2014, 21:03
lan barzo :) bi sen bide rsçiler yazmış ha ha :) anket aç tam olsun :))

gsı daha az yakar

Throttle
09-03-2014, 21:07
lan barzo :) bi sen bide rsçiler yazmış ha ha :) anket aç tam olsun :))

gsı daha az yakar

gsi cılarda yazıo bro merak etme

sizin tez çok çürüdü be :D

ben sana dedim ama iddialaşma die :D Rs bu konuda çok ünlü ne yazıkki :D

EFL_39
09-03-2014, 21:10
gsi cılarda yazıo bro merak etme

sizin tez çok çürüdü be :D

ben sana dedim ama iddialaşma die :D Rs bu konuda çok ünlü ne yazıkki :D

rahat ol bişiy olmaz gsı genel olarak çoğusu bilmiyo diğer yazanlarda rs çi zaten :)

ben gsı cıyım yaşadğımı söylerim

sende rs çi çok yakıyo demessin zaten :D

c20let
09-03-2014, 21:20

clio rs le kasmadan 4 lü rakamlar zor değil 5.4 5.8 falan geç onları bunu anlayabilmen için clio rs sahibi olman lazı ezbere konuşmakla olmuo ezber bozuo zaten clio rs 172 :)

Bana kalırsa kasmadan 4 zor değil, hayal olur ancak. Kasmadan bu ekonomi yapılamaz bana kalırsa. Polemik olmasın 4 lt yakmaz demiyorum kasmadan 4 lt ortalaması yakalanamaz. Ben gsi'ında rs'inde güçlerine göre gerçekten az yaktığını biliyorum.

Birde yol bilgisayarlarına kesinlikle güvenmemek lazım. 4.2 lt ortalama ile gittiğimiz astra h 1.6 yol bilgisayarı depo fullenip 200 km sonra tekrar fullenince 6.3 yaktığı ortaya çıktı. Servise verileri söyleyince kalibre ettiler.

Throttle
09-03-2014, 21:20
rahat ol bişiy olmaz gsı genel olarak çoğusu bilmiyo diğer yazanlarda rs çi zaten :)

ben gsı cıyım yaşadğımı söylerim

sende rs çi çok yakıyo demessin zaten :D

olm 4.1 gördüğüm rs e neden çok yakıo diyim

sende 5.0 gördüm dedin tamam yani demekki gsi daha çok yakıomuş

neden uzatıon hala anlamıom :D bu kadar video resim var gsi da 5.0 görünce inanıonda bu kadar rsim video ya 4.1 4.0 lara neden inanmıon onu anlamıom :D

az yakanında az yakanı varmış demekki de geç :D

Throttle
09-03-2014, 21:22
Bana kalırsa kasmadan 4 zor değil, hayal olur ancak. Kasmadan bu ekonomi yapılamaz bana kalırsa. Polemik olmasın 4 lt yakmaz demiyorum kasmadan 4 lt ortalaması yakalanamaz. Ben gsi'ında rs'inde güçlerine göre gerçekten az yaktığını biliyorum.

Birde yol bilgisayarlarına kesinlikle güvenmemek lazım. 4.2 lt ortalama ile gittiğimiz astra h 1.6 yol bilgisayarı depo fullenip 200 km sonra tekrar fullenince 6.3 yaktığı ortaya çıktı. Servise verileri söyleyince kalibre ettiler.

biz rs için yol bilgisayarı verilerini gerçeğe uyarladık milimi milimine tutmasada gayet stabil veriler veriyor o konuda içimiz rahat :icon_tup:

iynn-RS
09-03-2014, 22:05
Tartisacak baska konu bulamadinizmi :)

Tamam clio az yakiyo zorlamazsan ama abartmayin 4 litre flan.hemde kasmadan. Uzun yolda sakin kullanimda az yaksin diye kasarsan 6 litreleri goruyor.heryerde bosa atar 60-70 le gider trafigi alt ust edersen 5 leri gorur ama bu clio gsi dan az yakiyo olarak kabul edilemez.

Ben benzinli S320 ile 200 km yol gittim az yaksin diye kasa kasa 7 litreye kadar dusurdum. Simdi cikip s320 7 litre yakiyomu demeliyim:)

Ne gsi nede rs kasmadan 6 litrenin altina inmez.

EEE
09-03-2014, 22:07

Tamam clio az yakiyo zorlamazsan ama abartmayin 4 litre flan.hemde kasmadan. Uzun yolda sakin kullanimda az yaksin diye kasarsan 6 litreleri goruyor.heryerde bosa atar 60-70 le gider trafigi alt ust edersen 5 leri gorur ama bu clio gsi dan az yakiyo olarak kabul edilemez.

Ben benzinli S320 ile 200 km yol gittim az yaksin diye kasa kasa 7 litreye kadar dusurdum. Simdi cikip s320 7 litre yakiyomu demeliyim:)

Canları sıkılmış

chiefkadir
09-03-2014, 22:11
Gsi'ım varken Fethiyeye gitmiştim ,baya ekonomi kastım, 680km yi ortalama 5.1lt ile gittim :)
White Rs ile ayarları kısıp 4lt lere düştük :)

Throttle
09-03-2014, 22:54

ibrahim ben kendi yakaladığım değeri biliyorum nitekim aynı değerleri bir çok rs video çekerek resim çekerekte yakaladı söylediğin 6 ile 4 litre arasında uçurum var senin aracı bi kontrol ettir sen kastırarak 6 altına inemiosan özellikle oksijen sensörüne bir baktır derim ;) ben söylediğim 6 litreleri bokunu çıkara çıkara uzun yolda yapıodum

tolga_55
09-03-2014, 22:55
vay be boşuna dizele biniyormuşuz

Throttle
09-03-2014, 22:56
Canları sıkılmış

aynen zaten muhabetine can sıkıntısına bir karşılaştırmaydı dediğin gibi canımız sıkıldı sorun yok istemiyorsan yazmayabilirsin :icon_tup:

Throttle
09-03-2014, 22:58

bende 1.4 206+ hdi a biniyorum boşuna değil merak etme şehir içinde özellikle :icon_tup: ha sen memnun değilsen yakıtından değiştir aracını :icon_tup:

XSi
09-03-2014, 23:07
Gsi'ım varken Fethiyeye gitmiştim ,baya ekonomi kastım, 680km yi ortalama 5.1lt ile gittim :)
White Rs ile ayarları kısıp 4lt lere düştük :)

gsi da da closed loop afr yi 15.5 - 16 lara çekecek bir sistem olsa, oda düşerdi :)

XSi
09-03-2014, 23:09

alakası yok, uzun yolda benim vectra da 5.5 - 6 litrelerde seyrediyor, ama şehiriçi ortalamam 9,5 lt altına inmiyor.

lineada şehiriçi ortalamam 5.5 litre, uzun yolda 4-4.1 lt oluyor..

dizel benzine göre avantaj, hatta lpg ye göre de avantajlı.

KA®ANLIK
09-03-2014, 23:16
GSI ile depo doldurma yöntemi yaptım.
Mehmetçik vakfı opette doldurdum, adapazarına gittim, dönerken de mehmetçikte doldurdum.
Yol bilgisayarı 5.6 litre yazıyordu, Hesaplamada da 5.7xx çıkmıştı.
Ortalamam yanlış hatırlamıyorsam 80-110 arasıydı genellikle 90-95 arası kullanmıştım.
2 kişi idim araçta ve yük yoktu...

iynnRs nickli arkadaşa katılıyorum.
RS de GSI da kasmadan bırakın 4 lü rakamları 5 li rakamları yapamaz uzun yolda.

He sizin için 80-90 la gitmek kasmak demek değilse, anlayışlar farklı :)

Kasmadan 4 lü litreleri görmek falan denmiş, kendinizi kandırmayın. 4 lü litreleri yakmanız için ÇOOOKK kasmamız lazım. Yapamazsınız demiyorum dikkat edin ÇOOOK kasmanız lazım.
Kasmadan 4 litre ise kasarak 3.5 litre yakacaksınız 2000cc atmosferik arabayla :)

Cliosportve
09-03-2014, 23:18
4 sene clio rs e bindim 2 seneye yakında yigenimde olan sıfır olarak alınmıs clio rs e bindik
ondan öncede gerek ecotec gerek dohc motor bir cok gsi ya bindik arkadas cvremizde ozellikle arabalar daha 2-3-4-5 yasında iken
astranın 1.6 sı bile asırı fazla yakkıyor veya sole diyeyim opelde az yakan arac varmı
bir arkadas yol bilgisayarı yanılmıyor demiş
zamanında uzun yol tecrubelerimizden cok net goruyordukki 100km de 0.8 1 litre civarı cok rahat yanılıyor opeller ve gsi lar
renoların ise yol bilgisayarı en fazla 0.1 0.2 yanılıyor
az yakmaya gelince clio rs kasmadan 4.x litrelere zor iner ama defalarca denemelerimde biraz ayagına hakim olursan yavaslamasını hızlanmasını bilirsen ben cok 5.1 5.2 yaktırdım
örnek olarak istanbul silivriden yola cıkıp bodruma gitmişliğim var 2-3 defa, depoyu doldurdum
genelde yolun durumuna gore 80-90-100-110 hızlarda gidip aydın otobanında yaklasık 60-70km top speed deneyip 5.2 ortalama ile bodruma gittim 830km ve 2-3 gunde orda gezdim yakıt almadan finalde 900km leri gecerek
he gercekten kasarsan birazda beceri varsa 4.5 dan asagı indirebiliyorsun ama 4.5 dan asagıda baya bir kasmak gerekiyor oda bir gercek, belli bir rakamdan sonra genel ortalamayı dusurmek cok zor
ama su var sen full kasarsın 4.1 yakar astra full ksar 5 litre yakar cogu kişi derki fazla fark yok
yanlız 5 litrede 0.9 litre fark 50litrelik depoda 9 litre yaparki adam o 9 litreyi pompada nam olsun diye havaya sıktırır, clio rs ole bir araba iste:D
neyse işin sakası tabi:D bizde zamanında istanbul lüleburgaz arası bir vidyo cekmiştik
sadece otobanda degil sehir içleride dahildir

f_c-rq1rbE8

tolga_55
10-03-2014, 06:34
bende 1.4 206+ hdi a biniyorum boşuna değil merak etme şehir içinde özellikle :icon_tup: ha sen memnun değilsen yakıtından değiştir aracını :icon_tup:

Bahsedilenler gibi şehir ici trafiğe de girilmesine ragmen 6litreyi gecmiyosa daha ne olsun... sen simdi oyle dedin ya derhal degistiriyorum. Yorumu polemik yaratmak amaciyla yapmadik ;)

iynn-RS
10-03-2014, 07:45
ibrahim ben kendi yakaladığım değeri biliyorum nitekim aynı değerleri bir çok rs video çekerek resim çekerekte yakaladı söylediğin 6 ile 4 litre arasında uçurum var senin aracı bi kontrol ettir sen kastırarak 6 altına inemiosan özellikle oksijen sensörüne bir baktır derim ;) ben söylediğim 6 litreleri bokunu çıkara çıkara uzun yolda yapıodum

ya okan bırak bunları oksıjen sensoru flan:)

senın ıddıa ettıgın seyın tersını savunmak hata zaten :D kendını haklı çıkarmak ıcın herseyı yaparsın. senınle aynı fıkırde olan herkes doğru soyluyo, senden farklı düşünen kesın yalan soyluyo yada arabasında arıza var.

Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. oyle bır kereye mahsus kasa kasa ortalamayı dusurup foto çekmekle olmaz.

aynı sekılde gsı kullananlarada soyluyorum gıdın arabanın alık tuketımlerını foto cekın gelın bakalım göstergeler kac lıtrelerde.

ha sonuç olarak bence gsi clıoda cok yakar aynı kullanım tarzında buna emınım ama 4-5 lıtreler cok zor ıkı araç ıcınde.

CUB
10-03-2014, 08:21
Uzun yolda Ankara - Kuşadası , Kuşadası - Ankara gece yolculuğu tek başıma bagaj da bir valiz veya iki valiz 5.4 ortalama ile gidiyordum. Kasmıyordum ama basmıyordum da daha doğrusu arada sırada bir yokluyordum şöyle bir kaç km o kadar. Şunu da belirtmek isterim uzun yolu muazzam zevkli bir araçtır Clio Rs arada sırada oynarsın arada sırada sakin sakin özledim Clio Rs leri :)
Şehir içinde de ortalama 8-9 arası rakamlar ile gezerdim. Hattaki bir video hazırlamıştım yol bilgisayarı yalnış diyenler için.
IMG_1425.MOV - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=O9c5HAbGQgU)

Throttle
10-03-2014, 08:30
Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. .

İbrahim herkesten beklerdimde senden kaç senedir rs kullanan kişiden bu yazıyı beklemezdim ..

bizzat kendi çekimim buyur sanada kanıtlıcaz ya ne diyim..

yine söylüyorum sen bu rakamları göremiyorsan aracında bir sorun var 6 litre ne ya videoya bak bakayım 5 bile oluyormu hiç ??? senelerdir kullandığım yakıt sarfiyatına kaç kere hesap yaptığım arabayı bana mı öğretionuz ?

LIApYaptj0k

(diceksin ki yokuş aşşağı falan alakası yok 90 sabit gidiyorum zaten bayır aşşağı olsa illaki anlık sıfırlara düşer gazdan çeksem yada hızım yükselir sabit tutsam vs vs anlayan anlar zaten yol dümdüzz )

neyse sonuç olarak ben haklıymışım dimi ? :D yoksa sözünden dönecekmisinnn :D

guwen_ar
10-03-2014, 08:35
Okan senin rs te problem warmis kardesim normalde sehir ici 6 sehir disi 3 lt yakio :D
Ey alahim yarabbim yaaa :D

Throttle
10-03-2014, 08:43
Okan senin rs te problem warmis kardesim normalde sehir ici 6 sehir disi 3 lt yakio :D

olm sen onu bunu bırak koca tech te senden ve barıştan başka varmı gsi rs ten az yakıo diyen hala göremedim ben :D konumuz o zaten yani hiiiç döndürme lafı şimdi sana konu açacam demiştim yok öle atıp tutmak kafadan opet çay bahçelerinde :D

iynn-RS
10-03-2014, 08:45
İbrahim herkesten beklerdimde senden kaç senedir rs kullanan kişiden bu yazıyı beklemezdim ..

bizzat kendi çekimim buyur sanada kanıtlıcaz ya ne diyim..

yine söylüyorum sen bu rakamları göremiyorsan aracında bir sorun var 6 litre ne ya videoya bak bakayım 5 bile oluyormu hiç ??? senelerdir kullandığım yakıt sarfiyatına kaç kere hesap yaptığım arabayı bana mı öğretionuz ?

LIApYaptj0k

(diceksin ki yokuş aşşağı falan alakası yok 90 sabit gidiyorum zaten bayır aşşağı olsa illaki anlık sıfırlara düşer gazdan çeksem yada hızım yükselir sabit tutsam vs vs anlayan anlar zaten yol dümdüzz )

neyse sonuç olarak ben haklıymışım dimi ? :D yoksa sözünden dönecekmisinnn :D

ya bak ben ne dıyorum sen lafı nerenden anlıyosun.

benımde cektıgım vıdeolar var 4.7 lıtre flan :) dahada dusururdum altına.
Ankara-bolu-ankara yaptım 100-110 u gecmedım 6 lıtre ıle gıttım geldım

sen sımdı vıdeo cekmıssın ayağın sabıt gazda duz yol. hıcmı yokuş cıkmıyo hıcmı yavaslamıyosun hıcmı hızlanmıyosun tekrar.oyle ortalama hesaplanmaz dıyorum.

burda yazanların sen dahıl hıc bırınde Rs yokken bende vardı halada var.hıc bıseyı kanıtlama cabamda yok sadece ben tecrübe ettıgımı yazıyorum.

Ve tekrar soyluyorum bana vıdeo flan cekmeyın. Rs sahıplerı , Gsi sahıplerı ının arabanızın yanında hıc bırseye dokunmadan kontağı acın ortalama yakıt kısmına gelın foto cekın koyun buraya. 6 yı bırak 7 lıtre yazan araba cıkmıyacak emınım :)

10 tane clı rs 10 tane gsi sahıbı koysun ortalamayı bızde ortalamasını hesaplayalım konu kapansın :)

ılk değer benden gelsın. ındım baktım 10 lıtre gosterıyo su an ortalamam :)

iynn-RS
10-03-2014, 08:46

ben rakamlara takıldım bıraz yanlış anlaşılmasın.

Gsi ın Rs den az yakacağına bende ıhtımal vermıyorum :)

Throttle
10-03-2014, 08:59
yahu ibrahim sen anlık yakıt demedinmi 6 altında olursa haklısın demedinmi

anlık yakıt tüketimi dediğin videodaki yakıt işte ya sen yanlış anlatıosun yada şuan çevir kazı yanmasın olayı var :D

gsi konusuna gelince zaten imkansız rs ten az yakması burda iki arkadaş iddialaştı benimle heralde bu kadar videodan sonra falan onlarda kendilerine gülüyordur dimi güven barış :D:D

ama ben gördüğüm değerleri söylüyorum sen ankara rakımında görmüşsündür vs vs ben burda bu değerleri görebiliyordum tabiki daha altı imkansız hatta burdaki arkadaşlar bilir clio sport 1.6 ile otobandan istanbula gittik ortalama değerde iddialaştık bazı yerlerde bokunu çıkardık 70-80 lere düştü hızımız otobanda istanbul girişinde durduk değerlerimize baktık bire bir aynıydı :D

turbogsi
10-03-2014, 09:06
Stok astra gsi sfi ile (chip eksoz ) ankara bolu arası git gel toplamda 40 lt civarı yakıyordum 100-110 km ortalama hız ile.

XSi
10-03-2014, 09:10

anlık yakıt tüketimi dediğin videodaki yakıt işte ya sen yanlış anlatıosun yada şuan çevir kazı yanmasın olayı var :D

gsi konusuna gelince zaten imkansız rs ten az yakması burda iki arkadaş iddialaştı benimle heralde bu kadar videodan sonra falan onlarda kendilerine gülüyordur dimi güven barış :D:D

ama ben gördüğüm değerleri söylüyorum sen ankara rakımında görmüşsündür vs vs ben burda bu değerleri görebiliyordum tabiki daha altı imkansız hatta burdaki arkadaşlar bilir clio sport 1.6 ile otobandan istanbula gittik ortalama değerde iddialaştık bazı yerlerde bokunu çıkardık 70-80 lere düştü hızımız otobanda istanbul girişinde durduk değerlerimize baktık bire bir aynıydı :D

Cliosport ile rs hemen hemen ayni agirlikta uzunda yakitin ayni olmasi normal..

Benzer sekiode gsi da ayni agirlikta.. Oda ayni yakar..

Teknoloji olarak ikiside atmosferik, klasik elektronik enjeksiyonlu motor.. Agirlik ayni olunca yakit ayn olur.. Oyle ucurum fark olmaz..

iynn-RS
10-03-2014, 09:14

anlık ne amk ya. anlık 3 de yazar orda 2 de :D

ben ortalamadan bahsedıyorum konuyu cevırme :) ın arabaya ac kontağı ortalamayı soyleyın dıyorum . kımın arbasında 6 dan asagı değer çıkacak.

sımdı gsı cının bırı ınat edıp 4.0 yaktırsa gsı ın az yaktığını kabul edermısın?

benım tek anlatmak ıstedıgım 4 litrelerden flan bahsedıp ınsanları yanıltmayın.

Throttle
10-03-2014, 09:17
Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. .

yahu aga benmi yanlış okuom şu kalın yazıyı ne yazıo burda anlık yakıt dediğin ne senin onu açıklasana bana başka anlık yakıt varda benmi bilmiom :D

senin bahsettiğin ortalama tüketim değeri ise zaten şehir içine girdinmi sıçıo tabikide ona bi iddia eden yok zaten 10 da olur 15 te

ben anlık uzun yolda düzde 4-5 arası gidiyorum bayır gelir 7-8-9 hatta 10 olur ama bayır aşşağıda gelir sıfır olur sonuçta düzde yaptığım rakamları söylüyorum yada ben yapabiliyorum gidebiliyorum sen gidemiyorsun öyle diyim

uzun yolda 200-300 km gidip varacağım noktada ortalama tüketimi açıp baktığımdada 5.0 altında bir çok kez gördüm

ben şimdi niye demiyimki 5 litre altında yaktım diye onu anlamadım yalanmı atmış oluom ben şimdi ?

iynn-RS
10-03-2014, 09:22
Rs e bınenler sımdı gıtsın hıc dokunmadan anlık yakıt tuketımlerını ceksınler bakalım 6 lıtrenın altında gösteren çıkarsa sen haklısın. oyle bır kereye mahsus kasa kasa ortalamayı dusurup foto çekmekle olmaz.

Ve tekrar soyluyorum bana vıdeo flan cekmeyın. Rs sahıplerı , Gsi sahıplerı ının arabanızın yanında hıc bırseye dokunmadan kontağı acın ortalama yakıt kısmına gelın foto cekın koyun buraya. 6 yı bırak 7 lıtre yazan araba cıkmıyacak emınım :)

10 tane clı rs 10 tane gsi sahıbı koysun ortalamayı bızde ortalamasını hesaplayalım konu kapansın :)

ben ortalamadan bahsedıyorum konuyu cevırme :) ın arabaya ac kontağı ortalamayı soyleyın dıyorum . kımın arbasında 6 dan asagı değer çıkacak.

.

ya okan yakaladın bı yazım hatası saçma bı sekılde ordan kendını haklı çıkarmaya calısma. bak kac defa yazdım ne anlatmak ıstedıgımı herkes anlamıştır.

hıcbıseye dokunma dıyorum sen yola çıkıp anlık tuketım okumaktan bahsedıyosun.

yahu aga benmi yanlış okuom şu kalın yazıyı ne yazıo burda anlık yakıt dediğin ne senin onu açıklasana bana başka anlık yakıt varda benmi bilmiom :D

Throttle
10-03-2014, 09:24
senin bahsettiğin ortalama tüketim değeri ise zaten şehir içine girdinmi sıçıo tabikide ona bi iddia eden yok zaten 10 da olur 15 te

senin dediğin ortalama tüketim anlık değil
o tüketim değeriyle uzun yoldaki anlık ortalama değerlerin alakası yok
şuan tartıştığımız konuyla çok uzaktasın biz bunun kıyaslamasını açmadık zaten
dikkat edersen uzun yol için ortalamadan bahsediyoruz

CLIORS
10-03-2014, 09:24
150000 km Clio RS sürdüm, normal kullanımda ortalaması 8 lt dir. Uzun yolda zorlarsa 5 lt de görürsün, uzun yolda 1000 km ortalama için Cihanın eklediği video güzel fikir verir. Aytuğun eklediği video da yakıt ekonomisi alanında beceri sergilenmiş, her RS kullanıcısının o kadar sabır ve tasarruf odaklı kullanabileceğini düşünmek bence hayal olur.

CLIORS
10-03-2014, 09:25
Okan frene bas biraz kendi yorumlarına alıntı yapmaya başlamışsın :D

Throttle
10-03-2014, 09:27
yok abi kendi yazımda bahsettim zaten ibrahim iki saattir bana şehiriçindeki ortalama değerinden bahsediyor ben ise uzun yolda belli bir noktadan belli noktaya ortalama değerden bahsediyorum bahsettiğimiz değerler arasında uçurum var

zatne kalkıp şehiriçinde 4-5 yaktım diyen 2.0 atmosferik olsa sizden önce ben tepelerim :D hatta 6 demiş ibrahim şehiriçinde 6 kimse göremez rs ile

guwen_ar
10-03-2014, 09:27
Okan frene bas biraz kendi yorumlarına alıntı yapmaya başlamışsın :D

Hahahhahah aynen abi tamam deyin gecin kendini karistirmaya basladi :D

EEE
10-03-2014, 09:28
aynen zaten muhabetine can sıkıntısına bir karşılaştırmaydı dediğin gibi canımız sıkıldı sorun yok istemiyorsan yazmayabilirsin :icon_tup:

Sen isine bak ben ibrahim e yazdım sana değil

Throttle
10-03-2014, 09:29
Hahahhahah aynen abi tamam deyin gecin kendini karistirmaya basladi :D

ya sen onu bunu bırak lafı döndürme öyle boş beleş sallamayla olmuyormuş bu işler dimi

-- adaşşş imkanı yok gsi daha az yakar rs nereye yakacak gsi kadar ikisinide biliyorum

bu sözleri diyen güven nerde hani :D

Throttle
10-03-2014, 09:30
Sen isine bak ben ibrahim e yazdım sana değil

iyi ozaman sorun yok :icon_tup:

iynn-RS
10-03-2014, 09:31
Clio RS in yakıt sarfiyatı konusundaki ünü zaten tartışılmaz ama geçen akşam öyle aramızda bir kıyaslama oldu astracı arkadaşla sfi nin daha az yakacağını iddia ediyor iki araçta stock ken yakıt konusunda hangisinin daha iyi olduğu konusunda kıyaslama yapalım istedim :)

Bizzat deneyip gören yaşayan arkadaşların yorumu daha iyi olur :)

konuyu o sekıldemı açtın sen okan :D nerde yazıyo uzun yol dıye.

ben en basından konunun saçma olduğunu soyledım. kımse bı sonuca ulasamaz.

burda kımın klavyesı hızlıysa o kazanır:D

onun ıcın sen kazandın :D:D:D:D

EEE
10-03-2014, 09:31
iyi ozaman sorun yok :icon_tup:

Olamaz zaten uzatma

guwen_ar
10-03-2014, 09:34
Olm konuda sadece yazan cizen sensin hahahhahahha amma guldurdun beni :D

Ben yine aynisini soluyorum.koydudum benzin belli yaptigim yol belli.
Rs 5.4-5.8 mi ne yakti.
Gsi da 5.0-5.6 gibi falan yakti aralarinda ucurum yok ama gsi daha az yakio.
Hee sunuda soleyim 182 172 hepsinle defalarca uzun yol yaptim gsi lada yaptim.
4 lt benzin yakarken cekici ustunde falanmiydin :D :D

iynn-RS
10-03-2014, 09:35
amann tartıştığım seye bak :D

ben zaten 4-5 lıtre yaktıracak sekılde bınmem arabaya.

bınsem içim yanar arabayı boş yere aşındırıyorum dıye :D

Rs e bınıyosan hakkını verecen dayı ben onu bılırım. 10 litreden asagı dusurmemeye ozen gosterırım :D

Rs e bınıp ekonomı kasmak yarış atı alıp , arkasına at arabası bağlayıp süt satmaya benzer :D

altınızda sütçü beygırı yok hakkını verın arabanın :D

Throttle
10-03-2014, 09:36
konuyu o sekıldemı açtın sen okan :D nerde yazıyo uzun yol dıye.

ben en basından konunun saçma olduğunu soyledım. kımse bı sonuca ulasamaz.

burda kımın klavyesı hızlıysa o kazanır:D

onun ıcın sen kazandın :D:D:D:D

yahu 4-5 deyince şehir içi anlıosan orasını bilemem tabi ben direk şehir dışı yazmamışım doğru o konuda haklısında şehir içide yazmamışım :D

sonuç olarak o değerleri zaten şehiriçinde iddia edecek kimse yoktur heralde :D

Olamaz zaten uzatma

tamam abi mazur gör :D

Throttle
10-03-2014, 09:38
Olm konuda sadece yazan cizen sensin hahahhahahha amma guldurdun beni :D

Ben yine aynisini soluyorum.koydudum benzin belli yaptigim yol belli.
Rs 5.4-5.8 mi ne yakti.
Gsi da 5.0-5.6 gibi falan yakti aralarinda ucurum yok ama gsi daha az yakio.
Hee sunuda soleyim 182 172 hepsinle defalarca uzun yol yaptim gsi lada yaptim.
4 lt benzin yakarken cekici ustunde falanmiydin :D :D

olm iki aracada sahip olmamışsın başkalarının aracında gördüğün değerleri yazıosun

burda birsürü rs çi yaktığı değeri söylüyor sen hala 5.8 diosun adamlar video çekmiş birsürü sen hala kafanın dikine git :D bi öğrenemedin şu tamam haklıymışsın yanlışmışım demeyi :D

senden başka gsi az yakar diyen varmı bi baksana şu konuya 50 kişi yazdı hala kendi kendini avutuon :)

Throttle
10-03-2014, 09:39
amann tartıştığım seye bak :D

ben zaten 4-5 lıtre yaktıracak sekılde bınmem arabaya.

bınsem içim yanar arabayı boş yere aşındırıyorum dıye :D

Rs e bınıyosan hakkını verecen dayı ben onu bılırım. 10 litreden asagı dusurmemeye ozen gosterırım :D

Rs e bınıp ekonomı kasmak yarış atı alıp , arkasına at arabası bağlayıp süt satmaya benzer :D

altınızda sütçü beygırı yok hakkını verın arabanın :D

yahu beni biliosun izmire boluya oraya buraya roll e gidioduk zaten roll de benzinin dibini görüoduk paso dip gaz dip gaz e bırakta o yolun bide dönüşü var para zıçmıoz :D

guwen_ar
10-03-2014, 09:49
Ben gordugumu soluyom barzo.
Cok bos muhabet tmm haklisin aksama nasi olsa buluscaz 2 tokat atayim sana bari :D

Throttle
10-03-2014, 10:15
Ben gordugumu soluyom barzo.
Cok bos muhabet tmm haklisin aksama nasi olsa buluscaz 2 tokat atayim sana bari :D

gördüğüne göreceğine senin :D
dökerim olm seni :D

SEÇKİN172
10-03-2014, 11:10
obowwww neler olmuş burda neyse benzin konusunda anlaşılmış galiba şimdi bide tüplü RS ler ile tüplü gsı lara gelelim hangisi daha az yakar :)

Throttle
10-03-2014, 11:25
obowwww neler olmuş burda neyse benzin konusunda anlaşılmış galiba şimdi bide tüplü RS ler ile tüplü gsı lara gelelim hangisi daha az yakar :)

ebesinin nikahı :D

olm tüpte pek yaktığı litre ölçüleri değişmiyor zaten
sadece gazın ucuz olmasından dolayı ekonomi sağlanıyor :)
litre hesabı yine aynı :D

SEÇKİN172
10-03-2014, 11:33
ebesinin nikahı :D

olm tüpte pek yaktığı litre ölçüleri değişmiyor zaten
sadece gazın ucuz olmasından dolayı ekonomi sağlanıyor :)
litre hesabı yine aynı :D

KM tutulur 50 tl yakıt ile hangisi önce stop ederse :) haha

LnchCntrl
10-03-2014, 16:01
Gsi icinde rs icinde yaziyorum yol bilgisayari verilerine guvenmeyin. Depoyu agzina kadar doldurup 100km gidip tekrar fulleyin.

Ben deneyip video koyucam buraya ama bana biraz zaman verin 6 ay kadar :D

Bilgi doğru bu arada en net bu şekilde :icon_tup:

Gry
11-03-2014, 17:08
Astra Gsi Sfi kullandım bizzat öyle 5 lt 6 lt tamamen hayal ürünüdür..

Clio Rs in ise yakn çevremizde kullananlar var onlar da 5 lt ortalamalarda kullanıyorlar.

Mpower
26-03-2014, 13:28
1.5 dci dan az mi yakiyor simdi bu rsler ?

guwen_ar
26-03-2014, 13:36
1.5 dci dan az mi yakiyor simdi bu rsler ?

Yok ayni yakiyomus :D

PULAT
26-03-2014, 14:48
clio rs i gözünüzde büyütmeyin bu kadar :D:D:D

CRUEL
26-03-2014, 15:21
beyler siz şakamısınız ya ne 5 i ne 6 sı ? uzun yolda bile zor bu değerler? şehir içinde 10lt civarı yakan arabalara 5lt ne demek?

guwen_ar
26-03-2014, 15:25
beyler siz şakamısınız ya ne 5 i ne 6 sı ? uzun yolda bile zor bu değerler? şehir içinde 10lt civarı yakan arabalara 5lt ne demek?

Kemal ben rs le depoyu fulledim eskisehire gittim 500 km tam.
Tekrardan eskisehirde fulledim yol bg 5.5 gosteriodu.bnm hesabima gore 5.7 yakmis.
Bu dogruda ben 4 lt ye inanmadim :D

Throttle
26-03-2014, 15:30
Tekrardan eskisehirde fulledim yol bg 5.5 gosteriodu.bnm hesabima gore 5.7 yakmis.

ulan sende bi garip adamsın astra gsi a 5 litre yaktı diyince inanıyorsun
clio rs 4 küsür yaktı diyince mümkün olmuyor kafanmı iyi lan senin :D

CRUEL
26-03-2014, 15:33

ya uzun yol eyvallah zorda olsa kasmışındır 5.7 yakmıştır. ama yukarda

Clio Rs in ise yakn çevremizde kullananlar var onlar da 5 lt ortalamalarda kullanıyorlar.
falan yazısı görünce şehiriçindede bu değerleri yakıyormş gibi algıladım :)

ayrıca rs ile uzun yolda otobüsün arkasına kanca falan atsan rolantide çektirsen kendini 4 leri görür herhalde gerisi hayal.
yani anlamadığım bu araçda bildiğimiz enjeksiyonlu bi motor hava ve yakıta ihtiyacı var:D , hybrid falanda bizimmi haberimiz yok:D

Throttle
26-03-2014, 15:43
ya uzun yol eyvallah zorda olsa kasmışındır 5.7 yakmıştır. ama yukarda

falan yazısı görünce şehiriçindede bu değerleri yakıyormş gibi algıladım :)

ayrıca rs ile uzun yolda otobüsün arkasına kanca falan atsan rolantide çektirsen kendini 4 leri görür herhalde gerisi hayal.
yani anlamadığım bu araçda bildiğimiz enjeksiyonlu bi motor hava ve yakıta ihtiyacı var:D , hybrid falanda bizimmi haberimiz yok:D

kemal 3-4 sene clio rs kullandım neyi ne kadar yaktığını özellikle uzun yolda 70-80 kere belki denemişimdir kafadan atacak halimiz yok dimi ? yol bilgisayarı uzunda yaktırmamaya çalışırsan 5 altına iniyor clio rs 172 de normal gidersen 5-5,5 civarında yakar kasmadan ha sen 206 gti gibi yakıyor sanıyosan alakaları yok inanmaman doğaldır 206 gti ın lpg lisiyle aynı yolu gidioruz clio rs ten çok yakıyor lpg de bile bunu daha geçelerde bizzat arkadaşın araçlada denedik yani üzerine pek konuşmaya gerek yok asıl konu clio-astra arasındaki yakıt konusuydu oda ztn az çok belli yorumlarda uzatmaya gerek yok :)

guwen_ar
26-03-2014, 15:44
Yok kasmadan goruyo o degerleri kasinca 5.0-5.1 yapanlar var.
Sehir ici imkansiz cnm o degerler 10 lt falan .

CRUEL
26-03-2014, 16:10
Yok kasmadan goruyo o degerleri kasinca 5.0-5.1 yapanlar var.
Sehir ici imkansiz cnm o degerler 10 lt falan .
ortalama denince şehiriçi sandım o yüzden yazmıştım :)

kemal 3-4 sene clio rs kullandım neyi ne kadar yaktığını özellikle uzun yolda 70-80 kere belki denemişimdir kafadan atacak halimiz yok dimi ? yol bilgisayarı uzunda yaktırmamaya çalışırsan 5 altına iniyor clio rs 172 de normal gidersen 5-5,5 civarında yakar kasmadan ha sen 206 gti gibi yakıyor sanıyosan alakaları yok inanmaman doğaldır 206 gti ın lpg lisiyle aynı yolu gidioruz clio rs ten çok yakıyor lpg de bile bunu daha geçelerde bizzat arkadaşın araçlada denedik yani üzerine pek konuşmaya gerek yok asıl konu clio-astra arasındaki yakıt konusuydu oda ztn az çok belli yorumlarda uzatmaya gerek yok :)

asıl konu clio astra diyosun 206gti ne alaka şimdi? :) bora,palio,doblo,clio dci,206,145,528,vts,hdi bi çok araç kullandm. dünyayı 206gti dan ibaret görmüyorum yani:) uzunda 5küsür bi nebze ama 4ler bana saçma geliyo. he ben öle yakıyorum diyorsan eyw dicek bişi yok.
konu clio astra olunca zaten mantıken clio daha hafif az yakması aşikar. sölediğin gibi herkesin fikride aynı zaten.

Gry
26-03-2014, 16:15
astra gsi gibi benzinde ecdad ziken bir arabayı clio Rs 172 ile kıyaslamak gerçekten çok anlamsız,

206 gti ile kıyaslansa eyvallah dicem :)

DOHC
26-03-2014, 16:15
Arkadaşlar, fabrika tüketimi değerleri belirli koşullarda, kısa mesafelerde yapılan testlerdir.
Sizlerin gördüğü 5-6 lt değerlerinde siz bu testi uygulamıyorsunuz. Aksine ayağınızı gazdan çekiyorsunuz, yokuş aşağı yerlerde gaza basmıyorsunuz vs.
Arabanın bakım durumu, yaşı, mekanın rakım değeri bile etkiler değerleri.
Sonuçta en güvenilir değerler malesef fabrika verileri......

EMG
26-03-2014, 16:46
astra gsi gibi benzinde ecdad ziken bir arabayı clio Rs 172 ile kıyaslamak gerçekten çok anlamsız,

206 gti ile kıyaslansa eyvallah dicem :)

Bunu tartismak bile cok yersiz ama yazmadan edemicem

Benim aracim suan tamamen standart sehirici kullaniyorum arada gazliyorum ortalamam 8-8.5 lt. Bu mu ecdad ziken araba?

Gry
26-03-2014, 16:50
Bunu tartismak bile cok yersiz ama yazmadan edemicem

Benim aracim suan tamamen standart sehirici kullaniyorum arada gazliyorum ortalamam 8-8.5 lt. Bu mu ecdad ziken araba?

istisnalar kaideyi bozmaz emre, Sc 449 vardı bende kırmızı Gsi hadi benim aracım öyleydi böyleydi çok yakıyordu.

Bir çok arkadaşım var gsi kullanmış veya hala kullanan hiçbirisi de senin dediğin değerleri yakalamış değil.

Gko
26-03-2014, 17:27
edit 2 mesaj

Gko
26-03-2014, 17:28
istisnalar kaideyi bozmaz emre, Sc 449 vardı bende kırmızı Gsi hadi benim aracım öyleydi böyleydi çok yakıyordu.

Bir çok arkadaşım var gsi kullanmış veya hala kullanan hiçbirisi de senin dediğin değerleri yakalamış değil.

bikaç sene önce abim kullanıyordu ecotech gsi max 10L civarında geziyodu ortalama kasmadan. gsi eşek yüküyle yakan bi araba değil ama sitede gördüğümüz detaylı konu açıp yazanlara göre clio rs astraya göre daha az yakıyo

Gry
26-03-2014, 17:31
bikaç sene önce abim kullanıyordu ecotech gsi max 10L civarında geziyodu ortalama kasmadan. gsi eşek yüküyle yakan bi araba değil ama sitede gördüğümüz detaylı konu açıp yazanlara göre clio rs astraya göre daha az yakıyo

biz ecotech den bahsetmiyoruz Sfı dan bahsediyoruz..

EMG
26-03-2014, 17:33

Ben ve cevremdeki bakimli gsi larin hepsi boyle. Kaldi ki bu degerleri yakaliyim diye ugrasmiyorum ugrassam daha asagi iner

Aksine sfi ecotec ten daha az yakar

Gko
26-03-2014, 18:12

aralarında uçurum yok ?

KA®ANLIK
27-03-2014, 08:25

ben aracımı gündelik kullanırdım Astra GSI SFI
işe git gel, vs. tek arabamdı.

"dikkat etmeden kullanım" ım asla ve asla 9,5 litreyi geçmedi.
arabada hiç 10 litre yakmadım 3 sene kullandım. şehiriçinde...

kullanımım;
sabahları altunizade trafiğine mutlaka girerdim,
evim çamlıcada trafik olduğu için ara sokaklardan tırmanırdım...

Bir kere kastım 90-110 sabit adapazarına gidip geldim, 5,6litre yakmıştım.

bir keresinde de yine adapazarına giderken 10,5 litre ortalama yakmıştım :D
ama herekeden adapazarına kadar 160-260 gittim hep...

Astra GSI bakımlı ise,
şehir içi "İSTANBUL" en baba yakacağı 10litredir... Trafikli kullanım.

benim arabam, 1150kg dı.
Clio RS in bir avantajı KG dır belki.
ama aralarında öyle aman aman bir fark yoktur yakıt anlamında...

Edit:
Şu anda piyasada "DÜZGÜN" diyebileceğiniz GSI sayısı 1 elin parmaklarını geçmez belki de, ne arabalar duyduk gördük temiz diye ama inanın "gerçek anlamda" alakası yok...

CRUEL
27-03-2014, 18:58
way arkadaş değerlere bak ya bu değerleri istanbul dışı biri yazsa bi nebze anlıcamda:) ya biz araç kullanmayı bilmiyoruz. yada bütün araçlarımız bozukdu :))

by_speedvw
01-05-2014, 10:50
eco gsi la istanbul denizli 5.5 lt yaktım cok net hemde aracda 3 kişiydik haftaya gercekten sağlıklı bir sfi gsi alıyorum inş. sehir içi sakin kullanım olçüp yazacağım