PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce hangi Bmw e46 ?

Anıl E.
10-03-2014, 14:30
Merhabalar. Dört kapılı olmak üzere en mantıklı hangi motor bmw e46 alınır ? 3.18.320 ?

Performans ve yakıt anlamında hangisi en tatmin edici olur. Tek kapılı e46'ya göre temizinin ve düzgününün bulunması daha kolay sanırım .

40-45 bin tl arası temiz bir e46 bulunur mu ?

Turboğuz54
10-03-2014, 14:35
3.20 tabiki hem yakıt farkı olur hem sesi yeter

zekky
10-03-2014, 14:43
Dertsiz başına dert alma bence anıl.
45 bine mal ettiğim kız gibi arabamı 35.500e zor verdim neyseki siteden birine gitti.
E46 nın saçma sapan bi piyasası var ve artık zamanları doldu saatli bomba kıvamındalar.
Ne zaman ne dert açıcakları belli olmaz ha kenarda param var dert değil dersen o ayrı.
Ben yorulmuştum artık termik , bobin, bobin tesisatı akışmetre çatlayan su hazneleri elektrik problemleri vb..
Bence daha modelli bişeyler bak. Geçen sene 3.25imle 0,35 krs yakıyodum tüpte bu sene 0.40 yakar tüplü diye az yakıyor düşünceside olmasın.
Şuan s2000le 0.50 krs yakıyorum

SerkanKurt
10-03-2014, 15:05
Temiz bulunur ama olası çıkacak arızalarda can yakar. Tabi hiç arıza çıkmama durumuda var :)

Turboğuz54
10-03-2014, 15:24
Dertsiz başına dert alma bence anıl.
45 bine mal ettiğim kız gibi arabamı 35.500e zor verdim neyseki siteden birine gitti.
E46 nın saçma sapan bi piyasası var ve artık zamanları doldu saatli bomba kıvamındalar.
Ne zaman ne dert açıcakları belli olmaz ha kenarda param var dert değil dersen o ayrı.
Ben yorulmuştum artık termik , bobin, bobin tesisatı akışmetre çatlayan su hazneleri elektrik problemleri vb..
Bence daha modelli bişeyler bak. Geçen sene 3.25imle 0,35 krs yakıyodum tüpte bu sene 0.40 yakar tüplü diye az yakıyor düşünceside olmasın.
Şuan s2000le 0.50 krs yakıyorum

Her arabada aynı sorunlar cıkıcak diye bi kanun yok aracın kaç km deydi aynısı bende 2.5 smg bide yağ su benzin devam

zekky
10-03-2014, 15:30
Her arabada aynı sorunlar cıkıcak diye bi kanun yok aracın kaç km deydi aynısı bende 2.5 smg bide yağ su benzin devam

Tabiki aynısı olucak diye birşey yok ama sonuçta eski araba artık dert açmaya başlicak.
210 civarıydı km sattığımda bu sorunları 170binde açmaya başladı

SerkanYazgan.
10-03-2014, 16:01
Hocam 45 bine çok güzel km si düşük e46 bulabilirsiniz. Tabi bmw için biraz sabredip,bekleyip iyisini almanız lazım. Ben 325 ten aşağısına binmem, belkide bi tarafımız alıştı o yüzden binince gitmiyormuş gibi geliyor 320 ler. Yakıt olarak öyle aralarında çok fark yok, 320-330 arasında 1 litre oynar, 330 otm. olursa 2 litre oynar. Kısaca bmw de hacim arttıkça yaktığı her kuruşu hakeder. Coupe e46 adamı hayata döndürür, rengide güzel olursa mutlu mesut geçinirsiniz :D

tylan
10-03-2014, 16:18
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-borusan-cikisli-2003-model-3.30xd-kazasiz-151097656/detay)

Şu zamanlar işlerimi büyütmeyecek olsam gider bunu alırım. Hem dizel hem de 4x4 daha ne olsun :) sahibi de arkadaşım bmw'den anlayan, bilen insandır acayıp titizdir. Bu adam dan güzel bir pazarlıkla her türlü araba alınır.

civelek
10-03-2014, 16:21
suan e46 3.30 d kullanıyoruz arkadasım aldı. 2260 turbo ve enjektörle 300 hp suanlık verdiği zevki anlatamam. fiyatlarıda gayet makul yakıtta öyle ben kendime alıcak olsam gözüm kapalı manuel temizini bulur alırdım

serkanOC
10-03-2014, 16:35
Genelleme yapmak doğru değil sanki bütün E46 lar ömrünü tamamlamışlar gibi konuşmak yersiz ve gereksiz bence.. değil 45, 245 bin e alacağın porsche de sana sorun çıkarabilir..

Senin soruna gelirsek 45bin düzgün bir araç için yeterli bir bütçe.. sadece geriye satanı yada satılanı sabırla arayıp bulmak kalır..

Ve bu arada 2,0 yerine gerçekten 2,5lt lik bi E46 kesinlikle daha fazla mutlu edecektir seni.. sonuçta bi yerden bi yere gitmek olsaydı amacın (ki öyleyse) İ30 veya DS4 yada benzeri araçlar seçilmeli..

dip not ; zamanı doldu denilen 4 yıllık aracım sadece ve sadece 2 sene önce 450tl ekstra masraf çıkarttı.. geri kalan bakımı zaten rutin ama sorsan hala hevesle binerim her seferinde..

KOSEREN
10-03-2014, 16:44
Manuel 325 bul keyfine bak.

tylan
10-03-2014, 16:51
arkadaşlar manuel öneriyorsunuz iyi güzel de 3 tane manuel almış satmış biri olarak soyleyım manuel zor satılıyor. heleki e46 i satarken çok zorlanmıştım.otomatik olsa çok daha rahat satardım. Bu arada çöp olmuş e46 piyasa da çok varmı ? evet var ama temiz kullanılmışı şuan 0 araçlardan daha sağlam. daha zevklidir

SerkanYazgan.
10-03-2014, 17:04
arkadaşlar manuel öneriyorsunuz iyi güzel de 3 tane manuel almış satmış biri olarak soyleyım manuel zor satılıyor. heleki e46 i satarken çok zorlanmıştım.otomatik olsa çok daha rahat satardım. Bu arada çöp olmuş e46 piyasa da çok varmı ? evet var ama temiz kullanılmışı şuan 0 araçlardan daha sağlam. daha zevklidir

Hocam nasıl manueli zor satılıyor? Büyük şehirde belki bir etkendir ama bmw alan insan profiline bakacak olursak otm. arayanına denk gelmedim. SAdece hergün trafikte olan ve buna rağmen bmw den vazgeçemeyenlerin tercih ettiği doğrudur. Ayrıca e46 da parayı veren iyi arabaya biner, öyle gidip 30 liraya 320 alıp sonra tüm 46 lar arızalı-bitik demek saçmalıktır.

zekky
10-03-2014, 17:13
Ben kendi arabamdan örnek verdim bütün e46 larda bitik ölü gebermişmi dedim?
Şu sitede birşey yazamaz olduk hemen muhalefet.
E46 98 yılında çıktığında 8 yaşımdan beri hayalimdi. Zaten öyle olmasa almazdım , ilk sorunundada satardım. 60-70.000 km bindim sevdiğim için uğraştım yaptım yaptırdım. Ayrıca milyarlar harcadım ama taş patlasın 2 lirası arızalarına gitmiştir çünkü parçası ucuz.
İçiyle dışıyla 80bindeki arabayı kıskandırıcak durumdaydı. Feleğin çemberinden geçmemişti ama sorunları oluyordu. Herşeyini bitirdim sıfırladım şuan siteden eraya sattım yağını filtresini değiştirip devam ediyor kısacası sorunsuz biniyor.
Düşük km araba hor kullanılmamış araba sorun çıkarmaz diyorsanız 98binde cabrio aldık ilk sahibinden. Uzun süre garajda yatmış boyasız hatasız. Arabaya 1 ay bindik daha doğrusu binemedik. Patlamadık borusu çürümedik kablosu kalmadı. Şans nasip kısmet bu işler.
Kısacası e46 ya hepiniz kadar bende meraklıyım , hepiniz kadar bende çok seviyorum ama 45 milyar birdaha düşük model bir bmw ye bağlamam bunu anladım.

Buda eski arabam 20 liraya en kötü 46 yı alıp bütün e46lar arızalı bitik demedim.
Muhalefet olurken karşınızdakini tanımadan yargılamayın.
Ve lütfen okuduğunuzu iyi anlayın. Bütün e46 lar bitik veya bitmek üzere demedim. Kendi yaşadıklarımdan dolayı kendi görüşümü bildirdim!
Kimseyede şahsi birşey yazmıyorum

http://i60.tinypic.com/qo9bp4.jpg

http://i58.tinypic.com/no9ahe.jpg

http://i60.tinypic.com/xddz6.jpg

http://i62.tinypic.com/1zyj8rn.jpg

http://i62.tinypic.com/x4m9zs.jpg

http://i58.tinypic.com/5d2t54.jpg

http://i59.tinypic.com/sww8bs.jpg

http://i61.tinypic.com/nmnfvk.jpg

SerkanYazgan.
10-03-2014, 17:43
Hocam burası forum, muhalefet yapılmıyor sadece konuşuluyor. Hani bu kadar sinire gerek yok, ben 30 bine e46 alıp dert yananları kastettim sizi değil. Sonuçta araba işi hastalık işi, eski arabaya biniyorsak bazı şeyleri göze almak zorundayız. Kul yapımı sonuçta, bayiden sıfır aracı çıkarıp yolda sorun yaşayanlarda var. Belli parçaların ömrü, özellikle elektronik parçaların ömrü doluyor. İster istemez oksitleniyor, kablolar kopuyor. Kısaca bmw gibi arabaya hastası biner, uğraştıkça zevk alır. :)

tylan
10-03-2014, 19:10
Hocam nasıl manueli zor satılıyor? Büyük şehirde belki bir etkendir ama bmw alan insan profiline bakacak olursak otm. arayanına denk gelmedim. SAdece hergün trafikte olan ve buna rağmen bmw den vazgeçemeyenlerin tercih ettiği doğrudur. Ayrıca e46 da parayı veren iyi arabaya biner, öyle gidip 30 liraya 320 alıp sonra tüm 46 lar arızalı-bitik demek saçmalıktır.

dediğim gibi özellikle e46'mı manuel oldugu için zor sattım. Hatta e 46 mın ilanın da manuel yazması, fotolarının da olmasına ragmen arayanların 3 te 2 si otomatık mı diye soryordu maneul dıyınce aaa oldu o zaman diyip teli kapatıyorlardı.gazlamak istiyorsan manuel alıcaksın ama gazlamakla işi olmayan keyif için binecek. Ve sıkışık trafıkte kullanıcak olanlar otomatik hatta triptonık bakıyor. Allah nasip ederse seneye yine bmw'ye doucem ve kesinlikle otomatik veya triptonık olucak.Çanakkale gibi sıkışık trafık olan bir şehir'de manuel ciddi sıkıntı

deniz
10-03-2014, 19:49
1 haftadır dayımın 3.20i e46 kullanıyorum .otomatık vıtes normal kullanım sehır ıcı 100 kmde 11.6 yakıyor bılgın olsun.

tylan
10-03-2014, 21:13
otomatiği cidden fazla yakıyormuş ben manuel vitesıyle,17'' jantla sehır için'de 7-8 lt yakıyordum

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1/625508_437785696297890_1699588826_n.jpg

ghibli06
10-03-2014, 21:32
4 kapılı yüksek model BMW istiyorsan bence e39 almalısın, hem e46 dan daha kaliteli hem de daha sorunsuzdur...

şimdi gelelim neden BMW ler 'sorunlu?'... gayet net söylüyorum kimse alınmasın üstüne, şu anda 320d 2014 model 210bin tl, bizler zamanında alırken de yıllara dövize vurunca hemen hemen bu paralara aldık minimum... öyle bakmayın 30a 40 a satıldığına, hakkını vererek yani bakımını aksatmayan, orj parça kullanan sayısı o kadar az ki... yandankaykıl-oil le yağ değiştir, çin malı ile filtreleri değiştir, 100bin km bujilere bile bakma sonra da 'dövlet bize bahmii!'... bakmaz tabi, olan da şimdi o arabaları alanlara oluyor... düzenli bakım yapılan, düzenli derken düzenli 40bin km de bir değil, 10bin km de bir bakıma giren, orj parça kullanılan, yağı markalı ve uygun özellikte olan hangi araba ne çıkartmış Allah aşkına biriniz söyleyin...

kalipson
10-03-2014, 21:50
4 kapılı yüksek model BMW istiyorsan bence e39 almalısın, hem e46 dan daha kaliteli hem de daha sorunsuzdur...

şimdi gelelim neden BMW ler 'sorunlu?'... gayet net söylüyorum kimse alınmasın üstüne, şu anda 320d 2014 model 210bin tl, bizler zamanında alırken de yıllara dövize vurunca hemen hemen bu paralara aldık minimum... öyle bakmayın 30a 40 a satıldığına, hakkını vererek yani bakımını aksatmayan, orj parça kullanan sayısı o kadar az ki... yandankaykıl-oil le yağ değiştir, çin malı ile filtreleri değiştir, 100bin km bujilere bile bakma sonra da 'dövlet bize bahmii!'... bakmaz tabi, olan da şimdi o arabaları alanlara oluyor... düzenli bakım yapılan, düzenli derken düzenli 40bin km de bir değil, 10bin km de bir bakıma giren, orj parça kullanılan, yağı markalı ve uygun özellikte olan hangi araba ne çıkartmış Allah aşkına biriniz söyleyin...

Hay ağzını öpeyim Bülent abi...

O değil de.. Ben ciddi ciddi şunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu arabalara ciddi paralar verilip alınıyor. Ya da bu paralar bize göre ciddi. Sonra nasıl oluyor da kuruşun da kuruşu hesap edilip de bu arabalar bu hale düşüveriyor, harbi kafam basmıyor....

ghibli06
10-03-2014, 22:02
Hay ağzını öpeyim Bülent abi...

O değil de.. Ben ciddi ciddi şunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu arabalara ciddi paralar verilip alınıyor. Ya da bu paralar bize göre ciddi. Sonra nasıl oluyor da kuruşun da kuruşu hesap edilip de bu arabalar bu hale düşüveriyor, harbi kafam basmıyor....

çünkü çoğu zaman 'son para'yla alınıyor cepteki... aslında motoru yürüyeni o kadar sağlam ki, sadece tüp bağlanıp gaz alınmasına bile katlanıyor, cebinde parası olmayan da zaten 1 sene kullanıp yağını değiştirmeden satıyor... ben sattığım BMW nin 3 sene benim değiştirdiğim yağla gazladığını biliyorum...

kalipson
10-03-2014, 22:04
3 sene aynı yağla mı?? O zaman, bize de "ayıp, edep yahu.." demekten başka bişey düşmez... :)

ghibli06
10-03-2014, 22:09
3 sene aynı yağla mı?? O zaman, bize de "ayıp, edep yahu.." demekten başka bişey düşmez... :)

aynen, sonra da BMW ler sorunlu...

sinan-s
10-03-2014, 22:18
Her türlü tavsiye ederim bmw E46 yı..Mükemmel bir araba...Alırsan tek kapısını al Cİİİ

MGövercin
10-03-2014, 23:09
Bmw gerçekten güzel araç fakat alırken çok dikkat edilmesi gerekiyo duruşuna para verip kız gibi arabaları hoşaf eden çok kişi gördüm.

_Emre_
11-03-2014, 00:19
Adam gibi bakımı yapılan, geçmişi belli olan E46 üzmez, üzeceği tek nokta yakıtı olabilir ama 3.25 üzeri hakkını verir yaktığının. Halihazırda amcama ait 3.30ci aracımız 300k km devirdi bakımları düzenli yapılır orijinal parçalarla, motoruna henüz anahtar değmiş değil.

JaSoN
11-03-2014, 00:33
BMW alacaksan en temizini bulup alıcaksın, çok iyi bir usta bulacaksın, bakımını en geç 10binde 1 yapacaksın. Bu şartlarda BMW kadar sorunsuz araba azdır...

CTG
11-03-2014, 09:11
bence 45 E46 için çok para

3-5 fazlasına E90 alınır 318i

E46 da makyajsız 318i lerin motorunun baya sağlam olduğunu duymuştum

flexamin
11-03-2014, 09:18
bmw diğer araçlara nazaran daha özen ister.

bülent ustanın dediği gibi bakımını zamanında yaparsan gözün gibi bakarsan en sorunsuz arabalardan biridir.

parça fiyatları diğer araçla nazaran normaldir.

elektronik parçalar(sensörler, far beyni falan) pahalıdır biraz

mutantın far beyni bozuldu sıfırı çok pahalı gerçi çıkma da pahalı ama ucuza şans eseri bir tane aldım. ebayden de far beyninin içindeki çipleri aldım (kargo dahil 9 dolar ) bozuk far beynindeki çipleri değiştim. yedek duruyor elimde.

yanı kısacası temiz bakımlı bir bmw aldıktan sonra evladiyelik binersin.

same-34
11-03-2014, 11:09

Abi noktayı koymuş. Size de iyice araştırmak düşüyor. Allah gönlünüze göre versin.:)

MARJINAL_SUFI
11-03-2014, 11:15
e46 mı .. :) sorunlu ifadesi tam olarak ne demek tartışılır sanırım.. ancak bırakın e46 yı bir jenerasyon önceki e36 larımla bile toplamda minimum 200k km yapmışımdır bir kez olsun yolda kalmadım.. marşlarına bastım trabzonada gittim, izmirede gittim, bodruma da gittim, antalyaya da gittim istanbul ve sakarya ları söylememe bile gerek görmüyorum.. :)
fakat bakımları her daim günceldi araçlarımın.. belli başlı hayati parçaları yeni idi..
e 36 için bile böyle söylemem insanları şaşırtabilir ama hakikat bu..
bana göre sorunlu araba yoktur, sorunlu kullanıcı vardır ( tüm değerli forum üyelerini tenzih ederim ) hele ki bahse konu araç bmw ise..

A.Cem
11-03-2014, 15:41
E46 konusu tartışılırken, 328i'lerin piyasası neden düşük biri bana açıklar mı? 98 - 99 model oldukları için mi? 325'lerden daha hesaplı, nedir bunun sebebi?