Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Air süspansiyon tüvtürk?

emrah-58
10-03-2014, 20:25
Bugün aracımı genel muayene' için muayene istasyonuna götürdüm araç herşeyden kusursuz geçti ,saolsun çalışan arkadaş bunda air var diye bağırmasıyla airden dolayı ağır kusurlu olarak kaldık , 3 mart'a kadar gelseydin geçiyordu dediler , yeni düzenlemeye göre 3 marttan sonra amortisör sistemindeki her türlü tadilat ağır kusur olarak geçiyor dediler..İşin garibi arabayada hasta oldular çok beğendiler..haberiniz olsun diye yazayım dedim.. muayene konusunda yardımı dokunacak bir arkadaşım varsa pm atarsa sevinirim.

oKsEAt
10-03-2014, 20:33
3 Mart tarihi itibariyle sis lambalarındaki xenonlarda ağır kusur olarak kalıyor.
Bende 28 şubatta gittim, ordaki arkadaş söyledi.

cash
10-03-2014, 23:08
coilover da aynı düzenleme olacak ozaman sanırım

Mrt88
11-03-2014, 01:22
bende cumartesi günü gidicem muayene için 5 lik yay var kalırmıyım acaba ?

b.arica
11-03-2014, 01:26
Spor Yaylarda tüv belgesi oluyor ama sizinkinde var mıdır? Varsa onu da yanına alsan iyi olur. Kalırsa itiraZ edebilirsin tüv belgeli bu yaylar diye.

Mrt88
11-03-2014, 01:30
Eibach marka yay ve tüv onaylı yanlız belge malesef yanımda yok :(

onurakbas
11-03-2014, 01:51
Yaylı araçlar için konu netleşirse süper olacak. Spor yay ağır kusur kabul edilirse gerçekten büyük sıkıntı :( tuv belgesi var belki yayın, ama bende öyle bir belge yok. Nerden buluruz nasıl yaparız? Tecrübe edinenler varsa bilgilendirsin lütfen

tuFAN
11-03-2014, 02:01
aracınızdaki yay/amortisör/coiloverınız alman menşeili ise sitesine girip Online Katalog kısmında GUTACHTEN'e tıklayın
pdf şeklinde bir dosya açılacak orada da bir kaç sayfalık TÜV onaylı x araç için xyz numaralı yay/coilover uygundur belgesi çıkacak

da o belgenin ülkemizde geçerliliği tüvtürk çalışanın kabul edip etmeyeceği muamma

Air Suspension'in sorun yarattığı zaten belli de yay coilover inşallah yaratmaz

b.arica
11-03-2014, 02:10
Amortisör sistemindeki bilmem ne bilmem ne tadilatı onaysızdır yazıyordu muayene kağıdında emrah size net olarak yazar görünce yani aslında yay ile ilgili net birşey yok. Fakat air için tam net bir cümle olmuş.

overblack
11-03-2014, 02:14
iyide yayın üzerindeki tüv belgesi üretilen ürünün tüv standartlarına uygun üretildiğini belirtmek için firmaya verilen belgedir. sizin aracınıza takıldığında aracınız teknik değişiklik göreceği için belgenin bir anlamı yok.

emrah-58
11-03-2014, 02:22
yayın sorun olacağını sanmıyorum press ve custom calısmalar için birşey diyemem, air' mart 3 tarihine kadar sorunsuz geçiyorken , yeni düzenleme dolayısı ile kaldık , açıklamada , Mekanik süspansiyondan havali süspansiyona onaysız dönüşüm gibi birşey yazıyor..isteseler sorun çıkarmazlardı ama yapacak birşey yok.. söküp yaylarımızı takacağız :)

Agah
11-03-2014, 02:28
kanka acaba projeye falan mı girmeli araç bunuda mı ruhsata işletmeli ?

emrah-58
11-03-2014, 02:31
ya aslına bakarsan air sök tak bi sistem yani öyle ahım şahım ugrascak bişey yok 2 saate bakar fakat, biliyosunki ben o sistemi söküp muayeneden sonra tekrar takıcam , neden beni ugrastırıyorsun? dimi..

tuFAN
11-03-2014, 03:28
3 mart 2014ten itibaren geçerli olan kusurlar tablosunda şöyle belirtilmiş

6.1.30 Mekanik süspansiyon sistemi havalı süspansiyon sistemi ile
onaysız değiştirilmiş
AĞIR KUSUR

6.2.3 Ön yay(lar): araç yere çok yakın
HAFİF KUSUR

fdoganb
11-03-2014, 07:56
Yaylı arabalarda haddinden fazla bir basıklık görürlerse çapraz takoz gibi bişiye alıyor. Tekerlerde sürtme vs olursa bırakıyorlar. 3.5luk yaylı bir arabanın geçme şansı biraz varken 5lik yayla geçmek oldukça zor

Ozgu_Akcan
11-03-2014, 08:54
yaylı arkadaslar arabanızı çapraza çıkartıyolar eğer çapraza çıkarttıklarında lastıkler camurlulara deymiyorsa sıkıntı çıkartmıyolar bildiğim kadarıyla bende gecen hafta gıttım muayneye orda bı arkadasla karsılastık diyoki çapraza çıkarttılar lastik surttu bıraktılar lastık surtmesse sıkıntı yokmuş amkspor gazetesı turkiyede öyle bi tümsek yok dedı cocuk :D cok moralı bozulmustu.

bende camurluk sınyallerım yanık gecmıstım 2 sene once dedımkı nasıl olsa gectı normale çevırmedım sagolsun uzaktan bı tanıdık vasıtasıyla geçtım o sekılde sonradan sordugumda on sınyallerle yan sınyaller ile aynı anda yanması gerekıyomus her hafta yeni düzenleme gelıyo demıstı aklınızda bulunsun...

HaKo
11-03-2014, 09:15
3 Mart tarihi itibariyle sis lambalarındaki xenonlarda ağır kusur olarak kalıyor.
Bende 28 şubatta gittim, ordaki arkadaş söyledi.

çok sevindim bunu duyduğuma

Runo
11-03-2014, 10:31
sislerim normal sarı renk fakat sislerle birlikte yanan minik park ampul turuncu. 2.5 3 ay önce muayeneden hafif kusurlu geçmiştim, bundan sonra gene hafif kusur mu verirler yoksa ağır kusurlu mu acaba ?

Edit: Gerçi bir hevesti ve şimdi eskisi kadar güzel gelmiyor gözüme o turuncu, her şeyin orjinali güzelmiş lakin merak ediyorum :)

Kahn23
11-03-2014, 10:33
Her iş'ten arkadaş var forumda bi Tüv'den yok. Tüv'de çalışan birini siteye üye yapalım da konuları aydınlatsın :)

_driver_
11-03-2014, 11:23
Her iş'ten arkadaş var forumda bi Tüv'den yok. Tüv'de çalışan birini siteye üye yapalım da konuları aydınlatsın :)

http://www.techturkey.com/forum/members/8699-frid.html
arkadaş tüvde görevli bildiğim kadarıyla xenon konusunda da yenilenen muayene kurallarını paylaşmıştı

edit:
linkten güncellenen ağır/hafif kusurlara bakabilirsiniz
http://www.techturkey.com/forum/7368321-post225.html

Low-Rider
11-03-2014, 11:36
çok sevindim bunu duyduğuma

sevinecek birşey yok ki :) adam gitmeden sökücek sonra tekrar takıcak 10 dakikada

16EC813
11-03-2014, 11:41
çamurluktaki sinyalleri düz baglı bişekilde gitmiştim bende ,agır kusur yazdılar