Orijinalini görmek için tıklayınız : FNSS / Gama Güç Sistemleri / Türk Traktör Hakkında Bilgi
burakgunay
10-03-2014, 23:06
Abilerim merhaba,
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde, Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Şu sıra okulda bir staj tercihi telaşesi var. Herkes bir sürü yer arayıp torpil vs araya koyup oraya buraya giriyor. Çok şükür ortalamam fena değil torpil vs işlerine ihtiyacım olmadığını umuyorum. Gelelim asıl konuya, staj tercihimi FNSS'ten yana kullanmak istiyorum. FNSS hakkında bilgisi olan var mıdır? Stajyere nasıl davranırlar, koşulları nelerdir, bomboş mu geçer iş yaptırıp birşeyler öğretirler mi? Açıkçası 3.5 ay dizi izlemek istemiyorum kendimi geliştirmek birşeyler öğrenmek niyetindeyim. Bilgisi olup paylaşan yardım eden büyüklerime teşekkürler şimdiden.
Sinan'S2k
11-03-2014, 08:28
Selam Burak. Öncelikle azminden dolayı kutlarım. FNSS'i bu yaşta bilmen ve orada staj yapmak istemeni takdir ettim. Kayınpederim orada bölüm şefi ve makine mühendisi olarak çalışmakta. Eğer iletişim bilgilerini ve staj için neler gerekebilirse gönderirsen kendisine ileteyim.
FNSS iyidir:)
Savunma sanayi şirketleri ile ilgili sorun olursa pm atabilirsin
TOBB Elektronikde doktora yapıyorum ben de
ghibli06
11-03-2014, 09:27
FNSS in Gölbaşındaki tesisin idari binasının doğaltaşlarını ben yapmıştım 7-8 sene önce... o esnada Amerikalı eski müdürle ve de genel müdürle tanışmıştım, inanılmaz güzel bir tesis, insan girince NASA'ya falan girdiğini düşünüyor :)
Gama güç sistemleri ise çok önü açık bir yer değil, genelde ODTU lüleri tercih ederler şimdiki müdürü de benim okul arkadaşım ama çalışma şartları zor stresli ve de önü kapalı bir ortam var, Türk Traktörü bilmiyorum yorum yapamayacağım, eğer FNSS te yapma imkanın varsa hemen değerlendir...
burakgunay
11-03-2014, 09:35
FNSS in Gölbaşındaki tesisin idari binasının doğaltaşlarını ben yapmıştım 7-8 sene önce... o esnada Amerikalı eski müdürle ve de genel müdürle tanışmıştım, inanılmaz güzel bir tesis, insan girince NASA'ya falan girdiğini düşünüyor :)
Gama güç sistemleri ise çok önü açık bir yer değil, genelde ODTU lüleri tercih ederler şimdiki müdürü de benim okul arkadaşım ama çalışma şartları zor stresli ve de önü kapalı bir ortam var, Türk Traktörü bilmiyorum yorum yapamayacağım, eğer FNSS te yapma imkanın varsa hemen değerlendir...
Girebilirsek bakalım Gölbaşı FNSS'e çok sevineceğim abi, değerli yorumun için teşekkür ederim. Yazdım ilk sıraya hayırlısıyla, gerisi kısmet. Gama çok ön planda değil zaten, 2. sıraya MAN'ı yazdım. 3'e Türk Traktörü yazdım ama açıkçası sadece montaj yapıyorlar çok istemiyorum bu sebepten ama illa ki kötü bir yer olmadığı aşikar. Bekleyeceğiz artık hayırlısı..
FNSS bizim okula Sakarya Üniversitesine konferansa gelmişti orda konferansta sunum yapan bize bilgi veren kişi FNSSdeki durumlar ve staj işin sorularınız olursa mail atabilirsiniz diyip mail adresini verdi işine yarayacaksa özelden atayım adresi
FNSS için söylenecekler söylenmiş zaten..
MAN ve Türk Traktörü unut bence. Staj için isim olarak güzel yerler ama öğrenme açısından iyi yerler değil.
burakgunay
11-03-2014, 09:48
FNSS bizim okula Sakarya Üniversitesine konferansa gelmişti orda konferansta sunum yapan bize bilgi veren kişi FNSSdeki durumlar ve staj işin sorularınız olursa mail atabilirsiniz diyip mail adresini verdi işine yarayacaksa özelden atayım adresi
İyi olur kardeşim
FNSS için söylenecekler söylenmiş zaten..
MAN ve Türk Traktörü unut bence. Staj için isim olarak güzel yerler ama öğrenme açısından iyi yerler değil.
Onların yerine tavsiye edebileceğiniz yerler var mı peki?
Onların yerine tavsiye edebileceğiniz yerler var mı peki?
Bence savunma sanayisine çalışan firmalar araştırılmalı. Hacim olarak küçük yaptığı iş olarak büyük güzel firmalar. Büyük yerler olmadığı için öğrenme açısından daha faydalı olabilirler.
bizim okulda yakın tarihte stajla ilgili bir toplantı oldu, toplantıda savunma sanayi şirketlerinin stajyerleri bazı kısımlara almadıklarını bu durumumda bişeyler öğrenme anlamında stajyeri kısıtladığından falan bahsettiler. ismi duyulmuş şirketlerin isminden yararlanılabileceğini ama daha küçük şirketlerde daha çok şeyler öğrenebileceğimizden bahsettiler. 2 stajdan birini büyük birini küçük şirkette yapmamız tavsiye edilir gibi bişey oldu.
burakgunay
11-03-2014, 10:04
Bence savunma sanayisine çalışan firmalar araştırılmalı. Hacim olarak küçük yaptığı iş olarak büyük güzel firmalar. Büyük yerler olmadığı için öğrenme açısından daha faydalı olabilirler.
Ben de öyle düşünüyorum ama nereler işte acaba, ***** sektörü çok bilmiyorum ilk stajım olacak bilgisizim.
bizim okulda yakın tarihte stajla ilgili bir toplantı oldu, toplantıda savunma sanayi şirketlerinin stajyerleri bazı kısımlara almadıklarını bu durumumda bişeyler öğrenme anlamında stajyeri kısıtladığından falan bahsettiler
Doğrudur ama bu olması gereken zaten, adamlar zaten savunma vs askeri işler yapıyorlar. beklediğim şey her yere elimi kolumu sallayarak girmek değil, mantıksız olur zaten istediğin yere gir ama kimse birşey anlatmasın, zaten anlamazsın ki.