Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayarçı arkadaşlar yardım
emre.ates
12-03-2014, 00:03
1tb harici hard diskim ne olduysa bir anda görmemeye basladı baska bilgisayara taktım yıne görmedı ara kabloyu değiştirdim gene görmedi bilgisayar-yönet -disk sürücüleri girdiğimde ordada gözukmüyor sadece aygıtlarda gözuyor ışığı yanıyor ve ses geliyor hiç bir sekılde düşme vs olmadı içinde önemli arşivim var garantisi devam ediyor garantıden yenısını verırler hiç sorun değil fakat arşivimi kaybetmeden nasıl kurtara bilirim .
bad sector e düşmüş olabilir. başka bir pc e bağlayip taratın google e yazın bad sector programları var.
eger yine tepki vermezse hdd icindeki disk zarar görmüş ve durmuş olabilir.
eletronik dpolama cihazlarına na güven olmaz,çok dosyalarım gitti,, en iyi cd
emre.ates
12-03-2014, 00:35
eletronik dpolama cihazlarına na güven olmaz,çok dosyalarım gitti,, en iyi cd
içinde 3d model arşivim calışmalarım programlarım kişisel resımler fotolar baya bir birikimim vardı gece gece nasıl moralim bozuldu anlatamam sabah işe gidicem bir gram uyku yok gözümde yarın artık bılgısayarcı vs dolaşıcam en son care garantıye göndercem
Yiğit G.
12-03-2014, 01:09
tak tak tak ses gelmeye baslarsa geçmiş olsun.Ayrıca servise gönderirsen sıfır gelir eski hdd den çöpe gider ona göre.Servis kurtarma ile ugraşmaz.
emre.ates
12-03-2014, 01:17
tak tak tak ses gelmeye baslarsa geçmiş olsun.Ayrıca servise gönderirsen sıfır gelir eski hdd den çöpe gider ona göre.Servis kurtarma ile ugraşmaz.
normal çalışma sesi var öyle vuruntu falan yok sabah ola hayrola artık bir kaç bılgısayarcı arkadasa götüreyim bakalım kurtara bılırlerse en son care ne yapalım garantıye kurtarılmasını ıstıyorum dıye not dusucem tabı ne kadar ılgılenırseler orasıda mechul
By_HaNNibaLL
12-03-2014, 01:29
Veri kurtarma yapan firmalar var.
İşi bilen birine giderseniz hdd inceleyip sorunu bulurlar. En kötü içerdeki disk i farkli kutuya koyup çaliştiriyorlar tabi maliyetli bir iş.
5 6 yıl önce biz 100 dolar a yapiyorduk. Tabi avukat vb kişiler yaptiriyordu
bence moralini bozma ,,bilgisayarcı verileri kurtabilir yada cihazı çalıştırabilir
bilmeyen kişilein elinde yapılan her işlem verilerine ulaşmanı uzaklaştırır .
Bilgisayarcıdan çok uzmanlığı veri kurtarma olan şirketleri öneririm eğer içindeki verilerin buna deyecekse .
emre.ates
12-03-2014, 09:39
bugun bir kaç kurumsal firmayı aradım görüştüm disk kapağının açılması gerekiyor dedi açıldığı zamanda garanti kapsamından çıkmış olucak hard disk açıldığı zaman kurtarılabılırmi belli değil kurtarılabilirse ücret uçuk rakamlar sanırım soğuk bır su içsem iyi olucak
İlk başta bilgisayarında bir virüs taraması yaptır ne alaka diyeceksin eminim bir tane virüs var böyle usd HDD cihazları gizliyor aslında disk takılı ama gizli harıl harıl çalışıyor alet
Eğer ki işe yaramaz ise bir bilgisayarcıya götür oda yapamazsa 500$+kdv ile bu işi yapan yerler var max ücret bu
Sıkıntı yaşadığın bir nokta olursa pm at yardımcı olmaya çalışırım
Harici harddisk'i kutudan çıkart, bir tane sata kablosu al eline ve masaüstü bilgisayarın yan kapağını aç anakartın üzerinde sata girişleri mevcut elinde ki sata kablosunu hdd ye ve anakarta bağla e tabi birde psu'dan güç kablosu bağla bilgisayarı çalıştır muhtemelen diski görecektir
hazir konusu gecmisken bende bisey sorayim. elimde bi tane 250gb toshiba hard disk var icinden sildigim videolar ve resimler var. bunlara nasil ulasabilirim ? hard disk kullanilir durumda faal. dedigim dosyalari sileli 7 8 ay oldu ve ondan beri icine bilgi aktarimi hic olmadi.
ilkerist
12-03-2014, 18:16
hazir konusu gecmisken bende bisey sorayim. elimde bi tane 250gb toshiba hard disk var icinden sildigim videolar ve resimler var. bunlara nasil ulasabilirim ? hard disk kullanilir durumda faal. dedigim dosyalari sileli 7 8 ay oldu ve ondan beri icine bilgi aktarimi hic olmadi.
recovery programları ile taratırsanız büyük bir kısmına ulaşma ihtimalınız yuksek,konuyu açan arkadaş için ise içinde ki bilgileri buna değecekse veri kurtarma firmalarına başvurmalısın hem oraya para vereceksin hem de hdd çöp oalcak bir de yeni hdd masrafı yapacaksın,diğer alternatifler belli zaten.
eticet06
12-03-2014, 18:33
daha iki gün önce TolgaEsentepe esentepe arkadaşımızda hdd arızalanmıs yılların bırıkımı var ıcınde bır kac yere gıtmıs sonuc alamamıs bende gel halladeız bır sekılde dedım suanda %80 olarak bılgılerını kurtardım ankde olsan sanada yardımcı olurdum (:
emre.ates
12-03-2014, 19:07
daha iki gün önce TolgaEsentepe esentepe arkadaşımızda hdd arızalanmıs yılların bırıkımı var ıcınde bır kac yere gıtmıs sonuc alamamıs bende gel halladeız bır sekılde dedım suanda %80 olarak bılgılerını kurtardım ankde olsan sanada yardımcı olurdum (:
Pm attm hocam sıze
Diskin aygıt yöneticisi ve disk yöneticisindeki halini ekran görüntüsü olarak koyar mısın. Çok büyük olmayan basit bir sorunun var gibi duruyor.
ProdriveSTI
13-03-2014, 02:45
Diskin aygıt yöneticisi ve disk yöneticisindeki halini ekran görüntüsü olarak koyar mısın. Çok büyük olmayan basit bir sorunun var gibi duruyor.
+555
Merak ettim bende bakabilir miz bir.
emre.ates
13-03-2014, 10:38
disk şu an iş yerimde yarın ekran görüntüsü alıp koyacağım umarım dediğiniz gibidir.
asmisinsan
13-03-2014, 11:10
kutudan çıkarıp bi deneyin çalışabilir
evrendogu
13-03-2014, 11:33
Diskin bir kutuda duruyorsa önceki mesajların birinde denildiği gibi bir ara kablo ile direk bilgisayarına bağlayıp deneyebilirsin. İşe yaramazsa aynısından bir harddisk bulup yönetim kartını değiştirmen çözüm olabilir.
TolgaEsentepe
13-03-2014, 13:14
sana ne denir ki yaa günlerdir uğraşıyorsun........
kutunun içinde bulunan, usb kablosu ile hdd arasında bağlantıyı sağlayan bir kart var.
hdd deki sata bağlantısını usb ye çeviren devre.
alttaki gibi, yanan led de o kartın üzerindedir.
http://techgage.com/reviews/vox/vox_hdd_enclosure_09_thumb.jpg
bence o kart arızalandı. Bir şekilde hdd e elektrik veriyor ama sata dan ulaşamıyor.
Aygıtlarda yüklü olarak gördüğün aygıt o devre kartı, zaten o yüklenir onun üzerinden data alışverişi olur. Hdd arızalı olsa ya acaip sesler çıkarır yada hiç dönmez çalışmaz ses çıkmaz.
Sen harici kutuyu söküp içinden hdd yi çıkar bilgisayara sata ile bağla direk görüp bilgilerini al ondan sonra gönder bence garantiye.
dikkatli söker herhangi bir etiket yırtmazsan garanti dışı kalmaz.
dasemert
13-03-2014, 14:39
Laptop harddiskimde aynı sorunu yaşadım söküp dedikleri gibi direk masaüstü PC nin kasasının içinden bağladım öyle kurtarabildim dosyalarımı bir deneyin bence
emre.ates
14-03-2014, 08:08
http://i.hizliresim.com/KnqbR1.png (http://hizliresim.com/KnqbR1)
http://i.hizliresim.com/eoMdk2.png (http://hizliresim.com/eoMdk2)
ekran görüntülerim
bilmeyen kişilein elinde yapılan her işlem verilerine ulaşmanı uzaklaştırır .
Bilgisayarcıdan çok uzmanlığı veri kurtarma olan şirketleri öneririm eğer içindeki verilerin buna deyecekse .
Aynen öyle geçen gün bütün yaptığımız web sitelerin bulunduğu server diski okumaya ancak içine birşey yazmamaya başladı.
Veri kurtarma şirketine gönderdik. Tabi bu anlaşmalı oluyor verilerin güvenliği için karşılıklı anlaşma yapıyorsunuz.
Kaç GB bu disk. E sürücü değil dimi ?
emre.ates
14-03-2014, 13:56
Kaç GB bu disk. E sürücü değil dimi ?
E değil abi 1 tb disk
E değil abi 1 tb disk
ben sana yukarıda %90 olmuş olan ihtimali söyledim. ancak öyle çözeceksin eğer diskin sağlam ise.
emre.ates
14-03-2014, 16:38
ben sana yukarıda %90 olmuş olan ihtimali söyledim. ancak öyle çözeceksin eğer diskin sağlam ise.
Çoğu kişi aynı fikirde sizinle ben kendim cesaret edemiyorum sök tak falan bilgisayarcı bir arkadaştan haber bekliyorum olmazsa saolsun ankarada eticet06 nikli abimiz yardımcı olucak.