Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa Gsi Mı VW Polo Mu ?
arabamı sattım öğrenciyim 13 bin tl param var hatchback bir araç alacağım 98 model opel corsa gsi yada 99 2000 model polo düşünüyorum sizce hangisini almalıyım corsa cok arıza çıkarırmı ( benim için konfor ve arıza çıkarmaması önemli birde biraz güç elde edeyim eksoz hava filtesi vs. )
Tavsiyelerinizi Bekliyorum...
hiçbiri değil 1.7 dti , 1.3 cdti van tarzı birşeyler al.. sınırlı bütçe ile eski araba alırsan huzur bulmazsın.
Aynı düşüncedeyim bende. Corsa 1.7 dti tercih sebebim olurdu bu durumda.
99 polomuz var, güzel araba vallahi beğeniyorum. tepkileri iyidir, 600 kilo olduğundan iyi kaçar, ayriyeten 06 jettamız var, 99 model polo jettadakinin 100 de 1 hatasını vermedi. - leri dersen çok yakar yani o klasman için bence çok yakıyor 1.6 motor. ilginçtir benzin ibresi yavaş alçalır ama 20 liraya kıpırdatamazsın. ve bazı parçaları zor bulunabiliyor kolu kilidi filan (servisde) ama güzel arabadır.
Eski model gsi bana gore proje harici alınmaz. Ya da uzun süredir sahibidir butun masraflarını yapmıştır o zaman düşünülebilir. Polo konusunda fikrim yok. Dti corsa C de sorunsuz bir arac degil. Direksiyon kutusu(sürekli bozulur), mazot pompası beyni(yenisi 800 lira) vs bilindik kronik sıkıntıları bol. Bir yakınımda 1.3 cdti corsa c var kac kere volani degisti. 13000 lira parayla arac alacak olsam modelli Japon bakardım.
Eski model gsi bana gore proje harici alınmaz. Ya da uzun süredir sahibidir butun masraflarını yapmıştır o zaman düşünülebilir. Polo konusunda fikrim yok. Dti corsa C de sorunsuz bir arac degil. Direksiyon kutusu(sürekli bozulur), mazot pompası beyni(yenisi 800 lira) vs bilindik kronik sıkıntıları bol. Bir yakınımda 1.3 cdti corsa c var kac kere volani degisti. 13000 lira parayla arac alacak olsam modelli Japon bakardım.
Dostum naptın adamı araba almaktan soğutucaksın.
Genelleme yapman çok yanlış olmuş yani direksiyon kutusu sürekli bozulur ne demek akülü araba mı bu? Sürekli ne demek yani haftada 1 mi ayda 1 mi?
Genelleme yapman çok yanlış olmuş yani direksiyon kutusu sürekli bozulur ne demek akülü araba mı bu? Sürekli ne demek yani haftada 1 mi ayda 1 mi?
akulu arabamı bu :D:D:D
Akulu arabalar daha dayanıklı, cocukların her türlü işkencesine rağmen tik demiyor :D Sürekliden kastım zaman olarak degil km olarak. Gordüğüm yaşadığım seyleri söylüyorum. Yaptırıyorsun bi sure sonra tekrar tikirtilar basliyor. Volan icin sabit volan takıyorlardı, direksiyon kutusuna da bu sekilde kesin bir çözüm varsa bilemiyorum. Yani bunlar bir kerede hallolsa dahi maliyeti fazla işlemler. Her yerine baktirip alsan, yine de tekrarlamayacaginin garantisi yok.
Edit: Sitede birçok dti'cı var. Insallah topa tutmazlar beni. Kötülemek maksadıyla yazmıyorum bunları. :)
corsa c araca 3 kere sahip oldum, 1 tanesinde sorun yaşadım, ha bu arada hepsi de km. si 200.000 civarıydı, bırakın o kadar olsun.
13.000 liraya modelli japon ne demek onu anlamadım , şu forumda bir kişi de japon teknolojisini kötülesin be arkadaş :)
1.7 dtilere bakayım o zaman hem dizel az yakar
akulu arabamı bu :D:D:D
:D Bi parça sürekli nası bozulur ki üstelik direksiyon kutusu yani,etrafta bu aralar yığınla köfteci dti lar var eğer problemli olsaydı o kadar kişi almazdı diye düşünüyorum.
BlackGetz'de var kırmızı mesela harika yürüyor maşallah.
Burak E.
13-03-2014, 21:18
98 gsı kullanıcısıyım 7 aydır bende suana kadar yag su hariç hiç bir masraf yapmadım. alınabilir hemde özellikler ıyı abs sunroof,klima gıbı özellikler olması guzel bana göre ama fazla sorun cıkartan GSI duymadım acıkcası.
98 gsı kullanıcısıyım 7 aydır bende suana kadar yag su hariç hiç bir masraf yapmadım. alınabilir hemde özellikler ıyı abs sunroof,klima gıbı özellikler olması guzel bana göre ama fazla sorun cıkartan GSI duymadım acıkcası.
Sunrooflular çok hoşuma gidiyor ancak düzgünü bulmak biraz zor artık gsi araştırıyorum..parçası pahalı dediler öyle mi gerçekten ?
Burak E.
13-03-2014, 21:25
Sunrooflular çok hoşuma gidiyor ancak düzgünü bulmak biraz zor artık gsi araştırıyorum..parçası pahalı dediler öyle mi gerçekten ?
parca fıyatları bana göre normal şahin dogan parcası gıbı ucuz degil yani
en son bakıtıgm parca fren dısk balataydı dıskler 100 tl takımı balatalar 70 tl di :D
parca fıyatları bana göre normal şahin dogan parcası gıbı ucuz degil yani
en son bakıtıgm parca fren dısk balataydı dıskler 100 tl takımı balatalar 70 tl di :D
Normal Yani O Kadarda :D
Burak E.
13-03-2014, 21:44
Normal Yani O Kadarda :D
aynen okdarı normal kabul edilmeli bulabilirseniz sunrooflusunu alın cıddı cok ıyı oluyor
99 polomuz var, güzel araba vallahi beğeniyorum. tepkileri iyidir, 600 kilo olduğundan iyi kaçar
:soru: :soru: :heyoo:
aynen okdarı normal kabul edilmeli bulabilirseniz sunrooflusunu alın cıddı cok ıyı oluyor
Bakıyorum inşallah düzgün bi gsi çıkar karşıma sunrooflu
Burak E.
13-03-2014, 22:07
Bakıyorum inşallah düzgün bi gsi çıkar karşıma sunrooflu
işin zor walla
GökhanAkdeniz
13-03-2014, 22:07
206 1,6 xs bak derim..
berkay_aydin
13-03-2014, 22:20
Uğraşmayı seviyorsan dti mantıklı, sadece direksiyon kutusu problemi var oda tıkırtı yapması, temiz araba bulduktan sonra sıkıntı çıkarmaz çoğu yüksek km şuan 200 bin yazan araba 600 binde çıkıyor bakınca, bence sıkıntı burdan çıkıyor :)
99 polomuz var, güzel araba vallahi beğeniyorum. tepkileri iyidir, 600 kilo olduğundan iyi kaçar, ayriyeten 06 jettamız var, 99 model polo jettadakinin 100 de 1 hatasını vermedi. - leri dersen çok yakar yani o klasman için bence çok yakıyor 1.6 motor. ilginçtir benzin ibresi yavaş alçalır ama 20 liraya kıpırdatamazsın. ve bazı parçaları zor bulunabiliyor kolu kilidi filan (servisde) ama güzel arabadır.
600 kg derken?
----
Öneri olarak da dti mantıklı, fakat 5 kere al sata maruz kalmamış bir araç bulmanız lazım. Biz ilk sahibinden bulmuştuk, çok ufak bir miktar farktan kaçırmıştık. Sizin bütçeniz seviyesindeydi. Yazılımlı hali dahi yeteri kadar performanslı oluyor. En azından atmosferiğe harcayıp aldığınız karışılıp gibi nankör değil. :D
ibrahm_38
13-03-2014, 23:03
Ben bu soruyu 2 ay düşündüm 99 model polo aldım 1.6, tanıdıgımdan aldım çok temiz maşallah aldıgım gibi biniyorum hiç masraf yapmadım genel olarak araçtan memnunum. Ancak 98 sunrooflu bi gsi almak için 1 ay bekledim bulamadıgım için polo aldım :) temizini bulursanız gsi alın derim sunroof ve performans farkı ciddi bi fark bence polo keyifli konforlu eyvallah ama performansı herkesi tatmin etmeyebilir :)
:soru: :soru: :heyoo:
hahaha 900 olacaktı aynen yanlış olmuş :D
Onur Fatih
13-03-2014, 23:49
polo 1.4 sportline ;)
Burak E.
13-03-2014, 23:50
hahaha 900 olacaktı aynen yanlış olmuş :D
polo 900 kilo mu demekki sportlıne daha agır 1200 kg cıvarıydı ruhsatta cunku
eski bi kullanıcı olarak corsa gsi öneririm.
600kilo olduğundan emin misn_?
i-vtec07
14-03-2014, 08:07
ben de polo tercih ederdim :)
ilbeyyagci
14-03-2014, 08:24
97 Polo Sportline 1.4 16v kullanıcısıyım, performansıyla, tepkileriyle, rahatlığıyla, yedek parça kolaylığıyla nokta atış oldu benim için. Tavsiye edilir.
Uğraşmayı seviyorsan dti mantıklı, sadece direksiyon kutusu problemi var oda tıkırtı yapması, temiz araba bulduktan sonra sıkıntı çıkarmaz çoğu yüksek km şuan 200 bin yazan araba 600 binde çıkıyor bakınca, bence sıkıntı burdan çıkıyor :)
Aynen ustamla bakıp alcam dti de sonra masraf çıkarmasın bir sürü
Öneri olarak da dti mantıklı, fakat 5 kere al sata maruz kalmamış bir araç bulmanız lazım. Biz ilk sahibinden bulmuştuk, çok ufak bir miktar farktan kaçırmıştık. Sizin bütçeniz seviyesindeydi. Yazılımlı hali dahi yeteri kadar performanslı oluyor. En azından atmosferiğe harcayıp aldığınız karışılıp gibi nankör değil. :D
aynen hem yazılımla performans elde ederim hemde dizel oldugu için az yakar öğrenci dostu olur hemde duman spec :)
Ben bu soruyu 2 ay düşündüm 99 model polo aldım 1.6, tanıdıgımdan aldım çok temiz maşallah aldıgım gibi biniyorum hiç masraf yapmadım genel olarak araçtan memnunum. Ancak 98 sunrooflu bi gsi almak için 1 ay bekledim bulamadıgım için polo aldım :) temizini bulursanız gsi alın derim sunroof ve performans farkı ciddi bi fark bence polo keyifli konforlu eyvallah ama performansı herkesi tatmin etmeyebilir :)
gsi sunrooflu bulamazsam almayacağım ve poloya veya 1.7 dti ye yöneleceğim pololarada bakıyorum
eski bi kullanıcı olarak corsa gsi öneririm.
sunrooflu bulurum inşallah :) ilk tercihim gsi
Kesinlikle Polo Sportline tavsiye ederim...
altugkocer
14-03-2014, 09:56
Ben de GSI derim. Kaliteli bi açık hava filtresiyle çok güzel ses verir :) Temiz bulursan uğraştırmaz. Bunlar gözüme çarptı şimdilik. Ama alırken sağına soluna içine dışına baktırmak lazım. Sonuçta 15-20 yaşında arabalar.
Opel Corsa 1.6 GSi 1998 Model 12.450 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 151434813 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1998-temiz-corsa-gsi-full-151434813/detay)
Opel Corsa 1.6 GSi 1998 Model 12.100 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 150268823 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sorunsuz-98-gsi-150268823/detay)
SEÇKİN172
14-03-2014, 11:52
bende başka bi tercih sunayım sana clio 1.6 1.6v az yakar gidişide şaşırtır seni konforu ve güvenlik paketli+sounrouflu bi araç bulabilirsin
akucukdogan
14-03-2014, 12:07
Burak kardeşim selamlar. Akülü araba falan çok daha dayanıklı derken çok talihsiz bir cümleye maruz kalmış bizim arabalar. Hatta acımasızca olmuş. Önemli olan başka bi posttaki arkadaşın dediği gibi 5 kere al sata maruz kalmış araçları almamak. Mesela bende var 1.7 dti ne direksiyon kutusu problemi nede volant problemi yaşamadım. 10000 olmadan bakıma girer. Parçaları orjinalleriyle değişir vs vs. Bir kere mazot pompa beyni arızası yaşadım ve yolda kaldım. Onunda çözümü 800 tl değil yeterki bilen insanlarla çalış.
Akulu arabalar daha dayanıklı, cocukların her türlü işkencesine rağmen tik demiyor :D Sürekliden kastım zaman olarak degil km olarak. Gordüğüm yaşadığım seyleri söylüyorum. Yaptırıyorsun bi sure sonra tekrar tikirtilar basliyor. Volan icin sabit volan takıyorlardı, direksiyon kutusuna da bu sekilde kesin bir çözüm varsa bilemiyorum. Yani bunlar bir kerede hallolsa dahi maliyeti fazla işlemler. Her yerine baktirip alsan, yine de tekrarlamayacaginin garantisi yok.
Edit: Sitede birçok dti'cı var. Insallah topa tutmazlar beni. Kötülemek maksadıyla yazmıyorum bunları. :)
Burak kardeşim selamlar. Akülü araba falan çok daha dayanıklı derken çok talihsiz bir cümleye maruz kalmış bizim arabalar. Hatta acımasızca olmuş. Önemli olan başka bi posttaki arkadaşın dediği gibi 5 kere al sata maruz kalmış araçları almamak. Mesela bende var 1.7 dti ne direksiyon kutusu problemi nede volant problemi yaşamadım. 10000 olmadan bakıma girer. Parçaları orjinalleriyle değişir vs vs. Bir kere mazot pompa beyni arızası yaşadım ve yolda kaldım. Onunda çözümü 800 tl değil yeterki bilen insanlarla çalış.
Lafın gelişi söyledim, yoksa tabi ki kronik sıkıntıları harici dayanıklı araçlar. Doğrudur, haklısınız. Mazot pompa beyni tamir oluyor mu bilmiyorum ancak sıfırı 800 lira.
berkay_aydin
14-03-2014, 12:20
Lafın gelişi söyledim, yoksa tabi ki kronik sıkıntıları harici dayanıklı araçlar. Doğrudur, haklısınız. Mazot pompa beyni tamir oluyor mu bilmiyorum ancak sıfırı 800 lira.
beyninin durumuna göre ortalama 250 liraya yeniden yapıyoruz 1 yıl garantili :) kendi yerinden ayırdığınız zaman birdaha sıkıntı çıkarmıyor zaten :)
lowfamilia
14-03-2014, 12:23
corsaya bakarken ticari mi husisi mi diye iyi bak. double yolda bile sürekli radara girersin yoksa.
edit: Corsa dti al derim yani. hem dizel hem motoru yüklemeyede müsait. sadece yazılımla 110-120 arası güçlere ulaşan bi araç. 120 hpninde yeteceğini düşünüyorum.
akucukdogan
14-03-2014, 12:24
Anladım ben seni merak etme sorun yok yani. Kronik sıkıntıları var yok değilde öyle tercih sebebi olmayacak kadar değil. Yeterki düzgününü bulun ki zor bulunacak bişi değil bolca mevcut.
polo 900 kilo mu demekki sportlıne daha agır 1200 kg cıvarıydı ruhsatta cunku
yok 900 ona eminim :) bi ton yok :)
Burak E.
14-03-2014, 23:14
yok 900 ona eminim :) bi ton yok :)
aynısı 2 ay önce arkadaşta vardı 1250 kılo yazıyor ruhsatta nasıl 900 oldugunu gördunuz anlamadım :D
kesinlikle o fiyatlara 1.7 yakalamalısın
ilbeyyagci
15-03-2014, 07:34
Polo Sportline'ın 1200 hatta 1250 kilo olması komik olmuş. Ruhsata yazan memur kör olmuş sanırım :)
Buyrun benim ruhsat. 97 model Fabrika verisi 950 kg'dır. 98 biraz daha ağır.
http://i.imgur.com/X0GJmyjl.jpg?1