Orijinalini görmek için tıklayınız : Sertleşmiş Lastik
burakgunay
14-03-2014, 00:38
Merhabalar, arabamdaki lastiklerin diş mesafesi gayet iyi olmasına rağmen, araç uzun süre yattığı için lastikleri sertleşmiş ve hem yol tutuş hem konfor hem de lastik sesi bakımından memnun değilim. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır? Ne yapılabilir? şimdiden teşekkürler
Yeni lastik almak dışında çözümü yok.
Raf ömrü 4 yıl kadar zaten lastiklerin.
Merhabalar, arabamdaki lastiklerin diş mesafesi gayet iyi olmasına rağmen, araç uzun süre yattığı için lastikleri sertleşmiş ve hem yol tutuş hem konfor hem de lastik sesi bakımından memnun değilim. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır? Ne yapılabilir? şimdiden teşekkürler
yenı lastık alacaksın
Gerçekten bişey yapılabilir olduğuna ihtimal vermiş miydin ? lastik işte yenisini alıcaksın.
yeni lastiklere belli aralıklar ile vazelin surerek parlatın
gecen yaslı bir muhendis demişti bunu lastiklerin kurumasını ve catlamasını engelleyip daha uzun ömürlü olmasını saglıyormus hemde lastikleri temiz parlak gösteriyormus ilginc geldi ama sonra kalın elektrik kablolarında catlamasın ve yumusak olsun diye kullandıgımızı hatrladım fikir olsun belki yeni lastıklerınızde uygularsınız :)
burakgunay
14-03-2014, 08:34
Gerçekten bişey yapılabilir olduğuna ihtimal vermiş miydin ? lastik işte yenisini alıcaksın.
Sorduk zaten birşey yapılabilir mi diye, buna ihtimal vermek sıkıntı mı yaratıyor?
Herkese teşekkürler.
vazelini sürekli güncellemek lazım yalnız öyle bir uygulamada Ömer, aksi takdirde ömrünü kısaltır kauçuğun.
vazelin sertleşmiş v.b şeyler içeriyor konu çok farklı yerlere gidebilir :D :D
burakgunay
14-03-2014, 08:47
SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? (http://forum.donanimhaber.com/m_86416719/tm.htm) denenmeli mi acaba?
SERTLEŞMİŞ KIŞ (KAR) LASTİĞİNİ NASIL YUMUŞATIRIM ? (http://forum.donanimhaber.com/m_86416719/tm.htm) denenmeli mi acaba?
Tam da bu linki atmak üzereydim. Denemekte yarar var.. 1 sezon daha götürse yeter zaten.:icon_tup:
ilbeyyagci
14-03-2014, 09:39
DH linki harikaymış, bugün eski lastikleri değiştireceğim, değiştirmeden deneyeyim :D
burakgunay
14-03-2014, 11:00
Karar veremedim denesek mi, baya zahmetli bir iş olacak gibi
Beyler,
karpuz taşımıyorsunuz, can taşıyorsunuz. Değer mi 4 tane lastik için?
Bana göre o linkteki çok garip bi fantezi olmuş resmen.
crazydog
14-03-2014, 11:39
Arkadaşlar lastik şakaya gelmez aman diyim.
burakgunay
14-03-2014, 11:43
Beyler,
karpuz taşımıyorsunuz, can taşıyorsunuz. Değer mi 4 tane lastik için?
Doğru diyosun abi ama şu an lastiğimde tehlike oluşturacak bir durum yok çok şükür. Sert sadece konforsuz, tutuşunda vs bi saçmalık yok ama tabi ki çok sağlıklı değil ben de idareten bir yöntem aradığım için sordum. Yaza doğru alırız inşallah 0ını.
Bana göre o linkteki çok garip bi fantezi olmuş resmen.
Bence de, ama denenmeli görelim neler olacak :D
Arkadaşlar lastik şakaya gelmez aman diyim.
Haklısın abi
Kauçuk malzeme birkez pişme reaksiyonuna girer ve daha sonraki gördüğü tüm ısılar tüm kimyasallar zararına olur...
Vazalin denmiş ancak hamur halindeyken içine vazalinde eklenir fakat kauçuk piştikten sonrada emilim gösterir vede buda yine lastiğinizin ömrüünü ve yapısını bozmasına sebep olur...
Raf ömrü dolmuş lastiğin sertleşmiş lastiğin çaresi yenisini almaktır ömrü dolduktan sonra sunta parçası gibi kopmalar gösterebilir yada bildiğiniz odun gibi çok sertleşebilir ki bu iki durumda sizin kullandığınız araçta can taşıdığınızı unutmamanız gerektiğini hatırlatır...
blackpearl
14-03-2014, 13:07
lastiklerinizi yere temas etmeden ahsap yada tahta üzerine dik bi konumda muhafaza ederseniz raf ömrü boyunca kullanabilirsiniz.tabi diş ve km ömrünü doldurmazsa...