Orijinalini görmek için tıklayınız : F30 3.20d için yay amortisör önerileriniz
F30 3.20d yi m paketli ayarında yol tutacak hale getirmek istiyoruz 4cm civarı bi alçaltmayla beraber hangi süspansiyon kitlerini önerirsiniz sadece yay kullanımı pek iyi olmaz gibi düşündük daha önce spor süspansiyon kitlerini yay amortisör kombinasyonlarını coilover kitlerini bu araçta tecrübe edenler önerilerini aktarırsa sevinirim
Bilstein B12 kiti çıktıysa eğer düşünmeden alın derim abi, yay - amortisör, m paket sertliğinde, m paketten iyi yol tutar :)
Bilstein B12 kiti çıktıysa eğer düşünmeden alın derim abi, yay - amortisör, m paket sertliğinde, m paketten iyi yol tutar :)
Bilstein dedin tam onikiden vurdun Levent yapmış adamlarda 3.20d ye 11 farklı setup sağolasın 1600 dolar civarı B12 kit diğer ürünleride biraz araştıralım bakalım. jant lastiğide değişmek şart 16 inch 60 yanak orjinalleri :)
Kur yükselmemiş olsa fiyatı normal aslında ama bu kurlarla en dandik markalar bile 2000 TL sınırına oturdu malesef :)
5 lira harcanınca müthiş keyifli olur ama jant - lastik + b12 :D
Malesef rakamlar çok yukarı çıktı birde bunun nakliyesi gümrüğü çıkarsa iyice şişiyor
yinede muhtemelen orjinal bmw amortisörlerinden ucuza geliyosa şaşırmam
Tek başına yaylar çok uygun hala tabi ama amortisör olmadan nasıl olur bilemiyorum:soru:
Rotaş getiriyordu sanırım TR'ye Bilstein'i abi, bi konuşmak lazım onlarla.
Rotaş getiriyordu sanırım TR'ye Bilstein'i abi, bi konuşmak lazım onlarla.
Levent ben de baktım bilsteinlara, bilgin varmı acaba bilstein b12 pro-kit ve sportline var tıpkı eibach gibi ismi var, zaten ismini eibach yaylardan alıyormuş. Şimdi bende eibach yay olduğunu farzedelim bilstein b8 amortisör aldığım zaman benim elimde b12 kit mi olmuş oluyor yoksa b12 nin amortisörleri farklı ve sonradan tek olarak alınamıyor mu , tek olarak amortisör en son b8 var o yüzden böyle birşey sordum .
pro_drive
31-03-2014, 23:22
Merhabalar arkadaşlar bende f30 316i aracıma coil over takmadan 4cm yay düşünüyorum.Sizce altını yere sürtmek dışında sürekli kafa sallanması gibi problemlerle karşılaşır mıyım acaba?
Levent ben de baktım bilsteinlara, bilgin varmı acaba bilstein b12 pro-kit ve sportline var tıpkı eibach gibi ismi var, zaten ismini eibach yaylardan alıyormuş. Şimdi bende eibach yay olduğunu farzedelim bilstein b8 amortisör aldığım zaman benim elimde b12 kit mi olmuş oluyor yoksa b12 nin amortisörleri farklı ve sonradan tek olarak alınamıyor mu , tek olarak amortisör en son b8 var o yüzden böyle birşey sordum .
Büyük bir ihtimalle öyledir, Orçun (Orçun İnce) İbiza'sında B12 kit kullanıyor, net bilgiyi paylaşır görürse eğer.
Merhabalar arkadaşlar bende f30 316i aracıma coil over takmadan 4cm yay düşünüyorum.Sizce altını yere sürtmek dışında sürekli kafa sallanması gibi problemlerle karşılaşır mıyım acaba?
Bence sürtme bakımından da uçuk kaçık çukura düşmediğiniz, deve hörgücü tarzda kasislerden dikkatli geçtiğiniz sürece sıkıntı yaşamazsınız. Yeter ki kaliteli markası olan bir takım yay alın.
cabriolet
01-04-2014, 01:34
H&r cup kit tavsiye ederim ben :)
Yiğit Güllüler
26-11-2015, 11:31
yeni konu açıp kirlilik yapmak ıstemedım soruyu burdan sorim dedim arkadaşlar ben de f30 a yay takmak ıstıyorum fakat benım goruklerım sankı on daha yuksek arka daha dusuk gıbı duruyor yıkık duruyor o zamanda aslında arastırdım o kadar doğru durust önceki sonrakı gibi fotoğrafları yok 3 5 ile arasındakı farklar aynı gıbı bıldığınız ornekler var mı hangısını onerırsınız ben 3luk vogtland düsunuyorum (o rahat dedıler) konforu onemlı benım ıcın kullananlar var mı fotoğraflarla yardımcı olursanız sevınırım bır de orjınal 18 m janlar benımkıler diğer sonradan takılanlar 19 20 vs cok yanıltıyor yardımlarınız ıcın tesekkur ederım.
yeni konu açıp kirlilik yapmak ıstemedım soruyu burdan sorim dedim arkadaşlar ben de f30 a yay takmak ıstıyorum fakat benım goruklerım sankı on daha yuksek arka daha dusuk gıbı duruyor yıkık duruyor o zamanda aslında arastırdım o kadar doğru durust önceki sonrakı gibi fotoğrafları yok 3 5 ile arasındakı farklar aynı gıbı bıldığınız ornekler var mı hangısını onerırsınız ben 3luk vogtland düsunuyorum (o rahat dedıler) konforu onemlı benım ıcın kullananlar var mı fotoğraflarla yardımcı olursanız sevınırım bır de orjınal 18 m janlar benımkıler diğer sonradan takılanlar 19 20 vs cok yanıltıyor yardımlarınız ıcın tesekkur ederım.
çok ciddi dikkatli bir arkadaşımızmışsınız helal olsun, aynı detayı bende fark ettim (önlerin daha yüksek durması) ve açıkçası öyle olmasıyla yaşamayı öğrendim yalnız sana şunu çok açık ve net söylim bunu orijinal amortisör ve helezonlarlada yaşıyorsunuz.
ben serviste sorduğumuz zaman arkadaşlar dediki abi bmwlerin çoğunda önler ile arkalar lastik ebadı anlamında değişik mesela arkası 255 iken önler 225 olabiliyor ve bunun gibi ciddi ölçüsel farklar,offsett farkları oldumu gerek gerçek gerek göz yanıltması araç sanki havadaymış gibi duruyor dedi.
bunun doğru olduğunu kanıtlamak için başka araçtan geçici 4 birebir aynı ebatda olan jant lastiği bir taktı gerçektende araç cetvel gibi düz durdu.
o sebeble aslında sorun ön arka lastiklerin değişik ebatları olabilir.
bende replika olan ama replikalar ile gerçeklerin arasındaki en gözetiğim temel fark olan jantların kollarının içinin siyah olması (normalde çoğu orijinal düz tek renk) 525d M paketlerde bol bol gördüğünüz BMW 19 jantlar var.
aracım siyah ve helezonsuz, bence harika ötesi duruyor konfordada gram sıkıntı olmadı, açıkçası düşürmeyi hiç düşünmedim ve duruşu süper oldu tavsiye ederim.
aaşağıdaki linkteki iyi bir örnek gerek söylediğim araç+jant+ orijinal helezon olması gerek ön ve arka lastik ebatların farklı oluo önün sanki havada gibi durması durumuna:
http://f30.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=723897
arkadaşım 5lik voglant takmıştı yanlıs hatırlamıyorsam gayet kararında düşmüştü. resmini istedim atınca koyarım buraya