Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus Turbo Pal Büyütme Hakkında...
salidogan
17-03-2014, 14:36
Merhaba arkadaşlar,
2009 Ford Focus 1.6 TDCİ 109hp aracım var, hanım çok tantana ettiği için dış modifiye yapamıyorum :D ama motor modifiyesini anlamıyor çok şükür, bu yüzden bugün yarın chip tuning yapılacak, ve daha sonrasında turbo pal büyütmeye niyetliyim. Araç 50.000'de. Birde ek olarak, turbo boost alma niyetindeyim. Hepsiburada.com'da var bir tane 100 TL manuel kırmızı bir ürün. Görüşlerinizi ve önerileriniz bekliyorum.
forumda yapan bi arkadaş vardı 183 bg dyno verisi vardı dizel bölümünde biraz gerilere giderseniz bulabilirsiniz :)
salidogan
17-03-2014, 14:44
Konuyu buldum biraz inceledim fakat arkadaş çok açıklayıcı yazmamış ne yazık ki, bu yüzden tekrar konu açmak zorunda kaldım.
chip yapılacaksa manual boost controllera gerek yok bence
salidogan
17-03-2014, 15:09
chip yapılacaksa manual boost controllera gerek yok bence
Chip ile birlikte manuel boost işe yaramaz mı? Bildiğim kadarıyla chip ile aracın hava yakıt karışımlarıyla oynanıyor.
peki konuya bodozlama dalıcam konu sahibi kızmasın lütfen konu açılmışken sorayım chipli downpipelı arabaya boost gauge a gerek var mı?gerek varsa nasıl birşey almak lazım ?
pal büyütceksen yazılım yapma. önce pal büyüt sonra yazılım yap.
boost controller dediğin evc falan ucuzda birşey değil gereksiz harcama olur bence.
salidogan
17-03-2014, 16:04
peki konuya bodozlama dalıcam konu sahibi kızmasın lütfen konu açılmışken sorayım chipli downpipelı arabaya boost gauge a gerek var mı?gerek varsa nasıl birşey almak lazım ?
Soracağım sorulardan birisiydi dostum eyvallah unutmuşum sen eklemiş oldun.
ben yogi nin boost controller mesajına istinaden yazdım yukarda ama şimdi ilk mesajda boost controller yazılmadığını gördüm :) basınç göstergesindenmi bahsediyorsunuz? öyleyse gösterge kullanılabilir her daim basıncını görmen yararına olur hattında bile kaçak olsa görürsün en azından.
salidogan
17-03-2014, 16:36
ben yogi nin boost controller mesajına istinaden yazdım yukarda ama şimdi ilk mesajda boost controller yazılmadığını gördüm :) basınç göstergesindenmi bahsediyorsunuz? öyleyse gösterge kullanılabilir her daim basıncını görmen yararına olur hattında bile kaçak olsa görürsün en azından.
Yok hocam kontrol için değil, turbo basıncını oynayabileceğim bir turbonun yanına eklenen bir parça ekteki görselden bahsediyorum.
http://mcdn01.gittigidiyor.net/9683/tn70/96831462_tn70_0.jpg
Merhaba arkadaşlar,
2009 Ford Focus 1.6 TDCİ 109hp aracım var, hanım çok tantana ettiği için dış modifiye yapamıyorum :D ama motor modifiyesini anlamıyor çok şükür, bu yüzden bugün yarın chip tuning yapılacak, ve daha sonrasında turbo pal büyütmeye niyetliyim. Araç 50.000'de. Birde ek olarak, turbo boost alma niyetindeyim. Hepsiburada.com'da var bir tane 100 TL manuel kırmızı bir ürün. Görüşlerinizi ve önerileriniz bekliyorum.
amacınız nedir peki? sadece yazılımla focus cok zevklı hale gelıyo baska bı amacınızmı var pal buyutmeye gırceksınız? eger degısık bı amacnız yoksa pal buyutmeye gerek yok agresıf bı yazılımla cok guzel yuruyo focus 1.6 tdci ler bendede 2008 vardı cok zevklıydi 1 ve 2 full sarıyo zaten 3 de topluyo anca ama baskıları cok zayıf hemen kacırıyo :)
salidogan
18-03-2014, 08:09
Amaç farkli degil acikcasi, hem motor kapasitesini arttirmak hemde güçlü bir focusa binmek. Yurtdisinda 1.6 tdci'ler pal buyutme, intercooler ve yazilimla 200+hplere ulasabiliyorken, bizde niye olmasin :)
focustaki motor psanın motoru degilmiydi ? 200 hp lerde gezebileceğini sanmıyorum kollar vs. serçe parmagım kadar neredeyse
focustakı 1.6 tdci motorun pıston kolları serce parmagınız kadarmı ? :D sanırım yenı uyandınız ben bızzat gordum pıston kollarını bı forget gıbı degıl ama baya kalın pıston kolları fln ınsanları yanlıs yonlendırmeyelım ;)... ayrıca 200 hp lerde 1.6 tdci lere hıcbısıy olmaz... ben 5 6 aydır takıp edıyorum yurtdısında kuzenımın var 1.6 tdci enjektor,1749 turbo,ıntercooler,yazılımla suan 210 hp lerde dolanıyo yaklasık 6 aydırda gazlıyo isveçte... turbo sorunundan baska motordada en ufak sıkıntısı yok
buyrun serce parmagım kadar dedıgınız 1.6 tdci nın pıston kolu :)
http://i58.tinypic.com/mwtuex.jpg
O kadar sıkistirmaya basinca vs. Ye bu kolun saglikli bicimde dayanacagini sanmiyorum ferro bende hdi kullanicisiyim ama 200 ler saglikli skintisiz bicimde surulebilecegini sanmiyorum.guvensem ben yuklenecegim :)
O kadar sıkistirmaya basinca vs. Ye bu kolun saglikli bicimde dayanacagini sanmiyorum ferro bende hdi kullanicisiyim ama 200 ler saglikli skintisiz bicimde surulebilecegini sanmiyorum.guvensem ben yuklenecegim :)
valla olsaydı kuzenımdekı focusa olurdu 6 7 aydır gazlıyo 208 hp vermıstı en son olsaydı ona olurdu 7/24 gazlıcak degılızya :D
Sanayide 100 binde anasi aglayan bir suru hdi var şu konuyu arastirayim belki yuklenirim bende :D
Sanayide 100 binde anasi aglayan bir suru hdi var şu konuyu arastirayim belki yuklenirim bende :D
ne gıbı sorunları var sahıt oldugun mesela anlatta bızde bıgılenelım bı gun bı yerde ısımıze yarar :)
bilinçsiz kullanıcılar yüzünden 1.4 lerinde 1.6 larında ömürleri cok kısalıyo , benim araba maşallah 140 binde daha tıkı yok ama yinede güvenim pek yok , kuzenin arabanın linki vs. birşeyi varmı ? inceleyeyim konuyu
malesef uye bıle degıl buraya yazları gelıyo 2 3 ay ankarada gelsınde haberleslım ama sende ankarada degılsın :)
Onur Fatih
18-03-2014, 10:41
Benim tdi 200 beygire dayanir mi aga :D
ati alfamı sandın la pug u:D
1.4 hdi bile 180-200hp aralığında 30bin km kullanıldık kol dayandıda 1.6 damı dayanmayacak :) bence 1.6 hdi ın 250hp yolu var:D
koldan pistondan önce dağalıcak başka şeyler olabilir ama kola pistona bişi olmaz:)
Kanka 145 iyidir aşiğim ona :) olm bole diyip gaza geyirmeyin beni 250 hp 407 yapacagim simdi a a :D kac para gider tahmini ?
Kanka 145 iyidir aşiğim ona :) olm bole diyip gaza geyirmeyin beni 250 hp 407 yapacagim simdi a a :D kac para gider tahmini ?
10lirası var bence de o araca yazık zaten eşşek kasa sil aklından direk :)
Ulan bmwlerdede kasa eşşek gibi ama gidiyor :D arastiralim :)
focusta baya bı agır 1320 kg essek olusu gıbı :D
sedatoyuncu
18-03-2014, 21:52
focusta baya bı agır 1320 kg essek olusu gıbı :D
pal buyutme+yazılım kaça malolacak sizce?
pal buyutme+yazılım kaça malolacak sizce?
valla bence hıc pal buyutmeye gırmeyın turboları bıraz hassas durdugunuz yerden turbonuzdan olmayın derım ama yınede sız bılırsınız...pal buyutme+yazılım ortalama 1000 1300 arası bısıy tutar tahmınımce... solemstım bende yazılım vardı gercekten yerınde durmuyodu zaten stock focuslarda cok guzel gıdıyo 3.vıtesten ıtıbaren 260 tork uretıyolar yazılımdan sonra gereksız bı sarma cabasındalar o kıloyla nası sarıyolar onu anlamıs degılım ama agresıf bı yazılımla guzel yuruyolar ben cok memnundum
salidogan
19-03-2014, 00:24
Arkadaslar hepinize tesekkur ederim verdiginiz bilgiler ve benim soracagim sorulari baska arkadaslar sormus cevaplar gelmis. Bugun chip isini hallettik, motorda 145 hp civari bir guc aldik. Pal buyutme isine girmeyecegim, ama intercooler'i %15-20 civarinda buyutme dusuncesindeyim. :) Focuslar standart 1.1'de yuruyormus benim suanda 1.45'lere kadar dayandi siyah duman cok abarti degil. İntercooler'i buyutup daha sonra duzgun bir blow off dusuncesindeyim. Lakin 1.8 tdci veya 2.0 tdci turbosu bulursam denk gelirse asla kacirmam birde tum bunlara ek olarak spor egsoz olabilir havanin girisinin rahatligi kadar cikisinin rahatligida cok onemli oldugu icin fakat bu sefer ses mevzusunu istemiyorum :) stock gorunsun, dip gazda icinden canavar ciksin istiyorum :) bu yonde tavsiyelerinizi alabilirim.
hayırlı olsun :) canavar gibi olmuştur şimdi :D boost gauge hakkında fikri olan var mı?
Arkadaslar hepinize tesekkur ederim verdiginiz bilgiler ve benim soracagim sorulari baska arkadaslar sormus cevaplar gelmis. Bugun chip isini hallettik, motorda 145 hp civari bir guc aldik. Pal buyutme isine girmeyecegim, ama intercooler'i %15-20 civarinda buyutme dusuncesindeyim. :) Focuslar standart 1.1'de yuruyormus benim suanda 1.45'lere kadar dayandi siyah duman cok abarti degil. İntercooler'i buyutup daha sonra duzgun bir blow off dusuncesindeyim. Lakin 1.8 tdci veya 2.0 tdci turbosu bulursam denk gelirse asla kacirmam �� birde tum bunlara ek olarak spor egsoz olabilir havanin girisinin rahatligi kadar cikisinin rahatligida cok onemli oldugu icin fakat bu sefer ses mevzusunu istemiyorum :) stock gorunsun, dip gazda icinden canavar ciksin istiyorum :) bu yonde tavsiyelerinizi alabilirim.
gule gule kullan :) nasıl oldu gıdısı?
salidogan
19-03-2014, 08:29
Gidişi şuanda gayet iyi dip gazda durmuyor yerinde, dun aksam cinnahtan yukari cikarken 1-2-3 full sardi tabi cinnah bayirinin ve altindaki kar lastiklerinin etkisi cok yuksek bunda ama olsun simdiye kadar focus'un 3'te sardigini gormemistim :)
bektas_talay
19-03-2014, 08:47
konuyu baştan sona aydınlatayım :) 184 hp çıkan benim aracımdı daha fazlada çıkarırdım ama harcanan paraya deymiyeceğini anladığım için polo gti a geçtim daha hafif daha verimli bir motora ;
manuel boost control : westgate vakum ile çalışır ve vnt sistemi ecu kontrol eder her hangi bir müdahelede bulunamazsınız , ext wg olması gerek evc veya mb control ile,
pal büyütme : emme pali büyür 3 mm ve alt devirler 600 700 d/d ölür ve üst devir gelir yapan kişinin emme duvarını çok ciddi titizlikle tornalamsı gerekir yoksa araç geriye düşer basınç oluşturamadığından
pal büyüdükden sonra yazılım upgrade edilir edilen upgrade de de yakıt yetişmez eski nesilde 147-150 arası güçte kalır duruma göre yeni dpf lilerde bu 160 a kadar çıkabilir ( ecudan kaynaklı mekanik aynı )
intercooler büyütme inanılmaz gerekli olur araç zaten şişmiyor pist koşturmuyorsunuz aracı laga düşürmenin inanın hiçbir espirisi yok faydası tampondan görünen ciks mavi borular size zararı aracın alt devirindeki ölülük olur
1.8 tdci 2.0 tdci turbosu ile falan olacak iş değil lakin 2.0 da 1749 geliyor bunu yazacak kişinin usta olması ayrıca o 60mg işeyen enjektörlerin büyümesi gerekiyor yoksa hüsranla sonuçlanır
piston zaten focus 1 benzinlidede forged focus 2 tdci dede yani 240 lara kadar sorunsuz orjinal motor içi dayanıyor belki saplama ister ama oda olsun ayrıca emme manifolt oring den basınç kaçırıyor ben 2.2 peak ile 1.7 barda yürüyordum hybrid ile artı bende yakıt bayağı açıktı ecu sw nin yapamadığını dışardan yakıt sistemine müdahele ile yapmıştık (racechip sağolsun )
merak edilen ne varsa yanıtlayabilirim yürüyen focus görmek benide mutlu eder açıkcası :)
intercooler illa değiştiricem derseniz litre aynı kalsın mishimoto 5 litre üniversal z line alınabilir ve basınç borusu krom borudan tekrardan yapılabilir ayrıca water methanol kitin iat ciddi şekilde düşürdüğünü gördük ben focus da deneyemeden sattım tabi buda yakıt açarken gerekli olabilir diye düşünüyorum
en iyi gücü veren eksoz ise 60 dp ( hybrid için ) ortaya kadar gerisi 52 son orj susturucu
salidogan
19-03-2014, 09:13
Eyvallah dostum guzel bilgilendirme, bu water methanol kit nedir? Nasil calisir artilari eksileri konusunda da bilgi verirmisin?
focus 1 benzinliyle focus 2 nin piston kollari forget degilki orda bi yanlislik var sanirim :)
Gidişi şuanda gayet iyi dip gazda durmuyor yerinde, dun aksam cinnahtan yukari cikarken 1-2-3 full sardi tabi cinnah bayirinin ve altindaki kar lastiklerinin etkisi cok yuksek bunda ama olsun simdiye kadar focus'un 3'te sardigini gormemistim :)
benimki duraydi denerdik tuhhh:)
hayırlı olsun :) canavar gibi olmuştur şimdi :D boost gauge hakkında fikri olan var mı?
Gerekli birşey , almak istiyorsan bana ulaş :)
salidogan
19-03-2014, 15:52
benimki duraydi denerdik tuhhh:)
Deneyecek birilerini çıkar inşallah, stock hali ile arasında ki farkı görmek için istiyorum denemeyi :)
Deneyecek birilerini çıkar inşallah, stock hali ile arasında ki farkı görmek için istiyorum denemeyi :)
benım deneıgım abımın 1.7 var acık bı yazılım var ustunde yaklaşık 170 e kadar 5 6 boy gecıyodum fark ondan sonra cok acılıyodu onla deneriz ıstersen
salidogan
19-03-2014, 18:24
benım deneıgım abımın 1.7 var acık bı yazılım var ustunde yaklaşık 170 e kadar 5 6 boy gecıyodum fark ondan sonra cok acılıyodu onla deneriz ıstersen
Neyin 1.7'si var? 1.7 corsa ise sıkıntili alet onlar oynanma durumuna gore :) deneyebiliriz ama focus bulabilirsek stock cok daha iyi olur.
Onur Fatih
19-03-2014, 18:59
Bu taralara yolun duserse benimlede deneyebilirsin :D stock focuslara 10 direk sokuyorum kiyas olur :D
Neyin 1.7'si var? 1.7 corsa ise sıkıntili alet onlar oynanma durumuna gore :) deneyebiliriz ama focus bulabilirsek stock cok daha iyi olur.
corsa 1.7 :) ben alcam sanirim tekrar focus deneriz:D
Bu taralara yolun duserse benimlede deneyebilirsin :D stock focuslara 10 direk sokuyorum kiyas olur :D
hem 1.9 hacım hem enjektor hem yazılım e bıde focustanda hafıfsın e bı zahmet artık gec yani :D
eee bu işlemlerden sonra yakıt ne olacak benim hdi benzinli kadar yakıyor ağırlık yüzünden :D
benım sehır ıcınde dıkkatlı kullanımda cokta kasmadan 27 kurus fln yakıyodu...hıc kasmadan kullanıyım 30 kurus dahası yok yani :)
Onur Fatih
20-03-2014, 00:40
hem 1.9 hacım hem enjektor hem yazılım e bıde focustanda hafıfsın e bı zahmet artık gec yani :D
focustan ne kadar hafifim :) 1270 kg ruhsatta yazan. Focusta 1280 kg olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Focusta kullandım 1 sene doyumsuz bir araba gerçekten aktarım dışında şu anki aracımdan çok daha iyiydi her yönden
focusda 1320 kğ hp 5 kapı modeli :) hatrı sayıır bı rakam var arada :) bende tekrar focus alıcam gıbı yaa valla burnumda tutuyo kullanısı fln hıc bole olcagımı dusunmemıstım harbi harbıi focus kullanmayı ozledım :D
Onur Fatih
20-03-2014, 15:54
Sen pd 150 toledo bul top sport jant cupra tampon bide yazilim cak ohhh:D
Boldenon
20-03-2014, 22:42
Sen pd 150 toledo bul top sport jant cupra tampon bide yazilim cak ohhh:D
şu aralar sahip olmayı en çok istediğim araçlardan. focus yerine tercih ederim.
focusu sırf su vırajlara gırısı ıcın tekrar alasım var :D
Onur Fatih
20-03-2014, 23:35
Focusun frenleri güzel yol tutuşu güzel ama yüksek hızlarda stabil değil yerden yüksek olduğundan sanırım.
Her ikisinide kullanmış biri olarak konuşuyorum. Toledo motor sesi dışında daha sessiz daha tok. Vites geçişleri daha sert. Focusa göre sert bi araba. Dizayn olarak ben toledonun içini daha çok beğeniyorum. Dış görünüşe gelirsek oz jant veya top sport jantla toledolar şık duruyor. Focus güzel bir araba zaten.
2006 ghia alacağımı 2004 pd 130 toledo alırım bende :) işini bilen adam bunu tercih eder zaten. Arabayı sadece ihtiyaç olarak görmeyen insan. :)
Onur Fatih
20-03-2014, 23:37
focusu sırf su vırajlara gırısı ıcın tekrar alasım var :D
Git al şunu keyfine bak :D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-leon-topsport-arl-pd-150-156932703/detay)
Boldenon
20-03-2014, 23:39
Git al şunu keyfine bak :D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-leon-topsport-arl-pd-150-156932703/detay)
her gün düzenli olarak girip bakıyorum bu ilana :)
Onur Fatih
20-03-2014, 23:55
her gün düzenli olarak girip bakıyorum bu ilana :)
aynen abi bende bakıyorum hergün olmasada bi ara 28 yazıyodu sandık motor falan gelmiş öyle yazıyordu sonra değiştirdi 3-4 kez ve bayadır ilanda bu arada. neden satılmadı bilmiyorum :)
Gençler denemek isteyen varsa 1.4 Tdci Fiesta var Arkadaş foruma üye degil ama Cuma gecesi Ankarada olanlarlarla bir şeyler yapabiliriz :)
http://i.hizliresim.com/Kdm9Dn.jpg (http://hizliresim.com/Kdm9Dn)
Onur Fatih
21-03-2014, 11:48
Bu fiestalarin sanziman kacta bitiyor bilgisi olan var mi
Bu fiestalarin sanziman kacta bitiyor bilgisi olan var mi
sapma yoksa 200de bitmesi lazım.
yalnız arkadaşın yazdığı eyz plakalı fiestanın son dişlisi farklı biraz daha uzun gider o.
sen kaç gidion kanka bana onu soyle :D konuyu piçe çevirmeden soru sorayım benim arabaya hangi turbo uyar bende degistireyim bari 1600 e varmıdır güzel birşeyler :D yag pompası koyvermesin ? piyasada buna üretilen parça yok bildiginiz gibi araba 1.6 hdi
EYZ'ni son dişlisi evet farklı şanzumanla baya bir ugraştılar (2 gün) son hızı konusunda ben içinde 210 km hızı gördüm dahada giderdi ancak aşiri derecede bir yol tutuş sorunu var virajlar çok öyle gırgırına Bmw ile basmişlardı o zaman yakalaşmiştim.Bu arada resim çektirmek isteyen olursa akşam Enkadayım(Tüm araçların fotosunu ücretsiz olarak çekiyorum )
http://i.hizliresim.com/KqVVBq.jpg (http://hizliresim.com/KqVVBq)
Bu eyz de tam olarak neler var mahsuru yoksa öğrenebilir miyim? Ne kadar güç verdi ? Forumda baya yüklü olduğunu okumuştum diye hatırlıyorum :)
Bu eyz de tam olarak neler var mahsuru yoksa öğrenebilir miyim? Ne kadar güç verdi ? Forumda baya yüklü olduğunu okumuştum diye hatırlıyorum :)
specler burda yazıyor
http://www.techturkey.com/forum/videolar/175587-focus-16-tdci-fiesta-14-tdci-roll.html
sen kaç gidion kanka bana onu soyle :D konuyu piçe çevirmeden soru sorayım benim arabaya hangi turbo uyar bende degistireyim bari 1600 e varmıdır güzel birşeyler :D yag pompası koyvermesin ? piyasada buna üretilen parça yok bildiginiz gibi araba 1.6 hdi
ben alayına gidiyom:D turbo var olmasına var tabide işciliği para zaten. manifoldu borusu otu boku. bana kalırsa turbo büyütcek biri 5 lirayı gözden çıkarması lazım. yazılımı göstergeleri vs...
bektas_talay
21-03-2014, 17:36
focus 1 benzinliyle focus 2 nin piston kollari forget degilki orda bi yanlislik var sanirim :)
yani bi parçacıya ( bilen biligili dolu bi ) sorarsan açıklar yani anlatmak istediğim o kolu ben kırmadıysam daha kırılmaz o kollar :hahaha::hahaha:
berkay_aydin
21-03-2014, 17:55
Bilgili kişilerin yazdığına cidden sevindim, pal büyütme konusunda turboyu yapacak olan kişiyi çok iyi seçmeniz lazım bence, fazla basınç basmakta iyi yürümek anlamına gelmez, imkan varsa manifold yapıp yeni turbo takmak olmadı flanş yaptırıp takmak daha mantıklı olabilir..
Onur Fatih
21-03-2014, 18:09
2 bar da her turbo kiriyor zaten bi sure sonra en iyisi cok acmadan keyif almak blincli bi sekilde. Ben hizli arabam olup saginda solunda problem olacagina 50 beygir olsun sorunsuz olsun isterim.. usanirim cunku
peki bu focuslarin orj GT1544 turbisu kac bara kadar dayanir?
berkay_aydin
21-03-2014, 18:27
basınçla flow çok farklı kavramlar var, 2.4 bar'da yürüyen arkadaşlarım var turbosuna göre değişir.. Mesala ben 1,6 bar basıyorum 1749 ile ..
basınçla flow çok farklı kavramlar var, 2.4 bar'da yürüyen arkadaşlarım var turbosuna göre değişir.. Mesala ben 1,6 bar basıyorum 1749 ile ..
flow map okumak lazım, yanlış okumuyorsam en optimum basınç 1.7 bar civarı..
http://3.bp.blogspot.com/_eYNXA0gKwI0/TU8wAfxilCI/AAAAAAAAAPM/pqhW2_NLPCs/s640/Garrett+GT15+Turbocharger+Compressor+Map+Honeywell +450x600+www.TurbochargerSpecs.Blogspot.com.jpg
ben 1.5 peak 1.0 stabıl basıncta yuruyodum stabıl basıncla 1.4 1.5 yuruyen varmıkı focusla?
Üzerindeki map sensorü 2.5 bar, maksimum 1.5 açabilirsin elektronik müdahelede bulunmadan.1.5 barda ömrü çok uzun olmaz:) Keyifli anıların olur ama:D
ben 1.5 peak 1.0 stabıl basıncta yuruyodum stabıl basıncla 1.4 1.5 yuruyen varmıkı focusla?
Orjinal basıncı 1.2 aynı basınçtır veya daha fazladır. 4250-4500 devir sonrası 1 olması normal ama...
Üzerindeki map sensorü 2.5 bar, maksimum 1.5 açabilirsin elektronik müdahelede bulunmadan.1.5 barda ömrü çok uzun olmaz:) Keyifli anıların olur ama:D
1.4 1.5 stabıl sekılde yururmu onu merak edıyorum? varmı bı bılgın :)
Orjinal basıncı 1.2 aynı basınçtır veya daha fazladır. 4250-4500 devir sonrası 1 olması normal ama...
orjınal basıncı 1.2 degıldır bence bı kaynak varmı bunun hakkında ben yazılımlı halde anlık 1.5 1.6 peak yapıp sureklı stabıl 1.0 yuruyodum :)
yani bi parçacıya ( bilen biligili dolu bi ) sorarsan açıklar yani anlatmak istediğim o kolu ben kırmadıysam daha kırılmaz o kollar :hahaha::hahaha:
zaten ben tdcı de hıc pıston kolu fln kıran duymadım gormedım 230 hp lere kadar kolay kolay kırılmaz 1.6 tdci ler
orjınal basıncı 1.2 degıldır bence bı kaynak varmı bunun hakkında ben yazılımlı halde anlık 1.5 1.6 peak yapıp sureklı stabıl 1.0 yuruyodum :)
Daha öncede sormuştun, sensör verileri ve orjinal haritası 1.2 bar. 1 bar falan değil.. Hatta partükül filtresi olanlarda 1.3 bar.
Boost saatinde sıkıntın olmasın:)
1.5 bar ile yürür üst devirler dahil, ona orjinal turbo ne kadar dayanır meçhul:D
valla boost saglıklıydı baska bosstlada denedım aynıydı bazen 1.2 basıyodu stabıl
custom turboyla (gt15-gt25) 20k km yaptım 2.2 barda kırılmadı. kullanıma görede değişir bence..
berkay_aydin
22-03-2014, 10:09
custom turboyla (gt15-gt25) 20k km yaptım 2.2 barda kırılmadı. kullanıma görede değişir bence..
hybrit mi abi bu ? vnt mi ? kim yaptı ?
hybrit mi abi bu ? vnt mi ? kim yaptı ?
hybrit değil. imamoğlu/ bostancı yapmıştı.
salidogan
22-03-2014, 16:50
Millet baya coşmuş sağolsunlar, baya bilgi sahibi oldum. Pal büyütme yerine 2.0 tdci mondeo 140hp turbosu arıyorum şuanda, bulduğum zaman montaj daha kolay olacak 2-3 flanş ile olay çözülecek. Daha sonrada intercooler büyütme işine gideceğiz. Tabi bunlar ha deyince olmayacağı için zamanla olacak. :)
Millet baya coşmuş sağolsunlar, baya bilgi sahibi oldum. Pal büyütme yerine 2.0 tdci mondeo 140hp turbosu arıyorum şuanda, bulduğum zaman montaj daha kolay olacak 2-3 flanş ile olay çözülecek. Daha sonrada intercooler büyütme işine gideceğiz. Tabi bunlar ha deyince olmayacağı için zamanla olacak. :)
1749 mu takıcaksın :)
bektas_talay
22-03-2014, 21:35
ben hybrid turbo 1544 ile son halimde 2.1 bar peak 23 psi boost yürüyordum dahada fazla açılırdı açılmazdı diye bişey yok ama hem yakıt yok içerde hemde turboma güvenmiyordum :)
vallaha moralim bozuluyor mondeo turbosu falan diyince :) yapmayın abii ya manifolt döküm kesim biçim kaynak işi yaş :)
orjinal bloktan çıkan turboya giden manifoltu kullanın ve eksoz emme tipi uygun 1749 bulun araya bi flanş yapın bunu da kimseye dimem :) arabayı sattım akıldaki projeler düşünceler dökülsün bari işe yarasın :)
ben hybrid turbo 1544 ile son halimde 2.1 bar peak 23 psi boost yürüyordum dahada fazla açılırdı açılmazdı diye bişey yok ama hem yakıt yok içerde hemde turboma güvenmiyordum :)
vallaha moralim bozuluyor mondeo turbosu falan diyince :) yapmayın abii ya manifolt döküm kesim biçim kaynak işi yaş :)
orjinal bloktan çıkan turboya giden manifoltu kullanın ve eksoz emme tipi uygun 1749 bulun araya bi flanş yapın bunu da kimseye dimem :) arabayı sattım akıldaki projeler düşünceler dökülsün bari işe yarasın :)
orjınal bloktan çıkan manıfolta flanş yapılır zaten en doğrusu bu ;)
Boldenon
23-03-2014, 11:23
konuyu baştan sona aydınlatayım :) 184 hp çıkan benim aracımdı daha fazlada çıkarırdım ama harcanan paraya deymiyeceğini anladığım için polo gti a geçtim daha hafif daha verimli bir motora ;
manuel boost control : westgate vakum ile çalışır ve vnt sistemi ecu kontrol eder her hangi bir müdahelede bulunamazsınız , ext wg olması gerek evc veya mb control ile,
pal büyütme : emme pali büyür 3 mm ve alt devirler 600 700 d/d ölür ve üst devir gelir yapan kişinin emme duvarını çok ciddi titizlikle tornalamsı gerekir yoksa araç geriye düşer basınç oluşturamadığından
pal büyüdükden sonra yazılım upgrade edilir edilen upgrade de de yakıt yetişmez eski nesilde 147-150 arası güçte kalır duruma göre yeni dpf lilerde bu 160 a kadar çıkabilir ( ecudan kaynaklı mekanik aynı )
intercooler büyütme inanılmaz gerekli olur araç zaten şişmiyor pist koşturmuyorsunuz aracı laga düşürmenin inanın hiçbir espirisi yok faydası tampondan görünen ciks mavi borular size zararı aracın alt devirindeki ölülük olur
1.8 tdci 2.0 tdci turbosu ile falan olacak iş değil lakin 2.0 da 1749 geliyor bunu yazacak kişinin usta olması ayrıca o 60mg işeyen enjektörlerin büyümesi gerekiyor yoksa hüsranla sonuçlanır
piston zaten focus 1 benzinlidede forged focus 2 tdci dede yani 240 lara kadar sorunsuz orjinal motor içi dayanıyor belki saplama ister ama oda olsun ayrıca emme manifolt oring den basınç kaçırıyor ben 2.2 peak ile 1.7 barda yürüyordum hybrid ile artı bende yakıt bayağı açıktı ecu sw nin yapamadığını dışardan yakıt sistemine müdahele ile yapmıştık (racechip sağolsun )
merak edilen ne varsa yanıtlayabilirim yürüyen focus görmek benide mutlu eder açıkcası :)
intercooler illa değiştiricem derseniz litre aynı kalsın mishimoto 5 litre üniversal z line alınabilir ve basınç borusu krom borudan tekrardan yapılabilir ayrıca water methanol kitin iat ciddi şekilde düşürdüğünü gördük ben focus da deneyemeden sattım tabi buda yakıt açarken gerekli olabilir diye düşünüyorum
en iyi gücü veren eksoz ise 60 dp ( hybrid için ) ortaya kadar gerisi 52 son orj susturucu
focusun motorunun harcadığı mazotu ve içindeki enerjiyi, gti ın yaktığı benzini ve içindeki enerjiyi hesaplarsan tahminimce focus 2 kata yakın verimlidir gti dan
salidogan
23-03-2014, 21:11
Hocam 2.1 'e 23'le yururken ki videosu falan var mi? Duman durumu nasildi? O haliyle ilgili bir bilgi alabilirmiyim? Kac hp aldiniz? Ve turboya o kadar yuklenmenin zarari oldu mu? Bol sorulu bir yanit oldu kusura bakmayin :)
bektas_talay
23-03-2014, 23:24
focusun motorunun harcadığı mazotu ve içindeki enerjiyi, gti ın yaktığı benzini ve içindeki enerjiyi hesaplarsan tahminimce focus 2 kata yakın verimlidir gti dan
malesef :) 0-100 hadi 150 km ye kadar verimli ortalığı pislettiğide cabası ama 160 170 den sonra malesef araç tıkanıyor kim ne derse desin o kadar uğraştım ettim para harcadım polo gti ın orjinalini dahi geçemedim :)
poloya gelelim 1.4 tsi 180 hp stock focusu deler geçerdi ki şuanda ona harcadığıım paranın yarısını harcadım ( yazılım eksoz dv ) top speed de 265 i canlı canlı gördüm
harcadığım paraya deydi focus da 50 tl atıp 100km gazlıyordum , poloya 50 tl atıp 60 km hakkı ile keyiflice gazlıyorum
yani dizelden sonra baya bi keyifli oldu polo benim için...
Hocam 2.1 'e 23'le yururken ki videosu falan var mi? Duman durumu nasildi? O haliyle ilgili bir bilgi alabilirmiyim? Kac hp aldiniz? Ve turboya o kadar yuklenmenin zarari oldu mu? Bol sorulu bir yanit oldu kusura bakmayin :)
isntagram da bayağı video var bektastalay bi kaç tanesini paylaşıyım :)
23 psi cont.
Instagram (http://instagram.com/p/iow5zytchu/)
dumanlı son hali
Instagram (http://instagram.com/p/ioxTEoNcid/)
Instagram (http://instagram.com/p/irhmPQtcv4/)
gelin arabasına saldığım duman
Instagram (http://instagram.com/p/h8OK1LNcvz/)
bi tane daha boost ama burda debriyaj kaçırıyordu
Instagram (http://instagram.com/p/fdkITxNcgP/)
Boldenon
24-03-2014, 00:01
malesef :) 0-100 hadi 150 km ye kadar verimli ortalığı pislettiğide cabası ama 160 170 den sonra malesef araç tıkanıyor kim ne derse desin o kadar uğraştım ettim para harcadım polo gti ın orjinalini dahi geçemedim :)
poloya gelelim 1.4 tsi 180 hp stock focusu deler geçerdi ki şuanda ona harcadığıım paranın yarısını harcadım ( yazılım eksoz dv ) top speed de 265 i canlı canlı gördüm
harcadığım paraya deydi focus da 50 tl atıp 100km gazlıyordum , poloya 50 tl atıp 60 km hakkı ile keyiflice gazlıyorum
23 psi cont.
dumanlı son hali
verim deyince alınan güçten bahsetmiyorum. her motorun bir sınırı vardır. 1.6 tdci sonuçta bir dizeldir. çevireceği devir bellidir. yapabildiği max güçte polodan belkide 2 kat verimlidir. 1 cc mazotta bulunan enerji 1 cc benzindeki enerjinin az bir miktarını karşılar ama dizel motor bu yakıtla benzinden daha fazla iş yapar. o yüzden az yakar.
bir benzin motoru asla dizelden verimli olamaz. neden dizel motorların suyu geç ısınır ve kışın benzinliden daha geç sıcak üfler kaloriferi, düşündün mü ?
sımdı polo gtı la focusu bır tutmayın bence :) senın focus neden o kadar cok yakıyodu? ben 50 tl ıle 180 km yol gıdıyodum 100 km ne?bu arada sattıgın aracla senın poloyu denedınızmı ?
23 psi cont.
dumanlı son hali
Beko 20 liraya 100 km dicektin heralde :china:
suan fizik kurallarına gore kımse 20 tl ye 100 km yapamaz mozatla :D
170hp hdi ile şehir içinde 50tl 200km yapıyordum. buda 25tl ye 100km ye tekabül ediyor :) uzun yolda mümkün o değer bence :)
50 tl ye 100km de çok garip olmuş 250-300 hp pd ler yakmıyor o kadar :)
170hp hdi ile şehir içinde 50tl 200km yapıyordum. buda 25tl ye 100km ye tekabül ediyor :) uzun yolda mümkün o değer bence :)
50 tl ye 100km de çok garip olmuş 250-300 hp pd ler yakmıyor o kadar :)
sehır ıcınde demek ıstedımde belırtmedım uzun yoldada belkı yapılabılır
bektas_talay
25-03-2014, 09:30
bi cadde yapıp kurtköye gidiyorum arkadaşı bırakmaya , tabi heryerde dip gaz 50 tl bitiyordu :) bunu demek istedim son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı box dan sonra
şehir dışı 20 tl ye 100 zorlarsan yapıyordu 2.7 3 litre falandı şehir dışı ortalamam
benim verim anlayışım farklı o kadar masrafa 180 hp çıktığını bahsettim şimdi benim 100-200 üm 14 saniye polo ile focusu ölçemedim sıkılmaktan :)
bu hızlanmam
https://www.youtube.com/watch?v=3RttkdiqTKU&list=UUHOj1dD3mOcOWjrGCN2sJgQ
buda yol tutuşum
https://www.youtube.com/watch?v=1wopRcPb2_o&list=UUHOj1dD3mOcOWjrGCN2sJgQ
ikisinide bana sunsaydı focus emin olun satılmazdı :)
verimli değildiki motoru sattık tsi a geçtik ki motorunun (güçte) verimli olduğunu savunan işi bilmiyordur
stok motora yazılım yapıyoruz 135 140 hp çıkıyor çıkmıyor bide 1.6 tdi poloya yapın yazılım 170 180 leri görüyor verim budur
bi cadde yapıp kurtköye gidiyorum arkadaşı bırakmaya , tabi heryerde dip gaz 50 tl bitiyordu :) bunu demek istedim son zamanlarda çok yakmaya başlamıştı box dan sonra
şehir dışı 20 tl ye 100 zorlarsan yapıyordu 2.7 3 litre falandı şehir dışı ortalamam
benim verim anlayışım farklı o kadar masrafa 180 hp çıktığını bahsettim şimdi benim 100-200 üm 14 saniye polo ile focusu ölçemedim sıkılmaktan :)
bu hızlanmam
buda yol tutuşum
https://www.youtube.com/watch?v=1wopRcPb2_o&list=UUHOj1dD3mOcOWjrGCN2sJgQ
ikisinide bana sunsaydı focus emin olun satılmazdı :)
verimli değildiki motoru sattık tsi a geçtik ki motorunun (güçte) verimli olduğunu savunan işi bilmiyordur
stok motora yazılım yapıyoruz 135 140 hp çıkıyor çıkmıyor bide 1.6 tdi poloya yapın yazılım 170 180 leri görüyor verim budur
sımdı bektascım focusu sattın hemen focusu kotulemeye baslamıssın yok verım alamıyordum gıtmıyordu etmıyordu yok 140 hp cıkmıyordu fln demıssın araba sendeyken nedenn bunları solemedın pekı brak bu ıslerı bı aracı sattıktan sonra hemen kotuleme aracı.arac sendeyken yere goge sıgdıramıyodun nedense ;) verım konusuna gelınce focusun motoruyla polonun motorunun pek bı farkı yok bılmıosan ogren hanı turboları farklı polonun turbosu yenı serı bı turbo yuksek basınca pallerı cok dayanıklı bu yuzden yazılımla cok yuksek gucler cıkartabılıyor bıde kafadan sallama hanı 180 hp felan polo tdı sadece yazlımla dp le 180 hp cıkartamaz tas catlasın 165 de kalır. neyse konu bu degıl focusla aralarındakı fark sadece turboları focusada gtc1244 tak yap yazılımı oda polonun verdıgı degerlerı versın motorlarda bı farklılık yok yanı ha 150 kğ kadarda agır focus polodan orası ayrı...baska bırı yazdıklarınla yanlıs bılgı edınmesın sen camur attın dıye...1 sene sonra tfsi cupra alırsın bu seferde 1.4 tsı yı kotulersın sen ben bundan emınım...
rebeloghy
25-03-2014, 10:16
İyi de biri Hothatch , biri c sınıfı hb dizel aile aracı. Ne yaparsan yap , şasiler , süspansiyon geometrileri , alt yapıları bambaşka ayrı gezegenlerde iki araç. Nasıl yakın gidebilirler ki ?
Roll için araba hazırlayıp hothatch geçip çok iyiyim demek hayal görmek işte. Direksiyon tepkisi ,verdiği keyfi vs Roll de belki dizel focusla gti geçilir yükledikten sonra ama gti geçmesi daha iyi daha keyifli bir araç yapmaz. Sınıflar apayrı. Kıyaslamaya pek gerek yok..
Edit: üstteki yorum çok doğru olmuş bektaş kızarak cevaplamak yerine birazcık düşün derim ne diyor bu insanlar :)
gecen gun 25 tl mazot aldım benım mk1 duz dıesel e ıbre sarının dıbındeydı ( bızde kırmızı yok ) pendık te oturuyorum kartal, maltepe, atasehır, yedıtepe unı. vs yaptım trafıkte 109 km gıttım mazotu aldıgım cızelgeye 2 mm daha vardı ben guvenmedım ne olur ne olmaz dıye gıttım mazot aldım 120 km yı zorlardım 60 tl ye nerelere gıttımı soylemıyım :) :)
bu hızlanmam
yalnız ne hemen yavasladı 3 sanıye hesapladım belkı daha erken 249 dan 1** lere ınmesını :):):)
Boldenon
25-03-2014, 12:22
bektaş kardeş, verim anlayışın biraz farklı. ben anlamam pek bu işlerden ama tsi motor, fiziğe göre beğenmediğin tdci nin veriminin belki yarısını, belkide biraz fazlasını verebilir.
Yazmıyım yazmıyım diyorum fakat ,
Arkadaşların söylediği gibi focus sendeyken yere göge sığdıramıyordun... Fakat aracının ne yürüdüğünü gördük nede rollde gidişini, Defalarca da roll için seni davet ettik fakat hep bir bahane çıktı...
Şimdide tsi ile tcdi yi karşılaştırıyorsun biri SC+Turbo, biri saf aile arabası
El insaf be kardeşim
Onur Fatih
25-03-2014, 13:15
Adam demek istiyor ki ; ''ben focusa ne yaparsam yapayım gti geçemem.''
üstüne gitmeyin yav :D
bektas_talay
25-03-2014, 21:30
Adam demek istiyor ki ; ''ben focusa ne yaparsam yapayım gti geçemem.''
üstüne gitmeyin yav :D
sonunda be abi biriside anladı :D
ben geri kalan yorumlara cevap vermiyim uzamasın ben belki burda demedim ama
arkadaşım olan aracımın yanında olup çabamı gören herkes bunaldığımı sıkıldığımı görmüştür sizin için hava hoş evde oturup bilgisayardan yazın ayrıca "polo gti ve focus tdci " kıyasalamasını ben yapmadım ben en başında belirttim
" 184 hp çıkan benim aracımdı daha fazlada çıkarırdım ama harcanan paraya deymiyeceğini anladığım için polo gti a geçtim daha hafif daha verimli bir motora"
verimden kasıt bu birine 100 tl masraf yaparsın birine 5000 tl masraf yaparsın aynı yürür yoksa gazlarkenki yaktığın yakıta bakılacaksa bu işe girişilmemeli :) :)
bence konuya cevap uzamasın gereksiz atar ve trip yapılıyor bilmiyorum forumun doğasındamı var yada arka temamı böyle agresifleştiriyor insanları anlamıyorum
focusu yere göre sığdıramıyordum evet 0-100 mükemmel çoğu kişiye kafa tuttum ama 0-180 aralığında gelişen gelişiyor ya sonra 3 4 kere sıkın bu güçte arabanın kestiğini göreceksiniz bunu burda yansıtmamın doğru olmayacağını bildiğim için yazmadım ama herkes konuşuyor işte bu konuyada daha fazla yorum yazmam çok biliniyorsa kendi araçlarınızı yaparsınız sonra bana sorular sorup burda atar yapmazsınız
(NOKTA)
sonunda be abi biriside anladı :D
ben geri kalan yorumlara cevap vermiyim uzamasın ben belki burda demedim ama
arkadaşım olan aracımın yanında olup çabamı gören herkes bunaldığımı sıkıldığımı görmüştür sizin için hava hoş evde oturup bilgisayardan yazın ayrıca "polo gti ve focus tdci " kıyasalamasını ben yapmadım ben en başında belirttim
" 184 hp çıkan benim aracımdı daha fazlada çıkarırdım ama harcanan paraya deymiyeceğini anladığım için polo gti a geçtim daha hafif daha verimli bir motora"
verimden kasıt bu birine 100 tl masraf yaparsın birine 5000 tl masraf yaparsın aynı yürür yoksa gazlarkenki yaktığın yakıta bakılacaksa bu işe girişilmemeli :) :)
bence konuya cevap uzamasın gereksiz atar ve trip yapılıyor bilmiyorum forumun doğasındamı var yada arka temamı böyle agresifleştiriyor insanları anlamıyorum
focusu yere göre sığdıramıyordum evet 0-100 mükemmel çoğu kişiye kafa tuttum ama 0-180 aralığında gelişen gelişiyor ya sonra 3 4 kere sıkın bu güçte arabanın kestiğini göreceksiniz bunu burda yansıtmamın doğru olmayacağını bildiğim için yazmadım ama herkes konuşuyor işte bu konuyada daha fazla yorum yazmam çok biliniyorsa kendi araçlarınızı yaparsınız sonra bana sorular sorup burda atar yapmazsınız
(NOKTA)
sendeyken yere goge sıgdıramadıgın araca satınca yok soyleydı yok boyleydı 140 hp cıkmıyordu fln deme o zaman atar trıb attıgımız yok ne trıb atıcam ben sana sen bıldıgını yap bız bıldıgımızı sattıgın aracların arkasından bılmeden atıp tutma...
Arkadaş focusla uğraşmak zaman kaybı demiş. Haklı, ama bence polo da zaman kaybı.. :) Zevkler ve renkler tartışılmaz elbet ama önden çekiş arabayla 350 hp gezsen ne olur 500 hp gezsen ne olur ? 100-200 ün 3 saniye olsa ne olur ?
Zevkten keyiften bahsedilecekse arkadan itiş arabalardan bahsetmek gerek.
Bektaş polo gti ın skidpad i ne alemde dostum ?
0-100 kaç sn ölçmüştün
0-100 değil de 50-150 kıstas alın Kadir :icon_tup:
Şehirdışı olarak söyledim ben minimum yakıt olarak yani.Ş.içi çok zor zaten...
bektas_talay
28-03-2014, 21:35
Arkadaş focusla uğraşmak zaman kaybı demiş. Haklı, ama bence polo da zaman kaybı.. :) Zevkler ve renkler tartışılmaz elbet ama önden çekiş arabayla 350 hp gezsen ne olur 500 hp gezsen ne olur ? 100-200 ün 3 saniye olsa ne olur ?
Zevkten keyiften bahsedilecekse arkadan itiş arabalardan bahsetmek gerek.
Bektaş polo gti ın skidpad i ne alemde dostum ?
vallaha skidpad derken anlamadım kusura bakma lütfen
poloyada yatırım yapmanın mantıklı olduğunu düşünmediğimden eksoz filtre ve dv yaparak noktayı koydum yeni bi projem var ama onuda mehmet abiyle konuşmaya gittiğimde aklıma soktu :) 330d project
yani polo keyifli yol tutan bi araba ama bana ufak geliyor focusdan sonra ayrıca gaza bastığımda incir ağacını hissediyorum focusun o yönü çok güzeldi ama aksları sorun çıkarmaya başladı üst kapak yağ atmaya başladı basıncı açtığımız için emme o ringlerini değiştirmekden gına geldi heryer yağ olup duruyordu o ring yüzünden hadi onu geçtim 10 de bir sabit volant olursa balatanın yayları oynar olursa volantı yiyor habire kalkıp duruyoruz çünki bu yüzden sıkıldım bu motorla uğraşmaktan satma ve soğuma sebebim buydu daha yeni ve bilinen bi teknolojiye geçtim pişman değilim he benzinli olduğu için yakıyor yapacak bişey yok ama keyif veriyor karting gibi kendisi..
ama tekrar dizel günlerime dönmeme az kaldı 330d alıp hardcore tarzında bi project yapıcam burda paylaşırım zaten farkındaysanız poloya dokunmadım :)
vallaha skidpad derken anlamadım kusura bakma lütfen
poloyada yatırım yapmanın mantıklı olduğunu düşünmediğimden eksoz filtre ve dv yaparak noktayı koydum yeni bi projem var ama onuda mehmet abiyle konuşmaya gittiğimde aklıma soktu :) 330d project
yani polo keyifli yol tutan bi araba ama bana ufak geliyor focusdan sonra ayrıca gaza bastığımda incir ağacını hissediyorum focusun o yönü çok güzeldi ama aksları sorun çıkarmaya başladı üst kapak yağ atmaya başladı basıncı açtığımız için emme o ringlerini değiştirmekden gına geldi heryer yağ olup duruyordu o ring yüzünden hadi onu geçtim 10 de bir sabit volant olursa balatanın yayları oynar olursa volantı yiyor habire kalkıp duruyoruz çünki bu yüzden sıkıldım bu motorla uğraşmaktan satma ve soğuma sebebim buydu daha yeni ve bilinen bi teknolojiye geçtim pişman değilim he benzinli olduğu için yakıyor yapacak bişey yok ama keyif veriyor karting gibi kendisi..
ama tekrar dizel günlerime dönmeme az kaldı 330d alıp hardcore tarzında bi project yapıcam burda paylaşırım zaten farkındaysanız poloya dokunmadım :)
Ben biraz bakındım ama bulamadım polo nun skidpad değerlerini..
Skidpad denilen olay arabanın yanal g kuvvetini ölçen değerdir. Bu da arabanın yol tutuşu hakkında az da olsa bir fikir verir.
Misal GTR ın skid pad değeri 1.06g.
458 italia nın değeri 1.00g.
Konuya gelecek olursak polo ya daha fazla yüklenmemeni öneririm zira o şanzıman çok fazla dayanmaz.. 2 farklı dsg deneyimimiz oldu her iki aracı da doğru düzgün kullandık 2 side 45 bin km den sonra tiril tiril titremeye başladı, vuruntu yaptı vs... Geçen yaz araba alma maceramda bir gti veya bir vw seçmememin yegane sebebi de tam olarak budur.
Amaç eğlenceyse ben yine dizelden uzak durmanı öneririm tabi bu biraz da maddiyata baktığı için çok fazla yorum yapamam. Çünkü herkes elindeki paraya göre maksimum zevki performansı almaya çalışıyor.. Ama öyle veya böyle dizel veya benzinli fark etmez arkadan itiş araba adamı ihya eder. Bir kere 5.30d kullanma fırsatı bulmuştum, çok eğlendim :)
Benim aklımdaki de şu; işlerim yolunda giderse bir e36 3.20 alıp, 28 yapmak. Yada motor sesi dinlemek amaçlı vti almak. Allah hepimizin gönlüne göre versin.:icon_tup:
0-100 değil de 50-150 kıstas alın Kadir :icon_tup:
50-150 ölçemiyoruzki 45 ideal oluyor. cunku 70 te 2.vites bitiyor çok kısa kaldığı için 45 ten basıyorum
bektas_talay
31-03-2014, 23:35
Ben biraz bakındım ama bulamadım polo nun skidpad değerlerini..
Skidpad denilen olay arabanın yanal g kuvvetini ölçen değerdir. Bu da arabanın yol tutuşu hakkında az da olsa bir fikir verir.
Misal GTR ın skid pad değeri 1.06g.
458 italia nın değeri 1.00g.
Konuya gelecek olursak polo ya daha fazla yüklenmemeni öneririm zira o şanzıman çok fazla dayanmaz.. 2 farklı dsg deneyimimiz oldu her iki aracı da doğru düzgün kullandık 2 side 45 bin km den sonra tiril tiril titremeye başladı, vuruntu yaptı vs... Geçen yaz araba alma maceramda bir gti veya bir vw seçmememin yegane sebebi de tam olarak budur.
Amaç eğlenceyse ben yine dizelden uzak durmanı öneririm tabi bu biraz da maddiyata baktığı için çok fazla yorum yapamam. Çünkü herkes elindeki paraya göre maksimum zevki performansı almaya çalışıyor.. Ama öyle veya böyle dizel veya benzinli fark etmez arkadan itiş araba adamı ihya eder. Bir kere 5.30d kullanma fırsatı bulmuştum, çok eğlendim :)
Benim aklımdaki de şu; işlerim yolunda giderse bir e36 3.20 alıp, 28 yapmak. Yada motor sesi dinlemek amaçlı vti almak. Allah hepimizin gönlüne göre versin.:icon_tup:
abi o kuvvet yol durumuna göre çok değişkenlik gösteriyor misal örnek veriyim ben sahilde makas atarken gaza basarsam xds de aktif olursa araba nereye çevirsem düz gidiyor sardığı için ama temde bu imkansız 3 4 şerit komple kıra kıra gezebilirim 180 190 ile g kuvvetini piste girdiğimde ölçerim telefondan telefonu sabitleyip
arkadan itiş tam zevk meselesi ayrıca bmw nin m50 motorunu stroker yapmanı sevdim aynı benim kafadan abi atmosferik 2.8 e36 + egzantrik ve eksoz ile çok keyifli sonuçlar alınıyor hele bide buna jdm works de turbo + kalın conta koyanlar 400 450 hp ler ile çılgın vaziyette dolaşıyor tabi ben kendi paramı kazandığım için yakıt birazcık dokunuyor :) hatta yakıt dokunduğu için polo eksoz yazılım dv den başka bişey yapamadım :(
50-150 ölçemiyoruzki 45 ideal oluyor. cunku 70 te 2.vites bitiyor çok kısa kaldığı için 45 ten basıyorum
0-100 pek bişeyi belli etmez, 100-200 de bayağı uzun süren bir zaman aralığı 130-150 hp dizel için.
50-150 aralığı dünya çapında ön görülmüş 100-200 veya 60-130mil gibi bir aralık, o yüzden onu alın dedim..
bektas_talay
01-04-2014, 00:23
burdan 0-100 kaç saniye çıkıyosa işte benim polonunki focusun var zaten eski konularda
Instagram (http://instagram.com/p/krLCX9Nct1/)
burdada sahilde yol ıslak biraz çıldırdı :D
Instagram (http://instagram.com/p/lMp4DrtcrC/)
( sadece %20 etanol var depomda ) :) :)
Onur Fatih
02-04-2014, 22:40
0-100 pek bişeyi belli etmez, 100-200 de bayağı uzun süren bir zaman aralığı 130-150 hp dizel için.
50-150 aralığı dünya çapında ön görülmüş 100-200 veya 60-130mil gibi bir aralık, o yüzden onu alın dedim..
50-150 bende 15-17 saniye civarinda 0-100 duz yolda 8 saniye altinda eger iyi kalkarsam
Ama bana yetmiyooorrr :D tatmin etmiyor artik cidden.
50-150 bende 15-17 saniye civarinda 0-100 duz yolda 8 saniye altinda eger iyi kalkarsam
Ama bana yetmiyooorrr :D tatmin etmiyor artik cidden.
alısınca bu araba eskısı gıbı neden gıtmıyo dıyosun dımı :)yada eskısı gıbı hızlanmıyo hıssıne kapılıyosun :D
tdipower
02-04-2014, 22:47
onur orjinal turbodan fazla birşey bekleme öyle mutlu olmaya çalış :)
bazı seylerle mutlu olmak gerek ;)
Onur Fatih
02-04-2014, 23:40
alısınca bu araba eskısı gıbı neden gıtmıyo dıyosun dımı :)yada eskısı gıbı hızlanmıyo hıssıne kapılıyosun :D
Eskisi gibi değilde daha da hızlı olsun istiyorum :D ama fena değil bu haliyle dün 2 ye çekip 2 nin sonuna kadar asfaltta ciyaklattim fenaydı off diyorum :D
onur orjinal turbodan fazla birşey bekleme öyle mutlu olmaya çalış :)
yapmak istediğim çok şey var şu arabaya ama sizin yaptığınz a3ü gördükten sonra tüm fikirlerim değişti hem tek kapı hem daha hızlı bi 1.8t ye sahip olmak varken 4 kapı sedanla uğraşmak istemiyorum zaten burda imkanlarım çok sınırlı
aracım satılık bu arada. düşünen varsa güzel fiyata vericem
Bence focus için en ideali eksoz+dp+yazılım ztn burlarda 150 hp lere dayanıyor. Benim aracımda bunlar var fakat debriyaj sıkıntısını çözemedim. Hareketli volan yüzünden iyice canım sıkıldı. Bu konuda herhangi bir tavsiye var mı? bana connect volan önerdiler ama nasıl olacak bilemiyorum. Bir de yerli bir firma sabit volan sabit debriyaj seti üretmiş ama o nasıl olur bilemiyorum.
Bence focus için en ideali eksoz+dp+yazılım ztn burlarda 150 hp lere dayanıyor. Benim aracımda bunlar var fakat debriyaj sıkıntısını çözemedim. Hareketli volan yüzünden iyice canım sıkıldı. Bu konuda herhangi bir tavsiye var mı? bana connect volan önerdiler ama nasıl olacak bilemiyorum. Bir de yerli bir firma sabit volan sabit debriyaj seti üretmiş ama o nasıl olur bilemiyorum.
focusmu senın arac?
salidogan
12-04-2014, 21:58
Sağolun varolun arkadaşlar, hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazılımı yaptırdım, dp'de tamamdır. Şuanda başka yapılacak birşey yok. ***** dizel olduğu için spor eksozlar dolmuş sesi çıkardığı için onu es geçtim. Şimdilik bu kadarla yetinme niyetlisiyim. Büyük turbo almaya kalktım bu seferde geç turbo dolumu problemi baş göstereceği için ondanda vazgeçtim şimdilik bu performansta kalıcam. Denemek isteyen arkadaşlar varsa deneyebiliriz :) 1.6 dizel olması şartı ile...
ygtkrmdnz
12-04-2014, 22:37
Hyundai-kia 1.5 vgt motorlarda da focuslarda kullanilan gt1544 turbo var onlar hard yazilimlara pek dayanmiyor ve sorunun yag sicakligindan dolayi oldugu soyleniyor
Ayni sorun focuslarda neden yok ? Yada ben gormedim henuz :) Sistemde ne gibi farkliliklar var acaba
Hyundai-kia 1.5 vgt motorlarda da focuslarda kullanilan gt1544 turbo var onlar hard yazilimlara pek dayanmiyor ve sorunun yag sicakligindan dolayi oldugu soyleniyor
Ayni sorun focuslarda neden yok ? Yada ben gormedim henuz :) Sistemde ne gibi farkliliklar var acaba
hangı sorun focularda yok onu anlayamadım :) ???
Sağolun varolun arkadaşlar, hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Yazılımı yaptırdım, dp'de tamamdır. Şuanda başka yapılacak birşey yok. ***** dizel olduğu için spor eksozlar dolmuş sesi çıkardığı için onu es geçtim. Şimdilik bu kadarla yetinme niyetlisiyim. Büyük turbo almaya kalktım bu seferde geç turbo dolumu problemi baş göstereceği için ondanda vazgeçtim şimdilik bu performansta kalıcam. Denemek isteyen arkadaşlar varsa deneyebiliriz :) 1.6 dizel olması şartı ile...
ben yine aldım focus 1.6 tdci yazılım yaptırcam sadece... yaptırdıgım zaman pm atarım deneriz ;)
ha bu arada 1544 lerden guzel gucler gelıyor ama sanırım bıraz kırılgan bu 1544 ler gercı ben 6 7 ay yuklendım sureklı ama daha otme felan yoktu
ygtkrmdnz
12-04-2014, 22:57
Focuslara yazilim yapip sorunsuz kullanan kisi sayisi 1.5 vgt lere yazilim yapip kullananlardan daha cok :) benim izlenimlerim boyle :) bende yazilim yaptirmak istiyorum fakat sorsunsuz binen daha gormedim forumda cogu kisi kirmis bu soylediklerim hard yazilimlar tabiki soft kullanimda sorunsuzlar
duzgun kullanıldıgı surece sorun olmaz bence 6 7 ay bende dıp gaz gezdım dıp gazdan kastım duzluk buldugum heryerde degıl cumartesı pazar gunlerı hafta ıcıde ara ara ama benım turboda otme felan olmadı 124 bındeydı ustunde orjınal turbosu takılıydı...suankı aldıgımda 137 bınde cok sukur en ufak otme fln yok :)
ygtkrmdnz
12-04-2014, 23:25
Benim aracim 2007 model ve 80 binde motoru cok cok saglikli bu zamana kadar hic zorlanmamis duzgun kullanilmis kime sorsam yaptir diyor fakat yaptirip sorunsuz kullanan kisi sayisi az olunca ister istemez tedirgin oluyorum :)
Benim aracim 2007 model ve 80 binde motoru cok cok saglikli bu zamana kadar hic zorlanmamis duzgun kullanilmis kime sorsam yaptir diyor fakat yaptirip sorunsuz kullanan kisi sayisi az olunca ister istemez tedirgin oluyorum :)
soft bi yazilim yaptirin duzgun kullanirsaniz bisiy olucagini zannetmiyorum
benim hdila ayni motor farzederek soruyorum sanziman volan vs. aynimi tdci la hdilar ?
benim hdila ayni motor farzederek soruyorum sanziman volan vs. aynimi tdci la hdilar ?
bıldıgım kadarıyla aynılar
benim hdi in debriyaji 19 jantin performansi öldurmesine ragmen dayanamaz hale geldi, varmi nette falan bizim araclara debriyaj ureten firma ? yazilim yapip basinc acicam guvenemiyorum isininca bu halde bile kaciriyo
aynen baskıları dayanıksız 3 5 gun stock sekılde gazla kacırmaya baslıyo bronz lazım :D
Nedense hyundai kia'ların turboları çabuk ölüyor.Yaptırırsanız bile soft bişe yaptırmak lazım...
niye yazılımdan sonra pal büyütme? hibrit yapın sonra gelin yazalım daha az uğraşmalı olur sizin için
niye yazılımdan sonra pal büyütme? hibrit yapın sonra gelin yazalım daha az uğraşmalı olur sizin için
zaten en mantıklısı bu :)
Boldenon
13-04-2014, 21:59
zaten en mantıklısı bu :)
hayırlı olsun . aldın galiba focusu :)
hayırlı olsun . aldın galiba focusu :)
sagolasın abi aldım evet :)
http://i59.tinypic.com/28wf1ns.jpg
Boldenon
13-04-2014, 22:31
maşallah, kazasız belasız kullan.
yay var sanırım. bunada yazılım downpipe falan yapacakmısın ?
sagol allah razı olsun abi uzerınde orj katı duruyor onu bosaltıp yazılım yapılcak abi sımdılik :)
Boldenon
13-04-2014, 22:39
güle güle gazla :) bende de büyükturbo kaşıntısı var bu ara ama maddiyat engeli var. artı olarakta motoru elime alma korkusu
1.6 tdı da turbo projesı yapan oldumu hıc mehmet gazıhandan baska :)
Boldenon
13-04-2014, 22:50
olmadı heralde. ben duymadım en azından. ne güçlere dayanabilir bilmiyorum bu motor. yurtdışı 1 örnek vardı 2.0 tdi turbosu takan.
bence 250 lere kadar yolu var 1.6 tdı ların
Boldenon
13-04-2014, 23:00
valla keyfe keder yapamam büyük ihtimal ama eğer ki turboma birşey olursa kesinlikle orj takmam :)
GokhanRS
13-04-2014, 23:08
bence pal büyütmeye girmeyin. bir girdinizmi 1 yıl içinde 2-3 defa turbocu yolunu bellersiniz. focusun orjinal turbosu sandığınız kadar dayanıklı değil orjinalken bile. pal muhabbetine girince dahada çabuk dağalmaya başlıyor.
en güzeli bir arkadaş yazmış 1749 turbo alıp takmak. bu focusların yurtdışında 125llik olanlarda da sanırım 1749 vardı. bizde ondan taktık + yazılım 2.0 passatları şok eden bir araca dönüşüyor.
hep bu bılınsız kullananların yuzunden turbo sorunu olusuyor benım aracımda gazıhan yazılım vardı softta oldugunu solenemez cok sukur 6 7 ay gazladım otme fln yoktu olmadı o kullanımla alakalı bence hele o kadar bılıncsız kullanlar varkı turbolu aracları adam 200 le otobandan gelmıs durur durmaz kontak kapatıyo sonra 15 bınde yag fıltre degısmeler vs vs tabı bozulur turbo bozulmasında napsın :)
Boldenon
13-04-2014, 23:24
ilk yağı 1800 de değiştirip dp ve yazılım yaptırdım. geçen günde 5600 de ikinciye değiştirdim. servisin yağını değil, kendim alarak 5*30 castrol edge koyuyorum. bundan sonrada her 5000 de bir yağımı değiştiricem. sabah bekleme ve kapatırken bekleme prosedürüne uyarım. yapabildiğinin fazlasını istiyorsanız bir makinanın, yemini suyunu eksik etmeyeceksin :)
bole bı kullanımda turbolar bence uzun sure gorev yaparlar ama sans tabı bellıde olmaz :)
Boldenon
13-04-2014, 23:33
aynen şansada bakıyor iş. şirket araçlarımızdan 500.000 km de orj turbosuyla gezenide var, aynı aracın kişisel kullanılıp 100.000 km göremeden turbo iflas edeni de.
1.6 tdı ların turbosu saglam bıısy olmaz :D
Boldenon
14-04-2014, 21:33
Gaz vermee :)
Gaz vermee :)
yok abı ondan degıl gercekten bu tdı ların turbosu yenı serı turbo saglam yapmıslar yanlıs anlama ama :)
Boldenon
14-04-2014, 22:22
o zaman benim iş yaş. bu bozulursa büyük turbo yaparım diyodum ama :)
tdipower
14-04-2014, 22:55
ferro sende yap artık bişeyler böyle olmuyor
biraz nakit sikintisi var asabilirsem buyuk turbo isine girebilirim ins:)
tahirunal
15-04-2014, 20:29
Focusla ayni motora sahip 1.6 dizel volvo c30 kullanicisi olarak konuyu baya takip ediyorum,benim de onumuzdeki haftalarda yazilim,kat iptali,egr iptali ve downpipe dusuncelerim var bakalim hayirlisiyla halledicem. Suan tek k&n kutu ici filtre mevcut.
Araba hantal oldugu icin yazilim sonrasi halini merak ediyorum :D
160hp hedefliyorum kismetse
Focusla ayni motora sahip 1.6 dizel volvo c30 kullanicisi olarak konuyu baya takip ediyorum,benim de onumuzdeki haftalarda yazilim,kat iptali,egr iptali ve downpipe dusuncelerim var bakalim hayirlisiyla halledicem. Suan tek k&n kutu ici filtre mevcut.
Araba hantal oldugu icin yazilim sonrasi halini merak ediyorum :D
160hp hedefliyorum kismetse
o speclerde cok zor 160 hp :)egr ıptalı fln hp arttırmıyo zaten dp de gaz tekpıkemelerını en aza ındırıyo gozle gorulur bı yazılım olucak yazılımlada en fazla 150 hp cıkar cıksa cıksa o yazdıgın speclerın aynısı bı oncekı focusumda vardı 145 hp felandı
ilk yağı 1800 de değiştirip dp ve yazılım yaptırdım. geçen günde 5600 de ikinciye değiştirdim. servisin yağını değil, kendim alarak 5*30 castrol edge koyuyorum. bundan sonrada her 5000 de bir yağımı değiştiricem. sabah bekleme ve kapatırken bekleme prosedürüne uyarım. yapabildiğinin fazlasını istiyorsanız bir makinanın, yemini suyunu eksik etmeyeceksin :)
Abi 5000e gerek yok bence bosuna masraf ediyorsun. Yag olarak motul tavsiye ederim.motul olmasa bile mobil sonra castrol onun disindada 8_9 bin km degisim icin ideal ama filtreyi 5binde degistirirsen iyi olur tabi ama yag icin gereksiz bence.
aynen yag ıcın 5000 bın gereksız fuzulı masraf olur ama param cok dıyosan orasıda senın bılecegın ış :)
erdem325
15-04-2014, 22:56
ferroo onceki fordunla deneyemedik, bunla deneyelim bari.
vtf corsa
ferroo onceki fordunla deneyemedik, bunla deneyelim bari.
vtf corsa
yazılımı yaptırıyımda deverız :)
Onur Fatih
16-04-2014, 10:14
Bizde cok samimi bi abime pd130 bora aldik. Istanbulda 2 arabaya gittik les pert arabalar. Duzgun araba bulmak gercekten zormus
Su an stock bugun yarin bu haliyle bi deneriz. Sonra yazilim yapicaz yaz geliyor videolarda gelir artik :D
salidogan
25-04-2014, 08:54
o speclerde cok zor 160 hp :)egr ıptalı fln hp arttırmıyo zaten dp de gaz tekpıkemelerını en aza ındırıyo gozle gorulur bı yazılım olucak yazılımlada en fazla 150 hp cıkar cıksa cıksa o yazdıgın speclerın aynısı bı oncekı focusumda vardı 145 hp felandı
Kardesim soft yazilimla dedigin deger normal ama costum yazilim yapip turboyu gozden cikararak sıkı bir yazilim yaparsan o zaman 160'ları görebilirsin. Benim aracım costum yazilim var suanda. Racelogic olcumu ile lastikte 104kw veriyor. Yani ufak bir hesapla;
104 x 1.36 = 141.44hp lastikte lastikle motor arasinda %18-%22 fark oluyor rakım yol düzgünlüğü lastik capi vb etkenlerden dolayi bunu %16 olarak hesapliyoruz benim aracta.
141.44 + (141.44x16/100) = 164.07 hp motor gucune tekabül ediyor.
Turbo suanda 1.7-1.8 peak'le yürüyor. Az kaldi canı çıkacak turbonun :) bu arada focusla ugrasmak isteyen olursa 2009 euro 4'ün son serisi olan motorlarda 210'da hiz limitörü var. Benim aracta bu limitoru 280'e cikardik biz. Gideceginden degil maksat ne alabilirsek oldu :D
Kardesim soft yazilimla dedigin deger normal ama costum yazilim yapip turboyu gozden cikararak sıkı bir yazilim yaparsan o zaman 160'ları görebilirsin. Benim aracım costum yazilim var suanda. Racelogic olcumu ile lastikte 104kw veriyor. Yani ufak bir hesapla;
104 x 1.36 = 141.44hp lastikte lastikle motor arasinda %18-%22 fark oluyor rakım yol düzgünlüğü lastik capi vb etkenlerden dolayi bunu %16 olarak hesapliyoruz benim aracta.
141.44 + (141.44x16/100) = 164.07 hp motor gucune tekabül ediyor.
Turbo suanda 1.7-1.8 peak'le yürüyor. Az kaldi canı çıkacak turbonun :) bu arada focusla ugrasmak isteyen olursa 2009 euro 4'ün son serisi olan motorlarda 210'da hiz limitörü var. Benim aracta bu limitoru 280'e cikardik biz. Gideceginden degil maksat ne alabilirsek oldu :D
164 hp nerde olctun?tork ne alemde? :D
salidogan
26-04-2014, 22:48
164 hp nerde olctun?tork ne alemde? :D
Ölçümü linkte verdiğim cihazla yapıldı. Piyasada doğru düzgün dyno olmadığı için en sağlıklı ölçümü gene bundan aldık diyebilirim. Yakın zamanda İstanbul'a gitme niyetim var. Gittiğim zaman mutlaka adam gibi bir ölçüm yaptıracağım.
Ölçüm Yapılan Cihaz Linki (http://www.racelogic.co.uk/Store/products.php?product=PerformanceBox-with-Carry-Case%252d-03)
Bu hdi yda focus motorundan diyim en fazla kac hp cikar varmi yurt disindan yurt icinden link ? 200 leri goremessek arabayi satip 2.0 ini alacam
sadece yazılımla 200 lerı gormek hala bıle degıl :) buyuk turbo lazım 200 lerı gormek ıcın
rebeloghy
26-04-2014, 23:39
Bu hdi yda focus motorundan diyim en fazla kac hp cikar varmi yurt disindan yurt icinden link ? 200 leri goremessek arabayi satip 2.0 ini alacam
Abi bende de 1.6 110 hdi var , motor içi sağlam gt1749 yadda 22 li seri vs takıp gerekli geliştirmeler ile 200 e yakın güç alınır zorlayınca enjektor de isteyebilir tabii.
Ama 1.6 dizelde 170 180 hpler ve sonrası çok saran başedemediği torka sahip araçlar oluyor istenen verim alınamıyor gibi düşünüyorum.
150 160 hplerde bile debriyajla ilgili geliştirmeler gerekirken 200 için tork da 400 lere gelir , kaldıracağını düşünmüyorum bizim araçların.
Yani kafaya koyunca yapılır 9 saniyelik şahin yapılıyor yani isteyince ancak buna harcanacak para ile 2.0 dizellerden çok daha keyif alınır
Onur Fatih
26-04-2014, 23:50
focusların cooler zaten büyük 4,5 lt olması lazım ona dokunmadan 1749 ve güzel bi debriyajla çok keyifli olur diye düşünüyorum +400 nm çok başka bişey
focusların cooler zaten büyük 4,5 lt olması lazım ona dokunmadan 1749 ve güzel bi debriyajla çok keyifli olur diye düşünüyorum +400 nm çok başka bişey
aynen cooler zaten buyuk dedıgın gıbı ben yazıcaktım :) 1749 bıde bronz devam :) cok keyıflı olur
Onur Fatih
26-04-2014, 23:59
aynen cooler zaten buyuk dedıgın gıbı ben yazıcaktım :) 1749 bıde bronz devam :) cok keyıflı olur
yapsana :) ben başlıyorum inşallah yakında bişeyler yapmaya
yapsana :) ben başlıyorum inşallah yakında bişeyler yapmaya
elımde 1 tane daha ayrı 1544 var pıc olsun ıstemıyorum :D
Peki yag pompasi falan su koyverirmi bu guclere dayanamayip ? Kafam karisik 2.0 hdiami yuklensem bunumu kurcalasam. Internette ufak dokunmayla 204 hp 400 tork alan 2.0 var bunda biraz uğrasicaz anlasilan. Balata işi ne olacak bilmiyorum benim arabada tek care bronz galiba ?
Onur Fatih
27-04-2014, 10:57
Peki yag pompasi falan su koyverirmi bu guclere dayanamayip ? Kafam karisik 2.0 hdiami yuklensem bunumu kurcalasam. Internette ufak dokunmayla 204 hp 400 tork alan 2.0 var bunda biraz uğrasicaz anlasilan. Balata işi ne olacak bilmiyorum benim arabada tek care bronz galiba ?
2.0 hdi 407 yi 200 beygir yapacağına 1.6 307 & focustan 160-170 çıkar daha çok eğlendirir emin ol :)
salidogan
27-04-2014, 22:59
Bronz ben yaptıracaktım ama vazgeçtim. Kavrama hemen olduğu için, akisler, rotlar, motor kulakları, motor yatağı, enjektörler, krank vs vs vs tüm parçalara yük birden binecek ve 1-2-3... kalkamadan sonra ufak ufak rotlardan akislerden başlıycak kırılmalar daha sonra film devam edecek motor kulağı, enjektör vs vs şeklilnde ve sonra lanet edip keşke orijinal baskı yapsaydımda 40-50binde bir değiştirseydim dersin :D tabi bu benim yorumum karar senin kardeşim. ;)
Bronz ben yaptıracaktım ama vazgeçtim. Kavrama hemen olduğu için, akisler, rotlar, motor kulakları, motor yatağı, enjektörler, krank vs vs vs tüm parçalara yük birden binecek ve 1-2-3... kalkamadan sonra ufak ufak rotlardan akislerden başlıycak kırılmalar daha sonra film devam edecek motor kulağı, enjektör vs vs şeklilnde ve sonra lanet edip keşke orijinal baskı yapsaydımda 40-50binde bir değiştirseydim dersin :D tabi bu benim yorumum karar senin kardeşim. ;)
senın arabaya bındıkten sonra tum fıkırlerım degıstı kardesım :Dallah kaza bela vermesın bıldıgın hayvan gıbı gıdıyo :D
salidogan
28-04-2014, 11:48
senın arabaya bındıkten sonra tum fıkırlerım degıstı kardesım :Dallah kaza bela vermesın bıldıgın hayvan gıbı gıdıyo :D
Eyvallah :) Baskı balatayı da bi değiştireyim daha da canlanacak inşallah ama afişe etmeyelim kardeşim :) az bi oynama payımız kaldı onuda zorlarız muhtemelen.
Onur Fatih
28-04-2014, 12:09
senin eskisinden hızlı mı
dun aksam benım aracın tüm ozellıklerını actı saolsun :) gitmıskende hazır bı gezelım dedık 1 2 turladık bence cok guzel gıdıyo benım eskı aractan daha hızlı yanı benımkınden ıvmelenmesı ıyı ama tutunma problemı var 2 3 oldugu gıbı sarıp duruyo :)focuslar gercekten cok guzel gıdıyo bunu bı kez daha anladım hele o kıloyla bınmesem ınanmam ole gıttıgıne :)sonuc olarak benım eskı aracımı tahmınen 2 3 boy daha gecer
hatta persembe aksamıda nasıp olursa benım stocklan onu denıcez aradakı farkı gormek ıcın bakalım kac tır almış :D
Onur Fatih
28-04-2014, 15:26
bi kadran videosu çekin düz yolda :D
salidogan
28-04-2014, 15:53
bi kadran videosu çekin düz yolda :D
Tel'i direksiyona bağlayacak birşey bulursam bende düşünüyorum 50-150 ve 80-180 hızlanmalarını çekmeyi :) İnşallah yakın zamanda baskı - balata değişiminide yapar çekerim videoyu...
rebeloghy
28-04-2014, 15:57
Tel'i direksiyona bağlayacak birşey bulursam bende düşünüyorum 50-150 ve 80-180 hızlanmalarını çekmeyi :) İnşallah yakın zamanda baskı - balata değişiminide yapar çekerim videoyu...
80-180 ini ben de çok merak ediyorum çekebilirseniz fikir vericek :) araçta neler vardı sizin ?
Onur Fatih
28-04-2014, 15:58
toledo 1.9 tdi ahf 110 chip+big nozzle+exhaust - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zg96KV05zOI)
ben en son bunu çekmiştim benimde debriyajım kaçırıyor. telefon elimde çekiyorum zor değil :)
benim 50-150 hemen hemen 15-16 civarında çıkıyor 40-180 km 22-23 saniye olması lazım
salidogan
28-04-2014, 16:02
toledo 1.9 tdi ahf 110 chip+big nozzle+exhaust - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zg96KV05zOI)
ben en son bunu çekmiştim benimde debriyajım kaçırıyor. telefon elimde çekiyorum zor değil :)
Bi iş yapacaksam doğru düzgün yapmayı isterim. Video çekince eklerim bu başlığa...
ygtkrmdnz
28-04-2014, 19:09
benim 50-150 hemen hemen 15-16 civarında çıkıyor 40-180 km 22-23 saniye olması lazım
Onur merhaba kanalinda en altlarda 40-140 denemesi gordum orada specler neler merak ettim 12sn gorunuyor
Onur Fatih
28-04-2014, 19:30
Onur merhaba kanalinda en altlarda 40-140 denemesi gordum orada specler neler merak ettim 12sn gorunuyor
40-140 hic olcmedim ki speclerim hep ayni o kadar az ciktiysa yol egimlidir, son videoda duz yolda denemistim onu baz aliyorum
ygtkrmdnz
28-04-2014, 19:52
Son video acilmadi bende o yuzden kanalina baktim en alttaki 2.videoyu soyluyorum toledo tdi isimli 40 da basliyorsun basmaya
Onur Fatih
28-04-2014, 23:19
toledo tdi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ly2if6LU9nw)
bu videodan bahsediyorsun sanırım. 50-150 max 15-16 saniyede çıkarıyorum ama bazen 3e tam girdiğimde debriyaj kavramıyor.
bu videoyu çektiğimde yeni almıştım arabayı
ygtkrmdnz
28-04-2014, 23:32
Evet bu videoyu soyledim gayet iyi hizlaniyor masallah
Onur Fatih
28-04-2014, 23:34
Evet bu videoyu soyledim gayet iyi hizlaniyor masallah
sağ ol dostum. senin getz 88 mi 110 mu?
ygtkrmdnz
29-04-2014, 00:10
110luk rio yu geciyorum, 110luk eranin tamponundayim ama aracim 88lik hyundai nin yazilim mantigini cozemedim:)
salidogan
29-04-2014, 10:24
Focus 1.6 TDCi Acceleration 60-180 km/h - Dailymotion video (http://www.dailymotion.com/video/x1s1p2e_focus-1-6-tdci-acceleration-60-180-km-h_auto)
şimdilik bu video'yu çekebildim, bakımdan sonra daha düzgün bir çekim yapacağım. Konya yol'u mobese'yi geçtikten sonra gölbaşı istikatmeti...
ygtkrmdnz
29-04-2014, 10:46
Birde specleri yazarsaniz :)
salidogan
29-04-2014, 10:50
Birde specleri yazarsaniz :)
spec olarak ne istiyorsunuz?
turbo 1.8 peak'le yürüyor, güç lastikte 107kw = 143hp
ygtkrmdnz
29-04-2014, 12:16
Sadece video eklemissiniz aracta ne oldugunu yazmamissiniz onu sordum tesekkurler
salidogan
29-04-2014, 17:45
Yukarıda yazmış dostum aracta neler oldugunu. Yazilim + kat iptali var aracta.
Boldenon
29-04-2014, 21:12
Focus 1.6 TDCi Acceleration 60-180 km/h - Dailymotion video (http://www.dailymotion.com/video/x1s1p2e_focus-1-6-tdci-acceleration-60-180-km-h_auto)
şimdilik bu video'yu çekebildim, bakımdan sonra daha düzgün bir çekim yapacağım. Konya yol'u mobese'yi geçtikten sonra gölbaşı istikatmeti...
gayet iyi hızlanıyor maşallah.
orası yokus yukarı degılmıydı kardesım :)
bende bı çekim kıyaslayalım bakalım
salidogan
30-04-2014, 10:41
orası yokus yukarı degılmıydı kardesım :)
Dogrudur :) hafif bi egim ama cok etkilemez :)
Baskı balata değişimi işçilik dahil ortalama fiyatları nedir hiç fiyat aldınız mı ?
Baskı balata değişimi işçilik dahil ortalama fiyatları nedir hiç fiyat aldınız mı ?
baskı balata seti 250 tl...80 100 de ıscılık alıyolar toplamda 350 tl fln tutuyo...
Onur Fatih
30-04-2014, 13:14
baskı balata seti 250 tl...80 100 de ıscılık alıyolar toplamda 350 tl fln tutuyo...
80-100 mu :) ben daha gecen yag filtre degisimi on disk arka balata disk vs bi kac on parca degistirdim 120 lira verdim. Baski balataya 200 den asagi istemezler burda. En son evin onune bi lift alicam kendim baslicam sokmeye. Dagita dagita ogreniriz:D
ErenDurmus
30-04-2014, 13:19
Dogrudur :) hafif bi egim ama cok etkilemez :)
Konya yolu 70 radar dan sonrası baya bi rampa olması lazım :soru:
80-100 mu :) ben daha gecen yag filtre degisimi on disk arka balata disk vs bi kac on parca degistirdim 120 lira verdim. Baski balataya 200 den asagi istemezler burda. En son evin onune bi lift alicam kendim baslicam sokmeye. Dagita dagita ogreniriz:D
valla genelde ole 200 lıra tutmaz bızım burda 100 ıscılık sıtıyolar genelde 200 naptın yaa :D
1.6 tdci, hdi fanları inceleyin şu konuyu derim :)
300hp fiesta 1.6tdci project - PassionFord (http://passionford.com/forum/restorations-rebuilds-and-projects/432786-300hp-fiesta-1-6tdci-project.html)
benzin o kadar ucuzken niye mazotun pisliğiyle uğraşırlar başka ülkelerde anlamam.
1.6 tdci, hdi fanları inceleyin şu konuyu derim :)
300hp fiesta 1.6tdci project - PassionFord (http://passionford.com/forum/restorations-rebuilds-and-projects/432786-300hp-fiesta-1-6tdci-project.html)
bu bıldıgımız psa 110 luk focus 1.6 tdci motoru degılmı?
bu bıldıgımız psa 110 luk focus 1.6 tdci motoru degılmı?
1.6 tdci 90/92hp üzerinden yürüyor vatandaş.
Onur Fatih
01-05-2014, 14:58
Fiestalar 90. Hatta 110 tdci memeleri takmis turbo cooler debriyaj vs 156 hp alabilmis ilk basta. Bi onceki sayfada racelogic olcumu 160 hp oldugunu iddia ediyordu konu sahibi. Onun oyle olacagini hic sanmiyorum adamlar bosuna milyarlar verip dinamometre almiyor :)
Fiestalar 90. Hatta 110 tdci memeleri takmis turbo cooler debriyaj vs 156 hp alabilmis ilk basta. Bi onceki sayfada racelogic olcumu 160 hp oldugunu iddia ediyordu konu sahibi. Onun oyle olacagini hic sanmiyorum adamlar bosuna milyarlar verip dinamometre almiyor :)
dedıgıne bısıy dıyemem ama bugun arkadasın focusu olctuk tekerde 110 kw verdi baya bı gıdıyor yanı :)
4-5 senedir biniyorum bu arabalara, burada beygirler havada uçuşuyor. Bizimki bozuk demek ki:soru:
salidogan
02-05-2014, 00:39
İddia etmiyorum kardes direk soyluyorum. 160 oldugunu. Varsa 160'lik ayni klasman bir araban buyur gel deneyelim. Turbo arabanin basinciyla enjektor basinciyla oynarsan cok rahat bu guclere ulasirsin. Eski turbolu dizel araclarla kiyas yapacaksanda hic ugrasma ben sana kiyaslayim hemen. Eskiden turbo aracin cekisine destek verip yigilmalari onlemek icindi, suanda turbo dizel araclardaki turbo ise yakit tasarrufu ile birlikte performans saglamak amaciyla kullaniliyor. Neden 1900-2200 arasinda turbo devreye girer saniyorsun? Bunun cevabida bu devirlere kadar zaten motor kendine yetiyor amaç normal surus devirlerini rahatlatmak ve performans saglamaktir.
Ben bu araca eger 5-6bin lira harcayacak olursamda emin ol cok sey degisir.
salidogan
02-05-2014, 00:44
4-5 senedir biniyorum bu arabalara, burada beygirler havada uçuşuyor. Bizimki bozuk demek ki:soru:
Standart yazilimlarda zaten remaps olsun superchips olsun veya costum bir yazilim olsun hatta box olsun. %30-%35 guc alinabilecegine inanipta. Açık bir yazılımla 110'luk aracin 160'a cikmasida zaten %40-45 civari bir fark yaratir. Buda aracinin turbosunu gozden cikardiysan alinabilmesi mumkun bir degerdir.
Onur Fatih
02-05-2014, 01:00
İddia etmiyorum kardes direk soyluyorum. 160 oldugunu. Varsa 160'lik ayni klasman bir araban buyur gel deneyelim. Turbo arabanin basinciyla enjektor basinciyla oynarsan cok rahat bu guclere ulasirsin. Eski turbolu dizel araclarla kiyas yapacaksanda hic ugrasma ben sana kiyaslayim hemen. Eskiden turbo aracin cekisine destek verip yigilmalari onlemek icindi, suanda turbo dizel araclardaki turbo ise yakit tasarrufu ile birlikte performans saglamak amaciyla kullaniliyor. Neden 1900-2200 arasinda turbo devreye girer saniyorsun? Bunun cevabida bu devirlere kadar zaten motor kendine yetiyor amaç normal surus devirlerini rahatlatmak ve performans saglamaktir.
Ben bu araca eger 5-6bin lira harcayacak olursamda emin ol cok sey degisir.
5-6 bin tofoşa harcasan onda da çok şey değişir :) saygılar ustam.. bizim öğrenceğimiz çok şey ama senin öğreneceğin dünya dolusu şey var emin ol.. şu yukarda yazdıkların arasında bile dünya dolusu yanlış var.
Ayrıca konuşma tarzın hoş değil. diğer postlarındanda belli tek sen yapmıyorsun
bu arada rolantideyken bile turbon çalışır pervanelerin hep döner. ;)
Standart yazilimlarda zaten remaps olsun superchips olsun veya costum bir yazilim olsun hatta box olsun. %30-%35 guc alinabilecegine inanipta. Açık bir yazılımla 110'luk aracin 160'a cikmasida zaten %40-45 civari bir fark yaratir. Buda aracinin turbosunu gozden cikardiysan alinabilmesi mumkun bir degerdir.
Kaç seneden beri bu motora sahip arabayı kullanıyorum 160hp öyle dediğiniz gibi risk alınarak bile çıkacak değer değil. Bu gücü alırsınız fakat arkanızda devasa bir duman bulutu olur her zaman, duman daha az ise bu seferde turbonuz size 3-4 bin km civarında elveda der.
Tekerde 105-110kw demek krankta en az 170hp üstü güç demek ki bunu çıkarması mümkün değil..
Onur Fatih'in örneğini verdiği fiestaların hepsi hybrid turbo kullanıyorlar ve basınçları 1.6 bar civarında stabil... Oradan gerçekçi güçler hakkında fikir sahibi olursunuz.
Onur Fatih
02-05-2014, 01:14
Ben sakarkadayim atari sen yapiyon hemde gel diyon :) cok merak ediyosan sen gel araya bi tir sokmazsam ben kendi arabami ertesi gun saticam :)
salidogan
02-05-2014, 02:10
Siz haklisiniz beyler benim ogrenecegim cok sey var ;) onur 1.9 arabayla 1.6'ya tir sokunca sevineceksen simdiden sevinebilirsin problem yok. polemik yaratmaya gerek yok bence...
dun aksam benım aracın tüm ozellıklerını actı saolsun :) gitmıskende hazır bı gezelım dedık 1 2 turladık bence cok guzel gıdıyo benım eskı aractan daha hızlı yanı benımkınden ıvmelenmesı ıyı ama tutunma problemı var 2 3 oldugu gıbı sarıp duruyo :)focuslar gercekten cok guzel gıdıyo bunu bı kez daha anladım hele o kıloyla bınmesem ınanmam ole gıttıgıne :)sonuc olarak benım eskı aracımı tahmınen 2 3 boy daha gecer
oldukca guzel gıdıyor yazılım ıle o gun aracda uc kısı olmamıza ragmen cok guzel gıdıyordu tek gişi dahada bır canlıdır...
Ben sakarkadayim atari sen yapiyon hemde gel diyon :) cok merak ediyosan sen gel araya bi tir sokmazsam ben kendi arabami ertesi gun saticam :)
onurcum yanlıs anlamada senın butun vıdeolarını ızledım o focusu senın arac gecemez hele 1 tır fln komık olmus abartma dun focusada cok bındım nasıl gıttıgını bılıyorum o focusu 1 tır gecmen ıcın senın aracın 200 hp fln olması lazım...kaldıkı 1 tır fln mumkun degıl butun vıdeolarını nasıl gıttıgını ızledım belkı 1 boy gecersın oda cok kucuk bı ıhtımal kardesım :)abartmayın yanı 1 tır fln komık olmayın cordabayla sahın bastırmıyosunuz...dun ben bastım 190 a geldıgımde adam 6 7 boy onumdeydı ben 200 e geldıdıgımde dahada uzaktaydı senın aracında kalıdıkı ben stock focusla 200 u gordugumde o 220 ustu bı rakamlarda buyuk ıhtımal yanı bence 1 tır fln deyıpte abartma bu arada sende alı kardesımde bırbırınızden bı farkı yok gozumde tarafsız olarak yorum yaptım :)
sakın olun uzamasın konu kımsenın kımseyle gelıp bascagı yojk zaten gereksız uzamasın...
seninkinin bozuk olabilme ihtimalı yüksek;)
Onur Fatih
03-05-2014, 14:03
--------------------
seninkinin bozuk olabilme ihtimalı yüksek;)
Anlayadik iste kac senedir senin kadar uzman degiliz. O kaş goz isaretini yediririm sana...
Ne yazilimmis yazilim yaptiran 50 60 hp aliyor. 3 5 idiotta inanmis atar gider yapiyor gelmisler...
Arabayı yapan tuner bile yaptığı ayara 144hp öngörmüş(o civarda bir değer istemiş demekki) ama araba tekerde 110kw olmuş.:soru:
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance/photos/a.381791505294425.1073741901.159737847499793/381791535294422/?type=3&theater
Boldenon
03-05-2014, 20:36
decat ve yazılımla tekerde 110kw :eek::eek:
Arabayı yapan tuner bile yaptığı ayara 144hp öngörmüş(o civarda bir değer istemiş demekki) ama araba tekerde 110kw olmuş.:soru:
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance/photos/a.381791505294425.1073741901.159737847499793/381791535294422/?type=3&theater
Tuner krankta 144hp görmüş, arkadaşlar tekerde 150hp.
Onur Fatih
03-05-2014, 21:54
Varmayin ustune :D
Anlayadik iste kac senedir senin kadar uzman degiliz. O kaş goz isaretini yediririm sana...
Ne yazilimmis yazilim yaptiran 50 60 hp aliyor. 3 5 idiotta inanmis atar gider yapiyor gelmisler...
bana ozelden tel no at.ankaradaysan bulusalımda su kas goz ısaretımı bana bı yedır olurmu?
hayır sunu merak edıyorum adamın arabasıyla dalga gecmek cokmu hosunuza gıdıyo?bu sızın aracınıza yapılsa cokmu ıyı olur?
bana ozelden tel no at.ankaradaysan bulusalımda su kas goz ısaretımı bana bı yedır olurmu?
Ankara da degilim yolum duserse bulur,zevkle yediririm.
Bir akilli sensin forumda bir yerinden gucler cikariyorsun uyaran insanlara artislik yapiyorsun...
Hangi kafada yasiyorsun yada okuma anlama problemi mi var? Kim dalga gecmis? Herkes demis ki oyle olmaz. Neyse siz kafadan gucler cikarmaya devam edin..
Ankara da degilim yolum duserse bulur,zevkle yediririm.
Bir akilli sensin forumda bir yerinden gucler cikariyorsun uyaran insanlara artislik yapiyorsun...
Hangi kafada yasiyorsun yada okuma anlama problemi mi var? Kim dalga gecmis? Herkes demis ki oyle olmaz. Neyse siz kafadan gucler cikarmaya devam edin..
1.sı ben guc ıle ılgılı bısıy demedım arkadas bı hesap yapmıs cıkar yada cıkmaz dogru yada yanlıs bısıy dıyemem...körmüsün bak bakalım ben 160 170 hp cıkar yazmısmıyım hıc mesajlara?onur 1 tır gecerım demıs bende gecemessın 1 tır abartma dedım gozun korse ankaraya gelınce haber ver ben o gozunu duzeltırım merak etme hıc...
2.side herkes bı dalga pesınde yok 150 hp yok 160 hp yok krankta 150 tekerde 160 dln bunlar hıc hos degıl o olmayan beyıncıgıne ıyı sok ben focustan yada 1.6 tdci hdi motordan yok 170 hp 180 hp cıkar dıye bısıy ıdda etmedım bu konuda...herkes bı dalgalarda adam yapmıs sunmus ınanmıyosanız dalga gecmenın anlamı yok kımse sana ınandırmak zorunda degıl tdcı hdı muhendısı senmısın?
ankaraya geldıgınde ılk ısın benı aramak olsun su lafı bana bı yedir...
Ankara da degilim ya sîk sen burdan daha giderli giderli, denk gelirsek ya pisman olursun yada hic orali degilmis gibi davranirsin.. bilmiyoruz sanki bu turleri...
Arabayla dalga gecende yok diyoruz ki olmaz sen baska bir yerinden anliyorsun.. Herkesin dedigi bir yazilimla 1.6 tdci hdi tekerde 110kw cikmaz. Onu gectim mal sahibi bu kadar savunmuyor,sana ne oluyor?
Beyler tartışmak yakışmıyor, oem turbo ile aklı başında olan her kişi az çok 1.6 tdci dan 150 teker hp si çıkmayacağını bilir diyorum ben de.
bunu söylemek için psa mühendisi olmaya gerek yok, ben de makine mühendisiyim .:) mezun olamamış olsam da her ne kadar..
salidogan
04-05-2014, 00:13
Beyler hepiniz mübarek otomotiv mühendisi gibi konusuyorsunuz. 18 martta yayinlanan pakette 144hp dogrudur. 18 marttan bu yana 4 kez daha guncellendi bu yazilim ve turbo son seviyeye kadar acildi. Ayrica dalga dumen islerine girmeyin. Araç benim, varsa 1.6 dizel yazilimli araciniz buyrun deneyelim. Bunu size ispatlamaya yada ispatlama cabasina bile girmeyecegim. Faceden arastiran dostum. İsterden firmanin numarasini vereyim son degerleri kendin sor ogren. Lastikte alinan gucun motorda kaca tekabul ettigini falan sorabilirsin. Yok ama burdan yazip cizmeye devam edip benim arabamla kafa bulmaya kalkacaksanda dedigim gibi muadil bir aracla gelirsin deneriz. Burada hic kimse hic birseyi birilerine inandirmak zorunda degil. Ben simdi size pal buyuttum yazilimla 200hp desem ooo hepiniz kac mm buyuttun diyecek sonra o kadar buyutmeyle o guc alinamaz diyecek. Bu is cigirindan cikmasin hic. Konuyuda kirletmenin bi anlamı yok.
Ankara da degilim ya sîk sen burdan daha giderli giderli, denk gelirsek ya pisman olursun yada hic orali degilmis gibi davranirsin.. bilmiyoruz sanki bu turleri...
Arabayla dalga gecende yok diyoruz ki olmaz sen baska bir yerinden anliyorsun.. Herkesin dedigi bir yazilimla 1.6 tdci hdi tekerde 110kw cikmaz. Onu gectim mal sahibi bu kadar savunmuyor,sana ne oluyor?
konyadaydım sımdı geldım senınle ılgılenemedım k bakma artık :)? tamam ankaraya gelınce haber ver sen...
Beyler tartışmak yakışmıyor, oem turbo ile aklı başında olan her kişi az çok 1.6 tdci dan 150 teker hp si çıkmayacağını bilir diyorum ben de.
bunu söylemek için psa mühendisi olmaya gerek yok, ben de makine mühendisiyim .:) mezun olamamış olsam da her ne kadar..
zaten ben 150 tekerde verıcegını fln ıdda etmedım ole bısıyde solemedım motorda verır ama onda bı sorun yok ama arkadas hemen atar yaptı bende kıramadım cevap yazmak zorunda kaldım :)
erdem325
06-05-2014, 17:29
Beyler hepiniz mübarek otomotiv mühendisi gibi konusuyorsunuz. 18 martta yayinlanan pakette 144hp dogrudur. 18 marttan bu yana 4 kez daha guncellendi bu yazilim ve turbo son seviyeye kadar acildi. Ayrica dalga dumen islerine girmeyin. Araç benim, varsa 1.6 dizel yazilimli araciniz buyrun deneyelim. Bunu size ispatlamaya yada ispatlama cabasina bile girmeyecegim. Faceden arastiran dostum. İsterden firmanin numarasini vereyim son degerleri kendin sor ogren. Lastikte alinan gucun motorda kaca tekabul ettigini falan sorabilirsin. Yok ama burdan yazip cizmeye devam edip benim arabamla kafa bulmaya kalkacaksanda dedigim gibi muadil bir aracla gelirsin deneriz. Burada hic kimse hic birseyi birilerine inandirmak zorunda degil. Ben simdi size pal buyuttum yazilimla 200hp desem ooo hepiniz kac mm buyuttun diyecek sonra o kadar buyutmeyle o guc alinamaz diyecek. Bu is cigirindan cikmasin hic. Konuyuda kirletmenin bi anlamı yok.
gerginligin ustune yazmayi sevmem ama denemek isterseniz eger 140 civarlarinda dti corsa miz var, denemek isteriz.
not:
benim atarim giderim yok, saplarim delerim muhabbetini sevmem, araba kardesimin zaten, kim deneyelim dese gider dener. siz de deldim yardim muhabbetlerine girmeyecekseniz eger deneyelim. dostane olsun denemeler, rakip bulamiyoruz bu aralar.
salidogan
06-05-2014, 20:40
gerginligin ustune yazmayi sevmem ama denemek isterseniz eger 140 civarlarinda dti corsa miz var, denemek isteriz.
not:
benim atarim giderim yok, saplarim delerim muhabbetini sevmem, araba kardesimin zaten, kim deneyelim dese gider dener. siz de deldim yardim muhabbetlerine girmeyecekseniz eger deneyelim. dostane olsun denemeler, rakip bulamiyoruz bu aralar.
olabilir dostum, sizin araçla benim araç arasında ciddi bir ağırlık farkımız var. geçen hafta vtf ile denemeyi düşündük ama ortalama 350-400 kg civarında ağırlık farkından vazgeçtik. :)
erdem325
06-05-2014, 20:50
olabilir dostum, sizin araçla benim araç arasında ciddi bir ağırlık farkımız var. geçen hafta vtf ile denemeyi düşündük ama ortalama 350-400 kg civarında ağırlık farkından vazgeçtik. :)
himmmm bizim arac wtf zaten :D
kilo farkini da 20hp olarak sayip bi denesek?
dedigim gibi iddia muhabbeti degil, gormus oluruz ne oluyor.
Geçen hafta kıvançla konuşurken deneyin dediği arkadaş sendin demek :)
Memnun oldum dostum, benim denemelerim sadece keyfi stres atmak :D
Ben wtf corsanın sahibi :)
salidogan
06-05-2014, 21:45
Geçen hafta kıvançla konuşurken deneyin dediği arkadaş sendin demek :)
Memnun oldum dostum, benim denemelerim sadece keyfi stres atmak :D
Ben wtf corsanın sahibi :)
benim dostum benim. o günde konuştuğumuz gibi arada çok kg farkı var. kaynatırız ama her türlü.
wtf gecer focus 160 hp de olsa 300 kğ 20 hp yemı esıt :Dama denemek ıstersenız deneyın tabı izleriz :)
erdem325
07-05-2014, 13:47
wtf gecer focus 160 hp de olsa 300 kğ 20 hp yemı esıt :Dama denemek ıstersenız deneyın tabı izleriz :)
focus kac kg ben bilmiyorum, dolayisi ile aradaki kilo farkinida rakamsal olarak bilmiyorum.
20hp 300kg a esit demedim zaten.
corsa da cok hafif sayilmaz ama arada 300kg olacagini dusunmemistim acikcasi, dogrudur demekki agirmis baya focus.
ben cogu denemenin videosunu kafam eserse kopru ustunden cekiyorum ama foruma vs bir tane bile video atmadim hic.
derdimiz reklam yapmak degil, ben cektiklerimi sadece ilerleyen zamanlarda bazi arac sahipleri alakasiz sekilde deldim o da kim vs vs diye 3. sahislara konustugunda suratina vurmak icin cekiyorum :)
bunun disinda forumda da gordugunuz uzere konu vs acip video atmiyoruz zaten.
isin goygoyundayiz biz, keyif aliyoruz.
gazlamak icin yaptik mumkun mertebe gazlayip tadini cikariyoruz yani.
salidogan
07-05-2014, 14:47
focus kac kg ben bilmiyorum, dolayisi ile aradaki kilo farkinida rakamsal olarak bilmiyorum.
20hp 300kg a esit demedim zaten.
corsa da cok hafif sayilmaz ama arada 300kg olacagini dusunmemistim acikcasi, dogrudur demekki agirmis baya focus.
ben cogu denemenin videosunu kafam eserse kopru ustunden cekiyorum ama foruma vs bir tane bile video atmadim hic.
derdimiz reklam yapmak degil, ben cektiklerimi sadece ilerleyen zamanlarda bazi arac sahipleri alakasiz sekilde deldim o da kim vs vs diye 3. sahislara konustugunda suratina vurmak icin cekiyorum :)
bunun disinda forumda da gordugunuz uzere konu vs acip video atmiyoruz zaten.
isin goygoyundayiz biz, keyif aliyoruz.
gazlamak icin yaptik mumkun mertebe gazlayip tadini cikariyoruz yani.
Dostum kimse video cekeceksin yada muhabbeti seviyesinden cikaraksin demedi sana sakin ol. Benim focus benimle ve bagaj vs ile 1450-1500 civari geliyor. :) sizin aracta Emreyle birlikte 1100-1150 anca gelir. Haksizmiyim. Bu sartlarda da uzayip gider yani. Yurt disinda bazi forumlarda hp/kg farkina kg basina 0.07 hp seklinde degerlendirmisler. Yani 0.07 x 300 dersek 21 hp agirlik farkindan dolayi benim kaybim var. :D
Ama bu hafta gelebilirsem deneyelim kaynatalim amac zaten kaynatmak oldugu icin problem yok. Hem bende turbo degisiminden oncesini gormus olurum.
erdem325
07-05-2014, 15:02
Dostum kimse video cekeceksin yada muhabbeti seviyesinden cikaraksin demedi sana sakin ol. Benim focus benimle ve bagaj vs ile 1450-1500 civari geliyor. :) sizin aracta Emreyle birlikte 1100-1150 anca gelir. Haksizmiyim. Bu sartlarda da uzayip gider yani. Yurt disinda bazi forumlarda hp/kg farkina kg basina 0.07 hp seklinde degerlendirmisler. Yani 0.07 x 300 dersek 21 hp agirlik farkindan dolayi benim kaybim var. :D
Ama bu hafta gelebilirsem deneyelim kaynatalim amac zaten kaynatmak oldugu icin problem yok. Hem bende turbo degisiminden oncesini gormus olurum.
gayet sakin yazdim yau niye gergin anlasildim ki :D
ben ille de deneyelim demiyorum zaten yau, sadece teklif ettim hepsi bu.