PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egr

Burak K.
18-03-2014, 19:05
Arabam arıza lambası yaktı YİNE. :D Bilgisayara bağladık,EGR valfi hatası verdi. İnternette her kafadan ayrı bi ses çıkıyor. Temizlet diyen var,iptal et diyen var. Yarın sanayiye gidicem temizletmeyi düşünüyorum ama bi yandan da iptal etsem mi diye düşünüyorum. İptal etsem muayenede bi sıkıntı yaratır mı bana ve arabada ne gibi bi değişiklik olur? :)

Araba 1.6 HDi C4

emp:)
18-03-2014, 19:11
Bozuk egr her şekilde iptalde etsen arıza yakar(arasına conta koymadan bahsediyorum). Temizletip, geri tak. 120-130 bin civarı hdi motorlarda egr kurumdan hata veriyor(hareketini yapamıyor). Sorun büyük ihtimal buradan kaynaklı, egr bozuksada yenisini almanı tavsiye etmem;başka çözümleri var.İptal etsende kimse anlamaz bu arada:)

Burak K.
18-03-2014, 19:24
Bozuk egr her şekilde iptalde etsen arıza yakar(arasına conta koymadan bahsediyorum). Temizletip, geri tak. 120-130 bin civarı hdi motorlarda egr kurumdan hata veriyor(hareketini yapamıyor). Sorun büyük ihtimal buradan kaynaklı, egr bozuksada yenisini almanı tavsiye etmem;başka çözümleri var.İptal etsende kimse anlamaz bu arada:)

Araba 116.000'de. :) İnşallah temizletince sıkıntı hallolur. Başka çözümleri var derken nedir onlar?

Birkan61
18-03-2014, 19:57
Temizletsen yine dolacak çok güvendiğin yakıtının tertemiz olduğunu bildiğin bi yerden yakıt almayınca :)

en güzeli iptal etmek, araçta rahatlar canavar gibi. Yerinde olsan bunu yapardım

ferroo
18-03-2014, 20:09
egr ıptal edınce arac rahatlıyomu :)

Burak K.
18-03-2014, 21:42
EGR iptali içinde çok iyi seyler soylenmiyor bi de psa motorlarinda ariza lambasi yaktigi soyleniyor.

ferroo
18-03-2014, 22:40
EGR iptali içinde çok iyi seyler soylenmiyor bi de psa motorlarinda ariza lambasi yaktigi soyleniyor.

bende yakmadı ısık fln...performansındada hıcbı degısıklık olmadı...

Burak K.
18-03-2014, 23:20
bende yakmadı ısık fln...performansındada hıcbı degısıklık olmadı...

Peki yakıt durumu nedir ?

ferroo
18-03-2014, 23:24
Peki yakıt durumu nedir ?

sehır ıcınde ortalama normal kullanımda 27 28 kurus yakıyodu benım aracımda :) ben performansındanda memnundum aractanda polo 1.6 tdı almak ıcın sattım ama uygun arac bulamıyorum tekrar focusa doncez gıbı :D

Burak K.
19-03-2014, 16:45
EGR temizlendi,arıza lambası söndü sıkıntı yok. AMA :D EGR temizlenince pis mazot geldi motora galiba arıza lambası YİNE yandı. :D Enjektör temizleyici falan aldım döktüm depoya usta öyle dedi,bakalım inşallah söner kendiliğinden. :D

Runo
19-03-2014, 18:22
Burak aslında egr temizliği çok kolay, bu sorunu yaşadığın zaman sende temizleyebilirsin diye düşünüyorum ama her araç için kolay olur mu ondan emin değilim :)

Burak K.
19-03-2014, 19:30
Burak aslında egr temizliği çok kolay, bu sorunu yaşadığın zaman sende temizleyebilirsin diye düşünüyorum ama her araç için kolay olur mu ondan emin değilim :)

C4'de egr'yi sökmek için silecekler,cam önü plastikler,motor kapağı,turboya giden hortumlar,hava filtresi,kazanı ve boruları komple sökülüyor içerdende bi kaç parça söküldü onları nedir bilmiyorum. :D Taaa aşağıda bi yerlerde egr,usta bile bulmak için ayna falan tuttu anca buldu söktü. :D Hadi diyelim ben söktüm bunları,geri toplamam mümkün değil. :)

Y.Emre
19-03-2014, 19:52
http://distilleryimage2.ak.instagram.com/4babe748af4411e399f0124b12b579b6_8.jpg

Doktor bu ne :D Noluyo orda

sıkıntı olursa kaldırayım hacı :D

19-03-2014, 19:57
Ucuz mazot falan mı kullanıyorsun? yakıt filtren yeni mi?

Burak K.
19-03-2014, 20:44
http://distilleryimage2.ak.instagram.com/4babe748af4411e399f0124b12b579b6_8.jpg

Doktor bu ne :D Noluyo orda

sıkıntı olursa kaldırayım hacı :D

Yok yok bi sıkıntı olmaz. :D Ustanın çırağı egr'yi arıyor. :D

Ucuz mazot falan mı kullanıyorsun? yakıt filtren yeni mi?

Yakıt filtremi değiştirmedim henüz. Mazotu belli 2 istasyondan alıyorum biri shell biri petrol ofisi.

Runo
19-03-2014, 21:05
C4'de egr'yi sökmek için silecekler,cam önü plastikler,motor kapağı,turboya giden hortumlar,hava filtresi,kazanı ve boruları komple sökülüyor içerdende bi kaç parça söküldü onları nedir bilmiyorum. :D Taaa aşağıda bi yerlerde egr,usta bile bulmak için ayna falan tuttu anca buldu söktü. :D Hadi diyelim ben söktüm bunları,geri toplamam mümkün değil. :)

Aman aman hiç bulaşma o zaman her araç aynı değilmiş :)

19-03-2014, 21:07
Yakıt yüzünden öyle zırt pırt arıza yakmaz 1.6 hdi'lar aldığın yakıt gerçekten kötü yada enjektörlerin sana el sallıyor.(150,000km dir kullanıyorum bir defa yakıttan dolayı hata vermedi)

En kısa zamanda yakıt filtreni öneririm, yakıt aldığın yerden de emin ol.

Burak K.
19-03-2014, 21:17
Yakıt yüzünden öyle zırt pırt arıza yakmaz 1.6 hdi'lar aldığın yakıt gerçekten kötü yada enjektörlerin sana el sallıyor.(150,000km dir kullanıyorum bir defa yakıttan dolayı hata vermedi)

En kısa zamanda yakıt filtreni öneririm, yakıt aldığın yerden de emin ol.

Bugün götürdüğüm usta deponun içinde pislik olduğunu söyledi. Arıza yaktığında bağladık bilgisayara yakıt basıncı az gibi bi uyarı verdi. Anladığım kadarıyla pis mazot gelince yakıtı mı kesiyor ?

19-03-2014, 21:29
En dandik mazotu aldığımda bile karşılaşmadım böyle bir durumla, yakıt filtreni değiştirmelisin herşeyden önce..

Hiçbirşey fark etmezse yakıt pompanı ve rail sensörünü kontrol etmen gerekebilir. Bu ilk sorunun değil diye hatırlıyorum öyle zırt pırt yanmaz pislik falan durumu biraz baştan savma lafı, pislik olsa yakıt pompasının içindeki filtremsi kısmı tıkar hem arabanın performansı çok çok düşer hemde arabanın yakıtı artar.Bunun kontrolüde zor değil yakıt pompası sağ arka koltuğun altında, sökmesi 10 dk alıyor:)

Burak K.
19-03-2014, 21:41
En dandik mazotu aldığımda bile karşılaşmadım böyle bir durumla, yakıt filtreni değiştirmelisin herşeyden önce..

Hiçbirşey fark etmezse yakıt pompanı ve rail sensörünü kontrol etmen gerekebilir. Bu ilk sorunun değil diye hatırlıyorum öyle zırt pırt yanmaz pislik falan durumu biraz baştan savma lafı, pislik olsa yakıt pompasının içindeki filtremsi kısmı tıkar hem arabanın performansı çok çok düşer hemde arabanın yakıtı artar.Bunun kontrolüde zor değil yakıt pompası sağ arka koltuğun altında, sökmesi 10 dk alıyor:)

Önümüzdeki ay başında değiştireceğim filtreyi. :) İnşallah başka büyük bi sıkıntı yoktur. Şimdi indim bi turladım,gidişinde vs. bi sıkıntı yok ama arıza lambası yanmaya devam ediyor onu anlayamadım.

Burak K.
19-03-2014, 21:56
Egzos geri dönüşüm hortumu nedir? Citroen forumlarına baktım,bu sıkıntıyı yaşayanlar o boruyu değiştirince düzelmiş sıkıntı.

edemirbas
19-03-2014, 22:08
Egzos geri dönüşüm hortumu nedir? Citroen forumlarına baktım,bu sıkıntıyı yaşayanlar o boruyu değiştirince düzelmiş sıkıntı.

EGR'nin borusu olması lazım (Exhaust Gas Recirculation), yanmamış egsoz atıklarını tekrar yakıyor. İçi kurum bağlamıştır belki, uzman değilim o yüzden kesin birşey söylemem yerinde olmaz :)

Burak K.
19-03-2014, 22:41
EGR'nin borusu olması lazım (Exhaust Gas Recirculation), yanmamış egsoz atıklarını tekrar yakıyor. İçi kurum bağlamıştır belki, uzman değilim o yüzden kesin birşey söylemem yerinde olmaz :)

Bugün temizlendi o. :) Anlayamadığım durum neden bu Egr temizlenince arıza yakıt sorunu çıktı ortaya hiç temizletmesemiydik. :D

ferroo
20-03-2014, 13:40
focusunda aynı yerde egr zımbırıtsı usta sokene kadar canı cıktı :D bı ısede yaramıyor performans yönünden valla ben focusta egr ıptal ettım emmeyı sokturdum temızlettım borularını temızlettım gozumun onunde temızledıler borular emme manıfoldu sonra ıntercoolerı sokturdum temızlettım ıcını açıkçası bısıy solemek ıstıyorum bı boka yaramadı performans acısından bıdahada egr mıs emme temızlıgymıs ıntercoll temızlıgıymıs ıktınsene yaptırmam pıskolojık bısıy hıc bır ıse yaramıyor...(yaptırıpta performansı arttı sole gıdıyor bole gıdıyor dıyende olursa sadece pıskolojık bısıy başka bı artısı yok ha su artısı var artık kurum bağlamıyor tek artısı o) bunlara para harcıcagıma gıder yazılım yaptırırım en azından verdıgın paraya degıyor araçtan zevk alıyosun ben o kadar sey yaptırdım o kadar bakıma sokturdum focusu sonra bı arkadaşta sadece yazılım vardı bende ıntercoll temılenmıstı egr ıptaldı 60 mm dp vardı emme temızlenmıstı bastık hemen hemen aynı gıdıyoduk sadece yazılımlı focusla bastığım focusunda katı bıle ustunde duruyodu 190 bındekı focusla aynı gıdıyoduk hatta benım baskı kaçırdığı ıcın 200 lu hızlarda gerıde kalıyodum yanı dıyecegım o kı yok egr mıs emme temızlıgıymıs bence bı ıse yaramıyo gozumlede gordum hıssettım emmeyı temızlesen nolcak sankı sonuçta ıcerı gıren hava aynı degısmedıgı surece motora aynı hava gırıyor fasa fıso gerısı ;)

Burak K.
20-03-2014, 15:00
Arıza lambası söndü,bu seferde sanki araba tekliyormuş gibime geldi psikolojimi bozdu bu araba. :D

murproject
21-03-2014, 01:27
focusunda aynı yerde egr zımbırıtsı usta sokene kadar canı cıktı :D bı ısede yaramıyor performans yönünden valla ben focusta egr ıptal ettım emmeyı sokturdum temızlettım borularını temızlettım gozumun onunde temızledıler borular emme manıfoldu sonra ıntercoolerı sokturdum temızlettım ıcını açıkçası bısıy solemek ıstıyorum bı boka yaramadı performans acısından bıdahada egr mıs emme temızlıgymıs ıntercoll temızlıgıymıs ıktınsene yaptırmam pıskolojık bısıy hıc bır ıse yaramıyor...(yaptırıpta performansı arttı sole gıdıyor bole gıdıyor dıyende olursa sadece pıskolojık bısıy başka bı artısı yok ha su artısı var artık kurum bağlamıyor tek artısı o) bunlara para harcıcagıma gıder yazılım yaptırırım en azından verdıgın paraya degıyor araçtan zevk alıyosun ben o kadar sey yaptırdım o kadar bakıma sokturdum focusu sonra bı arkadaşta sadece yazılım vardı bende ıntercoll temılenmıstı egr ıptaldı 60 mm dp vardı emme temızlenmıstı bastık hemen hemen aynı gıdıyoduk sadece yazılımlı focusla bastığım focusunda katı bıle ustunde duruyodu 190 bındekı focusla aynı gıdıyoduk hatta benım baskı kaçırdığı ıcın 200 lu hızlarda gerıde kalıyodum yanı dıyecegım o kı yok egr mıs emme temızlıgıymıs bence bı ıse yaramıyo gozumlede gordum hıssettım emmeyı temızlesen nolcak sankı sonuçta ıcerı gıren hava aynı degısmedıgı surece motora aynı hava gırıyor fasa fıso gerısı ;)

Emme manifoldu ve EGR'nizde gerçekten temizemeye değer bir kirlilik mevcut muydu? Gözleminiz nedir bu konuda? Benim aracım 200K km oldu, daha hiç elletmedim. Boruları söktüğümüzde de öyle aman aman kurum mevcut değildi. Araçta yazılım vesaire yok tabi:beuj:

ferroo
21-03-2014, 08:29
Emme manifoldu ve EGR'nizde gerçekten temizemeye değer bir kirlilik mevcut muydu? Gözleminiz nedir bu konuda? Benim aracım 200K km oldu, daha hiç elletmedim. Boruları söktüğümüzde de öyle aman aman kurum mevcut değildi. Araçta yazılım vesaire yok tabi:beuj:

iste bunun ıcın o kadar yazı yazdım emmeyı soktugumuzde gozle gorulur hıssedılır bı camur vardı o kadar temızledık pırıl pırıl yaptık ama arabanın performansında bı degısıklık yoktu soktugumuzde 120 bındeydı baya kırlıydı 200 bındekı halını dusunemıyorum :D ama temızleyıncede performansı artmıyo olede bı durum var :)

Onur Fatih
21-03-2014, 08:45
iste bunun ıcın o kadar yazı yazdım emmeyı soktugumuzde gozle gorulur hıssedılır bı camur vardı o kadar temızledık pırıl pırıl yaptık ama arabanın performansında bı degısıklık yoktu soktugumuzde 120 bındeydı baya kırlıydı 200 bındekı halını dusunemıyorum :D ama temızleyıncede performansı artmıyo olede bı durum var :)

senin arabada ciğer yokmuş :D

ferroo
21-03-2014, 09:10
senin arabada ciğer yokmuş :D

yoo yoo cıgerlıydı :D

Mehmet Gazihan
21-03-2014, 10:00
EGR iptalinin max motor gücünü veya torkunu arttıran bir uygulama olmadığını yıllardır bağrınıyoruz..

Hala telefonlarda EGR iptali KAT iptali en son kaç hp olur usta tarzı sorular alıyorum.

Demekki biyerlerde hala bu durum pompalanıyor..

EGR iptali Emme manifoldundaki kurum oluşumunu durdurur.. Motorun rolantide ve 2000rpm ye kadar daha sakin ve az yakıt tüketerek çalışmasını sağlar. Bu bölgedeki güç bi miktar artar.

Eğer valf arızalıysa Boost Kaçırır ve güç düşer(duman attırır), iptal sonrası motor kendine gelir.

Çok extrem durumlar harici Yazılımsal iptal edilebilen motorlarda mekanik iptale gerek yoktur. Bazı motorlarda sadece mekanik iptal edilsede olur.

EGR Arıza ışığı yakıyorsa Bence yazılımsal iptal edilmelidir. Çünkü artık 3-5 aylık peryodlarla sizi uğraştıracaktır..

Burak K.
21-03-2014, 12:26
EGR iptalinin max motor gücünü veya torkunu arttıran bir uygulama olmadığını yıllardır bağrınıyoruz..

Hala telefonlarda EGR iptali KAT iptali en son kaç hp olur usta tarzı sorular alıyorum.

EGR iptali Emme manifoldundaki kurum oluşumunu durdurur.. Motorun rolantide ve 2000rpm ye kadar daha sakin ve az yakıt tüketerek çalışmasını sağlar. Bu bölgedeki güç bi miktar artar.

Eğer valf arızalıysa Boost Kaçırır ve güç düşer(duman attırır), iptal sonrası motor kendine gelir.

Çok extrem durumlar harici Yazılımsal iptal edilebilen motorlarda mekanik iptale gerek yoktur. Bazı motorlarda sadece mekanik iptal edilsede olur.

EGR Arıza ışığı yakıyorsa Bence yazılımsal iptal edilmelidir. Çünkü artık 3-5 aylık peryodlarla sizi uğraştıracaktır..

Antepte temizletmeden önce bi kaç ustaya sordum yazılımsal iptal etme olayını. Birisi EGR'yi iptal edersek Turbo nasıl hava alıcak dedi? :confused: Birisi iptal edilmez dedi,diğerleride mekanik iptal yapılır ama sıkıntı olur dedi. Özetle usta bulamadım iptal edecek. :D Temizlettim şimdilik,bursaya dönene kadar idare ederse beni bursada yazılımsal iptal ettiririm muhtemelen tekrardan sıkıntı çıkarmaması için.

ferroo
21-03-2014, 13:10
Antepte temizletmeden önce bi kaç ustaya sordum yazılımsal iptal etme olayını. Birisi EGR'yi iptal edersek Turbo nasıl hava alıcak dedi? :confused: Birisi iptal edilmez dedi,diğerleride mekanik iptal yapılır ama sıkıntı olur dedi. Özetle usta bulamadım iptal edecek. :D Temizlettim şimdilik,bursaya dönene kadar idare ederse beni bursada yazılımsal iptal ettiririm muhtemelen tekrardan sıkıntı çıkarmaması için.

ohaa desem ayıpmı olur :)

tuzemen
21-03-2014, 13:50

Düşük devirde 1500-2000 devir arası gaza bastığımda sanki bir boğulma ve duman atma olayı var benim araçta.egr iptali ile bu sorun çözülür mü? 1.4 hdilarda(araç Citroen c2) egr nasıl iptal ediliyor mekanik mi yazılımsal mı? + arıza lambası yakma vs gibi bir durum söz konusu mu? Teşekkürler

Mehmet Gazihan
21-03-2014, 15:20
Düşük devirde 1500-2000 devir arası gaza bastığımda sanki bir boğulma ve duman atma olayı var benim araçta.egr iptali ile bu sorun çözülür mü? 1.4 hdilarda(araç Citroen c2) egr nasıl iptal ediliyor mekanik mi yazılımsal mı? + arıza lambası yakma vs gibi bir durum söz konusu mu? Teşekkürler

Sorunun EGR ise çözülür.. EGR olmasada azalıcaktır.. Direk kapalı contayla kapattır.. ışığın yanmaz..

CRUEL
21-03-2014, 16:10

2 türlüde oluyor. arızada yakmıyor.

tuzemen
21-03-2014, 16:44
Sorunun EGR ise çözülür.. EGR olmasada azalıcaktır.. Direk kapalı contayla kapattır.. ışığın yanmaz..

2 türlüde oluyor. arızada yakmıyor.

teşekkürler

ygtkrmdnz
06-04-2014, 00:40
Burak bi yer buldum egr yi yazilimsal iptal ediyor 500 liraya pazartesi gidip yaptiralim :hahaha:

Burak K.
06-04-2014, 00:40
Burak bi yer buldum egr yi yazilimsal iptal ediyor 500 liraya pazartesi gidip yaptiralim :hahaha:

Beyine yeni egr'siz yazılım mı yüklüyorlarmış ? :D

ygtkrmdnz
06-04-2014, 00:42
Egr valfi 490 lira 10 lirada iscilik aliyormus:D

Burak K.
06-04-2014, 00:45
Egr valfi 490 lira 10 lirada iscilik aliyormus:D

İşçiliği verelim gerisi kalsın :D

ygtkrmdnz
06-04-2014, 00:46
Pazartesi insallah ��

Onur Fatih
06-04-2014, 01:05
ohaa desem ayıpmı olur :)

ben sökmekle uğraşmıyım diye gittim 4-5 usta gezdim. hepsinin cevaplarını yazıyorum
-bunu dediğin gibi yapınca ne olacak faydasız bişey olsa mühendis koymazdı
-araba dengesiz çalışır mazot gitmez ben yapmam bunu
-egr ne? ne işe yararmış göster bakıyım
-araba bozulur boşuna uğraşmayalım motor indirirsin

en sonunda dayanamadım aldım anahtarları elime söktüm egr yi gittim tornacıya çıkan contasının aynı ebatlarında kestirdim kalın sacı koydum araya kapattım bastım marşa gittim. bunların eline vercen çekici tornavidayı çevirip duracaklar. adamların bilgisi yok geri kalmışlar

Burak K.
06-04-2014, 01:16
ben sökmekle uğraşmıyım diye gittim 4-5 usta gezdim. hepsinin cevaplarını yazıyorum
-bunu dediğin gibi yapınca ne olacak faydasız bişey olsa mühendis koymazdı
-araba dengesiz çalışır mazot gitmez ben yapmam bunu
-egr ne? ne işe yararmış göster bakıyım
-araba bozulur boşuna uğraşmayalım motor indirirsin

en sonunda dayanamadım aldım anahtarları elime söktüm egr yi gittim tornacıya çıkan contasının aynı ebatlarında kestirdim kalın sacı koydum araya kapattım bastım marşa gittim. bunların eline vercen çekici tornavidayı çevirip duracaklar. adamların bilgisi yok geri kalmışlar

Bugün bi yere gittim antep sanayide,adam egr'yi iptal edince turbo nolcak dedi? Dedim nolcak? :D Turbo yiceksin sürekli turbo değişimine gelceksin dedi,tamam dedim çıktım. Bi başka yerde 500 lira dedi beyin sökülüp yeni yazılım atılacakmış falan filan dedi ona da tamam dedim. :D

Özet olarak,antep sanayide egryi yazılımla iptal edebilecek usta bulamadık. Bi tek metsan var megachips antep bayisi o da bütçemi aşıyor. :)

Onur Fatih
06-04-2014, 01:25
Bugün bi yere gittim antep sanayide,adam egr'yi iptal edince turbo nolcak dedi? Dedim nolcak? :D Turbo yiceksin sürekli turbo değişimine gelceksin dedi,tamam dedim çıktım. Bi başka yerde 500 lira dedi beyin sökülüp yeni yazılım atılacakmış falan filan dedi ona da tamam dedim. :D

Özet olarak,antep sanayide egryi yazılımla iptal edebilecek usta bulamadık. Bi tek metsan var megachips antep bayisi o da bütçemi aşıyor. :)

Sizin motorda cok arka tarafta dmi bu zimbirti
Getir ben fena ugrasirim onunla varya .. ugrasacak biseyler ariyorum zaten :D

Burak K.
06-04-2014, 01:29
Sizin motorda cok arka tarafta dmi bu zimbirti
Getir ben fena ugrasirim onunla varya .. ugrasacak biseyler ariyorum zaten :D

Baya arkada ya çok parça sökülmesi lazım çıkarılması için o kadar parçayı geri takamam zaten ben. :D Bursaya gidince iptal edicem artık bursaya gidene kadar arada arıza lambası,tekleme,duman atma falan takılıcaz. :)

Burak K.
27-04-2014, 22:55
Bosch Servisler EGR iptali yapıyor mu yazılımla? Geçen gün gördüm antepte açılmış,eğer yapıyorlarsa hemen yarın götürücem bıktım artık arabanın egr yüzünden teklemesinden,stop etmesinden.

Mehmet Gazihan
28-04-2014, 05:08
Antep de burda yaptırabilirsin..

Megachips // Chiptuning Hizmetleri Kurumsal Websayfası - Chiptuning.com.tr - Türkiye Geneli Bayi Listesi (http://megachips.org/bayilerimiz-detay.asp?ID=11)

Burak K.
28-04-2014, 05:15

Megachips // Chiptuning Hizmetleri Kurumsal Websayfası - Chiptuning.com.tr - Türkiye Geneli Bayi Listesi (http://megachips.org/bayilerimiz-detay.asp?ID=11)

Abi sana facebookdan mesaj atmıştım görüşmüştük,açıkcası fiyat olarak bütçemi aşıyor o sıkıntı yoksa gidecektim buraya...

YavuzNaz
28-04-2014, 10:44
Bende 1,3 cdtı da egr fişini söktüm arıza ışığı yandı soketine direnç bağladım ışığı söndürdüm, mekanik iptal için 1mm hazır sac malzeme sipariş etmiştim onuda taktım, biraz duman arttı ama tork canlandı gibi :)

ygtkrmdnz
28-04-2014, 12:55

Mehmet abi fiyatta yardimci olabilirsen goturelim yarin araci

Mehmet Gazihan
28-04-2014, 13:03
Konuşalım çocuklarla.. Arayın beni konferans yapalım..

Burak K.
28-04-2014, 14:14
Konuşalım çocuklarla.. Arayın beni konferans yapalım..

Abi hafta sonu gideceğiz oraya gittiğimizde arayalım seni.

Burak K.
01-05-2014, 13:33
Çok şükür sonunda bugün Megachips Gaziantep Metsan'da yaptırdım Egr iptalini yazılımla. :) Mehmet abiye yardımları için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldu bize bugün. :) Şimdilik araba iyi gibi bakalım sadece duman arttı gibi o da geçermiş,hafta içi de würth dizel katkısı koymayı düşünüyorum bi kaç gün denicem umarım aynı sorunu vermez bi daha...

ygtkrmdnz
01-05-2014, 16:47
Mehmet abi cok tesekkurler yine hersey icin :) bende c4 u kobay olarak kullaniyorum ama biraz denesin bende yaptiririm hemen yazilimla halletmek en temizi oldu :)

Mehmet Gazihan
01-05-2014, 17:19
Çok şükür sonunda bugün Megachips Gaziantep Metsan'da yaptırdım Egr iptalini yazılımla. :) Mehmet abiye yardımları için çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldu bize bugün. :) Şimdilik araba iyi gibi bakalım sadece duman arttı gibi o da geçermiş,hafta içi de würth dizel katkısı koymayı düşünüyorum bi kaç gün denicem umarım aynı sorunu vermez bi daha...

Güle güle kullanın.. Herhangi bir sorunda arayın..

_Burak_
19-11-2015, 17:44
Konunun çözümü için fikirlerinizi rica ediyorum ;

Geçenlerde aracımda egr ikaz ışığı yandı. İlk sefer smndürdük yola çıkınca tekrar yandı.
Neyse egryi fiziksel olarak temizleyip ve egr spreyleriyle temizleyip tekrardan taktık.

Teste çıktık normal herşey ;yarım saat sonra yeniden başladı .
Şimdilere ise motor soğukken araç tekrar devirlenirken dalgalanmaya başladı. Isındıktan sonra sıkıntı yaratmıyor.

Şu ışığı nasıl söndüreceğiz ; can sıkıcı olmaya başladı ve nasıl bu soğukken silkelenme problemini çözeceğiz ?

Burak K.
19-11-2015, 18:43
Konunun çözümü için fikirlerinizi rica ediyorum ;

Geçenlerde aracımda egr ikaz ışığı yandı. İlk sefer smndürdük yola çıkınca tekrar yandı.
Neyse egryi fiziksel olarak temizleyip ve egr spreyleriyle temizleyip tekrardan taktık.

Teste çıktık normal herşey ;yarım saat sonra yeniden başladı .
Şimdilere ise motor soğukken araç tekrar devirlenirken dalgalanmaya başladı. Isındıktan sonra sıkıntı yaratmıyor.

Şu ışığı nasıl söndüreceğiz ; can sıkıcı olmaya başladı ve nasıl bu soğukken silkelenme problemini çözeceğiz ?

EGR'yi önce kör conta ile mekanik olarak iptal edin. Muhtemelen arıza ışığı yanmaya devam edecek,onun sönmesi için yazılımla da iptal edilmesi gerekiyor.

_Burak_
20-11-2015, 08:41
teşekkür ederim ; kör conta işini basit yolla halledebileceğim bir yer var mı özellikle SANKO sanayide

No23
20-11-2015, 09:52
yazılımla iptal işlemi kendi aracım için konuşayım (c3 1.4 hdi 16v sx) , lexia bağlantısı yapıp egryi 0'a düşürerek yapılmıyor mu? ya da ek bir yazılım mı yükleniyor? ardından kör conta ile mekanik olarak da yapılınca durumu garanti altına almış oluyoruz değil mi? benim canavara egr iptali yapsammı acaba kaşınıyorum yine :)

mikelazi
20-11-2015, 13:23
egr yazılımlada off duruma getirilebiliyor.

B.Koçer
20-11-2015, 13:27
teşekkür ederim ; kör conta işini basit yolla halledebileceğim bir yer var mı özellikle SANKO sanayide

Linea 1.6 değilmi sizin iptal olmuuu :D

Mekanik ten

_Burak_
20-11-2015, 16:39
Linea 1.6 değilmi sizin iptal olmuuu :D

Mekanik ten

öylemi ?
temizlik için sökerken bile baya bi saydırdılar makineye zaten :)

debimetredeki sıkıntı egr arızası ışığı yakar mı ?
neden sönmüyor bu ışık?