Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 3 Sport Süspansiyon Hakkında

a.emre
18-03-2014, 23:27
Öncelikle iyi günler saygıdeğer forum sakinleri.Sizlere danışmak istediğim bir konu var.97 model Golf 3 Sport aracım var ve süspansiyonlarından şüpheleniyordum,bugün sanayiye gittim.Usta bunların hepsi ölmüş, bu şekilde muayeneden geçemez,bineceksen 4 yay,amortisör,kuleler ve arka dingil burçlarını değiştirmen gerekir dedi ve bunlar için 1000 lira malzeme parası olmak üzere yaklaşık 1500 lirayı gözden çıkarmam gerektiğini söyledi.Parçalar Monroe markaymış ve işlemler için yaklaşık 2 gün aracın kalması gerekiyormuş.Şimdi benim şüphelenme sebeplerime gelecek olursak öncelikle Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde okuyorum ve bilenler vardır okul yolunda bir çok kasis var.Bu kasislerden geçeken özellikle benim dışımda 1-2 kişi daha varsa küt diye ses geliyor ve arabanın altı da sürtüyor(çok yaylanmaktan oluyor sanırım)Aynı kasislerde birkaç kez gördüm aynı kasa Golfler benden daha rahat geçiyorlar(arabanın altı sürtüyor ve buna aldırmıyorlarsa bilemem)Çukurlardan geçerken de yavaş ta olsam çok hissettiriyor(lastiklerim 185/60/14)Bunun dışında birkaç arkadaş arka amortisörlerin normalden farklı tepki verdiğini söylediler.Son olarak ta arka tekerle çamurluk arasındaki boşluk,ön tekerle çamurluk arasındaki boşluktan yaklaşık 5 cm daha az.Bunlara göre durumum nedir,ustanın dediklerini yapmalı mıyım,fiyat uygun mudur?Yoksa bekleyip memleketim olan Konya'da mı yaptırmalıyım,daha ucuz olabilir mi?Yardımcı olabilir misiniz? :confused:

Oznsrl
18-03-2014, 23:55
gereğinden fazla esnemesi orjinalden dşük olması patlak amortisör belirtisi ama yayları değiştirmene gerek yok 4 tane amortisr 4 tane amortisr takozu bozuksa 4 tane amortsr bilyası işini görür

Safak
19-03-2014, 00:36
Arka amortisörlerin çifti 150tl falan tutar önlerde 250 desek... 400... takozlar burçlar falan total 550 olusun... arada ön takımıda yenilesen muhtemelen 700 olursun.
işçilik koy birde işte.

MK3 ün yedek parça çeşitliliği ve buna orantılı olarak fiyatları gayet idealdir. İnternetten bile bulup parçaların fiyatlarını kolayca hesaplayabilirsin.

Helezonlar kesilmemiş, kırılmamış ise almana gerek yok.

TanerErbay
19-03-2014, 16:06
1500 liraya Coilover alirsin komple :)

bakiniz (http://www.the-tuning.com)

a.emre
19-03-2014, 16:28
gereğinden fazla esnemesi orjinalden dşük olması patlak amortisör belirtisi ama yayları değiştirmene gerek yok 4 tane amortisr 4 tane amortisr takozu bozuksa 4 tane amortsr bilyası işini görür
Dingil burçları dediği şeyleri ne yapayım?

Arka amortisörlerin çifti 150tl falan tutar önlerde 250 desek... 400... takozlar burçlar falan total 550 olusun... arada ön takımıda yenilesen muhtemelen 700 olursun.
işçilik koy birde işte.

MK3 ün yedek parça çeşitliliği ve buna orantılı olarak fiyatları gayet idealdir. İnternetten bile bulup parçaların fiyatlarını kolayca hesaplayabilirsin.

Helezonlar kesilmemiş, kırılmamış ise almana gerek yok.
Marka, bunu alabileceğim yer ve biliyorsanız Ankara'dan veya Konya'dan usta önerebilir misiniz?

1500 liraya Coilover alirsin komple :)

bakiniz (http://www.the-tuning.com)

Arabayı alçaltma imkanım olsaydı(ailemden özellikle babamdan izin yok) gerçekten çok istiyordum.Coil ve 16 inç te37 fena olmazdı :)

Oznsrl
19-03-2014, 18:55
Dingil burçları dediği şeyleri ne yapayım?

dingil burcu ne bilmiyorum salıncak burcundan bahsetmiş olabilir kötü durumdaysa değiştir tabi zaten pahalı bişey değildir

a.emre
20-03-2014, 13:25
dingil burcu ne bilmiyorum salıncak burcundan bahsetmiş olabilir kötü durumdaysa değiştir tabi zaten pahalı bişey değildir

Dingil inecek sadece bunun için bir gün kalması lazım dedi,gerçekten zor mudur bu kadar?Yoksa bilmeyince beni mi yemiş?

Oznsrl
20-03-2014, 15:02
valla onu blmiorm ne desem yalan olur

a.emre
20-03-2014, 20:46
valla onu blmiorm ne desem yalan olur
teşekkür ederim

ontheair
20-03-2014, 21:11
Dingil inecek sadece bunun için bir gün kalması lazım dedi,gerçekten zor mudur bu kadar?Yoksa bilmeyince beni mi yemiş?

Normalde bir günde biter. Fakat sağlam iş olabilmesi için ustayı sıkıştırmazsan iyi olur.

a.emre
20-03-2014, 21:51
Normalde bir günde biter. Fakat sağlam iş olabilmesi için ustayı sıkıştırmazsan iyi olur.

Yalnız dingil burçları için bir gün,amortisörler için bir gün toplamda iki gün dedi.

dnr1
21-03-2014, 20:24
Sallamış hocam..4-5 state komple alttakimin yenilenir..başka ustaya hatta şöyle daha büyük biraz daha prof özel servise git..

a.emre
21-03-2014, 20:32
Sallamış hocam..4-5 state komple alttakimin yenilenir..başka ustaya hatta şöyle daha büyük biraz daha prof özel servise git..

Ankara'da veya Konya'da yaptırabilirim.Ama yaptırabileceğim sağlam bir yer bilmiyorum.2 gün diyen usta da kuzenin ustasıydı(demek ki uzak durmak lazım)Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için.